REPREZENTACJA PZPN - WĘGRY

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

havamal

Re: REPREZENTACJA PZPN - WĘGRY

Post autor: havamal » 15.11.2011, 18:04

RIA RIA HUNGARIA!
biały honor, biała duma, biały miś, biały nos

gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką

iparts.pl
kolekcjoner84

Post autor: kolekcjoner84 » 15.11.2011, 18:58

Dyskutujecie że ktos jedzie dopingowac Węgry ? Podana zostala tylko informacja że przed tym meczem goszczona jest ekipa Sopronu w zaprzyjaznionym Opolu i po temacie . Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem ! Hajra Sopron !

MediaTech

Post autor: MediaTech » 15.11.2011, 19:00

Jak dziś wygląda sprawa na meczu:
- ile sprzedanych biletów ?
- zorganizowany doping będzie ?

Corpse

Post autor: Corpse » 15.11.2011, 19:12

[link] Godzine przed meczem jakos tak pustawo. Zobaczymy jak bedzie dalej ;)

east

Post autor: east » 15.11.2011, 19:21

Właśnie w wiadomościach sportowych mówią, że ma być najprawdopodobniej 7 tysięcy :)

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 15.11.2011, 20:03

Teraz w wiadomościach sportowych na 1 była gadka i niby Franz stwierdził, że mamy kryzys dopingu! który jest spowodowany... porażką z włochami, słabym rywalem oraz brakiem Orła.. bardzo mnie to wkurwia osobiście bardzo! to, nie wiem czy jestem idiotą myslac, że media mogą coś wiedziec na temat protestu i nie moga powiedziec czy poprostu MY nie docieramy do nich i nie wiedza nic...

del orno

Post autor: del orno » 15.11.2011, 20:27

My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę...

przem0

Post autor: przem0 » 15.11.2011, 20:29

Wreszcie cieszy frekwencja!

marszrutki

Post autor: marszrutki » 15.11.2011, 20:32

Jurand ze Spychowa pisze:Teraz w wiadomościach sportowych na 1 była gadka i niby Franz stwierdził, że mamy kryzys dopingu! który jest spowodowany... porażką z włochami, słabym rywalem oraz brakiem Orła.. bardzo mnie to wkurwia osobiście bardzo! to, nie wiem czy jestem idiotą myslac, że media mogą coś wiedziec na temat protestu i nie moga powiedziec czy poprostu MY nie docieramy do nich i nie wiedza nic...
Powiem Ci, że mało ludzi nawet młodych wie o bojkocie kadry, co martwi

RZ1946

Post autor: RZ1946 » 15.11.2011, 20:36

marszrutki pisze:
Jurand ze Spychowa pisze:Teraz w wiadomościach sportowych na 1 była gadka i niby Franz stwierdził, że mamy kryzys dopingu! który jest spowodowany... porażką z włochami, słabym rywalem oraz brakiem Orła.. bardzo mnie to wkurwia osobiście bardzo! to, nie wiem czy jestem idiotą myslac, że media mogą coś wiedziec na temat protestu i nie moga powiedziec czy poprostu MY nie docieramy do nich i nie wiedza nic...
Powiem Ci, że mało ludzi nawet młodych wie o bojkocie kadry, co martwi

KMWTW.

CHWDpJGdH

Post autor: CHWDpJGdH » 15.11.2011, 20:40

widzisz tez mnie to wkurwia, tak jak niektóre echa po marszu. Ale my przeciwko sobie mamy media , politykow i całą nakreconą juz od w c*** czasu spirale przeciw kibicom. Jak na tak dużą i przede wszystkim silną grupe spoleczną ( ciezko mi w sumie wymyslec jakąkolwiek inną na taką skale jak nasza) która jak widac po marszu i juz wczesniej jest wikłana w brudne gierki polityczne to niestety nie mamy wplywu zbytnio na to jak o nas mowią tym bardziej przy takim nastawieniu spoleczenstwa do kibicow jakie mamy obecnie. Nie wiem jak to zmienic, rzecznicy, związki jakies nowe , w c*** droga kampania w tv zeby odwrocic stan tej rzeczy i pewnie masowe pozwy do prokuratury na wszystkich zaklamanych c****. Czy sie komus chce to wątpie w koncu jako kibice mamy widac wazniejsze priorytety niz wykłócanie sie z zaplutymi politykami albo dziennikarzami - szmatami o kazde ich slowo.

A co do smudy to zapewniam Cie ze jest on tak wielkim idiotą , wieśniakiem i prostakiem że akurat on mogl nie wiedziec o protescie a ze nasluchal sie ostatnio o orzełku itp to na szybko wymyslil takie cos zeby usprawiedliwic w razie niepowodzenia swoich pupilkow pedałków.

