Puchar Polski 2010/11
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Puchar Polski 2010/11
Finał Pucharu Polski zostanie rozegrany 3 maja o godzinie 18:30
-
OldSchoolFans
-
ToraToraTora
Szkoda że nie weszliśmy do finału , zapewne bardzo dobra liczba nas by się zjawiła na tym meczu :) ale co do pary finałowej kibicowsko jak najbardziej na najwyższym poziomie ;) zobaczymy jak będzie .
Nie po 5000 szt. Legia 6550, Lech 6163.
Dziś odbyło się spotkanie w kwestii bezpieczeństwa na finałowym meczu Pucharu Polski pomiędzy Lechem a Legia w Bydgoszczy. Jak dowiedział się serwis LL!, fani z Łazienkowskiej otrzymają 6550 biletów, zaś lechici dokładnie 6163 wejściówki. To Lech zajmie sektory, na których przed rokiem siedzieliśmy z Pogonią. Legioniści zostaną umieszczeni po przeciwnej stronie.
Pozostałych niespełna 10 tysięcy biletów na neutralne sektory trafi do sprzedaży na stronie kupbilet.pl, a część z nich trafi do działaczy PZPN i sponsorów.
Bilety na sektory Legii i Lecha kosztować będą 50 złotych. Finał PP zostanie rozegrany 3 maja o godzinie 18:30 na stadionie Zawiszy. Bezpośrednią transmisję przeprowadzi telewizja cyfrowa naziemna TVP Sport.
Wkradł się mały chochlik podczas pisania. Nas 471. Liczby zgód, jak podawałem wyżej.DFLG pisze:Nas w Warszawie 470
Czy to prawda, że Legia trafia jeden bus FC Lechii z Mławy szukając flagi?
Ocho, znowu się szykuje PZPN = Legia:)Radomski Dresiarz pisze:rownouprawnieniedezet pisze:Nie po 5000 szt. Legia 6550, Lech 6163.
W czym widzisz problem? 390 biletów różnicy? Ogarnij się.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /620050759
Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy legioniści złożyli zapotrzebowanie aż na 19 tysięcy biletów. Nawet jak organizatorzy finału chcieliby spełnić ich oczekiwania, to byłoby to niemożliwe, ponieważ pozwolenie na organizację imprezy masowej na stadionie Zawiszy jest wystawione tylko na 16,5 tys. osób. Z prostego wyliczenia wynika, że kibice "eLki” chcieli mieć cały stadion tylko dla siebie.
ktorys z dziennikarzy popil mocno i puscil farmazonajurip pisze:http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /620050759
Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy legioniści złożyli zapotrzebowanie aż na 19 tysięcy biletów. Nawet jak organizatorzy finału chcieliby spełnić ich oczekiwania, to byłoby to niemożliwe, ponieważ pozwolenie na organizację imprezy masowej na stadionie Zawiszy jest wystawione tylko na 16,5 tys. osób. Z prostego wyliczenia wynika, że kibice "eLki” chcieli mieć cały stadion tylko dla siebie.
Jakie byly liczby Pogoni oraz Jagielloni przed rokiem na finale?
-
Piotrek198963
Pogoń 5000 Jagiellonia 4500Bigon pisze:Jakie byly liczby Pogoni oraz Jagielloni przed rokiem na finale?
Za stadiony.net
Choć bydgoski Stadion Zdzisława Krzyszkowiaka mieści nieco ponad 20 tys. widzów, na tegoroczny finał Pucharu Polski wejdzie ich ok. 16,5 tys. Resztę zajmą strefy buforowe oddzielające widzów. Lech i Legia otrzymały odpowiednio 6163 i 6550 wejściówek, a do otwartej sprzedaży trafił ok. tysiąc miejsc „neutralnych”. Są jednak wszelkie powody by podejrzewać, że bilety te kupiły osoby z Warszawy i Poznania, bo wejściówki rozeszły się w nieco ponad godzinę mimo wysokich cen (najtańsze na ten mecz to 50zł). Oba kluby zgłaszały wcześniej zapotrzebowanie na kilkanaście tysięcy miejsc.
