Wymarłe Ekipy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
thorez_piaskowa

Post autor: thorez_piaskowa » 12.06.2007, 22:53

kibic0 pisze:
CeKSa1924 pisze:Co sie stalo z Zaglebiem Walbrzych po fuzji z Górnikiem i jakie byly ich wzajemne relacje?? Podobna sytuacja z rybnickimi ROW-em i Energetykiem. Czy Energetyk mial kiedys jakas ekipe??
Po fuzji Gónika i Zagłębia mecze były rozgrywane na obiekcie Thorezu. Młyn składał się tylko z fanów Górnika bo Zagłębia prawie nie było wcale. Owszem na mecze przyłazili po kilka może kilkanaście osób ale siedzieli z boku. Przez ten czas większość z nich się wykruszyła i pozostało jedynie kilka osób które zaczęły przychodzić do młyna i aktywnie żyć ruchem kibicowskim w mieście. Animozje i [link] odeszły na bok. W ten oto sposób można po krótce powiedzieć jak to było. Aktualnie prawdziwych Thoreziaków juz nie ma w naszej ekipie. Wogóle nie pojęte jest to jak nasi ówcześni rządzący mogli na to pójść gdyż aktualnie nic takiego miejsca by nie miało!!!! Po fuzji został 1 Thorzeiak który do dziś dnia wypiera się Thorezu jak ognia. Poszło o to że po fuzji jadąc na Śląska miała jechać zgrabna ekipa Zagłebia. Tak pojechała że gość na dworzec przyszedł sam oraz 73 fanów Górnika......... Stąd też twierdzenie zę Thorezu już nie ma.
Owszem powstała w naszym mieście nie znana nam do końca grupka osób co stworzyła drużynę juniorów Zagłębia i niby tam chodzą na mecze. Głównym tworzącym jest gośc co chleje wódkę z policjantam. Więc o jakości owej grupki nie trzeba zbytnio się wywodzić. Byliśmy na kilku meczach Thorezu i jasno trzeba powiedzieć że szkoda czasu na nich. Głównie są to ojcowie tych juniorów, jacyś koledzy, sami zawodnicy plus kilku co po 15-20 latach przypomniało sobie o Thorezie i chodzą tak dla zabicia czasu bez żadnych aktywności kibicowskich w celu wypicia wódki i pierdolenia głupot.
Wejdzcie sobie na ich stronkę gdzie jeden z głównych założycieli Dymol chce wszystkich przekonać że to że zadzwonili na policję w czasie meczu juniorów Górnik Nowe Miasto- Zagłębie z powodu iż zaczepiało ich kilku fanów Górnika wcale nie jest złym zachowaniem!!!!

[link]

[link]
No to dałeś gościu do wiwatu teraz. Co zdanie to "prawda inaczej".
Np:
„o fuzji Gónika i Zagłębia mecze były rozgrywane na obiekcie Thorezu”
Łatwo sprawdzić, że kilka lat po fuzji KP Wałbrzych grał na Nowym Mieście , nie na Zagłębiu.

Co do aktualnych liczebności :- kibiców Thoreza było dwukrotnie więcej na wyjeździe Zagłębia do Mieroszowa
(a trzeba dodać, że jest to terenowa liga juniorów ) niż na rozgrywanym mniej więcej w tym samym czasie - najbardziej prestiżowym wyjeździe Górnika , w pucharze Polski do Dzierżoniowa ( na awans w lidze nie było już szans, co usprawiedliwia wasze słabiutkie liczby wyjazdowe ).

Na ostatnim meczu juniorów Górnika z Zagłębiem podbiliście do 65 letniego dziadka jednego z piłkarzy Zagłębia, który zadzwonił po psy. No przezajebisty plus za akcje !!!
Obecne Zagłebie Wałbrzych nie posiada ekipy chuligańskiej, co nie jest żadną tajemnicą. Nie ten wiek, nie te klimaty.
Ale zadziwia , że wszędzie kibicuzero widzisz policję. Śmieszne, bo mój koleżka z bramy, kiedyś przezawodnik w młynie Górnika, pracuje obecnie na komisariacie Piaskowa Góra.
Wszędzie widzisz policjantów- uraz jakiś, zły dotyk był ?

