Komentarze 25-27.03.2011r
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Komentarze 25-27.03.2011r
piękny widok w Poznaniu :)
trzeba korzystać póki możemy, bo takie widoki na stadionach to rzadkość.
oby tylko nikogo nie zawinęli.
Tak jak ktoś napisał wyżej oprawa nawiązująca do wyrzucenia Partizanu z pucharów, a wie ktoś czy nie powtórzyła się sytuacja z piątku jak z kibicami Legii?
Ja również się cieszyłem z fruwających rac, tyle sezonów bez przyjezdnych, napewno wniosły ono sporo kolorytu i dodały smaczku całemu widowisku, szkoda tylko że nie doszło do gruej awantury.
Na przedostatnim wyjeździe w Bytomiu koleś, którego zawineli, z tego co widziałem tylko zasłonił twarz szalem, nie przebierał się ani nic, co nie było zbyt mądre. Ciekawe wtedy było, to kiedy i jak go zawinęli bo nikt o tym nie wiedział. Na Cracovii zaczęli nas wypuszczać wolniej niż wpuszczali, i jak się okazało o co tak naprawdę gamoniom chodzi wszyscy wróciliśmy na sektor. Były dwa wyjścia: albo zaczną nas normalnie wypuszczać, albo robimy sobie nocleg. Ostatecznie nikogo więcej nie wyłapali(odpukać).antyjude pisze:o to że zawijają im typa kolejny raz po meczu? i jest to dziwne? taka szybka rozkmina, twarzy nie zasłania?traffic2 pisze:
ale o co ci ku*** konkretnie chodzi???
Dawno nie widzialem rac na bulgarskiej u kibicow przyjezdnych.elegancko:)doping Lecha 4+ Widzewa 3= naciagane to tylko moje zdanie ale slabo sie pokazali tyle.
Kolejny który oglądał mecz w tv? Nasz doping najlepszy w tym sezonie.mogulboy pisze:Dawno nie widzialem rac na bulgarskiej u kibicow przyjezdnych.elegancko:)doping Lecha 4+ Widzewa 3= naciagane to tylko moje zdanie ale slabo sie pokazali tyle.
Widać na filmiku w sektorze Wisły pięciu - sześciu chłopaków w niebieskich czapeczkach z czarnymi i białymi elementami.
Przypadek, czy też jakaś ekipa jeżeli można wiedzieć ?

Dziwi mnie trochę popłakiwanie Legionistów o Deynę. Jednym z najlepszych (bo na pewno nie najlepszym; dla mnie najlepszy był Lubański - i c**** mi zrobicie) polskich piłkarzy na pewno był, i nikt mu tego nie zabierze. Swoją kartę w historii polskiego sportu zapisał. Zasłużył się i na pewno przynosił dużo radości rodakom - tego też nikt mu nie zabierze. ALE TEŻ NADUŻYWAŁ ALKOHOLU I ZGINĄŁ W WYPADKU PROWADZĄC PO PIJANEMU SAMOCHÓD - tego też już nie cofniecie. I mam wrażenie że im bardziej popłakujecie tym więcej Poloniści starają się Wam dogryzać, podejrzewam że gdybyście nie płakali tak o tą flagę to szybko skończyłaby ona swoją karierę, a tak jest wieszana dalej. A ode mnie - śmieszy mnie argument że był on legendą i że Poloniści nie powinni potępiać tego jak zakończył swoje życie. To że ktoś był legendą uprawnia go do jazdy na bani i pozwala mu na robienie tego czego nie wolno innym śmiertelnikom, a gdy już to zrobią to nie wolno mówić o tym na głos?
Jeśli dobrze poznaję, są to czapki Wisły FC Olkusz.AL BUNDY pisze:Widać na filmiku w sektorze Wisły pięciu - sześciu chłopaków w niebieskich czapeczkach z czarnymi i białymi elementami.
To są czapeczki chłopaków z Oświęcimia nie z OlkuszaAL BUNDY pisze:Widać na filmiku w sektorze Wisły pięciu - sześciu chłopaków w niebieskich czapeczkach z czarnymi i białymi elementami.
Co oznaczał trans Widzewa w języku rosyjskim?
Dejavuuu pisze:To są czapeczki chłopaków z Oświęcimia nie z OlkuszaAL BUNDY pisze:Widać na filmiku w sektorze Wisły pięciu - sześciu chłopaków w niebieskich czapeczkach z czarnymi i białymi elementami.
Przecież to jest Olkusz na 100%.
PS. Żeby nie było, jestem z okolic Olkusza.