Ze względu na fakt, że w rywalizacji finałowej znajdują się Lech i Legia, policja uważa, że tak trudnego zadania przy zabezpieczeniu spotkania jeszcze nie było. Dlatego kibicom nie będzie wolno wnosić na stadion prawie nic. Niestety poza zakazywanymi coraz częściej butelkami z napojami, zakazem objęto też flagi na drzewcach czy sektorówki.
Komentarz Stadiony.net: Strach pytać, jaki będzie kolejny krok w przyszłości, jeśli teraz dojdzie do incydentów. Zakaz wnoszenia barw klubowych w ogóle? A może wpuszczanie tylko kibiców pod krawatem, bo jak wiadomo „kibic w krawacie jest mniej awanturujący się”? Tylko pytanie, od kiedy incydenty chuligańskie są dokonywane z użyciem flag? Dla odmiany może po prostu organizatorzy i policja w całej Polsce wezmą się do roboty i rzetelnie ukarzą tych, którzy psują widowisko, a nie sami po raz kolejny będą je psuć irracjonalnymi i niemal niemożliwymi w egzekucji restrykcjami?
Choć bydgoski Stadion Zdzisława Krzyszkowiaka mieści nieco ponad 20 tys. widzów, na tegoroczny finał Pucharu Polski wejdzie ich ok. 16,5 tys. Resztę zajmą strefy buforowe oddzielające widzów. Lech i Legia otrzymały odpowiednio 6163 i 6550 wejściówek, a do otwartej sprzedaży trafił ok. tysiąc miejsc „neutralnych”. Są jednak wszelkie powody by podejrzewać, że bilety te kupiły osoby z Warszawy i Poznania, bo wejściówki rozeszły się w nieco ponad godzinę mimo wysokich cen (najtańsze na ten mecz to 50zł). Oba kluby zgłaszały wcześniej zapotrzebowanie na kilkanaście tysięcy miejsc.
Ze względu na fakt, że w rywalizacji finałowej znajdują się Lech i Legia, policja uważa, że tak trudnego zadania przy zabezpieczeniu spotkania jeszcze nie było. Dlatego kibicom nie będzie wolno wnosić na stadion prawie nic. Niestety poza zakazywanymi coraz częściej butelkami z napojami, zakazem objęto też flagi na drzewcach czy sektorówki.
Komentarz Stadiony.net: Strach pytać, jaki będzie kolejny krok w przyszłości, jeśli teraz dojdzie do incydentów. Zakaz wnoszenia barw klubowych w ogóle? A może wpuszczanie tylko kibiców pod krawatem, bo jak wiadomo „kibic w krawacie jest mniej awanturujący się”? Tylko pytanie, od kiedy incydenty chuligańskie są dokonywane z użyciem flag? Dla odmiany może po prostu organizatorzy i policja w całej Polsce wezmą się do roboty i rzetelnie ukarzą tych, którzy psują widowisko, a nie sami po raz kolejny będą je psuć irracjonalnymi i niemal niemożliwymi w egzekucji restrykcjami?
7000 w tym okolo 1500 Legia .Piotrek198963 pisze:Pogoń 5000 Jagiellonia 4500Bigon pisze:Jakie byly liczby Pogoni oraz Jagielloni przed rokiem na finale?
ja mam pytanie pośrednoi związne z PP czy mogłby któs naisac coś wiecej o stadionie w Ostórdzie gdzie, ma byc rozegrany finał Super Pucharu ??
Z tego co ja wiem to nie jest jeszcze na 100% pewnie czy Superpuchar zostanie rozegrany w Ostródzie. Ale z takich głównych informacji to stadion będzie miał pojemność 5 tys. Jedna trybuna zadaszona, przeciwna trybuna odkryta.DuchTSW pisze:ja mam pytanie pośrednoi związne z PP czy mogłby któs naisac coś wiecej o stadionie w Ostórdzie gdzie, ma byc rozegrany finał Super Pucharu ??
