Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Z tego co mi wiadomo na Celulozie działa paru chłopaków jeżdżących na Stilon, ale może ktoś z Kostrzyna by potwierdził moje słowa jak to dokładnie w tym mieście jest.
100% anty antifa
-
Pytanie do kibiców Legii: kto jest obecnie waszym największym wrogiem? Kogo najbardziej nienawidzicie? Polonii, Lecha czy Widzewa, bo mniemam, że to ktoś z nich?
-
skąd się urwałeś?:arktosZKS pisze:Pytanie do kibiców Legii: kto jest obecnie waszym największym wrogiem? Kogo najbardziej nienawidzicie? Polonii, Lecha czy Widzewa, bo mniemam, że to ktoś z nich?
Forum: Kibice Temat: Zgody / Kosy/ Układy ...
arktosZKS
Temat postu: Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Wysłany: Dzisiaj, 21:52
Odpowiedzi: 7145
Wyświetleń: 5687266
Pytanie do kibiców Legii: kto jest obecnie waszym największym wrogiem? Kogo najbardziej nienawidzicie? Polonii, Lecha czy Widzewa, bo mniemam, że to ktoś z nich?
arktosZKS
Wysłany: 09.10.2011, 15:40
Pytanie do kogos z Sandecji. Oprocz Wisly,Resovii i Unii Tarnow,macie jakies kosy ?(bo Gorlice raczej traktujecie z przymrozeniem oka) I jak sie zapatrujecie na okoliczne miasta : Limanowa, Stary Sacz, Krynica.Macie tam jakies FC ? Udziela sie ktos tam oficjalnie na Kilinskiego? Z tego co mi wiadom...
arktosZKS
Wysłany: 09.10.2011, 15:27
Z tego co się orientuje Dolcan to FC Legii Warszawa, a zgody mają z Olimpią Warszawa i układ z Huraganem Wołomin. A ich kosy to Polonia Warszawa, Ursus Warszawa, Gwardia Warszawa.
arktosZKS
Wysłany: 08.10.2011, 13:37
A ja mam takie pytanie: dlaczego pomiędzy Arką i Wisłą jest taka silna nienawiść, a pomiędzy Lechia/Śląsk i Cracovia nie ma takiej nienawiści?
arktosZKS
Wysłany: 05.10.2011, 20:25
Skopiowałem i wkleiłem z mojego folderu na pulpicie, który się nazywa ,,Zgody i kosy’’. To jest źródło. A źródłem mojego źródła jest Internet, głównie fora internetowe. Zadowolony?
arktosZKS
Wysłany: 05.10.2011, 16:09
Hetman Zamość
Rok założenia: 1934 Barwy: biało-zielono-czerwone
Zgody: brak
Układy: brak
Kosy: Motor Lublin, Łada Biłgoraj, Chełmianka Chełm, Stal Stalowa Wola, Avia Świdnik
Chyba dobrze napisałem.
arktosZKS
Wysłany: 03.10.2011, 21:55
Może mi ktoś podać zgody i kosy Pogoni Lębork oraz Odry Opole?
-
Zna ktoś szczegóły walki GKS Jastrzębie:Górnik Zabrze FC Żory?
-
To nie była kompetentna osoba do wypowiadania się w tym temacie.Suczysko pisze:Ale koles z Sącza dobrze napisał ze Wisła to nie ich liga po prostu i tyle, a ze zapomniał o was to troszke zle i tyleNowohucianie1950 pisze:A ja nie ogarniam pewnego trendu.. Wisła "Nie jest kosą Sandecji w pełnym tego słowa znaczeniu" to kim są? Bo to, że nie mają okazji się sprawdzać codzień nie znaczy, że nie ma kosy..NP ja uważam, że Sandecja jest naszą kosą (Hutnika) mimo, że ostatnio też jakoś nie mieliśmy ze sobą styczności.Pamiętam mecze z nimi i ciśnienie jakie było zawsze więc uznaję Sandecje za kose..
Wisła i Hutnik to Nasze kosy tak samo jak Brzesko, Glinik, Karpaty, Unia, KSZO, Pogoń!
Jest jeszcze parę lepszych ekip, z którymi nie mamy za bardzo po drodze.
-
123698745 Skoro jestes kompetentna osoba to powiedz mi kiedy ostatnio mieliscie jakies przygody z Brzeskiem.Jesli sie nie myle to pare lat temu doszlo do spotkania 5 x 5 z ktorego wyszliscie przegrani. Nie slyszalem o zadnych atrakcjach z Brzeskiem w przeciagu ostatnich 3-4 lat.