To są czapki Wisły FC Olkusz. Dejavuuuu niestety się mylisz...
http://i48.tinypic.com/2ligec0.jpg
Mniejsza o to... Ważne że początek nowej rundy nie był nudny.Dobre Wyjazdy Wisły,Legii, Widzew wiadomo"ciekawie".
http://i48.tinypic.com/2ligec0.jpg
Mniejsza o to... Ważne że początek nowej rundy nie był nudny.Dobre Wyjazdy Wisły,Legii, Widzew wiadomo"ciekawie".
pierwsze słyszę żeby FC Wisły z Oświęcimia miało takie czapeczki. podobny wzór sprzedaje koleś w sklepie sportowym ale to czapki Unii Oświęcim więc myślę że nikt w owych nie był na meczu Wisły. tym bardziej że nikt kumaty nie nosi jego gadżetów
-
FanClubWarszawa
Wyobrażasz sobie Zawiszę razem z Lechią i Śląskiem na sektorze? Heheh. :-DAL BUNDY pisze:Widać na filmiku w sektorze Wisły pięciu - sześciu chłopaków w niebieskich czapeczkach z czarnymi i białymi elementami.
Dobra kolejka, stęskniłem się za naszą ligą.
Jestem z Poznania bylem na meczu to ze byl najlepszy w tym sezonie nie znaczy ze nie moze byc lepszy dlatego moja ocena bylo 4+ znam nasze mozliwosci i wiem ze moze byc jeszcze lepiej:)pzdrglebi7 pisze:Kolejny który oglądał mecz w tv? Nasz doping najlepszy w tym sezonie.mogulboy pisze:Dawno nie widzialem rac na bulgarskiej u kibicow przyjezdnych.elegancko:)doping Lecha 4+ Widzewa 3= naciagane to tylko moje zdanie ale slabo sie pokazali tyle.
A transparent "Deyna - pogarda" z Gwiazdą Dawida też był w porządku? Też się odnosił do życia Deyny? Mnie już nawet nie chce się tego komentować, poniżej pewnego poziomu nie wypada schodzić. To, że kibice klubu z Grodziska wystawiają sobie takie świadectwo, to ich sprawa. Ale że wy pozwalacie im wieszać te płachty u siebie, też niejako firmujecie tą żenadę swoim wizerunkiem. No ale to wasza sprawa oczywiście.JSC pisze:Dziwi mnie trochę popłakiwanie Legionistów o Deynę. Jednym z najlepszych (bo na pewno nie najlepszym; dla mnie najlepszy był Lubański - i c**** mi zrobicie) polskich piłkarzy na pewno był, i nikt mu tego nie zabierze. Swoją kartę w historii polskiego sportu zapisał. Zasłużył się i na pewno przynosił dużo radości rodakom - tego też nikt mu nie zabierze. ALE TEŻ NADUŻYWAŁ ALKOHOLU I ZGINĄŁ W WYPADKU PROWADZĄC PO PIJANEMU SAMOCHÓD - tego też już nie cofniecie. I mam wrażenie że im bardziej popłakujecie tym więcej Poloniści starają się Wam dogryzać, podejrzewam że gdybyście nie płakali tak o tą flagę to szybko skończyłaby ona swoją karierę, a tak jest wieszana dalej. A ode mnie - śmieszy mnie argument że był on legendą i że Poloniści nie powinni potępiać tego jak zakończył swoje życie. To że ktoś był legendą uprawnia go do jazdy na bani i pozwala mu na robienie tego czego nie wolno innym śmiertelnikom, a gdy już to zrobią to nie wolno mówić o tym na głos?
-
Piotrek198963
Tornado pisze:Co oznaczał trans Widzewa w języku rosyjskim?
Nie był w języku Rosyjskim tylko Serbską Cyrylicą a oznaczało to "Sprawiedliwość dla Grobari"
Widzew wspierany był przez 50 fanów Cska Moskwa.
