ZAGŁĘBIE 1906 SOSNOWIEC
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: ZAGŁĘBIE 1906 SOSNOWIEC
Moim zdaniem chłopaki z Zagłębia podjęli słuszną decyzję.Ile można patrzeć jak ktoś cię robi w chooja?
Powodzenia.
Kibic Polonii Bytom.
Powodzenia.
Kibic Polonii Bytom.
-
walczcie panowie przystapcie i objedzcie tamto Zagłębie dacie radę jak nie wy to kto kibice największa siła pozdro od kibica Sparty Brodnica
Jeśli sie komuś podoba niech hejtuje, Zagłębie juz podjęło swoją decyzje. Każdy kto chociaż czasem myśli wie ze to bardzo dobre rozwiązanie. Klub dla kibiców, kibice dla klubu, idealna symbioza. Klub złożony przez kibiców kibice w zarządzie, w drużynie, co daje gwarancje że będą się starać nikt z nich nie powie "nie" kiedy będzie okazja na zorganizowanie jakiejś akcji promocyjnej i innych tego typu rzeczy. Wystarczy wytrzymać pierwszy rok a będzie naprawdę dobrze. Zagłębie ma doświadczenie w wstawaniu z kolan więc będzie dobrze
-
ale weź zobacz skład ekstraklasy sprzed 5-6 lat to niebo a ziemia, nie dramatyzujmy bo było dużo gorzej.Loco_Locass pisze:Pozostaje tylko życzyć szybkich derbów i minięcia "starego" Zagłębia w drodze do ekstraklasy... Nasuwa mi się taka ogólna refleksja: źle się dzieje, że kluby takie jak choćby Zagłębie, Stomil, Motor, [link] czy Raków pałętają się c*** wie gdzie, kosztem drużyn będących rezultatem bizantyjskich planów właścicieli, państwowych molochów lub małomiasteczkowych władz... Niestety dosięgła nas tendencja, której owocem są historie typu Evian, Swansea, Hoffenheim czy Novara.
-
To teraz bedą 2 Zagłębia w 3 i w B klasie ?
-
Będą 3 bo piłkarze , którzy odeszli w tym sezonie też zakładają nowy klub.Pasta2 pisze:To teraz bedą 2 Zagłębia w 3 i w B klasie ?
Nie róbcie z siebie większych debili niż jesteście.
-
niewinny pisze:Będą 3 bo piłkarze , którzy odeszli w tym sezonie też zakładają nowy klub.Pasta2 pisze:To teraz bedą 2 Zagłębia w 3 i w B klasie ?
Nie róbcie z siebie większych debili niż jesteście.
Dałem tylko normalne pytanie bo nie mam czasu czytac i szukac przez 5 h tej jednej odpowiedzi .
Czyli bedą 2 drużyny czy na serjo bedzie jeszcze jedna . Pewnie jaja sobie robisz ze jeszcze do tego 3 :]
-
Powodzenia z Medalikowa!naszczescie u nas mamy Brzeczka I Kolaczyka ktorzy poukladali wszystko w klubie,dzieki Bogu jezdzenia po wiochach nie bedzie,co was nie zabije to was wzmocni,pozdoZaglebie!
RAKOW CZESTOCHOWA HOOLIGANS!!!CHWDP!
-
Wszystko niby fajnie piękne ale jednak drugoligowe Zagłębie nie padło, więc de facto tworząc nowe Zagłębie kibice odwracają się od klubu, któremu dotąd kibicowali na rzecz nowego tworu.
