Polska - Francja (9 czerwca 2011)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

adi138

Polska - Francja (9 czerwca 2011)

Post autor: adi138 »

Jeszcze około miesiaca do meczu.

Poki co o biletach wiemy tyle:
Nadal nie wiemy w jakiej cenie będą bilety na inauguracyjny mecz na PGE Arenie. Wygląda na to, że miasto nie może się porozumieć z PZPN-em, który jest organizatorem spotkania. Nieoficjalnie mówi się, że bilety będą kosztować od 80 do ponad 200 zł.
-Bilety nie będą tanie, ponieważ mamy złe doświadczenia, gdy wejściówki kosztują niewiele. Zależy nam, aby na mecze zamiast chuliganów przychodziły rodziny z dziećmi. Już na meczu Polska - Francja zamierzamy wprowadzić bilety rodzinne. Szczegóły dystrybucji i ceny wejściówek będą znane w przyszłym tygodniu - deklaruje Lato.
Skończyliśmy z tanimi biletami na mecze reprezentacji! - ostro podkreślił prezes PZPN. - Mamy złe doświadczenia, gdy wejściówki są tanie. Ceny muszą być wysokie, bo to odstraszy potencjalnych chuliganów - dodał prezes.
- Zależy nam, aby na stadionie był komplet publiczności. Dlatego optujemy za tym, aby te najtańsze bilety były dostępne dla każdej kieszeni. Wydaję mi się, że cenę lekko powyżej kosztów biletu kinowego byłaby tutaj odpowiednia. - dodaje prezydent Gdańska.

W KWESTII BOJKOTU JESLI BEDZIE INFO ZOSTANIE ONO PRZEDSTAWIONE
iparts.pl
kibicgdz2

Re: Polska - Francja (Gdańsk 9 czerwca 2011)

Post autor: kibicgdz2 »

Pojebało ich po całości, ale poczekajmy na oficjalne info co do biletów. Zawsze można się wybrać pod sam stadion bez biletu i zamanifestować swoje racje, ale do tego potrzeba by dobrej mobilizacji we wszystkich środowiskach.
stefan25

Post autor: stefan25 »

tak na marginesie trzeba dodać że 9 czerwca nie jest oficjalnym terminem fifa, więc kluby nie mają obowiązku puszczać zawodników na mecz kadry. Francja może przyjechać w 2 składzie.
sierżant_sztabowy

Post autor: sierżant_sztabowy »

Skończą ten stadion na ten termin bo mam wątpliwości ?
Henri de Lagardere

Post autor: Henri de Lagardere »

sierżant_sztabowy pisze:Skończą ten stadion na ten termin bo mam wątpliwości ?
Skończyć skończą ,ale nie wiem czy ludzie pójdą na mecz przy biletach po 80zł i to jeszcze na Francję B.
Sk1910

Post autor: Sk1910 »

No no, nie długo ceny biletów beda takie jak połowa pensji niektórych.
drake121

Post autor: drake121 »

Skończyliśmy z tanimi biletami na mecze reprezentacji! - ostro podkreślił prezes PZPN. - Mamy złe doświadczenia, gdy wejściówki są tanie. Ceny muszą być wysokie, bo to odstraszy potencjalnych chuliganów - dodał prezes.
Najgorszym doświadczeniem tanich biletów z pewnością był mecz z WKS.

Nie ma co się rozpisywać.
dzordz1962

Post autor: dzordz1962 »

Bilet na mecz Finału Mistrzostw Europy kategorii 3 - 200zl, bilet na mecz towarzyski reprezentacji Polski z reprezentacja Francji B 80 - 160 - 240 ja tu czegos nie rozumiem... on chce żeby rodziny przychodziły na mecze kadry zamiast "kiboli" ja sie pytam która rodzina(2+2) jest w stanie wydac 600zl na mecz Polski. Co w tym kraju sie dzieje... nie bede wspominał o zamknietych stadionach Lecha i Legii bo juz mi brak słow...
Partycja

Post autor: Partycja »

Na reprezentację tylko na wyjazdy, tam się zawsze coś dzieje i jest o wiele więcej ogarniętych ludzi. W Polsce bojkotować mecze repry, brak kasy z biletów najbardziej zaboli tych cwelów z pzpn, a jeszcze jak się sponsorzy wycofają to może zaczną nas wtedy doceniać i słuchać.
piekne lata 90-te

