Re: Europejskie Puchary - Sezon 2011/2012

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
fazimodo

Re: Europejskie Puchary - 2011/2012 - Polskie ekipy

Post autor: fazimodo » 01.12.2011, 16:26

Jeszcze co do tego srania po gaciach na monitoring. Orientuje sie ktos czy po meczach w Poznaniu i w Warszawie (AMU) zlapano chociaz jednego ultrasa za race ?

iparts.pl
Pamiętaj słowa matki

Post autor: Pamiętaj słowa matki » 01.12.2011, 16:47

ku*** jak czytam te pożal się Boże posty , to ja nie wiem z kim ja tu siedzę. Jakieś smarki anonimowe z podrzędnych ekipek , które zapewne nigdy sami nie przyłożyli reki do oprawy i nigdy nawet nie trzymali racy w dłoni sieja jakieś piardy co do naszej oprawy. Prawda jest taka ,że nasi ultrasi staneli na wysokości zadania i podniesli znowu poprzeczkę w górę.

A jeszcze do typów co żalą się ,że ku*** było za mało rac i apropo WITAMY W PIEKLE. ku*** przypominam ,że na Legii ciąży jeszcze wyrok. Byle zadymienie,przerwanie meczu, może to się źle skończyć. Po każdej oprawie nawet nie związanej z racami kilku naszych ultrasów dostaje zakazy. Po meczu z Widzewem ITI rozsyła pisma o zapłacenie 5000 zł. To już nie są ku*** te czasy jak słodkie lata 90 i początki 2000 roku, gdzie odpalało się piro na umór. Mamy 2012 prawie i Tuska co nam szaleje przed Euro. Przy takich sankcjach jakie sa dobrze ,że i tak sie pojawiają.

A co do odważności ultrasów, ku*** przypominam racowisko w Turcji, przypominam piro w Holadnii. Dużo piro miało byc w Rumunii ,a także w Moskwie. Nawet odpalamy piro przy tych zawiasach co ciążo na nas , ale nikt nie bedzie tak ryzykował. Tym bardziej,że drobny nawet incydent może spowodować wykluczenie nas. Wtedy to by się rozpętała naprawdę wojna. Już mieliśmy ok 4 lat bez dopingu i nikt nie chce wracać do tego znowu bo to do przyjemnych nie należało.

p.

Post autor: p. » 01.12.2011, 16:59

Podobała mi sie oprawa Legii, tak samo jak wszystkie wcześniejsze w meczach LE.

Jednakże jakoś domyślałem się ze pokaża dwustronną kartoniadę.
A jak ktoś mówi że to łatwe jest - to niech tak zrobi, i niech to wykona w 80 minucie spotkania.
I jak nie widzicie diabła, pokażcie lepszego.

Legii nienawidzę, ale oprawa zajebista. U nas najłatwiej krytykować...a nie lepiej jest pochwalić przeciwnika a następnie próbować go pokonać tą samą bronią czyli pokazując np. lepszą oprawe?

chociaz i tak na 1 miejscu stawiam Jihad bo i rywal odpowiedni i tekst trafny.
a tutaj jedyna rzecz do której mogłbym sie przyczepić to właśnie tekst "nie jesteśmy aniołami"
miasto nocą..i o to mi chodziło

namreh

Post autor: namreh » 01.12.2011, 17:14

Pamiętaj słowa matki pisze:ku*** jak czytam te pożal się Boże posty , to ja nie wiem z kim ja tu siedzę. Jakieś smarki anonimowe z podrzędnych ekipek , które zapewne nigdy sami nie przyłożyli reki do oprawy i nigdy nawet nie trzymali racy w dłoni sieja jakieś piardy co do naszej oprawy. Prawda jest taka ,że nasi ultrasi staneli na wysokości zadania i podniesli znowu poprzeczkę w górę.

A jeszcze do typów co żalą się ,że ku*** było za mało rac i apropo WITAMY W PIEKLE. ku*** przypominam ,że na Legii ciąży jeszcze wyrok. Byle zadymienie,przerwanie meczu, może to się źle skończyć. Po każdej oprawie nawet nie związanej z racami kilku naszych ultrasów dostaje zakazy. Po meczu z Widzewem ITI rozsyła pisma o zapłacenie 5000 zł. To już nie są ku*** te czasy jak słodkie lata 90 i początki 2000 roku, gdzie odpalało się piro na umór. Mamy 2012 prawie i Tuska co nam szaleje przed Euro. Przy takich sankcjach jakie sa dobrze ,że i tak sie pojawiają.