iparts.pl
kibic0

Post autor: kibic0 » 13.06.2007, 00:17

thorez_piaskowa pisze:
kibic0 pisze:
CeKSa1924 pisze:Co sie stalo z Zaglebiem Walbrzych po fuzji z Górnikiem i jakie byly ich wzajemne relacje?? Podobna sytuacja z rybnickimi ROW-em i Energetykiem. Czy Energetyk mial kiedys jakas ekipe??
Po fuzji Gónika i Zagłębia mecze były rozgrywane na obiekcie Thorezu. Młyn składał się tylko z fanów Górnika bo Zagłębia prawie nie było wcale. Owszem na mecze przyłazili po kilka może kilkanaście osób ale siedzieli z boku. Przez ten czas większość z nich się wykruszyła i pozostało jedynie kilka osób które zaczęły przychodzić do młyna i aktywnie żyć ruchem kibicowskim w mieście. Animozje odeszły na bok. W ten oto sposób można po krótce powiedzieć jak to było. Aktualnie prawdziwych Thoreziaków juz nie ma w naszej ekipie. Wogóle nie pojęte jest to jak nasi ówcześni rządzący mogli na to pójść gdyż aktualnie nic takiego miejsca by nie miało!!!! Po fuzji został 1 Thorzeiak który do dziś dnia wypiera się Thorezu jak ognia. Poszło o to że po fuzji jadąc na Śląska miała jechać zgrabna ekipa Zagłebia. Tak pojechała że gość na dworzec przyszedł sam oraz 73 fanów Górnika......... Stąd też twierdzenie zę Thorezu już nie ma.
Owszem powstała w naszym mieście nie znana nam do końca grupka osób co stworzyła drużynę juniorów Zagłębia i niby tam chodzą na mecze. Głównym tworzącym jest gośc co chleje wódkę z policjantam. Więc o jakości owej grupki nie trzeba zbytnio się wywodzić. Byliśmy na kilku meczach Thorezu i jasno trzeba powiedzieć że szkoda czasu na nich. Głównie są to ojcowie tych juniorów, jacyś koledzy, sami zawodnicy plus kilku co po 15-20 latach przypomniało sobie o Thorezie i chodzą tak dla zabicia czasu bez żadnych aktywności kibicowskich w celu wypicia wódki i pierdolenia głupot.
Wejdzcie sobie na ich stronkę gdzie jeden z głównych założycieli Dymol chce wszystkich przekonać że to że zadzwonili na policję w czasie meczu juniorów Górnik Nowe Miasto- Zagłębie z powodu iż zaczepiało ich kilku fanów Górnika wcale nie jest złym zachowaniem!!!!

[link]

[link]
No to dałeś gościu do wiwatu teraz. Co zdanie to "prawda inaczej".
Np:
„o fuzji Gónika i Zagłębia mecze były rozgrywane na obiekcie Thorezu”
Łatwo sprawdzić, że kilka lat po fuzji KP Wałbrzych grał na Nowym Mieście , nie na Zagłębiu.

Co do aktualnych liczebności :- kibiców Thoreza było dwukrotnie więcej na wyjeździe Zagłębia do Mieroszowa
(a trzeba dodać, że jest to terenowa liga juniorów ) niż na rozgrywanym mniej więcej w tym samym czasie - najbardziej prestiżowym wyjeździe Górnika , w pucharze Polski do Dzierżoniowa ( na awans w lidze nie było już szans, co usprawiedliwia wasze słabiutkie liczby wyjazdowe ).

Na ostatnim meczu juniorów Górnika z Zagłębiem podbiliście do 65 letniego dziadka jednego z piłkarzy Zagłębia, który zadzwonił po psy. No przezajebisty plus za akcje !!!
Obecne Zagłebie Wałbrzych nie posiada ekipy chuligańskiej, co nie jest żadną tajemnicą. Nie ten wiek, nie te klimaty.
Ale zadziwia , że wszędzie kibicuzero widzisz policję. Śmieszne, bo mój koleżka z bramy, kiedyś przezawodnik w młynie Górnika, pracuje obecnie na komisariacie Piaskowa Góra.
Wszędzie widzisz policjantów- uraz jakiś, zły dotyk był ?
Co???? O jakim Ty dziadku mówisz??? To jedno auto co tam przyjechało miało 65 lat we 4! Dziadków tam nikt nie ruszał nawet prawde mówiąc nikt nie widział.
Fajnie to określiłeś mój koleżka z bramy co chodził na Górnika pracuje w policji. Niezłych masz koleżków........
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

