Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
BozeChronFanatykow
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
jak na linii Legia-Piast Gliwice?
PBtoMY pisze:na lini Cracovia Polonia Bytom jest duzo kontaktow i sympati po obu stronach nic wiecej nas nie laczy procz zgody Arki! Kiedys to byla z jednych lepszych zgod jakie mielismy!Jezeli chodzi o Lecha to u nas za nimi sie nie przepada dwa razy spotkalismy sie na trasie! Mnie osobiscie bardzo dziwi sytuacja ze Arka ma zgode z Lechem a Lech ma uklad (h)z ŁKSem! dla mnie Lech nie ma szacunku do swoich zgod!
Zajmijmy sie swoimi sprawami a uklady i ich powody zostawmy "innym" Lata ze o zgodach i sympatiach decydowaly wzgledy osobiste i historie na szlaku razem przezyte nie wroca.A szkoda...
I kto to mówi jak na Bałutach ostatnio pojawił się dość spory graf Arki Gdynia. Buehehehe hipokryzja nie zna granic.marian1 pisze:A Ełksie również to nie przeszkadza , najwazniejsze , że jest kolejna zgoda/układ .PBtoMY pisze:na lini Cracovia Polonia Bytom jest duzo kontaktow i sympati po obu stronach nic wiecej nas nie laczy procz zgody Arki! Kiedys to byla z jednych lepszych zgod jakie mielismy!Jezeli chodzi o Lecha to u nas za nimi sie nie przepada dwa razy spotkalismy sie na trasie! Mnie osobiscie bardzo dziwi sytuacja ze Arka ma zgode z Lechem a Lech ma uklad (h)z ŁKSem! dla mnie Lech nie ma szacunku do swoich zgod!
Dokładnie na Bałutach pojawia się graf Arki robiony przez Widzew, a jakieś 100 metrów dalej napisy typu AntyLech, więc ja tu czegoś nie rozumiem.KrzysztoV pisze:I kto to mówi jak na Bałutach ostatnio pojawił się dość spory graf Arki Gdynia. Buehehehe hipokryzja nie zna granic.marian1 pisze:A Ełksie również to nie przeszkadza , najwazniejsze , że jest kolejna zgoda/układ .PBtoMY pisze:na lini Cracovia Polonia Bytom jest duzo kontaktow i sympati po obu stronach nic wiecej nas nie laczy procz zgody Arki! Kiedys to byla z jednych lepszych zgod jakie mielismy!Jezeli chodzi o Lecha to u nas za nimi sie nie przepada dwa razy spotkalismy sie na trasie! Mnie osobiscie bardzo dziwi sytuacja ze Arka ma zgode z Lechem a Lech ma uklad (h)z ŁKSem! dla mnie Lech nie ma szacunku do swoich zgod!
-
patriota85
Cracovia nie ma już zgód ze Stalą, Czarnymi i Koroną.Muipo pisze:Jak wyglądają stosunki Cracovii i Polonii Bytom? Obie są zgodami Arki. Jeśli negatywne to jak jest na meczach kiedy we dwoje wspierają Arkę.
I jak wyglądają stosunki zgód Craxy . Tzn - Sandecja, Stal Mielec, Tarnovia, Czarni Jasło i Korona,Arka, Polonia i Lech. Wszystkie ekipy są pokojowo nastawione czy na jakiejś linii są konflikty (nie pytam o Polonia/Korona - Lech).
Poza tym jak zapatrują się kibice Cracovii na Zagłębie Lubin i Odrę Opole?
Tez mnie to interesuje, jak rowniez w jakich okolicznosciach doszlo do zawarcia tej zgody/ukladu.BKS1946 pisze:Siema,ktoś mi powie jak padła Zgoda/Układ między Gwardią Koszalin a Bronią Radom?
-
De puta madre
Zgoda została zawarta w sezonie 96/97 na derbach Gdyni Arka - Bałtyk. Gwardia była obecna na derbach Radomia w tym samym sezonie, jednak już w sezonie 98/99 kontakty zaczęły zanikać i zgoda najwyraźniej umarła z braku kontaktów.