mnie oczywiscie dziwi troche poplakiwanie pasiakow o minute ciszy za C. Tak jak dla polonistow Deyna byl tylko alkoholikiem i nic wiecej o nim nie wiedza, tak dla Wisly C. byl tylko narwanym zbiremJSC pisze:Dziwi mnie trochę popłakiwanie Legionistów o Deynę. Jednym z najlepszych (bo na pewno nie najlepszym; dla mnie najlepszy był Lubański - i c**** mi zrobicie) polskich piłkarzy na pewno był, i nikt mu tego nie zabierze. Swoją kartę w historii polskiego sportu zapisał. Zasłużył się i na pewno przynosił dużo radości rodakom - tego też nikt mu nie zabierze. ALE TEŻ NADUŻYWAŁ ALKOHOLU I ZGINĄŁ W WYPADKU PROWADZĄC PO PIJANEMU SAMOCHÓD - tego też już nie cofniecie. I mam wrażenie że im bardziej popłakujecie tym więcej Poloniści starają się Wam dogryzać, podejrzewam że gdybyście nie płakali tak o tą flagę to szybko skończyłaby ona swoją karierę, a tak jest wieszana dalej. A ode mnie - śmieszy mnie argument że był on legendą i że Poloniści nie powinni potępiać tego jak zakończył swoje życie. To że ktoś był legendą uprawnia go do jazdy na bani i pozwala mu na robienie tego czego nie wolno innym śmiertelnikom, a gdy już to zrobią to nie wolno mówić o tym na głos?
ale w przeciwienstwie do ciebie nic mnie tu nie smieszy, zwlaszcza argument ze szacunek sie nalezy kazdemu...
Nikt nie popłakuje o minutę ciszy w Gdyni, wiadomo było jak to się skończy i osobiście dziwi mnie że ktoś myślał inaczej.
Biorąc pod uwagę fakt, że został pochowany na cmentarzu w San Diego, w dodatku w roku 1989 gdy tysiące polaków codziennie latało do USA było to bardzo dziwne.cichociemny pisze:Śmieszne jest to, że Legia zrobiła sobie niedawno legendę z Deyny, a jeszcze za życia kibice nie przepadali za nim. Taka legenda, a na jego pogrzebie była tylko jedna osoba z Legii...
A informację o tym nieprzepadaniu jesteś w stanie potwierdzić, czy jedyne co potrafisz napisać to: "nie jestem z Polonii ani ze zgód"...
Sory za post pod postem.
Pożegnanie Deyny na Legii: http://www.youtube.com/watch?v=AgSc0yOAeRc
Ludzie poprostu kipią nienawiścią...
Pożegnanie Deyny na Legii: http://www.youtube.com/watch?v=AgSc0yOAeRc
Ludzie poprostu kipią nienawiścią...
A może ktoś powiedzieć jaka liczba WFCG w Poznaniu? I jakim środkiem transportu?
-
Tylko Widzew RTS
Liczba dobra, nic więcej sie nie dowiesz.Jotko pisze:A może ktoś powiedzieć jaka liczba WFCG w Poznaniu? I jakim środkiem transportu?
Chyba że Ci co nas rzekomo atakowali ją podadzą hehe
No cóż szkoda, bo byliśmy przygotowani.
Poza tym starczy już naszego tematu tutaj, jesteśmy tylko jednym z wielu fc w Polsce a Wy niepotrzebnie roztrząsacie nasze małe sprawy.
A ja tekst o "współtworzeniu ruchu kibicowskiego na Legii" poza oczywistą beką skwituję autoprezentacją zainteresowanego:
ku***, relacja Bobo o jakichś "awanturnikach pod domem Deyny" kontra mecz Man City... w komentarzach do ostatniej kolejki na k.net - "koniec świata pani Popiołkowa" :)))
http://www.bobo-bobowski.com.pl/Jestem rodowitym warszawiakiem (rocznik-1940) nic więc dziwnego, że jestem kibicem - sympatykiem warszawskich klubów. W latach swej młodości interesowałem się różnymi dyscyplinami sportu: lekkoatletyką, żużlem, rugby, kolarstwem, koszykówką, piłką nożną itd. Trenowałem min. w szkole piłkę nożną, w wojsku biegi średnie a w klubie CWKS LEGIA należałem do Sekcji bokserskiej.
Wkrótce stałem się stałym bywalcem stołecznych oraz polskich aren sportowych, podczas imprez różnej rangi i dyscyplin sportowych, min:
Lekkoatletyka: międzynarodowe mityngi i mecze Polski z USA, RFN, ZSRR czy Wielką Brytanią, Memoriał J. Kusocińskiego.
żużel - międzynarodowe zawody oraz mistrzostwa Polski na torze Budowlanych /obecnie - Skry/
Boks - mecze międzypaństwowe, rozgrywki ligowe czy pojedynek PAPPA z PIETRZYKOWSKIM w 1956r. podczas turnieju przedolimpijskiego.
Piłka nożna - spotkania ligowe o mistrzostwo 1 ligi i o Puchar Polski /w 1955 i 1956 CWKS - dublet/ mecze ze SLOWANEM w ramach PKME /puchar Europy/, z REIMS z KOPACZEWSKIM, z DUKLI na 50-lecie oraz z TOTTENHAMEM. W październiku 1957r. byłem świadkiem historycznego zwycięstwa 2:1 nad ZSRR w Chorzowie w ramach eliminacji do M?`58. W 1967r. na stadionie X-lecia podziwiałem grę RIVELINO w meczu z BRAZYLIA, którego osobiście poznałem w 1978r. w ROSARIO.
