Moda na patriotyczne gadżety
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Moda na patriotyczne gadżety
Witam, tak sobie obserwuje od jakiegoś czasu wszystkie te zapisy na "koszulki patriotyczne", "szale ultras", "smycze against modern " itp itd, ludzie ja wiem że są ciężkie czasy i każdy chce sobie dorobić ale to już moim zdaniem przechodzi wszelkie granice, ku*** jeden z drugim jak nie wiadomo jakie ceny wala za delikatnie powiedziawszy nędznej jakości wyrób to albo z błędami a "hitem" ostatnich dni są koszulki "Smoleńsk". Czy niektórzy z Nas na prawdę wykorzystają każdą "głośną" sprawę/wydarzenie aby tylko nabijać własną kabzę??
Jak temat się nie przyjmie to niech jakiś mod go usunie albo zmieni tytuł bo tak go rzuciłem na szybko. Pozdrawiam
Jak temat się nie przyjmie to niech jakiś mod go usunie albo zmieni tytuł bo tak go rzuciłem na szybko. Pozdrawiam
-
Re: wyrób gadżetów kibicowskich
Zgadzam się z Tobą jak najbardziej, ale patrząc generalnie na te wszystkie zapisy, dochodzę do wniosku że większość z tych osób kieruje się tylko napełnieniem własnej kieszeni a wygląda to po prostu smutno gdy na danej koszulce/smyczy widnieją takie hasła jak honor, zasady.Tak jak już wspomniałem, wiem że są ciężkie czasy i dla niektórych każdy grosz sie liczy ale ludzie ku*** bez przesady...
-
Re: wyrób gadżetów kibicowskich
W ogóle przed euro mamy wysyp tych kibicowskich firm. I widać co po niektórych, że biorą się za nie ludzie "średniej kumatości" i tak powstały marki:
The Beliver - skrót - TB :) Footbal Mafia - nazwa ekipy GKS Tychy czy Extreme Adrenaline. Kur** co to znaczy Ekstemalna Adrenalina?! Masło maślane... Kolejną sprawą jest pojazd po Lechii, że ciągnął kabze z Unii na oprawy. Ciekawe ile tych firm powstało za dotacje :)
Czas pokaże kto będzie wytrwały i będzie robił produkty na lata przez co zdobędzie rzeszę wiernych klientów a kto tylko chce zarobić przy tym dobrym klimacie dla patriotyzmu i kibicowania.
The Beliver - skrót - TB :) Footbal Mafia - nazwa ekipy GKS Tychy czy Extreme Adrenaline. Kur** co to znaczy Ekstemalna Adrenalina?! Masło maślane... Kolejną sprawą jest pojazd po Lechii, że ciągnął kabze z Unii na oprawy. Ciekawe ile tych firm powstało za dotacje :)
Czas pokaże kto będzie wytrwały i będzie robił produkty na lata przez co zdobędzie rzeszę wiernych klientów a kto tylko chce zarobić przy tym dobrym klimacie dla patriotyzmu i kibicowania.
AZS PODLASIE
BIAŁA PODLASKA
BIAŁA PODLASKA
-
Re: Moda na patriotyczne gadżety
hehe kolego w Tychach nie ma ekipy o nazwie Football Mafia
-
jak już to Football Gang ;p
-
Niestety, mimo iż cieszy, że w końcu zapanowała moda na patriotyzm, to niektóre typy mogłyby sobie naprawdę "produkcję" podarować. Hitem jest zbieranie chętnych i od tego uzależnienie "produkcji" :) no ku*** mać... skoro nikt (czy też niewiele osób) chce kupić twoje gówno, to nie nazywaj się producentem/dystrybutorem/projektantem odzieży, bo tą drogą dojdziesz w swojej historii do miejsca w którym sam zbierałeś bawełne...
[link] <--sprawdzaj codziennie! Tym żyje polska ulica!
-
Dobra daruj sobie takie wypociny..
