Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

WITAM

Re: Siatkówka ...

Post autor: WITAM »

Mam pytanie co do sytuacji w Warszawie. Ogladając mecz zauważyłem 2 młyny? Jak to jest?
iparts.pl
wwantek

Post autor: wwantek »

Sytuacja w Warszawie zmienia się dość dynamicznie. Jest Klub Kibica i grupa nie związana z KK, która próbuje działać w sferze kibicowskiej. Dziś na meczu z Częstochową dopingowaliśmy oddzielnie.
malyswider

Post autor: malyswider »

2 mlyny to ostatnio coraz czestszy widok na halach:)

kiedys Radom, teraz Kędzierzyn i Stolica...
nie_obiektywny

Post autor: nie_obiektywny »

Tylko jest mała różnica, Radom to wiadomo Czarni, jadar to nie kibice tylko ludzie prezesa, tak samo jak zaksofani. W stolicy jest inaczej, z tego co sie orientuje, jak jestem w błedzie to poprawcie.
mlodydziki

Post autor: mlodydziki »

Drugi młyn ten w górnym rogu to Częstochowa z kolegami od melanżu z Wa-wy... Pozdrowienia dla Stolycy!!!
Michaeldg

Post autor: Michaeldg »

6 głów MKSu Dąbrowa Górnicza w Rumi k/Gdyni 5 marca.
vladhzar

Post autor: vladhzar »

Pozwolę sobie zadać pytanie, bo w mojej ocenie wkradły się pewne niejasności.

Czy AZS W-wa (ekipa, jak to ujął kolega robcal1989wwa, odpowiedzialna za akcje niejanuszowskie) stoi razem z AZS Cz-wa podczas ostatniego meczu? To miał na myśli użytkownik młodydziki używając określenia 'koledzy od melanżu'? Czy jest to ten drugi młyn?
robcal1989azswwa

Post autor: robcal1989azswwa »

vladhzar pisze:Pozwolę sobie zadać pytanie, bo w mojej ocenie wkradły się pewne niejasności.

Czy AZS W-wa (ekipa, jak to ujął kolega robcal1989wwa, odpowiedzialna za akcje niejanuszowskie) stoi razem z AZS Cz-wa podczas ostatniego meczu? To miał na myśli użytkownik młodydziki używając określenia 'koledzy od melanżu'? Czy jest to ten drugi młyn?
juz wyjasniam ... był to tylko i wylacznie młyn ekipy FWF ... mozna to tlumaczyc jako mecz pokazowy , gdyz nie chcemy dwóch młynów na PW ... intencje którymi nami kierowaly podczas podjecia tej decyzji pozwole chwilowo zachowac tylko i wylacznie dla zainteresowanych .

PS. Pragne poinformowac ze jedynymi osobami odpowiadajacymi za relacje z meczy AZS-u są robcal i male ...
male

Post autor: male »

W Warszawie tj. Ktoś wspomniał wyżej - sytuacja zmienia się dynamicznie. Grupa FWF różni się znacząco od stylu KK, ale mimo wszystko nie chcemy siać "boruty" poprzez alternatywny młyn.
male

male pisze:W Warszawie tj. Ktoś wspomniał wyżej - sytuacja zmienia się dynamicznie. Grupa FWF różni się znacząco od stylu KK, ale mimo wszystko nie chcemy siać "boruty" poprzez alternatywny młyn.
Oczywiście chodziło o "sianie poruty" :)
nie_obiektywny

czyli będziecie razem w młynie z KK Polibudy, ale nie będziecie się z nimi w 100% utożsamiać?
male

nie_obiektywny pisze:czyli będziecie razem w młynie z KK Polibudy, ale nie będziecie się z nimi w 100% utożsamiać?
Skoro jesteś "nie_obiektywny" to wypadałoby się ujawnić :>