Post autor: piekne lata 90-te »

bojkotowac ten mecz i niech pzpn spierdala ze swoimi pomyslami i takimi biletami!!!
PBtoMY

Post autor: PBtoMY »

oni chca ludzi zniechecic a nie chuliganow bo chuligana stac na mecze gdy te osoby sie pojawiaja zawsze na meczach swojej druzyny np wyjazd na mecze swojej druzyny przecietnie np z Bytomia do Gdanska kosztuje nas kolo 95zl do tego jakies jedzenie napoje wyjdzie kolo 170zl do tego chuligan uprawia sztuki walki za ktore tez musi placic i tez to w granicach 100zl za miesiac! jest teraz 10 wyjazdow liczac 100zl srednio bo sa niektore sa blisko! Masz 10 wyjazdow w sezonie wychodzi za same bilety i dojazdy 1000zl do tego kup jakas koszulke ekipowa wrzuc cos dla chlopakow ktorzy potrzebuja pomocy bo sa za kratami trzeba taz goscic zgody itp wyjdzie tez na rok jakas suma wyjdzie nie mala:) rocznie przeliczajac to to wyjdzie kolo 3000-3500zl! zapomnialem o karnecie na swoje mecze co w takich klubach jak Legia czy Wisla kosztuja minimum 400zl!
lako

Post autor: lako »

Stadion mieści 40tyś. Przy bojkocie tej kopaniny przyjdzie jakieś 5tyś. To przy biletach średnio za 90zł strata jakiś 3mln zł. Chcieliście bojkotować mecze swoich drużyn i wymyślano jeszcze inne bzdury. A co to da? Nic. Wiele klubów zbankrutuje, a pzpn będzie miał nas nadal w d****. Do Euro niech repra gra przy pustych trybunach, pzpn dostanie po kieszeni, może sobie o Nas przypomną.. Jakimś koniecpzpnom się udało, Nam też się uda!
???

Post autor: ??? »

Z wyjazdami , może być problem , bo kopacze osiągneli taki poziom ,że nikt nie chce z nimi grać :) Jednak jest światełko w tunelu..... kwalifikacje do MŚ 2014R , no chyba ,że do tego czasu rozwiążą pzpn :)
Kumaty12345

Post autor: Kumaty12345 »

VJ pisze:Dobrze byłoby aby mając na uwadze akcję Platformy pod roboczym tytułem "dopalacze bis" i ostatnie decyzje PZPN-u (bilety na PL-FRA) zabrało głos OZSK.

To da do myślenia na dzień przed rezerwacją biletów.

możliwe opcje:
1. Jedziemy na mecz i bierzemy udział w wielkim sukcesie jakim jest otwarcie PGE (może załapiemy się na przemówienie jakiegoś kacyka PO)
2. Jedziemy ale mecz oglądamy w barach
3. Siedzimy na d**** w domu.

jak dla mnie najlepsza opcja to jechać do Gdańska i nie wchodzić na mecz. Zrobić coś na wzór akcji którą przeprowadziła Arka Gdynia na meczu Górnika Wałbrzych z Bałtykiem.

ot, luźna propozycja. jak wiadomo, nie jest odpowiednie miejsce do dyskutowania nad nią.
Idealna propozycja;) Już to sobie wyobrażam jak na taki wielkim stadionie siedzi max kilka tysięcy ludzi:)
wislak55

Post autor: wislak55 »

Kumaty12345 pisze:
VJ pisze:Dobrze byłoby aby mając na uwadze akcję Platformy pod roboczym tytułem "dopalacze bis" i ostatnie decyzje PZPN-u (bilety na PL-FRA) zabrało głos OZSK.

To da do myślenia na dzień przed rezerwacją biletów.

możliwe opcje:
1. Jedziemy na mecz i bierzemy udział w wielkim sukcesie jakim jest otwarcie PGE (może załapiemy się na przemówienie jakiegoś kacyka PO)
2. Jedziemy ale mecz oglądamy w barach
3. Siedzimy na d**** w domu.

jak dla mnie najlepsza opcja to jechać do Gdańska i nie wchodzić na mecz. Zrobić coś na wzór akcji którą przeprowadziła Arka Gdynia na meczu Górnika Wałbrzych z Bałtykiem.

