Kwestia Polanskiego w kadrze

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

BKS_1920

Kwestia Polanskiego w kadrze

Post autor: BKS_1920 » 26.07.2011, 13:09

Myślę, że to ważna kwestia, zasługuje na oddzielny wątek. Jeśli moderatorowie tak nie uznają proszę o przeniesienie wątku do odpowiedniego tematu.

Dobrze, że są w Polsce jeszcze media podejmujące tematykę naturalizowanych zagramaniczników w kadrze Polski. Przypadek Polanskiego to już jest szczyt szczytów.
Nasz apel: wszyscy gwiżdżmy na Polanskiego!

Eugen P. zadebiutuje w reprezentacji Polski, a powołanie na swój pierwszy mecz otrzyma być może już dzisiaj. To ważny moment w życiu kibiców - trzeba się bowiem zastanowić, czy lojalność wobec kadry narodowej oznacza bezwzględną akceptację wszystkich decyzji selekcjonera, czy też nie ma niczego złego w tym, by jawnie w czasie meczu występować przeciw piłkarzowi biegającemu w koszulce z orzełkiem. Czy można gwizdać na reprezentanta, czy też tej akurat granicy przekraczać nie wypada? Pomyślmy, czy ktoś, kto uważa się za patriotę może zgotować piekło piłkarzowi grającemu dla Polski? Czy jedno się z drugim kłóci?

Warto rozmawiać, jak mawia Pospieszalski, zwłaszcza, że za moment wszystkie te telewizyjne, mądre głowy, ci moralizatorzy od siedmiu boleśni, ci świętojebliwi gogusie w modnych okularkach będą mówić: - Kibic reprezentacji nie może gwizdać na piłkarza grającego w narodowych barwach! Kibic musi być na dobre i na złe! Kibic nie ma obowiązek wspierać zawodnika grającego dla Polski!

I tak dalej. Aż do wyrzygania.

Spośród wszystkich przyszywańców Eugen Polanski najbardziej zasługuje na wygwizdanie, a to z prostej przyczyny: jest Niemcem, który nie chciał mieć nic wspólnego z Polską, dopóki nie zorientował się, że jest w tym interes. To stuprocentowy Szwab, który gdyby dostał powołanie do niemieckiego mannschaftu, patrzyłby na nasz kraj z politowaniem i pogardą. Taką pogardą, jaka biła z jego wypowiedzi przez lata. Pamiętajmy - Eugen Polanski jest człowiekiem, który na kilkanaście tygodni przed debiutem w kadrze powiedział w wywiadzie, że... w meczu Polska - Niemcy będzie kibicował Niemcom. Nawet nie asekurował się, że jego serce będzie rozdarte. Bez wahania zadeklarował: woli Niemców. Jeśli teraz kupi kibiców dwoma udanymi podaniami i kilkoma wywiadami udzielonymi już wedle zaleceń, to znaczy, że upadliśmy - jako społeczeństwo - bardzo nisko. Nie mamy żadnej dumy i żadnej godności. Kupić nas może byle kto i byle czym. Byle gównem.

Polanski się zadeklarował - woli Niemców. Czas, żeby zadeklarowali się kibice - czy wolą reprezentację z niemiaszkiem w składzie, czy bez niego. Czas... Czas pogwizdać. I pobuczeń. I coś niemiłego zaśpiewać. Czas pokazać, że kibice nie są szarą, bezmyślną masą. Polanski może nie mieć honoru, ale kibice mieć powinni.

Franciszek Smuda myśli, że cokolwiek zrobi, to w najgorszym razie ludzie zareagują wymownym milczeniem. Ale milczenie to dziś za mało. Pora pokazać, że reprezentacja Polski to nie jest prywatny folwark trenera, ktokolwiek tym trenerem był, jest czy będzie. Jeśli selekcjoner chce mieć w zespole Niemca, to ma takie prawo, ale prawem kibiców jest głośno powiedzieć: - A MY GO NIE CHCEMY. I reagować trzeba stanowczo, głośno. Nie w internecie, tylko na stadionach.

