Re: Europejskie Puchary - Sezon 2011/2012
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Europejskie Puchary - 2011/2012 - Polskie ekipy
Każda ekipa ma inne prioryety.Niemalże całym życiem kibicowskim dla Legii są wyjazdy, walka z rządem, klubem, fanatyzm stadionowy itp. W przypadku Wisły część grup ma inne priorytety. Dla wielu najważniejszą rzeczą jest walka na wszystkich możliwych frontach z lokalnym wrogiem i temu i tylko temu podporządkowane jest ich życie kibicowskie . Pierdoli ich wyjazd na jakiś Cypr, by podopingować sobie bandę najemników, czy pooglądać napinających się pastuchów i wydać np. w 10 osób 15 tys zł. Za ta kasę można zrobić wiele użytku tu na miejscu, pomóc małolatom,kupić im bilety na mecz,podarować gadżety, pomalować kilka ścian i jeszcze w kilku innych dziedzinach ;) Dla części Wiślaków to jest właśnie najważniejsze. Wiadomo, że na bardziej [link] kibicowsko mecze zawsze jadą wszyscy. Niektórzy chyba zapominają, że w Krakowie życie kibicowskie trwa 24h/dobę 7 dni w tygodniu i są rzeczy ważne i ważniejsze.
Może nie wszyscy pamiętają albo pamiętać nie chcą, ale gdzie po Europie nie jeździliśmy to prawie zawsze coś się działo, o naszej sile przekonali się m.innymi : Maribor, Lazio, Anderlecht,Parma, Panathinaikos, Hajduk (r22), Nancy, więc niech mi tu nikt nie pierdoli, o tym jak się w Europie prezentujemy, bo to my obok Legii godnie od lat reprezentujemy nasz kraj na europejskiej arenie. Mamy 3 wyjazdy w Europie za sobą,co najmniej 3 przed sobą, kogo nie stać kalkuluje, kogo stać jedzie wszędzie i tyle, a te komentujące barany niech piszą z jakiego klubu są to się może wtedy pośmiejemy się wszyscy.
Może nie wszyscy pamiętają albo pamiętać nie chcą, ale gdzie po Europie nie jeździliśmy to prawie zawsze coś się działo, o naszej sile przekonali się m.innymi : Maribor, Lazio, Anderlecht,Parma, Panathinaikos, Hajduk (r22), Nancy, więc niech mi tu nikt nie pierdoli, o tym jak się w Europie prezentujemy, bo to my obok Legii godnie od lat reprezentujemy nasz kraj na europejskiej arenie. Mamy 3 wyjazdy w Europie za sobą,co najmniej 3 przed sobą, kogo nie stać kalkuluje, kogo stać jedzie wszędzie i tyle, a te komentujące barany niech piszą z jakiego klubu są to się może wtedy pośmiejemy się wszyscy.
-
Oglądanie meczu z "pucharowymi" kibicami Wisły w barze rozpierdala wszystko. A mieszkam pod Szczecinem. I całe szczęście, że Wisła nie awansowała bo znowu byłby wysyp facebookowych kiboli... Tak jak po sukcesach Lecha w LE.
Ja znowu uważam liczbę Wisły za całkiem przyzwoitą i jedynie dopierdolę się do nieczytelnej oprawy sprzed tygodnia.
Ja znowu uważam liczbę Wisły za całkiem przyzwoitą i jedynie dopierdolę się do nieczytelnej oprawy sprzed tygodnia.
-
Może rzadko się wypowiadam tutaj, ale przeczytałem temat i oczom nie wierzę.
215 ludzi wydało prawie dwa tysiące złotych, żeby być ze swoją drużyną w jakimś jebanym piekle, a wy śmiecie jeszcze się napinać na Wisłę z tego powodu ? Odpowiedz sobie jeden z drugim kiedy i czy w ogóle wyjebal 2 kaflę na jeden wyjazd ?
