Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
dres i kaptur
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Jak na lini Ruch Chorzów - Raków Częstochowa i Piast Gliwice - Legia Warszawa?
-
Michał***24
W jakich okolicznościach powstała zgoda badz układ nie jestem pewien Mks Karolina Jaworzyna Śląska-Chełminianka Chełmno i kiedy została zakonczona!?
-
ewa-drzyzga
Nie jestem z żadnej stron ale mam pytanko.
To prawda że w weekend GKM przybił układ z Podbeskidziem ?
To prawda że w weekend GKM przybił układ z Podbeskidziem ?
-
rzekomo_mowia
ewa-drzyzga pisze: To prawda że w weekend GKM przybił układ z Podbeskidziem ?
prawda
Wielkie dzięki za wsparcie dla Podbeskidzia, z którym dzień wcześniej przybiliśmy układ.
-
Motorowiec
Pamietam ze wtedy Hetman tez wywieszal flagę Ruchu.19(R)20 pisze:na tym forum ostatnimi czasy roi się od psów więc lepiej wszelką wiedzę zostawić dla siebie...
U nas przez kilka sezonów wisiała czerwona fana Hetmana po był początek lat 90
http://giekaemowcy.pl/joomla/index.php? ... i#comments
układ GKM z TSP Podbeskiedzie Bielsko Biała
układ GKM z TSP Podbeskiedzie Bielsko Biała
Michał***24 pisze:W jakich okolicznościach powstała zgoda badz układ nie jestem pewien Mks Karolina Jaworzyna Śląska-Chełminianka Chełmno i kiedy została zakonczona!?
Mniej więcej o tym "układzie" czy zgodzie dowiedziałem się dosłownie przypadkowo. Taki typ z Jaworzyny (chodził też na Górnika) chciał coś rozkręcać na swoim miejscowym klubie Karolina. Kręcili mini młynek jakieś wyjazdy były zaliczane (odległościowo nie za dalekie ze względu na klasę rozgrywkową). Nawiązał sobie jakiś kontakt z typem z Chełmna który jeździł na Arkę (na Górniku też kiedyś pojawił się z Arkowcami). No i tak można powiedzieć to się zaczęło.
Jak wspomagali się? Naprawdę na ten temat sie nie wypowiem bo jak jedna ekipka liczy sobie powiedzmy 15-20 osób to ilu ich może jechać 400 km na mecz A klasy wspomóc zgodę/układ?
Odwiedzin zapewne za wiele nie było. Potem w Jaworzynie był przez pewien okres odpływ ludzi (emigracja, pucha, ustatkowanie się życiowe) i ruch kibicowski w tymże okresie podupadł. Wydaje mi się że w Chełmnie było mniej więcej podobnie.
"Zgoda" / "układ" rozwiązała się sama.
Jak na linii?
Stal Rzeszów - Czarni Jasło
Resovia Rzeszów - Czarni Jasło ?
Stal Rzeszów - Czarni Jasło
Resovia Rzeszów - Czarni Jasło ?
układ GKM z TSP Podbeskiedzie Bielsko Biała dobrali się idealnie i są siebie warci :)
maRjan pisze:układ GKM z TSP Podbeskiedzie Bielsko Biała dobrali się idealnie i są siebie warci :)
TAK JAK I WY I WASZE ZGODY:) chcieli,wiec mają po co to komentować !! Czas pokarze co z tego będą mieli!!Patrz na swoją ekipę !!
[quote="tablica11"]Jak na linii?
Stal Rzeszów - Czarni Jasło-kosa
Resovia Rzeszów - Czarni Jasło-kosa
Stal Rzeszów - Czarni Jasło-kosa
Resovia Rzeszów - Czarni Jasło-kosa
* Zgłoś post
W dniu dzisiejszym zakończona została wieloletnia zgoda pomiędzy kibicami Resovii Rzeszów i Stali Stalowa Wola.
Tym samym ''Podkarpacka Ośmiornica'' przeszła do historii i obie grupy nie będą już działały pod tym szyldem.
Zgodę zerwali kibice z Rzeszowa przy okazji dzisiejszego meczu obu drużyn.
Zapewne wiele osób ciekawi powód zerwania zgody-jeśli obie ekipy będą chciały,to go ujawnią same.