Zależy co rozumiesz poprzez pojęcie "razem". Spojrzenie na kulturę kibicowską mamy zdecydowanie odmienne, ale wciąż kibicujemy tej SAMEJ drużynie, czyli AZS Politechnice Warszawskiej i na to wpływu nie mamy.
nie_obiektywny

razem - czyli, że będzie razem z nimi śpiewać i drzeć się ku chwale AZS'u ;)

ps. ujawnie się w najmniej oczekiwanym momencie
marek_marecki

Post autor: marek_marecki »

z tego co wiem to kibicują osobno i są dwa młyny w stolicy
malyswider

ZAKSy w treviso 52 osoby.
Mostostalu 17 osob. Napotykamy malych wloskich napinaczy:)

na hali we wloszech "belchatowski" dj
Sylwester89

Post autor: Sylwester89 »

malyswider pisze:ZAKSy w treviso 52 osoby.
Mostostalu 17 osob. Napotykamy malych wloskich napinaczy:)

na hali we wloszech "belchatowski" dj
Mialem okazje widziec "kibiców" ZAKSY podczas tramsmisjii z wyjazdowego meczu w Treviso i zalamalem sie jakies starsze panie,i zgredy wymachujace szalikami ZKASY ciezko te osoby nazwac "kibicami" .
Tomek_BB

Post autor: Tomek_BB »

Sylwester to sąwłąśnie ludzie prezesa, darmowy wyjazd, nie dosc ze mogli miec 2 autokary chetnych na tyle bylo to zrezygnowali z drugiego na rzecz...darmowych koszulek ;/ parodia
Mostostal też był z flagą dobrze widoczną Być zawsze tam gdzie TY MOSTOSTAL ;) i co najwazniejsze za SWOJE pieniązki
male

marek_marecki pisze:z tego co wiem to kibicują osobno i są dwa młyny w stolicy
Nie do końca. Stoimy obok z przyczyn technicznych. Nie cały sektor "B" jest dla Kiboli stojących. Dla nas zazwyczaj nie ma tam miejsca i jesteśmy zmuszeni stać na schodach. Stąd ten drugi "młyn" - ale doping jedziemy taki jak zarzuca KK. Chyba że mają przestój lub śpiewają jakby chcieli a nie mogli... ;)
KPSK

Post autor: KPSK »

Stali Mielec 13 osób w Białymstoku .
Abdul
Kontakt:

Post autor: Abdul »

A w Kędzierzynie wczoraj było chyba jakieś zawieszenie konfliktu, lub jest już po nim .....
KrzychuChemik

Post autor: KrzychuChemik »

Tomek_BB pisze:Sylwester to sąwłąśnie ludzie prezesa, darmowy wyjazd, nie dosc ze mogli miec 2 autokary chetnych na tyle bylo to zrezygnowali z drugiego na rzecz...darmowych koszulek ;/ parodia
Mostostal też był z flagą dobrze widoczną Być zawsze tam gdzie TY MOSTOSTAL ;) i co najwazniejsze za SWOJE pieniązki
chyba już zapomniałeś jak jeździliście za pieniążki waszego prezesa.Pomyśl nim coś napiszesz.Po drugie czym wy różnicie sie od kibiców Zaksy?Jak była zmiana nazwy z Chemika na Mostostal, to szybko przyzwyczailiście sie do nowej nazwy
malyswider

KrzychuChemik pisze:
Tomek_BB pisze:Sylwester to sąwłąśnie ludzie prezesa, darmowy wyjazd, nie dosc ze mogli miec 2 autokary chetnych na tyle bylo to zrezygnowali z drugiego na rzecz...darmowych koszulek ;/ parodia
chyba już zapomniałeś jak jeździliście za pieniążki waszego prezesa.Pomyśl nim coś napiszesz.Po drugie czym wy różnicie sie od kibiców Zaksy?Jak była zmiana nazwy z Chemika na Mostostal, to szybko przyzwyczailiście sie do nowej nazwy

wtedy to pewnie na swiecie Cie nie bylo a jak byles to miales moze 7 lat. :)
MK-K

Post autor: MK-K »

tutaj jest więcej napinki niż w dziale "komentarze"
karion5

Post autor: karion5 »

Bo wejdzie taki ktoś jak "bury" i zacznie szczekać.. W dodatku nic nie wnosząc do temat. Ode mnie wielki szacun dla Mosto, że walczą o nazwę klubu i starają się ogarnąć to co się dzieje w ich mieście na siatce, chociaż ostatnio kuleli.
malyswider

prawda jest taka, ze gro z nas chodzi juz po prostu na mecz, poogladac, bo zycie prywatne jak i zawdodowe nie pozwala wiecej dzialac. JAck Herrer ma tez racje piszac ze gro "mlyna" stanowia osoby spoza K-K.