Przed Euro wybrac jeden mecz towarzyski ktoras trybune , w pare tysiecy sie tam zjawić zaden problem , repertuar KIBICE vs reszta swiata jazda po wszystkich powymyslac przyspiewki specjalnie na tą okazje nawet w tysiac osob to bysmy zagluszyli cale wembley januszy a tak na korbie to bysmy darli sie jak pojebani. Dodatkowo wiadomo wszystkim zalezy na euro i na bezpieczenstwie wiec była by mozliwosc sprawdzenia przygotowania policji i stewardow do tej jakze waznej imprezy hahah a im blizej euro tym mi sie wydaje ze beda bardziej sie pilnowali zeby nie walnąc gafy i beda coraz bardziej obsrani po prostu. Reprezentacja narodowa wg mnie wazna sprawa i widac my musimy zaczac ogarniac tych smieci bo zaraz zrobią kolorową tolerancje ku uciesze zachodu i zaproszą do gry bambuso-trans-pedałów .
i jak to sie mowi nieobecny nie ma głosu coś w tym jest

isis

Post autor: isis » 15.11.2011, 20:44

Hahahahaha normalnie nie wierzę , telewizja front zmieniła hahahahaha . Najazd kamer na orzełki u dzieci stojących przy piłkarzach . Cipa Szpakowsi najazdy na brak orłów , i najleprze - gdy pikniki zaczynają wyć gdzie jest orzeł na początku meczu realizator podkreca jaszcze bardziej ich wycie hahahaha . Piłkarze Węgierscy zajebiście na początku , wszyscy ręce na sercu .

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 15.11.2011, 20:57

Fajnie, że kibole Lecha zrobili taki okazyjny transparent. Fabiański pedał na hymnie z bidonem w ręku stał.. to co sie ku*** spodziewać?

o_

Post autor: o_ » 15.11.2011, 21:00

Jurand ze Spychowa pisze:Fajnie, że kibole Lecha zrobili taki okazyjny transparent. Fabiański pedał na hymnie z bidonem w ręku stał.. to co sie ku*** spodziewać?
jaki transparent ?

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 15.11.2011, 21:04

o_ pisze:
Jurand ze Spychowa pisze:Fajnie, że kibole Lecha zrobili taki okazyjny transparent. Fabiański pedał na hymnie z bidonem w ręku stał.. to co sie ku*** spodziewać?
jaki transparent ?
"Polak, Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki." - Na początku przez może ułamek sekundy pokazali go w TV podczas hymnu Węgrów, rozwineli go tylko chyba i już ich nie ma..

niewinny

Post autor: niewinny » 15.11.2011, 21:06

Z naszego punktu widzenia dzisiaj przydał by się korzystny wynik.Smuda wystawił w 11-tce samych Polaków , jeżeli przegrają , to będzie miał argumenty ,żeby do kadry dalej wstawiać legię cudzoziemską.

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 15.11.2011, 21:19

A ja tam bym chciał żeby najebali im ze trzy sztuki bo to co oni odpierdalają to jest koniec.. jeszcze wymalowane pajace w kondonach na łbach z jakiejś wycieczki pracowniczej z biedronki na tym jednym sektorze ja j****.. wkurwia mnie też sam szpakowski nie dość, że jest niedojebany jak ania grodzka po tygodniowej kuracji testosteronem to facet komentuje mecze cale życie a na pilkarza który nazywa sie GERA cały czas mowi Gero wkurwia mnie ta cala otoczka i przelaczam na Czarnogóra-Czechy bo tam chociaz jest ciekawie na trybunach i jest goracy doping a na tych placków z żelem na wlosach patrzec sie nie da bo c*** czlowieka strzela..

Pablo1979

Post autor: Pablo1979 » 15.11.2011, 21:28

Jurand ze Spychowa pisze:A ja tam bym chciał żeby najebali im ze trzy sztuki bo to co oni odpierdalają to jest koniec.. jeszcze wymalowane pajace w kondonach na łbach z jakiejś wycieczki pracowniczej z biedronki na tym jednym sektorze ja j****.. wkurwia mnie też sam szpakowski nie dość, że jest niedojebany jak ania grodzka po tygodniowej kuracji testosteronem to facet komentuje mecze cale życie a na pilkarza który nazywa sie GERA cały czas mowi Gero wkurwia mnie ta cala otoczka i przelaczam na Czarnogóra-Czechy bo tam chociaz jest ciekawie na trybunach i jest goracy doping a na tych placków z żelem na wlosach patrzec sie nie da bo c*** czlowieka strzela..
Bardzo dobre podsumowanie tego tematu po tym poście można go zamknąć hehehe .Zgadzam się z każdym Twoim słowem.
Najprawdopodobniej najlepszy zarobek w sieci.
[link]
[link] opis i zasada działania

Perła Chmielowa 2

Post autor: Perła Chmielowa 2 » 15.11.2011, 21:43

A ally bojkotuje czy zajawka jej minęła?

