Kibice Made in Germany

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
elo1312

Re: Kibice Made in Germany

Post autor: elo1312 » 29.11.2011, 16:17

against modern pisze:to w Niemczech zakaz za mecz pucharowy obowiązuje również na lidze ?? ile dostali tego zakazu ??
Nie koniecznie. Sprawa jest troche skomplikowana. Bo ta decyzje z tym zakazem na mecz wyjazdowy do st.pauli trafil Klub SGD sam, bo ekstra wyslali wszystkie bilety do Hamburgu z powrotem. Po pierwsze zeby byl to znak w kierunku swoich Kibicow a po drugie tez w kierunku DFB (niemiecki zwiazek p.-n.), chcieli z tym tez inne Kary omijac. Mimo wszystko sie nie udalo bo DFB juz trafil decyczje ze nastepny sezon Niemiecki Puchar bedzie rozegrane bez SG Dynamo Dresden.

Aha a jesli ktos pyta czemu akurat na ten wyjazd a nie na jakies inne, bo w miedzyczasie byly jeszcze inne wyjazdy SGD. Bo byl to pierwszy wyjazd od wydarzenia w dortmundzie na ktorym sie jeszcze sprzedaz biletow nie zaczol.
Obrazek BO Z KOLOROWYCH TYLKO TELEWIZORY!!

iparts.pl
elo1312

Post autor: elo1312 » 29.11.2011, 16:21

KSRozwójKatowice pisze:Byłem w Berlinie w sobotę i Hertha zrobiła coś takiego. Ma to chyba coś wspólnego z wyjebaniem Drezna z pucharów ale nie widziałem całego napisu. Gdyby ktoś wytłumaczył.

Obrazek

Przeciez na tym zdjeciu masz caly transparent.

1925

Post autor: 1925 » 03.12.2011, 12:54

Elo, nie orientujesz sie ile biletow dostalo CHEMIE na pseudo-derby z rb II ? :)

Ps. Nie wiesz czemu tydzien temu nie odbylo sie spotkanie Dynamo II - Loko Leipzig ?
:arrow:

elo1312

Post autor: elo1312 » 04.12.2011, 23:32

ABW pisze:Panowie tak w zajebistym skrócie. Arminia Bielefeld to bardziej na lewo czy na prawo? :)
Jedna z nielicznych ekip z niemieckiego Zachodu ktora jest bardziej na prawo.

elo1312

Post autor: elo1312 » 04.12.2011, 23:43

1925 pisze:Elo, nie orientujesz sie ile biletow dostalo CHEMIE na pseudo-derby z rb II ? :)

Ps. Nie wiesz czemu tydzien temu nie odbylo sie spotkanie Dynamo II - Loko Leipzig ?
Dostali tyle ile chcieli. ;) Po prostu kto jedzie ten wejdzie. Ale i tak nikt nie powinnien sie wybgrac na taki RB czy RB II i ich jeszcze z kasa (od biletow) popierac.

Ps.Wiem, bo w tym weekendzie byl ´Castor Transport´ i pewne Demonstracje / Cyrki przeciwko tego Castor-Transport i przez to w Sachsen (Saksonii) nie bylo dosc psow zeby ten Mecz zabezpieczyc. Taka Wersja byla ta oficjalna. Ale i tak ten Mecz duzo stracil. Sezon temu przyjechali ´´az´´ 100 Kibice z Leipzig na ten Mecz a z SGD tez malo kto na tym Meczu byl.

elo1312

Post autor: elo1312 » 06.12.2011, 19:10

Ktos tu kiedys pytal o ekip nr2 w swoich Miastach i wtedy tez troche o Stuttgarter Kickers pisalem. Teraz na wyjezdzie w Großaspach sie pojawili w 2.500 osob co jak dla nich jest Megaliczba.

