Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

aLvaro

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: aLvaro » 05.10.2011, 21:38

Młody_Bycek pisze:Jak wygląda sytuacja na linii :
Flota Świnoujście - Pogoń Szczecin . Flota to Fc Pogoni ?
Falubaz Zielona Góra - Pogoń Szczecin .
Bylo to opisywane chyba z 5 tysiecy razy na tym forum...

Flota to nie zaden FC Pogoni, nie ma tez zgody ani tym bardziej kosy.
Falubaz-Pogoń. "Lubimy sie, pozdrawiamy, czasem odwiedzamy". I tyle.

iparts.pl
celestynka

Post autor: celestynka » 05.10.2011, 21:57

JKS Jarosław - Stalówka?
Siarka - Czuwaj?

5baniek

Post autor: 5baniek » 05.10.2011, 22:08

arktosZKS pisze:Może mi ktoś podać zgody i kosy Pogoni Lębork oraz Odry Opole?
Pogoń Lębork

Zgody: brak

Fan Cluby: Cewice

Kosy: caly Slupsk, Arka i FC , Lechia i FC,

i to chyba na tyle...

Stal Stalowa Wola

Post autor: Stal Stalowa Wola » 05.10.2011, 22:16

celestynka pisze:JKS Jarosław - Stalówka?
Siarka - Czuwaj?
nie przepadamy za sobą - kosa

Młody_Bycek

Post autor: Młody_Bycek » 05.10.2011, 22:40

Podbijam !

fannn

Post autor: fannn » 05.10.2011, 22:53

Młody_Bycek pisze:
Podbijam !
masz parę postów wyżej.

kibic0

Post autor: kibic0 » 06.10.2011, 15:19

VJ pisze:Zagłębie Wałbrzych - z kimkolwiek się trzyma?
z wydziałem kryminalnym KMP Wałbrzych
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

Kalashnikov.

Post autor: Kalashnikov. » 06.10.2011, 18:15

Pytanie do kogos z Sandecji.
Oprocz Wisly,Resovii i Unii Tarnow,macie jakies kosy ?(bo Gorlice raczej traktujecie z przymrozeniem oka)
I jak sie zapatrujecie na okoliczne miasta : Limanowa, Stary Sacz, Krynica.Macie tam jakies FC ? Udziela sie ktos tam oficjalnie na Kilinskiego?
Z tego co mi wiadomo jedna/kilka power girls jest ze Starego Sacza, moze ktos oprocz nich tam jezdzi na Sandecje ?
████▀░░░░░░░░░░░░░░░░░▀████
███│░░░░░░░░░░░░░░░░░░░│███
██▌│░░░░░░░░░░░░░░░░░░░│▐██
██░└┐░░░░░░░░░░░░░░░░░┌┘░██
██░░└┐░░░░░░░░░░░░░░░┌┘░░██
██░░┌┘▄▄▄▄▄░░░░░▄▄▄▄▄└┐░░██
██▌░│██████▌░░░▐██████│░▐██
███░│▐███▀▀░░▄░░▀▀███▌│░███
██▀─┘░░░░░░░▐█▌░░░░░░░└─▀██
██▄░░░▄▄▄▓░░▀█▀░░▓▄▄▄░░░▄██
████▄─┘██▌░░░░░░░▐██└─▄████
█████░░▐█─┬┬┬┬┬┬┬─█▌░░█████
████▌░░░▀┬┼┼┼┼┼┼┼┬▀░░░▐████
█████▄░░░└┴┴┴┴┴┴┴┘░░░▄█████
███████▄░░░░░░░░░░░▄███████
NIE JESTESMY ANIOLAMI
j**** ZYDOW SIEKIERAMI

ostrykrk

Post autor: ostrykrk » 06.10.2011, 18:44

Kalashnikov. pisze:Pytanie do kogos z Sandecji.
Oprocz Wisly,Resovii i Unii Tarnow,macie jakies kosy ?(bo Gorlice raczej traktujecie z przymrozeniem oka)
I jak sie zapatrujecie na okoliczne miasta : Limanowa, Stary Sacz, Krynica.Macie tam jakies FC ? Udziela sie ktos tam oficjalnie na Kilinskiego?
Z tego co mi wiadomo jedna/kilka power girls jest ze Starego Sacza, moze ktos oprocz nich tam jezdzi na Sandecje ?
Nie jestem z Sandecji,ale jeżeli pytasz o Krynicę to jest tam liczne i prężnie działające FC Cracovii,które z Sandecją ma bardzo dobre kontakty i dość często gości na meczach w Nowym Sączu.

Kalashnikov.

