niestety, ale tych debili coraz więcej!No fajnie pisze: nie wiem co za debil się identyfikuje np. z Meliksonem czy Arboledą ...
Żyd w czyms co ktos nazywa reprezentacja Polski
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Żyd w czyms co ktos nazywa reprezentacja Polski
-
Nie wiem czy ja mam jakąś manię wyszukiwania teorii spiskowych, ale jak jest jakaś historia w którą są zamieszane są pejsy, to zawsze mi śmierdzi jakąś machlojką. Przechodząc do sedna - niedawno u żydów było referendum nt przystąpienia ich skurwiałego państewka do ue, za którym to opowiedziało się 81% ankietowanych. I tak sobie rozkminiam czy ten wysyp rabinów w ekstraklasie nie jest z tym ściśle powiązany. Ot takie moje przemyślenia
-
Terz jeszcze bambo i cygana i janusze bedą mogli spiewac ole ole ole la o tylko Legia Legia cudzoziemska.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
Były ambasador Izraela jest zadowolony że dla Polski zagra Melikson , bo to może spowodować większe pojednanie między narodami ...(przeczytałem w wp)
Kur*a jestem w szoku że nikt nie powiedział na głos jeszcze lub się nie kapnął że polityka transferowa Wisły, Lechii czy Legii temu jest lub była zagraniczna , żeby zmienić opinię o kibicach jako nietolerancyjnych . Legia i Lechia każdemu kojarzyły się z Białą Rasą a Wisła z antysemityzmem , jak widać trzeba zacząć mówić w czasie przeszłym ... kojarzyły się ...
Kur*a jestem w szoku że nikt nie powiedział na głos jeszcze lub się nie kapnął że polityka transferowa Wisły, Lechii czy Legii temu jest lub była zagraniczna , żeby zmienić opinię o kibicach jako nietolerancyjnych . Legia i Lechia każdemu kojarzyły się z Białą Rasą a Wisła z antysemityzmem , jak widać trzeba zacząć mówić w czasie przeszłym ... kojarzyły się ...
-
W Interze nie ma Włochów, w reprezentacji są Włosi. Taka różnica.Świąteczny Karp pisze:Ale reprezentacja to odzwierciedlenie społeczeństwa. Jak w mieście X idolem będzie Żyd, w mieście Y murzyn itd. to będzie się tam dobrze czuł, ruchał baby, [link]. Będzie robił jeszcze mnóstwo rzeczy, których efektem w kwestii piłkarskiej będzie wielokulturowa kadra.Klub to nie reprezentacja
Nie, w Niemczech grają zawodnicy wychowani w tym kraju, przez te kluby i gadający po Niemiecku. U nas kolejny koleś, z którym dziennikarze w swoim języku sobie nie porozmawiają. Taka różnica.Stadionowy Artysta pisze:Robi się tutaj druga repra Niemiec.
Polska Reprezentacja dla Polaków!
Smuda weź Rudneva - on gada po Polsku ! :)
Obraniak może chciał grać dla nas, ale niech przynajmniej się nauczy wysławiać w swoim umiłowanym języku ojczystym.
bo też im nie wiedzie się w sparingach.ABW pisze: Źle Ci się wydaje. W reprezentacji Ukrainy również zaczęły grać bambusy i inne wynalazki, w związku z czym kibice na Ukrainie coraz bardziej mają wyjebane na mecze repry.
Baty, baty i jeszcze raz baty na Euro!!
Nie szukajcie spisków, bez jaj. Trener Meliksona z klubu powiedział, że nie rozumie jak może chcieć grać dla kraju gdzie w obozach koncentracyjnych mordowano jego przodków! ;/
-
Re: Żyd w reprezentacji Polski
<O_O> pisze:kto mu ku*** słodzi? pierdolnij się w jarmułkę pajacu.Świąteczny Karp pisze:Typowi co drugi tydzień młyn Wisły słodzi skandując nazwisko, ale teraz będzie wielki szok i oburzenie, że w kadrze chce grać. I znowu dużo pierdolenia o porządku w skali makro ludzi, którzy burdelu we własnym ogródku nie ogarniają.