Mnie Wisła zaskoczyła zajebiście pozytywnie w el. LM w tym roku. Jedyny minus to może Łowecz, a reszta naprawdę OK. Trzy wg mnie konkretne oprawy, dobre liczby (nikt mi nie wmówi że 1000 w Rydze to chvjowa liczba, co do Cypru to śmiech mnie ogarnia, bo naprawdę 215 to i tak dużo więcej niż się spodziewałem).
Brawo dla naszych ekip w pucharach, pokazujemy się konkret jak na razie !
215 ludzi wydało prawie dwa tysiące złotych, żeby być ze swoją drużyną w jakimś jebanym piekle, a wy śmiecie jeszcze się napinać na Wisłę z tego powodu ? Odpowiedz sobie jeden z drugim kiedy i czy w ogóle wyjebal 2 kaflę na jeden wyjazd ?
Mnie Wisła zaskoczyła zajebiście pozytywnie w el. LM w tym roku. Jedyny minus to może Łowecz, a reszta naprawdę OK. Trzy wg mnie konkretne oprawy, dobre liczby (nikt mi nie wmówi że 1000 w Rydze to chvjowa liczba, co do Cypru to śmiech mnie ogarnia, bo naprawdę 215 to i tak dużo więcej niż się spodziewałem).
Brawo dla naszych ekip w pucharach, pokazujemy się konkret jak na razie !
-
Niech posty abg i frugo785 zakończą tą jałową dyskusje z internetowymi napinaczami.
-
zmienię temat.
Gazety w Rumunii podają, że na dzisiejszy mecz ze Slaskiem kibice Rapidu kupili 800 z 1000 przyznanych im biletów (mecz w Timisoarze). Nie zapominajmy jednak, że kibiców Rapidu i Timisoary łaczy przyjaźń, więc Śląsk bedzie miał przeciwko sobie cały stadion miejscowych.
Gazety w Rumunii podają, że na dzisiejszy mecz ze Slaskiem kibice Rapidu kupili 800 z 1000 przyznanych im biletów (mecz w Timisoarze). Nie zapominajmy jednak, że kibiców Rapidu i Timisoary łaczy przyjaźń, więc Śląsk bedzie miał przeciwko sobie cały stadion miejscowych.
DWA KLUBY-DWA MIASTA-JEDNA PRZYJAŹŃ
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC & BKS BIELSKO
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC & BKS BIELSKO
-
Problemy z wymianą voucherów i dojazdem fanów Legii do Moskwy
Klub Piłkarski Legia wydał komunikat, w którym informuje, że Spartak nie wynajmie jednak stanowiska kasowego na Łużnikach, w którym fani Legii mieli wymieniać otrzymane w Warszawie vouchery na bilety. Vouchery można będzie wymienić na bilety w godzinach 15-17 w hotelu Ritz, w którym przebywają piłkarze. W tym samym miejscu istnieje możliwość zakupu biletów w cenie 450 rubli lub 50 złotych. Niestety wielu fanów Legii na mecz raczej nie zdąży.
Wszystko za sprawą problemów, jakie kibice spotkali na granicach, szczególnie łotewsko-rosyjskiej. Ponad 100 kibiców Legii przez kilkanaście godzin było przetrzymywanych tam przez służby graniczne i uniemożliwiano im wjazd na teren Rosji, mimo posiadania wymaganych wiz.
Szanse na to, że dotrą oni na miejsce na czas są naprawdę niewielkie. Mecz ze Spartakiem rozpocznie się o godzinie 19 czasu moskiewskiego. Na pierwszym meczu w Warszawie pojawiło się 350 fanów Spartaka, z czego 50 osób nie wpuszczono na stadion.
http://legionisci.com/news/44298_Proble ... oskwy.html
Klub Piłkarski Legia wydał komunikat, w którym informuje, że Spartak nie wynajmie jednak stanowiska kasowego na Łużnikach, w którym fani Legii mieli wymieniać otrzymane w Warszawie vouchery na bilety. Vouchery można będzie wymienić na bilety w godzinach 15-17 w hotelu Ritz, w którym przebywają piłkarze. W tym samym miejscu istnieje możliwość zakupu biletów w cenie 450 rubli lub 50 złotych. Niestety wielu fanów Legii na mecz raczej nie zdąży.