Post autor: Kalashnikov. » 06.10.2011, 18:58

ostrykrk pisze:
Nie jestem z Sandecji,ale jeżeli pytasz o Krynicę to jest tam liczne i prężnie działające FC Cracovii,które z Sandecją ma bardzo dobre kontakty i dość często gości na meczach w Nowym Sączu.
Dzieki za odpowiedz i podbijam pytania o pozostale kosy i reszte FC, moze byc pw zeby tu nie zasmiecac.
NIE JESTESMY ANIOLAMI
j**** ZYDOW SIEKIERAMI

tablica11

Post autor: tablica11 » 06.10.2011, 23:18

Unia Tarnów - Polonia Przemyśl
Unia Tarnów - Stalówka
Unia Tarnów - Resovia
Wisła Kraków - Stalówka

arktosZKS

Post autor: arktosZKS » 08.10.2011, 13:37

A ja mam takie pytanie: dlaczego pomiędzy Arką i Wisłą jest taka silna nienawiść, a pomiędzy Lechia/Śląsk i Cracovia nie ma takiej nienawiści?

tatarak

Post autor: tatarak » 08.10.2011, 13:49

Pomyśl zanim coś napiszesz...Jakby ci zimka zadźgali,( na ustawce umówionej jako bezsprzętowa) to co , kochał byś ich?

zidane2

Post autor: zidane2 » 08.10.2011, 13:50

tablica11 pisze:Unia Tarnów - Polonia Przemyśl
Unia Tarnów - Stalówka
Unia Tarnów - Resovia
Wisła Kraków - Stalówka
Neutralnie.

KibicPolski

Post autor: KibicPolski » 08.10.2011, 16:21

Witam.
Pytanie o Stal Gorzów jak wygląda sytuacja kibiców tego klubu wiem że układów ( chyba ) brak interesują mnie informacje o układach, kosach prywatnych kontaktach i czy są jakieś miasta(kluby, FC) które sympatyzują ze Stalą Gorzów gdzieś czytałem że sporo kibiców jest w miastach: Myślibórz, Kostrzyn, Międzyrzecz, Skwierzyna, Międzychód, Barlinek, Słubice,Drezdenko, Strzelce Krajenskie, jak to jest naprawde z góry dzięki za odpowiedz

Armia Krajowa

Post autor: Armia Krajowa » 08.10.2011, 18:44

Rolik nie zginął na ustawce...

xxMATxx

Post autor: xxMATxx » 08.10.2011, 19:06

Jakie kosy ma Chrobry, Odra Opole, GKS Jastrzębie ?

Jarro

Post autor: Jarro » 08.10.2011, 20:27

GKS Jastrzębie: GKS Katowice, Górnik Zabrze, BKS Bielsko, GKS Tychy, Zagłębie Sosnowiec
Chrobry: Zagłębie Lubin, Miedź Legnica, Śląsk Wrocław, Górnik Wałbrzych, Falubaz

Kalashnikov.

Post autor: Kalashnikov. » 09.10.2011, 03:39

Don_Padre pisze:
Wisła jest w Sączu znienawidzona głównie przez zgodę z Cracovią. Jednak wtsk śpiewane jest tylko z okazji rocznicy śmierci kibica Korony Małpy. Brak regularnych kontaktów, no i generalnie raczej nie ta liga wiec ja bym tego kosą w pełnym znaczeniu tego słowa nie nazwał. Wiadomo, że jakby doszło do meczu obu ekip to bluzgów było by cała masa.
Resovia też raczej nie jest taką znowu kosą. Trzy/cztery lata temu w Sączu miała co prawda miejsce mała awanturka przy okazji meczu Sandecja-Resovia, ale oprocz wymiany uprzejmości przez kraty do niczego nie doszło. Na wiosnę w rewanżu z obu stron nie poleciała ani jedna bluzga, nie licząc tego, że Cracovia będąc z Sandecją raz coś zaśpiewała.
Unia to jest kosa i to jest wiadome. Ostatnio w sumie bez okazji do starć to ciśnienie opadło.
Glinik nie do końca jest tak, że z przymrużeniem oka. Glinik to też jest kosa, choć obecnie raczej nie ta liga co Sandecja. Ale tak jak z Unią - brak starć, cisnienie spadło.

