Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Martini Player

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Martini Player »

W Czechach najbardziej antypolskie jest Brno. Przynajmniej tak wynika z relacji chłopaków z Banika.
iparts.pl
???

Post autor: ??? »

Martini Player pisze:W Czechach najbardziej antypolskie jest Brno. Przynajmniej tak wynika z relacji chłopaków z Banika.
Co nie zmienia faktu ,że wąchanie się z zagranicznymi ekipami mija się z celem.
Misiek88

Post autor: Misiek88 »

??? pisze:
Martini Player pisze:W Czechach najbardziej antypolskie jest Brno. Przynajmniej tak wynika z relacji chłopaków z Banika.
Czemu mija się z celem? My z Banikiem mamy bliżej do siebie niż połowa Polskich zgód. Moim zdaniem mijaniem się z celem jest przybicie zgody z ekipą z kraju do którego jest minimum 1000 km.
???

Post autor: ??? »

Misiek88 pisze:
??? pisze:
Czemu mija się z celem? My z Banikiem mamy bliżej do siebie niż połowa Polskich zgód. Moim zdaniem mijaniem się z celem jest przybicie zgody z ekipą z kraju do którego jest minimum 1000 km.
Większość polskich kibiców ma wyrobioną podobną opinię na temat innych narodów.Nie chodzi mi już nawet o Czechów , gdyż wyżej chooja nie podskoczom.Najlepsze są zgody polsko-angielskie , polsko- rosyjskie i polsko-niemieckie.Ciekawe , która ekipa wpadnie na pomysł robienia zgody z turasami.
Martini Player

Śmiało,wszyscy jesteśmy ciekawi Twojej wiedzy.
Wyznawca

Post autor: Wyznawca »

Nacjonalizm to nie szowinizm!
kubecky

Post autor: kubecky »

Witam.
Mam pytanie do osób ze Szczecina. Macie jakąś zgode lub układ z Flotą lub Falubazem ? Często na meczach tych drużyn słychać " Pogoń Szczecin " , pare osób ze Szczecina mówi że lubią te dwa kluby lecz osoby odpowiedzialne kibicowsko w Szczecinie wypinają się na nie i chcą tylko zgody z Legią ?
kumatszy od netu

Post autor: kumatszy od netu »

Martini Player pisze:Śmiało,wszyscy jesteśmy ciekawi Twojej wiedzy.

tu nie chodzi o wiedze którą nie chce się podzielić tylko o moje negatywne zdanie o pepikach

jot_pe jeżeli znasz kogoś ze Śląska,Gks lub Górnika W. poproś ich o streszczenie opinii wg.kos ich zgód(wiesz co mam na myśli) nawet tych najbardziej uogólniających nt.Polski i naszego narodu
Martini Player

kumatszy od netu pisze:
Martini Player pisze:Śmiało,wszyscy jesteśmy ciekawi Twojej wiedzy.

tu nie chodzi o wiedze którą nie chce się podzielić tylko o moje negatywne zdanie o pepikach

jot_pe jeżeli znasz kogoś ze Śląska,Gks lub Górnika W. poproś ich o streszczenie opinii wg.kos ich zgód(wiesz co mam na myśli) nawet tych najbardziej uogólniających nt.Polski i naszego narodu
Skądś to Twoje negatywne nastawienie musiało się zrodzić. Napisz o co chodzi,a wspólnie dojdziemy do tego czy masz rację,czy nie.
wikary_z_bandy

Post autor: wikary_z_bandy »

R
wikary_z_bandy pisze:Jak sytuacja na linii Widzew - Sparta Praga ?
Odpowie mi jakis widzewiak na pytanie?
kumatszy od netu

Post autor: kumatszy od netu »

myślę Martini że wiem o wiele więcej niż ci się wydaje.i swoje spostrzeżenie opieram o kontakty z kibicami SFC a byli to ich silnoręcy jak i zwykli kibice.jako że na szczęście moją ekipe nic nie łączy z pepikami zdanie wydaje się być obiektywne.

nie piszę tu też że skoro ja do nich sympatii nie czuje wszyscy nagle powinni podzielać moje zdanie.to moja opinia i może się ona tobie podobać lub nie.o to nie dbam.
fanatycznykibic