Takie informacje znalazłem w jakimś prehistorycznym "TMK" odnalezionym na dnie szuflady.
Takie informacje znalazłem w jakimś prehistorycznym "TMK" odnalezionym na dnie szuflady.
Można wiedzieć czemu albo z czyjej winy?patriota85 pisze:Cracovia nie ma już zgód ze Stalą, Czarnymi i Koroną.Muipo pisze:Jak wyglądają stosunki Cracovii i Polonii Bytom? Obie są zgodami Arki. Jeśli negatywne to jak jest na meczach kiedy we dwoje wspierają Arkę.
I jak wyglądają stosunki zgód Craxy . Tzn - Sandecja, Stal Mielec, Tarnovia, Czarni Jasło i Korona,Arka, Polonia i Lech. Wszystkie ekipy są pokojowo nastawione czy na jakiejś linii są konflikty (nie pytam o Polonia/Korona - Lech).
w szczycie formy Cracovii w połowie lat 90 rózne ekipy garnęły się w jej stronę, parę lat temu okazało się, że tych zgód jest za dużo i w efekcie wspomaganie ziomków przez KSC (głównie na 2 i 3 lidze na Hutniku, ale też w Wieliczce, i innych 3ligowych miasteczkach obok Krakowa) stało na tak żenującym poziomie, że słusznie zdecydowano, że nie ma sensu kontynuować tych zgód. Z żadną z powyższych ekip KSC nie ma kosy, ewentualnie w przyszłości za lat parę coś się może odmienić np. z Koroną, ale to tylko gdybanie.
Jak wyglądają zgody/układy/kosy polskich klubów z zagranicznymi sąsiadami, najbardziej mnie obchodzi południowa granica(Słowacja, Czechy).
-
Kolekcjoner_Szali
przeczytaj dokładnie cały temat to napewno było opisane
zgody:Muipo pisze:Jak wyglądają zgody/układy/kosy polskich klubów z zagranicznymi sąsiadami, najbardziej mnie obchodzi południowa granica(Słowacja, Czechy).
GKS Katowice-Banik Ostrava
Śląsk Wrocław-Opava
Górnik Wałbrzych-Slavia Praga
KSZO Ostrowiec-Slovan Liberec
-
techniczny
Ruch Chorzów kontakty ze Slovanem Bratysława.
-
krzycho_ASR
Jak na linii Cracovia-Ajax?
Na ostatnim meczu krakusy gościły jakichś arabusów z AFCA..
Na ostatnim meczu krakusy gościły jakichś arabusów z AFCA..
Może ktoś coś więcej na temat tej zgody powiedzieć?Chodzi mi o to czy KSZO odwiedza Slovan i na odwrót.Przeglądałem kilka fotek KSZO (jak jeszcze nie było u nich protestu) i powiem że żadnej fany ekipy z Czech nie widziałem,na meczach w Ostrowcu.Chyba że coś przeoczyłem.....Mateoo pisze:KSZO Ostrowiec-Slovan Liberec
Jeszcze chyba Bełchatów-Dukla Bańska BystrzycaMuipo pisze:Jak wyglądają zgody/układy/kosy polskich klubów z zagranicznymi sąsiadami, najbardziej mnie obchodzi południowa granica(Słowacja, Czechy).
Zgoda już przeszła do przeszłości.eNKa pisze:Jeszcze chyba Bełchatów-Dukla Bańska BystrzycaMuipo pisze:Jak wyglądają zgody/układy/kosy polskich klubów z zagranicznymi sąsiadami, najbardziej mnie obchodzi południowa granica(Słowacja, Czechy).
Z Polonią Bytom Bardzo pozytywne kontakty obie ekipy się lubią i szanują.Muipo pisze:Jak wyglądają stosunki Cracovii i Polonii Bytom? Obie są zgodami Arki. Jeśli negatywne to jak jest na meczach kiedy we dwoje wspierają Arkę.