A co do odważności ultrasów, ku*** przypominam racowisko w Turcji, przypominam piro w Holadnii. Dużo piro miało byc w Rumunii ,a także w Moskwie. Nawet odpalamy piro przy tych zawiasach co ciążo na nas , ale nikt nie bedzie tak ryzykował. Tym bardziej,że drobny nawet incydent może spowodować wykluczenie nas. Wtedy to by się rozpętała naprawdę wojna. Już mieliśmy ok 4 lat bez dopingu i nikt nie chce wracać do tego znowu bo to do przyjemnych nie należało.
AMEN !!!

p.s.
Nie dajcie się prowokować tym "najkumatszym" Nie odpisujcie na durne teksty.
Oni anonimowo i tak "najlepiej" się znają na ultrasce i chuligance !!!
Mają najwięcej do powiedzenia na forum, bo wszystkich znają, wszystko widzieli, wszędzie byli.
Przecież to oni są "największymi" kibolami swoich ekip.

Chyba, że ktoś stara się być obiektywny, mimo braku "życzliwości"
pomiędzy kibolskimi ekipami.

nie fazimodo ??????
Obrazek

fluor

Post autor: fluor » 01.12.2011, 17:37

energyy pisze:co do oprawy Legii, na prawdę świetna, aż nie chcę mysleć ile czasu musiało zając ogarnięcie tego na tak dużej trybunie.
no, zresztą oprawa to pare minut, a potem jak się zastanowić ile czasu zajęły przygotowania np tego: http://www.youtube.com/watch?v=zgGFc4ulGW4
ku*** 90 tys. kartonów, ile to osob musi ogarniać, a to jeszcze c*** - jak są dodatkowo transy, sektorówki. Czas, pieniądze a w zamian tylko jebane zakazy! Pierdolona UEFA.
Ile jeszcze Legia ma tych zawiasów? Rok?

marcin.kamienski

Post autor: marcin.kamienski » 01.12.2011, 17:40

Oprawa dobra, szkoda, że pokazana dopiero w 80 minucie. Piro nie jest złe.
Transparent (część diabła) była powieszona do góry nogami:

Kod: Zaznacz cały

http://img33.#.us/img33/1503/diabelx.jpg

Anty ABC

Post autor: Anty ABC » 01.12.2011, 18:11

To i ja dodam parę słów na temat oprawy Legii. Fajnie by było zobaczyć większą ilość piro to proste, ale weźcie się zastanówcie! Jak jedną racę się wniesie i odpali to sukces pfuuu co ja mówię - petardę hukową się puści to już sukces (nie piszę tego z ironią). Srogie czasy nastały i tyle. Szacunek dla NS ze ogarnięcie tego, ale efekt końcowy JAK DLA MNIE słaby tzn. mogłaby być bardziej czytelna (na pewno stać ich na więcej). Jeszcze raz wielki szacunek, że im się chciało!

Krzesełko Stadionu

Post autor: Krzesełko Stadionu » 01.12.2011, 18:14

Z tym Górnikiem to do mnie?Nietrafiłes w takim razie bo z Zawiszy jestem.Pozatym na tym forum panuja jakies dziwne zwyczaje ,o wrogach piszemy zle albo wcale, bo przeciez jak mozna wciaz Legie chwalic,to nic ze robia dobre oprawy,obrazasz sie ze o twojej bandzie tyle niepisza?Widocznie zamalo robisz.Ja jakos niemam problemu pochwalic nawet najwiekszego wroga i jesli np Widzew zrobi dobra oprawe to napisze ze dobrze a nie w twoim stylu ze Widzew to miekkie faje bo odpalili 60 rac a nie 70

spacerowicz

Post autor: spacerowicz » 01.12.2011, 18:25

marcin.kamienski pisze:Oprawa dobra, szkoda, że pokazana dopiero w 80 minucie.
-
No teraz to już zgłupiałem całkiem. Tego jeszcze tu chyba nie było a myślałem, że nic mnie już tutaj nie zaskoczy a jednak do minuty, w której jest oprawa też można się dopier*olić hehe
No chyba że piszesz serio imusisz gasić światło przed 22gą, wtedy zrozumiem. Na szczęście dzisiaj Wisła gra wcześniej więc mogą śmiało coś odjebać nawet w 90minucie.

marcin.kamienski

Post autor: marcin.kamienski » 01.12.2011, 18:31

spacerowicz pisze:
marcin.kamienski pisze:Oprawa dobra, szkoda, że pokazana dopiero w 80 minucie.
-
No teraz to już zgłupiałem całkiem. Tego jeszcze tu chyba nie było a myślałem, że nic mnie już tutaj nie zaskoczy a jednak do minuty, w której jest oprawa też można się dopier*olić hehe
No chyba że piszesz serio imusisz gasić światło przed 22gą, wtedy zrozumiem. Na szczęście dzisiaj Wisła gra wcześniej więc mogą śmiało coś odjebać nawet w 90minucie.
Misiu kolorowy...