Stadion jest nadal w budowie.
Tutaj można oglądać zdjęcia z przebiegu budowy :
http://www.budowastadionu.cba.pl/index.html
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 771&page=9
emS pisze:Z tego co ja wiem to nie jest jeszcze na 100% pewnie czy Superpuchar zostanie rozegrany w Ostródzie. Ale z takich głównych informacji to stadion będzie miał pojemność 5 tys. Jedna trybuna zadaszona, przeciwna trybuna odkryta.DuchTSW pisze:ja mam pytanie pośrednoi związne z PP czy mogłby któs naisac coś wiecej o stadionie w Ostórdzie gdzie, ma byc rozegrany finał Super Pucharu ??
Stadion jest nadal w budowie.
Tutaj można oglądać zdjęcia z przebiegu budowy :
http://www.budowastadionu.cba.pl/index.html
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 771&page=9
ok dzięki wielkie
Chłopaki ma ktoś z WAs podobny problem. Bileciki zamówione 21 od razu zapłacone, ale przez święta to pewnie banki nie działają i sobie elegancko przedłużyłem rezerwacje o 24 godzinki a te miglance z kupbilet dziś mi humor popsuli i napisali mejla że mi rezerwacje usuną. Kasa wysłana, infolinia nie działa.
Witam!
Mam ten sam problem. Za bilety zapłaciłem w piątek około 10:00 i dzisiaj też dostałem maila ze skasują mi rezerwacje...
Mam ten sam problem. Za bilety zapłaciłem w piątek około 10:00 i dzisiaj też dostałem maila ze skasują mi rezerwacje...
Nie skasują dziś już księgują wpłaty i jest okw0ns pisze:Witam!
-
NRPatriota
Gdzie można nabyć jeszcze bilet na neutralne sektory ? na kupbilet jest napisane że sprzedaż zakończona...
-
windsurfing
Od środy w kasach Zawiszy (ul. Gdańska 163)
-
NRPatriota
W cenie 50 zł ?
-
bananlegia
w takich cenach jakie miałeś podane na kupbilet
Z forum Lecha:
"PRZEKAŻ TĄ INFORMACJĘ SWOIM ZNAJOMYM, ZWŁASZCZA JEŚLI WYBIERAJĄ SIĘ NA FINAŁ PP:
Dotarła do nas informacja, że władza szykuje prowokację względem kiboli podczas meczu finału Pucharu Polski. Wykorzystując fakt, że właśnie w Bydgoszczy spotkają się zantagonizowane, a zarazem najbardziej społecznie aktywne grupy kiboli, Lech i Legia, szykowana jest spora akcja pokazowa. Ma dojść do prowokacji, która skutkować będzie "modelową interwencją" służb porządkowych. Akcja "widelec" to przy tym subtelne działanie. Jeśli nie chcecie zostać spałowani, trafić do aresztu i otrzymać wyrok w zawieszeniu: żadnego alkoholu, żadnej bujanki, żadnej agresji. To nie będzie zwykły mecz, władza chce na nim rozbić polski ruch kibicowski. "
Panowie to jakieś pewne info, czy po prostu działanie w stylu "lepiej chuchać na zimne"?
"PRZEKAŻ TĄ INFORMACJĘ SWOIM ZNAJOMYM, ZWŁASZCZA JEŚLI WYBIERAJĄ SIĘ NA FINAŁ PP:
Dotarła do nas informacja, że władza szykuje prowokację względem kiboli podczas meczu finału Pucharu Polski. Wykorzystując fakt, że właśnie w Bydgoszczy spotkają się zantagonizowane, a zarazem najbardziej społecznie aktywne grupy kiboli, Lech i Legia, szykowana jest spora akcja pokazowa. Ma dojść do prowokacji, która skutkować będzie "modelową interwencją" służb porządkowych. Akcja "widelec" to przy tym subtelne działanie. Jeśli nie chcecie zostać spałowani, trafić do aresztu i otrzymać wyrok w zawieszeniu: żadnego alkoholu, żadnej bujanki, żadnej agresji. To nie będzie zwykły mecz, władza chce na nim rozbić polski ruch kibicowski. "
Panowie to jakieś pewne info, czy po prostu działanie w stylu "lepiej chuchać na zimne"?
