Europejskie puchary 2011/12 - zagraniczne ekipy
-
Europejskie puchary 2011/12 - zagraniczne ekipy
Zakładam, bo brakuje takiego tematu.
W I rundzie LE najlepiej pokazał się Rad Belgrad:
- spotkanie u siebie: http://www.youtube.com/watch?v=QqHOnaa7 ... re=related
- spotkanie w San Marino: http://www.youtube.com/watch?v=ZYrLvTs4 ... r_embedded
Reszta ekip bez szału (odsyłam do foto podsumowania).
W II rundzie najciekawiej zapowiadają się potyczki Rad-u z Olympiacosem Volos i Śląska z Dundee Utd. Grają też takie ekipy jak ADO Den Haag, Željezničar i FK Sarajewo, Olimpija Ljubljana, Spartak Trnava, Vojvodina Nowy Sad, Maccabi Tel Aviv, Anorthosis Famagusta i Ferencvaros Budapeszt (kolejność przypadkowa). Trzeba mieć nadzieje, że większość z tych ekip poradzi sobie z rywalami i w następnej rundzie dojdzie do większej ilości ciekawych spotkań.
W lidze mistrzów ciekawie zapowiada się spotkanie Maccabi Haifa z Borac Banja Luka oraz najazd Wisły na Rygę. Poza tym warte śledzenia są mecze z udziałem Mariboru, Partizana, Sturmu Graz, Slovana Bratysława, APOEL-u Nicosja i ekipy z Malmo.
Foto podsumowanie I rundy:
- I mecz: http://ultras-tifo.net/photo-news/441-u ... tions.html
- Rewanże: http://ultras-tifo.net/news/450-uefa-11 ... eview.html
W I rundzie LE najlepiej pokazał się Rad Belgrad:
- spotkanie u siebie: http://www.youtube.com/watch?v=QqHOnaa7 ... re=related
- spotkanie w San Marino: http://www.youtube.com/watch?v=ZYrLvTs4 ... r_embedded
Reszta ekip bez szału (odsyłam do foto podsumowania).
W II rundzie najciekawiej zapowiadają się potyczki Rad-u z Olympiacosem Volos i Śląska z Dundee Utd. Grają też takie ekipy jak ADO Den Haag, Željezničar i FK Sarajewo, Olimpija Ljubljana, Spartak Trnava, Vojvodina Nowy Sad, Maccabi Tel Aviv, Anorthosis Famagusta i Ferencvaros Budapeszt (kolejność przypadkowa). Trzeba mieć nadzieje, że większość z tych ekip poradzi sobie z rywalami i w następnej rundzie dojdzie do większej ilości ciekawych spotkań.
W lidze mistrzów ciekawie zapowiada się spotkanie Maccabi Haifa z Borac Banja Luka oraz najazd Wisły na Rygę. Poza tym warte śledzenia są mecze z udziałem Mariboru, Partizana, Sturmu Graz, Slovana Bratysława, APOEL-u Nicosja i ekipy z Malmo.
Foto podsumowanie I rundy:
- I mecz: http://ultras-tifo.net/photo-news/441-u ... tions.html
- Rewanże: http://ultras-tifo.net/news/450-uefa-11 ... eview.html
"Nawet po obcej ziemi chodze własnymi ścieżkami!!" - GieKSa On Tour
-
Re: Europejskie puchary 2011/12 - zagraniczne ekipy
sa jakies fotki albo filmiki z meczu Den Haag ?
-
Podbijam prośbę kolegi. Podobno jakieś burdy były na meczu...WLlZŚKIF pisze:sa jakies fotki albo filmiki z meczu Den Haag ?
-
-
Fotki będą na stronie dzisiaj albo jutro. Jak bedą wrzuce tutaj.WLlZŚKIF pisze:sa jakies fotki albo filmiki z meczu Den Haag ?
-
-
-
Na podstawie tych zdjęć to ta cała "ekipa" z Hagi to widać, że mocno piknikowa ... ciężko ich w ogóle porównać do Polskich kibicowskich zwyczajów, na trybunie kobiety, jakiś murzyn nawet, nie dziwię się, że doping prowadzili głównie Legioniści. Jeśli jednak bardziej ogarnięte osoby szalały gdzieś poza stadionem razem z Warszawiakami to przy samych proporcjach zatrzymanych osób jakiś 12 Holendrów i 55 Polaków (nie pamiętam dokładnie) oraz po zaprezentowaniu się na trybunach to wypadli słabo i to na swoim meczu. Jednak Holendrzy to już nie ci sami chuligani co w latach 90.
