Kibice w UK
Moderator: Automoderation
Re: Kibice w UK
pewnie ze 25 tys kazda ze stron... mysle ze duzo wecej sie nei pomyle...
oj watpie ze bedzie tak dobrze...to ponad 50% pojemnosci, biorac pod uwage jednak ze final jest w Anglii, ManU bedzie w przygniatajacej wiekszosci...
-
JEZUS CHRYSTUS
"11 tysięcy biletów znajdzie się w otwartej sprzedaży międzynarodowej wyłącznie poprzez UEFA.com od czwartku 24 lutego do piątku 18 marca. Szczegóły i warunki można znaleźć tutaj. Pojemność stadionu Wembley na finał wynosić będzie 86 tysięcy. Każdy klub, który awansuje do finału, otrzyma do 25 tysięcy wejściówek i będzie mógł bezpośrednio rozprowadzić je wśród swoich kibiców."
bedzie mniej wiecej po rowno kibicow obydwu druzyn, z lekko, pewno ok. 8-10tysieczna przewagą United (zgarna pewnie bilety z wolnej sprzedazy ktorych bedzie wlasnie gdzies tyle).
bedzie mniej wiecej po rowno kibicow obydwu druzyn, z lekko, pewno ok. 8-10tysieczna przewagą United (zgarna pewnie bilety z wolnej sprzedazy ktorych bedzie wlasnie gdzies tyle).
nie no, ja zrozumialem ze bylo pytanie o to ile kluby dostana oficjalnie.
potwierdzono sklad przedsezonowego turnieju Emirates Cup, niestety zmieszano gowno z miodem czyli zaproszono red bull new york i BOCA JUNIORS czyli gratka dla fanow latynowskiego stylu , oprocz Boca jeszcze PSG i gospodarze, turniej w ostatni weekend lipca.
a skąd wiesz że taki będzie finał?prawy_człowiek pisze:pytanko do kumatych, jak to bedzie z biletami na finał LM? po ile biletów dostana Manchester i Barcelona i ile biletów będzie dla innych kibiców ? może zły temat ale może ktos wie?
barnet jakiby nie byl, kazda z druzyn dostanie 25 tys...
kolejne 10 juz dawno rozlosowane dla kazdego kto chcial i na pewno w wiekszosci kibice United, gdyby przeszli tego nie zlapia... raz ze takie bilety beda w c*** drogie, dwa ze aplikowali sie ludzie ktorzy chcieliby ogladnac final, trzy ze przeciwnik tez bedzie je skupowal.
Swoja droga kpina straszna ze na 90 tysieczniku 30 tys dostaja sponsorzy i inne urzedasy...
Co do Boca, to za duzo ich sie raczej nie najedzie. Rok czy dwa temu byli w monachium grupka przed sezonem. Cudow raczej nie bedzie, choc dopingu nikt im nie odmowi.
kolejne 10 juz dawno rozlosowane dla kazdego kto chcial i na pewno w wiekszosci kibice United, gdyby przeszli tego nie zlapia... raz ze takie bilety beda w c*** drogie, dwa ze aplikowali sie ludzie ktorzy chcieliby ogladnac final, trzy ze przeciwnik tez bedzie je skupowal.
Swoja droga kpina straszna ze na 90 tysieczniku 30 tys dostaja sponsorzy i inne urzedasy...
Co do Boca, to za duzo ich sie raczej nie najedzie. Rok czy dwa temu byli w monachium grupka przed sezonem. Cudow raczej nie bedzie, choc dopingu nikt im nie odmowi.
w samym Londynie mieszka parenascie tysiecy Argentynczykow ;-) , swoja droga pamietam ze pare lat temu bez zadnych fanfar jakis towarzyski mecz ( mecze?) rozegralo w Anglii River Plate....
i u Lisa w programieprawy_człowiek pisze:Barnet pisze:a skąd wiesz że taki będzie finał?prawy_człowiek pisze:pytanko do kumatych, jak to bedzie z biletami na finał LM? po ile biletów dostana Manchester i Barcelona i ile biletów będzie dla innych kibiców ? może zły temat ale może ktos wie?
pisali w wyborczej i w tvn gadali
-
nieumiemczytac
zamierzam wybrac sie na mecz LUFC,trzeba jakas karte kibicawyrabiac?albo cos tegotypu?
gdyby jeszcze wciaz Dublin byl w UK to ok, ale w innym razie nie ten dzial ;-)
Tak w ogole to fajnie sie United pokazalo na Schalke. Oczywiscie stac nas na wiecej, ale jak na ten sezon w europie to i tak super. Schalke jak pierdolnelo to jaja urywalo. Zdecydowanie najlepsza domowa ekipa jaka dane mi bylo zobaczyc, choc troche pokrzywdzony AC Milan, gdyz siedzielismy za pleksa i na samej gorze i ich zwyczajnie slychac nie bylo przy naszym dopingu a z tego co wiem i co chocby w tv bylo slychac to tez nakurwiali konkretnie...