Tutaj pare zdjecia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

elo1312

Post autor: elo1312 » 06.12.2011, 19:56

Warto tez wspominac o
Union Berlin w Rostocku tydzien czy dwa tydnie temu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NbDOc5KE ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... Gf_u6VDSmo[/youtube]

Fortuna Düsseldorf w Duisburgu:
[link]
[link]
[link]

oraz Schalke w Dortmundzie na bvb - S04:
[link]

Na meczu Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC troche piro z strony kibicow gosci, po czym psy z gazem i palami sturmowali sektor gosci.
Wynik: rannych przez piro: 0 - rannych przez policje: 86 .

Na Meczu Jena - Regensburg, grupa 15-tu Kibicow gosci po meczu w drodze do pociagu zostaja atakowane przez Ultrasow Carl-Zeiss Jena. Jakies 7,8 szale + pleczak z 2 flagami zostaly w niemieckim Wschodzie. Jest to po Chemnitz drugi wyjazd w krotkim czasie gdzie Regensburg zostal atakowany przez ekipy z niemieckiego Wschodu (byly NRD), ale trzeba tez przyznac ze chlopaki maja Jaja. Jako jedyna ekipa z Bawarii maja odwage na mecze wyjazdowe do niemieckiego Wschodu z Pociagiem, zamiast sie z Busem wygodnie i bezpiecznie za Psami kryc.

babelsberg03

Post autor: babelsberg03 » 09.12.2011, 04:38

elo, tak sobie czytam to co piszesz i widze, ze w wiekszosci kumasz temat. ale po twoim komentarzu do hro i stp zycze ci, zebys przyjal taki pocisk z rakietnicy na twarz i powtorzyl twoj komentarz jeszcze raz. jebane tchorze z rostoku

elo1312

Post autor: elo1312 » 09.12.2011, 05:41

Tylko ze twoje Kumple z stpauli tez lepsi nie sa. Popytaj co przedostatnim razem jak w Rostocku byly odpierdolili? Rzucania z achtungami w sektor rodzinny, c*** ze rodzinny, c*** ze ojce z dzieciami, przeciez dla was to rostock to i tak same ´´Nazis´´ wiec mozna, pra? To sa te najlepsze jak sami cos z rakietnicami strzelacie i z achtungami rzuciacie to jest to okay, ale jak juz ktos na was to to jest be. :)

Popytaj kumpli z antify jak z procami strzelili w kibicow z Rostocku ktore byly w milicyjnym kordonie. To wy(pisze ekstra wy bo to twoje kumple zgodowicze) im caly czas walki odmowiliscie, to wy po HSV o pomoc dzwoniliscie jak przed knajpa ´JollyRodgers´ stali, to wy nie wiedzieliscie co zrobic jak oni wam na turnier kibicow wjechali i sobie flagi powybierali, to wy straciliscie w c*** barw przed i po swoich meczow przed partizanty z HRO a potem jeszcze raz powiedz ze Rostock to tchorze.

http://www.youtube.com/watch?v=cW_ytHT6IB8
O co mamy tutaj w 0:39min? jebane tchorze z babelsberg. :-)

.:FC*SP:.

Post autor: .:FC*SP:. » 09.12.2011, 17:49

elo1312 pisze:...bla...bla...bla...
Mialem nic nie pisac na temat tego wybornie obeznanego, ale gosc przegina.

Tak na poczatek: jezeli wezmie sie pod uwage twoja Polszczyzne (gramatyka i ortografia) to nie mozna pozbyc sie wrazenia, ze jestes po prostu malolatem – napinaczem. Wisi mi co piszesz na temat sceny niemieckiej, bo ona mi rowniez wisi. Jednak to piszesz o FCSP jest kupa klamstw i przesadzen. Pewnie pobierasz je z innych niemieckich forow, do tego cos dodasz od siebie i swirujesz madrale. W porzadku, jezeli nas nienawidzisz, nie ty pierwszy i nie ostatni, ale przestan bzdzic; tu masz przyklady:

elo1312 pisze:... Na meczu nienawisci Hansa Rostock - sankt pauli. Rostock pokazuje + niszczy / pali wazne flagi flagi od was skrojone na waszym turnieru kibicowskim (w tym tez flaga bohemians praha + stpauli i takze flaga skinheads st.pauli) a wy staliscie bierni w sektorze.
Obrazek
Obrazek
Flaga Bohemians + St. Pauli TO BYLA WLASNIE FLAGA SKINOW, "zdobyta" podczas innej imprezy! Troche bolalo, ale bylo wiadomo, ze kiedys to sie stanie. Inne spalone gadzety? To jak widac wylacznie nowiutkie pierdoly z oficjalnego fan-shopu, ktorych nikt z nas nie nosi. Wiec nie wiem, komu zostaly skrojone, mozliwe tez, ze zostaly kupione.