Nie, nie będzie żadną zdradą wygwizdanie Polanskiego, nie będzie zdradą przypominanie mu, że nie jest w zespole mile widziany za każdym razem, gdy tylko piłka znajdzie się pod jego nogami. To nie zdrada, to obowiązek. Zdradza to Polanski - swój kraj, Niemcy.

Ktoś zapyta - no dobrze, ale jak długo mielibyśmy na Polanskiego gwizdać? A my napiszemy - do skutku. Jeśli wytrzyma pięć meczów - to przez pięć. A jeśli przez pięćdziesiąt - to przez pięćdziesiąt. Wszystko z czasem powszednieje, ale Niemiec - 100% mentalnie Niemiec - w reprezentacji Polski spowszednieć nie może. Piłka nożna to nie jest najpoważniejsza sprawa na świecie, ale nie jest też taka całkiem głupia. Przywilej posiadania reprezentacji mają tylko te narody, które wywalczyły sobie niepodległość. I wstydem jest teraz miejsce w tej reprezentacji sprzedawać ludziom, którzy może kopią piłkę przyzwoicie (a może nie?), ale czują się członkami innego narodu, innej społeczności.

Nasz apel - reagujcie. Nie dajcie pluć sobie w twarz. I nie dajcie sobie wmówić, że gwiżdżąc na reprezentanta nie macie prawa nazywać się kibicami reprezentacji. Nie dajcie sobie wmówić, że to wy stanowicie problem, wy psujecie atmosferę i przeszkadzacie kadrze osiągać sukcesy.

Wy tylko reagujecie na decyzje, których nikt z wami nie konsultował.
[link]

Tutaj jeszcze wywiad z nim: [link]

Jeden cytat: "Jeszcze miesiąc temu w ogóle nie brałem tego pod uwagę, ale wszystko się zmieniło. To przyszło nagle."

iparts.pl
Peoes

Re: Kwestia Polanskiego w kadrze

Post autor: Peoes » 26.07.2011, 14:23

Pamiętam, że kwestię gry Polanskiego w Polskiej kadrze rozpatrywano już pare ładnych lat temu i wyraźnie wtedy twierdził, że z Polską nie ma i nie chce mieć nic wspólnego.
Uważam, że powinno się jasno i czytelnie zasygnalizować mu, że jest zwykła kurwą i jego obecność w kadrze jest dla nas nieakceptowalna. Inna sprawa... kto mu to zasygnalizuje jeśli jedyne osoby mogące i chcące to zrobić bojkotują obecnie kadrę.
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.

olimpijska2.pl

Post autor: olimpijska2.pl » 26.07.2011, 14:36

I dostał niemiec powołanie.
[link]

Jestem zwykłym kibolem :)

300

Post autor: 300 » 26.07.2011, 16:41

olimpijska2.pl pisze:I dostał niemiec powołanie.

Proste, wszystko w myśl zasady: Franek Smuda - Dam d*** za wyjście z grupy !!!
niezalezny obserwator polskiej sceny kibicowskiej

ale faza

Post autor: ale faza » 26.07.2011, 17:20

Pała nie ma szans grac w Niemczech to przyszedł do nas żeby się wypromować na euro proponuje dzwonić do rzeczniczki prasowej pzpn z zażaleniami. Rzecznik prasowy
+48 48 22 55-12-306
+48 516 663 204

Bastian

Post autor: Bastian » 26.07.2011, 17:29

pała bita. Smuda następny. ku*** wolę w******* dostawać samymi Polakami niż zaistnieć na chwilę wygraną z Arboledą czy tym szwabem.

czarny smok

Post autor: czarny smok » 26.07.2011, 17:46

Ciekawe kto go wygwiżdże jak nikt na kadrę nie chodzi.
1 Marca-Dzień "zołnierzy wyklętych"
23 Marca-Dzień przyjaźni polsko-węgierskiej

Konrad_1922

Post autor: Konrad_1922 » 26.07.2011, 18:27

Smuda zawsze mnie bardzo irytował w Lechu był 3 lata i żadnego mistrza nie zdobył wielki trener.Polański dla mie człowiek bez honoru...
Lech Poznań.