I tak czas zakonczyc wyjazdowy sezon w europie. Do londynu na final aplikowac sie nawet nie mam prawa, kasy zeby poleciec tez zreszta.
a FC United dostalo tysiac tylko biletow na final Playoffow. Co prawda polowa stadionu, ale na pewno bedzie tam wiecej the rebels. Oby w koncu udalo wyrwac sie z tej ligi.
I tak czas zakonczyc wyjazdowy sezon w europie. Do londynu na final aplikowac sie nawet nie mam prawa, kasy zeby poleciec tez zreszta.
a FC United dostalo tysiac tylko biletow na final Playoffow. Co prawda polowa stadionu, ale na pewno bedzie tam wiecej the rebels. Oby w koncu udalo wyrwac sie z tej ligi.
-
JEZUS CHRYSTUS
jako ze z moich znajomych nikt nie uciekl za chlebem do anglii, mam takie pytanie: jak kibice w anglii pochodza do polakow ktorzy wlaza im tam w z butami w hierarchie suport'sowskie? duzo sie mowi o fan clubach zachodnich druzyn w polsce, ale wydaje mi sie ze glowny problem stanowi to co sie dzieje w anglii. tutaj czytalem ze sa goscie co maja po kilkadziesiat wyjazdow na ipswich, rangers czy united. czy oprocz polakow jezdza tez powiedzmy bulgarzy, palestynczycy, wegrzy? czy to tylko taka nasza "specjalnosc"?
Jezdza nawet chinczycy co na kazdy mecz maja milion kilometrow i przesiadke w toronto i buenos aires ;)
-
JEZUS CHRYSTUS
taa, tyle ze ja nie mowie o meczu na old trafford, bo to moge zobaczyc we francuskim C+. czytalem tutaj opisy akcji typowo chuliganerskich w ktorych biora udzial polacy, ktorzy staja sie/lub chca sie stac czescia grup casualowych.
-
against modern
mancunian pisze:Tak w ogole to fajnie sie United pokazalo na Schalke. Oczywiscie stac nas na wiecej, ale jak na ten sezon w europie to i tak super. Schalke jak pierdolnelo to jaja urywalo. Zdecydowanie najlepsza domowa ekipa jaka dane mi bylo zobaczyc, choc troche pokrzywdzony AC Milan, gdyz siedzielismy za pleksa i na samej gorze i ich zwyczajnie slychac nie bylo przy naszym dopingu a z tego co wiem i co chocby w tv bylo slychac to tez nakurwiali konkretnie...
mancunian możesz coś więcej na ten temat ?? rozumiem że FC United zagra w finale play off?? kto to jest the rebels ?? :) gdzie bedzie rozegrany ten finał skoro piszesz że 1000 biletów to połowa stadionu ?? jeśli wygrają to awansują do której ligi ?? 6 czy 7 ??
The Rebels, to wlasnie przydomek FC. Buntownicy w tlumaczeniu.
Mecz bedzie w Colwyn Bale. Stadion ma pojemnosc 2500 ale miala byc zredukowana do 2 tys. Wiec tysiac to polowa. Normalnie graliby na Gigg Lane w Bury (na tym stadionie gra FC swoje mecze), ale ten stadion juz dawno mial cos zaplanowane na ten termin i sie tak zlozylo niestety.
Awans bedzie do 6 ligi
Mecz bedzie w Colwyn Bale. Stadion ma pojemnosc 2500 ale miala byc zredukowana do 2 tys. Wiec tysiac to polowa. Normalnie graliby na Gigg Lane w Bury (na tym stadionie gra FC swoje mecze), ale ten stadion juz dawno mial cos zaplanowane na ten termin i sie tak zlozylo niestety.