Oprawy najczęściej są pokazywane na początku meczu bo ultrasom najłatwiej jest ogarnać rozłożenie psozzególnych elementów. Kartoniada w 80 minucie niesie za sobą wiele uniedogodnień pd względem organizacyjnym - ciężko sieprzemieszczać ultrasom, łtwo wymieszać kartony, ciężej coś ogarnąć.

Spinaj się dalej. Pozdrawiam czule.

FanaticFootball

Post autor: FanaticFootball » 01.12.2011, 19:16

Proponuje Panowie zająć się swoimi ekipami a nie krytykować innych że coś za słabo lub za mało. Najpierw sami pokażcie co potraficie a potem krytykujcie innych.

michal86

Post autor: michal86 » 01.12.2011, 19:26

Pojawiło się pytanie odnośnie liczby biletów dla Wiślaków ?
Czy ktoś zorientowany może podać liczbę ?

Pozdrawiam!
Pielgrzym pisze:
ulicznapsychologia pisze:Mógłby mi ktoś opisać ekipę OSTROVII OSTRÓW WIELKOPOLSKI ?
Przewodzi bandzie Michał. Miły chłopak bez nałogów, absolwent zasadniczej szkoły zawodowej. Jego prawa ręka to Marek. Niestety obecny jest u niego problem z alkoholem, od zeszłego roku bezrobotny. Do powiedzenia w ekipie ma też dużo niejaki Jacek. Krępy blondyn, na którego chłopaki zawsze mogą liczyć. Od kiedy kupił jednak Play Station to rzadziej widziany w młynie.

maxelpe

Post autor: maxelpe » 01.12.2011, 20:23

Oprawa Legii bardzo dobra. Są małe braki przy kartoniadzie, ale przy takim rozmachu nie wszystko można dokładnie zaplanować. Race odpalone u góry oprawy dałyby pewnie lepszy efekt, ale te kilka sztuk przy herbie też daje radę. Gratulacje dla NS
Obrazek

Nieaktualny

Post autor: Nieaktualny » 01.12.2011, 21:43

Ktoś wcześniej napisał aby Ci tak strasznie krytykujący pochwalili się z jakich to oni są przezajebistych ekip. No i co? Cisza, czyżbyście się wstydzili swoich ekip czy co do c****?:) Sam nie lubię Legii i rzeczą oczywistą jest że nie każdemu ta oprawa musi się podobać no ale panowie takie anonimowe pierdolenie zza monitora to uskuteczniajcie na jakimś czacie czy innej naszej klasie. Oby tylko na wiosnę trafił się w tych pucharach ktoś ciekawy kibicowsko bo jak na razie to generalnie samo przereklamowanie wychodzi jak komuś teoretycznie niezłemu przychodzi do grania z Polską ekipą.

isis

Post autor: isis » 01.12.2011, 21:58

Bo ci co pisali krytyczne uwagi są z podrzędnych ekip to co się będą wychylaC ? :)

johnywdresie

Post autor: johnywdresie » 01.12.2011, 22:13

katama pisze:A tutaj PSV
Obrazek
Warto dodać że : ten wąs niejednym chujem trząsł :) .Chodzi oczywiście o tego "chudzielca w granatowym u góry".

Oprawa Legii konkretna.

