Kwestia Polanskiego w kadrze
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kwestia Polanskiego w kadrze
To My Naród Małopolski ! Żądam autonomii , nie wiem czemu Małopolanie , historyczni Wiślanie za stolicą Grodem Króla Kraka śmią grać dla Polski :) , a żeby nie odbiegać zbytnio od tematu to ma ktoś jakieś dowody że Polanski uważa nasz kraj za swoją ojczyznę a siebie za Polaka ? jeśli tak to zapodajcie linka ...
-
Moje zdanie jest proste chłopak urodził się w Polsce i jeżeli się czuje polakiem i ma Polskie korzenie to jaki problem? chyba lepiej ,żeby grał chłopak który urodził się w Polsce i chce się poczuć polakiem czy jego to winna ,że ojciec go zabrał do Niemiec?!?
Co do śląska to tak samo może zróbcie sobie autonomie dawnych terenów pruskich ,Olsztyn itp.. to jest żałosne w jednym kraju żyjemy a nie którym się trochę miesza i wolą podawać się za Naród Śląski z czym ma być to pokrewne? z Niemcami co wymordowali tyle Polaków....?
Co do śląska to tak samo może zróbcie sobie autonomie dawnych terenów pruskich ,Olsztyn itp.. to jest żałosne w jednym kraju żyjemy a nie którym się trochę miesza i wolą podawać się za Naród Śląski z czym ma być to pokrewne? z Niemcami co wymordowali tyle Polaków....?
-
Problem jest taki, że ten "Polak" mówił, że on bardziej czuje się Niemcem niż Polakiem.I gdyby miał możliwość wyboru to bez namysłu wybrałby niemiecką kadrę!!!
Skoro tak to niech WYPIERDALA do swojego kraju, bo Polakiem to on nigdy nie będzie.
Skoro tak to niech WYPIERDALA do swojego kraju, bo Polakiem to on nigdy nie będzie.
-
1) To nie Ty decydujesz o tym kto jest Polakiem a kto nie.Robert78 pisze:Problem jest taki, że ten "Polak" mówił, że on bardziej czuje się Niemcem niż Polakiem.I gdyby miał możliwość wyboru to bez namysłu wybrałby niemiecką kadrę!!!
2) Zyl w Polsce, zyje w Niemczech. Czuje sie bardziej Niemcem - niech sie czuje. Polakiem pewnie tez po czesci sie czuje. Jedno nie wyklucza drugiego. Wiele osob wiaze swoje zycie z wiecej niz jednym miejscem na swiecie.
3) Powiedzial co powiedzial - wybralby niemiecka, niech wybiera. Tylko co to ma za zwiazek z tym czy jest Polakiem? Polak zawsze unosi sie polskoscia? Zawsze pracuje tylko w polskich korporacjach? Nie wyjezdza za zarobkiem do Anglii, Irlandii jak ma okazje? Za zone tez tylko Polki wybiera?
Rzygac sie juz chce od tego pieprzenia.
-
To ty właśnie p********* jakieś głupoty. Szczerego c**** wbijam(y) w jego uczucia i rozterki, ktoś kto ma problemy w ustaleniu tak fundamentalnej sprawy jak własna tożsamość, nie zasługuje na noszenie koszulki z godłem Polski. Dlatego trzeba jechać z tą szwabską kurwą ile wlezie.Rzygac sie juz chce od tego pieprzenia
-
Panowie nie zapominajcie że na Śląsku są też Ślązacy z krwi i kości którzy są patriotami Polskimi.
-
Dokładnie. I to są prawdziwi Ślazacy. Patrioci którzy znają wagę Powstań Śląskich.Iskra 1951 Pszczyna pisze:Panowie nie zapominajcie że na Śląsku są też Ślązacy z krwi i kości którzy są patriotami Polskimi.
Przez 50 lat komuny cały naród był eksploatowany, poznaniak, warszawiak, gdańszczanin, lublinianin. Ale tylko przedstawiciele pseudo narodu płaczą jak ich Polska wyr..chała. A przepraszam Polacy to komunę sobie sami wybrali??
Wpier..lać jak wam się tu nie podoba. Śląsk był jest i będzie zawsze Polski.
Następna kolejka ligowa miała się odbyć 3 września 1939 r. ...
-
Dajcie już spokój z tymi napinkami, wszyscy jesteśmy przecież Polakami. Ślązacy są potomkami plemienia Ślężan, więc wszelkie oberszlezjeny i inne pierdoły są jedynie wynikiem germanizacji słowiańskich ziem. Większość Ślązaków (wg ostatniego spisu) uważa się za Polaków, więc nie patrzcie na nich jedynie przez pryzmat oszołomów z RAŚu.
Śląsk był i jest słowiański (polski i czeski).
Śląsk był i jest słowiański (polski i czeski).

-
1) Ale to ja decyduję kogo będę uważał za Polaka.A on sam powiedział, że bardziej czuje się Niemcem.legia.ursus pisze:1) To nie Ty decydujesz o tym kto jest Polakiem a kto nie.Robert78 pisze:Problem jest taki, że ten "Polak" mówił, że on bardziej czuje się Niemcem niż Polakiem.I gdyby miał możliwość wyboru to bez namysłu wybrałby niemiecką kadrę!!!
2) Zyl w Polsce, zyje w Niemczech. Czuje sie bardziej Niemcem - niech sie czuje. Polakiem pewnie tez po czesci sie czuje. Jedno nie wyklucza drugiego. Wiele osob wiaze swoje zycie z wiecej niz jednym miejscem na swiecie.
3) Powiedzial co powiedzial - wybralby niemiecka, niech wybiera. Tylko co to ma za zwiazek z tym czy jest Polakiem? Polak zawsze unosi sie polskoscia? Zawsze pracuje tylko w polskich korporacjach? Nie wyjezdza za zarobkiem do Anglii, Irlandii jak ma okazje? Za zone tez tylko Polki wybiera?
Rzygac sie juz chce od tego pieprzenia.
2) Od jedenastu lat mieszkam na emigracji.Ostatnie 6 w Anglii, mam tu pracę, mam tu dom ale nawet w jednym procencie nie czuję się Anglikiem
3)Ale wybrał polską kadrę i tu jest problem.Bo gdyby tak jak Klose czy Podolski grał dla Niemiec to nie byłoby tego tematu.Reprezentacja Polski - mówi Ci to coś? Jak osoba która publicznie mówi, że bardziej czuje się Niemcem niż Polakiem może reprezentować Nasz kraj!!!
-
Słowianie czyli tacy Rosjanie, tylko gorsi?Śląsk był i jest słowiański (polski i czeski).
-
Rosjanie to tacy sami Słowianie jak i cała reszta więc nie wiem o co chodzi w twoim komentarzu ...
tutaj poruszamy kwestię gry Polanskiego w kadrze , jak widzę dyskusja i temat jest wg mnie do zamknięcia , bo dyskusja nic nie wnosi i schodzi notorycznie na inne tematy ...
tutaj poruszamy kwestię gry Polanskiego w kadrze , jak widzę dyskusja i temat jest wg mnie do zamknięcia , bo dyskusja nic nie wnosi i schodzi notorycznie na inne tematy ...