Wymarłe Ekipy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Wymarłe Ekipy ...
Górnik 09 Mysłowice:
Nie mają swoich fanów. Młyn w wolnych chwilach kręci GieKSa .
Co do wyjazdów to jakieś tam były.ale to już musiałby napisać ktoś z Mysłowic.
Nie mają swoich fanów. Młyn w wolnych chwilach kręci GieKSa .
Co do wyjazdów to jakieś tam były.ale to już musiałby napisać ktoś z Mysłowic.
-
Guzikówka Krosno - to klub dzielnicowy na który chodzą/chodzili chłopaki z Karpat.
Górnik Mysłowice - na meczach Górnika bywał młyn (i pewnie czasem-częściej bądź rzadziej-będzie kręcony).Na Górnik chodzą GieKSiarze.
Błękitni Tarnów - chyba trampkarze Błękitnych (dosłownie dzieci) kręciły parę razy młyn.Wydali te szale, vlepki, mieli chyba 1 flagę na płot.
OKS Okocim - to Okocimski Brzesko.
KS. Pogoń Nowy Bytom - był tam młyn kręcony na koszu, jeździli na wyjazdy, mieli swoje barwy.Ogólnie była to kumata ekipa.Z resztą młyn na Pogonii kręcili fani Górnika Zabrze.Teraz już się chyba tam nic nie dzieje.
MKP Piła - był tam jakiś zalążek kibicowania, ale chyba szybko upadło.
Podlasie Biała Podlaska - ekipa, o której słychać od kilku sezonów.Kręcą młyn, jeżdżą na wyjazdy,coś tam ultrasują, czasem po chuliganią;).
Prądniczanka Kraków - tam chyba Wisła chodziła.Pamiętam, że mieli jakąś flagę w stylu "Klub Kibica Prądniczanka".Raz tą flagę widziałem na zdjęciach z jakiegoś meczu Wisły kilka sezonów temu.
Sarmacja Będzin - do niedawna działali (nie wiem jak teraz).Na Sarmację chodzili fani Zagłębia Sosnowiec.
Victoria Częstochowa - nie wiem, czy był tam jakiś ruch kibicowski, ale pamiętam, że chyba Raków skroił flagę Victorii.
Górnik Mysłowice - na meczach Górnika bywał młyn (i pewnie czasem-częściej bądź rzadziej-będzie kręcony).Na Górnik chodzą GieKSiarze.
Błękitni Tarnów - chyba trampkarze Błękitnych (dosłownie dzieci) kręciły parę razy młyn.Wydali te szale, vlepki, mieli chyba 1 flagę na płot.
OKS Okocim - to Okocimski Brzesko.
KS. Pogoń Nowy Bytom - był tam młyn kręcony na koszu, jeździli na wyjazdy, mieli swoje barwy.Ogólnie była to kumata ekipa.Z resztą młyn na Pogonii kręcili fani Górnika Zabrze.Teraz już się chyba tam nic nie dzieje.
MKP Piła - był tam jakiś zalążek kibicowania, ale chyba szybko upadło.
Podlasie Biała Podlaska - ekipa, o której słychać od kilku sezonów.Kręcą młyn, jeżdżą na wyjazdy,coś tam ultrasują, czasem po chuliganią;).
Prądniczanka Kraków - tam chyba Wisła chodziła.Pamiętam, że mieli jakąś flagę w stylu "Klub Kibica Prądniczanka".Raz tą flagę widziałem na zdjęciach z jakiegoś meczu Wisły kilka sezonów temu.
Sarmacja Będzin - do niedawna działali (nie wiem jak teraz).Na Sarmację chodzili fani Zagłębia Sosnowiec.
Victoria Częstochowa - nie wiem, czy był tam jakiś ruch kibicowski, ale pamiętam, że chyba Raków skroił flagę Victorii.
-
M.in. w Rotterdamie jeżeli mnie pamięć nie myli.patriota85 pisze:
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
Gwarek Wałbrzych to mały klubik położony na pograniczu dzielnic Śródmieścia i Podgórza. Nigdy tam ruchu kibicowskiego nie było. Klub wydał szaliki które porozdawał dziadkom, piłkarzom i ich rodzinom. Ot taki mały nisko ligowy folklor z okrzykami pijanych dziadków typu "sędzia kalosz".