Wszystko za sprawą problemów, jakie kibice spotkali na granicach, szczególnie łotewsko-rosyjskiej. Ponad 100 kibiców Legii przez kilkanaście godzin było przetrzymywanych tam przez służby graniczne i uniemożliwiano im wjazd na teren Rosji, mimo posiadania wymaganych wiz.
Szanse na to, że dotrą oni na miejsce na czas są naprawdę niewielkie. Mecz ze Spartakiem rozpocznie się o godzinie 19 czasu moskiewskiego. Na pierwszym meczu w Warszawie pojawiło się 350 fanów Spartaka, z czego 50 osób nie wpuszczono na stadion.
http://legionisci.com/news/44298_Proble ... oskwy.html
-
Główna grupa kibiców Legii niewpuszczona na teren Rosji!
Niestety dzisiejsze spotkanie w Moskwie odbędzie się praktycznie bez udziału kibiców Legii. Główna grupa legionistów licząca 150 osób, która podróżowała samochodami, nie została przepuszczona - bez żadnych powodów - przez granicę łotewsko-rosyjską. Z tą właśnie grupą, na mecz "podróżowała" okazjonalna oprawa meczowa przygotowana przez grupę ultras.
Fani Legii na granicy łotewsko-rosyjskiej czekali na przejście od godziny 2 w nocy do... teraz. Straż graniczna zakomunikowała, że nie przepuści kibiców, mimo że ci posiadali wymagane dokumenty (wizy, paszporty itd.).
Obecnie większość legionistów ze względu na brak możliwości dojazdu na czas na mecz, zawróciła do Polski
http://legionisci.com/news/44300_Glowna ... Rosji.html
Niestety dzisiejsze spotkanie w Moskwie odbędzie się praktycznie bez udziału kibiców Legii. Główna grupa legionistów licząca 150 osób, która podróżowała samochodami, nie została przepuszczona - bez żadnych powodów - przez granicę łotewsko-rosyjską. Z tą właśnie grupą, na mecz "podróżowała" okazjonalna oprawa meczowa przygotowana przez grupę ultras.
Fani Legii na granicy łotewsko-rosyjskiej czekali na przejście od godziny 2 w nocy do... teraz. Straż graniczna zakomunikowała, że nie przepuści kibiców, mimo że ci posiadali wymagane dokumenty (wizy, paszporty itd.).
Obecnie większość legionistów ze względu na brak możliwości dojazdu na czas na mecz, zawróciła do Polski
http://legionisci.com/news/44300_Glowna ... Rosji.html
-
Co do zatrzymania Legii na granicy- bank,że kon donek dzwonił wczoraj do przyjaciół z moskwy...
Ja pierdolę,co się dzieje
Ja pierdolę,co się dzieje
-
za takie coś UEFA powinna na ruską federację czy coś nakładać jakieś kary, to może k**** się nauczą. aż się wkurwiłem.
-
UEFA nie bedzie sobie zawracac takimi blachostakmi sprawy, a nie bardzo im sie chce zadzierac z Rosjanami, bo to nie polski pzpn ze maga robic z nami co chca.fannn pisze:za takie coś UEFA powinna na ruską federację czy coś nakładać jakieś kary, to może k**** się nauczą. aż się wkurwiłem.
Jednak sprawa nadaje sie do polskiej prasy (bez gw).
-
Co za kacapskie k****. Tylko fanatyk zrozumie co muszą czuć osoby zawrócone...
-
Szkoda Legii, bo miałem wielkie nadzieje związane z ich wyjazdem. Liczyłem na to, że otworzą oczy wielu niedowiarkom ślepo zapatrzonym na Bałkany, że to Polska scena kibolska jest najlepsza w Europie. Szkoda bez kitu...
Co do teorii dlaczego nie zostali wpuszczeni to wydaje mi się, że nie trzeba tu szukać spisku. Post Rybaka wg mnie oddaje całą prawdę na ten temat. Warto pamiętać to, co mówili nasi dziadkowie "rusek to zawsze rusek".