-
Foto podsumowanie pierwszych meczów 2 rundy LM i LE
http://ultras-tifo.net/news/458-uefa-11 ... eview.html
Widać, że już jest znacznie ciekawiej niż w poprzedniej rundzie. Losowanie 3 rundy, jak dla mnie słabe. Praktycznie żadnego hitowego meczu, a były do tego kilka okazje.
http://ultras-tifo.net/news/458-uefa-11 ... eview.html
Widać, że już jest znacznie ciekawiej niż w poprzedniej rundzie. Losowanie 3 rundy, jak dla mnie słabe. Praktycznie żadnego hitowego meczu, a były do tego kilka okazje.
-
przede wszystkim szkoda że WKS nie wylosował PAOK-u, a mogli. To byłby hitowy wyjazd, moim zdaniem najlepsza grecka ekipa. Czuję że we Wrocku by dostali po głowach i potracili jakieś fanty.
Moim zdaniem bardzo ciekawie zapowiada się dwumecz Hajduk - Stoke City, myślę że w Splicie na mieście i na stadionie będzie gorąco, Angole powinni wykorzystać wszystkie bilety, Stoke jak na dzisiejsze brytyjskie warunki uchodzi za b.dobrą ekipę.
Moim zdaniem bardzo ciekawie zapowiada się dwumecz Hajduk - Stoke City, myślę że w Splicie na mieście i na stadionie będzie gorąco, Angole powinni wykorzystać wszystkie bilety, Stoke jak na dzisiejsze brytyjskie warunki uchodzi za b.dobrą ekipę.
-
A co grali z jakims Spartakiem czy Lechem Poznań że sobie jakąś ´´Megabojówke´´ z FC Den Haag wyobraziłeś ? Uwierz mi że gdyby z jakimś poważniejszym Przeciwnikiem grali to bys sie zdziwił jaką Bande ci Holendrzy by wystawili.fan_1953 pisze:Na podstawie tych zdjęć to ta cała "ekipa" z Hagi to widać, że mocno piknikowa ... ciężko ich w ogóle porównać do Polskich kibicowskich zwyczajów, na trybunie kobiety, jakiś murzyn nawet, nie dziwię się, że doping prowadzili głównie Legioniści. Jeśli jednak bardziej ogarnięte osoby szalały gdzieś poza stadionem razem z Warszawiakami to przy samych proporcjach zatrzymanych osób jakiś 12 Holendrów i 55 Polaków (nie pamiętam dokładnie) oraz po zaprezentowaniu się na trybunach to wypadli słabo i to na swoim meczu. Jednak Holendrzy to już nie ci sami chuligani co w latach 90.
BANDA RUMUNÓW
-
Najciekawiej pod względem ultras zapowiada się chyba mecz LM Standardu Liege z FC Zurych. Obie ekipy prezentują w tej kwestii równy, w miarę wysoki poziom.
-
Te zatrzymania to w większości za picie, sikanie pod drzewami, deptanie trawników itd. Co do ekipy z Hagi to byś się zdziwił.fan_1953 pisze:Na podstawie tych zdjęć to ta cała "ekipa" z Hagi to widać, że mocno piknikowa ... ciężko ich w ogóle porównać do Polskich kibicowskich zwyczajów, na trybunie kobiety, jakiś murzyn nawet, nie dziwię się, że doping prowadzili głównie Legioniści. Jeśli jednak bardziej ogarnięte osoby szalały gdzieś poza stadionem razem z Warszawiakami to przy samych proporcjach zatrzymanych osób jakiś 12 Holendrów i 55 Polaków (nie pamiętam dokładnie) oraz po zaprezentowaniu się na trybunach to wypadli słabo i to na swoim meczu. Jednak Holendrzy to już nie ci sami chuligani co w latach 90.
-
Taka Ich kultura i styl bycia.Za 20,30 lat w Polsce,tez beda czarnuchy.Panny sprowadzaja asfaltow do Polski,a ich dzieci beda chodzic na stadiony...ABW pisze:Póki co, jedyne co nas zdziwiło w ekipie z Hagi to kolorowi na ich trybunie... :) Nie licząc już jakichś wynalazków z kolczykami w każdym miejscu itp. itd.