???

Post autor: ??? » 26.07.2011, 19:32

Polański to tak samo niemieckie nazwisko , jak Olisadebe polskie.
Tak ,czy siak ch()j mu w łeb.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.

laurenceR

Post autor: laurenceR » 26.07.2011, 20:30

pojebane jest gwizdanie na grajka. To nie jego wina, że jest jebnięty selekcjoner który daje mu możliwość grania w międzynarodowym turnieju. Reprezentacja Smudy to jedna wielka kpina. Niedługo będzie tak, że piłkarze nie będą mogli się dogadać na boisku a językiem dominującym będzie szwabski. Już bardziej polska była reprezentacja z Olisadebe czy Rogerem.

Palenie Zabija

Post autor: Palenie Zabija » 26.07.2011, 20:31

Bardzo bym prosił o to aby nie pisać nazwiska Eugena przez "Ń" przez lata wolał być PolaNskim niż PolaŃskim to niech spierdala teraz.. Różne rzeczy się zdarzały ale żeby dla kasy wyrzec się narodowości i to w sumie dwukrotnie bo raz zapomniał że jest Polakiem i obwołał się niemcem a drugi gdy stwierdził że w sumie to jest Polakiem. c*** w pysk takim frajerom
Tacy ludzie w reprezentacji to dla mnie to gorsze niż naplucie w twarz..
Co do smudy.. wszyscy wiemy jaki to z niego trener... Jakby mógł to by wmówił ludziom że cała FCBarcelona ma polskie korzenie, mało tego to przecież Polski klub..
ku*** skąd się tacy ludzie biorą?

???

Post autor: ??? » 26.07.2011, 20:53

Najlepsze jest to ,że wynalazki Smudy i tak nic nie wnoszą do [link] naszych kopaczy , więc może lepiej wstawić do kadry jakieś młode wilki i dać im trochę czasu zamiast dokładać do nażelowanych panienek ludzi , którzy nie rozumieją nawet słowa po polsku.
Jako Polak nie życzę sobie żeby mój kraj reprezentowała banda najemników.

NRaj

Post autor: NRaj » 26.07.2011, 21:42

Ja pier...e !! Gebels w polskiej kadrze ktory nie wniesie nic oprocz chaosu... Ciekawe co na to reszta chlopakow z reprezentacji..?

Thom

Post autor: Thom » 26.07.2011, 22:14

Oto sposób, jak przeciętny piłkarz może załatwić sobie występ na ogromnej piłkarskiej imprezie. Piłkarz Mainz na grę w polskich barwach wyjątkowo jednak nie zasługuje, bojeszcze rok temu o występach naszej kadrze nie chciał nawet słyszeć. Kiedy stało się jasne, że Polanski nie ma najmniejszych szans, aby podczas mistrzostw Europy wystąpić w reprezentacji Niemiec, z dnia na dzień poczuł silny powiew sympatii do naszego kraju.

- Musiałem dojrzeć do tej decyzji. Prawie całe życie mieszkałem w Niemczech. Wyjechałem ze Śląska, kiedy miałem trzy lata. Z Polski nic nie pamiętam - przyznał niedawno w rozmowie z Przeglądem Sportowym. Zawodnik Mainz z rozbrajającą szczerością tłumaczy też, że do niedawna nie myślał poważnie o grze dla Polski. - Jeszcze miesiąc temu w ogóle nie brałem tego pod uwagę, ale wszystko się zmieniło. To przyszło nagle - tłumaczył.