Co do teorii dlaczego nie zostali wpuszczeni to wydaje mi się, że nie trzeba tu szukać spisku. Post Rybaka wg mnie oddaje całą prawdę na ten temat. Warto pamiętać to, co mówili nasi dziadkowie "rusek to zawsze rusek".
-
Nie da się porównywać Wisły do Legii, ani Polski do Cypru. Zgadzam się z abg, w Krakowie się inne piorytety, taka jest niestety rzeczywistość. Mi też bardziej odpowiada klimat Legii, ale tak jest w Krakowie i tego się nie zmieni.
To samo z Polską i Cyprem. U nas jest ogromny dystans między kibolem a piknikiem. Ich janusze są bardziej ogarnięte, a ich kibole nie skupiają się na siłowniach, koksie i sztukach walk. U nas się przyjeło, że fanatyk powinien mieć wyjebane na wydarzenia na boisku, a tam jak w wielu krajach to co na boisku przeżywa się dużo mocniej, przy czym nie jest to polskie "januszostwo". Dlatego też nie ma aż takich różnic między młynem a resztą stadionu. W wielu krajach wydarzenia na boisku są dużo ważniejsze. Pomijam strzelaniny, koktajle mołotowa czy nasze ustawki, bo jeżeli chodzi o sam klimat na stadionie w sensie dopingu to nie oszukujmy się uczyliśmy się od innych. Jeszcze dobre pare lat temu doping w Polsce był dużo słabszy. Zazwyczaj największe zainteresowanie było awanturą i klatką gości niż meczem. U nas raczej nie rzuca się krzesłami po przegranym meczu jak np. w Turcji, czy nie wbiega się żeby przerwać mecz gdy drużyna przegrywa i zasadzić liścia piłkarzowi jak w Argentynie.
Wyjazdowo Polska prezentuje się bardzo dobrze, w ostatnich latach doping i oprawy poszły ogromnie do przodu, a innych elementów kulturowych czy mentalnościowych nie da się porównywać. Jak komuś podobają się Bałkany czy Ameryka Łacińska nie zmieni swojej opini nawet wtedy gdy Polacy będą kroić im flagi i ich obijać, bo nie o to chodzi.
Akurat polska i rosyjska scena są podobne, dlatego konfrontacje Legii ze Spartakiem fajnie się zapowiadała. Wielkie skurwysyństwo, inaczej sie tego nie da skomentować.
To samo z Polską i Cyprem. U nas jest ogromny dystans między kibolem a piknikiem. Ich janusze są bardziej ogarnięte, a ich kibole nie skupiają się na siłowniach, koksie i sztukach walk. U nas się przyjeło, że fanatyk powinien mieć wyjebane na wydarzenia na boisku, a tam jak w wielu krajach to co na boisku przeżywa się dużo mocniej, przy czym nie jest to polskie "januszostwo". Dlatego też nie ma aż takich różnic między młynem a resztą stadionu. W wielu krajach wydarzenia na boisku są dużo ważniejsze. Pomijam strzelaniny, koktajle mołotowa czy nasze ustawki, bo jeżeli chodzi o sam klimat na stadionie w sensie dopingu to nie oszukujmy się uczyliśmy się od innych. Jeszcze dobre pare lat temu doping w Polsce był dużo słabszy. Zazwyczaj największe zainteresowanie było awanturą i klatką gości niż meczem. U nas raczej nie rzuca się krzesłami po przegranym meczu jak np. w Turcji, czy nie wbiega się żeby przerwać mecz gdy drużyna przegrywa i zasadzić liścia piłkarzowi jak w Argentynie.
Wyjazdowo Polska prezentuje się bardzo dobrze, w ostatnich latach doping i oprawy poszły ogromnie do przodu, a innych elementów kulturowych czy mentalnościowych nie da się porównywać. Jak komuś podobają się Bałkany czy Ameryka Łacińska nie zmieni swojej opini nawet wtedy gdy Polacy będą kroić im flagi i ich obijać, bo nie o to chodzi.