P_FSW

Post autor: P_FSW » 15.11.2011, 21:52

piękny widok pustych trybun;)
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!

Corpse

Post autor: Corpse » 15.11.2011, 21:53

Ally to chyba sie wlaczyl wyzszy poziom kumatosci, na Marszu byla. Na swoim blogu ma wiecej filmikow niz w Marszowym temacie na forum: [link]

Mieczyk

Post autor: Mieczyk » 15.11.2011, 22:56

Miszmasz

Post autor: Miszmasz » 15.11.2011, 23:28

Piękny widok, pustek. :)
Szczerze mówiąc, dobrze, że ta reprezentacja gra bez Orzełka. Nie zasługują na to, by był on na koszulkach. Cała ta drużyna jest warta tego kurewskiego PZPNu.

spacerowicz

Post autor: spacerowicz » 15.11.2011, 23:35

Mieczyk pisze:http://www.youtube.com/watch?v=cuKzbC0A ... re=related

Cieszy mnie ten filmik
"Nie widziałem polskiej reprezentacji grającej w Polsce, przy tak pustej publiczności"
padłem hahaha

fluor

Post autor: fluor » 16.11.2011, 01:01

Jurand ze Spychowa pisze:A ja tam bym chciał żeby najebali im ze trzy sztuki bo to co oni odpierdalają to jest koniec.. jeszcze wymalowane pajace w kondonach na łbach z jakiejś wycieczki pracowniczej z biedronki na tym jednym sektorze ja j****.. wkurwia mnie też sam szpakowski nie dość, że jest niedojebany jak ania grodzka po tygodniowej kuracji testosteronem to facet komentuje mecze cale życie a na pilkarza który nazywa sie GERA cały czas mowi Gero wkurwia mnie ta cala otoczka i przelaczam na Czarnogóra-Czechy bo tam chociaz jest ciekawie na trybunach i jest goracy doping a na tych placków z żelem na wlosach patrzec sie nie da bo c*** czlowieka strzela..
A ja sobie oglądnąłem fragment sparingu Ukrainy z Austrią. Trybuny we Lwowie pełne, oczywiście doping cały czas... no ale pewnie rywal bardziej atrakcyjny :), no i lepsza pogoda... mimo że śnieg sypał :)
Plus za ten transparent bo aż żal było patrzeć na parodię tego meczu.

Grac

Post autor: Grac » 16.11.2011, 02:30

Leśne ssaki się zesrały:
[link]

Pandzisław

Post autor: Pandzisław » 16.11.2011, 09:35

Obrazek

[link]

fluor

Post autor: fluor » 16.11.2011, 11:17

Przy okazji tego meczu znalazłem komentarz dotyczący dnia przyjaźni polsko-węgierskiej

Witam Państwa Serdecznie!

Nazywam się R G i od pewnego czasu mieszkam na Węgrzech. Moja dziewczyna jest

węgierką i wraz z jej rodziną oglądaliśmy telewizję w ostatnie niedzielne popołudnie. W pewnym

momencie natknęliśmy się na zwiastun programu na temat Dnia Przyjaźni Polsko-Węgierskiej,

który ukaże się 23 marca w Telewizji Węgierskiej M1: A két tölgyfa - a lengyel-magyar barátságról - Dwa dęby - o przyjaźni polsko węgierskiej. Przeanalizowałem program TVP1, a także kilka innych kanałów tematycznych, ale nie udało mi się odnaleźć ani jednego programu o tematyce węgierskiej 23 marca.
Udałem się na stronę Telewizji Węgierskiej i sprawdziłem program dwóch programów państwowych: M1 i M2. Oto jak wygląda ich ramówka związana z Dniem Przyjaźni Polsko-Węgierskiej:

M1 23 marzec:
14:30 A két tölgyfa - a lengyel-magyar barátságról - Dwa dęby - o przyjaźni polsko węgierskiej.
15:00 Lengyel tájak - Opolei vajdaság - Polski krajobraz - województwo opolskie.
21:45 Katyn - Katyń.