Inne kosy ?
Stalówka, sporo bluzgów na meczu w Sączu, dawniej m.in Karpaty, Wisłoka. Obecnie to na pewno Pogoń, przy okazji meczów zawsze mnóstwo bluzgów do tego Sandecja raz pogoniona w Szczecinie (byla tam w ok40 osób, ostatnio już lepiej przygotowani pojechali w 110), Pogoń przy okazji meczu w Stróżach sezon temu przyjmuje propozycje solówek Sandecji 4x4, Sandecja wygrywa. Także to na pewno aktywna kosa, ale odległość robi swoje i nie jest to jakaś mega nienawiść.
Patrząc na ilość bluzgów na meczach to doliczyć można jeszcze Piasta Gliwice.

Co do tych okolicznych miast, to w każdym z wymienionych są kibice Sandecji. W Krynicy jak już ktoś pisał głównie Cracovia bywają na Kilińskiego.
Stary Sącz to jak napisałeś jedna z PGS, na pewno nie jest sama w jeżdżeniu na Sandecję.
Limanowa to już bardziej miasto wiślackie, kilka osób z Sandecji pewnie się tam znajdzie.
Żadne z tych miast nie ma FC Sandecji.
FC to bardziej Grybów, czy Ptaszkowa, choć ci drudzy nie do końca traktowani są jako FC, a poprostu jako Sandecja.
dzieki wielkie za odpowiedz.i zycze powodzenia w dzialanosci,macie dobra ekipe w ciaglym rozwoju, pchajcie to dalej
NIE JESTESMY ANIOLAMI
j**** ZYDOW SIEKIERAMI

dr,martens

Post autor: dr,martens » 09.10.2011, 15:06

Chciałbym zaczerpnąć informacji na temat takich ekip jak Darłovia Darłowo oraz Jantar Ustka. Z kim się przyjaźnią a z kim się nienawidzą. Czy są to suwerenne ekipy czy działają jako FC jakiegoś większego klubu?
Przy okazji prosiłbym o dokładne informacje na temat Dolcanu Ząbki.
Na meczu Pucharu Polski z Górnikiem Zabrze pozdrawiali swoich przyjaciół i kilka klubów wymienili. Z kim mają zgodę, z kim układ a za kim nie przepadają?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
NIEZALEŻNY GŁOS SYMPATYKA ZABRZAŃSKIEGO GÓRNIKA!

arktosZKS

Post autor: arktosZKS » 09.10.2011, 15:27

Z tego co się orientuje Dolcan to FC Legii Warszawa, a zgody mają z Olimpią Warszawa i układ z Huraganem Wołomin. A ich kosy to Polonia Warszawa, Ursus Warszawa, Gwardia Warszawa.

arktosZKS

Post autor: arktosZKS » 09.10.2011, 15:40

Don_Padre pisze:
Wisła jest w Sączu znienawidzona głównie przez zgodę z Cracovią. Jednak wtsk śpiewane jest tylko z okazji rocznicy śmierci kibica Korony Małpy. Brak regularnych kontaktów, no i generalnie raczej nie ta liga wiec ja bym tego kosą w pełnym znaczeniu tego słowa nie nazwał. Wiadomo, że jakby doszło do meczu obu ekip to bluzgów było by cała masa.
Resovia też raczej nie jest taką znowu kosą. Trzy/cztery lata temu w Sączu miała co prawda miejsce mała awanturka przy okazji meczu Sandecja-Resovia, ale oprocz wymiany uprzejmości przez kraty do niczego nie doszło. Na wiosnę w rewanżu z obu stron nie poleciała ani jedna bluzga, nie licząc tego, że Cracovia będąc z Sandecją raz coś zaśpiewała.
Unia to jest kosa i to jest wiadome. Ostatnio w sumie bez okazji do starć to ciśnienie opadło.
Glinik nie do końca jest tak, że z przymrużeniem oka. Glinik to też jest kosa, choć obecnie raczej nie ta liga co Sandecja. Ale tak jak z Unią - brak starć, cisnienie spadło.

Inne kosy ?
Stalówka, sporo bluzgów na meczu w Sączu, dawniej m.in Karpaty, Wisłoka. Obecnie to na pewno Pogoń, przy okazji meczów zawsze mnóstwo bluzgów do tego Sandecja raz pogoniona w Szczecinie (byla tam w ok40 osób, ostatnio już lepiej przygotowani pojechali w 110), Pogoń przy okazji meczu w Stróżach sezon temu przyjmuje propozycje solówek Sandecji 4x4, Sandecja wygrywa. Także to na pewno aktywna kosa, ale odległość robi swoje i nie jest to jakaś mega nienawiść.
Patrząc na ilość bluzgów na meczach to doliczyć można jeszcze Piasta Gliwice.