Sto razy już pytałem: kto ma grać w kadrze, skoro w mistrzu Polski gra dwóch Polaków i nikomu to nie przeszkadza?!
z ciekawości zajrzałem na Wasze forum bo w sumie Wisły dość mocno temat dotyczy i obiektywnie to sporo osób podnieconych perspektywą jego gry dla Polski a jeszcze więcej nie widzi w tym nic złego. Większość kibiców Wisły tam piszących jest na "tak".
Szkoda, tym bardziej,że przy okazji cisną Małeckiemu, który akurat wg z perspektywy kibica Wisły to naprawdę zajebisty typ.
Nie wątpię, że jest wśród Was wielu normalnych jak Wy ale większość to tragedia.
-
To nie zaglądaj na tamto forum.
95 % osób, nie lubie tego słowa, kumatych - odpuściło go własnie ze względu na natłok takich typów o jakich piszesz i brak sensu przekrzykiwania się z nimi.
95 % osób, nie lubie tego słowa, kumatych - odpuściło go własnie ze względu na natłok takich typów o jakich piszesz i brak sensu przekrzykiwania się z nimi.
za kim jestes?
-
chodzi mi o to, że medialnie to właśnie takich osób jest więcej niż zaangażowanych kibiców, nie tylko u Was ale ogólnie w kraju.nrth pisze:To nie zaglądaj na tamto forum.
Dlatego oni wygraja wszelkie sondy a Meliksony, Boenische i inni będę mieli "medialne poparcie społeczeństwa".
-
I c*** im w dupe szczerze mówiąc.
Medialnie może byc ich więcej, na stadionie dzieki polityce klubui/klubów też będa póki piłka jest modna, nowe stadiony trzeba obejrzec itp itd
Normalność zostaje nam na wyjazdach.
Tam tego typu wybryki natury nie wystepuja.
Medialnie może byc ich więcej, na stadionie dzieki polityce klubui/klubów też będa póki piłka jest modna, nowe stadiony trzeba obejrzec itp itd
Normalność zostaje nam na wyjazdach.
za kim jestes?
-
Poza tym wydaje mi się że zaglądasz raczej do pokoju "piłkarskiego" a nie kibicowskiego bo tam już z tego co sie orientuje takich kolorowych opinii żyd nie ma
za kim jestes?
-
Racja :-)nrth pisze:Poza tym wydaje mi się że zaglądasz raczej do pokoju "piłkarskiego" a nie kibicowskiego bo tam już z tego co sie orientuje takich kolorowych opinii żyd nie ma
Tylko jak napisałem ja nie chcę potępiać Wisły tylko pokazać, że obawiam się iż w skali masowej niezaleznie od klubu może okazac się, że to my jesteśmy mniejszością. Niezależnie od tego jak mocne będą nasze racje i argumenty.
-
No cóż - pozostała modlitwa aby ta zbieranina zaliczyła mocny i soczysty w******* - inaczej, Polacy uwierzą, że tak zbudowana kadra to dla nas zbawienie nędzy jaka była dotąd nam serwowana i głosy na nie dla naturalizowanych, żydów, brazylijczyków, szwabów etc będą coraz cichsze i coraz mniej słyszalne...
ZAKŁAMANA HISTORIA ŁKS-u
http://widzewtomy.net/index.php?option= ... &Itemid=89
http://widzewtomy.net/index.php?option= ... &Itemid=89
-
sercamembert pisze:O to żeby strzelić k***** gola.Szkata22 pisze:Cracovia śpiewała na meczu z Podbeskidziem "Gola Gola Gola Strzelcie Kur..m Gola" Może ktoś napisać o co dokładniej chodziło?

-
A to wy na Wiśle nie macie jakiegoś kumatego (normalnego) młynowego, takiego co by wiedział że skandowanie i wychwalanie żyda nie przystoi takiemu klubowi z nastawieniem anty jude jak Wisła?WSP1906 pisze:
Nie p******, że jest idolem.
Tak samo u nas, idolem to może byc Małecki, a nie żyd - przynajmniej dla tych normalnych.
Nie dla żydów w Wiśle, Nie dla żyda w reprezentacji !

TRSL- Zawsze Razem!