Poła udziela sie dalej na Sadnecji ?
Poła udziela sie dalej na Sadnecji ?
████▀░░░░░░░░░░░░░░░░░▀████
███│░░░░░░░░░░░░░░░░░░░│███
██▌│░░░░░░░░░░░░░░░░░░░│▐██
██░└┐░░░░░░░░░░░░░░░░░┌┘░██
██░░└┐░░░░░░░░░░░░░░░┌┘░░██
██░░┌┘▄▄▄▄▄░░░░░▄▄▄▄▄└┐░░██
██▌░│██████▌░░░▐██████│░▐██
███░│▐███▀▀░░▄░░▀▀███▌│░███
██▀─┘░░░░░░░▐█▌░░░░░░░└─▀██
██▄░░░▄▄▄▓░░▀█▀░░▓▄▄▄░░░▄██
████▄─┘██▌░░░░░░░▐██└─▄████
█████░░▐█─┬┬┬┬┬┬┬─█▌░░█████
████▌░░░▀┬┼┼┼┼┼┼┼┬▀░░░▐████
█████▄░░░└┴┴┴┴┴┴┴┘░░░▄█████
███████▄░░░░░░░░░░░▄███████
NIE JESTESMY ANIOLAMI
j**** ZYDOW SIEKIERAMI
█████░░▐█─┬┬┬┬┬┬┬─█▌░░█████
████▌░░░▀┬┼┼┼┼┼┼┼┬▀░░░▐████
█████▄░░░└┴┴┴┴┴┴┴┘░░░▄█████
███████▄░░░░░░░░░░░▄███████
NIE JESTESMY ANIOLAMI
j**** ZYDOW SIEKIERAMI
-
Od dawna nikt kompetentny z Sandecji nie wypowiada się na tym forum, nie pisze do TMK itp i tak pozostanie.
Twoje pytanie również będzie musiało pozostać bez odpowiedzi, a to co napiszę osoby które gdzieś tam coś tam usłyszały są ich prywatną opinią.
Z Sandecji nikt się tu wypowiadać nie będzie, a że ktoś tu udaje kibica albo "kumatego" to jego problem a nie nasz:), nasze stanowisko w kwestii tego forum pozostaje niezmienne od dawna.
Pozdrawiam i życzę udanych polemik z niewiadomo kim :)
Twoje pytanie również będzie musiało pozostać bez odpowiedzi, a to co napiszę osoby które gdzieś tam coś tam usłyszały są ich prywatną opinią.
Z Sandecji nikt się tu wypowiadać nie będzie, a że ktoś tu udaje kibica albo "kumatego" to jego problem a nie nasz:), nasze stanowisko w kwestii tego forum pozostaje niezmienne od dawna.
Pozdrawiam i życzę udanych polemik z niewiadomo kim :)
-
Co Do Celulozy to jest tutaj mieszanka kibicowska są chlopaki jeżdżące na Stal, Stilon, Legie, Lecha, oczywiście nie ma spin żadnych jadąc na Celuloze kibicujemy temu klubowi i nie ma pomiędzy nami podziałów. Co do kos wypowiadać się nie będe.
Same miasto Kostrzyn jest specyficzne jest tutaj wielu kibiców wielu klubów i oczywiście nie zbyt przepadających za sobą jednak każdy się tutaj zna i nie ma ganianek. Kluby jakie można tutaj spotkać:
Lech Poznań
Legia Warszawa
Stal Gorzow
Stilon Gorzow
Falubaz Zielona Gora
Pogon Szczecin
(kolejność przypadkowa)
Po więcej info proszę o PW.
Same miasto Kostrzyn jest specyficzne jest tutaj wielu kibiców wielu klubów i oczywiście nie zbyt przepadających za sobą jednak każdy się tutaj zna i nie ma ganianek. Kluby jakie można tutaj spotkać:
Lech Poznań
Legia Warszawa
Stal Gorzow
Stilon Gorzow
Falubaz Zielona Gora
Pogon Szczecin
(kolejność przypadkowa)
-
Jak czytam o takich pseudo ekipkach jak ta z Celulozy gdzie niby część jest za Lechem inni za Legią, Stilonem, Pogonią Szczecin, Stalą Gorzów, Falubazem, FC Barceloną -Realem Madryt w grand derby, Andżi Machaczkała bo kupili Samuela Eto i mogą w lidze Rosyjskiej namieszać i c*** wie kim tam jeszcze to jedyne co można o nich powiedzieć że są komiczni.CelulozaKostrzyn pisze:Co Do Celulozy to jest tutaj mieszanka kibicowska są chlopaki jeżdżące na Stal, Stilon, Legie, Lecha, oczywiście nie ma spin żadnych jadąc na Celuloze kibicujemy temu klubowi i nie ma pomiędzy nami podziałów. Co do kos wypowiadać się nie będe.