W dniu dzisiejszym zakończona została wieloletnia zgoda pomiędzy kibicami Resovii Rzeszów i Stali Stalowa Wola.
Tym samym ''Podkarpacka Ośmiornica'' przeszła do historii i obie grupy nie będą już działały pod tym szyldem.
Zgodę zerwali kibice z Rzeszowa przy okazji dzisiejszego meczu obu drużyn.
Zapewne wiele osób ciekawi powód zerwania zgody-jeśli obie ekipy będą chciały,to go ujawnią same.
I dobrze z żydami będą trzymać
no to Stalówka bez zgód została...
Macie rozkminy :)Nie wzniecajcie afery...
-
internetowy_fajter
"no to Stalówka bez zgód została..."
i wyjdzie im to tylko na dobre.
i wyjdzie im to tylko na dobre.
nie ogarniam tego co dzieje się w Stalowej, trochę przykro bo myślalem że zarówno Raków jak i Resovia to ich mocne zgody. ale widocznie mieli swoje powody.
tymczasem info z szalikowcy.com:
"Dziś doszło do wspólnego grilla pomiędzy Karpaty Krosno i Polonia Przemyśl wraz ze Stalówką. Obie ekipy wystawiły po 30 zawodników do konkursu w jedzeniu kiełbasek. Zwycięscą zostali sympatycy Karpat. "
Stalówkę i Polonię wcześniej łączyły jakieś stosunki? Coś przegapiłem?
tymczasem info z szalikowcy.com:
"Dziś doszło do wspólnego grilla pomiędzy Karpaty Krosno i Polonia Przemyśl wraz ze Stalówką. Obie ekipy wystawiły po 30 zawodników do konkursu w jedzeniu kiełbasek. Zwycięscą zostali sympatycy Karpat. "
Stalówkę i Polonię wcześniej łączyły jakieś stosunki? Coś przegapiłem?
Kogoś kumatego z Hutnika Nowa Huta, aby wymienił aktualne kosy poza lokalnymi w mieście i przedstawił krótką geneza jak one powstały
Co spowodowało kosę pomiędzy Wisła, Lechia vs. Motor ?
Za czasów zgody Wisła-Motor była bardzo mocna kosa ze Śląskiem, Motor dostał ultimatum albo my albo Śląsk, wybrali Śląsk i od tamtej pory jest kosa a co do Lechii niech się wypowie ktoś z Trójmiasta$zopen pisze:Co spowodowało kosę pomiędzy Wisła, Lechia vs. Motor ?
http://historiawisly.pl/wiki/index.php? ... tare_ZgodyZgoda powstała pod koniec lat 80-tych. Co do jej istnienia nigdy jednomyślności nie było. Części kibicom - tak z jednej, jak i z drugiej strony - wspólne kontakty się nie podobały. Inni natomiast za "zgodą" jak najbardziej się opowiadali. Zgoda z Motorem trwała krótko. Mimo iż konkretnej daty zawarcia porozumienia nie da się określić, to można powiedzieć, że nie trwała dłużej niż dwa lata. Zakończyły ją bardzo dobre kontakty Motoru ze Śląskiem, zwaśnionym wówczas z Wiślakami. Motorowcy nigdy nie kryli, że bliżej im do WKSu.
Z forum Motoru:
i post użytkownika "BANDA MOTOR"Z opowiadań które słyszałem poszło o wywieszenie przez Naszych kibiców flagi Śląska na meczu z Wisłą w Lublinie, co bardzo nie spodobało się "krakusom". Wisła postawiła ultimatum albo ściągamy ową flagę albo koniec zgody. Jak się stało chyba nie trudno odgadnąć. Tak oto w skrócie można opisać hisorię powstanie kosy na linii Motor-Wisła.
mecz sie odbyl w Krakowie a nie Lublinie, z tego co mi sie wydaje to na meczu byl napewno BANDA MOTOR wiec jesli bedzie mial ochote to opisze dokladnie jak bylo, mnie nie bylo wiec nie bede pisal tego co slyszalem.