M2 23 marzec:
04:15 A bábu - Lalka.
20:30 Lengyel tájak - Opolei vajdaság - Polski krajobraz - województwo opolskie.
21:00 Három szín: kék - Trzy kolory: niebieski.
22:35 Még élek - Film Krzysztof Kieslowskiról - Ja ciągle żyję - film o Krzysztofie Kieślowskim.

Węgrzy w Dzień Przyjaźni Polsko-Węgierskiej są w stanie zaprezentować sześć różnych programów na dwóch różnych stacjach. Chciałbym dowiedzieć się czemu Polska durna telewizja państwowa utrzymywana z abonamentu telewizyjnego nie jest w stanie zaprezentować ani jednego, nawet krótkiego, programu na temat Węgier i przyjaźni tego kraju z Polską?!

Dziękuję bardzo za przeczytanie tego listu i uprzejmie proszę o wyczerpujące, uzasadnione wyjaśnienie.

Z poważaniem,

R G

Tak to w Polsce wygląda, za to jest lizanie d*** jakimś zboczonym mniejszościom czy wciskanie miłości polsko-niemieckiej...

kol-pat

Post autor: kol-pat » 16.11.2011, 11:22

Komentarz z "Głosu Wielkopolskiego" red. Lehmanna:
Na ostatnim meczu reprezentacji Polski w Poznaniu świetnie bawiło się 42 tysiące ludzi.

Później do granic absurdu urósł incydent, który dopiero po kilku miesiącach zauważyli ludzie obsługujący monitoring stadionowy. Fanatykom futbolu, którzy podczas wyjazdów na europejskie areny od Oslo po Bragę wielokrotnie popisywali się wzorowym dopingiem, skutecznie obrzydzono kibicowanie. I teraz na meczach kadry nie ma atmosfery, choć od lat wiadomo było, kto ją tworzy i co będzie, jeśli ludzi, którzy chcą śpiewać, dopingować i tworzyć oprawy, zabraknie.

W ten smutny obraz stadionu Lecha wpisał się też swoimi decyzjami PZPN, który na sparing dwóch europejskich średniaków wymyślił kosmiczne ceny biletów i odstraszył od przyjścia na Bułgarską nawet tych, którzy kadrze sympatyzują od wielu lat.

Czy można się dziwić ludziom, że zostali w domu, jeśli Lato ze swoją oderwaną od rzeczywistości ekipą potraktował ich jak szarą, głupią masę, która kupi wszystko? Mnie te puste trybuny wcale nie ziębiły, bo uważam, że za swoją bufonadę działacze PZPN powinni solidnie dostać po kieszeni.
Nic dodać, nic ująć.
Kolejowi Patrioci

paradoks

Post autor: paradoks » 16.11.2011, 12:54

Co prawda media widzą tylko problem w tak niskiej frekwencji jak i braku dopingu na meczach repry (mecz w Gdańsku) i ogólnie zniesmaczenia tylko w jednym "brak orzełka". To ten artykuł na wp świadczy że nie tylko my zauważamy że impreza zwana euro świętem w Polsce nie będzie udaną imprezą :-)
Chociaż od rozpoczęcia Euro 2012 dzielą nas już miesiące, to na meczach reprezentacji Polski atmosfery piłkarskiego święta brak. We wtorek kadra grała przy niemal pustych trybunach, bez dopingu i na fatalnej nawierzchni przypominającej murawę, a wszystko obserwowali działacze UEFA.

Na trybunach poznańskiego stadionu na Euro 2012 zasiadło około 8 tysięcy widzów, co przy 43 tysiącach pojemności było kroplą w morzu. Zorganizowanego dopingu nie było wcale. Co jakiś czas z ust kibiców można było usłyszeć jedynie proste pytanie: gdzie jest orzeł?

Małą liczbą kibiców był zaskoczony trener gości. Sandor Egervari przyznał, że tak piękny stadion zasługuje na pełne trybuny. Dodał również, że Polakom w akompaniamencie dopingu grałoby się lepiej.

Kibicom trudno się dziwić - odwrócili się od kadry a głównym tego powodem jest właśnie brak "orzełka" na koszulkach. Brak dopingu ma być wyrazem dezaprobaty dla niezrozumiałych decyzji PZPN. Tenże "orzełek", a dokładniej jego brak, przewija się we wszystkich prasowych relacjach z meczu. Wystarczy spojrzeć na tytuły: Wszyscy chcą orła ("Rzeczpospolita"); Bez orła, bez kibiców ("Super Express"); Obrzydzili fanom reprezentację ("Fakt").

Fatalnej atmosferze miejsce na swoich łamach poświęcił również "Przegląd Sportowy". "Bardzo daleko od EUROświęta" - zatytułował swój komentarz redaktor naczelny gazety Marcin Kalita.