majki

Post autor: majki » 13.06.2007, 10:38

BURBERRY pisze:o co chodzi z kibicami Cobry Konstytucja? Co to za klub?
powstal bodajże w roku 2000 jest to FC Lecha Poznań
jak jechalem do lubina widac bylo dzialalnosc szczegolnie na przystankach i murach :) czyli chyba dzialaja z tego co sie orientuje na sylwestra zrobili porządny pokaz piro

paaczek

Post autor: paaczek » 13.06.2007, 14:58

A orientuje sie ktos co sie dzieje z ekipa Lewartu Lubartów??
Bo wiem ze kiedys mieli jakas ekipe

ksg1957

Post autor: ksg1957 » 13.06.2007, 21:27

Ekipa z Myszkowa(Krisbut) i Naprzód Rydułtowy? Jeśli już było coś o tych ekipach to prosze nakierować mnie na odpowiedni link !!!

H8

Post autor: H8 » 13.06.2007, 21:53

ksg1957 pw
grg

CK

Post autor: CK » 13.06.2007, 23:25

majki pisze:
BURBERRY pisze:o co chodzi z kibicami Cobry Konstytucja? Co to za klub?
powstal bodajże w roku 2000 jest to FC Lecha Poznań
jak jechalem do lubina widac bylo dzialalnosc szczegolnie na przystankach i murach :) czyli chyba dzialaja z tego co sie orientuje na sylwestra zrobili porządny pokaz piro
Jeździmy także na mecze Lecha oraz jesteśmy ultras grupą Ostrovii. Bywamy także na innych "ciekawszych" spotkaniach w trzeciej i czwartej lidze. Ostatnia oprawa w Pępowie to nasza zasługa. Jesteśmy ekipom z Krotoszyna, na Konstytucji parę lat wstecz graliśmy podwórkowe mecze, stąd wiele osób kojarzy nas z dawną nazwą 8) Mamy swoje vlepy, flagi, stronę internetową itd, jednak nie jesteśmy żadnym klubem, a w ultraskę bawimy się od kilku lat, wcześniej na własnym podwórku.
W ścianach bloku zawarta tajemnica...
Cobra Krotoszyn
[link]

Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo » 15.06.2007, 12:22

Interesuje mnie obecna sytuacja ekipy Moto Jelcz-Oława.

kibic0

Post autor: kibic0 » 15.06.2007, 12:33

Fighting Dragon Tokyo pisze:Interesuje mnie obecna sytuacja ekipy Moto Jelcz-Oława.
temat tej grupy juz był omawiany juz wcześniej.

Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo » 15.06.2007, 12:48

kibic0 pisze:
Fighting Dragon Tokyo pisze:Interesuje mnie obecna sytuacja ekipy Moto Jelcz-Oława.
temat tej grupy juz był omawiany juz wcześniej.
W tym temacie byłem ostatnio nieogarnięty, więc mój błąd.

Foggy

Post autor: Foggy » 15.06.2007, 14:17

paaczek pisze:A orientuje sie ktos co sie dzieje z ekipa Lewartu Lubartów??
Bo wiem ze kiedys mieli jakas ekipe
Cisza, większość osób teraz jeździ na Motor.

marley

Post autor: marley » 15.06.2007, 14:28

Jeździmy także na mecze Lecha oraz jesteśmy ultras grupą Ostrovii. Bywamy także na innych "ciekawszych" spotkaniach w trzeciej i czwartej lidze. Ostatnia oprawa w Pępowie to nasza zasługa
no nie do konca tylko wasza,bo jako Cobra zrobiliscie tylko folie 8)
reszte zakupili i robili ludzie z Ostrowa

gukfva

Post autor: gukfva » 15.06.2007, 19:40

Stal Stocznia i Arkonia mają jakichś kibiców w Szczecinie?

Sven

Polerek

Post autor: Sven » 15.06.2007, 22:36

Czy Polar Wroclaw mial jakiś kibiców
Jak sytlacja wygląda obecnie?