-
nie ma co wylewac lez na forach ,trzeba sie wziąć do "sprzątania" na własnym podwórku to nie bedzie dochodzilo do zadnych smiesznych "naturalizacji". Gdybysmy jako kibice zaznaczali przy kazdej lepszej okazji co myslimy o emigrantach w Naszych klubach to dzialacze poszli by po rozum do głowy i przestali sprowadzac ciapatów z 5 ligi brazylijskiej itp itd a zaczeli stawiac na mlodziez i szkolenie. Prawda jest taka ze sami dalismy sobie ten "europejski" system wartosci wcisnac. Polska dla Polaków!
P.S. Wszystkie krzywdy Polskie ,przez te ku... żydowskie...
P.S. Wszystkie krzywdy Polskie ,przez te ku... żydowskie...
-
Gwoli scislosci: "Maor Melikson" polecialo z trybuny C, czyli tzw. "mlyna"... ale nie zostalo zapodane przez gniazdowego. Polecialo gdzies z tlumu. Prawdopodobnie z ktorejs z piknikowych stref "bo tanie bilety"... Tak samo jak znajda sie tam debile gwizdzacy na Maleckiego. Niestety, takie czasy...
Ja was widziałem, o świcie w tramwaju...
Zawsze myślałem, że rano w tych tramwajach jest wesoluśko, że radość was upaja...To wycie syren i ranne bicie dzwonów.
Zawsze myślałem, że rano w tych tramwajach jest wesoluśko, że radość was upaja...To wycie syren i ranne bicie dzwonów.
-
dziwi mnie to tłumaczenie się "czasami" ,chcieć to móc wg mnie ... wiem że przed komputerem to tak łatwo napisać , ale takie jest moje zdanie ... Lechia Gdańsk jakoś umiała zaprotestować przeciwko czarnym (gwizdy,chyba jakaś wiadomość do klubu była że nie chcą czarnych) , w sumie zbyt wiele to nie dało(pikniki i tak czekają tylko na wynik bez różnicy czy gra murzyn , żyd czy gej) , ale przynajmniej próbowali .director pisze:Gwoli scislosci: "Maor Melikson" polecialo z trybuny C, czyli tzw. "mlyna"... ale nie zostalo zapodane przez gniazdowego. Polecialo gdzies z tlumu. Prawdopodobnie z ktorejs z piknikowych stref "bo tanie bilety"... Tak samo jak znajda sie tam debile gwizdzacy na Maleckiego. Niestety, takie czasy...
-
Jestem jak najbardziej przeciwny występom takich wynalazków jak Melikson w naszej kadrze. Najbardziej mnie rozpierdala debata jaka się toczy w mediach. Żaden z tych pseudo ekspertów typu Mielcarski, Juskowiak czy Engel nie zwraca uwagi na kwestie narodowościową - dla nich najważniejsze są umiejętności. Mielcarski na pytanie czy Melikson powininen grać dla polskiej reprezentacji, odpowiedział - tak, bo jest szybki i dobry technicznie. Zero jakichkolwiek wątpliwości co do przynależności narodowej, kwestii moralnych itp. Teraz żeby grać w kadrze Polski nie trzeba być Polakiem - wystarczy być dobrym technicznie. Chore.
Jeszcze tak w kwestii formalnej - niektórzy nie znają chyba do końca sytuacji i piszą coś o natuaralizacji. Jego nie trzeba naturalizować, to nie jest przypadek typu Roger czy Arboleda. On ma polskie obywatelstwo, jego matka jest Polką.
Jeszcze tak w kwestii formalnej - niektórzy nie znają chyba do końca sytuacji i piszą coś o natuaralizacji. Jego nie trzeba naturalizować, to nie jest przypadek typu Roger czy Arboleda. On ma polskie obywatelstwo, jego matka jest Polką.
-
Re: Żyd w reprezentacji Polski
Hehe, doskonale zrozumiałeś, ale nie bardzo wiedziałeś jak odpowiedzieć, nie? :-)<O_O> pisze:kto mu ku*** słodzi? pierdolnij się w jarmułkę pajacu.Świąteczny Karp pisze:Typowi co drugi tydzień młyn Wisły słodzi skandując nazwisko, ale teraz będzie wielki szok i oburzenie, że w kadrze chce grać. I znowu dużo pierdolenia o porządku w skali makro ludzi, którzy burdelu we własnym ogródku nie ogarniają.