-
Faktycznie lepiej kibicować Amice pod nazwą Lech Poznań niż pierdolnąć ręka w stół i wziąć się do roboty.Lechita pisze:Wszystko niby fajnie piękne ale jednak drugoligowe Zagłębie nie padło, więc de facto tworząc nowe Zagłębie kibice odwracają się od klubu, któremu dotąd kibicowali na rzecz nowego tworu.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
-
Zgadzam się całkowicie,kibice Zagłębia się nie odwracają od swojego klubu, tylko mają dosyć niespełnionych obietnic,ludzi którzy zamiast promowac,dbać o dobro klubu go coraz bardziej wyniszczają, postanowili wziasc sprawy w swoje ręce a to że nie idą na łatwiznę i nie będą grac na licencji innego klubu tylko po to żeby nie zaczynać od samego dna, to tylko świadczy jak najlepiej o nich. Gratuluje tego posunięcia i mimo że nie jestem kibicem waszego klubu ani żadnej z waszych zgód to życzę naprawdę powodzenia, oby więcej ekip w Polsce było stać na tak odważy krok.Lechita pisze:Wszystko niby fajnie piękne ale jednak drugoligowe Zagłębie nie padło, więc de facto tworząc nowe Zagłębie kibice odwracają się od klubu, któremu dotąd kibicowali na rzecz nowego tworu.
-
Powodzenia! Dacie radę
-
Osobiście uważam, że w postawiliście wszystko na jedna karte, tylko pojawia się pytanie czy to całe przedsięwzięcie zakończy się sukcesem czy kompletną klapą i ostatecznym upadkiem piłki kopanej na Zagłębiu(region).....Działacze klubowi jak i sama sytuacja klubu jak wiadomo są bardzo zmienne, tak jak gośc napisał w przytoczonym poście kryzys trwa raptem 4 lata i do tego klub "jakoś" trzyma się w wyższych ligach.....Co się stanie jak np za 2 lata klub przejmie ktos rozsądny i sytuacja diametralnie się zmieni?
Druga sprawa to to że wg mnie jesteście niepoprawnymi optymistami, uważacie że zgracie drużyne dostaniecie sponsorów i dojdziecie z ta drużyną do wyższych lig, a co się stanie jak utkniecie w jakieś dupnej lidze a tymczasem te "prawdziwe" Zagłębie wróci na piłkarskie salony? Skompromitujecie się i wrócicie?
Już nie wspominam że ten pomysł to duży sprawdzian dla kibiców i nie zdziwcie się jak po kilu latach skład bedzie się wykruszał bo ile można jeździć po okolicy bliższej i dalszej?
Nie wiadomo też czy swoją decyzją uzyskacie aprobate mieszkanców Zagłębia a to uważam za istotne
Pożyjemy zobaczymy...
Druga sprawa to to że wg mnie jesteście niepoprawnymi optymistami, uważacie że zgracie drużyne dostaniecie sponsorów i dojdziecie z ta drużyną do wyższych lig, a co się stanie jak utkniecie w jakieś dupnej lidze a tymczasem te "prawdziwe" Zagłębie wróci na piłkarskie salony? Skompromitujecie się i wrócicie?
Już nie wspominam że ten pomysł to duży sprawdzian dla kibiców i nie zdziwcie się jak po kilu latach skład bedzie się wykruszał bo ile można jeździć po okolicy bliższej i dalszej?
Nie wiadomo też czy swoją decyzją uzyskacie aprobate mieszkanców Zagłębia a to uważam za istotne
Pożyjemy zobaczymy...
-
Więcej jest o ratowaniu klubu, ale proszę - wczorajszy sport po aktualnościach z tvp katowice: [link]
-
Wezmy tutaj przyklad Lechii klubu wyciagnietego od podstaw przez kibiców i co mamy? Rok temu protest kibiców przeciwko transferom w klubie itp co za tym idzie to sponsorzy, awans? zawsze wieksze koszta a wiekszośc sponsorów chce byc w zarzadzie wiec jak dojdziecie do 1 ligi to znowu nie macie nic do gadania:) i tak w koło:)
-
Nie jedna uznana marka chciała być mieć zespół na poziomie 2 ligi gdzie są naprawdę ciekawe wyjazdy jak: Tychy, Bydgoszcz, Częstochowa,Legnica , Gdynia, Wałbrzych , Toruń czy Sosnowiec.
A do tego wszystkiego Zagłębie zawsze w tej lidze grało o awans walcząc do ostatnich kolejek!
Bo połowie tej ligi to już po pierwszej rundzie nie groził spadek ani awans np. Raków czy Elana, a Zagłębie zawsze jeszcze grało o coś.
I zgodzę się z tym co napisał miś.
A do tego wszystkiego Zagłębie zawsze w tej lidze grało o awans walcząc do ostatnich kolejek!
