Komentarze 12-13.03
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Komentarze 12-13.03
Wystarczy popatrzyc na frekwencje meczu Cracovia - Wisła, Wisła - Cracovia
Cracovia na derby nie potrafiła zapełnic całego stadionu !
No ale zawsze sobie to wytłumaczą tym, że byli sami najwierniejsi a na Wisłe chodzą kibice sukcesu :)
Cracovia na derby nie potrafiła zapełnic całego stadionu !
No ale zawsze sobie to wytłumaczą tym, że byli sami najwierniejsi a na Wisłe chodzą kibice sukcesu :)
Pisząc ciekawe zjawisko miałem bardziej na myśli, że Cracovia strasznie dołuje piłkarsko (bodajże 8 porażek z rzędu mieli) a frekwencja jest godna. Nie chodzi stricte o ten akurat mecz, bo już na Legii dycha chyba pękła. Inna sprawa to na ile jest to wpływ nowego stadionu.Olsztynianin pisze:jak juz tak piszesz to zrob to obiektywnie, raz ze to Wasz mecz zgodowy i z mistrzem Polski (na frekwencje zlozyla sie Wasza frekwencja + zapewne tez Lecha), wedle Twojej teorii bardziej miarodajne i obiektywne byloby zestawienie meczy Wisła - Lech, Cracovia - Lech i wtedy takie porownania moglbys dawac. Wez pod uwage, ze na Wisle sektor gosci zamkniety, a jak wiadomo jak sa goscie to i wieksza mobilizacja u gospodarzyA1986 pisze:Za 90minut.pl:
Wisła - Widzew 15 900 widzów (lider, od lat walka o majstra).
Cracovia - Lech 11 936 widzów (ostatnia drużyna w tabeli, ciągła walka o utrzymanie).
Ciekawe zjawisko. Wygląda na to, że słowa kiedyś zasłyszane, jakoby na Wisłę przychodziło się oglądać dobrą piłkę, a na Cracovię z przywiązania, miałyby potwierdzenie. Zgoła inaczej by to mogło wyglądać przy zamianie sytuacji obu klubów.
-
Nowohucianie1950
Dla mnie co poniektórym tutaj się grubo poj** we łbach.Zachciewa wam się stadionów, na których nie poleci ani jeden bluzg na przeciwnika itd To jest indywidualna sprawa każdej ekipy co śpiewa i mówię to choć do Cracovii mi baaardzo daleko.
-
BezimiennyCzłek
Mam takie samo zdanie jak Ty . Niektórzy rywale , w tym głównie derbowi zasługują na pociski nie tylko w trakcie meczów pomiędzy np : Wisłą i Cracovią . Zasłużyli na wyzwiska - to wyzwiska otrzymają .Nowohucianie1950 pisze:Dla mnie co poniektórym tutaj się grubo poj** we łbach.Zachciewa wam się stadionów, na których nie poleci ani jeden bluzg na przeciwnika itd To jest indywidualna sprawa każdej ekipy co śpiewa i mówię to choć do Cracovii mi baaardzo daleko.
skąd i czemu flaga Norwegii na sektorze Gryfa ?
-
Tricolores
stąd i dlatego co w sektorach Arki flagi Szwecji.Barnet pisze:skąd i czemu flaga Norwegii na sektorze Gryfa ?
Dobrą piłkę to masz na zachodzie, Wisła gra bez napastnika i jest liderem ligi. Róznicy w grze wielkiej nie ma, po prostu Wisła posiada więcej indywidualności.A1986 pisze:Za 90minut.pl:
Cracovia - Lech 11 936 widzów (ostatnia drużyna w tabeli, ciągła walka o utrzymanie).
Ciekawe zjawisko. Wygląda na to, że słowa kiedyś zasłyszane, jakoby na Wisłę przychodziło się oglądać dobrą piłkę, a na Cracovię z przywiązania, miałyby potwierdzenie. Zgoła inaczej by to mogło wyglądać przy zamianie sytuacji obu klubów.
Po drugie od 11 936 odejmij liczbę Lecha ( bo jest ona włączona)
i dziwynym trafem teraz się mądrzysz gdy Cracovia gra z aktualnymi mistrzem kraju, uczestnikiem LE i swoją zgodą.
do fullu na Wiśle brakuje tysiąc głów, a ten tysiąc to właśnie dolne miejsca w narożnikach (tam nikt nie kupuje biletów). Poza tym na Reymonta nie są wpuszczani gości a nie oszukujmy się , wtedy mecz staje się kilkakrotnie atrakcyjniejszy.