A ze stalismy biernie? Sam odpowiedziales sobie na ta kwestie:
elo1312 pisze: Dodam z ciekawosci ze na tym meczu bylo z 2 tys.(!!!) psow,
elo1312 pisze:
against modern pisze:ile Drezna na St Pauli ?? jakieś foto ??
Oficjalnie zero ze wzgledu na zakaz wyjazdowy za bvb-SGD, ale jakies 100-200 osoby incognito ktore przez inne mozliwosci sobie bilety zalatwily i tak byly porozsiewani po calym stadionie w wiekszosci bez barw.
A wlasnie, ze z barwami; trudno schowac sie w zoltych barwach na brazowo-bialym stadionie.
elo1312 pisze:... to wy po HSV o pomoc dzwoniliscie jak przed knajpa ´JollyRodgers´ stali, to wy nie wiedzieliscie co zrobic jak oni wam na turnier kibicow wjechali i sobie flagi powybierali, to wy straciliscie w c*** barw przed i po swoich meczow przed partizanty z HRO...
Co to jest 'JollyRodgers'?

NIKT NIGDY NIE wjechal nam na zaden turniej kibicow!

Ta partyzantka z hro to akurat emigranci za chlebem z tej wiochy do cywilzowanego swiata.

Takze, przestan pisac wiecej czegokolwiek na temat FCSP i git!

PS. A moze ty jestes po prosto "nisc 2.0"
„Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny lub po polowaniu“ – Otto von Bismarck
„Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny i po meczu piłki nożnej“ - ja

1925

Post autor: 1925 » 09.12.2011, 23:19

.:FC*SP:. pisze:
elo1312 pisze:...bla...bla...bla...

Tak na poczatek: jezeli wezmie sie pod uwage twoja Polszczyzne (gramatyka i ortografia) to nie mozna pozbyc sie wrazenia, ze jestes po prostu malolatem – napinaczem. Wisi mi co piszesz na temat sceny niemieckiej, bo ona mi rowniez wisi. Jednak to piszesz o FCSP jest kupa klamstw i przesadzen. Pewnie pobierasz je z innych niemieckich forow, do tego cos dodasz od siebie i swirujesz madrale. W porzadku, jezeli nas nienawidzisz, nie ty pierwszy i nie ostatni, ale przestan bzdzic; tu masz przyklady:

elo1312 pisze:... Na meczu nienawisci Hansa Rostock - sankt pauli. Rostock pokazuje + niszczy / pali wazne flagi flagi od was skrojone na waszym turnieru kibicowskim (w tym tez flaga bohemians praha + stpauli i takze flaga skinheads st.pauli) a wy staliscie bierni w sektorze.
Obrazek
Obrazek
Flaga Bohemians + St. Pauli TO BYLA WLASNIE FLAGA SKINOW, "zdobyta" podczas innej imprezy! Troche bolalo, ale bylo wiadomo, ze kiedys to sie stanie. Inne spalone gadzety? To jak widac wylacznie nowiutkie pierdoly z oficjalnego fan-shopu, ktorych nikt z nas nie nosi. Wiec nie wiem, komu zostaly skrojone, mozliwe tez, ze zostaly kupione.

elo1312 pisze:
against modern pisze:ile Drezna na St Pauli ?? jakieś foto ??
Oficjalnie zero ze wzgledu na zakaz wyjazdowy za bvb-SGD, ale jakies 100-200 osoby incognito ktore przez inne mozliwosci sobie bilety zalatwily i tak byly porozsiewani po calym stadionie w wiekszosci bez barw.
A wlasnie, ze z barwami; trudno schowac sie w zoltych barwach na brazowo-bialym stadionie.
elo1312 pisze:... to wy po HSV o pomoc dzwoniliscie jak przed knajpa ´JollyRodgers´ stali, to wy nie wiedzieliscie co zrobic jak oni wam na turnier kibicow wjechali i sobie flagi powybierali, to wy straciliscie w c*** barw przed i po swoich meczow przed partizanty z HRO...