Lech Poznań
Legia Warszawa
Stal Gorzow
Stilon Gorzow
Falubaz Zielona Gora
Pogon Szczecin
(kolejność przypadkowa)
Pewnie 99% osób będących w tej całej Celulozie NIGDY nie była na meczu drużyny z którą się rzekomo utożsamia i idę o zakład że ich aktywność ogranicza się do założenia szala, oglądania Legii i Lecha w canal + i tego forum, a za rok jak Korona Kielce będzie grała z powodzeniem w Lidze Europejskiej to połowa z Kostrzyna będzie za Koroną i urośnie im nowy Fan Club :-)
W każdej normalnej ekipie pod którą się niby podpinają te wynalazki ich ujawnienie w Poznaniu, Warszawie gdzie NIKT ogarnięty ich nie zna było by potraktowane od razu pogonieniem bo obowiązują jakieś zasady a u nich to widać jakieś przedszkole, szkółka niedzielna czy jakieś pospolite ruszenie okolicznych wieśniaków którym pod wpływem % ponosi ułańska fantazja i od niedzieli bawią się w hulsów.
-
A co w tym dziwnego na tle kraju ? 99% malych klubow , ktore nie sa fan clubem jakiegos powazniejszego klubu tak wlasnie wyglada . Jedni kibicują klubowi X , drudzy klubowi Y , inni jeszcz komus innemu , ale laczy ich lokalny klubik.paradoks pisze:to jedyne co można o nich powiedzieć że są komiczni.
-
Jak na linii:
ROW Rybnik - Górnik Zabrze
ROW Rybnik - Wisłoka Dębica
-
Zgody.plaster pisze:Jak na linii:
"..Dobrze pamiętam cudowne lata,beztroskie chwile spędzone na ulicy piłka pod pachą, kumple w około,dobrych przygód fanatycy.."
http://www.smog.pl/wideo/5978/narkotyki/
http://www.smog.pl/wideo/5978/narkotyki/
-
Czy może ktoś przybliżyć aktualne stosunki na lini Resovia - JKS Jarosław?
-
Niestety ludzie z Rybnika wolą jeździć na mecz Górnika niż Row-u Rybnik przez co można uznać to, że ROW Rybnik i ogólnie Rybnik to Fc Górnika a szkoda bo mogła by to być działając samodzielnie Bardzo dobra ekipa ze ŚląskaCzłowiek z Blizną pisze:Zgody.plaster pisze:Jak na linii:
-
Ludzie z Rybnika kochają Górnika!Mieszko GKS pisze:Niestety ludzie z Rybnika wolą jeździć na mecz Górnika niż Row-u Rybnik przez co można uznać to, że ROW Rybnik i ogólnie Rybnik to Fc Górnika a szkoda bo mogła by to być działając samodzielnie Bardzo dobra ekipa ze ŚląskaCzłowiek z Blizną pisze:Zgody.plaster pisze:Jak na linii:
I ROW jest samodzielną ekipą !
NAJLEPSZE LATA DZIEWIĘĆDZIESIĄTE!
-
Samodzielną może i są, ale, gdyby tak Ci co kochają Górnika przypomnieli Sobie o Drużynie, która REPREZENTUJE ich miasto, w którym się urodzili, wychowali, zakładają rodziny itd. był, by to kolejny konkretny klub z zajebsty.. kibicami, który mógł, by dobrze reprezentować Śląsk np. w Ekstraklasie.S.G. pisze:Mieszko GKS pisze:Ludzie z Rybnika kochają Górnika!Człowiek z Blizną pisze:
Niestety ludzie z Rybnika wolą jeździć na mecz Górnika niż Row-u Rybnik przez co można uznać to, że ROW Rybnik i ogólnie Rybnik to Fc Górnika a szkoda bo mogła by to być działając samodzielnie Bardzo dobra ekipa ze Śląska
I ROW jest samodzielną ekipą !
-
WŚL pisze:Pytanie czy na tym zdjęciu kibic Soły ma czapkę Cracovii czy to czapka oświęcimian? [link] ,jak na kibiców Soły zapatrują się kibice Unii?
i jeszcze taki ciekawy komentarz "na meczu Skawy Wadowice grupa okolo 30 kibicow Soly Oswiecim prowadzila doping caly mecz,w przerwie czesc kibicow Soly znudzona nudna 1polowa zaczela szukac atrakcji chcac spotkac jakis wislakow ale nie spotkali wiec poszli na stacje cpn kupic napoje wyskokowe zreszta spoznili sie na 2polowe a cala droge umilili spiewajac o swoim klubie." ile w tym prawdy?