Post autor: fanatycznykibic »

wikary_z_bandy pisze:R
Prywatne kontakty i tyle,byli u nas na turniej z okazji 100-lecia Widzewa .
Stary14

Post autor: Stary14 »

fanatycznykibic pisze:
Prywatne kontakty i tyle,byli u nas na turniej z okazji 100-lecia Widzewa .
Ten Widzew mnie rozpierdala, najpierw kumają się z kacapami i jeszcze ze Spartą, a każdy wie jakie oni mają nastawienie do naszego narodu.
MV2

Post autor: MV2 »

Odpowie mi jakis widzewiak na pytanie?[/quote]
Prywatne kontakty i tyle,byli u nas na turniej z okazji 100-lecia Widzewa .[/quote]
Ten Widzew mnie rozpierdala, najpierw kumają się z kacapami i jeszcze ze Spartą, a każdy wie jakie oni mają nastawienie do naszego narodu.[/quote]

Czyli rozumiem że takie samo zdanie masz o Lechu Poznań, który swego czasu miał dobre relacje ze Spartakiem Moskwa, oraz o Śląsku Wrocław który ma zgodę ze Slezky Opawa?
Haxior

Post autor: Haxior »

Dobra a jak to jest w koncu na linii Pogoń Lębork-Pogoń Szczecin???Bo tu z jednej strony swego czasu Pogoń Sz z Pogonia L robia akcje i sie bija z Gryfem słupsk a teraz zerwanie zgody z Bałtykiem Gdynia....Czli kiedy mozemy sie spodziewac czegos oficjalnego,chyba ze nic nie ma???Układ?Zgoda?
kubecky

kubecky pisze:Witam.
Mam pytanie do osób ze Szczecina. Macie jakąś zgode lub układ z Flotą lub Falubazem ? Często na meczach tych drużyn słychać " Pogoń Szczecin " , pare osób ze Szczecina mówi że lubią te dwa kluby lecz osoby odpowiedzialne kibicowsko w Szczecinie wypinają się na nie i chcą tylko zgody z Legią ?
Podbijam bo przez kłótnie zostałem olany :)
psychopig

Post autor: psychopig »

kubecky pisze:
kubecky pisze:Witam.
Podbijam bo przez kłótnie zostałem olany :)
W tym temacie juz było to opisane.
kubecky

I od chyba najbardziej aspołecznych osób kibicowsko - Kibiców Pogoni , nic się dowiedzieć nie szło . Zapatrzeni tylko w Legie
ChzB

Post autor: ChzB »

na czeskim facbooku mozna znalezc takie kwiatki..

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0279_n.jpg

wiec pewnie cos wiecej niz turniej..

no chyba ze to chlopak ze Sparty zrobil sobie taka dziarke i sie pucuje do Widzewa..
Viclav

Post autor: Viclav »

dfgdfgdfgdfg pisze: I co najwazniejsze, nie pozwolmy zeby polityka dzielila slowianskie narody.w Dzisiejszych czasach kipi nienawiscia miedzy wszystkimi, a przeciez jakby na to nie patrzec jestesmy jedna wielka bracia.
Bardzo mądre słowa.
Sherman81

Post autor: Sherman81 »

ChzB pisze:

na czeskim facbooku mozna znalezc takie kwiatki..

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0279_n.jpg
Może przeżut ;)
spacerowicz

Post autor: spacerowicz »

Ktoś tu jakieś bzdury wcześniej napisał a później ktoś powiela. Czesi mieli negatywne nastawienie nie do nas tylko do naszego peerelowskiego systemu po inwazji w 1968r wojsk układu warszawskiego (żołnierzy ruskich, polskich, węgierskich, bułgarskich i wschodnioniemieckich). Dobrze wiedzieli, że normalni polscy obywatele też są zniewoleni.
Byłem kilka razy w Czechach. W dodatku na prowincjach Pragi i Brna gdzie mieszkali rodowici Czesi i tam można było poznać prawdziwe relacje. Zawsze pomocni i elegancko do nas nastawieni. Nawet bariera językowa nie przeszkadzała i nie zniechęcała (pamiętam jak ktoś kiedyś mi powiedział, że nasze języki są prawie takie same a w rzeczywistości to czeski ma tyle wspólnego z polskim co chiński hehe). Teraz coraz więcej ludzi mówi po angielsku więc nie ma problemu.
A, że ktoś po przeczytaniu obraźliwych wpisów na forach czeskich klubów wysuwa jakieś wnioski to gratuluję rozumu. Zawsze znajdzie się typ któremu ktoś inny nadepnął na odcisk i tyle ale żeby uogólniać?
To że tutaj w pewnym śmiesznym temacie dwóch małolatów napisze, że czuje sympatię (tfu) do jakiegoś klubu to chyba nie wyrabiasz sobie zdania o całej ekipie po jakiś anonimowych wpisach. Wszystko weryfikuje życie.
Temat z d*** i tyle.
BydgoskiPatriota