Awans bedzie do 6 ligi
cofnij sie JCH do poczatkow tematu, ludzie NIE ZACZELI JEZDZIC W MOMENCIE EMIGRACJI, mowiac za siebie moj pierwszy wyjazd za granice to 1992 , nie moge odpowiadac za ludzi ktorzy "pokochali" ten czy inny klub po 2004 i przyjezdzie na Wyspy bo dla mnie to jest smieszne i tyle, mnie to nie dotyczy i co najmniej kilku osob ktore angazuja sie w zycie kibicowskie na Wyspach rowniez. Ja co najmniej od polowy lat 90-tych mialem stycznosc w Polsce z ludzmi ktorzy jezdzili na Chelsea, Liverpool, ManU, Celtic, Rangers czy na przyklad z chlopakami z Jelonki ktorzy zalozyli polski FC Ipswich Town w bodajze 1993 roku i ludzmi z polskiego FC Arsenalu ktorzy maja piaty krzyzyk na karku obecnie, z goscmi ktorzy mecze we Wloszech czy Hiszpanii zaliczali 15-20 lat temu...itp itd, poza tym niech w koncu sie stanie jasne ze nie kazdy opuscil kraj "za chlebem"...szerzej jest temat opisany w polskie FC klubow zagranicznych..
wracajac do tematu dobre kibicowsko sparingi szykuja sie w Szkocji , Ajax zagra na Tannadice z Dundee United i na Pittodrie z Aberdeen
wracajac do tematu dobre kibicowsko sparingi szykuja sie w Szkocji , Ajax zagra na Tannadice z Dundee United i na Pittodrie z Aberdeen
-
against modern
natomiast Feye zagra w Anglii
Feyenoord Rotterdam w ramach przygotowań do nowego sezonu uda się z wizytą do Anglii, gdzie rozegra dwa spotkania. Jednym z rywali podopiecznych Mario Beena będzie występujący na zapleczu Premier League - Hull City.
Termin towarzyskiej potyczki z ekipą Tygrysów nie jest jeszcze znany, podobnie jak drugi przeciwnik Portowców. Jedno jest pewne - na Wyspach Feyenoord rozegra dwa spotkania i być może uzależnione będą one od tego, czy graczom z Rotterdamu uda się awansować do Ligi Europejskiej.
Feyenoord Rotterdam w ramach przygotowań do nowego sezonu uda się z wizytą do Anglii, gdzie rozegra dwa spotkania. Jednym z rywali podopiecznych Mario Beena będzie występujący na zapleczu Premier League - Hull City.
Termin towarzyskiej potyczki z ekipą Tygrysów nie jest jeszcze znany, podobnie jak drugi przeciwnik Portowców. Jedno jest pewne - na Wyspach Feyenoord rozegra dwa spotkania i być może uzależnione będą one od tego, czy graczom z Rotterdamu uda się awansować do Ligi Europejskiej.
w przyszlym sezonie w PL grac bedzie QPR opisze ktoś szczególowo te ekipe, mogą wnieśc coś ciekawego do Premier League?
-
against modern
no i pierdolone Kanarki z Norwich zagrają w Premier League ... a tak mocno liczyłem na bezpośredni awans Cardiff ehh ...
Kadłub BG nie wiesz ile było Preston na ostatnim meczu w Ipswich ?? ciekaw jestem w jakiej liczbie pojechali już jako pewni spadku.
Szable w League One i w prztszłym sezonie będą więc trzecioligowe derby Sheffield ... nie wie ktoś czy przy okazji ostatniego meczu Szabli z Barnsley który przypieczętował spadek było ciekawie na stadionie po ostatnim gwizdku ?? :) jakieś pitch invasion lub coś w tym stylu ?? :)
Kadłub BG nie wiesz ile było Preston na ostatnim meczu w Ipswich ?? ciekaw jestem w jakiej liczbie pojechali już jako pewni spadku.
Szable w League One i w prztszłym sezonie będą więc trzecioligowe derby Sheffield ... nie wie ktoś czy przy okazji ostatniego meczu Szabli z Barnsley który przypieczętował spadek było ciekawie na stadionie po ostatnim gwizdku ?? :) jakieś pitch invasion lub coś w tym stylu ?? :)
FC United dalo d*** w finale. Na stadionie 1000 fanow FC, na gorce przy stadionie pewnie drugie tyle, nie bede kropkowal a nie jestem dorby w szacowaniu. Po bramce jakies male spiecie. Chyba miejscowi cos przez siatke do osob na gorce pokrzyczeli i paru z nich ruszylo na dol. No ale nic sie nie wydarzylo. Tyle widzialem z tv.
-
against modern
tzn że pozostają w 7 lidze ?? :(
kto był przeciwnikiem w finale play off ??
kto był przeciwnikiem w finale play off ??
