Inwestycje / Remonty ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
2mastercard

Re: Inwestycje / Remonty ...

Post autor: 2mastercard » 20.01.2011, 09:27

[link]

Stadion Wisły 510 mln zł. jak do tej pory. Pytam się skąd taka ogromna kwota no i za co. Chyba te firmy budowlana wespół ze zleceniodawcami ładnie zawyżyli na fakturach, co jest akurat stadnardem w Polsce przy realizacji inwestycji publicznych i rozdysponowywaniu tychże środków.
Stadion wizualnie całkiem fajny, choć budowa segmentami swoje zrobiła (tak samo jak w przypadku stadionu poznańskiego). Tylko dlaczego za takie pieniądze bo budowa (przebudowa) trwa ładnych kilka lat. ku*** w tym naszym kraju wszystko jest dziwne od paliwa po budowy.

iparts.pl
maciek_z_kalnu

Post autor: maciek_z_kalnu » 20.01.2011, 10:13

ten stadon Wisly to dopiero porazka.... za tyle kasy i tyle problemow dodatkowo nie symetryczne w c*** i w jednym z naroznikow jakies centrum meteorologiczne<lol2>

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 22.01.2011, 11:05

Gdańsk

[link]
Obrazek

super baloo

Post autor: super baloo » 22.01.2011, 14:19

Wrocław
Obrazek

Obrazek

Obrazek

mag1929

Post autor: mag1929 » 22.01.2011, 21:33

odnośnie stadionu w GDYNI .
Każdy ma swoje zdanie na temat tego co dzieje się w kraju nad Wisłą. Ja także nie byłem zadowolony gdy zobaczyłem stadion w Gdyni na projekcie,i gdy oglądałem fotki z budowy. Zdanie zmieniłem dopiero gdy stadion został ukończony,i gdy mogłem zobaczyć go na własne oczy od środka.
To co zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie,to przede wszystkim wysokość trybun i ich kąt. Stadion jest na prawdę niezły jak na taką kasę ( 80 baniek).Nasz stadion kosztował 6 czy 7 razy mniej niż stadion Wisły na przykład,i o 70 baniek chyba mniej niż Cracovii. Do Kielc nie ma co porównywać,bo nasz stadion ma wszystko co potrzeba czyli toalety ,bary ,restauracje itd..... Nie wspominajac o pomieszczeniach biurowych które sa na każdym nowym stadionie czymś normalnym. W Kielcach nie byłem ale z tego co słyszałem to zapomniano tam o toaletach i strasznie wieje ,na dodatek stadion nie jest dokończony z zewnatrz....
Wracając do tematu:
stadion na którym będzie grała ARKA ma tylko jeden feler- DACH.
Gdy pada zalewa 3-4 rzędy choć zależy pod jakim kątem pada.... Słupy??
Fakt że są po prostu z****** po całości ,ale wcale tak strasznie nie będą przeszkadzały,bo mecz to nie kino gdzie każdy skupia wzrok w jednym miejscu..... Jestem pewny,że nie jeden kibic który odwiedzi ten stadion zmieni o nim zdanie na pozytywne.Oto fotka z wnętrza stadionu,dokładnie z sektora gości :

Obrazek

gat

Post autor: gat » 22.01.2011, 22:54

Czas pokaże jakie stadiony beda zyły te lotniska na euro zabija specyficzny klimat Polski.
[link]

DiglettOi

Post autor: DiglettOi » 23.01.2011, 10:40

mag1929 pisze:Do Kielc nie ma co porównywać,bo nasz stadion ma wszystko co potrzeba czyli toalety ,bary ,restauracje itd..... Nie wspominajac o pomieszczeniach biurowych które sa na każdym nowym stadionie czymś normalnym. W Kielcach nie byłem ale z tego co słyszałem to zapomniano tam o toaletach i strasznie wieje [/img]
polecam Ci jednak przyjechać do Kielc, bo ciekawe pierdolenie słyszałeś ;)
pzdr
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.
;)

nagi

Post autor: nagi » 23.01.2011, 11:37

nowa trybuna w Jarocinie

[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
LIGA TO CHLEB POWSZEDNI,LIGA MISTRZÓW TO ŚWIĘTO,ALE NIC TAK NIE EKSCYTUJE JAK KADRA!!!!!!!

mag1929

Post autor: mag1929 » 24.01.2011, 11:23

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

+ fotka z wizualizacji z zewnątrz stadionu
Obrazek

ps. pewnie wiele osób już widziało,ale stadion jest ukończony więc dodałem kilka fotek :)