Akurat polska i rosyjska scena są podobne, dlatego konfrontacje Legii ze Spartakiem fajnie się zapowiadała. Wielkie skurwysyństwo, inaczej sie tego nie da skomentować.
-
Na granicy Łotwy z Rosją zatrzymano kibiców jadących do Moskwy na mecz Legia Warszawa-Spartak Moskwa.
Na jednym z transparentów znajdowało się hasło „Smoleńsk Pamiętamy”, na drugim natomiast było hasło „Zabierzcie Donalda, oddajcie czarne skrzynki”. Koszt przygotowanej przez kibiców oprawy meczu wynosi 8 tys. zł.
Każdy z kibiców musiał przejść przez kontrolę osobistą. Większość kibiców zdecydowała się zrezygnować z dalszej podróży i wrócić do kraju, ponieważ w związku z kilkugodzinnym przetrzymywaniem na granicy, kibice i tak nie zdążyliby na mecz. Ponadto kibice skarżyli się na utrudnienia związane z nabyciem biletów na mecz.
-
W radiu oraz na tefałenie dwadzieścia cztery, oczywiście jest info o zatrzymaniu wycieczki Legii, ale za powód podawane jest...posiadanie środków pirotechnicznych i niewskazanie właściciela owych rzeczy.
Czemu mnie to nie dziwi...
Czemu mnie to nie dziwi...
-
Rozmowa z jednym Legionistów.
[link]
[link]
-
[link] darmowa transmisja meczu Spartak Legia
-

Od razu mówię że nie wiem co się stało tym kibicom WKSu
"..Dobrze pamiętam cudowne lata,beztroskie chwile spędzone na ulicy piłka pod pachą, kumple w około,dobrych przygód fanatycy.."
http://www.smog.pl/wideo/5978/narkotyki/
http://www.smog.pl/wideo/5978/narkotyki/
-
To już cyrk. Bez kitu ot tak sobie nie postanowili ich nie wpuszczać, bo na granicy mają swój system działania i ich nie obchodzi kto, byle bezpiecznie, ewidentnie jakaś piz** w garniturze wydała takie polecenie. Współczuje chłopakom, wycieczka do granicy i z powrotem do domu a miała być konkretna oprawa i pomoc Legii w awansie. W pucharach międzynarodowych takie rzeczy nie powinny się zdarzać a jednak.
-
[link]
A tu tłumaczenie z google: [link]
A tu tłumaczenie z google: [link]
-
Tutaj coś więcej o tym co działo się na granicy Łotewsko-Rosyjskiej [link]
-
Rozumiem oburzenie, ale nie rozumiem dlaczego piszesz 'j**** tuska'. Przecież, nie stał tam na granicy, założę się też, że niczego nie wiedział. Nie jest nowością, że przekroczenie granicy rosyjskiej łatwe nie jest i zawsze dopierdolą się do byle gówna, że trafiło na Legię, szkoda, bo pewnie by się dobrze zaprezentowali.ks1946 pisze:ktn pisze:Na granicy Łotwy z Rosją zatrzymano kibiców jadących do Moskwy na mecz Legia Warszawa-Spartak Moskwa.
Na jednym z transparentów znajdowało się hasło „Smoleńsk Pamiętamy”, na drugim natomiast było hasło „Zabierzcie Donalda, oddajcie czarne skrzynki”. Koszt przygotowanej przez kibiców oprawy meczu wynosi 8 tys. zł.
Każdy z kibiców musiał przejść przez kontrolę osobistą. Większość kibiców zdecydowała się zrezygnować z dalszej podróży i wrócić do kraju, ponieważ w związku z kilkugodzinnym przetrzymywaniem na granicy, kibice i tak nie zdążyliby na mecz. Ponadto kibice skarżyli się na utrudnienia związane z nabyciem biletów na mecz.
NIE NO ku*** NIE MOGE!!! co to ma być wogóle... j**** TUSKA!!!
Chyba, że napisałeś to dla zasady, wtedy zwracam honor:)
-
leci Legia - ku*** na 2 strony
-
Niezła prowokacja tych rumuńskich psów...rumuńskie ścierwo.