-
Takie wynalazki są w każdej ekipie holenderskiej. Taki kraj... wszystko legalne od prostytucji do ślubów homosów. Tolerancja pełną gębą, również to się objawia na stadionach. U nas też przez kilka ostatnich lat pojawiło sie troche " kwiatków" na trybunach ( niektórych ekip).ABW pisze:Póki co, jedyne co nas zdziwiło w ekipie z Hagi to kolorowi na ich trybunie... :) Nie licząc już jakichś wynalazków z kolczykami w każdym miejscu itp. itd.
-
U nas prostytucja też jest poniekąd legalna.bananlegia pisze:Taki kraj... wszystko legalne od prostytucji
-
wszystko legalne i wielka tolerancja, tylko problem ten sam, globalny - kibole :)
Nie wiem czemu taki widok niektórych dziwi. Francja, Holandia to takie same kraje jak np. Brazylia, USA. Różnią się tym, że jedne kolonizowały, a drugie powstały na wskutek tych kolonizacji. Czy kogoś tam w ogóle dziwi, że jeden jest mulat, drugi murzyn? Murzyn nie może być kibolem? Nie wszyscy są rasistami. Mi oni nie przeszkadzają, mi jako Polakowi przeszkadzałoby jedynie masowe kolonizowanie mojego kraju, o który tyle lat walczyliśmy - a czy to bedzie Chińczyk, Rusek, Cygan, Arab nie ma znaczenia. Polska to Polska, kraj dla Polaków, pomijam tu kwestie jakiś wyimaginowanych narodów w naszym kraju. :)
Póki co w tej fazie rozgrywek walczy większość mniejszych klubów. Do ciekawego dwumeczu można zaliczyć Shkendija Tetove - Partizan. Wiadomo jakie są stosunki albańsko - serbskie.
Oprawa Albańczyków
[link]
[link]
Co ciekawe klub jest w Macedoni, ale jak widać mistrz tego kraju wiele z nim wspólnego, przynajmniej na trybunach nie ma. To jest właśnie jeden z przykładów jakiego w Polsce bym nie chciał widzieć, żeby na naszych stadionach nie przyznawano się do własnego kraju, coś podobnego jak w Barcelonie do Hiszpanii.
bez przesady, jesteśmy wręcz najbardziej jednolitym etnicznie krajem Europy, takiej skali nie będzie.AJAX AMSTERDAM pisze:Taka Ich kultura i styl bycia.Za 20,30 lat w Polsce,tez beda czarnuchy.Panny sprowadzaja asfaltow do Polski,a ich dzieci beda chodzic na stadiony...
Nie wiem czemu taki widok niektórych dziwi. Francja, Holandia to takie same kraje jak np. Brazylia, USA. Różnią się tym, że jedne kolonizowały, a drugie powstały na wskutek tych kolonizacji. Czy kogoś tam w ogóle dziwi, że jeden jest mulat, drugi murzyn? Murzyn nie może być kibolem? Nie wszyscy są rasistami. Mi oni nie przeszkadzają, mi jako Polakowi przeszkadzałoby jedynie masowe kolonizowanie mojego kraju, o który tyle lat walczyliśmy - a czy to bedzie Chińczyk, Rusek, Cygan, Arab nie ma znaczenia. Polska to Polska, kraj dla Polaków, pomijam tu kwestie jakiś wyimaginowanych narodów w naszym kraju. :)
Póki co w tej fazie rozgrywek walczy większość mniejszych klubów. Do ciekawego dwumeczu można zaliczyć Shkendija Tetove - Partizan. Wiadomo jakie są stosunki albańsko - serbskie.
Oprawa Albańczyków
[link]
[link]
Co ciekawe klub jest w Macedoni, ale jak widać mistrz tego kraju wiele z nim wspólnego, przynajmniej na trybunach nie ma. To jest właśnie jeden z przykładów jakiego w Polsce bym nie chciał widzieć, żeby na naszych stadionach nie przyznawano się do własnego kraju, coś podobnego jak w Barcelonie do Hiszpanii.