-
fan_tatara
150 osób , 150 osób, ŚLĄSK WROCŁAW !!! ;)A1986 pisze:Za 90minut.pl:
26g nie mam pojecia jaki Ty mecz oglądałeś , ale na pewno nie Cracovii z Lechem... bronekWKS nastepny znawca trybun przy ulicy Kałuży1...
-
nieznajomy05
Jaka liczba Lecha w Krakowie?
nieznajomy05 pisze:Jaka liczba Lecha w Krakowie?
850
Farstone pisze:Co się stało, piłkarze podpadli kibicom? Coś sprecyzujesz?
http://www.youtube.com/watch?v=gMVIPZZF ... r_embedded
Jakiego majstra? to po niemiecku, a tu jest POLSKA! Piszemy/mówimy o "mistrza"!A1986 pisze:Za 90minut.pl:
Jestem z Pyrlandii :)bunio5 pisze:Jakiego majstra? to po niemiecku, a tu jest POLSKA! Piszemy/mówimy o "mistrza"!A1986 pisze:Za 90minut.pl:
Wracając do mojej wypowiedzi, to nie zamierzam się o te kwestie kopać z Wiślakami. Dla mnie jest to fenomen, że tyle ludzi chodzi na Pasy w momencie gdy grają wyjątkową padakę. Bez przekrzykiwania się o 1000 w tą czy tamtą (że to Lech, że to mistrz itd.). Popatrzcie na frekwencje z innych stadionów. Ciekaw jestem kondycji Wisły w tak chudych latach bo ostatnio nie jest Wam dane tego doświadczyć.
Fenomenem w takim razie można nazwać 150 osoby wyjazd do Wrocławia.
Nie bierzesz pod uwagę czynników w rodzaju nowego stadionu itp
Ale mniejsza z tym, temat jest tak szeroki i wielowątkowy że mozna co tydzień o tym pisać w komantarzach po pare stron.
Nie bierzesz pod uwagę czynników w rodzaju nowego stadionu itp
Ale mniejsza z tym, temat jest tak szeroki i wielowątkowy że mozna co tydzień o tym pisać w komantarzach po pare stron.
i na tym zakonczmy temat o Cracovii. Nikogo z nas nie interesuje zdanie wasze a szczegolnie ludzi z kibice.net. Robimy swoje, jest jak jest, nikt z nas sie nie podnieca liczbami. komentujecie Kraków jakbyscie nie mieli wlasnych podworek... moze wiejskie pola niektorym juz nie wystarczaja. bez odbioruusrany_po_kolana pisze:co wy sie tak podniecacie ostatnia frekwencja na Cracovii ;/ czemu nie wklejcie frekwencji z ostniego roku, nowy stadion to i frekwencja wyzsza ....Na ZL tez chodzilo po 3-4 tys na stary stadion, na nowym srednio 7-8 tys( mimo ze tez graja padake, i miasto w c*** razy mniejsze), to samo w Kielcach i tak samo wszedzie bedzie gdzie otworza nowe stadiony. Wiec nie wiem czemu co nie ktorzy podniecaja sie tym wynikiem na Cracovii bo na mnie wrazenia nie robi tak samo jak i ch liczby wyjazdowe.
-
jemkotlety
Na meczu z Lechem doping bardzo dobry. Nas wg. klubu 11500 co chyba się trochęmija z prawdą, bo sektory szczelnie wypchane. Lecha ponad 800 w klatce.
Dla statystyków bluzgi na towarzystwo poszły raz, zapoczątkowane przez Lecha.
Po meczu zbieramy się przed stadionem i ruszamy na lodowisko. Psy próbują nam blokowac drogę. Wchodzimy na rynek odpalamy race, sztuczne ognie, petardy hukowe i kto co tam miał.
Na lodowisko wchodzimy z bramą, ochrona gazuje, po czym się ewakują. W końcu coś ciekawego ;) Zdobywamy mistrzostwo w hokeja, odpalamy pozostałą pirotechnikę. Na hali o pojemności 2500 jakieś 4000 ludzi.