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....
-
Henderson_ pisze:Agrykola Warszawa, BKS Lublin, Błękitni Kielce, Błękitni Tarnów (szal"Wojownicy z ulicy"), Borek Kraków, Czarni Wałbrzych, Czarnovia Kielce, Górnik Mysłowice, Górnik Siemianowice, Granica Chełm, Grębałowianka Kraków, Guzikówka Krosno, KP Gwarek Wałbrzych, HUKS Warszawa, OKS Jeziorak Szczecin (fan club Jezioraka?), KEM-Bud J. Góra, KKS Jelenia Góra (czy to są "odmiany" Karkonoszy?), OKS Mokrzyszów Tarnobrzeg, OKS Okocim, Olivia Gdańsk, MKS Partyzant Wodzisław (szal z motywem "h"), Podgórze Kraków, KS. Pogoń Nowy Bytom, Sagita Ursynów, Sarzynianka Nowa Sarzyna,Sławinek Lublin, Stal Szczecin, Sygnał Lublin, Wawel Wirek, MKP Piła, AKS Mikołow, Arkonia Szczecin, Orlęta Kielce, Podlasie Biała Podlaska, Prądniczanka Kraków, Sarmacja Będzin, Victoria Częstochowa, Arixa Nowa Sól
Mam pytanie- czy w w/w klubach istniało życie kibicowskie? Pytam, ponieważ widziałem ich szaliki, trapi mnie, czy to szaliki typowo klubu, czy też powstały z myślą o kibicach, bądź też przez nich były robione...I, jeżeli istniało, to jak się to miało w stosunku do większych ekip z w/w miast?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Arkonia Szczecin-zespol z 5 ligi, nigdy nie bylo i nie bedzie kibicow. klub milicyjny. szaliki pewnie dla trampkarzy.
Stal Szczecin-klub awansowal do 4 ligi ale tez nigdy sie nie dzialo nic na nim, czasami jakies dzieciaki z dzielnicy sie zebraly i pospiewaly. szaliki tez pewnie dla czlonkow klubu, tudziez pilkarzykow.
Jeziorak Szczecin-osiedlowy klub z A-klasy na ktory zbiera sie czasami wieksza grupka i cos tam spiewa, maja jakies male flagi i pare opraw z kilkoma racami, ale nie jest to zadna ekipa kibicowska, ot zwykli ludzie ktorzy przychodza obejrzec mecz swoich kolegow ktorzy graja w a klasie i przy okazji odpalic jakies swiecidelko
W Szczecinie tylko POGOŃ .
-
Sagita Ursynów-nie istnieje, szale zrobili pilkarze dla siebie i kolegow, co ich czasem dopingowali.
-
z tym FC Lecha tak nie do końca,raczej nie udzielamy się na Bułgarskiej,i na odwrót FC Jarocin nie udziela się na Jarocie!!!!niestety dopadł Nas kryzys,w tej chwili to młyn 25-30 aktywnych osób,czasami jezdzimy na wyjazd(Sosnowiec 13 osób) i zawsze pojawiamy się w kilka osób na kadrze z flagą reprezentacyjną!!20wlapie pisze:Coś tam działa, są FC Lecha Poznań. Ostatnio nawet na meczu z Chojniczanką Chojnice zrobili kartoniadę i dopingowali, ale chyba tylko jedną połowę. Liczby w granicach kilkunastu osób, wiadomo, nie na wszystkich.