Bo połowie tej ligi to już po pierwszej rundzie nie groził spadek ani awans np. Raków czy Elana, a Zagłębie zawsze jeszcze grało o coś.
-
'niejedna'ZawieRcie pisze:Nie jedna uznana marka chciała być mieć zespół na poziomie 2 ligi gdzie są naprawdę ciekawe wyjazdy jak: Tychy, Bydgoszcz, Częstochowa,Legnica , Gdynia, Wałbrzych , Toruń czy Sosnowiec.
Po c*** piszesz o tym, że liczyliśmy się w walce o awans? Nie dostrzegasz sedna problemu, w sumie co się dziwić, wystarczy spojrzeć na Twoje poprzednie posty tutaj jak i na Naszym forum od którego chyba się uzależniłeś, siej dalej dzieciaku ferment.
Riverstars pisze:Ciekawe czy teraz ktoś z was bądz waszych ziomków z Warszawy będzie wrzucał,że Lech to Amica...
Powodzenia w drodze do e-klasy
-
Loco_Locass pisze:Pozostaje tylko życzyć szybkich derbów i minięcia "starego" Zagłębia w drodze do ekstraklasy... Nasuwa mi się taka ogólna refleksja: źle się dzieje, że kluby takie jak choćby Zagłębie, Stomil, Motor czy Raków pałętają się c*** wie gdzie, kosztem drużyn będących rezultatem bizantyjskich planów właścicieli, państwowych molochów lub małomiasteczkowych władz... Niestety dosięgła nas tendencja, której owocem są historie typu Evian, Swansea, Hoffenheim czy Novara.
co Ty chłopie chcesz od Swansea ?? lub nawet Novary ?? Swansea to zasłużony klub z rzeszą wiernych fanów od zawsze, mimo lat tułaczki w angielskiej 3 i 4 lidze ... Porównywanie ich do wieśniaków z Hoffenheim gdzie wszedł jakiś cap z pieniędzmi i nagle mają 20 tys na meczu bo grają w Bundeslidze jest conajmniej nie na miejscu.
-
Pierwszy zaliczony mecz Zagłębia u siebie z Górnikiem na początku lat siedemdziesiatych zas pierwszy wyjazd to mecz półfinalowy PP z Legią w Warszawie w 1997 roku.Nasza nieodwzajemniona miłość trwa już wiec prawie 40 lat.
Szmat czasu, bywało lepiej, choć częściej bywało gorzej ale miłość wciąż trwa i nie wyobrażam sobie abym od swej miłości odwrócil sie w tak trudnych chwilach.
To tak jakby ktoś z najblizszych osób rozchorował sie nieuleczalnie a ja bym na niego się wypiął.Umieraj w bólach i tak nic z ciebie nie będzie córko/synu a my zrobimy sobie nowe dziecko : zdrowe, piekne , utalentowane po prostu wymarzone takie akurat na LM.
Powoływanie jakiegos twora 1906 ( a czemu 1906, czy to data urodzin zalożyciela tego klubiku ) jest zarówno idiotyczne jak i śmieszne.
A argumentowanie że wladze klubu sa do d*** to mnie wręcz rozbraja.Rózne juz wladze przezyłem i wszytskich mialem gdzies bo Zagłebie to nie oni lecz JA.
Gdyby w każdej miejscowości niezadowoleni kibice zakładali swoje klubiki to nie startowalibyście od klasy B ale od klasy Ż.Pokażcie mi w jakich klubach kibice są zadoleni ze swoich władz ???
Dobra, nie chce mi się juz pisać bo i tak nie warto,szkoda klawiatury.
Tylko szczury spierdalają z pokładu,pewnie gdybyśmy grali na miejscu Śląska w UEFA nie byloby problemu i wszystko byloby cacy."Kibice" sukcesu.
Rasumując Zagłebie było jest i będzie ,póki co drugoligowe nawet bez tej 200-300 osobowej garstki zwolenników nowego tworu i tak nas przy Zagłebiu zostanie tysiące.
Szmat czasu, bywało lepiej, choć częściej bywało gorzej ale miłość wciąż trwa i nie wyobrażam sobie abym od swej miłości odwrócil sie w tak trudnych chwilach.