Sto razy już pytałem: kto ma grać w kadrze, skoro w mistrzu Polski gra dwóch Polaków i nikomu to nie przeszkadza?!
Złożonej wyłącznie z zawodników rodzimej ligi. Co usiłujesz porównać?W Interze nie ma Włochów, w reprezentacji są Włosi. Taka różnica.
Nie zauważyłem, żebyście w meczach wyjazdowych oklaskiwali, cieszyli się z bramek, a potem przybijali piątki z inną drużyną. To cały czas ci sami Żydzi i murzyni, którzy na Reymonta biegają z izraelskimi czy honduraskimi flagami. I choćbyś nie wiadomo ile kombinował, że na wyjazdach jest Was tam 8 nie akceptujących Meliksona i Bitona, i to jest ta prawdziwa Wisła, to nie zmienisz faktu, że pewne przekonania pielęgnowane na TS-ie zniknęły.Normalność zostaje nam na wyjazdach.
ku***, ludzie, o tempora, o mores. Wy w ogóle czytacie co piszecie?Gwoli scislosci: "Maor Melikson" polecialo z trybuny C, czyli tzw. "mlyna"... ale nie zostalo zapodane przez gniazdowego. Polecialo gdzies z tlumu.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
-
Zadebiutował Brazylijczyk Edmar, ożeniony z Ukrainką a Błochin chce powołać jeszcze Pape Gueye z Senegalu. Rosyjscy kibice jakieś 10 lat temu ponoć zablokowali powołanie Jerryego Tschiuse z KamerunuABW pisze:Źle Ci się wydaje. W reprezentacji Ukrainy również zaczęły grać bambusy i inne wynalazki, w związku z czym kibice na Ukrainie coraz bardziej mają wyjebane na mecze repry.ShunsukeNakamura pisze:PS. czy tylko mi wydaje się, że np. Czechy i Ukraina nie najmują cudzego autoramentu na potęgę a mimo to jakoś sobie radzą?
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
Polecam wszystkim ten artykuł , co prawda z roku 2008 , ale nie wiele się w postawie kibiców Zenitu zmieniło od tego czasu...jak się chce to się da .
[link]
W piłkarskiej reprezentacji Rosji chyba nie gra żaden murzyn , w Serbii chyba również nie ma przebierańców , niech mnie ktoś poprawi jak się mylę .
[link]
W piłkarskiej reprezentacji Rosji chyba nie gra żaden murzyn , w Serbii chyba również nie ma przebierańców , niech mnie ktoś poprawi jak się mylę .
-
[link]
wszystko i na temat, warto przeczytać wywiad z tym żydowskim ścierwem, sam mówi, że czuje się izraelczykiem i w Polsce chce grac by spełnić swoje marzenia, W Y P I E R D A L A J !!!
wszystko i na temat, warto przeczytać wywiad z tym żydowskim ścierwem, sam mówi, że czuje się izraelczykiem i w Polsce chce grac by spełnić swoje marzenia, W Y P I E R D A L A J !!!
-
„Zdecydowałem, że obecnie nie jestem gotowy, aby grać dla reprezentacji Izraela lub dla reprezentacji Polski. To moja osobista decyzja, nie mająca nic wspólnego z krytyką, jaka na mnie spadła w ostatnich dniach. Poinformowałem o decyzji prezesa Polskiego Związku Piłki Nożnej, pana Grzegorza Lato, a także trenera Franciszka Smudę, którzy przyjęli moje stanowisko ze zrozumieniem. Uznałem, że nie byłoby w porządku wobec polskich kibiców, gdybym grał w reprezentacji Polski, a także gdybym w obecnej sytuacji wrócił do kadry Izraela. Zdaję sobie sprawę z konsekwencji mojego wyboru.
Chciałbym się teraz skoncentrować na grze w klubie. Naszą drużynę czekają ogromne wyzwania zarówno w lidze, jak i w europejskich pucharach, i chcę zrobić wszystko, aby osiągnąć cel, jakim jest zdobycie mistrzostwa Polski i dobra gra w Lidze Europejskiej”.
Maor Melikson
Chciałbym się teraz skoncentrować na grze w klubie. Naszą drużynę czekają ogromne wyzwania zarówno w lidze, jak i w europejskich pucharach, i chcę zrobić wszystko, aby osiągnąć cel, jakim jest zdobycie mistrzostwa Polski i dobra gra w Lidze Europejskiej”.