Nie twoja sprawa kto jak się chce nazywać bo rozumiem twoim tokiem rozumowania nikt nie powinien nic robić oprócz tych co już to robią bo wykładają kase i dopiero sprzedają nie wpierdalajcie wszystkich do jednego worka
sam robię czasem rzeczy na zapisy i co to znaczy?że nie mam prawa tego robić?
prosta sprawa robie projekt podoba Mi się jest Patriotyczny czy Kibicowski chce to wydać zbiorą się chętni co im się podoba to wydaję cieszy mnie później fakt że coś powstało takiego z dobrym projektem czy też przekazem a głównie ważne żeby nie skupiać się na tym ile można załapać do portfela... a to że ktoś tam przy tym złapie pare groszy to co?Rozumiem że wszystko każdy ma robić za darmo?CAle to że producenci którzy działają na rynku kibicowskim i robią u nich wszyscy lub Ci co sprzedają też swoje produkcje to nikomu nie przeszkadza?mimo że kasy tyle trzepią że głowa mała...Ale to że pojedyńcza osoba robi zapisy to już Wam przeszkadza bo coś może zarobić Co innego jeśli ktoś robi coś na siłe i widać że w głowie ma tylko nabicie kasy z jakże chujowym projektem czy też ten ktoś to jakiś jan który nie zna się na niczym tylko chce zarobić na Kibicach to wtedy zgodzę się z Wami
Co do producentów to widzę że sporo osób boli to że ktoś coś zrobił by wydawać rzeczy swoje czy ktoś rozkazuje Ci zakupić coś z np. firmy Extreme Adrenaline?NIE! Do czasu aż nie odjebią babola jak ktoś z koszulkami SMOLEŃSK (widać że się chce zarabiać na tym) to niech wydają ile chcą
Nie twoja sprawa kto jak się chce nazywać bo rozumiem twoim tokiem rozumowania nikt nie powinien nic robić oprócz tych co już to robią bo wykładają kase i dopiero sprzedają nie wpierdalajcie wszystkich do jednego worka
prosta sprawa robie projekt podoba Mi się jest Patriotyczny czy Kibicowski chce to wydać zbiorą się chętni co im się podoba to wydaję cieszy mnie później fakt że coś powstało takiego z dobrym projektem czy też przekazem a głównie ważne żeby nie skupiać się na tym ile można załapać do portfela... a to że ktoś tam przy tym złapie pare groszy to co?Rozumiem że wszystko każdy ma robić za darmo?CAle to że producenci którzy działają na rynku kibicowskim i robią u nich wszyscy lub Ci co sprzedają też swoje produkcje to nikomu nie przeszkadza?mimo że kasy tyle trzepią że głowa mała...Ale to że pojedyńcza osoba robi zapisy to już Wam przeszkadza bo coś może zarobić Co innego jeśli ktoś robi coś na siłe i widać że w głowie ma tylko nabicie kasy z jakże chujowym projektem czy też ten ktoś to jakiś jan który nie zna się na niczym tylko chce zarobić na Kibicach to wtedy zgodzę się z Wami
Co do producentów to widzę że sporo osób boli to że ktoś coś zrobił by wydawać rzeczy swoje czy ktoś rozkazuje Ci zakupić coś z np. firmy Extreme Adrenaline?NIE! Do czasu aż nie odjebią babola jak ktoś z koszulkami SMOLEŃSK (widać że się chce zarabiać na tym) to niech wydają ile chcą
-
No właśnie. Bardziej mi chodziło o [link] się jako producent odzieży posiadając 300 złotych i chęć na przytulenie kolejnej stówki, mając tylko projekt nadruku na kompie. Właśnie dlatego: lepiej zaprojektować coś, zlecić komuś wykonanie, obejrzeć gotowy produkt, ponosić, kilka razy wyprać i dopiero potem sprzedawać. Myślałem, że to jest logiczne. Tylko inwestycję przynoszą zyski. Kupiłbyś ode mnie jabłka które są dopiero w sadzie i na oczy ich nie widziałem? Oferuję smaczne jabłuszka, ale jak się razem do kupy zrzucicie na tonę, potem wam odsprzedam na kilogramy.P.Ch pisze:Dobra daruj sobie takie wypociny..