Ta partyzantka z hro to akurat emigranci za chlebem z tej wiochy do cywilzowanego swiata.

Po pierwsze, jesli oceniasz kogos po tym jak pisze ( mam na mysli ortografie ) iz jest malolatem to w tym momencie JUZ jestes dla mnie Idiotą.
Po Drugie, piszac o spalonych fantach scheiss pauli .... skad ty mozesz wiedziec czy napewno nikt od was tych fantow nie nosil ?? Tak wszystkich znasz ?? Czy na lewackich forach wyczytales oswiadczenie twoich ziomkow - ze to napewno nie szaliki zadnego z nich , ze to tylko rzeczy kupione w fan shopach .....

Po Trzecie, piszesz o Rostocku jako o wiosce oddalonej od cywilizowanego swiata ....
NOOOO ku*** MAC , na Millerntor i okoliach masz cywilizowany swiat ??
W ktorym ku*** miejscu ?
Po CZwarte, Przysrales sie do Nisca, to ja sie przysram do ciebie ....... bo moze to ty jestes ta MALA lewacka menda ( chcialem napisac co innego ale niech ci bedzie ze jestem kulturalny ) z Torunia ??
:arrow:

elo1312

Post autor: elo1312 » 10.12.2011, 02:33

.:FC*SP:. pisze:

elo1312 pisze:... Na meczu nienawisci Hansa Rostock - sankt pauli. Rostock pokazuje + niszczy / pali wazne flagi od was skrojone na waszym turnieru kibicowskim a wy staliscie bierni w sektorze.

Dobra, no to od poczatku. Juz nie mialesz czym sie dopierdolic niz ortografia / gramatyka? Wiesz ja sam wiem ze moj Polski Jezyk najlepszy nie jest. Nigdy nie mowilem ze jestem jakims Polskim Profesorem, nawet Polska Szkole nie mam. Pisze tak jak umie i staram sie tak pisac zeby mnie zrozumieli. To chyba kazdy widzi ze najlepszy w Polskim Jezyku nie jestem, ale jakos to nikomu nie przezkazda bo az taki zly chyba nie jest a nawet jak z ortograficznymi lub gramatycznimi bledami to jednak wystarczajacy zeby kazdy sie domyslal i wiedzial o co chodzi.

Poprostu tobie wszystko wisi, nie masz zadnego pojecia o sceny kibicowskiej twojego klubu (o ile to wogole jest twoj klub i tutaj nie jestes aby sie tylko ponapinacz). Pytanie o Jolly Rogers to mowi wszystko. Tak Rostock wam nigdy nie wjechal na zadny turnier i te barwy to z fanshopu kupili, napisz jeszcze ze ta flaga byla tez z fanshopu i wogole nigdy nic nie straciliscie. :-) Tyle na temat klamstwa. A ze staliscie bierni bo bylo z 2tys psow, to HRO jednak nie przeskadzialo ze ich bylo. No tak z HRO to pewnie tylko emigranci. :-)