Chemik włada miastem i tego sie nie da ukryc.

to chyba koniec tematu o Kędzierzynie.
Abdul
Kontakt:

Nie lubię wklejać artykułów, ale ...

Kod: Zaznacz cały

Tysiąc pomarańczowych koszulek przygotował Jastrzębski Węgiel wraz ze sponsorami dla kibiców, którzy będą dopingować zespół podczas turnieju Final Four siatkarskiej Ligi Mistrzów we włoskim Bolzano 26 i 27 marca.
„Oczekujemy od was wsparcia i szalonego dopingu. To na pewno uskrzydli nas do walki, a ze swej strony obiecujemy zrobić wszystko co w naszej mocy by walczyć o każdy punkt, każdy set, każdy mecz. Dla nas ten turniej to też przecież wielka szansa na miejsce w historii europejskiej siatkówki. Zagrajcie razem z nami, a wspólnie możemy osiągnąć jeszcze bardziej niewiarygodny sukces" - zaapelował libero drużyny Paweł Rusek na internetowej stronie głównego sponsora klubu Jastrzębskiej Spółki Węglowej SA.
„Zawodnicy teraz jak mało kiedy potrzebują wsparcia nas - kibiców. Kibicowanie oznacza dla mnie wsparcie sportowców w dobrych ale i złych momentach" - dodał prezes JSW Jarosław Zagórowski. Jastrzębscy kibice nie do końca zaakceptowali dokonaną półtora roku temu zmianę klubowych barw z zielono-czarno-żółtych na pomarańczowo-biało-czarne. Dali temu wyraz okrzykami podczas sobotniego meczu PlusLigi z Pamapolem Wielton Wieluń.

[b]„Jesteśmy w stanie pokryć koszty wyjazdu i pobytu w Bolzano sympatykom naszej drużyny z Klubu Kibica pod jednym warunkiem, że podczas turnieju będą ubrani w klubowe kolory" - stwierdził prezes.[/b]

"My zmieniliśmy barwy spółki w 2008 roku. Pomarańcz kojarzy się z koksem, który produkujemy. Ten kolor to siła, entuzjazm i determinacja. Biel to czystość, natomiast czarny związany jest ze skarbem tej ziemi, jakim jest węgiel. Jesteśmy zaszczyceni, że zawodnicy grają w barwach, z którymi nasi pracownicy - wierni kibice siatkówki - się utożsamiają" - oświadczył Jarosław Zagórowski.

Klub wraz biurem podróży organizuje też odpłatny wyjazd na zawody. W tym przypadku nie ma żadnych warunków.
i jeszcze jeden artykuł:
http://www.sports.pl/Siatkowka/PlusLiga ... 1,904.html

Jak widać nie ma nic za darmo. Klub Ci zapłaci za wyjazd a Ty się wyrzeknij barw. Coraz bardziej nie wesoło w PlusLidze :(
Sylwester89

Post autor: Sylwester89 »

[quote="Abdul"]Nie lubię wklejać artykułów, ale ...