Raffels

Post autor: Raffels » 02.12.2011, 00:28

Malo kto zwrocil juz uwage, ze kartony nie byly rozkladane przy pustych trybunach...
A to dodatkowo zwiekszalo stopien skomplikowania oprawy.
Mimo tego, ze bylo pare niedociagniec efekt koncowy byl i tak swietny. To chyba mowi wszystko o tej oprawie.
Obrazek

rybak007

Post autor: rybak007 » 02.12.2011, 08:46

Co to jest za moda wrzucania galerii z pilkarzami? Wyjebac w pizdu. Albo wstawiacie same zdjecia z kibicami albo wypieprzac do sportowego.
j**** homopropagande

fanaticooo

Post autor: fanaticooo » 02.12.2011, 10:22

Każdy kto napisał ,że oprawa eNeSów słaba został odrazu sprowadzony do parteru.Nie mozna juz zle sie wypowiedziec o oprawie Legii? Napisze jeszcze raz,oprawa trudna do ogarniecia i niestety nie udało im sie to.Przez co efekt koncowy jak dla mnie bardzo słaby.Prezentacja wogóle nie czytelna.I jeśli ktoś po tej oprawie pisze ze Legia najlepsza w ultrasce w Polsce to niech sie poważnie zastanowi.

fanaticooo

Post autor: fanaticooo » 02.12.2011, 11:40

rossi pisze:
fanaticooo pisze:Każdy kto napisał ,że oprawa eNeSów słaba został odrazu sprowadzony do parteru.Nie mozna juz zle sie wypowiedziec o oprawie Legii? Napisze jeszcze raz,oprawa trudna do ogarniecia i niestety nie udało im sie to.Przez co efekt koncowy jak dla mnie bardzo słaby.Prezentacja wogóle nie czytelna.I jeśli ktoś po tej oprawie pisze ze Legia najlepsza w ultrasce w Polsce to niech sie poważnie zastanowi.

a to rozumiem, że 10 lat ultraski na Legii na świetnym europejskim poziomie nie ma już żadnego znaczenia bo ta prezentacja Ci się nie spodobała? to odkryj przed nami kto jest ten najlepszy? ;) bo jeżeli chodzi o budzenie emocji i ogóle ''poruszenie internetowe'' Legioniści są bezkonkurencyjni.
Jeśli mam brać pod uwage ostatnie 10 lat to napewno bedzie to ktos z trójki Lech,Widzew i Legia.Cieżko wskazac kto bo poziom mniej wiecej podobny.Obecnie troche się to pozmieniało choćby dlatego ze powstały nowe stadiony i Widzew ma ograniczone pole póki co,ale nadrabijaja tym ,że sie nie pierdola i palą race gdzie się da. Napewno też do czołówki ostatnio wskoczyła Korona. To tylko moje zdanie.Pozdrawiam

Bachusowy Fanatyk

Post autor: Bachusowy Fanatyk » 02.12.2011, 11:42

rossi pisze:
fanaticooo pisze:Każdy kto napisał ,że oprawa eNeSów słaba został odrazu sprowadzony do parteru.Nie mozna juz zle sie wypowiedziec o oprawie Legii? Napisze jeszcze raz,oprawa trudna do ogarniecia i niestety nie udało im sie to.Przez co efekt koncowy jak dla mnie bardzo słaby.Prezentacja wogóle nie czytelna.I jeśli ktoś po tej oprawie pisze ze Legia najlepsza w ultrasce w Polsce to niech sie poważnie zastanowi.

a to rozumiem, że 10 lat ultraski na Legii na świetnym europejskim poziomie nie ma już żadnego znaczenia bo ta prezentacja Ci się nie spodobała? to odkryj przed nami kto jest ten najlepszy? ;) bo jeżeli chodzi o budzenie emocji i ogóle ''poruszenie internetowe'' Legioniści są bezkonkurencyjni.
Jemu chodzi o to, że Legia pokazywała już lepsze oprawy w LE i ta na pewno do najlepszych nie należała. Tak pełen podziw za zrobienie kartoniady tak szczegółowej, zajmującej tyle czasu i za rozkładanie jej w czasie meczu. Jednak przepraszam ale ta oprawa nie zwaliła mnie z nóg, hasło takie sobie,a konia z rzędem temu co bez znajomości hasła odgadł co było na drugiej części oprawy.

Tak wiem, że za chwilę zostanę zjechany przez Legionistów i innych (niektórzy się podlizują jakby chcieli zrobić zgodę z Legią przez neta), jak reszta co nie narobiła w gacie przez tą oprawę. Tak już nie musicie pisać do mnie to samo jestem "z podrzędnej ekipy, nigdy nie pomagałem w oprawie, ani nie odpalałem racy".
Tak lubię Legię uważam, że są najlepsi kibicowsko w kraju ale to im po prostu nie wyszło. Ani to innowatorskie (dwustronne oprawy już były w Polsce) ani szczególnie dobrze wykonane. I na pewno następne oprawy Legii będą lepsze.
Gdyby to byłą zajebista oprawa jak "Boże Chroń Fanatyków", "Nienawidzimy Wszystkich", czy już klasyka "Witamy w piekle" to nie byłoby tu głosów "15 latków z podrzędnych ekip, co nigdy nie pomagali w oprawie, ani nie dopalili racy".
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.

buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypał :)i moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej

O..