ot, luźna propozycja. jak wiadomo, nie jest odpowiednie miejsce do dyskutowania nad nią.
Idealna propozycja;) Już to sobie wyobrażam jak na taki wielkim stadionie siedzi max kilka tysięcy ludzi:)
a Lato by znowu pierdzielił ze brzydka pogoda była i kibice nie przyszli heheh
fan_tatara

Post autor: fan_tatara »

Weźcie, pierdolcie te bilety. Po co nam mecze u siebie, ja nie nie miałbym nic przeciwko gdyby kadra zawsze grała na wyjeżdzie (w Europie).
z winkla

Post autor: z winkla »

Zbojkotujmy ten mecz i tyle!!! Nawet jeżeli przyjdzie te 10 tyś zgredów itd w co wątpię przy takich cenach biletów to będzie spory sukces przy pojemności stadionu 40 tyś. Zobaczymy co wtedy powiedzą działacze pzpznu, politycy, którzy chcieli wyrzucić kibiców ze stadionów:)

Lepsza zima w maju, niż lato w PZPN-ie !!!
Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC »

nie pamiętam żeby w ostatnich latach naszego pierdolnika coś mnie bardziej ucieszyło niż pamiętna Słowacja na Śląskim :) na samo wspomnienie od razu mam banana na gębie
fannn

Post autor: fannn »

jak się bojkot odpowiednio nagłośni, poda sensowne argumenty to może to wypalić jak najbardziej.
piekne lata 90-te

Post autor: piekne lata 90-te »

dokładnie, potrzebna jest głośna akcja o bojkocie cen na ten mecz! jesli bedziemy sie ogłaszać, że bojkotujemy, to tylko z powodu wysokich cen za bilety, inaczej media nas zjedza, kazdy inny argument bedzie dzialal na nasza niekorzysc, a jak ludziom uswiadomimy, ze nie mozna tyle placic za bilety, bo to 10% minimalnej placy, ze rodzin na to nie stac, to szansa jest na sukces...
S19K47S

Post autor: S19K47S »

Ciekawy artykuł odnośnie tego meczu.
http://stadiony.net/aktualnosci/2011/05 ... dy_indziej
pwmo-pwmo

Post autor: pwmo-pwmo »

Ja jestem również za bojkotem meczów na Euro, z tym że to nie wypali, za dużo przypadkowych ludzi ale mecze towarzyskie jak najbardziej. Nikt z pikników nie będzie na meczach towarzyskich z takim poziomem jaki prezentują kopacze!

Tak więc do Gdańska można się przejechać ale nie na mecz, jak ktoś ma pilną potrzebę zobaczenia stadionu to można przed meczem, potem można sobie kicnąć i łyknąć jodu nad morzem!
zwierzak
Kontakt:

Post autor: zwierzak »

Bojkot meczu z Francją mija się z celem, co więcej PZPN osiągnie swój cel jakim przecież jest to, żebyśmy na mecze nie chodzili.

Inna sprawa, że chyba mało kto z Was liczył, że bilet na ten mecz będzie tańszy niż 50 zł, a więc 80 zł to "tylko" 30 zł więcej. Tylko 30 zł, bo to nie aż taki problem biorąc pod uwagę ile każdy kibol wydaje jeżdżąc, co dwa tygodnia (albo i częściej) za swoją drużyną.

Podniesienie cen uderzy przede wszystkim w rodziny. Dla przykładowej czterosobowej (2+2) to już wydatek większy o 120 zł, nie mówiąc już o droższych sektorach, które zazwyczaj takie osoby zajmują. Jeżeli weźmiemy pod uwagę fakt, że mecz jest dla wielu kibiców w odległym Gdańsku i doliczymy do tego koszty jedzenia itp. (+ewentualny nocleg) to koszt takiej wycieczki na co najwyżej średnie widowisko robi się ogromny.

Podsumowując - mała liczba pikników + stała liczba kiboli (co można pokazać poprzez inną formę protestu) spowoduje, że na przyszłość wybijemy PZPN-owi takie pomysły o podnoszeniu cen z głowy. O ośmieszeniu ich decyzji już nie mówiąc.

Pozdrawiam
Jimmy1962

Post autor: Jimmy1962 »

Popieram exlima
mnich1926

Post autor: mnich1926 »

No i ładne ceny biletów dojebali... musi byc jakies wspolne stanowisko OZSK czy moze Lechii bo wkoncu mecz bedzie na ich nowym stadionie co robimy z tym meczem? bojkot czy protest na meczu?