Pamietam tyle ze poszło o fane Slaska która to stanowczo KAZALI nam zdjac z płotu pod grozba zerwania zgody, oczywiscie nie zdjelismy jej, kolega H podszedł do fany Slaska pocałował ja i nasze stanowisko było takie.....FLAGA ZOSTANIE NA PŁOCIE!!! I TAK TEZ SIE STAŁO FLAGA ZOSTAŁA TAM GDZIE BYŁA A DELEGACJA WISŁY ODESZŁA WKURWIONA Z POD NASZEGO SEKTORA PO CZYM Z SEKTORA WISŁY POLECIAŁY W NASZYM KIERUNKU BLUZGI
A jak to jest ze zgodą Lechia, Śląsk, Wisła jak to się zaczęło ? :D
-
The Headhunter
Masz u góry linka o historii zgód Wisły. Poczytaj to się dowiesz$zopen pisze:A jak to jest ze zgodą Lechia, Śląsk, Wisła jak to się zaczęło ? :D
-
Nowohucianie1950
Sandecja Nowy Sącz - Jak jeszcze graliśmy w jednej lidze, często się spotykaliśmy ze sobą i dochodziło do wielu starć, plus ich zgoda z Cracovią19TSW06 pisze:Kogoś kumatego z Hutnika Nowa Huta, aby wymienił aktualne kosy poza lokalnymi w mieście i przedstawił krótką geneza jak one powstały
Unia Tarnów - Na tej lini zawsze była kosa, tylko przez pewien czas nie mieliśmy ze sobą styczności, ale po ostatnich meczach przeciwko sobie, a także spotkaniach w terenie (Niepołomice) znów kosa pełną parą. Oczywiście ich sztama z Wisłą tez ma na to wpływ.
Stal Stalowa Wola/ Resovia - Wzajemna niechęć i dużo starć gdy graliśmy przeciwko sobie
Górnik Zabrze/Wisłoka - przy okazji meczów z Wisłoką palimy flagę KSG i ogólnie duża niechęć obu klubów wobec siebie
GKS Katowice - Jakiś czas temu (2,3 lata?) grill z nimi na naszą korzyść, ale kosa głównie była ze względu na naszą nie istniejącą już zgodę z Jastrzębiem
Nowohucianie1950 pisze:Sandecja Nowy Sącz - Jak jeszcze graliśmy w jednej lidze, często się spotykaliśmy ze sobą i dochodziło do wielu starć, plus ich zgoda z Cracovią19TSW06 pisze:Kogoś kumatego z Hutnika Nowa Huta, aby wymienił aktualne kosy poza lokalnymi w mieście i przedstawił krótką geneza jak one powstały
Unia Tarnów - Na tej lini zawsze była kosa, tylko przez pewien czas nie mieliśmy ze sobą styczności, ale po ostatnich meczach przeciwko sobie, a także spotkaniach w terenie (Niepołomice) znów kosa pełną parą. Oczywiście ich sztama z Wisłą tez ma na to wpływ.
Stal Stalowa Wola/ Resovia - Wzajemna niechęć i dużo starć gdy graliśmy przeciwko sobie
Górnik Zabrze/Wisłoka - przy okazji meczów z Wisłoką palimy flagę KSG i ogólnie duża niechęć obu klubów wobec siebie
GKS Katowice - Jakiś czas temu (2,3 lata?) grill z nimi na naszą korzyść, ale kosa głównie była ze względu na naszą nie istniejącą już zgodę z Jastrzębiem
z Unia od zawsze byla kosa ? widac ze mlody jestes ...za czasow "Czornego czy Wolodi " Hutnik mial zgode z Unia !!! lata 80-te
-
BartoszMiedzianowski
A pozwólcie że zapytam o pewną byłą zgodę dwóch klubów, coś czytałem na ten temat ale zbytnio się nie interesowałem. Co z jagielonią białystok i wisłą kraków?
Temat wałkowany od kilku...lat, podczas meczu Lechia Gdańsk-Jagiellonia Białystok, przyjezdni atakują Lechistów w barwach Wisły(niecała ekipa żeby niebyło niedomówień), my w odpowiedzi ściągamy flagę Jagiellonii na naszym meczu po telefonach od Lechii, później Jagiellonia domaga się przyjazdu decyzyjnych do Białegostoku w celu ich przeproszenia co niema miejsca, zgoda przechodzi do historii.BartoszMiedzianowski pisze:A pozwólcie że zapytam o pewną byłą zgodę dwóch klubów, coś czytałem na ten temat ale zbytnio się nie interesowałem. Co z jagielonią białystok i wisłą kraków?