Co do tych okolicznych miast, to w każdym z wymienionych są kibice Sandecji. W Krynicy jak już ktoś pisał głównie Cracovia bywają na Kilińskiego.
Stary Sącz to jak napisałeś jedna z PGS, na pewno nie jest sama w jeżdżeniu na Sandecję.
Limanowa to już bardziej miasto wiślackie, kilka osób z Sandecji pewnie się tam znajdzie.
Żadne z tych miast nie ma FC Sandecji.
FC to bardziej Grybów, czy Ptaszkowa, choć ci drudzy nie do końca traktowani są jako FC, a poprostu jako Sandecja.
A ich kosą nie jest też jeszcze KSZO Ostrowiec Świętokrzyski?

BydgoskiPatriota

Post autor: BydgoskiPatriota » 09.10.2011, 17:21

arktosZKS pisze:Z tego co się orientuje Dolcan to FC Legii Warszawa, a zgody mają z Olimpią Warszawa i układ z Huraganem Wołomin. A ich kosy to Polonia Warszawa, Ursus Warszawa, Gwardia Warszawa.
O ile się nie nie mylę to ekipy sympatyzujące z Legią mają zakaz wzajemnego mordobicia? Zatem jakim cudem Dolcan miałby mieć kosę z Ursusem? W Warszawie prócz Polonii i nieistniejącej już Gwardii, cała reszta jest pro-Legia, dobrze myślę?
Polonia znaczy Polska

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 09.10.2011, 17:46

A ja nie ogarniam pewnego trendu.. Wisła "Nie jest kosą Sandecji w pełnym tego słowa znaczeniu" to kim są? Bo to, że nie mają okazji się sprawdzać codzień nie znaczy, że nie ma kosy..NP ja uważam, że Sandecja jest naszą kosą (Hutnika) mimo, że ostatnio też jakoś nie mieliśmy ze sobą styczności.Pamiętam mecze z nimi i ciśnienie jakie było zawsze więc uznaję Sandecje za kose..
Hutnik Nowa Huta

gryfslupsk*

Post autor: gryfslupsk* » 09.10.2011, 17:49

dr_martens pisze:Chciałbym zaczerpnąć informacji na temat takich ekip jak Darłovia Darłowo oraz Jantar Ustka. Z kim się przyjaźnią a z kim się nienawidzą. Czy są to suwerenne ekipy czy działają jako FC jakiegoś większego klubu?
na Jantarze działał kiedyś nasz FC ale obecnie odpuścili i jeżdżą tylko na Gryfa. na ich miejsce pojawili się jacyś małolaci ale nie można och rozpatrywać jako poważnej ekipy, ot taki sezonowy wynalazek.
Obrazek

patriota85

Post autor: patriota85 » 09.10.2011, 18:07

BydgoskiPatriota pisze:
arktosZKS pisze:Z tego co się orientuje Dolcan to FC Legii Warszawa, a zgody mają z Olimpią Warszawa i układ z Huraganem Wołomin. A ich kosy to Polonia Warszawa, Ursus Warszawa, Gwardia Warszawa.
O ile się nie nie mylę to ekipy sympatyzujące z Legią mają zakaz wzajemnego mordobicia? Zatem jakim cudem Dolcan miałby mieć kosę z Ursusem? W Warszawie prócz Polonii i nieistniejącej już Gwardii, cała reszta jest pro-Legia, dobrze myślę?
Dobrze myślisz.Ale przed tym - jak to nazwałeś - zakazem wzajemnego mordobicia, Dolcan miał wieloletnią kosę z Ursusem.Obie ekipy m.in. dwa razy się spotkały na ubitej ziemie.W obu przypadkach z Dolcanem była Olimpia Warszawa, a z Ursusem Pogoń Grodzisk Mazowiecki (ich ówczesna zgoda).Obie walki były kilka lat temu.

bananlegia

Post autor: bananlegia » 09.10.2011, 18:17

Dodam jeszcze od siebie że Dolcan ma zgode z CKS Czeladź. Tak jak wyżej napisane kluby pro Legijne maja zakaz walk ze sobą.

Viclav

Post autor: Viclav » 09.10.2011, 19:05

Zgodę z CKS Czeladź ma na pewno Dolcan, a nie Olimpia?
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

stilonowiec123

Post autor: stilonowiec123 » 09.10.2011, 19:58

Ja mam pytanie o kosy i zgody KSZO Ostrowiec, jak i pytanie, ile lat trwa ich zgoda z Lechem?