Takze, ja mam przestac o fcsp pisac? No co ty, niech sie dowiedza jaka smieszna ´´bande´´ macie. I to wcale nie chodzi o to kogo nienawidze / kogo lubie. Gdybys choc pare postow ode mnie sobie spokojnie przeczytal to bys widzial ze zawsze probuje opisywac objektywnie, nawet tych malych slabszych ekip. Tylko ze nawet objektywnie o was nic pozytywnego niema do opisywania i pisac z twojimi slowami to ´wisi mi to´ czy ci to pasuje czy nie. Dzisiaj zyjemy wiesz w ktorym wieku? W ktorym roku? To nie jest opisywanie o Chyn czy Wietnam tylko o niemieckiej scenie i w tym przypadku o HRO. A taki Rostock to zaden Kongo ze tam niema cywilizacji. Co ty wogole dupcisz? Pewnie jestes takim jebanym lewakiem z niemieckiego zachodu dla ktorym cale byly NRD (ex-DDR) to same Nazis i mysli ze tam nawet swiatla niema, natomiast czesto sa to takie szczurki ktore jeszcze w Zyciu tam nie byly. Zreszta c**** wiesz i nic nie dodasz do tematu po prostu ci przekadza ze ktos opisywa prawde o ´´was´´, tak jak twoj kumpel (albo drugie konto?) z babelsberg, bo przeciez ´rostock to tchorze bo z rakienicami strzelili w sektor gosci´ ale jak juz babelsberg tak zrobil wtedy z cottbusem to juz tchorze nie byly.

ps.no tak masz racje, jestem ´´malolatem ktory infos z niemieckich for cierpi´´. :-) No to teraz dobrze ze ciebie tutaj mamy, 35 letni megakoks szefa hoolsow z scheiss pauli ktory nam to teraz wszystko wyjasnil. :-) A tak bez kitu to przyznam ci racje w twoich pierwszych slow, mialesz nie pisac bo c**** do tematu dodalesz.

76-100

Post autor: 76-100 » 10.12.2011, 05:05

ABW pisze:Ja pierdolę, W********** stąd lewacki psie! Nikt nie ma zamiaru czytać twoich wypocin o scheiss pauli.

A co do Elo i tego, że jest małolatem, który czerpie info z innych for, pozostawię to bez komentarza :D
po Twoim tekście sam widze, że jesteś małolatem, bo elo wszystko najbardziej ogarnia w tym temacie. Pozdro elo !!

zychu9

Post autor: zychu9 » 10.12.2011, 21:30

tak sobie przeglądam foty i natrafiłem na takie coś [link] mecz fc-magdeburg-hannover-96 II
ostatnio nie jestem zbytnio w temacie, wiecie co robi malunek Hutnika na sektorze?

RBR

Post autor: RBR » 10.12.2011, 21:59

Z tego co mi wiadomo to prywatne kontakty,może układ,Najlepiej niech ktoś z Hutnika się wypowie na ten temat.

elo1312

Post autor: elo1312 » 13.12.2011, 05:08

SG Dynamo Dresden - Energie Cottbus
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=afWOhTi3 ... r_embedded[/youtube]

Cottbus:
Obrazek
Obrazek
Widoczna flaga laczona Beskid-Energie ksBsg . Na tym meczu tez mloda ekipa z Chemnitz (tez z flaga), mimo ze Chemnitzer FC w tym samym czasie swoj wazny mecz wyjazdowy mial.

ps.Przed Meczem jakies ganianki SGD vs Cops.

KSRozwójKatowice

Post autor: KSRozwójKatowice » 13.12.2011, 07:30

Kaiserslautern na BeBeBe Vał Vał Vał BeBeBe - scheisse BVB

Obrazek

Hati

Post autor: Hati » 14.12.2011, 14:35

SG Dynamo Dresden - Energie Cottbus
Na tym meczu od nas 19 osób z flagą.

SVB

Post autor: SVB » 14.12.2011, 19:54

witam, nie chcialem tu juz nic na zadne tematy pisac, bo ktos moje wpisy kacowal, ale co do tematu Elo, to moge smialo stwierdzic, ze to zaden malolat nie jest i gosciu sie swietnie na tym zna co pisze. Wlasnie co do tematöw wschodnich Niemiec jest bardzo kumaty, ale i na zachodzie sie zna, a wiec jebane lewaki z Pauli i Babelsbergu wara od niego i bez odbioru

against modern

Post autor: against modern » 14.12.2011, 20:30

Hati pisze:SG Dynamo Dresden - Energie Cottbus
Na tym meczu od nas 19 osób z flagą.