-
Nie widzę żadnej mody. Jesteśmy kibicami, większość z nas, jak nie wszyscy to patrioci i nosimy ciuchy i gadżety z tym związane. Widzisz na ulicach mnóstwo ludzi ubranych w takie rzeczy? Moda by była wtedy, gdyby to było zjawisko masowe, a my jesteśmy subkulturą ubierającą się podobnie i między innymi tym, wyróżniamy się z tłumu, potrafimy siebie rozpoznać i tak jesteśmy kojarzeni. Skini noszą glany, pedały rurki, emo mają cały styl ubierania się, biznesmeni noszą garniaki, a my ciuchy kibicowskie i patriotyczne. Oczywiście jak się ktoś obraca tylko w środowisku kibicowskim, to widzi tylko takie ciuchy i wtedy może uważać, że to jakaś moda. Ale ze znanych mi osób, które nie są kibicami, tylko ja noszę takie ciuchy i to też rzadko :) Zresztą jeśli ktoś chce kupić, to niech ktoś sprzedaje. Tak się to kręci.
-
esesajot
Nie zgodzę się że za każdym razem trzeba robić tak jak piszesz po to są tematy właśnie takie jak ,,Gdzie Polecacie Produkować Flagi/Szale/Gadżety'' żeby wywnioskować czy warto u tej osoby coś robić nie jeden raz tak było że producent jednemu wysłał bardzo dobre koszulki z dobrym nadrukiem a innemu nadruk był kiepski ale zazwyczaj z firmą idzie się dogadać także tutaj jeśli masz pewność to zamawiasz
BobSwagger_ Ty źle zrozumiałeś chyba wszystkich
chodzi głównie o tych co WYDAJĄ rzeczy a nie o tych co je kupują
bo może je wydać osoba co jest ogarnięta i obeznana w sprawach kibicowskich wtedy przeciwskazań nie mam bo ktoś i tak musi je wydawać to lepiej żeby ktoś był kibicem
lub jakiś pajac co robi coś na siłe nie znając się na środowisku kibicowskim i stadion widział pare razy w TV rozumiesz już różnicę? Każdy jest za tym żeby takie właśnie pajace NIE zarabiały na kibicach.
Wystarczy wpisać w allegro koszulki JP i zobaczysz przykład o jaki Mi chodzi
Nie zgodzę się że za każdym razem trzeba robić tak jak piszesz po to są tematy właśnie takie jak ,,Gdzie Polecacie Produkować Flagi/Szale/Gadżety'' żeby wywnioskować czy warto u tej osoby coś robić nie jeden raz tak było że producent jednemu wysłał bardzo dobre koszulki z dobrym nadrukiem a innemu nadruk był kiepski ale zazwyczaj z firmą idzie się dogadać także tutaj jeśli masz pewność to zamawiasz
bo może je wydać osoba co jest ogarnięta i obeznana w sprawach kibicowskich wtedy przeciwskazań nie mam bo ktoś i tak musi je wydawać to lepiej żeby ktoś był kibicem
lub jakiś pajac co robi coś na siłe nie znając się na środowisku kibicowskim i stadion widział pare razy w TV rozumiesz już różnicę? Każdy jest za tym żeby takie właśnie pajace NIE zarabiały na kibicach.