Zapatrzony w niemieckie wzorce Smuda dziś oficjalnie powoła Polanskiego do reprezentacji Polski. Jeśli piłkarz nagle nie zmieni zdania, za dwa tygodnie wbrew wszelkiej logice zabierze miejsce któremuś ze zdolnych polskich piłkarzy. Z nieoficjalnych rozmów z kadrowiczami wynika jasny wniosek, że biało-czerwoni chcą drużyny składającej się z Polaków zamiast kolejnych absurdalnych wybrańców szkoleniowca. Kolumbijczyk Manuel Arboleda (32 l.) czy czujący się stuprocentowym Niemcem Polanski mecze naszej kadry powinni więc oglądać co najwyżej w telewizji. Tym bardziej, że kiepskich wyników naszej drużyny narodowej z pewnością nie poprawi.

wp.pl

Czytałem ostatnio na necie jakieś wypowiedzi Lewandowskiego i Peszki na temat Arboledy w kadrze i jasno wynikało że go tam nie chcą.

plockier

Post autor: plockier » 26.07.2011, 22:17

Ja mam nadzieje ze pozostali kadrowicze "przywitaja" go jak nalezy. Licze tu bardzo na Sławka Peszke ktore dostanie w wywiadach podkresla co sadzi o "naturalizowaniu" obcokrajowcow.
Petrochemia Płock

chicagobulls23.

Post autor: chicagobulls23. » 26.07.2011, 22:18

c*** z takim ludzmi ktorzy indetyfikuja sie z kadra tylko po to by zrobic sobie autoreklame.
Gdzie sie podzialy poprzednie gwiazdy polskiej repry?
Dostali paszport bo w danym momencie swojej kariery reprezentowali dobra forme, pykneli pare meczow i sie rozplyneli. Jak murzyn olisadebe, pojadl bigosu, golabkow, kielbasy krakowskiej, schabowych tak ze sie spasl 10kg, zarobil troche plnow, porwal niezla blondyne, i wydubcyl na placki z kukurydza do grecji.

NRaj

Post autor: NRaj » 27.07.2011, 00:03

c*** w dupe tez tym ktorzy daja sie podejsc takim pseldo polskim cwelom.!! Ciekawe co mysla o nas nasi przeciwnicy przed euro ze rozdajemy paszporty czarnym ktorzy slowa po polsku nie umieja czy jakims zgermanionym chujom o ktorych c**** wiemy... Porazka i jeszcze raz porazka!!!!

bANdiko

Post autor: bANdiko » 27.07.2011, 00:23

Konrad_1922 pisze:Smuda zawsze mnie bardzo irytował w Lechu był 3 lata i żadnego mistrza nie zdobył wielki trener.Polański dla mie człowiek bez honoru...

No wiesz, niektórzy siegają pamięcią dalej niż 4 lata wstecz ;)

a co do Polanskiego. Chłopak powiedział głośno to co reszta woli przemilczeć bo tak jest łatwiej. Juz w sumie sam nie wiem co gorsze...

piekne lata 90-te

Post autor: piekne lata 90-te » 27.07.2011, 00:42

gdyby siedzial cicho i nic nie gadal, to bym dal mu szanse, ale skoro czuje sie niemcem, to po kiego c**** pcha sie do nas? wiadomo, ze chodzi o kase (poprzez promocje) wiec gwizdac ile wlezie, to moze sam zrezygnuje... tylko kto zagwizdze, my pzred tv? bo chyba nie stadion...