-
Na szczęście są jeszcze na zachodzie takie ekipy jak Boulogne Boys czy Ultras Sur.fluor pisze: Nie wiem czemu taki widok niektórych dziwi. Francja, Holandia to takie same kraje jak np. Brazylia, USA. Różnią się tym, że jedne kolonizowały, a drugie powstały na wskutek tych kolonizacji. Czy kogoś tam w ogóle dziwi, że jeden jest mulat, drugi murzyn? Murzyn nie może być kibolem? Nie wszyscy są rasistami.
W Polsce też w większości normalnych ekip nie byłoby przyzwolenia na murzynów w młynach.
Rosjaninczy to bedzie Chińczyk, Rusek, Cygan, Arab nie ma znaczenia.
Tutaj pełna zgoda :)Polska to Polska, kraj dla Polaków, pomijam tu kwestie jakiś wyimaginowanych narodów w naszym kraju. :)
"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata Kozidrak
-
Szkoda Rad-u (ciekawe ilu ich dzisiaj było w Volos), Ferencvarosu i przede wszystkim Vojvodiny, bo pewnie jeszcze trochę w tej lidze europy by pokazali.
Z ekip wyjazdowych najlepiej pokazał się dzisiaj Śląsk i wczoraj Sturm Graz.
Lokomotiv w zeszłym tygodniu w Skopje był w jakieś 150-200 osób, a odległość stosunkowa niewielka jak na puchary. Dzisiaj też bez szału u siebie, więc emocji trzeba się spodziewać... chyba tylko na boisku, bo Śląsk+Wisła+Lechia pewnie zdominują bułgarskie trybuny.
Ciekawy jestem za to bardzo jak zaprezentuje się Gaziantepspor
Z ekip wyjazdowych najlepiej pokazał się dzisiaj Śląsk i wczoraj Sturm Graz.
Lokomotiv w zeszłym tygodniu w Skopje był w jakieś 150-200 osób, a odległość stosunkowa niewielka jak na puchary. Dzisiaj też bez szału u siebie, więc emocji trzeba się spodziewać... chyba tylko na boisku, bo Śląsk+Wisła+Lechia pewnie zdominują bułgarskie trybuny.
Ciekawy jestem za to bardzo jak zaprezentuje się Gaziantepspor
-
jeszcze policja się przypierdalała do Ferencvarosu, szkoda, że tak szybko odpadli. Ogólnie słabo z naszymi braćmi z Węgier :( Tylko jeden klub już im został.
W el.LM odpadł Videoton z Sturmem. Oprawa:
[link]
Kecskemét odpadł z Kazachami... skąd my to znamy. Został Paksi.
Takim transem Azerowie (Nefchi) przywitali Dinamo Zagrzeb
[link]
haha no kur...
Lokomotiv napewno zdominują, z Liteksem myślę, że tam u nich będzie inaczej tzn. komplet i jak na ich stadion dość spory młyn. Co do Turków też jestem ciekawy, napewno można się spodziewać głośnego dopingu u nich.
Ciekawy też jestem pojedynku Zeljeznicar-Maccabi Tel Aviv.
W el.LM odpadł Videoton z Sturmem. Oprawa:
[link]
Kecskemét odpadł z Kazachami... skąd my to znamy. Został Paksi.
Takim transem Azerowie (Nefchi) przywitali Dinamo Zagrzeb
[link]
haha no kur...
Lokomotiv napewno zdominują, z Liteksem myślę, że tam u nich będzie inaczej tzn. komplet i jak na ich stadion dość spory młyn. Co do Turków też jestem ciekawy, napewno można się spodziewać głośnego dopingu u nich.
Ciekawy też jestem pojedynku Zeljeznicar-Maccabi Tel Aviv.
-
Do Warszawy to przyjedzie ich zapewne garstka, tak to już jest z tą bandą brudasów, że mocni to oni są w internecie a jak przychodzi do wyjazdów to zjawiają się ledwo w kilkanaście osób i dotyczy to również największych ekip jak Fenerbahce, Besiktas itp... Mimo iż nie lubię Legii to chętnie poczytam o tym ile flag stracili w stolicy, oraz ilu z nich zostało obitych. A co do zachowania tych "hulsów" u siebie w Turcji to akurat nie znam tej ekipy, ale u nich główny wyznacznik chuligaństwa to rozpierdalanie wszystkiego w mieście i rzucanie czym popadnie, łącznie z mołotowami itp. po prostu dzicz.zwierzak pisze:Ciekawy jestem za to bardzo jak zaprezentuje się Gaziantepspor
A tak na marginesie to miasto Gaziantep znajduje się "rzut beretem" od granicy z Syrią, a wiadomo jaka tam sytuacja panuje, także ciekawe tereny dla Legionistów.