Z Zagłębiem Lubin neutralnie(kosy nie ma,ale nikt nie pada sobie w ramiona)
Z Odrą Opole neutralnie(dawno temu coś było na rzeczy pozytywnie).
Prawdy nikt nie chce napisać ale gdyby Cracovia nie miała zgody z GKS-em Tychy,to na pewno miała by zgodę z Polonią Bytom.
Co do Korony to stosunki neutralne(prywatne kontakty) i raczej się to nie zmieni.
I od razu odpowiem na pytanie co łączy Cracovię z Kszo NIC!!!
Korona przecież nie jest zgodą Cracovii ! Ani Jasło, ani Stal Mielec. Cracovia zerwała te zgody chyba w 2008 czy 09 roku. Sandecja przez wiele lat aktywności Tarnovii miała z nimi niewątpliwą kosę. Tak samo jak Arka - Polonia czy Lech - Polonia. Te kosy istnieją pewnie nadal...a kosa Sączersów z Tovią umarła śmiercią naturalną z powodu braków spotkań na szlaku "H" tych ekip. Sandecja na pewno spotyka się w Krakowie przy okazji meczów na Kałuży z Arką i innymi ekipami i nikt sobie do gardeł nie skacze :-) Swego czasu na meczu Sandecji z Motorem Lublin (dobre kilka sezonow temu-gdy na mecz do Sącza dojechał tylko Sląsk W) z Cracovią do Sącza zawitało kilku Arkowców. Ktoś tam z Sącza balował w Gdynii. Ot PRYWATNE KONTAKTY. Pozdrawiam. Triada
Akurat Arka - Polonia to wieloletnia zgoda, zerwana stosunkowo niedawno.Idealista pisze:Sandecja przez wiele lat aktywności Tarnovii miała z nimi niewątpliwą kosę. Tak samo jak Arka - Polonia czy Lech - Polonia. Te kosy istnieją pewnie nadal
-
sierżant_sztabowy
Panowie interesuje mnie jak wyglądają stosunki na linii Elbląg-Szczecin ?
-
Człowiek z Blizną
Nie jestem pewien ale chyba Olimpia ma zgodę z Legią i Zagłębiem Sosnowiecczyli raczej nie są za dobre..Jak się pomyliłem to przepraszam i proszę o poprawienie mnie.sierżant_sztabowy pisze:Panowie interesuje mnie jak wyglądają stosunki na linii Elbląg-Szczecin ?
-
mementomorii
jaki był powod podpisania ukladu h miedzy GKS Jastrzebie a Fc Niebieskie Południe?
-
Wesoły Człowiek
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć skąd wzięła się nienawiść pomiędzy Odrą Wodzisław, a Piastem Gliwice?
-
Nowohucianie1950
ja p*******.mementomorii pisze:jaki był powod podpisania ukladu h miedzy GKS Jastrzebie a Fc Niebieskie Południe?
-
cwaniak z PKSu
Może wzięła się stąd, że Piast gra od dłuższego czasu w Wodzisławiu i obie ekipy mają kontakt co dwa tygodnie.Wesoły Człowiek pisze:Mógłby mi ktoś wytłumaczyć skąd wzięła się nienawiść pomiędzy Odrą Wodzisław, a Piastem Gliwice?
Kontakt:
a) wzrokowy
b) werbalny
c) cielesny ;)
Nie tylko...z tego co wspominali ludzie chodzący na Bogumińską jeszcze w latach 80-tych Piast był jedną z większych o ile nie największą kosą "dawnej" Odry. Potem przyszły lata przerwy bez wzajemnych kontaktów, awans Gliwic do ekstraklasy, idiotyczny pomysł działaczy z "barwową zgodą" czy jak oni to nazywali. Obie ekipy chciały temu zaprzeczyć no i poleciało...cwaniak z PKSu pisze:Może wzięła się stąd, że Piast gra od dłuższego czasu w Wodzisławiu i obie ekipy mają kontakt co dwa tygodnie.Wesoły Człowiek pisze:Mógłby mi ktoś wytłumaczyć skąd wzięła się nienawiść pomiędzy Odrą Wodzisław, a Piastem Gliwice?