To tak jakby ktoś z najblizszych osób rozchorował sie nieuleczalnie a ja bym na niego się wypiął.Umieraj w bólach i tak nic z ciebie nie będzie córko/synu a my zrobimy sobie nowe dziecko : zdrowe, piekne , utalentowane po prostu wymarzone takie akurat na LM.
Powoływanie jakiegos twora 1906 ( a czemu 1906, czy to data urodzin zalożyciela tego klubiku ) jest zarówno idiotyczne jak i śmieszne.
A argumentowanie że wladze klubu sa do d*** to mnie wręcz rozbraja.Rózne juz wladze przezyłem i wszytskich mialem gdzies bo Zagłebie to nie oni lecz JA.
Gdyby w każdej miejscowości niezadowoleni kibice zakładali swoje klubiki to nie startowalibyście od klasy B ale od klasy Ż.Pokażcie mi w jakich klubach kibice są zadoleni ze swoich władz ???
Dobra, nie chce mi się juz pisać bo i tak nie warto,szkoda klawiatury.
Tylko szczury spierdalają z pokładu,pewnie gdybyśmy grali na miejscu Śląska w UEFA nie byloby problemu i wszystko byloby cacy."Kibice" sukcesu.
Rasumując Zagłebie było jest i będzie ,póki co drugoligowe nawet bez tej 200-300 osobowej garstki zwolenników nowego tworu i tak nas przy Zagłebiu zostanie tysiące.
-
Witam na Forum. Mam pytanie dotyczące ruchu kibicowskiego na "starym" Zagłębiu. Rozumiem, że za nowym klubem idą ci, co za całe kibicowskie Zagłębie odpowiadali (zarówno Ultras jak i grupa H) I pytanie do was - co z tymi, co przy "starym" Zagłębiu zostaną ( starsi, ew. młode szczawiki)? Czy dacie im działać w spokoju, czy będą mieć "wyjaśniane" jak np. w niektórych klubach pod koniec sezonu w związku z protestem? Co ewentualnie z szalami/flagami - było nie było - Zagłębia? Co do waszej decyzji - podziwiam was Panowie i szczerze życzę, aby to wam się udało. Bo jak by nie patrzeć, to realny sukces tego przedsięwzięcia będzie widoczny za 5-10 lat. A do tego potrzeba naprawdę sił i wiary.
-
Ja mam pytanie takie :
Co bedzie jesli te Zaglebie 2 ligowe - awansuje wyzej ?
Ten klub nie potrafił,a raczej nie chciał awansować przez lata. Nic się nie zmieni przez te kilka lat bowiem klub ma ponad 3mln długu i aby je spłacić! przez lata będzie grał młodzikami o utrzymanie. Wydaje mi się że szybciej Zagłębie spotka się z Zagłębiem w lidze niż to "stare" awansuje do I ligi.Andrew88 pisze:Ja mam pytanie takie :
Pozdrawiam!
-
Trzeba również brać pod uwagę pieniądze na ochronę. Nie ma ludzi - Nie ma kasy za bilety. Może być tak że klub będzie musiał dokładać do ochrony a mają długi więc długo z tym nie pociągną.
-
Jak zwykle na tym forum najwięcej do powiedzenia mają osoby, które c**** wiedzą!
Z każdym dniem będą być odkrywane nowe karty, będą wychodzić kolejne fakty i ruchy. Proszę więc, aby niezorientowani kibice spod znaku ZS wzięli głębszy wdech i skleili cipy zamiast srać żarem.
Pozostałych kolegów po szalu z różnych rejonów Polski bardzo proszę o uszanowanie podjętej przez nas decyzji, ponieważ mamy świadomość, że może budzić kontrowersje, lecz na prawdę nie był łatwa. Czas pokaże, że była ona przemyślana i wierzymy, że wiara i idee jakie zawsze nam przyświecały poprowadzą nas tam, gdzie nasze miejsce,
Z każdym dniem będą być odkrywane nowe karty, będą wychodzić kolejne fakty i ruchy. Proszę więc, aby niezorientowani kibice spod znaku ZS wzięli głębszy wdech i skleili cipy zamiast srać żarem.