Post autor: O.. » 02.12.2011, 12:47

fanaticooo pisze:
rossi pisze:

Jeśli mam brać pod uwage ostatnie 10 lat to napewno bedzie to ktos z trójki Lech,Widzew i Legia.Cieżko wskazac kto bo poziom mniej wiecej podobny.Obecnie troche się to pozmieniało choćby dlatego ze powstały nowe stadiony i Widzew ma ograniczone pole póki co,ale nadrabijaja tym ,że sie nie pierdola i palą race gdzie się da. Napewno też do czołówki ostatnio wskoczyła Korona. To tylko moje zdanie.Pozdrawiam
Wprawdzie liczyć to nie liczyłem, tylko mówię z głowy(więc mogłem coś pominąć i zachęcam do poprawienia mnie), ale wychodzi mi na to, że Widzew w tym sezonie palił świeczki na 2 meczach, a Legia na 3, więc jakiegoś znaczącego miażdżenia Legii w tej dziedzinie nie widzę.
Jakby się komuś nudziło i zrobił to samo porównanie dla sezonu ubiegłego to myślę, że byłoby podobnie.

zubert_87

Post autor: zubert_87 » 02.12.2011, 12:56

A tutaj jeszcze małe co nie co o wczorajszym wyjeździe do Odense.
http://wislakrakow.com/www/showarticle. ... leid=26174.

Co do oprawy Legionistów.Oprawa Legii bardzo "trudna" ciekawe ile ekip w ogóle w Polsce spróbowało by ułożyć coś podobnego. Ogrom pracy, oraz fakt iż na pewno nie łatwo to wszystko zrobić zasługuje na wielki szacunek.
Nie oszukujmy się czołówka ultras od lat jest nie zmienna (kolejność przypadkowa)
Legia,Lech, Widzew, Wisła, bardzo dobrze działa tez Jaga, Korona. Na pewno coraz więcej dzieje się dobrego na Lechii co pokazała ostatnia oprawa. Także nie ma co się spinać. Ważne ze polski ruch ultras nie stoi w miejscu a stale idzie do przodu mimo dziwacznych zakazów i przeszkód jakie stają nam na drodze.

P.S. oczywiście sa osoby tutaj które tylko narzekają ale z nimi akurat w ogóle nie powinno się gadać...

fazimodo

Post autor: fazimodo » 02.12.2011, 13:01

O.. pisze:
rossi pisze:
fanaticooo pisze: Wprawdzie liczyć to nie liczyłem, tylko mówię z głowy(więc mogłem coś pominąć i zachęcam do poprawienia mnie), ale wychodzi mi na to, że Widzew w tym sezonie palił świeczki na 2 meczach, a Legia na 3, więc jakiegoś znaczącego miażdżenia
W Poznaniu palił, derby u siebie i w Warszawie.
Chyba sie nie myle

O..

Post autor: O.. » 02.12.2011, 13:08

fazimodo pisze:
O.. pisze: Wprawdzie liczyć to nie liczyłem, tylko mówię z głowy(więc mogłem coś pominąć i zachęcam do poprawienia mnie), ale wychodzi mi na to, że Widzew w tym sezonie palił świeczki na 2 meczach, a Legia na 3, więc jakiegoś znaczącego miażdżenia
W Poznaniu [link], derby u siebie i w Warszawie.
Chyba sie nie myle
Chodzi mi ogólnie o to, że będą to zbliżone ilości, może na nieznaczny plus jednej czy drugiej ekipy.
I mam nadzieję, że żadna mądra głowa nie odbierze moich postów w formie jakiejkolwiek napinki, czy umniejszania Widzewowi, ponieważ pomimo, że ich nie lubię to potrafię docenić ich prace.

lozys

Post autor: lozys » 02.12.2011, 13:28

jaka liczba Wiślaków z Gdyni ? flaga wywieszona w czołowym miejscu więc można wnioskować że jakaś grupa ją reprezentowała

Frugo

Post autor: Frugo » 02.12.2011, 14:04

lozys pisze:jaka liczba Wiślaków z Gdyni ? flaga wywieszona w czołowym miejscu więc można wnioskować że jakaś grupa ją reprezentowała
Sama flaga raczej nie przyjechała do Odense, a więcej nie powinno Cie interesować.
Co do oprawy Legii zajebista.