Jakąś małą relację z tego wyjazdu mógłbyś wrzucić ??
Jak Wam się podobało Dynamo pod wzgle dopingu itp itd ??

elo1312

Post autor: elo1312 » 15.12.2011, 07:57

Juz teraz w niedzieli FC Hansa Rostock - SG Dynamo Dresden. Niestety bez widzow za wydarzenia Hansa - scheiss pauli. Kibice ktorzy juz mieli bilet mogli go oddac lub dac przepisac na jeden z kolejnych Meczow FCH.

Adam 1946

Post autor: Adam 1946 » 15.12.2011, 14:07

Co do tej całej dyskusji
To fajnie się Elo czyta i najwięcej w temacie niemiec wnosi
Co do języka Polskiego ... tekst Co ty wogole dupcisz? rozwala
Oczywiście w pozytywnym znaczeniu
ZAWISZA 4EVER

KSRozwójKatowice

Post autor: KSRozwójKatowice » 16.12.2011, 08:09

Dobra dobra...już chłopakowi tak do d*** nie wchodźcie.

O co chodzi z młynem H96? Byłem na szpilu tydzien temu H96-B04 i oni mają inny młyn na górnym sektorze i inny na dolnym. Kiedyś pamiętam że mieli jeden za bramką i jeden z boku na łuku.

KSRozwójKatowice

Post autor: KSRozwójKatowice » 16.12.2011, 08:20

Sorry za post pod postem.

Czy to prawda, że skończyła się sztama H96 - HSV?

elo1312

Post autor: elo1312 » 16.12.2011, 11:26

KSRozwójKatowice pisze:Sorry za post pod postem.

Czy to prawda, że skończyła się sztama H96 - HSV?
Powiem krotko i na Temat: NIE!

elo1312

Post autor: elo1312 » 17.12.2011, 08:36

Cos z 4.ligi z meczu Holstein Kiel - Hallescher FC

[link]

[link]

[link]

[link]

jak na 4.lige, piatek i odleglosc(460km) niezla wyprawa z HFC.

Szczerbiec92

Post autor: Szczerbiec92 » 17.12.2011, 12:38

Witam
Czy mógłby ktoś napisać coś na temat kibiców Hansy Rostock? z góry dzieki

elo1312

Post autor: elo1312 » 17.12.2011, 13:04

Szczerbiec92 pisze:Witam
Czy mógłby ktoś napisać coś na temat kibiców Hansy Rostock? z góry dzieki

Zobacz w tych 14 stron. Dosc czesto o nich pisane bylo w tym temacie.

Blickfang.Ultra

Post autor: Blickfang.Ultra » 17.12.2011, 13:36

Plyta od Hansa Rostock, Hooligans, Ultras & Graffiti

I love trains - the movie

http://www.youtube.com/watch?v=YjmJto9Lpq0
http://www.youtube.com/watch?v=yhaTB5-26_U

wyszlo wedlug mnie bardzo fajnie i imponujace.

Bachusowy Fanatyk

Post autor: Bachusowy Fanatyk » 17.12.2011, 23:05

Całkiem ciekawa inicjatywa...

http://www.12zawodnik.pl/aktualnosci/sp ... d0959ae8a6

Zdarzył się taki przypadek w Polsce, tj. sprzedaż biletów na mecz który odbędzie się bez udziału publiczności?
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.

buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypał :)i moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej

RBR

Post autor: RBR » 19.12.2011, 18:55

http://ultras-tifo.net/photo-news/652-c ... 22011.html
Czy jeszcze na jakimś stadionie w Niemczech młyn gospodarzy jest tak blisko sektora przyjezdnych ? Jak dla mnie dość specyficzne.

elo1312

Post autor: elo1312 » 19.12.2011, 19:52

RBR pisze:http://ultras-tifo.net/photo-news/652-c ... 22011.html
Czy jeszcze na jakimś stadionie w Niemczech młyn gospodarzy jest tak blisko sektora przyjezdnych ? Jak dla mnie dość specyficzne.
Tak, oprocz w Jena n.p. tez w Rostocku.