Post autor: BydgoskiPatriota »

Widzę, że niemalże wszyscy przyczepili się do Pogoni... Żądacie jakichś wielkich wyjaśnień, oświadczeń, może nawet certyfikatów dotyczących relacji szczecinian w poszczególnymi ekipami? Tak ciężko zrozumieć, iż portowcy mają na dzień dzisiejszy jedną zgodę - Legię Warszawa i dopóki nie napiszą oficjalnie na swojej stronie lub forum to znaczy, że nie przybili niczego oficjalnego z żadną inną ekipą? Co Was tak właściwie to obchodzi? Przecież to ich sprawa.
Nastąpiła jedna akcja z Pogonią Lębork, może nie przypadli sobie do gustu i dali spokój, więc czego Wy właściwie oczekujecie? Jak ja dobrze rozumiem to nie jest to ani zgoda, ani układ i nie potrzebuję więcej informacji. Mało takich sytuacji spotyka się w Polsce? Nie ma nawet sensu wymieniać, chociażby np. Stalówka-Lonia, Zagłębie S.-Śląsk, BKS Stal-Legia. Czy jakakolwiek z tych relacji jest oficjalna? Nie.
Jeśli chodzi o Flotę to nietrudno przecież wywnioskować, iż należy ona do rodziny Pogoni, ale nie trzeba mówić o tym głośno, bo i po co? Czy ROW jest FC Górnika, Polonia Świdnica jest FC Górnika Wałbrzych, czy to są tak naprawdę zgody? Jakie to ma znaczenie? Znikome. Jest wzajemna sympatia, oficjalna przyjaźń i tyle.
A co do Falubazu to być może portowcy czekają, aby mieć pewność, że to dobry krok? Może im wcale się nie spieszy, tak jak niektórym ekipom w kraju, które po paru wzajemnych wizytach przybijają sobie sztamy, a potem równie szybko zamieniają się owe relacje w nienawiść? Ludzie, wystarczy pomyśleć. Nie ma nic oficjalnego i tyle. Jak będzie to napiszą o tym i tyle.
Moim zdaniem ludzie, którzy tutaj zadali pytania dotyczące Pogoni Szczecin, tak właściwie to nie są na tyle głupi by nie znać odpowiedzi, ale zadali je przez zwyczajną złośliwość.
P.S: W Bydgoszczy na jednym z przystanków ostatnio widoczny napis Pogoni, czyżby istniał FC? Czy w Bydgoszczy dominują kibice Pogoni Szczecin?
To taka mała drwina z idiotycznych pytań, gdzie widziano skromne malunki na ścianach. Zawsze mam z tego ubaw. Czasem wystarczy pomyśleć.
Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb »

Akurat Opawa i Ostrawa to złe przykłady na zgody polsko-czeskie. Jedni i drudzy mają się bardziej za Ślązaków niż za Czechów.
Fight Łapa

Post autor: Fight Łapa »

Wieloryb pisze:Akurat Opawa i Ostrawa to złe przykłady na zgody polsko-czeskie. Jedni i drudzy mają się bardziej za Ślązaków niż za Czechów.
Dokładnie.