adi138

Post autor: adi138 » 27.07.2011, 01:39

Jeżeli miałbym przyjechać do Warszawy na mecz Polska - Niemcy, to tylko po to, by wybiec na boisko. A komu będę kibicował? Jeżeli nie będę grał dla Polaków, to Niemcom - mówi "Przeglądowi Sportowemu" Eugen Polanski, pomocnik Mainz
najgorsze ze na meczach bedzie teraz jeden wielki piknik i wystarczy jedno zdanie spikera, aby wszyscy obecni na meczu bili mu brawo, co sie w ogole w pale nie miesci

kotzur

Post autor: kotzur » 27.07.2011, 09:25

to jest jedna wielka farsa.
i kto go wygwiżdże? banda osółów w wielkich czapajach z wymalowanymi ryjami? dla nich to tylko plus, że mają kolejnego piłkarza z bundesligii. a poza tym farsą jest w ogóle cena biletu na ten mecz ale to juz inna kwestia. już tylko czekać na transmisje w tvp jak to się szpakowski będzie podniecał, że jeszcze arboleda i możemy walczyć. krew człowieka zalewa. też chciałbym mieć wyjebane jak kolega wyżej ale jakoś nie mogę na to tak spokojnie patrzeć, a zrobić też się nic z tym nie da.
Obrazek

+za akcje

Post autor: +za akcje » 27.07.2011, 10:32

Eugen Polanski otrzymał powołanie od reprezentacji Polski na mecz z Gruzją. - Jestem szczęśliwy z powołania. Teraz muszę tylko pokazać, że na nie zasłużyłem - powiedział "Super Expressowi" 25-letni piłkarz.

- Nie boję się gwizdów kibiców. Mam zresztą nadzieję, że ich nie będzie - tak Polanski skomentował kontrowersje wokół powołania.
[link]
pomoc w quizie pisz pm

spacerowicz

Post autor: spacerowicz » 27.07.2011, 10:41

Eugen Polanski chce grać dla reprezentacji Polski - informuje "Przegląd Sportowy". Zawodnik czołowej drużyny Bundesligi FSV Mainz złożył taką deklarację selekcjonerowi Franciszkowi Smudzie.

Pomocnik Mainz zatelefonował do Smudy w poniedziałek. - To moja ostateczna decyzja. Jeśli będę w formie, jeżeli moja gra może się przydać reprezentacji Polski, proszę brać mnie pod uwagę przy powołaniach - cytuje słowa Polanskiego "PS".

Zadowolenia nie kryje selekcjoner kadry. - To dobra informacja, a Eugen podszedł do sprawy profesjonalnie, bo dał mi jednoznaczną odpowiedź, a nie cudował i robił uniki - mówi Smuda.

Sprawa Polanskiego do niedawna nie była jednak przesądzona. Swego czasu pomocnik Mainz zadeklarował, że o grze w biało-czerwonych barwach nie ma mowy. Później jednak zmienił zdanie i zaczął się mocno zastanawiać, by teraz - na rok przed Euro 2012 - zdecydować się na występy dla Polski.

Okazuje się, że Polanski będzie miał wielkie szanse na błyskawiczny debiut. Urodzony w Sosnowcu 25-latek ma polski paszport i być może zagra w polskiej kadrze już w najbliższych meczach - z Gruzją (10 sierpnia) lub Niemcami (6 września).

- Skoro powiedział "tak", może liczyć na powołanie - mówi Smuda na łamach "PS". - Eugen ma już od jakiegoś czasu polski paszport, więc nie będzie kłopotów z formalnościami - dodaje.

Przypomnijmy, że w minionym sezonie Polanski zajął z FSV Mainz 5. miejsce w niemieckiej Bundeslidze. W swojej karierze Polanski rozegrał również 19 meczów juniorskiej reprezentacji Niemiec.

[link]
Kolejny zawodnik grający w Niemczech trafi do reprezentacji Polski? Eugen Polanski w rozmowie z Przeglądem Sportowym przyznał, że chciałby bronić biało-czerwonych barw. Pomocnik jeszcze jakiś czas temu stwierdził, że nie interesuje go gra w naszej kadrze, co zatem się zmieniło?