FanaticFootball

Post autor: FanaticFootball » 02.12.2011, 14:50

Nie rozumiem tutaj ludzi którzy nie mają nic innego do roboty tylko krytykować. NS zrobili kawał dobrej roboty,bardzo skomplikowaną oprawe której sądze że może jeszcze pare ekip postarało by się coś takiego zrobić więc docencie to że były chęci i w c*** włożonej pracy i kasy w to i zacznijcie coś robić na swoim podwórku. Przynajmniej potrafią reprezentować Polskich ultrasów w europie.

Bachusowy Fanatyk

Post autor: Bachusowy Fanatyk » 02.12.2011, 15:34

FanaticFootball pisze:Nie rozumiem tutaj ludzi którzy nie mają nic innego do roboty tylko krytykować. NS zrobili kawał dobrej roboty,bardzo skomplikowaną oprawe której sądze że może jeszcze pare ekip postarało by się coś takiego zrobić więc docencie to że były chęci i w c*** włożonej pracy i kasy w to i zacznijcie coś robić na swoim podwórku. Przynajmniej potrafią reprezentować Polskich ultrasów w europie.
No i okej nikt tego nie podważa, wszystkie wątpliwości rozbijają się o wykonanie i samą treść oprawy. Resztę napisałem wyżej. Pozdro
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.

buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypał :)i moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej

750ml

Post autor: 750ml » 02.12.2011, 18:49

zanim zaczniesz krytykować to się dowiedz jeden z drugim dlaczego oprawa dopiero pod koniec meczu i musiała być rozkładana jeszcze w tracie meczu zapewniam cie że wina nie leżała po stronie NS

against modern

Post autor: against modern » 02.12.2011, 19:55

Pięćdziesięciu kibiców PSV Eindhoven nie weszło na mecz z Legią Warszawa. Holendrzy postanowili więc poskarżyć się UEFA.

Sprawę opisał klub na swojej stronie internetowej. Do Warszawy pofatygowało się 70 fanów z Holandii, jednak większość z nich nie dostała się na obiekt przy ulicy Łazienkowskiej. Powód? Restrykcyjne, niezapowiedziane badanie alkomatem. Holendrzy twierdzą, że nawet za minimalne wskazanie alkoholu w wydychanym powietrzu Polacy nie wpuszczali ich na stadion. Kibice, choć mieli ważne bilety, zostali więc pod obiektem.

Dyrektor PSV Justin Sanders skarży się, że dwukrotnie ustalał z Legią warunki przyjazdu i nie było mowy o badaniu kibiców alkomatem. - Bardzo żałujemy i przepraszamy naszych kibiców. Sami byliśmy tym zaskoczeni. Próbowaliśmy dwukrotnie mediować, ale nam się nie udało. - Złożymy skargę do UEFA i poczekamy na odpowiedź - dodał.

Oden

Post autor: Oden » 02.12.2011, 21:53

Jednym slowem WOW, wielki szacunek dla zarzadu Wisly, ze nie odpuszczaja i chca doprowadzic ta sprawe do konca. Myslalem, ze w tych czasach to niemozliwe, ze ktos moglby potraktowac kibicow na rowni z innymi ludzmi.

Kalashnikov.

Post autor: Kalashnikov. » 03.12.2011, 14:32

Oden pisze:
Jednym slowem WOW, wielki szacunek dla zarzadu Wisly, ze nie odpuszczaja i chca doprowadzic ta sprawe do konca. Myslalem, ze w tych czasach to niemozliwe, ze ktos moglby potraktowac kibicow na rowni z innymi ludzmi.
404 - Not Found
The request was not found on this server.