Ciekaw jestem sytuacji na linii Slovan-Brno,skoro Brno z waszych relacji jest antypolskie,a Slovan bardzo się polubił z Ruchem Chorzów.
Viclav

A tak przy okazji, to całe Brno uważa się za Czechów, czy tylko za Morawian? Są w Czechach jakieś tarcia pod tym względem?
Insulina23

Post autor: Insulina23 »

Fight Łapa pisze:
Wieloryb pisze:Akurat Opawa i Ostrawa to złe przykłady na zgody polsko-czeskie. Jedni i drudzy mają się bardziej za Ślązaków niż za Czechów.
Dokładnie.

Ciekaw jestem sytuacji na linii Slovan-Brno,skoro Brno z waszych relacji jest antypolskie,a Slovan bardzo się polubił z Ruchem Chorzów.
Normalnie Brno bylo kilka raz na meczach Niebieskich.
Jakop

Post autor: Jakop »

Mógłby ktoś mi wymienić Zgody/Układy/Kosy
-Olimpii Elbląg
-Hutnika Warszawa
-Hutnika Kraków
Z góry dzięki
Jakop

Post autor: Jakop »

Sorry że post pod postem
Nie Olimpii Elbląg
Tylko Olimpii Warszawa
Viclav

Jakop pisze:Mógłby ktoś mi wymienić Zgody/Układy/Kosy
-Olimpii Elbląg
-Hutnika Warszawa
-Hutnika Kraków
Z góry dzięki
Hutnik Warszawa nie posiada na chwilę obecną żadnych zgód ani układów.

Jeśli chodzi o Olimpię Warszawa, to na pewno jest zgoda z Dolcanem. Nie wiem natomiast jak obecnie wyglądają ich kontakty z Olimpją Ljubljana i CKS Czeladź.
GloriaVictis

Post autor: GloriaVictis »

Sandecja Nowy sącz, jakie zgody/kosy/układy?
costamjest

Post autor: costamjest »

Cracovia, Polonia Wwa, GKS Tychy, Czarni Jasło, Stal Mielec, Korona.
ALAN82

Post autor: ALAN82 »

costamjest pisze:Cracovia, Polonia Wwa, GKS Tychy, Czarni Jasło, Stal Mielec, Korona.
Tu jest mowa o zgodach.
Steve231

Post autor: Steve231 »

Unia Leszno - kosy/zgody/układy??
xxMATxx

Post autor: xxMATxx »

Jakie są stosunki GKSu Jastrzębie i Ś.Wrocław DO Piasta G-Ce ??
neo12

Post autor: neo12 »

xxMATxx pisze:Jakie są stosunki GKSu Jastrzębie i Ś.Wrocław DO Piasta G-Ce ??
co to jest Ś.Wrocław czy G-ce? ciężko dopisać te kilka liter?
brygada88

Post autor: brygada88 »

xxMATxx pisze:Jakie są stosunki GKSu Jastrzębie i Ś.Wrocław DO Piasta G-Ce ??

Między nami a Jastrzębiem większej kosy nie ma ale sympatii również nie ma :) . Jeśli chodzi o ekipę Śląska to tak jak kolega wyżej napisał dochodziło już do kilku spotkań , w pamięci siedzi mi sytuacja na dworcu w Gliwicach kiedy to My jechaliśmy do Bielska siedzielismy juz w pociagu a tu ku naszemu zdziwieniu na ten sam peron wjechał pociąg Wrocławian z dość dużą i mocną bandą ( jechali do Chorzowa ) szczerze to mogło by się to dla nas zle skonczyc co nie zmienia faktu ze bylismy rowniez chetni do konfrontacji .
Legionista88

Post autor: Legionista88 »

halodrol pisze:
Uzi1231 pisze:Tak po mojemu to Piastole powinni przybić jakiś układ na czas grania Górnika w Gliwicach. Ale to jest moje zdanie
najlepiej z Górnikiem

Moda prosze o przerzucenie do"najlepszych wypowiedzi" :D
Troublemaker

Post autor: Troublemaker »

Jakop pisze:Mógłby ktoś mi wymienić Zgody/Układy/Kosy
-Hutnika Kraków
Z góry dzięki
Kilka stron wcześniej ów temat był już poruszany.
Do kos obecnie można zaliczyć poza rywalkami z Błoń: Unię, Wisłokę, Górnik, Resovię oraz Stalówkę.
trcd-glw

Post autor: trcd-glw »

Chojniczanka ma jakies zgody/kosy?
Zablokowany