To, jak rozumiem, zdjęcie z wyjazdu tej Soły do Wadowic, a ma ktoś zdjęcia ich młyna, ewentualnie z derbów na Unii? Są anty-Wisła?
-
ŁKS ŁÓDŹ - PAŁAC BYDGOSZCZ lata 90 chyba siatkówka kobiet pamięta ktoś z Łodzi te czasy? proszę o opisanie jak to było na PW...! z góry dzięki:)
-
VJ pisze:zdjęcia z derbów Oświęcimia znajdziesz zarówno na stronie Soły jak i Unii. Takie przypadki jak Soła zawsze mnie ciekawiły. zwłaszcza gość we wspomnianej czapce, nie wygląda na młodego a i nie na staruszka jak paru tam:
http://solaoswiecim.futbolowo.pl/galeri ... ie,2740973
wygląda jak normalny kibic, skąd taki gość na Sole a nie Unii.
generalnie skąd ku*** pomysł ładowania kasy w Sołę? to jest kazus a'la Nieciecza? To jedyne co usprawiedliwia wybór Soły a nie Unii. Przecież marketingowo inwestowanie w Unię opłaciłoby się bardziej.
Może z prozaicznego powodu że np. mieszka przy stadionie i zaczął z kolegami go odwiedzać? plus jakieś tam wyniki?
W każdym razie derby Oświęcimia widać raczej bez ciśnień, np.
http://solaoswiecim.futbolowo.pl/galeri ... ie,2668773
-
aktualnie nic się nie dziejetablica11 pisze:Unia Tarnów - Polonia Przemyśl
Unia Tarnów - Stalówka
Unia Tarnów - Resovia
Wisła Kraków - Stalówka
-
Hokejowy STS to kibice bardziej w klimacie siatkówki niż stadionu czy lodowiska. Kiedyś słyszałem że Stal ma gdzieś ten cyrk, robią swoje i leją na hokej.kleofas pisze:Soła jest chyba starsza od Unii i może dlatego ktoś stwierdził, żeby wpakować w ten klub kasę.
Jak jest w Sanoku? Stal toleruje kibiców STS-u ?
-
Stal i STS to osobni kibice.
-
Dokładnie robimy swoje reszta nas nie interesuje.Black pisze:Hokejowy STS to kibice bardziej w klimacie siatkówki niż stadionu czy lodowiska. Kiedyś słyszałem że Stal ma gdzieś ten cyrk, robią swoje i leją na hokej.kleofas pisze:Soła jest chyba starsza od Unii i może dlatego ktoś stwierdził, żeby wpakować w ten klub kasę.
Jak jest w Sanoku? Stal toleruje kibiców STS-u ?
-
Objaśnię więc sytuację Soły o ile wiem Soła posiada kibiców już od dość dawna (2004?) typ jest w czapce Soły nie Cracovii, na pewno nie mieli czego szukać z Wadowickimi Wiślakami a cpn jest oddalony od stadionu o zaledwie 500 góra 700m od stadionu Skawy więc chodziło im zapewne o zaopatrzenie się w browarki a nie o inne atrakcje. Co do sympatii kibiców Soły to nie posiadam bliższych informacji czy znajdują się w śród nich kibice np Wisły, Unia traktuje Sołę z przymrużeniem oka tyle ode mnie.
-
Czy Legia jest w pierwszej 3ce kos wśród kibiców ŁKS ???
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź
-
Jak wygląda sytuacja w Olsztynie co do ŁKS Łódź oraz Bałtyku w kontekscie starych zgód no i odwrotnie.

-
Czy może ktoś przybliżyć aktualne stosunki na lini Resovia - JKS Jarosław?
-
Zaczerpnięte z innego forum:
Kod: Zaznacz cały
Z Resovią dawniej była zgoda chyba od 1996 lub 97 później upadła w 2005 roku lecz nie mamy do siebie negatywnych stosunków.
