0lek_89 pisze:
Gratuluje busa TVN.... Ciekawi mnie czy byscie byli tak zadowoleni jakbyscie mieli zaparkowane auto w okolicy i stalo sie z nim to samo... (nawet przypadkiem).
Nie ma jak marsz o wolność.
http://www.youtube.com/watch?v=bGcTsG6zxZs
Mam, wrażenie, że pokemony krytykujące w tym temacie Marsz i poczynania uczestników Marszu pewnie sami wzięliby udział w kolorowej blokadzie gdyby ich tylko matka z domu puściła :).
Okiem uczestnika marszu. Już jadąc na Pl. Konstytucji metrem, mogłem się przekonać, że duch patriotyzmu w narodzie nie ginie. Zwłaszcza miło było popatrzeć na dziadka z wnuczkiem (wnuk z małą flagą Polski) czy grupki starszych ludzi z flagami. Odnośnie samego Marszu to wszystko już zostało napisane więc nie będę się powtarzał. Milo, że pod Kancelarią Płemieła "młynowy" zarzucił "Donald matole..." a pod pomnikiem Dmowskiego było skandowane "Gdzie jest Orzeł na koszulkach". Marsz pokazał, że polscy kibole mimo represji mają się dobrze i w sprawach najwyższej wagi potrafią się zjednoczyć ponad podziałami. Polscy narodowcy mają się dobrze mimo nachalnie lansowanego w mediach (a zwłaszcza TVN) lewactwa, pedalstwa itp. Polscy lewacy mają się średnio. Wystarczy porównać frekwencję na Marszu i na blokadzie by stwierdzić, że ilościowo lewactwo zostało zmiażdżone. A gdyby nie armatki wodne i niezliczone kordony psiarni to lewactwo fizycznie również było zostało rozkurwione w drobny pył.
PS. Podobno Bronek ma zakazać manifestacji. Jeżeli tak to niech będzie konsekwentny i parad pedalstwa też zakazuje.