Marco666

Post autor: Marco666 » 25.01.2011, 15:40

mag1929 pisze:odnośnie stadionu w GDYNI .
Każdy ma swoje zdanie na temat tego co dzieje się w kraju nad Wisłą. Ja także nie byłem zadowolony gdy zobaczyłem stadion w Gdyni na projekcie,i gdy oglądałem fotki z budowy. Zdanie zmieniłem dopiero gdy stadion został ukończony,i gdy mogłem zobaczyć go na własne oczy od środka.
To co zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie,to przede wszystkim wysokość trybun i ich kąt. Stadion jest na prawdę niezły jak na taką kasę ( 80 baniek).Nasz stadion kosztował 6 czy 7 razy mniej niż stadion Wisły na przykład,i o 70 baniek chyba mniej niż Cracovii. Do Kielc nie ma co porównywać,bo nasz stadion ma wszystko co potrzeba czyli toalety ,bary ,restauracje itd..... Nie wspominajac o pomieszczeniach biurowych które sa na każdym nowym stadionie czymś normalnym. W Kielcach nie byłem ale z tego co słyszałem to zapomniano tam o toaletach i strasznie wieje ,na dodatek stadion nie jest dokończony z zewnatrz....
Wracając do tematu:
stadion na którym będzie grała ARKA ma tylko jeden feler- DACH.
Gdy pada zalewa 3-4 rzędy choć zależy pod jakim kątem pada.... Słupy??
Fakt że są po prostu z****** po całości ,ale wcale tak strasznie nie będą przeszkadzały,bo mecz to nie kino gdzie każdy skupia wzrok w jednym miejscu..... Jestem pewny,że nie jeden kibic który odwiedzi ten stadion zmieni o nim zdanie na pozytywne.Oto fotka z wnętrza stadionu,dokładnie z sektora gości :

[/img]
Stadion w Kielcach ma wszystko to co napisałeś. Został zbudowany za 48mln. Z zewnątrz jest on "wykończony" tak samo jak stadion w Lubinie czy Gdyni - czyli goły beton. Dlatego właśnie uważany był/jest za bardzo dobry projekt, bo za naprawdę małe pieniądze zbudowano bardzo fajny stadion

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 27.01.2011, 16:10

Obrazek

antek11

Post autor: antek11 » 27.01.2011, 23:43

UWAGA!
1 lutego o godz 12.00 wszyscy na marsz przeciwko zmianie nazwy ulicy Międzyparkowej na Władysława Szczepaniaka w Warszawie!!
W stolicy jest tysiące pilniejszych spraw - mosty, drogi, przedszkola, żłobki, domy starców, szkoły dla niedorozwiniętych, załatanie dziur na drogach po zimie itd.itp.- NIŻ NIEPOTRZEBNE MARNOTRAWIENIE PUBLICZNYCH PIENIĘDZY NA WYMIANĘ TABLIC Z NAZWĄ ULICY( nieznani sprawcy już policzyli, że to ponad 10 tablic)
1 lutego wszyscy na marsz!!!!!!!!

Sztygar

Post autor: Sztygar » 28.01.2011, 00:28

Gliwice
[link]
[link]
[link]
źródło:[link]

Ave1947Silesia

Post autor: Ave1947Silesia » 29.01.2011, 14:11

Buduje się.
CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA!!

Sylwester89

Post autor: Sylwester89 » 29.01.2011, 14:46

żłób pisze:trzeba przyznać, że stadion w Gdańsku nie żle się prezentuje widać, że dużo lepiej wyglądają stadiony budowane od podstaw niż te przebudowywane. Mam na myśli stadion Lecha, który dla mnie wygląda śmiesznie. No ale to tylko moje zdanie!!!

ps. wie ktoś czemu u nas nie buduje się stadionów z całkowicie zamkniętym dachem(bądż przesuwanym np. nowe Wembley) pewnie chodzi o kasę ale czy napewno?
Ciesz sie ze wogole jakies stadiony sa budownae a nie jakies wymagania jeszcze typu rozsuwane dachy,lub zamknietym jakis dziwne wymagania,niektorzy to juz chyba od czasu budowania nowych obiektow zapomnieli ze na starych obiektach czasem wogole dachu nie bylo i nikomu to nie przeszkadzalo.

dres i kaptur

Post autor: dres i kaptur » 29.01.2011, 15:27

Kiedy mają zostać ukończone stadiony: Piasta, Śląska i Lechii?