Co do frekwencji na piłce. Tak przyszło dużo wynalazków wraz z nowym stadionem. Więc robią dodatkowe 2000-4000. Z drugiej strony wiele osób zaliczyło powrót na stare śmieci. Widać, że niektórych to boli, że na meczach u siebie mamy większą liczbę niż np. Górnik, Ruch czy Widzew. A sąsiadka zza Błoń nie może już się przyjebać, że jest nas mnie, bo liczby powoli robią się porównywalne.
Prawda taka, że jakiś tam wzrost jakości zferyfikują kolejne sezony.
Dla statystyków bluzgi na towarzystwo poszły raz, zapoczątkowane przez Lecha.
Po meczu zbieramy się przed stadionem i ruszamy na lodowisko. Psy próbują nam blokowac drogę. Wchodzimy na rynek odpalamy race, sztuczne ognie, petardy hukowe i kto co tam miał.
Na lodowisko wchodzimy z bramą, ochrona gazuje, po czym się ewakują. W końcu coś ciekawego ;) Zdobywamy mistrzostwo w hokeja, odpalamy pozostałą pirotechnikę. Na hali o pojemności 2500 jakieś 4000 ludzi.
Co do frekwencji na piłce. Tak przyszło dużo wynalazków wraz z nowym stadionem. Więc robią dodatkowe 2000-4000. Z drugiej strony wiele osób zaliczyło powrót na stare śmieci. Widać, że niektórych to boli, że na meczach u siebie mamy większą liczbę niż np. Górnik, Ruch czy Widzew. A sąsiadka zza Błoń nie może już się przyjebać, że jest nas mnie, bo liczby powoli robią się porównywalne.
Prawda taka, że jakiś tam wzrost jakości zferyfikują kolejne sezony.
Mnie nie boli - skomentowałem post Poznaniaka a nie waszą frekwencję.
Dokładnie to 4 młodych dostaje oklep w Kościerzynie czekając na transport. Żeby ktoś zaraz tego nie wyolbrzymiał...gryfslupsk* pisze:prawda.aaaroe88 pisze:Prawda, ze Olimpia G dostaje oklep od Kaszubii ? Na plus wyjazd Rakowa i Zetki
-
pilka nozna
http://www.ilawatv.pl/news_577/13032011 ... -21-11.htm
Można dokładnie ocenić gdzie wybuchła petarda i jaki cyrk zrobił bramkarz.
czas: 5:08
Szkoda Petry pokazała dobry styl.
Można dokładnie ocenić gdzie wybuchła petarda i jaki cyrk zrobił bramkarz.
czas: 5:08
Szkoda Petry pokazała dobry styl.
Jak już w ekstraklasie stadiony na miarę XXI wieku staną się normalnością to wtedy można będzie oceniać frekwencję poszczególnych klubów. Obecnie to bardziej można oceniać frekwencję zwiedzaczy nowych stadionów. W poprzedniej rundzie tak się wszyscy jarali frekwencjami Korony czy Lubina. W Lubinie na inaugurację powalająca liczba 5.812 wraz z kibicami gości :D
W Kielcach przedwczoraj 5.986 z kibicami gości. Na Craxie w końcówce poprzedniego sezonu frekwencje po 2200 - 2500 :D Stadion spowszednieje zobaczymy jakie wtedy będą frekwencje.
O liczbach wyjazdowych to temat na inna pogadankę, co nie zmienia faktu że Cracovia jest jedną z najsłabszych ekip pod tym względem w ekstraklasie.
W Kielcach przedwczoraj 5.986 z kibicami gości. Na Craxie w końcówce poprzedniego sezonu frekwencje po 2200 - 2500 :D Stadion spowszednieje zobaczymy jakie wtedy będą frekwencje.
O liczbach wyjazdowych to temat na inna pogadankę, co nie zmienia faktu że Cracovia jest jedną z najsłabszych ekip pod tym względem w ekstraklasie.
spytałem z ciekawości a nie dla żadnej napinki, a ty mi tak inteligentnie odpowiedziałeś że dalej nic nie wiem, brawoTricolores pisze:stąd i dlatego co w sektorach Arki flagi Szwecji.Barnet pisze:skąd i czemu flaga Norwegii na sektorze Gryfa ?