Maor Melikson
Zamknijcie rejestrację !
-
Sprawa chyba zamknięta.Uznałem, że nie byłoby w porządku wobec polskich kibiców, gdybym grał w reprezentacji Polski, a także gdybym w obecnej sytuacji wrócił do kadry Izraela. Zdaję sobie sprawę z konsekwencji mojego wyboru.

-
poszukuje obrazka, ktory widziałem dosyc dawno temu, przedstawia on kadre Polski ( w składzie - murzyn, jakiś skośnooki, kosmita itp) - ktoś wyprzedzil swoje czasy hehe
[1962]
-
ten rysunek o ktorym piszesz ukazal sie w pilce noznej w 2000r. w wolnej chwili wrzuce skan jak na necie nie bedzie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/
nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/
nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/
-
dla rozluznienia tematu trafna szydera z tego,czym jest ta (tfu) kadra
[link]
[link]
-
Piątek, 23 września 2011 źródło: Przegląd Sportowy / WP.PL
Eli Ohan ostro skrytykował Meliksona
Sprawa Maora Meliksona podzieliła środowisko sportowe w Polsce i Izraelu. Jedni - tak jak były trener Chelsea Avram Grant - nie widzą w tym nic złego, zaś drudzy są oburzeni zachowaniem piłkarza Wisły Kraków. Do tej drugiej grupy należy Eli Ohana, jeden z najpopularniejszych piłkarzy reprezentacji Izraela.
- W Polsce szybko zyskał respekt, jest coś winien waszemu krajowi, więc jeśli chciałby w taki sposób spłacić dług, to ja nie widzę w tym nic złego - powiedział "Przeglądowi Sportowemu" Avram Grant.
Wiele osób sprzeciwia się jednak grze Meliksona w polskiej kadrze. W mediach pojawiają się bardzo ostre opinie pod adresem piłkarza.
"Przegląd Sportowy" postanowił porozmawiać o Meliksonie z Elim Ohanem, który przez dwa lata grał z pomocnikiem Wisły w Beitarze Jerozolima. Jeden z najbardziej kontrowersyjnych piłkarzy izraelskiej kadry nie szczędził ostrych słów pod adresem Meliksona.
- Reprezentacja to nie kwestia jednego fajnego meczu czy okazja do zarobienia pieniędzy. To kwestia więzów narodowych, dumy, poczucia patriotyzmu - powiedział "PS" wyraźnie zdenerwowany Ohan.
Na końcu rozmowy, jak relacjonuje "PS", Ohan prawie wykrzyczał do słuchawki. - Maor jest niedoceniany w Izraelu?! Tak powiedział jego menedżer?! G... prawda! Problemem są agenci i doradcy, którzy podpowiadają mu, że warto grać dla Polski, bo będzie mógł wystąpić w mistrzostwach Europy - wściekał się Ohan.
Przypomnijmy, że Melikson zapewnił prezesa PZPN Grzegorza Latę, że zagra dla Polski, ale w czwartek zmienił zdanie. Zapowiedział, że nie jest gotów grać w reprezentacji Polski oraz Izraela.Kod: Zaznacz cały
http://euro2012.wp.pl/title,Eli-Ohan-ostro-skrytykowal-Meliksona,wid,13817729,wiadomosc.html?ticaid=1d132
-
No i sprawa się wyjaśniła.A żydek niech spierdala z Polski , jak mu się nie podoba.
-
Ten melikson caly jest jakis pojebany, zachowuje sie jak dziecko co on myslal ze kazdy bedzie go przyjmowal z otwartymi rekami i sie cieszyl ze zagra w 'reprezentacji' widocznie sie przeliczył..
Maor Melikson zdecydował, że nie zagra dla reprezentacji Polski. Ale w rozmowie z izraelskimi mediami przyznał, że atmosfera, którą wokół niego wytworzono, sprawia, że będzie chciał odejść także z Wisły!
- Po tym, jak zdecydowałem się grać dla Polski, nie byłem w zgodzie ze sobą. Teraz jestem na etapie, że nie chcę grać także dla Wisły - mówi w rozmowie z serwisem "Ynet". - Ludzie przekroczyli pewne granice - dodaje.