"Finały EURO w czerwcu przyszłego roku mają być dla nas wszystkich świętem. Na osiem miesięcy przed EURO święta piłkarskiego na stadionie w Poznaniu nie było ani namiastki, ani nawet jego dawki homeopatycznej" - pisze Kalita. Zwraca on również również uwagę na fatalny stan... nowej (wymienionej po raz siódmy!) murawy.

"W głowie się nie mieści, jak na stadionie piłkarskim, szykowanym pod wielkie wydarzenie związane z występami miejscowej drużyny i pod taką imprezę jak finały mistrzostw Europy, można spieprzyć sprawę tak podstawową dla gry w piłkę nożną jak trawa?!" - pyta retorycznie redaktor naczelny "PS" i ironizuje: "No i tak właśnie promujemy sobie to nasze EURO".

Co ciekawe, wtorkowe "święto" z trybun obserwowali delegaci UEFA. Jak relacjonuje "Przegląd Sportowy" przedstawiciele UEFA "chcieli, by impreza przeprowadzona była zgodnie ze standardami, które obowiązywać będą podczas Euro 2012". Nie wiadomo jednak, jak organizacja meczu została oceniona przez ludzi z europejskiej centrali. Być może standardy UEFA zostały zachowane, ale jedno jest pewne - atmosfery święta nie było.

WnukEdwarda

Post autor: WnukEdwarda » 16.11.2011, 13:39

eee tam ludzie bali się przyjść bo by ich Litar opluł...
Nadaje się do GW? ;]
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 16.11.2011, 14:17

Dzisiaj rozmawiałem z moim szefem, kibicem ale takim normalnym racjonalnie myślącym nie piknikiem ale też nie fanatykiem (z racji tego, że opowiadam mu dlaczego jest protest jest wtajemniczony) i sie mnie pyta jak to długo będzie jeszcze trwać, no to mu mówie, że aż do skutku.. On sam zaproponował czy nie lepiej iść na jakiś mecz i przez 90 minut jechać na Late, Krecine, PZPN itp i spiker tego nie zagłuszy itp itd i to by byla lepsza opcja i bardziej by to trafiło.. możnaby powiedzieć taka anegdota jaka mnie dzisiaj przytrafiła w robocie.

Trzeba Ich Lać

Post autor: Trzeba Ich Lać » 16.11.2011, 15:09

Moim zdaniem to tylko pogorszylo by sprawe ,media zaraz by podchwycily ,ze grupa kiboli chuliganow obraza pzpn przez caly mecz i dlatego trzeba wyeliminowac te zjawisko i te osoby ze stadionow. Wiekszosc kibicow w Polsce to pikniki zgadzajace sie z ta teoria, no teraz mamy wyjatek bo jest akcja z orzelkiem. Najlepiej bylyby jakies transparenty na stadionie bo te bylyby filmowane i szlo by to na caly swiat i dziadygi z pzpn bylyby wkurwione ,ze we wlasnym kraju sa obrazane przed euro ,i w oczach innych by sie musieli conajmniej wstydzic.. Oczywiscie puste stadiony to nikomu nie trzeba tlumaczyc najlepsze wyjscie, bo to najbardziej boli sepow na kase.
"Nas nie interesuje chodzi o to ,ze yyyy bo policja wogle jest na stadionie"

spacerowicz

Post autor: spacerowicz » 16.11.2011, 15:39

To nic nie da bo w transmisji TV antydoping odpowiednio wyciszą a Szpakowski tak jak chyba w Gdańsku będzie zagadywał bluzgi (które i tak ledwo ledwo będą się przebijać) plecąc w kółko o wspaniałej atmosferze. Zwykły pikol w kapciach zobaczy w ekranie pełny stadion, jakiś szum z trybun dający wrażenie dopingu, zapewnienie Szpaka, że jest super więc taki człeń pomyśli, że wszystko wróciło do normy.
Jedynie totalny bojkot i klęska sportowa Nas ratuje. W ogóle żałuje, że jak była szansa na wyjebanie dziadów to rząd dał d*** i przestraszył się UEFY. Dwuletnia dyskwalifikacja by się dawno skończyła a na dostanie organizacji Euro nie mielibyśmy szans a tak wszystko po staremu i jeszcze to jebane euro.

Adam 1946

Post autor: Adam 1946 » 16.11.2011, 21:21

Zobaczcie jeden mecz bez biletów (bez sprzedaży) bez kibiców
I już negocjują ze sponsorem
Szkoda że nie ma więcej sparingów bo kilka "pustych" meczy i by się obsrali
ZAWISZA 4EVER

ODPOWIEDZ