Kod: Zaznacz cały

Tysiąc pomarańczowych koszulek przygotował Jastrzębski Węgiel wraz ze sponsorami dla kibiców, którzy będą dopingować zespół podczas turnieju Final Four siatkarskiej Ligi Mistrzów we włoskim Bolzano 26 i 27 marca.
„Oczekujemy od was wsparcia i szalonego dopingu. To na pewno uskrzydli nas do walki, a ze swej strony obiecujemy zrobić wszystko co w naszej mocy by walczyć o każdy punkt, każdy set, każdy mecz. Dla nas ten turniej to też przecież wielka szansa na miejsce w historii europejskiej siatkówki. Zagrajcie razem z nami, a wspólnie możemy osiągnąć jeszcze bardziej niewiarygodny sukces" - zaapelował libero drużyny Paweł Rusek na internetowej stronie głównego sponsora klubu Jastrzębskiej Spółki Węglowej SA.
„Zawodnicy teraz jak mało kiedy potrzebują wsparcia nas - kibiców. Kibicowanie oznacza dla mnie wsparcie sportowców w dobrych ale i złych momentach" - dodał prezes JSW Jarosław Zagórowski. Jastrzębscy kibice nie do końca zaakceptowali dokonaną półtora roku temu zmianę klubowych barw z zielono-czarno-żółtych na pomarańczowo-biało-czarne. Dali temu wyraz okrzykami podczas sobotniego meczu PlusLigi z Pamapolem Wielton Wieluń.

[b]„Jesteśmy w stanie pokryć koszty wyjazdu i pobytu w Bolzano sympatykom naszej drużyny z Klubu Kibica pod jednym warunkiem, że podczas turnieju będą ubrani w klubowe kolory" - stwierdził prezes.[/b]

"My zmieniliśmy barwy spółki w 2008 roku. Pomarańcz kojarzy się z koksem, który produkujemy. Ten kolor to siła, entuzjazm i determinacja. Biel to czystość, natomiast czarny związany jest ze skarbem tej ziemi, jakim jest węgiel. Jesteśmy zaszczyceni, że zawodnicy grają w barwach, z którymi nasi pracownicy - wierni kibice siatkówki - się utożsamiają" - oświadczył Jarosław Zagórowski.

Klub wraz biurem podróży organizuje też odpłatny wyjazd na zawody. W tym przypadku nie ma żadnych warunków.
To jest chyba jakis zart, tych sponsorow juz calkiem pojebalo, niszcza sport i zabijaja caly ruch kibicowskim, ale na siatkarskich halach w zdecydowanej wiekszosci zasiadaja osoby by nie nazwac ich kibicami ktorzy w wiekszosci nie maja nic przeciw takim zagraniom ze strony prezesow klubu,sponsorow i napewno znjadzie sie wielu chenych ktorzy bez wahania odzieja sie w te koszulki od sponsora i nie beda widzieli w tym nic zlego, przykre ale prawdziwe miedzy iinymi przez takie zagrania jakie maja miejsce na siatce, koszu duzo kumatych i dobrych osob odpuszcza sobie kibicowaniu takim Tworom.
TPS-Rumia

Post autor: TPS-Rumia »

Gwardia Wrocław - TPS Rumia
Na wtorkowym meczu we Wrocławiu melduje się 4 kibiców TPS-u.
Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 »

Stilon Gorzów-Stal Nysa

W sobote 10 w niedziele mniej niż 10 osób od nas z dopingiem dostosowanym do liczby. Gości brak. Dzisiejszy mecz przegrywamy (wczoraj pewne 3:0) co grozi przedwczesnym pożegnaniem z play-off.
AZS1950

Post autor: AZS1950 »

W Olsztynie na meczu z Fartem w szczytowym momencie ok. 50 osób w młynie. Przez cały mecz przed naszym sektorem wisi trans "Jastrzębie w kółko: zielono, czarno i żółto", wspierający kibiców Jastrzębia w walce z władzami klubu o tradycyjne barwy przynajmniej na trybunach. Od 2 seta bardzo dobry doping, wspierany 2 bębnami, w kluczowych momentach przyłącza się do niego cała hala. Goście w ponad 20 osób, również z dobrym dopingiem.
marek_marecki

Post autor: marek_marecki »

Fart znowu w składzie w 20 dziewczyn?
AZS1950

Dziewczyny, z tego co dostrzegłem, w mniejszości.
Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 »

Grupa najbardziej zagorzałych fanów nie porozumiała się z zarządem Jastrzębskiego Węgla w sprawie barw klubowych. Historyczny występ swoich siatkarzy w turnieju finałowym Ligi Mistrzów kibice obejrzą więc w telewizji.