Pozostałych kolegów po szalu z różnych rejonów Polski bardzo proszę o uszanowanie podjętej przez nas decyzji, ponieważ mamy świadomość, że może budzić kontrowersje, lecz na prawdę nie był łatwa. Czas pokaże, że była ona przemyślana i wierzymy, że wiara i idee jakie zawsze nam przyświecały poprowadzą nas tam, gdzie nasze miejsce,
-
a nie daloby rady wystartowac np w 5 lub 4 lidze byscie mieli krotsza droge na salony
-
A mozna jakis kontakt z osobami ktore zakładają(założyły) klub
Prosze o e-maila na [email protected]
Prosze o e-maila na [email protected]
Owszem dałoby radę,ale to wiązałoby się z :SpartaBrodnica pisze:a nie daloby rady wystartowac np w 5 lub 4 lidze byscie mieli krotsza droge na salony
a)graniem na cudzej licencji,
b)większymi kosztami utrzymania drużyny
c)To ma być kibicowskie Zagłębie budowane od podstaw, a nie budowane na dorobku innego klubu..
-
Wyjazdy na Zagłebie Sosnowiec(II Liga) beda bojkotowane ? czy to sprawa każdego z osobna...
-
Palenie Zabija pisze:Owszem dałoby radę,ale to wiązałoby się z :SpartaBrodnica pisze:a nie daloby rady wystartowac np w 5 lub 4 lidze byscie mieli krotsza droge na salony
a)graniem na cudzej licencji,
b)większymi kosztami utrzymania drużyny
c)To ma być kibicowskie Zagłębie budowane od podstaw, a nie budowane na dorobku innego klubu..
bardziej łopatologicznie.
nie da się budować domu od drugiego piętra
-
Ja mam takie pytanie do fanów Zagłębia
co będzie gdy np, w nowej rundzie,czy tam nawet za rok,czy nawet kilka, stare Zagłębie to 2 ligowe zacznie grac jak z nut ,znajda się sponsorzy i wogóle wszystko się odmieni na lepsze,awans co rok do ligi wyżej i takie tam ,
co wtedy z kibicami ,wrócą ? czy będą jeździć na a klasowe Zagłębie ?
co będzie gdy np, w nowej rundzie,czy tam nawet za rok,czy nawet kilka, stare Zagłębie to 2 ligowe zacznie grac jak z nut ,znajda się sponsorzy i wogóle wszystko się odmieni na lepsze,awans co rok do ligi wyżej i takie tam ,
-
Wtedy ziemia się rozstąpi, a umarli wyjdą z grobów.

-
szyda pisze:Ja mam takie pytanie do fanów Zagłębia
Szyda, a pamiętasz takie kluby Miliarder Pniewy,Groclin Grodzisk Wlkp. czy Amica Wronki?
-
Rozumiem, że fanatyków Zagłębia zabraknie na najbliższym wyjazdowym meczu w Toruniu tak ?
-
Skoro zakładają swój klub i bojkotuję 2 ligowe Zagłębie, to dziwne żeby jeździli na jego wyjazdy.
-
Jako sympatyk Wisły Kraków , gratuluję wam odwagi której zabrakło wielu innym , powodzenia na piłkarskim i kibicowskim szlaku :)
-
tzn że nie jeździcie na 2 lige ?
-
pisali że nie jezdza.
-
panowie nie chce mi się czytać całego tematu szczegółowo, w jakiej lidze zaczynacie? tzn chodzi mi dokładnie jaka liga, klasa, grupa itp. Jesli możecie to nawet linka z 90minut do ligi, chciałbym zobaczyć kogo macie na szlaku i czy czasem na coś z M-ce nie trafiliście
-
przejrzałem całe forum Zagłębia i z tego co przeczytałem praktycznie wszyscy olewają ten klub który powstał ... jak to jest ?
-
ku***...ogarnij klawiaturę kto olewa?wszedłeś przeczytałeś posty 7 osób negatywnie nastawionych i wnioskujesz że całe Zagłębie olewa nowy klub gratuluje skoro grupy kibicowskie postanowiły tak to i tak będzie...