P.S. ktoś wczesniej pisał o hakerach blokujacych serwisy z biletami, ale mozemy przeciez sami utrudnic innym kupno biletów, wystarczy zarezerwowac wszystkie bilety i juz ich nikt nie kupi... oczywiscie nie placimy za nie i po chyba dwoch dniach wróca do sprzedaży, no i potem znow to samo.... niech mnie ktos poprawi ale chyba tak to dziala na kupbilet
bociano11

Post autor: bociano11 »

No i ładne ceny biletów dojebali... musi byc jakies wspolne stanowisko OZSK czy moze Lechii bo wkoncu mecz bedzie na ich nowym stadionie co robimy z tym meczem? bojkot czy protest na meczu?

P.S. ktoś wczesniej pisał o hakerach blokujacych serwisy z biletami, ale mozemy przeciez sami utrudnic innym kupno biletów, wystarczy zarezerwowac wszystkie bilety i juz ich nikt nie kupi... oczywiscie nie placimy za nie i po chyba dwoch dniach wróca do sprzedarzy, no i potem znow to samo.... niech mnie ktos poprawi ale chyba tak to dziala na kupbilet
sprzedaży,już cię poprawiłem
Partycja

Otóż bojkot wcale nie mija się z celem ale właśnie jest najlepszym rozwiązaniem. komunistów z pzpn tak naprawdę nie obchodzi kto na tym meczu będzie. Czy będą to rodziny z dziećmi, czy sami kibole czy nawet kosmici. Dla nich liczy się TYLKO kasa. Więc im mniej ludzi na tym meczu tym bardziej ich to zaboli.

Bardzo dobry pomysł z blokowaniem biletów poprzez zamawianie i nie płacenie. I tak ąz do dnia meczu :D
Partycja

To nie tak, cwele z pzpn poczuły że mogą na tym meczu zgarnąć dużo większą kasę bo nowy stadion i przyjdą pikniki i kibice sukcesu budowlanego i jakoś trzeba tą pustą masę ściemnić dlaczego takie drogie bilety. Podobnie jak rząd naprawdę ważne sprawy zasłania kibicami, tak samo zrobił pzpn. Pusty naród łyknie wszystko, dlatego tak się nas boją bo my otwieramy ludziom oczy.
fan_1953

Re: Polska - Francja (9 czerwca 2011)

Post autor: fan_1953 »

Żadnych flag, pełno wymalowanych januszy, a komentatorzy to tak się podniecili "wspaniałą atmosferą" że brak słów, chociaż chyba był tam ktoś ogarnięty bo przez chwilę było chyba słychać "j**** pzpn", ale szybko uciszeni przez spikera. Sam już nie wiem co z tym protestem, czy to coś daje, chociaż początkowo byłem za ... Chyba jednak nie ma co siedzieć cicho, tylko pokazać że mimo wszystko dalej trwamy, bo aż ciężko mi na to patrzeć co się dzieje.
Joka

Post autor: Joka »

No taki doping, że Francuzów było słychać nawet...masakra.
No ale z ich perspektywy doping miażdżył...
GrubyBKS
Kontakt:

Post autor: GrubyBKS »

Dobrze mi się wydawało, że gniazdo na Żylecie zostało zdemontowane?
GtWładzię

Post autor: GtWładzię »

Po co to to w ogóle komentować?
Stary14

Post autor: Stary14 »

zieLoNy1910 pisze:dostał polecenie...
BIAŁORUŚ
Hanys_1964

Post autor: Hanys_1964 »

Po 1) Szpakowski w żadnym wypadku nie jest naszym sprzymierzeńcem, kto oglądał debatę na TVP kilka dni po meczu w Bydgoszczy wie o czym mówię.

Po 2) Na początku gdy zaczął się protest byłem przekonany, że dzięki zjednoczeniu pokażemy ,,kto tu tak naprawdę rządzi". Niestety kilka ekip wyłamało się z protestu (świętowanie mistrzostwa, walka o utrzymanie, puchary itp.) i to moim zdaniem jest nasza największa porażka, brak jedności...