- Serce nie pozwoliłoby mi zagrać dla Polski. Ostatnie dni były najgorsze, jakie przeżyłem w życiu. Nic takiego jeszcze mnie nie dotknęło. Każdemu łatwo mówić, bo nie był w takiej sytuacji jak ja - podkreśla.
Jak informuje "Ynet", Melikson odejdzie z Wisły w styczniu. "Szanse na jego pozostanie są bardzo małe" - informuje serwis. Ojciec piłkarza potwierdza. - Na 60 procent opuści Polskę. Ma bardzo atrakcyjne oferty - podkreśla. Jak zaznacza zawodnik, wpływ na taką decyzję ma atmosfera ostatnich dni wokół jego osoby.
-
bzdury : http://www.facebook.com/WislaKrakow/pos ... 6520371282
a to że odejdzie to przeciez logiczne, dziwne żeby taki ktoś został na dłużej w Polskiej lidze skoro przerasta ją o 2 poziomy. To chyba normalne że zawodnik chce się rozwijać. zamieszanie wywołuje nie melikson tylko przede wszystkim polskie media, zawracają mu dupe tą reprezentacją że nie dziwota że idzie oszaleć. p******* smuty i kłamią w zywe oczy, weszlo kaze mu wpierw w**********, a potem gdy się okazało że melikson nic nie mowił głupio im się zrobiło i próbują wyjsc z tego cało, temat zakonczyc
a to że odejdzie to przeciez logiczne, dziwne żeby taki ktoś został na dłużej w Polskiej lidze skoro przerasta ją o 2 poziomy. To chyba normalne że zawodnik chce się rozwijać. zamieszanie wywołuje nie melikson tylko przede wszystkim polskie media, zawracają mu dupe tą reprezentacją że nie dziwota że idzie oszaleć. p******* smuty i kłamią w zywe oczy, weszlo kaze mu wpierw w**********, a potem gdy się okazało że melikson nic nie mowił głupio im się zrobiło i próbują wyjsc z tego cało, temat zakonczyc
-
oby nie zagrał,to jest absurd...
wszystkie te wynalazki roger,olisadebe itp... po co oni nam... jeszcze żyda brakuje tylko... za jakies pare lat nie będzie sensu oglądac naszych orłów,bo już nie będą nasze.Najgorsze jest to,że wszystkie pikniki sie jaraja takimi "transferami" ... żal i dno
wszystkie te wynalazki roger,olisadebe itp... po co oni nam... jeszcze żyda brakuje tylko... za jakies pare lat nie będzie sensu oglądac naszych orłów,bo już nie będą nasze.Najgorsze jest to,że wszystkie pikniki sie jaraja takimi "transferami" ... żal i dno
...Zobaczysz jak, przywita pięknie nas
Warszawski dzień...
...28...
Warszawski dzień...
...28...
-
Szczerze to od dawna mam wyjebane na tą Naszą kadre.
Całe zamieszanie stworzyli dziennikarze i piękny Grzesiu. Zdecydowane NIE dla każdego który nie wychowywał się w naszym kraju. Tym bardziej gdy chłop się zastanawia dla kogo grać ? Przecież to się czuje ! Pieniądze powinno zarabiać się w klubach a kadra powinna być zaszczytem. Ale niestety wygląda to zupełnie inaczej.
Całe zamieszanie stworzyli dziennikarze i piękny Grzesiu. Zdecydowane NIE dla każdego który nie wychowywał się w naszym kraju. Tym bardziej gdy chłop się zastanawia dla kogo grać ? Przecież to się czuje ! Pieniądze powinno zarabiać się w klubach a kadra powinna być zaszczytem. Ale niestety wygląda to zupełnie inaczej.
-
Nie może być mowy o samych Polakach w kadrze , skoro w klubach większość stanowią piłkarze zagraniczni , a kibice większości klubów , nic z sobie tego nie robią , bo wychodzą z założenia że "nic nie mogą zrobić","takie czasy","a niech sobie gra klub to My a nie piłkarze" ... jednak chyba tych żydów , murzynów i inne wynalazki dopingują przez cały mecz , więc trochę to dziwne ...Kulawy_Wąż pisze:Szczerze to od dawna mam wyjebane na tą Naszą kadre.