pozdrawiam
-
Na Wawelu Wirek co jakiś czas 20 osób w młynie, jak jest jakiś lepszy przeciwnik to nawet 40. Wirek to dzielnica Rudy Śląskiej to wiadomo sami żabole.Henderson_ pisze:Agrykola Warszawa, BKS Lublin, Błękitni Kielce, Błękitni Tarnów (szal"Wojownicy z ulicy"), Borek Kraków, Czarni Wałbrzych, Czarnovia Kielce, Górnik Mysłowice, Górnik Siemianowice, Granica Chełm, Grębałowianka Kraków, Guzikówka Krosno, KP Gwarek Wałbrzych, HUKS Warszawa, OKS Jeziorak Szczecin (fan club Jezioraka?), KEM-Bud J. Góra, KKS Jelenia Góra (czy to są "odmiany" Karkonoszy?), OKS Mokrzyszów Tarnobrzeg, OKS Okocim, Olivia Gdańsk, MKS Partyzant Wodzisław (szal z motywem "h"), Podgórze Kraków, KS. Pogoń Nowy Bytom, Sagita Ursynów, Sarzynianka Nowa Sarzyna,Sławinek Lublin, Stal Szczecin, Sygnał Lublin, Wawel Wirek, MKP Piła, AKS Mikołow, Arkonia Szczecin, Orlęta Kielce, Podlasie Biała Podlaska, Prądniczanka Kraków, Sarmacja Będzin, Victoria Częstochowa, Arixa Nowa Sól
Mam pytanie- czy w w/w klubach istniało życie kibicowskie? Pytam, ponieważ widziałem ich szaliki, trapi mnie, czy to szaliki typowo klubu, czy też powstały z myślą o kibicach, bądź też przez nich były robione...I, jeżeli istniało, to jak się to miało w stosunku do większych ekip z w/w miast?

TRSL- Zawsze Razem!
-
O ile pamiętam kibice (Karpat) z Guzikówki Krosno byli na wyjeździe bodajże w Głębokim gdzie zostali obici i skrojeni z szali przez Stal Sanok.
-
Olivia to klub który zajmuje się młodzikami i nie ma tu ruchu kibicowskiegoHenderson_ pisze:Agrykola Warszawa, BKS Lublin, Błękitni Kielce, Błękitni Tarnów (szal"Wojownicy z ulicy"), Borek Kraków, Czarni Wałbrzych, Czarnovia Kielce, Górnik Mysłowice, Górnik Siemianowice, Granica Chełm, Grębałowianka Kraków, Guzikówka Krosno, KP Gwarek Wałbrzych, HUKS Warszawa, OKS Jeziorak Szczecin (fan club Jezioraka?), KEM-Bud J. Góra, KKS Jelenia Góra (czy to są "odmiany" Karkonoszy?), OKS Mokrzyszów Tarnobrzeg, OKS Okocim, Olivia Gdańsk, MKS Partyzant Wodzisław (szal z motywem "h"), Podgórze Kraków, KS. Pogoń Nowy Bytom, Sagita Ursynów, Sarzynianka Nowa Sarzyna,Sławinek Lublin, Stal Szczecin, Sygnał Lublin, Wawel Wirek, MKP Piła, AKS Mikołow, Arkonia Szczecin, Orlęta Kielce, Podlasie Biała Podlaska, Prądniczanka Kraków, Sarmacja Będzin, Victoria Częstochowa, Arixa Nowa Sól

-
Nie zgodzę się, będąc na meczu z Jarotą w Poznaniu na stadionie Warty widziane osoby w koszulkach Lecha.Jarota pisze:z tym FC Lecha tak nie do końca,raczej nie udzielamy się na Bułgarskiej,i na odwrót FC Jarocin nie udziela się na Jarocie!!!!niestety dopadł Nas kryzys,w tej chwili to młyn 25-30 aktywnych osób,czasami jezdzimy na wyjazd(Sosnowiec 13 osób) i zawsze pojawiamy się w kilka osób na kadrze z flagą reprezentacyjną!!20wlapie pisze:Coś tam działa, są FC Lecha Poznań. Ostatnio nawet na meczu z Chojniczanką Chojnice zrobili kartoniadę i dopingowali, ale chyba tylko jedną połowę. Liczby w granicach kilkunastu osób, wiadomo, nie na wszystkich.
pozdrawiam
Ruch Zdzieszowice!
-
z tym FC nie do końca, sympatycy. Jarota Jarocin nie jest oficjalnym FC Lecha, FC Jarocin i Jarota to 2 oddzielne sprawy, chociaż cała Jarota sympatyzuje z Lechem i działają też ludzie z FC Jarocin, ale to może niech ktoś się wypowie ktoś bardziej kompetentny.karion5 pisze: Nie zgodzę się, będąc na meczu z Jarotą w Poznaniu na stadionie Warty widziane osoby w koszulkach Lecha.
dziennik z życia na terytorium wroga
-
tak jak napisałem wyżej Jarota Jarocin nie jest FC Lecha!!!!
część z Nas sympatyzuje z klubem z Poznania(może z 2 osoby w miarę regularnie na mecze na ulicy Bułgarską jeżdżą)ale nic po za tym!!!