-
Fakt mój błąd, chodziło o Football Gang bo taka marka też powstała :)
AZS PODLASIE
BIAŁA PODLASKA
BIAŁA PODLASKA
-
Cały czas mówimy o czym innym. Ja, nie jestem przeciwnikiem produkcji odzieży patriotycznej (1000% poparcia), jestem przeciwnikiem mongołów podpinających się pod kibiców-patriotów. Oraz przeciwnikiem domoróbek i 15 latków "oferujących" odzież uliczno-patriotyczną. Tyle.P.Ch pisze:esesajot
-
To pisz konkretami, bo na razie padają nazwy producentów, być może całkowicie niesłusznie...esesajot pisze:Cały czas mówimy o czym innym. Ja, nie jestem przeciwnikiem produkcji odzieży patriotycznej (1000% poparcia), jestem przeciwnikiem mongołów podpinających się pod kibiców-patriotów. Oraz przeciwnikiem domoróbek i 15 latków "oferujących" odzież uliczno-patriotyczną. Tyle.
Inna sprawa, że niektóre gadżety firm tutaj wymienionych dotyczące Polski są całkiem fajne i dobrze, że jest możliwość ich nabycia.
"Nawet po obcej ziemi chodze własnymi ścieżkami!!" - GieKSa On Tour
-
dobrej jakosci odziez patriotyczna szczegolnie przydatna na emigracji :)
jak dla mnie im wiecej projektow tym lepiej- wolny rynek przetrzepie lipe a zostawi producentow godnych uwagi
i podobnie jak przedmowca daleki jestem od twierdzenia, ze jest "moda" na tego typu ubrania, raczej bardzo konkretne grono osob je nosi i nie jest to skala masowa, podobnie jak i fanatycy nie sa zjawiskiem masowym
jak dla mnie im wiecej projektow tym lepiej- wolny rynek przetrzepie lipe a zostawi producentow godnych uwagi
i podobnie jak przedmowca daleki jestem od twierdzenia, ze jest "moda" na tego typu ubrania, raczej bardzo konkretne grono osob je nosi i nie jest to skala masowa, podobnie jak i fanatycy nie sa zjawiskiem masowym
Ruch Narodowy
-
Takie jest życie, to jest właśnie kapitalizm. Ktoś produkuj=ktoś kupuje. Ani jednej ani drugiej osoby nie powinno obchodzić co ktoś robi z kasą za koszulki ani co ktoś robi z koszulką. Na tym właśnie polega biznes. Jedyny co powinno kupujących obchodzić to jakość koszulki i wzór. Chcesz koszulkę, to kupuj, nie chcesz to nie, a dochodzenie do tego kim jest sprzedawca zalatuje lewactwem. Mnie nie obchodzi na co ktoś wydaje kasę z koszulek, ani kim jest. Jeśli ktoś robi dobre koszulki które mi się podobają, to kupuję, jak nie podoba mi się to nie kupuję.P.Ch pisze:esesajot
-
Nie nie mam poglądów lewackich wręcz przeciwnie
Nie ja zakładałem temat a tylko się wypowiedziałem Co mnie irytuje a co nie mamy inne zdanie na ten temat i tyle zresztą dyskusja i tak nie ma sensu bo i tak nie zmieni ona niczego
Nie ja zakładałem temat a tylko się wypowiedziałem Co mnie irytuje a co nie mamy inne zdanie na ten temat i tyle zresztą dyskusja i tak nie ma sensu bo i tak nie zmieni ona niczego
-
... czyli kasa Misiu, kasa.BobSwagger_ pisze:
Takie jest życie, to jest właśnie kapitalizm. Ktoś produkuj=ktoś kupuje. Ani jednej ani drugiej osoby nie powinno obchodzić co ktoś robi z kasą za koszulki ani co ktoś robi z koszulką. Na tym właśnie polega biznes. Jedyny co powinno kupujących obchodzić to jakość koszulki i wzór. Chcesz koszulkę, to kupuj, nie chcesz to nie, a dochodzenie do tego kim jest sprzedawca zalatuje lewactwem. Mnie nie obchodzi na co ktoś wydaje kasę z koszulek, ani kim jest. Jeśli ktoś robi dobre koszulki które mi się podobają, to kupuję, jak nie podoba mi się to nie kupuję.