- Chcę grać dla Polski - rozpoczyna rozmowę z "Przeglądem Sportowym" pomocnik FSV Mainz 05. - Od kilku tygodni bardzo intensywnie myślę o Polsce i dziś jestem pewien tego, że chcę występować w biało-czerwonej koszulce. Jeszcze miesiąc temu w ogóle nie brałem tego pod uwagę, ale wszystko się zmieniło. To przyszło nagle. Teraz jest dobra pora na podjęcie decyzji, bo przecież nie powiem, że chce być reprezentantem Polski trzy tygodnie przed EURO 2012 - wyznaje Polanski w dzienniku sportowym.

Warto przypomnieć, że Franciszek Smuda w ubiegłym roku zabiegał o to, aby Eugen bronił naszych barw. Wtedy selekcjoner usłyszał odmowną odpowiedź. - Trener powiedział mi, że gdybym zmienił decyzję, mogę do niego zadzwonić w każdej chwili. Liczę, że trener odbierze - podkreśla piłkarz.

Skąd taka zmiana decyzji? - Musiałem do niej dojrzeć. Prawie całe życie mieszkałem w Niemczach. Wyjechałem ze Śląska mając trzy lata. Z Polski nic nie pamiętam. Nie dziwcie się, że musiałem to przemyśleć. Dziś jestem pewny decyzji - zapewnia.

Już niebawem nasza kadra zmierzy się z reprezentacją Niemiec. Komu kibicował będzie Eugen? - Jeżeli nie będę grał dla Polaków, to Niemcom - przyznał z rozbrajającą szczerością.

Polanski swoją piłkarską karierę rozpoczynał Borussii Mönchengladbach, w której to spędził cztery sezony. Potem piłkarz trafił do hiszpańskiego Getafe. Obecnie Polanski broni barw drugoligowego FSV Mainz 05.

a w kwietniu 2010:
Jak podaje serwis 90minut.pl, Eugen Polanski odrzucił zaproszenie do reprezentacji Polski. Sztab szkoleniowy naszej kadry prowadził rozmowy z piłkarzem 1.FSV Mainz. 24-latek nie chce występować w biało-czerwonych barwach.

- Nie chcę grać w polskiej reprezentacji, to dla mnie jasne - cytuje piłkarza serwis 90minut.pl. Zawodnik swoją decyzję argumentuje tym, iż zbyt długo grał w reprezentacjach juniorskich Niemiec. Dodał również, że Franciszek Smuda pozostawił przed nim otwarte drzwi do naszej drużyny narodowej.

Według naszych informacji, Eugen już wcześniej odrzucał zaproszenia ze strony polskiej. Polanski posiada polskie i niemieckie obywatelstwo.

wp.pl / 90minut.pl
Eugen Polanski był od kilku miesięcy kuszony przez Franciszka Smudę. Pomocnik odrzucił jednak ofertę polskiego selekcjonera. - Bardziej czuję się Niemcem. Gdybym dziś miał możliwość prostego wyboru: polska czy niemiecka kadra, to bez namysłu wziąłbym koszulkę Niemiec - mówi 24-latek w rozmowie z "Futbol News".

- Bardziej czuję się Niemcem, to prawda. Z Polski wyjechaliśmy, gdy miałem trzy lata. Nic nie pamiętam. Tu mieszkam i gram ponad 20 lat. Nie tak łatwo wszystko zmienić. Jestem z Wami szczery. Nie kłamię, nie kręcę - dodaje pomocnik Mainz.

Na pewno za wyborem urodzonego w Sosnowcu Niemca nie stoi szansa gry u Joachima Loewa. Cenić można szczere zachowanie 24-latka. Nie można tu mówić o przypadku podobnym do Andy'ego Johnsona, który chciał nagłośnić chęć gry w polskiej kadrze, żeby tylko zwrócić uwagę na siebie Anglików.

Dziwi natomiast upór Franciszka Smudy co do osoby Polanskiego, biorąc pod uwagę umiejętności czysto piłkarskie tego pomocnika. - Smuda zapewnił, że jeśli za tydzień, trzy miesiące albo za rok zmienię zdanie, to bez problemu mogę do niego dzwonić i da mi szansę.