-
Kosa.WŚL pisze:Jeżeli można to bym poprosił o opis jak wyglądają relacje na linii:
ŁKS-Stomil
ŁKS-Sandecja
ŁKS-Zagłębie Lubin
-
Proszę o odpowiedz jak wyglądają relacje na linii:
Arka - Sandecja
Widzew - Sandecja
Lech - Sandecja
Arka - Sandecja
Widzew - Sandecja
Lech - Sandecja
-
Neutralny, a przez Cracovię na pewno bliżej niż dalej. Na tej samej zasadzie pewnie jest z Lechem..mrmatys35 pisze:Proszę o odpowiedz jak wyglądają relacje na linii:
Arka - Sandecja
Widzew - Sandecja
Lech - Sandecja
-
Z tego wynika że gdyby nie daleka odległość Nowego Sącza od Gdyni to pewnie byłaby zawiązana przyjaźń pomiędzy Sandecją i Arką.Wspólna zgoda - Cracovia,zgoda Sandecji - warszawska Polonia chyba też jest przychylna Arce(jak się mylę,proszę mnie poprawić) do tego nienawiść do Wisły i jej zgód,Pogoni,Legii...Kolarzrekin pisze:Neutralny, a przez Cracovię na pewno bliżej niż dalej. Na tej samej zasadzie pewnie jest z Lechem..mrmatys35 pisze:Proszę o odpowiedz jak wyglądają relacje na linii:
Arka - Sandecja
Widzew - Sandecja
Lech - Sandecja
Co do Lecha to pytam dlatego,znów Cracovia łączy te kluby,ale dzieli Korona Kielce,dlatego proszę o wyjaśnienie.
I prosze kogoś zorientowanego z Łodzi.Sandecji blizej do Widzewa czy ŁKS-u?
-
ŁKS - Stomil kosa
-
Bezsensu drążysz temat!Każdy ma swoje zgody i tyle.Nic Ci nia da info kto ma bliżej do Sandecji,Widzew czy Łks i tak zgody żadnej nie będzie!
-
Pytam tylko o stosunki pomiędzy klubami.O żadnych zgodach nie wspominałem...ymel pisze:Bezsensu drążysz temat!Każdy ma swoje zgody i tyle.Nic Ci nia da info kto ma bliżej do Sandecji,Widzew czy Łks i tak zgody żadnej nie będzie!
-
Ok!Stosunki raczej neutralne,żadnego ciśnienia ni ma!
-
nieaktualnemrmatys35 pisze:zgoda Sandecji - warszawska Polonia chyba też jest przychylna Arce
a ja ponawiam pytanie do ŁKSiaków: czy Legia jest ciągle dla was w trójce największych kos ???
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź
-
No pewnie. Jeszcze Arka byłaby FC Sandecji, bo przecież nigdzie nie jeźdźi i boi się z Zawisza ustawic. Chłopie, za dużo węszysz. Napisałem Ci jak jest, a Ty mi piszesz o Polonii Warszawa. Co ma daleka odleglośc do zgody. Dziś się zarejestrowałeś i zgrywasz wielką kumaterię.mrmatys35 pisze:Z tego wynika że gdyby nie daleka odległość Nowego Sącza od Gdyni to pewnie byłaby zawiązana przyjaźń pomiędzy Sandecją i Arką.Wspólna zgoda - Cracovia,zgoda Sandecji - warszawska Polonia chyba też jest przychylna Arce(jak się mylę,proszę mnie poprawić) do tego nienawiść do Wisły i jej zgód,Pogoni,Legii...Kolarzrekin pisze:Neutralny, a przez Cracovię na pewno bliżej niż dalej. Na tej samej zasadzie pewnie jest z Lechem..mrmatys35 pisze:Proszę o odpowiedz jak wyglądają relacje na linii:
Arka - Sandecja
Widzew - Sandecja
Lech - Sandecja
Co do Lecha to pytam dlatego,znów Cracovia łączy te kluby,ale dzieli Korona Kielce,dlatego proszę o wyjaśnienie.
I prosze kogoś zorientowanego z Łodzi.Sandecji blizej do Widzewa czy ŁKS-u?
-
Boże co za pytania,jest kosa a czy trzecia czy czwarta co to za różnica!Legia napewno dalej niż Widzew i Arka.
-
Dobre prywatne kontakty.Sandecja kilkakrotnie goscila w Gdyni, i viceversa.Kolarzrekin pisze:Neutralny, a przez Cracovię na pewno bliżej niż dalej. Na tej samej zasadzie pewnie jest z Lechem..mrmatys35 pisze:Proszę o odpowiedz jak wyglądają relacje na linii:
Arka - Sandecja
Widzew - Sandecja
Lech - Sandecja
Sandecja w Lodzi dostala oklep od Widzewa w tamtym roku. ( niech mnie ktos poprawi jesli sie myle)
Lech - Sandecja neutralnie.
████▀░░░░░░░░░░░░░░░░░▀████