Pozostaja niestety. A szkoda bo mieli naprawde dobra koncowke. Przeciwnikiem bylo wlasnie Colwyn Bale.
Odpowiedz do against_modern
Dokladnie 228 kibicow Preston stawilo sie na Portman Road w Ipswich w sobote. Preston nalezy do sredniej klasy wyjazdowiczow wiec taka liczba bardzo przyzwoita biorac pod uwage okolicznosci (spadek z Championship , dluga podroz ).
Przede mna jeszcze ostatni wyjazd sezonu, w sobote rano do Leicester ale podchodze do tego bez zadnej wielkiej podniety. Czekam juz na koniec sezonu, taka postawa spowodowana jest pogromem jakie w derby dostalismy od Norwich i rezultat ten walnie przyczynil sie do ich awansu. Ciezko mi to troche ogarnac, ze beda grac lige wyzej od nas i to na dodatek Premiership.
Niedawne derby Ipswich - Norwich to silna prezencja policji co zapobieglo awanturom, ale i tak 19 osob aresztowanych.
Co do sobotniego meczu Sheffield Utd - Barnsley to nie bylo takiego cyrku jakie mial miejsce rok temu na Hillsborough przy spadku Wednesday tj. pitch invasion, poturbowani pilkarze przeciwnej druzyny, proby dostania sie pod sektor gosci. Kibice Sheffield Utd na spokojnie przyjeli degradacje, na ktora zreszta byli juz nastawieni, a sobota to tylko formalnosc. Ubaw przez caly mecz w sektorze gosci wsrod kibicow Barnsley.
Przyszly sezon to jak na razie nie tylko derby Sheffield, ale takze potwierdzone takze inn now,e ciekawe sprawy. Przede wszystkim wracaja wielkie derby Southampton - Portsmouth, przy okazji zeszlorocznego meczu tych druzyn w FA Cup doszlo do niemalych rozrob na ulicach Southampton.
Awans Bury do League One i w lidze tej bedzie ciekawie w trojkacie Bury - Rochdale - Oldham. Wszystkie druzyny w Greater Manchester, zas Bury szczegolnie sie nie trawi z Rochdale i tu moze byc rowniez goraco.
Dokladnie 228 kibicow Preston stawilo sie na Portman Road w Ipswich w sobote. Preston nalezy do sredniej klasy wyjazdowiczow wiec taka liczba bardzo przyzwoita biorac pod uwage okolicznosci (spadek z Championship , dluga podroz ).
Przede mna jeszcze ostatni wyjazd sezonu, w sobote rano do Leicester ale podchodze do tego bez zadnej wielkiej podniety. Czekam juz na koniec sezonu, taka postawa spowodowana jest pogromem jakie w derby dostalismy od Norwich i rezultat ten walnie przyczynil sie do ich awansu. Ciezko mi to troche ogarnac, ze beda grac lige wyzej od nas i to na dodatek Premiership.
Niedawne derby Ipswich - Norwich to silna prezencja policji co zapobieglo awanturom, ale i tak 19 osob aresztowanych.
Co do sobotniego meczu Sheffield Utd - Barnsley to nie bylo takiego cyrku jakie mial miejsce rok temu na Hillsborough przy spadku Wednesday tj. pitch invasion, poturbowani pilkarze przeciwnej druzyny, proby dostania sie pod sektor gosci. Kibice Sheffield Utd na spokojnie przyjeli degradacje, na ktora zreszta byli juz nastawieni, a sobota to tylko formalnosc. Ubaw przez caly mecz w sektorze gosci wsrod kibicow Barnsley.
Przyszly sezon to jak na razie nie tylko derby Sheffield, ale takze potwierdzone takze inn now,e ciekawe sprawy. Przede wszystkim wracaja wielkie derby Southampton - Portsmouth, przy okazji zeszlorocznego meczu tych druzyn w FA Cup doszlo do niemalych rozrob na ulicach Southampton.
Awans Bury do League One i w lidze tej bedzie ciekawie w trojkacie Bury - Rochdale - Oldham. Wszystkie druzyny w Greater Manchester, zas Bury szczegolnie sie nie trawi z Rochdale i tu moze byc rowniez goraco.
Opisz swoj wyjazd do Leicester, Bylem tam jak FC gralo puchar i ogolnie nuda. Bylo moze 40 chlopakow co starali sie spiewac, kilka ripost bardzo trafnych swoja droga ale ogolnie piknik na maksa.