[link]

krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR » 27.07.2011, 10:57

Większe pretensje mam do Smudy niż do tego szkopskiego cwelucha, który po prostu zwietrzył szansę na pokazanie się na EURO. Aktualnie kadra to cyrk i też zaczynam mieć już na nią wyjebane. Zawsze miałem bekę jak w reprezentacji Francji biegały same mudżyny, a teraz prawie to samo mamy na naszym podwórku. Wstyd.

lsz

Post autor: lsz » 27.07.2011, 12:05

co za bezczelna niemiecka ku***! mam nadzieje, ze jednak bedzie jakas okazja pokazac mu dosadnie, ze ma wypierdalac.

rpk

Post autor: rpk » 27.07.2011, 14:52

spocony Janek tez się wypowiedział:
- Powołanie Eugena Polanskiego to profanacja koszulki reprezentacji Polski - uważa Jan Tomaszewski w rozmowie z Futbolnews.pl. - Od teraz wstydzę się, że kiedykolwiek grałem w kadrze. Tym powołaniem sprzedaliśmy polskiego orła - przyznaje.

- Wstydzę się, bo w kadrze grają farbowani Polacy, których nie chcieli w innych reprezentacjach. Polanski był kapitanem niemieckiej młodzieżówki? Tak? To ja nie mam więcej pytań - irytuje się Tomaszewski. Były bramkarz kadry uważa, że reprezentacja traci swój narodowy charakter. - Sprzedaliśmy polskiego orła. Brzydzę się taką reprezentacją i bojkotuję jej mecze - dodaje.

Tomaszewski nie wie, czy inni podzielają jego zdania. - Łaska kibica na pstrym koniu jeździ. Ale myślę, że wszyscy widzą, jak wielki to wstyd - dodaje. Uważa, że odpowiedzialność za słabe wyniki oraz decyzje personalne musi ponieść selekcjoner, Franciszek Smuda. - Powinien zostać wyrzucony dyscyplinarnie. Tym, którzy nie wierzą w taką możliwość i uważają, że jest za późno, polecam sprawdzić, kiedy z kadrą Ukrainy zaczął pracę selekcjoner Błochin (szkoleniowiec objął stanowisko 21 kwietnia 2011 r. - przyp. red.) - przyznaje.

Kto byłby alternatywą dla Smudy? - Uważam, że powinniśmy przyjąć model koreański, gdzie Guusowi Hiddinkowi pomagał trener krajowy. W przypadku Polski mam dwie alternatywy. Mógłby być to Berti Vogts wraz z Orestem Lenczykiem albo Piotr Nowak wspierany przez Michała Probierza - sugeruje Tomaszewski.

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 27.07.2011, 15:15

w sumie dobrze powiedział

Viclav

Post autor: Viclav » 27.07.2011, 15:46

"Pałka się przegła", j**** taką "reprezentację". Jak dla mnie to mogą sobie powoływać tam murzynów, szwabów czy cyganów, wyjebane już mam na to.
To już nie jest moja drużyna, więc niech sobie robią z nią co chcą.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

wislak55

Post autor: wislak55 » 27.07.2011, 16:18

Viclav pisze:"Pałka się przegła", j**** taką "reprezentację". Jak dla mnie to mogą sobie powoływać tam murzynów, szwabów czy cyganów, wyjebane już mam na to.
To już nie jest moja drużyna, więc niech sobie robią z nią co chcą.
No najlepiej mieć wyjebane na wszystko ale uwierz mi ze takim podejsciem to my daleko nie zajdziemy.Taką patologie trzeba piętnować na każdym kroku( np. poprzez wysyłanie listów protestacyjnych do związku,wywieszanie odpowiednich transparentów,wygwizdywanie takiego piłkarza).Jeśli ci najemnicy zobaczą ze nie są mile widziani w kadrze to może sami zrezygnują.
To nie jest muzyka dla tych, Którzy klej od piwa wolą
I jazdę figurową na lodzie, Oglądają zamiast futbolu
Choć czasem golą głowy, To powinni golić sobie cipy
My nie gramy dla nich, My gramy dla prawdziwej elity