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 29.01.2011, 16:07

W Gdańsku plan jest taki:

• położenie murawy: od 20 lutego
• montaż krzesełek: od 15 marca
• montaż płyt poliwęglanowych: zakończenie 15-20 kwietnia)
• oddanie stadionu do użytku: 30 kwietnia
• pierwszy mecz Polska-Francja: 9 czerwca
Obrazek

flanker

Post autor: flanker » 30.01.2011, 18:08

Piasta ma zostać ukończony w lipcu tego roku

nagi

Post autor: nagi » 31.01.2011, 03:27

Jarocin
[link] [link] [link] [link] [link]
LIGA TO CHLEB POWSZEDNI,LIGA MISTRZÓW TO ŚWIĘTO,ALE NIC TAK NIE EKSCYTUJE JAK KADRA!!!!!!!

tadeos79

Post autor: tadeos79 » 31.01.2011, 11:31

Białystok
[link]
zdjecia wykonał es12077
Obrazek

Planty

Post autor: Planty » 02.02.2011, 08:29

[link]

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 02.02.2011, 22:38

148. tydzień budowy stadionu w Gdańsku

[link]
Obrazek

oxford00

Post autor: oxford00 » 03.02.2011, 20:27

Powoli ruszają z nową Strefą Kibica..
Cała Strefa Kibica znajduje się pod sektorem "D" (narożnik) i obejmuje 1200 m2 na dwóch piętrach. Już w tym momencie zlokalizowane na niej są stanowiska do kupienia biletów (poziom I), osobne dla karnetowców (II) oraz mini sklepik (I). W trakcie rundy wiosennej otwarty powinien zostać sklep z prawdziwego zdarzenia a w połowie roku muzeum klubowe.

W całej Strefie nie brakuje wiślackich akcentów, jak gwiazdek przy kasie, wielkich plakatów z piłkarzami czy zdjęć z najlepszych meczy w wykonaniu Białej Gwiazdy. Od strony ul. Reymana jest natomiast wielki plakat Henryka Reymana oraz przytoczone jego słowa: "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki.""
tsw.com.pl

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/w ... ica/44085/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/w ... ica/44086/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/w ... ica/44096/
[link]
[link]
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/w ... ica/44092/
[link]
[link]
[link]
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/w ... ica/44097/
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

ISBN

Post autor: ISBN » 04.02.2011, 07:30

Nowy stadion Górnika Zabrze - NOWA WIZUALIZACJA 2011
http://www.youtube.com/watch?v=3G_S0nJJ ... r_embedded

mikos

Post autor: mikos » 05.02.2011, 10:49

Pierwsze lokale na Stadionie Cracovii - WikiPasy.pl

[link]

Partycja

Post autor: Partycja » 06.02.2011, 21:01

ISBN pisze:Nowy stadion Górnika Zabrze - NOWA WIZUALIZACJA 2011
Co z projektem ? Bo wizualizacje to może każdy z nas zrobić.
Stadion będzie budowało miasto ? Więc będą musieli ogłosić przetarg na projekt. Jest już znana data pretargu ? A moze już się odbył i już jakieś biuro robi projekt ?

ziutkowski

Post autor: ziutkowski » 07.02.2011, 11:09

Partycja pisze:
ISBN pisze:Nowy stadion Górnika Zabrze - NOWA WIZUALIZACJA 2011
Co z projektem ? Bo wizualizacje to może każdy z nas zrobić.
Stadion będzie budowało miasto ? Więc będą musieli ogłosić przetarg na projekt. Jest już znana data pretargu ? A moze już się odbył i już jakieś biuro robi projekt ?

Tak stadion buduje miasto a przetarg ma zostać ogłoszony na dniach

piter

Post autor: piter » 08.02.2011, 18:01

fotki z prawie zakończonej budowy nowego stadionu Kotwicy

[link]

L_A

Post autor: L_A » 08.02.2011, 20:42

jak sprawa wygląda z sektorem gości na tym obiekcie ?
Obrazek

innergame

Post autor: innergame » 09.02.2011, 20:20

Wrocław

[link]
[link]
[link]

kosacki

Post autor: kosacki » 10.02.2011, 20:21

TS Wisła protestuje przeciwko decyzji ws. hali
Budowa hali sportowej TS Wisła po raz kolejny staje pod poważnym znakiem zapytania. Obiecana Wiśle unijna dotacja może zostać przeznaczona na budowę hali w Czyżynach. - Nie możemy pogodzić się z decyzją Urzędu Miasta i apelujemy o jej zmianę - mówi Ludwik Miętta-Mikołajewicz.