W ogole stadion pozostawia wiele do zyczenia i az mnie dziw bierze ze moga grac tak wysoko.
W ogole stadion pozostawia wiele do zyczenia i az mnie dziw bierze ze moga grac tak wysoko.
Luton Town dzis zrobili duzy krok w kierunku finalu Conference na CofMS wygrywajac na wyjezdzie w Wrexham 3-0. Teraz najlepsze, okazuje sie ze nie starczy najprawdopodobniej biletow dla wszystkich chetnych jesli awansuja do finalu!!! Stadion ManCity ma pojemnosc troche ponizej 48tys, a ostatnio kiedy Luton gral w finale JP Trophy ( malo znaczacy puchar dla 3 i 4 ligowcow ) pare lat temu to bylo ich ponad 35 tysiecy ( wprawdzie bylo to Wembley czyli blizej ale okazja na pewno nie taka ). Pamietajmy caly czas ze mowimy o awansie z 5 do 4 ligi ( to tak zeby w Polsce ludzie zalapali proporcje ;-) ). Jesli Wombles awansuja z pary z Fleetwood Town FC to bedzie niezle kibicowsko...no i komplet oczywiscie murowany na 100%.
Fleetwood - Wimbledon 0:2 i wszystko wskazuje na to, że zrealizuje się scenariusz zarysowany wyżej przez NISC-a. Około 800 kibiców the Dons na wyjeździe, miejscowi odpalają race.
byl, ale do czego zmierzasz?
całej tej historii z naszym "kibolstwem" i walką z kulturą na trybunach
a Anglicy tęsknią za klimatem na trybunach
jak było sorry taka refleksja mnie wzięła jak zobaczyłem ten film
a Anglicy tęsknią za klimatem na trybunach
jak było sorry taka refleksja mnie wzięła jak zobaczyłem ten film
spadek Lincoln City do Conference i szykuja sie derby z Grimsby, fakt ze do Conference polecial tez Stockport County tylko poprawia kibicowsko 5 lige bo wszystkie konkretne ekipy oprocz Luton Town caly czas grajacego w play-off nie awansowaly ( Wrexham, York, Darlington, Newport i wspomniane Grimsby ), za to w League Two zastapia wyzej wymienione 2 ekipy Plymouth Argyle ( Central Element ) i Brostol Rovers ( Gas Hit Squad ) wiec kibicowsko balans zachowany.., awans Chesterfield do League One to dluuugo wyczekiwane derby z obydwoma klubami z Sheffield, dobrze ze awanowalo Bury wroca derby z Rochdale, miejmy nadzieje ze z play off wejdzie kibicowsko najmocniejsze Shrewsbury Town, do Championship weszly pozabiskowe popeliny czyli Brighton i Southampton ( najlepsza publika typu zuzlowego na Wyspach ale to na tyle ) a w play off nadal sa Posh i Huddersfield oraz franczyza z Milton Keynes i denne Bornemouth....
za to oczywiscie zajebistym faktem jest to ze Stoke i Birmingham zagraja w Europie, ale chyba najbardziej oczekiwanym przez kibicow finiszem sa mozliwe derby Cardiff-Swansea w finale play-off Championship na Wembley, oj bedzie sie dzialo jesli do nich dojdzie
za to oczywiscie zajebistym faktem jest to ze Stoke i Birmingham zagraja w Europie, ale chyba najbardziej oczekiwanym przez kibicow finiszem sa mozliwe derby Cardiff-Swansea w finale play-off Championship na Wembley, oj bedzie sie dzialo jesli do nich dojdzie
skrobnie ktoś obeznany czy dzieję się coś ciekawego w Telford ,Shrewsbury?
Telford nie ma czasem klubu zalozonego przez kibicow? Czy cos mi sie pojebalo? FC chyba ich spotkalo na swojej drodze.
-
noonelikesus
Avram must stay :))))) Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)
2 games to go, keep up good work Avram.
Na ten moment caly Millwall czeka - moze sie uda :)))
Pozdro
2 games to go, keep up good work Avram.
Na ten moment caly Millwall czeka - moze sie uda :)))
Pozdro
czy Reading ma jakąś ekipe czy jest to klub typowo piknikowy??
maja ekipe a ich numer jeden AF to znana postac na Headhunters Chelsea, w okolicach Londynu licza sie napewno na rowni z Luton, lepsi od Watford czy Brentford, dla nich wielki test teraz to play-off z Cardiff