-
SIARKA 1957
I Norwegia i Gryf mają te same barwy .Tak więc to flaga Gryfa na wzór flagi Norwegii .Barnet pisze:spytałem z ciekawości a nie dla żadnej napinki, a ty mi tak inteligentnie odpowiedziałeś że dalej nic nie wiem, brawoTricolores pisze:stąd i dlatego co w sektorach Arki flagi Szwecji.Barnet pisze:skąd i czemu flaga Norwegii na sektorze Gryfa ?
Tak niektórzy piszą, że kibice Jezioraka powinni nastawić swoich grajków, ale... proponowałbym im zacząć od siebie, dokopałem się do jakiegoś filmiku na yt jak świętują zwycięstwo i nie pierdolić mi tu, że pikole.
-
gryfslupsk*
nic się nie działo.WarjatJP pisze: A jak tam Gryf ? działo się coś ciekawego ?
Tego czytać już nie idzie! Rozwalacie temat takimi bzdurami, ze bania mała.
Co do tematu:
Dobre/przyzwoite liczby w niższych ligach. Raków, Stalowa, Petra. Mogło być ciekawie w Sokółce gdzie grała Sovia.
Sosnowiec tydzień temu wysoko zawiesił poprzeczkę wyjazdem do Bydgoszczy a w tą kolejkę Zawiszy 550 w Wałbrzychu.
Co do tematu:
Dobre/przyzwoite liczby w niższych ligach. Raków, Stalowa, Petra. Mogło być ciekawie w Sokółce gdzie grała Sovia.
Sosnowiec tydzień temu wysoko zawiesił poprzeczkę wyjazdem do Bydgoszczy a w tą kolejkę Zawiszy 550 w Wałbrzychu.
To ma być jak w Mechanicznej pomarańczy. Przy setnym, mimowolnym wysłuchaniu tej formułki masz się zrzygać na samą myśl o przemocy czy terroryzmie :)
Tak jak było wspomniane w w/w newsie, już na dzisiejszym meczu tego wynalazku nie było.
-
pattaya man
przekazaliscie grajkom co myslicie o ich zachowaniu?pytanie rzecz jasna do chlopakow z Jezioraka
pytanie do Wisly: kiedy wstawicie te fotki Lecha. Z tego co pamietam to rey obiecywał że miały być wczoraj..
Przecież oni po mecz ciszyli się razem z piłkarzykami- pajacykami z jakże wspaniałych 3 pkt. To o czym tu mowa...pattaya man pisze:przekazaliscie grajkom co myslicie o ich zachowaniu?pytanie rzecz jasna do chlopakow z Jezioraka
A co niby mieli zrobić? Usiaść i płakać? Przecież piłkarze Jzeioraka w 87 minucie meczu, do momentu przerwania meczu,wygrywali 2:1.
Gdyby jeszcze przegrywali i dostali te 3 pkt. przy zielonym stoliku, to narzekanie miałoby uzasadnienie...
Gdyby jeszcze przegrywali i dostali te 3 pkt. przy zielonym stoliku, to narzekanie miałoby uzasadnienie...
-
Obserwatorek_
ale frajery :D
+GKSK-CE+ pisze:http://www.sk1964.pl/ug03-zegna-trybune-polnocna
W latach 90-2005 to była najlepsza trybuna w Polsce dla przyjezdnych według ocen kibiców .
Nie 87 minuta a 83. To było 7 minut plus to co by doliczył sędzia, czyli koło 10.Beha pisze:A co niby mieli zrobić? Usiaść i płakać? Przecież piłkarze Jzeioraka w 87 minucie meczu, do momentu przerwania meczu,wygrywali 2:1.
Mało istotne ale jak już piszesz, to pisz dokładnie.
Beha pisze:A co niby mieli zrobić? Usiaść i płakać? Przecież piłkarze Jzeioraka w 87 minucie meczu, do momentu przerwania meczu,wygrywali 2:1.
gościu tu nie chodzi o jakiś zasrany wynik 2-1. Jak nie kumasz sprawy to leć się poskarżyć Adminowi i możesz mnie nawet palcem wskazać. LOL
Skończcie już ten temat bo 3 strony i co jeden to mądrzejszy od drugiego.. Zachowanie takie nie inne.. nie ma co komentować.
-
Slavia_ZSC
tak, el prezeso hools ma najlepsze kontakty z grajkami i może po premii polecieć... co za ludzie...