-
niby to byla jakas ochrona jakiegos basenu, cygany na pewno pierwszy raz w zyciu widzieli bialych ludzi
SCHLESIEN IST POLEN!!!!
-
W radiu zet mówili o tym i o dziwo redaktor mówił pozytywnie o Legionistach i mówił czemu zawrócili.
-
Ktoś usuwa posty? Gratuluje awansu! j**** ruskich! Mimo tej małej grupy LEgioniści czasem słyszalni
usuwane są posty nie związane z tym forum. Dział sportowy jest tu http://kibice.net/forum/viewforum.php?f=2 - H.
usuwane są posty nie związane z tym forum. Dział sportowy jest tu http://kibice.net/forum/viewforum.php?f=2 - H.
GOOD NIGHT left SIDE!
-
Cóż,wyrazy współczucia dla tych Legionistów którzy nie dojechali.Nie móc być ze swoja drużyną w takim momencie to zapewne chujowe uczucie.
Gratulacje za awans i powodzenia przy losowaniu.
ps.dziś Wam zazdroszcze bo ruskich nienawidzę
Gratulacje za awans i powodzenia przy losowaniu.
ps.dziś Wam zazdroszcze bo ruskich nienawidzę
-
Chyba wszyscy Ruskich Nienawidzą.Bogdan Adamiec pisze: ps.dziś Wam zazdroszcze bo ruskich nienawidzę
Brawo Legia, Kibice widziani, Teraz jeszcze Śląsk i Dobre wyjazdy będą kilku ekip po Europie
-
Graty dla Legii za przejscie ruskich kmiotów i za udane dalsze wojaże po europie,Jakby jeszcze Śląskowi udało sie to juz było by 7 niebo,oby tak dalej,Legia pokazała dziś kawałek dobrej piłki i bramki naprawde klasa światowa.
-
Tak tak! j**** ruską bladzine!! Paranoja z nimi... Wiem co mówie bo dość częsty kontakt mam z tym ścierwem!
Żal Legionistów naprawde i z mojej strony też lecą gratulacje!
Żal Legionistów naprawde i z mojej strony też lecą gratulacje!

-
dziś wszyscy byliśmy legionistami. j**** ruska, oraz tuska!
-
W Faktach mówili że Legia jedzie do Moskwy by poszukać odpowiednie miejsce do zaprezentowania transparentu. Powinni dotrzeć za kilka godzin.
Nie zapedzaj sieLord pisze:dziś wszyscy byliśmy legionistami. j**** ruska, oraz tuska!
-
Ponoć nie wszyscy zawrócili z powrotem.Chcą użyć transparentu "Smoleńsk Pamiętamy" w Moskwie.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
Chlopaki powinni cisnac przez Bialorus , trzebaby bylo dolozyc z 150zl na wize ale i krotsza droga i granicy Bialorus - kacapy praktycznie nie istnieje.
-
Śląsk bardzo ładnie się pokazuje. Wisła mnie zawodzi, że nie próbuje na wyjazdach takich rzeczy jak Śląsk czy Legia.
-
A kto ty kur... jesteś... jezuuu co ludzie... napisz skad jestes i dopiero takie rzeczy gadaj. Przykładowo mnie zawodzi twój nick.WITAM2 pisze:Śląsk bardzo ładnie się pokazuje. Wisła mnie zawodzi, że nie próbuje na wyjazdach takich rzeczy jak Śląsk czy Legia.
-
K_M1 pisze:Chlopaki powinni cisnac przez Bialorus , trzebaby bylo dolozyc z 150zl na wize ale i krotsza droga i granicy Bialorus - kacapy praktycznie nie istnieje.
jesteś tego pewien? dla obywateli państw wnp może i owszem, ale przypuszczam, że dla obywateli Polski było by jeszcze gorzej
Legia trzymana na granicy łotewsko- rosyjskiej?
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
Śląsk naprawdę dobrze się zaprezentował. Kibicowsko pożegnanie z pucharami jak najbardziej udane.