FC Jarocin niestety także nie pojawia się na Naszych meczach,bo gdyby tak było to Nasz młyn nie wynosił by 20-30 osób tylko 120-130 osób "zgrabnej ekipy"!!!!
pozdrawiam serdecznie
część z Nas sympatyzuje z klubem z Poznania(może z 2 osoby w miarę regularnie na mecze na ulicy Bułgarską jeżdżą)ale nic po za tym!!!
FC Jarocin niestety także nie pojawia się na Naszych meczach,bo gdyby tak było to Nasz młyn nie wynosił by 20-30 osób tylko 120-130 osób "zgrabnej ekipy"!!!!
pozdrawiam serdecznie
-
w każdyn bądzą razie NIE JESTEŚMY WYMARŁĄ EKIPĄ tylko przechodzimy jakiś tam kryzys,który mam nadzieje w nie odległym czasie minie!!!!
-
zaraz się okaże że FC Jarocin to jedna z lepszych ekip w Polce a jak bez nich młyn Jaroty jest o 100 osób mniejszy a cześć z nich dokładnie 2 osoby sympatyzują z Lechem
śmieszą mnie takie tłumaczenia prawda jest taka że większość osób chodzących na mniejsze kluby w swoich miastach jest FC większego klubu i bez zbędnego pierdolenia
taka jest prawda i nie ma co odcinając się w necie ani ubrawić FC bo to śmieszne jest
no chyba że jak dostaniecie w******* to "pierdzieszewo" ale jak wygracie to "FC"
ALBO RYBKI ALBO AKWARIUM
śmieszą mnie takie tłumaczenia prawda jest taka że większość osób chodzących na mniejsze kluby w swoich miastach jest FC większego klubu i bez zbędnego pierdolenia
taka jest prawda i nie ma co odcinając się w necie ani ubrawić FC bo to śmieszne jest
no chyba że jak dostaniecie w******* to "pierdzieszewo" ale jak wygracie to "FC"
ALBO RYBKI ALBO AKWARIUM
-
KEM-Bud J. Góra, KKS Jelenia Góra (czy to są "odmiany" Karkonoszy?
KEM-Bud to dawna drużynka która grała w 2lidze i był tam ruch kibicowski...
a KKS JG to drużyna grająca w B-klasie i zajmująca się grupami młodzieżowymi-ruch kibicowski brak!!!
KEM-Bud to dawna drużynka która grała w 2lidze i był tam ruch kibicowski...
a KKS JG to drużyna grająca w B-klasie i zajmująca się grupami młodzieżowymi-ruch kibicowski brak!!!
-
sory że post pod postem ale mam pytanie o Górnik Piaski działali coś w tym sezonie??
-
o Góniku Piaski już było na tym forum. Tak, dzialają i w żadnym razie nie są wymarłą ekipą.lubinek33 pisze:sory że post pod postem ale mam pytanie o Górnik Piaski działali coś w tym sezonie??
dziennik z życia na terytorium wroga
-
patryk0670 pisze:Tak działają, aktywna ekipa.Wystawiany jest w miarę możliwości młyn, na derbach Czeladzi oprawy, najliczniejszy młyn oraz na meczu na którym przypięczętowano awans odpalona pirotechnika, był filmik na forum już wrzucony z odpalonym piro, zaliczony wyjazd na Unie Ząbkowice oraz na jesienne derby AKS Niwka - CKS Czeladź po stronie AKS-u, podczas meczu dochodzi do przyklepania zgody z chłopakami z AKS-u (obie ekipy pro Zagłębie Sosnowiec).lubinek33 pisze:sory że post pod postem ale mam pytanie o Górnik Piaski działali coś w tym sezonie??
W każdym bądź razie to żadna wymarła ekipa.
ok dzięki za odpowiedż to chciałem usłyszeć.