Jastrzębski Węgiel na życzenie swojego sponsora strategicznego, Jastrzębskiej Spółki Węglowej przeszedł u progu zeszłego sezonu tzw. pomarańczową rewolucję, która wiązała się też ze zmianą logo oraz barw klubowych. Grupa najwierniejszych fanów JW tego nie zaakceptowała i na meczach pojawiała się ubrana w stroje w tradycyjnej, górniczej kolorystyce. Spór o barwy na linii fani-klub nabrzmiał w ostatnich tygodniach. Podczas niedawnego meczu ligowego w Jastrzębiu z Pamapolem Wieluń klub kibica przez większą część meczu w ogóle nie dopingował swoich graczy. Dopiero w końcówce trzeciej partii fani zaintonowali: "Jastrzębie w kółko: zielono, czarno i żółto".

Prezes klubu Zdzisław Grodecki obiecał zafundować fanom wyjazd na Final Four do Bolzano. Postawił jednak warunek: przedstawiciele klubu kibica mają być ubrani w barwy Jastrzębskiego Węgla. Warunek został odrzucony i najwierniejsi fani w Bolzano w ogóle się nie pojawią. Zarząd Klubu Kibica już teraz zaprasza fanów na sobotę do wspólnego oglądania finałowego turnieju w jednym z jastrzębskich pubów.

REKLAMY GOOGLE
Policz ratę kredytu
Taniego Kredytu Hipotecznego. Bezpłatnie !
IdeaBank.pl
Kredyt Hipoteczny 1,55%
100 tys. kredytu = 250 zł raty. Sprawdź w 5 minut !
www.GetinBank.pl
Wyprzedaż: Poznań -90%
SPA, Sushi, Paintball, Wellness Tylko Dziś Płać 90% Mniej!
www.GROUPON.pl/Poznan

- Mamy w statucie zapisane barwy zielono-czarno-żółte. Gdyby wcześniej się ustaliło, że po kraju możemy jeździć w tych naszych barwach, a Europę objechać w pomarańczowych, to nie byłoby problemu. Nie mam zgody członków stowarzyszenia na założenie pomarańczowych koszulek i dlatego nie jedziemy. Świat kibiców jest całkiem inny niż świat klubów i sponsorów. Pech chciał, że konflikt wyszedł w takim momencie - mówi Janusz Cupryś, szef klubu kibica. Dlaczego klub kibica nie oponował w momencie, kiedy zmieniano barwy? - Bo wtedy nikt nie kazał nam zakładać pomarańczowych koszulek - odpowiada Cupryś. Twierdzi, że na indywidualny wyjazd do Bolzano kibiców nie stać.

- Zarabiamy w górnictwie po 2 tys. zł na rękę, a mamy w klubie kibica młodzież, która się uczy. Skąd mają wziąć 720 zł na wyjazd? - pyta fan.

Siatkarz JW. Paweł Rusek przyznaje, że dla niego i kolegów z zespołu to bardzo niekomfortowa sytuacja. - Każdy mówi co innego, a ja szanuję racje obu stron. Nie chcemy się w to mieszać. Trzymamy się razem z kibicami przez cały sezon, bardzo byśmy chcieli, żeby byli z nami na Final Four. Mam nadzieje, że obie strony się jeszcze porozumieją - wierzy libero JW.

Leszek Dejewski, asystent trenera Lorenzo Bernardiego, w opinii o kibicach idzie dalej. - Ani mnie to grzeje, ani ziębi w jakich oni są koszulkach, a znam ich prawie wszystkich. Czy powinni ustąpić? Prędzej czy później będzie to konieczne, bo im się te stare koszulki spiorą. Sponsor wymaga i my musimy się do tego dostosować, a fani są częścią klubu. Może oni jakoś bardziej osobiście to tego podchodzą - zastanawia się.

Grodecki jest zawiedziony: - Jest mi przykro, że wmieszano mnie w coś, co nie jest moją intencją. Proponowałem logiczne rozwiązania. Mnie po prostu nie mieści się w głowie, żeby we Włoszech mogło zabraknąć klubu kibica!