Nie sadze, żeby patriotom o to chodziło. Jest jeszcze sentyment, społeczna odpowiedzialność
-
Jest to mój pierwszy post na tym forum, dlatego też na początku chciałbym wszystkich przywitać. Trafiłem na tą stronę, bo chciałbym kupić fajną koszulkę z motywami patriotyczno-historycznymi, niekoniecznie kibicowskimi. Nie znalazłem miejsca na necie (oprócz tego forum:D), gdzie można pogadać na ten temat. Z tego co wygooglałem najlepszą ofertę ma firma ultrapatriot, ale na kolana nie powala. Czy poza tą firmą coś godnego uwagi polecacie? Nie ma to być zwykły t-shirt z byle jakim nadrukiem, ale z jakimś fajnym wzorem na dobrej koszulce. Będę wdzięczny za pomoc.
"My Polacy mamy tę jedną wadę, kochamy wolność i nie zniesiemy przemocy ani z zachodu, ani ze wschodu". Gen. bryg. Mieczysław Boruta-Spiechowicz.
-
-
Dzięki za podane strony. Widzę, że koszulki są spoko, ale bardziej na imprezę sportową. Nie ma czegoś o zajebistym wzornictwie i najwyższej jakości (szyte), coś w deseń marek hiphopowych, ale z motywami patriotycznymi, żeby spokojnie wyjść sobie na miasto?
"My Polacy mamy tę jedną wadę, kochamy wolność i nie zniesiemy przemocy ani z zachodu, ani ze wschodu". Gen. bryg. Mieczysław Boruta-Spiechowicz.
-
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
Hubertus jesteś może właścicielem tego sklepu? Sklep wygląda naprawdę profesjonalnie. Najbardziej spodobała mi się koszulka polo [link]. Nie wiem czy jej nie kupię:) Marzy mi się, że w końcu Polacy zaczną chodzić w odzieży z polskimi motywami, a nie z dumą obnosić się z Leninem, Che Guevarą czy innym komunistycznym gównem co widzimy dzisiaj. Problem jest znaczny ale miejmy nadzieję że się to z czasem będzie zmieniało.
-
Ja sie ciesze,ze jest moda na patriotyczne gadzety,a nie jak chlopak wyzej napisal na cos,co z Polska ma niewiele wspolnego.A ze ktos na tym zarabia?Takie zycie...Oczywiscie dopoki nie przekracza to granice dobrego smaku.
-
No w końcu mamy kapitalizm, a przynajmniej jego elementy:) Jeżeli jest popyt to jest i podaż- proste i logiczne. A coś w tym względzie zaczyna się ruszać, ale jak pisałem wcześniej jeszcze sporo pozostało żeby zniszczyć komunistycznych bohaterów na koszulkach w naszym otoczeniu. A jak ustalić granicę dobrego smaku? To bardzo umowna kwestia. Dla jednego noszenie orzełka na piersi, czy biało-czerwonej flagi na ulicy jest spoko. Drugi powie, że to jest komercha i wykorzystywanie patriotyzmu. Mi się wydaje, że ciuch z fajnym wzorem, na dobrym materiale, oczywiście nie pobrudzona itd. to tylko promuje patriotyzm i jest to działanie pozytywne.
-
w dzisiejszych czasach cieszy mnie, ze mlodzi chca nosic patriotyczne koszulki, bluzy itp. a zwlaszcza, ze media wmawiaja mlodym ludziom, ze patriotyzm to zlo i ze wogole najlepiej byc tolerancyjnym pedalem
a to, ze ktos na tym zarabia to nic dziwnego, tak bylo, jest i bedzie
a to, ze ktos na tym zarabia to nic dziwnego, tak bylo, jest i bedzie
-
Dla mnie najdziwniejsze jest to, że taką odzież patriotyczną noszą przede wszystkim kibice. Przecież każdy mógłby w czymś takim bujać po mieście - niekoniecznie kibic. W stanach taki wogóle nie związany z patriotyzmem Levis promuje się właśnie patriotyzmem, aby pozyskać młodych ludzi. Tylko nie ma co porównywać Polski do USA.