-
Jak to teraz wygląda z punktu widzenia przepisów? Zawodnik, który w dorosłej reprezentacji zagra w meczu towarzyskim to mimo to może jeszcze "zmienić" reprezentację dla której chce grać? Szczerze już się pogubiłem w tym przepisach. Jest taka szansa, że przykładowo Polanski lub Boenisch się rozmyślą przed samym Euro i zagrają dla Niemiec? (wiem wiem są znikome szanse na to, ze zostaliby powołani do kadry Niemiec) Prosze kogoś zorientowanego w temacie o odpowiedź.
-
Musi zagrać choćby minutę w oficjalnym meczu potem nie ma możliwości zmiany barw.
Sparingi / towarzyskie / pokazowe mecze nie liczą sie
Sparingi / towarzyskie / pokazowe mecze nie liczą sie
-
Mecz towarzyski też jest meczem oficjalnym, odgrywane są hymny, zalicza się je do statystyk i rankingu FIFA/UEFA. Z tego co wiem możliwosc zmiany reprezentacji po meczu towarzyskim w innej jest ograniczona iloscią występów w tej pierwszej kadrze, bodajże do 3.
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
może wystraszył się pogróżek ze swojego kraju. Sytuacja go przerosła.
-
to,czego doczekalismy sie w kadrze to poklosie takze naszej biernosci.cale to deprecjonowanie naszego godla zaczelo sie na poziomie klubowym.nawet nie obejrzelismy sie,a zaczeto hurtowo sciagac roznej masci zagraniczny szrot do naszych klubow.wartosc pilkarska-zadna,wartosc hamujaca rozwoj naszych chlopakow-bezacenna.wybudowano stadiony,wyploszono kiboli,uglaskano januszy.nie moge pojac,jak radowac sie moga np kibice Wisly Krakow,gdy pod ich mlyn podejdzie wieza babel,wsrod ktorej moze 2-3 zawodnikow zrozumie co oni spiewaja.szczytem szczytow byl juz Boukharii ze slynnym Allah Akbar.ogladajac skrot z meczu RUCH Zdzieszowice-Jagiellonia,widzac te stare stadiony pachnace folklorem,widac zaangazowanie rodowitych chlopakow i taki naturalny spontan po zdobyciu bramki,poniewaz czuja sie nierozerwalni z klubem nasuwa sie mysl,by olac taki sposob prowadzenia klubow,zaprotestowac,pokazac to,ze tworzenie z druzyn przystankow dla dziesiatek zagranicznego szrotu nie jest wyjsciem,ktore nam sie podoba.ale to wszystko poszlo juz tak daleko,ze pewnie przynajmniej do Euro przyjdzie nam ogladac to co zgotowal nam smuda
-
Bo to tak właśnie działa. Sprowadza się zagranicznych do wielkich lig, ale każdy klub ma profesjonalne szkółki piłkarskie i szkoli swoich wychowanków. Są też ligi gdzie hurtowo wyprzedaje się wielkie gwiazdy jak np. Argentyna, a mimo to w składach klubów prawie nie ma obcokrajowców i mają wysyp kolejnych talentów. Wszyscy zadowoleni - kluby, kibice, piłkarze. Wystarczy też spojrzeć chociażby na reprezentacje Rosji czy Meksyku, nie dość że grają miejscowi, to jeszcze większość gra w swoich ligach. Wystarczy spojrzeć na skład BATE Borysov, które nie ma wielkiej kasy a gra w LM nie pierwszy raz, w 30 osobowej kadrze ma 4 obcokrajowców. A my co? Tylko narzekanie, że nie ma kasy, a szkolenia brak. Próbujemy robić ligę jak w Arabii Saudyjskiej. Tylko po pierwsze oni mają prawdziwe pieniądze, a po drugie sprowadzają nie przeciętniaków tylko zawodników o wyższych umiejętnościach i jak się prześledzi składy to wcale nie ma ich tak wielu. My jesteśmy jak liga cyrpyjska, która i tak okazała się bardziej profesjonalna w bezpośredniej konfrontacji. Przepłaceni zawodnicy, przepłacona liga, popularna dzięki kibolom, których chce się tylko wyeliminować. Na razie większej logiki tu nie widze...