Powrót na stronę główną
████▀░░░░░░░░░░░░░░░░░▀████
███│░░░░░░░░░░░░░░░░░░░│███
██▌│░░░░░░░░░░░░░░░░░░░│▐██
██░└┐░░░░░░░░░░░░░░░░░┌┘░██
██░░└┐░░░░░░░░░░░░░░░┌┘░░██
██░░┌┘▄▄▄▄▄░░░░░▄▄▄▄▄└┐░░██
██▌░│██████▌░░░▐██████│░▐██
███░│▐███▀▀░░▄░░▀▀███▌│░███
██▀─┘░░░░░░░▐█▌░░░░░░░└─▀██
██▄░░░▄▄▄▓░░▀█▀░░▓▄▄▄░░░▄██
████▄─┘██▌░░░░░░░▐██└─▄████
█████░░▐█─┬┬┬┬┬┬┬─█▌░░█████
████▌░░░▀┬┼┼┼┼┼┼┼┬▀░░░▐████
█████▄░░░└┴┴┴┴┴┴┴┘░░░▄█████
███████▄░░░░░░░░░░░▄███████
NIE JESTESMY ANIOLAMI
j**** ZYDOW SIEKIERAMI

knz

Post autor: knz » 03.12.2011, 17:42

404 - Not Found
The request was not found on this server.

Powrót na stronę główną
Wisła Kraków cały czas prowadzi konsekwentne działania mające na celu uzyskanie odszkodowania dla kibiców klubu poszkodowanych w trakcie wyjazdu na mecz z Twente Enschede. Do Holandii zostało skierowane kolejne pismo w tej sprawie.

Tak jak już informowaliśmy, dzień po meczu, do klubu wpłynęło pismo od Twente, w którym holenderski klub jeszcze raz przyznał się do winy za niewpuszczenie osób, które zostały posądzone o posiadanie fałszywych voucherów na mecz Ligi Europejskiej. Twente przeprosiło za to zajście, a także poprosiło Wisłę o zasugerowanie możliwego sposobu polubownego rozwiązania sytuacji z poszkodowanymi osobami.

3 października klub wysłał oficjalną skargę do UEFA w sprawie tych zajść. 14 listopada Wisła otrzymała odpowiedź, w której poinformowano o ukaraniu Twente karą w wysokości 8 tysięcy Euro za karygodne potraktowanie fanów Białej Gwiazdy w trakcie wpuszczania ich na stadion w Enschede. Holenderskiemu klubowi nakazano również w porozumieniu z Wisłą wypłatę odszkodowań pokrzywdzonym osobom.

Na prośbę prezesa Bogdana Basałaja polska ambasada w Hadze 7 października wysłała oficjalną notę do burmistrza miasta Enschede oraz naczelnika Policji z prośbą o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Klub otrzymał informację od naszej ambasady, do której załączone zostały oświadczenia zarówno Twente jak i policji w Enschede, w których wyrażono ubolewanie z powodu złego potraktowania kibiców Białej Gwiazdy. Prezes Basałaj złożył również wizytę w Ambasadzie Królestwa Niderlandów w Warszawie. Prezesa przyjął pierwszy sekretarz, pan Hans Schütte, który wysłuchał relacji z wydarzeń w Holandii. Efektem tego spotkania było pismo skierowane przez ambasadora Królestwa Niderlandów w Polsce, pana Marcela Kurpershoeka, do odpowiednich instytucji rządowych w Holandii, w którym zawarta została informacja o zajściach i prośba o ich jak najdokładniejsze wyjaśnienie. Wisła Kraków została poinformowana o tych działaniach pana ambasadora przez pismo, skierowane przez niego do klubu 21 października. W sprawie zajść z 29 września interweniował także na prośbę klubu prezydent Krakowa, pan Jacek Majchrowski, który wysłał list do burmistrza Enschede.

Jeśli chodzi zaś o bezpośrednie kontakty Wisły z Twente, to 6 października klub wysłał do Holandii pismo w sprawie 64 osób poszkodowanych w trakcie wyjazdu do Holandii. Wisła domagała się w nim odszkodowania dla swoich kibiców. Holendrzy w swojej odpowiedzi zakwestionowali ilość poszkodowanych osób wskazanych przez Wisłę i powołując się na policyjne raporty stwierdzili, że rekompensatę mogą wypłacić 20 osobom. Informacja o zatrzymaniu takiej liczby fanów z Krakowa widnieje bowiem w dokumentach policyjnych.

Po otrzymaniu odpowiedzi od Holendrów Wisła zorganizowała kolejne spotkanie z poszkodowanymi kibicami. Klub po tym spotkaniu skierował 24 listopada następne pismo do Twente, w którym nie zgodził się na obniżoną kwotę odszkodowania dla swoich fanów i podtrzymał informację, że poszkodowane są 64 osoby. Różnica w ilości poszkodowanych wynika najprawdopodobniej z faktu, że policja holenderska, po otrzymaniu informacji, że kibice Wisły zostali bezpodstawnie zatrzymani, zwalniała ich z aresztu w zamian za oddanie dokumentu potwierdzającego aresztowanie. Wielu z poszkodowanych więc nie zostało dzięki temu ujętych w aktach policyjnych.