-
Górnik Siemianowice - szale wydane przez kibiców. Coś chcieli zdziałać ale słabo im to wychodziło, na meczach u siebie od kilku do kilkunastu osób. Czasem spotkać można Niebieskich ale to przy okazji spotkań z zagłebiowskimi klubami. Wracając do kibiców to mieli chyba dwie małe malowane flagi jakiś tam werbel ogólnie szału nie ma. Mam nadzieję że nic nie pomyliłem
BYŁO I JUŻ NIE WRÓCI
-
Szarotka Nowosielce działa jeszcze ? Kojarzy mi się, że to był/jest FC Stali Sanok ?
-
-
Dziękuję za odpowiedzi dotychczasowe, mam prośbę o wiadomości na temat tych zespołów, które wytłuszczyłem, z góry dziękuję.Henderson_ pisze:Agrykola Warszawa, BKS Lublin, Błękitni Kielce, Błękitni Tarnów (szal"Wojownicy z ulicy"), Borek Kraków, Czarni Wałbrzych, Czarnovia Kielce, Górnik Mysłowice, Górnik Siemianowice, Granica Chełm, Grębałowianka Kraków, Guzikówka Krosno, KP Gwarek Wałbrzych, HUKS Warszawa, OKS Jeziorak Szczecin (fan club Jezioraka?), KEM-Bud J. Góra, KKS Jelenia Góra (czy to są "odmiany" Karkonoszy?), OKS Mokrzyszów Tarnobrzeg, OKS Okocim, Olivia Gdańsk, MKS Partyzant Wodzisław (szal z motywem "h"), Podgórze Kraków, KS. Pogoń Nowy Bytom, Sagita Ursynów, Sarzynianka Nowa Sarzyna,Sławinek Lublin, Stal Szczecin, Sygnał Lublin, Wawel Wirek, MKP Piła, AKS Mikołow, Arkonia Szczecin, Orlęta Kielce, Podlasie Biała Podlaska, Prądniczanka Kraków, Sarmacja Będzin, Victoria Częstochowa, Arixa Nowa Sól
PS Fajnie jakby zmienić nazwę tematu na "Wymarłe/małe ekipy", to ukróciłoby wpisy typu "Nie nazywajcie nas wymarłą ekipą!", a jednocześnie nadal pełniłby funkcje informacyjne.
Pozdrawiam.
-
Ich młynek wynosi w porywach do 10 osób, a składa się z małych dzieci i najebanych staruchów, więc o jakiejkolwiek kumatości nie może być mowy :)arkasza pisze:Warta Gorzów? Coś się tam dzieje?
Wydali również jakieś szale i posiadają flagę.
Moje wypowiedzi - mój punkt widzenia.
-
witam. moze mi ktos scharakteryzowac "ekipe" GROM LEŚNO? Podobno jezdza na wyjazdy ,maja swoje gadzety w barwach... Czy to FC jakiejs wiekszej ekipy z Pomorza?
z gory dzieki
z gory dzieki
-
Czy istnieja jeszcze kibice Amici Wronki? Po rozwiazaniu 1druzyny, chodza przynajmniej na inne? albo moze cos na Blekitnych Wronki.
-
Tak patrzę, że w tym sezonie Dyskobolia grała w tej samej lidze co Błękitni. Byli może na wyjeździe we Wronkach, działo się tam coś?

-
Błękitni mają teraz młynek góra do 20 osób, średnia wieku w młynie jakieś 16 lat więc za dużo zapewne się nie działo, ale niech się któraś ze stron wypowie.
-
A Grom Wolsztyn?
-
Jak sobie ogolnie radzi teraz Dyskobolia?
zamiast gadać o zasadach lepiej ich przestrzegać
-
Działają u siebie, jeżdżą.
-
W 2010r powstała (nieoficjalna) grupa kibiców pod nazwą (warciarze"45). kibiców szalikowców ok. od 5 do 11 osób.(młyn). barwy: niebiesko - bordowi. i przychodzą na swoją drużynę KP Warta Gorzów Wlkp którą występuje A - klasie (Wschodniej grupa: Gorzów Wlkp! www.warciankagorzow.futbolowo.pl
-
Jak powstała to chyba zły temat;) Chyba że już wymarła...warta33 pisze:W 2010r powstała (nieoficjalna) grupa kibiców pod nazwą (warciarze"45). kibiców szalikowców ok. od 5 do 11 osób.(młyn). barwy: niebiesko - bordowi. i przychodzą na swoją drużynę KP Warta Gorzów Wlkp którą występuje A - klasie (Wschodniej grupa: Gorzów Wlkp! http://www.warciankagorzow.futbolowo.pl

-
Andy... klub kibica Warty Gorzów długo był wymarły że nikt go nie z krżesił. ale 2010 r tak się stało...