Myslowicka GieKSa

Post autor: Myslowicka GieKSa » 27.07.2011, 19:36

jedyna opcja to bojkot tego zlepka niedobitków z innych krajów, na kij chodzić oglądać i dopingować coś co tylko z nazwy jest reprą?

???

Post autor: ??? » 27.07.2011, 20:40

Co wy pierdolicie? Jeżeli my nie okażemy sprzeciwu , to każdy pomyśli ,że wszystko jest w porządku.Janek dobrze powiedział :powoływanie do kadry tych wszystkich pacanów jest profanacjąOrła Białego.
Bóg.Honor .Ojczyzna!!
Smuda W********** z tą bandą c****!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

damian1979

Post autor: damian1979 » 27.07.2011, 20:57

Bohaterowie, którzy oddali życie za Ojczyznę pewnie się w grobach przewracają. Oni zakładali z wielką dumą biało-czerwone opaski na ramie walcząc z wrogiem, a teraz jakiś szwab który do niedawna miał w d**** Polskę, (a pewnie ma nadal) będzie biegał w biało-czerwonej koszulce z Białym Orłem na piersi tylko po to by zagarnąć dolary czy inne marki :/ ktoś już na fb założył konto sprzeciwu: http://www.facebook.com/pages/Eugen-Pol ... 0634596883
"...wiesz co ich boli?? nie dam się zniewolić... Mężczyzna, Hetero, Polak, Katolik !"

+za akcje

Post autor: +za akcje » 27.07.2011, 21:27

ja mam nadzieje że ktoś tej kurwie urwie nogę na treningu
[link]
pomoc w quizie pisz pm

WielkaPolskaNaWieki

Post autor: WielkaPolskaNaWieki » 27.07.2011, 21:29

A najgorsze jest to, że przez protest na kadrze jego debiut odbędzie się bez żadnych sprzeciwów ze strony kibiców ...

???

Post autor: ??? » 27.07.2011, 21:53

osiedlowy_obserwator pisze:Oto to ta cala Wasza Polska Reprezentacja .....
tyle napinki na nos slonzokow a sami mocie w kadrze ladne wynalazki .

GORNY SLONSK !
Czyżby Polanski się odezwał?

Tichau

Post autor: Tichau » 27.07.2011, 22:08

Polańsko urodził sie w sosnowcu więc wszystko jasne... Jo nie jest kibicem poloków ale wszedzie grajom przeszczepy to czemu nie w reprezentacji Polski?

Pan_Tadzik

Post autor: Pan_Tadzik » 27.07.2011, 22:21

Swego czasu Profesor Wolniewicz Powiedział (odnośnie Olisadebe):

"..wynajęli murzyna żeby im strzelał bramki. To jest sport? I to ma wyzwalać uczucia narodowe?.."

Chyba ponadczasowe?

19TSW06

Post autor: 19TSW06 » 27.07.2011, 22:36

Tichau pisze:Polańsko urodził sie w sosnowcu więc wszystko jasne... Jo nie jest kibicem poloków ale wszedzie grajom przeszczepy to czemu nie w reprezentacji Polski?
Bo my mamy swoją dumą i honor, przynajmniej my kibole znamy swoją wartość narodową
Wisła Nowa Huta

Zajad

Post autor: Zajad » 27.07.2011, 22:50

bez jaj... Jak dla mnie Polska może mieć ostatnie miejsce w rankingu (no może przedostatnie, byle przed Niemcami) i może doznać blamażu na Euro, bo to już nie jest Nasza drużyna. Łapał się tonący brzytwy.

ODPOWIEDZ