Od 1955r. stałem się sympatykiem piłkarskiej drużyny CWKS LEGIA, na dobre i złe przez kolejnych 44 lat, z szacunkiem odnosząc się do każdego rywala. Uczestnictwo w zawodach piłki nożnej nie ograniczyłem się do zasiadania na trybunach stadionów i kulturalnego dopingu.
Ukończyłem kurs sędziego piłkarskiego i przez 10 lat sam rozstrzygałem na płycie boiska w ponad 500 spotkaniach różnych klas okręgu warszawskiego.
ku***, relacja Bobo o jakichś "awanturnikach pod domem Deyny" kontra mecz Man City... w komentarzach do ostatniej kolejki na k.net - "koniec świata pani Popiołkowa" :)))
Co do wspierania CSKA to było ich 30 głów, a nie 50:) To jest tak dla jasności:P
Wtedy - oficjalny klub kibica organizacyjnie przy Legii :) Historia zakładania klubów kibica i rola Bobo (w skali ogólnopolskiej) nie są żadną tajemnicą. Do "współtworzenia" jest to hektar. Pomijąc już szczegół, że ruch ten powstał znacznie wcześniej, bez żadnego udziału Bobo.
Ogólnie może już skończyć OT. Wystarczy, że mozna tu wyczytać, że na Legii Deyna nie był lubiany (pewnie stąd song "Deyna Kazimierz - nie rusz Kazika, bo zginiesz!" i standing ovation pełnego stadionu na pożegnalnym meczu). No i w ogóle, że był chujowym graczem. Mnie te filmy nie interesują, podobnie jak i reszta propagandy. Transparencik dla odmiany nie rusza - wszak to standard. Mozna najwyżej odnotować jako dowód, ze nic się w tej kwestii nie zmieniło :)
Ogólnie może już skończyć OT. Wystarczy, że mozna tu wyczytać, że na Legii Deyna nie był lubiany (pewnie stąd song "Deyna Kazimierz - nie rusz Kazika, bo zginiesz!" i standing ovation pełnego stadionu na pożegnalnym meczu). No i w ogóle, że był chujowym graczem. Mnie te filmy nie interesują, podobnie jak i reszta propagandy. Transparencik dla odmiany nie rusza - wszak to standard. Mozna najwyżej odnotować jako dowód, ze nic się w tej kwestii nie zmieniło :)
-
REDSOLDIER
Co do meczu w Poznaniu .
Totalna zenada ,wpuszczanie tak mozolne , niektorzy wchodza w 60-70 minucie nawet . Na stadionie , procz kotła , i srednio zapelnionej trybuny prostej z napisen pozNAN* , pustki . Jezeli jest to stadion na Euro to pod wzgledem organizacyjnym , jest jeszcze duzo do zrobienia pozdrawiamy nastepnych kibiców gości , którzy beda w Poznaniu i wejda w II polowie .
Totalna zenada ,wpuszczanie tak mozolne , niektorzy wchodza w 60-70 minucie nawet . Na stadionie , procz kotła , i srednio zapelnionej trybuny prostej z napisen pozNAN* , pustki . Jezeli jest to stadion na Euro to pod wzgledem organizacyjnym , jest jeszcze duzo do zrobienia pozdrawiamy nastepnych kibiców gości , którzy beda w Poznaniu i wejda w II polowie .
jaka liczba Górnika w Warszawie ?
tyle ile było biletów czyli 350 osóbSamin pisze:jaka liczba Górnika w Warszawie ?
Niestety zaprzeczę. Byłem wczoraj na meczu i pod stadion dotarłem przed przyjazdem głównej grupy wyjazdowej Widzewa. Pomimo że było na spod wejściem kilkanaście osób były problemy z kołowrotkami, które trzeba było przeprogramowywać pod różne kody na biletach i przy zerowych kolejkach musiałem czekać kolka minut na wejście. Także bezproblemowe wejście w Poznaniu na sektor gości w tym przypadku można włożyć między bajki.FanatycznyKibol pisze:Z4T4N - akurat jak chodzi o Poznań to wejście od dawna jest jedno z bardziej lajtowych, o ile u nas byłeś i mało kto zaprzeczy.
Już na samym sektorze także wiele niedociągnięć m.in. zalegający śnieg i lód na schodach do tego spadający kawałek lodu z dachu, który uderzył jednego z kibiców w głowę.