RBR

Post autor: RBR » 19.12.2011, 20:04

Często dochodzi na takich stadionach do awantur lub rzucania się racami itp. ?

elo1312

Post autor: elo1312 » 20.12.2011, 13:58

Tak na szybko pare zdjecia z ostatniej kolejki:

Babelsberg - REGENSBURG
Obrazek

Freiburg - DORTMUND
Obrazek

[link]
[link]
[link]

HAMBURGER SV - Augsburg
Obrazek
Obrazek
HSV - AUGSBURG
Obrazek
Obrazek

Pozatym dzialo sie troche na Derby Turyngii (Thüringen): Carl Zeiss Jena - Rot Weiss Erfurt. Goscie rzucili z racami w kierunku kibicow CZ Jena + probowali sie w Stadionie do nich dostac. Nie udalo im sie to przez tych co zawsze.

fannn

Post autor: fannn » 20.12.2011, 16:17

Niemcy to teraz mają lata 90-te z Polski :)

elo1312

Post autor: elo1312 » 20.12.2011, 17:30

fannn pisze:Niemcy to teraz mają lata 90-te z Polski :)
Co w Polsce lata 90-te to w Niemczech byly lata 80-te az do 1991 / 1992r.

Chyba ze ci chodzi o aspekt uzywania Piro, bo teraz na niemal kazdym meczu w DE cos odpalaja, tylko z ta roznica ze w latach 90-tych w Polsce za takie Racowiska nic nie grozilo a w Niemczech czekaja represje, zakazy itd.

elo1312

Post autor: elo1312 » 20.12.2011, 17:35

PS.Warto dodac ze dzisiaj w niemieckim pucharze pare ciekawe Mecze czekaja. M.i. Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund czy tez Derby Nürnberg - Fürth.

Blickfang.Ultra

Post autor: Blickfang.Ultra » 20.12.2011, 19:15

17./18.12.

Fortuna Köln - RW Essen
[link]
[link]

Bayern - 1.FC Köln
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Düsseldorf - Paderborn
[link]

FSV Mainz II - TUS Koblenz
[link]
[link]
[link]
[link]

Kiel - HFC Chemie
[link]
[link]

Fürth - Union Berlin
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Babelsberg - Regensburg
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Schacht - Ingolstadt
[link]
[link]

Jena - Erfurt
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

HSV - Augsburg
[link]
[link]

Leverkusen - Nürnberg
[link]
[link]

Freiburg - BVB
[link]
[link]
[link]
[link]

Wolfsburg - Stuttgart
[link]
[link]

CFC - Saarbrücken
[link]
[link]
[link]
[link]

Osnabrück - Darmstadt
[link]
[link]
[link]

Stuttgart II - Bielefeld
[link]

Offenbach - Heidenheim
[link]

Cottbus - Duisburg
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Kaiserslautern - Hannover 96
[link]
[link]
[link]

Gladbach - Mainz
[link]
[link]
[link]

Schalke - Werder
[link]
[link]
[link]

Braunschweig - Aachen
[link]
[link]

FSV Frankfurt - Bochum
[link]
[link]

KSC - 1860
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Oberhausen - Burghausen
[link]
[link]
[link]
[link]

Illertissen - Reutlingen
[link]

Unterhaching - Münster
[link]

gazza

Post autor: gazza » 20.12.2011, 19:47

elo1312 moglbys cos napisac na temat kibicow Fortuny Düsseldorf? Slyszalem, ze kiedys dosc czesto dymili i pdczas jakiegos dymu na stacji doszlo do strzelaniny i jedna osoba zginela, to prawda? Zaslyszane juz dawno temu i niepewne.

Produo

Post autor: Produo » 20.12.2011, 22:35

Czy jest w Niemczech jakieś forum kibicowskiego coś podobnego do naszego kibice.net ?
Chodzi mi o zdjęcie i relacje z kolejek.

ODPOWIEDZ