-
cwaniak z PKSu
Chyba trochę ubarwiłeś historię z tymi barwami Wisły ;)
-
Wakabayashi
a teraz misiu kolorowy masz link z tego meczu i pokaz wszystkim te barwy Wisly http://www.jagiellonia.neostrada.pl/gal ... ga0506.htm19TSW06 pisze:Niestety jednak nie, parę osób w naszych barwach atakuje Lechię i jak według was to wygląda, kiedy nasze zgody leją się między sobą w naszych szalach czy koszulkach?? Była umowa że Wisła się w to nie miesza a Jaga wykorzystała nasze barwy do ataku naszych zgodowiczówcwaniak z PKSu pisze:Chyba trochę ubarwiłeś historię z tymi barwami Wisły ;)
To było nasze oficjalne stanowisko w kwestii tych wydarzeńWakabayashi pisze:a teraz misiu kolorowy masz link z tego meczu i pokaz wszystkim te barwy Wisly http://www.jagiellonia.neostrada.pl/gal ... ga0506.htm19TSW06 pisze:Niestety jednak nie, parę osób w naszych barwach atakuje Lechię i jak według was to wygląda, kiedy nasze zgody leją się między sobą w naszych szalach czy koszulkach?? Była umowa że Wisła się w to nie miesza a Jaga wykorzystała nasze barwy do ataku naszych zgodowiczówcwaniak z PKSu pisze:Chyba trochę ubarwiłeś historię z tymi barwami Wisły ;)
na waszym forum tak przeczytałeś?
nie na waszym forumdalin pisze:na waszym forum tak przeczytałeś?
Jagiellonia w barwach Wisły na tym meczu.. typie wez sie zastanów....
-
..::1952::..
Nie wiem dlaczego, któryś mod usunął po 2 tygodniach od napisania moją odp na poniższy post.
A jak ma być na linii ekipy, o które pytasz,a Unia Tarnów, która nie ma praktycznie żadnej ekipy, a młyn w ogromnej większości stanowią nieletni ?mediolan pisze:jak jest na lini Gks Karowice-Unia T
Jaga -Unia T
Resovia -Unia T
Karpaty - Unia T
Slask W -Unia T
Lechia G -Unia T ....ze strony pierwszych wymienionych ekip...??
Odnośnie pamiętnego meczu z Lechia w 2005 roku. Już na długo przed wyjazdem do Gdańska ustaliliśmy,że nie bierzemy ze sobą wiślackich barw, ani nawet nie pozdrawiamy Wisły podczas tego meczu. Z prostej przyczyny - aby nie wyglądało to śmiesznie. Bluzgi z Lechią i wspólne wielbienie TSW... NIKT nie atakował Lechii z innymi barwami jak żółto-czerwone (noo z wyjątkiem Siarki :) ) A co tam sobie Lechia wymyśliła to już nas nie interesuje. Było minęło...
Jeżeli jesteśmy przy temacie. Na czyją korzyśc było starcie na koronie stadionu Lechii ?
Hahahahahaha .... Dziecko , nie ośmieszaj się nawet z tymi barwami , bo jakieś drugie dziecko opowiedziało ci taką bzdurę a ty klepiesz to na ogólnopolskim forum . Mieliśmy jak ktoś wcześniej napisał wewnętrzne ustalenie że barw Wisły żadnych nie bierzemy ze sobą i na sobie też nie mamy .... Ja pierdolę , skąd ludzie czerpią takie fantazje .19TSW06 pisze:Temat wałkowany od kilku...lat, podczas meczu Lechia Gdańsk-Jagiellonia Białystok, przyjezdni atakują Lechistów w barwach Wisły(niecała ekipa żeby niebyło niedomówień), my w odpowiedzi ściągamy flagę Jagiellonii na naszym meczu po telefonach od Lechii, później Jagiellonia domaga się przyjazdu decyzyjnych do Białegostoku w celu ich przeproszenia co niema miejsca, zgoda przechodzi do historii.BartoszMiedzianowski pisze:A pozwólcie że zapytam o pewną byłą zgodę dwóch klubów, coś czytałem na ten temat ale zbytnio się nie interesowałem. Co z jagielonią białystok i wisłą kraków?
Tak czy siak zgoda przeszła do historii i nie ma się co tu rozwodzić.Osoby decyzyjne w Wiśle wybrały zgodę z Lechią,a zgoda z Jagiellonią przeszła do historii.