-
Taka specyfika Tureckich ekip ze na wyjazdach praktycznie nie istnieja,a jak juz sa to jest to zbieranina emigrantow natomiast u siebie na pewno moze byc ciekawie.
-
jakies fotki z meczy z tego tygodnia?
-
Gaziantepspor - FK MinskBozeChronFanatykow pisze:jakies fotki z meczy z tego tygodnia?
[link]
Sarajevo - Örebro
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards
-
Jakies 200 osob (prawie sam kumata wiara, malo piknikow).zwierzak pisze:Szkoda Rad-u (ciekawe ilu ich dzisiaj było w Volos)
http://www.youtube.com/watch?v=YSNAFn7E ... r_embedded
[link]
[link]
BO Z KOLOROWYCH TYLKO TELEWIZORY!!
-
eee to dużego młyna tych Kurdów na meczu z Legią nie ma co się spodziewać.
BATE Borysov - Linfield
[link]
[link]
[link]
[link]
na ostatniej fotce polski akcent w czarnej koszulce
[link]
BATE Borysov - Linfield
[link]
[link]
[link]
[link]
na ostatniej fotce polski akcent w czarnej koszulce
[link]
-
http://ultras-tifo.net/news/468-uefa-11 ... eview.htmlBozeChronFanatykow pisze:jakies fotki z meczy z tego tygodnia?
-
Videoton Székesfehérvár-SK Sturm Graz
[link]
[link]
-
Jakie liczby BATE i Partizana?
-
Partizana 600.
BATE tylu -> [link]
BATE tylu -> [link]
-
kibice FC Vaduz zaliczają wyjazdy pucharowe w Europie??
Wisła Nowa Huta
-
Widać na tym zdjęciu delegacje Piasta, gosc z przodu, a z tylu chyba flaga Szlachta Gliwic...zwierzak pisze:Partizana 600.
BATE tylu -> [link]
-
Przed meczem Standard Liege-FC Zurich starcie obu ekip, atakuja Szwajcarzy. maja jakies problemy z psami po tym
-
Byli i wykroili dwie flagi z chłopakami z Bate.patriota87 pisze:Widać na tym zdjęciu delegacje Piasta, gosc z przodu, a z tylu chyba flaga Szlachta Gliwic...zwierzak pisze:Partizana 600.
BATE tylu -> [link]
-
Wybiera się ktoś może z Polski samochodem na mecz Spartak Trnava-Levski Sofia(04.08)?Potrzebne są 2 miejsca.Proszę w razie czego o info na priv.
-
19TSW06 pisze:kibice FC Vaduz zaliczają wyjazdy pucharowe w Europie??
Powiem tak: Oni to smiechu warte. Nawet w Szwajcarii kiepsko (mniej niz 100) lub nieraz wcale sie nie wybieraja, wiec za duzo sie nie mozesz spodziewac.
BO Z KOLOROWYCH TYLKO TELEWIZORY!!
-
Mała zapowiedź tego, co może się dzisiaj dziać podczas meczu Stoke - Hajduk Split:
Against Modern Football - Hajduk Split
[link]
I dwie takie bardziej ciekawostki:
- mapy Ligi Mistrzów i Ligi Europy: [link]
- ranking "pokonanych" kilometrów: [link]
Against Modern Football - Hajduk Split
[link]
I dwie takie bardziej ciekawostki:
- mapy Ligi Mistrzów i Ligi Europy: [link]
- ranking "pokonanych" kilometrów: [link]
[link][link]
Cotygodniowe fotorelacje z polskich i europejskich stadionów!! Sprawdź ->> [link] <<-
Cotygodniowe fotorelacje z polskich i europejskich stadionów!! Sprawdź ->> [link] <<-
-
tak dokładnie o 18 ae i tak ciekawiej zapowiada sie Zeljeznicar- Maccabi Tel Avivjot_pe pisze:Crvena gra dzisiaj na Łotwie?
█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards
-
ma ktos juz fotki z tego meczu? liczylem ze Crvena jakies atrakcje moze miec po drodze:)jot_pe pisze:Crvena gra dzisiaj na Łotwie?
-
Masz tu jakas fotke z ich wyjazdu
[link]
[link]