Poszło o kolor koszulek - komentarz Piotra Zawadzkiego - dziennikarza katowickiej "Gazety Wyborczej"

Za kilkanaście lat młodociany kibic Jastrzębskiego Węgla (choć wtedy klub pewnie będzie się już nazywał inaczej) zapyta swojego ojca, również kibica: - Tato, opowiedz mi jak to było w 2011 roku, kiedy nasza drużyna grała w Final Four w Bolzano?

- Nie wiem. Oglądałem te mecze u nas w pubie. Głośno, piwo, wiesz jak to jest.

- Co? Nie pojechałeś tam? Przecież jeździłeś na wszystkie mecze, nawet do Wielunia, a nie byłeś w Bolzano?

- No tak jakoś wyszło. Poszło o kolor koszulek.

- O co?!... - syn tylko pokręcił głową i wyszedł z pokoju.

Ojcu zrobiło się przykro. Tak bardzo chciał jeszcze położyć mu rękę na ramieniu i powiedzieć: - Synu, świat kibiców jest całkiem inny niż świat klubów i sponsorów.
Musze powiedzieć że jestem zbudowany postawą Jastrzębia, w wielu innych przypadkach pewnie by się skończyło na jakimś "kompromisie", oby tak dalej! Komentarz pismaka komediowy :)
Abdul
Kontakt:

Czeresniowa2 pisze:
Poszło o kolor koszulek - komentarz Piotra Zawadzkiego - dziennikarza katowickiej "Gazety Wyborczej"

Za kilkanaście lat młodociany kibic Jastrzębskiego Węgla (choć wtedy klub pewnie będzie się już nazywał inaczej) zapyta swojego ojca, również kibica: - Tato, opowiedz mi jak to było w 2011 roku, kiedy nasza drużyna grała w Final Four w Bolzano?

- Nie wiem. Oglądałem te mecze u nas w pubie. Głośno, piwo, wiesz jak to jest.

- Co? Nie pojechałeś tam? Przecież jeździłeś na wszystkie mecze, nawet do Wielunia, a nie byłeś w Bolzano?

- No tak jakoś wyszło. Poszło o kolor koszulek.

- O co?!... - syn tylko pokręcił głową i wyszedł z pokoju.

Ojcu zrobiło się przykro. Tak bardzo chciał jeszcze położyć mu rękę na ramieniu i powiedzieć: - Synu, świat kibiców jest całkiem inny niż świat klubów i sponsorów.
Musze powiedzieć że jestem zbudowany postawą Jastrzębia, w wielu innych przypadkach pewnie by się skończyło na jakimś "kompromisie", oby tak dalej! Komentarz pismaka komediowy :)
Ja bym napisał, iż ten komentarz jest żałosny.
Michaeldg

Post autor: Michaeldg »

5 głów MKSu Dąbrowa Górnicza w czwartek 24 III 2011r. na meczu 1/8 finału PP w Mielcu.
Abdul
Kontakt:

Na meczu w Kędzierzynie 30 kibiców z Rzeszowa. Przez cały mecz przed Naszym sektorem wisi baner z poparciem dla Jastrzębia z hasłem: "W Jastrzębiu w kółko: zielono, czarno i żółto" w towarzystwie koszulki i szalika w ich barwach.

Obrazek

Gospodarzy wspiera dwa kluby kibica.
Ten nowy/stary/ jest już z meczu na mecz coraz liczniejszy.

Obrazek
AZS1950

Fart Kielce - AZS Olsztyn 1:3
W Kielcach melduje się 45 fanów AZS-u.
Obrazek
Warto dodać, że przez prawie cały mecz razem z nami stoi i dopinguje prezes klubu. Przy prezentacji zespołów w kierunku boiska leci ok. 100 białych i zielonych samolocików z papieru. Przez całe spotkanie prowadzimy głośny doping wspierany dwoma bębnami, na jednej z przerw prezentujemy sektorówkę z herbem klubu. Mecz wygrywamy i tuż po jego zakończeniu odpalamy 40 rac tortowych.
Obrazek
ODPOWIEDZ