Kontakt:
a) wzrokowy
b) werbalny
c) cielesny ;)
sierżant_sztabowy pisze:Panowie interesuje mnie jak wyglądają stosunki na linii Elbląg-Szczecin ?
nie ma takiej kosy az takiej jak z Zagłębiem ale to tez pewnie dlatego ze nie pamietam kiedy Pogoń grala z Olimpia-oprocz PP z 2 lata temu.
-
beny benassi
Kiedys byl uklad Kotwica Kolobrzeg-Moto Jelcz Oława jak to wyglada teraz?
jak na lini Unia Hrubieszow - Odra Wodzislaw????
W latach 80tych nie było żadnej Odry jako zorganizowanej grupy kibiców tylko FC Ruchu i Górnika.M.O.W. pisze:Nie tylko...z tego co wspominali ludzie chodzący na Bogumińską jeszcze w latach 80-tych Piast był jedną z większych o ile nie największą kosą "dawnej" Odry. Potem przyszły lata przerwy bez wzajemnych kontaktów, awans Gliwic do ekstraklasy, idiotyczny pomysł działaczy z "barwową zgodą" czy jak oni to nazywali. Obie ekipy chciały temu zaprzeczyć no i poleciało...cwaniak z PKSu pisze:Może wzięła się stąd, że Piast gra od dłuższego czasu w Wodzisławiu i obie ekipy mają kontakt co dwa tygodnie.Wesoły Człowiek pisze:Mógłby mi ktoś wytłumaczyć skąd wzięła się nienawiść pomiędzy Odrą Wodzisław, a Piastem Gliwice?
Kontakt:
a) wzrokowy
b) werbalny
c) cielesny ;)
slyszal ktos moze o ukladzie Chrobry-Stilon?
-
Anty pzpn!
A moze Ty cos slyszales?
No wlasnie slyszalem ale info nie potwierdzone w 100%...
Mam pytanie jak jest na linii Orlęta Radzyń Podlaski - Wigry Suwałki??
-
Fan_Disco_Polo
UkładSowek pisze:Mam pytanie jak jest na linii Orlęta Radzyń Podlaski - Wigry Suwałki??
od kiedy ten układ?? szczerze to nie słyszałem by kidykolwiek gdzieś sie wspieraliFan_Disco_Polo pisze:UkładSowek pisze:Mam pytanie jak jest na linii Orlęta Radzyń Podlaski - Wigry Suwałki??
-
Fan_Disco_Polo
Orlęta Radzyń - Orlęta Łuków
17.04.2011
Atmosferę meczu z rywalem zza miedzy można było odczuć już od paru tygodni, dobra mobilizacja w naszych szeregach zaowocowała nowym rekordem na meczu u siebie ,w młynie zbiera się nas 350 osób. Na derbach wspierają nas nasi bracia z Brześcia , którzy przyjechali w 7 z jedną faną , gościnnie na meczu także 5 chłopaków z Wigier.W pierwszej połowie prezentujemy sektorówkę oraz transparent na płot ,,Wiara w przyjaciół , sztywne zasady , nienawiść do tych którzy nas zdradzą" oprawa zrobiona na 5 lecie działania 2 naszych grup ,,WHITE BROTHERS" i ,,GREEN WOLVES" .Po zaprezentowanej oprawie wywieszamy 7 flag w tym jedną Dynama . Przez całe spotkanie prowadzimy zajebisty doping . Gości 120 z 4 flagami. Przez całe spotkanie wisi transparent dla Górnika. Ogólnie Derby na wysokim poziomie. Podziękowania dla chłopaków z Brześcia i z Suwałk za wsparcie.
dzieki wielki za info