-
Kod: Zaznacz cały
Viclav napisał(a):
Tak patrzę, że w tym sezonie Dyskobolia grała w tej samej lidze co Błękitni. Byli może na wyjeździe we Wronkach, działo się tam coś?
Byliśmy w 17 osób, ogarniętych miejscowych nie stwierdziliśmy
Kod: Zaznacz cały
C-45 napisał(a):
Jak sobie ogolnie radzi teraz Dyskobolia?
Mamy się dobrze, choć zawsze mogło by być lepiej ;)
Wyjazdy w tym sezonie na których byliśmy w więcej niż 10 osób,
Wronki-17
Niepruszewo- około 90, kroimy miejscowych z fany
Rakoniewice-około 30-40
Zbąszyń- niecałe 30
Lwówek- około 80-90
Opalenica około 20
Buk-niecałe 30, mamy małe spięcie z miejscowymi którzy po całej akcji pokazują psom kto najbardziej od Nas broił...
Pozostałe wyjazdy 0-10 osób ale nie będe ich tu wymieniał bo nie ma sensu
Do tego Reprezentacja w tym roku
Litwa- 17 osób
Grecja- 2 osoby
Po wyjeździe na Litwę gościmy na meczu Górnika Łęczyca w 14 osób.
pytania ? zapraszam na priv.
-
Nieźle ta Dyskobolia. Generalnie nie jestem w temacie,dlatego pozytywnie się zaskoczyłem. Powodzenia.
-
bytomskie Szombierki...wymarla ekipa,zbieranina lokalanych osiedlowych panow po 40tce czy moze w kontekscie awansu grupka osob,ktora moze ponownie zbudowac ruch kibicowski na Szombierkach?
-
Nie jest to wymarła ekipa, zbieranina "lokalnych osiedlowych panów po 40tce", ani "grupka osób, która może ponownie zbudować ruch kibicowski na Szombierkach".Szombierki cały czas mniej lub bardziej aktywnie działają.Ogarnij się człowieku, bo jak czytam Twoje posty to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.pattaya man pisze:bytomskie Szombierki...wymarla ekipa,zbieranina lokalanych osiedlowych panow po 40tce czy moze w kontekscie awansu grupka osob,ktora moze ponownie zbudowac ruch kibicowski na Szombierkach?
-
Napisz cos więcej, wyjazdy, mecze u siebie, jak to wygląda ilościowo. Od czasu do czasu bywam na Szombierkach i na murach widoczna [link] jednak. Sam jestem ciekawy jak to wygląda teraz.patriota85 pisze:Nie jest to wymarła ekipa, zbieranina "lokalnych osiedlowych panów po 40tce", ani "grupka osób, która może ponownie zbudować ruch kibicowski na Szombierkach".Szombierki cały czas mniej lub bardziej aktywnie działają.Ogarnij się człowieku, bo jak czytam Twoje posty to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.pattaya man pisze:bytomskie Szombierki...wymarla ekipa,zbieranina lokalanych osiedlowych panow po 40tce czy moze w kontekscie awansu grupka osob,ktora moze ponownie zbudowac ruch kibicowski na Szombierkach?
-
Sagita rzeczywiście już nie istnieje dobrych kilka lat. Drużyna typowo koleżeńska. Szale były zrobione, były plany na flagę ;) Ze względu na charakter zespołu, praktycznie na każdym wyjeździe byli kibice Sagity. Swego czasu była zgoda z Naprzodem Zielonki. Przy okazji meczu na 10-cio lecie drużyny a jednocześnie zamykającego oficjalnie istnienie Sagity większy pokaz ultras ;) Świece dymne, strobo itd. Postaram się wrzucić foty w późniejszym czasie.Averno pisze:Sagita Ursynów-nie istnieje, szale zrobili pilkarze dla siebie i kolegow, co ich czasem dopingowali.