O cateringu także nie ma co sie rozpisywać bo dostępny jest tylko marnej jakości hot-dog za 8 złotych.
póki możemy? To są gdzieś na świecie restrykcyjniejsze ustawy? Nie wiem jak to jest, niby modern football a piro jest jak było również na zachodzie Europy. I wg mnie zalegalizują to kiedyś w Niemczech, Austrii, całej Skandynawii, Szwajcarii, Holandii, Belgii...fannn pisze:piękny widok w Poznaniu :)
A ty byłeś kiedykolwiek na meczu wyjazdowym?A moze chciałbyś jeszcze przy wejsciu hostesse z długimi nogami zeby cie na sektor zaprowadziła i los na loterie dała.Komu ty się tu żalisz?REDSOLDIER pisze:Co do meczu w Poznaniu .
Lechia weszla na stadion Lecha bez klopotow. Byli juz 2 godziny przed meczem na trybunach. Tylko Wy musicie miec zawsze problemy....
-
Bez Popłatku
REDSOLDIER pisze:Co do meczu w Poznaniu .
Jak byście przyjechali o odpowiedniej godzinie to byście weszli normalnie... Zagłębie, Wisła, Lechia jakoś weszli normalnie na czas i nie narzekali na jakieś wolne wpuszczanie. A stadion jaki jest taki jest wiadomo że nie będzie zapełniony na każdym meczy, ba będzie zapełniony w jednym meczu w sezonie plus puchary. To nie jest wasz kurnik na 10000 ludzi (który notabene też raczej rzadko się w 100% zapełnia)..
Poza tym co ty tu porównujesz ligową szarzyznę do mistrzostw europy. Całkiem inna organizacja, inne mecze inni kibice i inne środki bezpieczeństwa.
john
A wy dalej ludzią wciskacie te zdjęcia mówiąc/pisząc że to Lechia każdy wie skąd macie te zdjęcie (forum z jednej z portugalskiej drużyny) po za tym po raz kolejny pochwal się skąd wiesz że to Lechia? barwy? jako jedyni na świcie mamy takie barwy?
co do Ruchu
http://www.youtube.com/watch?v=STJbl5gU ... r_embedded
11 min jest to przykre że ludzie którzy oddali swe życie na Śląsku grupa ludzi próbuje ich wymazać z pamięci.
A wy dalej ludzią wciskacie te zdjęcia mówiąc/pisząc że to Lechia każdy wie skąd macie te zdjęcie (forum z jednej z portugalskiej drużyny) po za tym po raz kolejny pochwal się skąd wiesz że to Lechia? barwy? jako jedyni na świcie mamy takie barwy?
co do Ruchu
http://www.youtube.com/watch?v=STJbl5gU ... r_embedded
11 min jest to przykre że ludzie którzy oddali swe życie na Śląsku grupa ludzi próbuje ich wymazać z pamięci.
-
CzłowiekRenesansu
Bez Popłatku pisze:REDSOLDIER pisze:Co do meczu w Poznaniu .
Jak byście przyjechali o odpowiedniej godzinie to byście weszli normalnie... Zagłębie, Wisła, Lechia jakoś weszli normalnie na czas i nie narzekali na jakieś wolne wpuszczanie. A stadion jaki jest taki jest wiadomo że nie będzie zapełniony na każdym meczy, ba będzie zapełniony w jednym meczu w sezonie plus puchary. To nie jest wasz kurnik na 10000 ludzi (który notabene też raczej rzadko się w 100% zapełnia)..
Poza tym co ty tu porównujesz ligową szarzyznę do mistrzostw europy. Całkiem inna organizacja, inne mecze inni kibice i inne środki bezpieczeństwa.
Jeśli stadion można przyrównać do małej ojczyzny a ojczyznę do matki to Wasza matka jest garbata, ale i tak będziecie ją kochać bo to mimo wszystko matka.
Co nie zmienia faktu, że stadion w POZnan* jest bublem jakich mało, nie wspominając o CBA i przewałach.
Ten kto tego nie dostrzega widocznie kupił karnet na miejscówę z fotki:

Proponuję poszerzć horyzont a wszystko stanie się jasne ;)
Co do meczu w Poznaniu : http://www.widzewtomy.net/index.php?opt ... &Itemid=99
Do tego trzeba dodać napisy sławiące Widzew na dworcu w Poznaniu i na trasie przejazdu na stadion.
Do tego trzeba dodać napisy sławiące Widzew na dworcu w Poznaniu i na trasie przejazdu na stadion.