Po 3) Mam nadzieję, że OZSK wymyśli jakąś nową słuszną strategię, bo jak narazie osoby, którym zależy na zlikwidowaniu zorganizowanego ruchu kibicowskiego osiągają swój cel. Policja, która zawsze była naszym wrogiem zyskała teraz sojusznika w postaci premiera i podległych mu wojewodów, do tego dochodzą pikniki (którzy w d**** mają zorganizowany ruch kibicowski) i ogólnie społeczeństwo, które od lat karmione przez media tym jak to na stadionach jest niebezpiecznie, cieszy się, że wreszcie ,,na stadiony będą mogły przychodzić rodziny z dziećmi", plus ludzie ogólnie negatywnie nastawieni do piłki nożnej a w szczególności do kibiców (a takich też nie brakuje).

Moim zdaniem tylko wspólne zjednoczenie może przynieść nam pozytywny skutek w postaci wygrania tej niełatwej wojny.

W zorganizowanym ruchu kibicowskim nie ma miejsca na demokrację, dlatego mam nadzieję, że ludzie znajdujący się na górze podejmą dalsze słuszne kroki, abyśmy to my wygrali tą wojnę.

P.S.
Legia w swoim konflikcie z ITI pokazała, że można...
wezyr

Post autor: wezyr »

to nie forum o komentatorach sportowych, więc kibice sprzed TV wrzućcie na luz.

Jak widać TA FORMA protestu ch.ja daje. Natura nie znosi próżni, oddaliście trybuny, które mogłyby być najlepszą "tubą" protestu - doping przeplatany wrzutami. A jest piknik, na którym przy 30 tys. słychać 10 żabojadów, którzy sobie pracują w Wawie, a nie są fanatykami.
Repertuar dopingu "b. bogaty: "Polska, klask klask"
M.in. to forum pełne jest wpisów "jesteśmy najlepsi w Europie", a na Euro skończy się tak, że w fanzonach, a tym bardziej na stadionach zostaniemy przekrzyczeni u siebie nie tylko przez Angoli, Niemców i Holendrów ale i przez Iroli czy Szkotów i zamiast pokazać swój potencjał kibicowski, głośny, melodyjny, urozmaicony doping, będzie śmiech i wstyd.
Powtarzam w tej formie protestu nie ma logiki.
To tak jak by wam ktoś zakazał chodzić na piwo do knajpy a wy w proteście na ten zakaz byście właśnie nie chodzili do knajpy na piwo. Gdzie tu logika?
Kogo karzecie? Siebie? Piłkarzy - dla nich wbrew pozorom to wcale nie jest takie eldorado i lans - bo więcej zarobią w klubach (część kopaczy np. czasem sama rezygnuje z kadry), a bardziej honor, więc tak bardzo już po nich nie jedźcie. Taki Kuba czy Lewy zawsze byli z kibicami.
Bojkot PZPN? Myśleliście, że PZPN zbankrutuje, bo wy nie kupicie biletów? Ale jak nie wy to inni kupią.
Tylko net i część mediów coś tu da. Po serii transów w necie w komentach w tematach zupełnie nie piłkarskich pełno wpisów po jakiejś aferze - "to teraz niech zamkną np. drogi albo szpitale", lub np. problemy z autostradą A2 i Chińczykami lub bakterią - zgryźliwe komenty "na pewno winni kibice/kibole" - taka szydera przeszła już do języka i zaczyna funkcjonować w świadomości, że to był temat zastępczy, przykrywka do nieudolności Rudego.
Też pojawia się jakaś dziwna moda "gimnazjalistów kumatych" na bojkot repry. POkręcone to wszystko, a Rudy się cieszy.
Pinnacle

Post autor: Pinnacle »

wps pisze:brawo,wreszcie zrozumieliście że brak dopingu c**** daje.Jeśli nie manifestacja to nic nie pomoże nawet te śmieszne stowarzyszenia OZSK z którymi nikt podkreślam nikt sie nie liczy i do euro sie nikt liczyl nie będzie