Dodatkowo Wisła deklaruje osobom poszkodowanym w trakcie zajść w Enschede poradę i opiekę prawną, z której pokrzywdzeni kibice mogą korzystać.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

Kalashnikov.

Post autor: Kalashnikov. » 03.12.2011, 18:17

Brawa , brawa i jeszcze raz BRAWA dla zarzadu Wisly !
████▀░░░░░░░░░░░░░░░░░▀████
███│░░░░░░░░░░░░░░░░░░░│███
██▌│░░░░░░░░░░░░░░░░░░░│▐██
██░└┐░░░░░░░░░░░░░░░░░┌┘░██
██░░└┐░░░░░░░░░░░░░░░┌┘░░██
██░░┌┘▄▄▄▄▄░░░░░▄▄▄▄▄└┐░░██
██▌░│██████▌░░░▐██████│░▐██
███░│▐███▀▀░░▄░░▀▀███▌│░███
██▀─┘░░░░░░░▐█▌░░░░░░░└─▀██
██▄░░░▄▄▄▓░░▀█▀░░▓▄▄▄░░░▄██
████▄─┘██▌░░░░░░░▐██└─▄████
█████░░▐█─┬┬┬┬┬┬┬─█▌░░█████
████▌░░░▀┬┼┼┼┼┼┼┼┬▀░░░▐████
█████▄░░░└┴┴┴┴┴┴┴┘░░░▄█████
███████▄░░░░░░░░░░░▄███████
NIE JESTESMY ANIOLAMI
j**** ZYDOW SIEKIERAMI

CZARNISLUPSK1945

Post autor: CZARNISLUPSK1945 » 03.12.2011, 19:38

Panowie nie marudzić oprawa warszawiaków konkretna i to się liczy, najważniejsze , że coś się dzieje a nie jak na meczach reprezentacji. Mam pytanie czy ktoś zna przyczynę tak małej liczby PSV? myślałem, że to czołowa ekipa from Holland?
Obrazek
Obrazek

Piotrek198963

Post autor: Piotrek198963 » 03.12.2011, 21:34

CZARNISLUPSK1945 pisze:Panowie nie marudzić oprawa warszawiaków konkretna i to się liczy, najważniejsze , że coś się dzieje a nie jak na meczach reprezentacji. Mam pytanie czy ktoś zna przyczynę tak małej liczby PSV? myślałem, że to czołowa ekipa from Holland?
Może i w Holandii są na topie, bo te ekipy które przyjeżdżają do Polski z takich krajów jak np Austria, Holandia, Włochy, czy Francja lub Hiszpania to przy nas płotki. Jedyne ekipy które mogą nas odwiedzic w dobrych liczbach to Crvena Zvezda, Partizan Belgrad, PAOK Saloniki, Hajduk Split no i Dinamo Zagrzeb (bez protestu). Austria Wiedeń też jest topową ekipą w swoim kraju a u nas w Poznaniu w głupi sposób można powiedziec że debilny sposób tracą fane no i ich liczba też nie powalała na kolana tak samo w Chorzowie też najazdu nie zrobili.
Obrazek

█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards

Grazie

Post autor: Grazie » 03.12.2011, 21:52

Piotrek198963 pisze:
CZARNISLUPSK1945 pisze:Panowie nie marudzić oprawa warszawiaków konkretna i to się liczy, najważniejsze , że coś się dzieje a nie jak na meczach reprezentacji. Mam pytanie czy ktoś zna przyczynę tak małej liczby PSV? myślałem, że to czołowa ekipa from Holland?
Może i w Holandii są na topie, bo te ekipy które przyjeżdżają do Polski z takich krajów jak np Austria, Holandia, Włochy, czy Francja lub Hiszpania to przy nas płotki. Jedyne ekipy które mogą nas odwiedzic w dobrych liczbach to Crvena Zvezda, Partizan Belgrad, PAOK Saloniki, Hajduk Split no i Dinamo Zagrzeb (bez protestu). Austria Wiedeń też jest topową ekipą w swoim kraju a u nas w Poznaniu w głupi sposób można powiedziec że debilny sposób tracą fane no i ich liczba też nie powalała na kolana tak samo w Chorzowie też najazdu nie zrobili.
A Panathinaikos, Olympiakos, czy tureckie ekipy (Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas), to ogórki są?

ODPOWIEDZ