Longinus

Post autor: Longinus » 16.06.2007, 01:17

gukfva pisze:Stal Stocznia i Arkonia mają jakichś kibiców w Szczecinie?
:lol: :lol: :lol:

Stal nie,Arkonia paru dziadów z laskami i protezami.tyle jeśli chodzi o Sz-N.

O dostaniu szalików nie wspomne ww klubów :wink: :wink: :lol: :lol: :D
24 godziny skoku adrenaliny

dt

Post autor: dt » 16.06.2007, 02:52

tak dla Twojej wiadomości to Energetyk i ROW to nie jest rzadna FUZJA
Od połowy 2003 roku piłkarski klub Energetyk Rybnik występujący najpierw w klasie okręgowej, a teraz w IV lidze, gra pod szyldem KS Energetyk ROW Rybnik próbując nawiązać tym samym do chlubnych tradycji piłki nożnej w Rybniku

tak wogóle zapraszam na [link]

tam jest wszystko co mogłoby Cie interesować

Peter McCalister ojciec
ban

Re: Polerek

Post autor: Peter McCalister ojciec » 16.06.2007, 08:40

Sven pisze:Czy Polar Wroclaw mial jakiś kibiców
Kiedyś widziałem ich zdjęcie z biało niebieską flagą Polar. Ale to chyba był krótkotrwały epizod.

Sven

CVhemik/zawisza

Post autor: Sven » 16.06.2007, 18:03

Czy na meczy fuzji Chemik/Zawisza Bydgoszcz przychodzili jacyś kibice?
Czy byli to kibice Zawiszy

DPK
ban

Re: CVhemik/zawisza

Post autor: DPK » 16.06.2007, 19:05

Sven pisze:Czy na meczy fuzji Chemik/Zawisza Bydgoszcz przychodzili jacyś kibice?
Czy byli to kibice Zawiszy
to drugie jest niepoważnym pytaniem :roll: byli chyba raz :!: rozwiesić transparent :!:

kibic0

Re: Polerek

Post autor: kibic0 » 17.06.2007, 10:48

Sven pisze:Czy Polar Wroclaw mial jakiś kibiców
Może nie tyle co miał ale chciał mieć. Z tego co wiem patrzono na nich jako na dziwolągów co tam kilka wyjazdów zaliczyli w okresie dobrej gry Polaru w PP plus kilka na lidze. Nic wielkiego nie zrobiona sobie nawet jak jak jakąś flagę zrobiono. W momencie gdy ktoś tam chciał kominiarki zrobić spotkało to się z reakcją Śląska i główny pomysłodawca kominiarek Polaru został szybciutko sproawdzony do parteru ;). Na tym zakończyła się baśń o Polarze.

kibic0

Post autor: kibic0 » 17.06.2007, 10:48

Marcin_Walbrzych pisze:mnie jako kibcowi Gornika Walbrzych(na emigracji od 3 lat) nie miesci sie w glowie jak to sie stalo , ze w Swidnicy(miasto prawie 70 tys mieszkancow), z klubem z tardycja,odechcialo sie kibicowac(jak napisal moj kolega po szalu), jak do tego doszlo?
na priw

Sven

Odp

Post autor: Sven » 17.06.2007, 14:35

Korona Ostrołęka ma jakichś zorganizowanych kibiców?

blitzkreig

Post autor: blitzkreig » 18.06.2007, 18:42

K****, wszyscy tylko na priv i na priv :P Po to jest forum by szerszemu gronu przedstawić sytuacje. A mnie też np. interesuje sytuacja Naprzodu Rydułtowy czy inne...No ale Naprzodu szczególnie. Poza tym mam jeszcze takie pytanko czy Rymer Niedobczyce miał kiedys jakiś kibiców (bo kojarze że gdzieś widzialem ich skrojoną flage) i to samo pytanie o Beskid Skoczów :?:

wujtom80

Post autor: wujtom80 » 18.06.2007, 19:33

blitzkreig pisze:K****, wszyscy tylko na priv i na priv :P Po to jest forum by szerszemu gronu przedstawić sytuacje. A mnie też np. interesuje sytuacja Naprzodu Rydułtowy czy inne...No ale Naprzodu szczególnie. Poza tym mam jeszcze takie pytanko czy Rymer Niedobczyce miał kiedys jakiś kibiców (bo kojarze że gdzieś widzialem ich skrojoną flage) i to samo pytanie o Beskid Skoczów :?:

gość ma racje h** z privami przecież nikt niepisze nazwisk więc skończcie z tym gównem :twisted:

wujtom80

Post autor: wujtom80 » 18.06.2007, 19:35

blitzkreig pisze:K****, wszyscy tylko na priv i na priv :P Po to jest forum by szerszemu gronu przedstawić sytuacje. A mnie też np. interesuje sytuacja Naprzodu Rydułtowy czy inne...No ale Naprzodu szczególnie. Poza tym mam jeszcze takie pytanko czy Rymer Niedobczyce miał kiedys jakiś kibiców (bo kojarze że gdzieś widzialem ich skrojoną flage) i to samo pytanie o Beskid Skoczów :?:

gość ma racje h** z privami przecież nikt niepisze nazwisk więc skończcie z tym gównem :twisted: i pewnie ktośmi odpowie to przez to żeby niezasmiecać heheh to jest forum i jak wchodze to chcem czytać nowe posty a nie przez tydzień lipa pozdro :wink:

rm

Re: Odp

Post autor: rm » 18.06.2007, 19:54

Sven pisze:Korona Ostrołęka ma jakichś zorganizowanych kibiców?
nie ma i nie miała. Klub powstał raptem parę lat temu. Ostatnio klub zrobił partię szalików i porozdawał chłopcom od podawania piłek.

4fan_player

Post autor: 4fan_player » 19.06.2007, 11:03

Biala Podlaska?jest tam jakis klub?

Foggy

Post autor: Foggy » 19.06.2007, 12:00

Podlasie Biała - Podlaska obecnie gra w IV lidze. Wiadomo że jest tam FC Legii i i Cracovii, o tamtejszych cicho.

M.O.W.

Post autor: M.O.W. » 21.06.2007, 14:19

Rymer Niedobczyce (Niedobczyce to dzielnica Rybnika) to f.c./ część (nie wiem jak ich określić, działali i u siebie i jako część Row-u) Row-u i KSG. Mieli swoje flagi, na meczach okręgówki wystawiali młynek. Kilka lat temu dosyć ostro pozamiatał nimi f.c. Ruchu z Radlina, stracili wtedy większość swoich flag. Mogłeś je widzieć na stronie Ruchu w dziale "zdobyczne flagi" czy jakoś tak...Czy od tego czasu działają jako samodzielna ekipa - nie wiem, prędzej powie Ci to jakiś żabol, na mecze Row-u i Górnika jeżdżą w każdym razie zdaje się nadal.

tyminho

Post autor: tyminho » 21.06.2007, 14:47

Mógłby ktoś przedstawić sytuacje kibiców Garbarni Kraków? Jak jest teraz, jak było kiedyś. Czy działają/działali samodzielnie, czy też są to może kibice Wisły lub Cracovii?

Siarka

Post autor: Siarka » 21.06.2007, 15:23

Visan Skopanie (kiedyś FC Mielca)
TYLKO SIARKA TARNOBRZEG

krakowski

Post autor: krakowski » 21.06.2007, 15:28

tyminho pisze:Mógłby ktoś przedstawić sytuacje kibiców Garbarni Kraków? Jak jest teraz, jak było kiedyś. Czy działają/działali samodzielnie, czy też są to może kibice Wisły lub Cracovii?
Kiedyś kibice Garbarnii byli kojarzeni jako FC Wisły, zdaje sie że nawet była taka flaga.
Na dzień dzisiejszy prawdziwi kibice Garbarni to praktycznie grupa dziadków i to z nimi należy identyfikować flagi Garbarnii. Od czasu do czasu Na Garbarnii pojawiał sie jakiś młodzieżowy młynek w czasie ważnych meczów ale krecili go juniorzy Garbarnii i młodzi kibice Cracovii i Wisły (kolejność nieprzypadkowa) jednak należy to traktować jako zabawe. Przynajmniej tak było w zeszłym sezonie, bo w obecnym nie miałem okazji goscic przy ul.Rydlówka

Sven

EW

Post autor: Sven » 24.06.2007, 14:56

Kamex Kańczuga
Czy istnieją?

ODPOWIEDZ