Zostaw OZSK w spokoju. Jest teraz czas nagonki przed-Euro wiec lepiej wykorzystywac sily oszczednie i z glowa. Duza akcja typu masowa, spontaniczna manifestacja niezadowolonych ludzi czyli to czego ty sie domagasz bylaby swietnym polem do popisu dla prowokatorow. Skonczyloby sie kolejnymi wyrokami, karami, zakazami itp. tak jak skonczylo sie chociazby w Bialymstoku kilka tygodni temu. Ponad to antykibicowskie media dostalyby wody na mlynskie kolo swojej kampanii majacej na celu dalsze kompromitowanie srodowiska kibicowskiego w oczach spoleczenstwa. Lepiej walczyc o swoje legalnymi metodami i ciesz sie ze jest tak profesjonalna organizacja jak OZSK ktora to robi bo jeszcze kilka lat temu fani mogliby tylko manifestowac, a taka okazja to gratka dla policyjnych siepaczy. Skonczyloby sie wyrokami, karami itd. a ludzie powoli traciliby zapal i wiare w powodzenie. Na szczescie srodowisko kibicowskie dojrzewa, w porownaniu z tym co bylo 10-15 lat temu jest o niebo lepiej a najlepszym efektem tego jest wlasnie powstanie OZSK ktorego przedstawiciele wiedza jakim jezykiem rozmawiac z wladza i jak egzekwowac to co gwarantuje nam prawo. Trzymaj za nich kciuki bo reprezentuja rowniez twoj interes o ile rzeczywiscie jestes fanem i tesknisz za prawdziwa atmosfera meczu a nie komercyjnego cyrku.
Igor48

Post autor: Igor48 »

O ile mecz z rezerwami Argentyny był naszym sukcesem to ten z Francją był naszą porażką i nie chodzi mi tutaj o wynik na boisku. PZPN dostał to co chciał- komplet publiczności przy drogich biletach. Rodziny z dziećmi i wymalowane pajace prowadzili spontaniczny, prosty doping z falą meksykańską. Jeśli postawić by wśrod nich wodzireja rodem z siatkówki to cały stadion by się bawił. O to właśnie im chodziło. Szpakowski to mało co się nie posrał z zachwytu, Lato pewnie się posrał. Bojkotowanie meczów mozna urządzać w momencie kiedy jest wiadomo że ludzie nie przyjdą. W tym momencie to oddanie pola piknikom bez walki. Nie można bojkotować meczów u siebie a jeździc tylko na wyjazdy ponieważ do Euro kadra będzie grała głównie w kraju.
zdrowa krowa

Post autor: zdrowa krowa »

Porazka na całej lini, osiagnęli co chcieli i tyle .Nasza nieobecność nic nie dała.Był komplet, był jakis tam doping, kultura i porządek - czyli jak na siatkówce.Jak tak dalej pójdzie to zostaną nam tylko nasze " podwórka" .
fdgaf

Post autor: fdgaf »

Jak ktos wierzyl w skutecznosc bojkotu to wczoraj chyba ostatecznie zobaczyl , ze taka forma jest zgodna z polityka rzadu i oczekiwaniami sporej czesci wlascicieli klubow. Bilety sprzedane, trybuny zapelnione, jakis doping sie pojawil .A , ze to bylo kilka okrzykow? Z czasem bedzie to kilkanascie okrzykow .

Zreszta pare dni temu mialem okazje byc na meczu 3- ligi. Zazwyczaj ochrania ich mecze prywatna firma, pod stadonem z 10 radiowozow. A na tym meczu 5 starych dziadow w kamizelkach i jeden radiowoz. Wszystko idzie tak jak chca rzadzacy a niektorzy udaja , ze to skuteczna forma protestu.
Na meczach cisza i spokoj,frekwencja nie spada , na jednej trybunie siedza np. Elana z Zawisza , nie ma zadnych burd . Czy nie o to chodzilo ?
Bonjo
Kontakt:

Post autor: Bonjo »

Lepiej walczyc o swoje legalnymi metodami i ciesz sie ze jest tak profesjonalna organizacja jak OZSK ktora to robi bo jeszcze kilka lat temu fani mogliby tylko manifestowac, a taka okazja to gratka dla policyjnych siepaczy. Skonczyloby sie wyrokami, karami itd. a ludzie powoli traciliby zapal i wiare w powodzenie.
Wydaje mi się że ludzie tracą zapał patrząc na obecną "walkę"... Idąc drogą "legalnych metod" nic nie osiągniemy. W dodatku zaproponowaną ustawę prędzej podpisze piknik niż fanatyk - chyba że o to chodziło? Zresztą nawet po uzbieraniu 100 tys. i tak przepadnie jednogłośnie po pierwszym głosowaniu.

Róbmy, piszmy i krzyczmy swoje. Na stadionie, a jak zabronią, to na ulicach. Obecnie rezygnujemy z jednego i z drugiego, a wyznacznikiem polskiego ruchu kibicowskiego jest publiczność na meczu Polska-Francja.
ODPOWIEDZ