Wie ktoś jaka pula biletów i na jakie sektory trafiła do sprzedaży w kasach stadionu ?
-
z_krainy_marzen
1.500 po 50złreckruth pisze:Wie ktoś jaka pula biletów i na jakie sektory trafiła do sprzedaży w kasach stadionu ?
od 15.30 można je dzisiaj nabywać
Pewne,zaczęła się pewna akcja władz Polskich-karać za wszystko i stopniowo tępić!Pokerface pisze:Z forum Lecha:
-
NRPatriota
Bilety trzeba kupować osobiście, czy może ktoś inny kupić, znając moje dane ?
-
Pomorze z Legią
Musisz ten ktoś miec Twój dowód.
-
[W]19[K]46[S]
Jedna osoba kupi jeden bilet, żadnego kupowania dla kolegów nie ma.
ide biletów dla Zagłębia i Pogoni? pytam z ciekawości bo wiadomo jak jest miedzy tymi ekipami?
450 dla Pogonisbr 09 pisze:ide biletów dla Zagłębia i Pogoni? pytam z ciekawości bo wiadomo jak jest miedzy tymi ekipami?
-
normalny48
Dla Olimpii 300 a dla ZS 250 o ile się nie mylę.
Finał Pucharu Polski w TVN Turbo
Już w najbliższy wtorek (3 maja) Lech Poznań i Legia Warszawa zmierzą się w finale Pucharu Polski. Transmisja tego spotkania zostanie przeprowadzona w stacji TVN Turbo już od godziny 18:15.
TVN Turbo to stacja, która od dwóch lat transmituje rozgrywki Pucharu Polski. Debiutem był finał Lecha Poznań z Ruchem Chorzów dwa lata temu. W bieżącym sezonie na antenie TVN Turbo można było zobaczyć mecze wszystkich rund Pucharu Polski począwszy od 1/16 finału.
W TVN Turbo można także śledzić losy drużyn uczestniczących w Pucharze Polski "od kuchni". W programie "Między meczami" stacja przedstawia sylwetki piłkarzy, trenerów i kibiców. Widzowie mogą dowiedzieć się, jak przebiegają treningi, odnowa biologiczna, a także zobaczyć zaplecze sportowe klubu - stadion, szatnie, gabinety klubowe.
Już w najbliższy wtorek (3 maja) Lech Poznań i Legia Warszawa zmierzą się w finale Pucharu Polski. Transmisja tego spotkania zostanie przeprowadzona w stacji TVN Turbo już od godziny 18:15.
TVN Turbo to stacja, która od dwóch lat transmituje rozgrywki Pucharu Polski. Debiutem był finał Lecha Poznań z Ruchem Chorzów dwa lata temu. W bieżącym sezonie na antenie TVN Turbo można było zobaczyć mecze wszystkich rund Pucharu Polski począwszy od 1/16 finału.
W TVN Turbo można także śledzić losy drużyn uczestniczących w Pucharze Polski "od kuchni". W programie "Między meczami" stacja przedstawia sylwetki piłkarzy, trenerów i kibiców. Widzowie mogą dowiedzieć się, jak przebiegają treningi, odnowa biologiczna, a także zobaczyć zaplecze sportowe klubu - stadion, szatnie, gabinety klubowe.
Mecz będzie też transmitowany na TVP Sport.
-
bananlegia
Nic sie nie zmieniło w tej kwestii.
We wtorek pierwsze 10 minut bez flag i dopingu.
Są jeszcze bilety na sektory neutralne ? Czy wszystkie poszły ?