UCUC

Post autor: UCUC » 09.10.2011, 20:14

dr_martens pisze:Chciałbym zaczerpnąć informacji na temat takich ekip jak Darłovia Darłowo oraz Jantar Ustka. Z kim się przyjaźnią a z kim się nienawidzą. Czy są to suwerenne ekipy czy działają jako FC jakiegoś większego klubu?
Przy okazji prosiłbym o dokładne informacje na temat Dolcanu Ząbki.
Na meczu Pucharu Polski z Górnikiem Zabrze pozdrawiali swoich przyjaciół i kilka klubów wymienili. Z kim mają zgodę, z kim układ a za kim nie przepadają?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Darłovia Darłowo działa o ile mi wiadomo na własne konto. Nie przepadają specjalnie przede wszystkim za Gwardią Koszalin i Sławnem ( nie wiem czy to kibice miejscowej drużyny czy FC Gryfa ). Na wyjazdy jeżdżą głównie po okolicznych wiochach. Natomiast co do 'większych klubów' to chyba 99% kibiców na Darłovii to fanatycy warszawskiej Legii, dużo tych barw na mieście, chyba nawet więcej niż Darłovii. Więc można powiedzieć, że oprócz w/w kos, zwłaszcza podczas wakacji, należy dodać także wszystkie inne, które są kosami Legii. :)

Imo

Post autor: Imo » 09.10.2011, 20:19

stilonowiec123 pisze:Ja mam pytanie o kosy i zgody KSZO Ostrowiec, jak i pytanie, ile lat trwa ich zgoda z Lechem?
Kosy:Korona Kielce,Radomiak Radom,Stalówka i Motor........Kolejność nie przypadkowa.
Zgody:Lech,Arka,Hetman Włoszczowa,Stal Sanok i jeszcze jakaś ekipa z Czech...chyba Slovan Liberec,ale pewny nie jestem.A zgoda z Lechem jest chyba od 92 roku.Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi.

msp

Post autor: msp » 09.10.2011, 22:26

tutaj jest wszystko napisane na temat KSZO
[link]
Obrazek

bananlegia

Post autor: bananlegia » 10.10.2011, 15:46

Viclav pisze:Zgodę z CKS Czeladź ma na pewno Dolcan, a nie Olimpia?
Dolcan ;) Jakiś czas temu przybili sztame. Pozdro

beny benassi

Post autor: beny benassi » 10.10.2011, 19:26

Co łączy Czarnych Żagań z Chrobrym Głogów?

bez_napinki

Post autor: bez_napinki » 10.10.2011, 19:33

beny benassi pisze:Co łączy Czarnych Żagań z Chrobrym Głogów?
jak sie nie myle Czarni sa fc Chrobrego

Suczysko

Post autor: Suczysko » 11.10.2011, 07:10

Nowohucianie1950 pisze:A ja nie ogarniam pewnego trendu.. Wisła "Nie jest kosą Sandecji w pełnym tego słowa znaczeniu" to kim są? Bo to, że nie mają okazji się sprawdzać codzień nie znaczy, że nie ma kosy..NP ja uważam, że Sandecja jest naszą kosą (Hutnika) mimo, że ostatnio też jakoś nie mieliśmy ze sobą styczności.Pamiętam mecze z nimi i ciśnienie jakie było zawsze więc uznaję Sandecje za kose..
Ale koles z Sącza dobrze napisał ze Wisła to nie ich liga po prostu i tyle, a ze zapomniał o was to troszke zle i tyle

pizdri13

Post autor: pizdri13 » 11.10.2011, 11:39

moze ktos na szybko zestawic mi relacje na lini RESOVIA--STAL SANOK. jak sie traktuja na dzien dzis .moze byc pw

PATOLOGIAWITA

Post autor: PATOLOGIAWITA » 11.10.2011, 20:58

pizdri13 pisze:moze ktos na szybko zestawic mi relacje na lini RESOVIA--STAL SANOK. jak sie traktuja na dzien dzis .moze byc pw
neutralnie. byla zgoda w 96r jednak upadla ona cztery lata pozniej.

Pozorymylą

Post autor: Pozorymylą » 12.10.2011, 11:23

Celuloza Kostrzyn. To że kosą jest Ilanka Rzepin to wiem z relacji z ostatniej kolejki. Jakieś zgody/układy/sympatie pro Stilon, Lech czy Pogoń ?

ktn

Post autor: ktn » 12.10.2011, 11:56

Z tego co wiem to miasto Kostrzyn to lekka pustynia kibicowska. Jest osiedle za lechem (nie wiem czy jeżdżą na mecze) są również osoby jeżdżące na Pogoń, jest również i Legia (jeden z komentatoró w canal+ jest z Kostrzynia i jezdzi na Legię i czasem Pogoń), pewnie są również sympatycy Stali Gorzów a nie wiem jak jest ze Stilonem w tym mieście.

Zablokowany