Towarzystwo Sportowe Wisła od dawna miało zapewnienie, że dotacja celowa z Unii Europejskiej zostanie przekazana na budowę hali przy ul. Reymonta. Za biurkami miejskich urzędników pojawiła się jednak koncepcja, by tą kwotą wesprzeć inwestycję w Czyżynach. - Urząd Miasta Krakowa wystosował już w tej sprawie oficjalne pismo do Urzędu Marszałkowskiego - informuje prezes TS.

Na ten moment prezydent Majchrowski obiecał Wiśle jedynie 200 tysięcy złotych na dokończenie projektu hali oraz dwa miliony na rozpoczęcie budowy. Włodarze klubu mają uzasadnione obawy, że bez dotacji z Unii inwestycja po prostu nie dojdzie do skutku. - W jakim celu wyłaniano zwycięski projekt, organizowano przetargi, planowano budowę, skoro te pieniądze nie wystarczą tak naprawdę na nic? - burzy się Prezes Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków, Robert Szymański.

- Pamiętając obietnice prezydenta z ostatniej wiślackiej wigilii, naprawdę nie wierzyłem, że coś takiego może się stać. Musimy skonsultować tę sprawę z prawnikami, by ustalić czy środki docelowe z UE mogą zostać przesunięte na dofinansowanie innej inwestycji. Czy jest to w ogóle zgodne z prawem? - kontynuował Szymański.

Przed kilkoma tygodniami wyłoniono ostateczny projekt budowy hali Wisły. W pełni ma być gotowy w listopadzie. Nic nie stałoby na przeszkodzie, by z początkiem przyszłego roku rozpocząć prace. Te mogłyby zostać ukończone w ciągu kolejnych 18 miesięcy. - Jednogłośnie uważamy, że bez ośmiu milionów euro, które nam obiecano, hala po prostu nie powstanie - akcentuje Miętta-Mikołajewicz.

Włodarze TS Wisła poddają jednocześnie w wątpliwość czy obiekt w Czyżynach o pojemności 15 tysięcy miejsc ma w ogóle rację bytu. Jego budowa ma pochłonąć ponad 350 milionów złotych. Pytanie, czy miasto nie będzie musiało każdego roku dokładać do tego kolejnych milionów? Atlas Arena w Łodzi już teraz przynosi straty i obciąża miejski budżet kwotą 8 mln zł rocznie.

- Do tego należy dodać, że Wisła Can-Pack jest jedyną drużyną w Krakowie, która na takim poziomie rozsławia miasto w całej Europie. Niestety, każdej wizycie przedstawicieli FIBA Europe towarzyszy uśmiech zażenowania. Warunkami, w w jakich przychodzi trenować i grać naszej drużynie - podkreśla Piotr Dunin-Suligostowski.

Niestety, Wisła wciąż rozgrywa swoje mecze w hali powstałej w 1954 roku. Bez obiecanych ośmiu milionów euro może grać w niej nadal, jeszcze przez długie lata.
To było świadome [link]

Odpowiedź na wczorajszy list Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków wystosował Marszałek Województwa Małopolskiego, Marek Sowa. Pojawiły się w niej dość sensacyjne informacje.

Otóż, już 8 lipca zeszłego roku prezydent Jacek Majchrowski zwrócił się do Urzędu Marszałkowskiego o rezygnację z finansowania hali Wisły i przeniesienie środków na dofinansowanie hali w Czyżynach. Swoją prośbę powtórzył 15 grudnia tego samego roku.

Tymczasem, pod koniec listopada zeszłego w wywiadzie dla naszego serwisu prezydent Majchrowski zapewniał, że wybuduje halę TS Wisła! 21 grudnia 2010 roku powtórzył swoje obietnice przy Reymonta 22, na tradycyjnym "Opłatku u Wiślaków".

Warto dodać, że prośba z 8 lipca argumentowana była niemożnością przeprowadzenia inwestycji z uwagi na analizę miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, z której wynikało, że nie można przypisać miejsc parkingowych przyległych stadionowi Wisły do nowo budowanej hali. Kilka miesięcy później przeszkoda ta ustąpiła, gdyż stosowne zmiany w interpretacji planu przegłosowali miejscy radni. Mimo to w grudniu Majchrowski ponownie dokonał "skoku na kasę" przeznaczoną hali Wisły.

Cały czas prowadzone były, jak teraz widać, pozorowane działania, zmierzające ku budowie hali TS Wisła. Ogłoszono i rozstrzygnięto konkurs na projekt hali, w rozmowach z przedstawicielami TS Wisła podtrzymywano wolę budowy obiektu przy Reymonta 22. Bardzo sprytnie. Nagrody konkursowe pochłonęły 200 tys. zł, ale w zamian za to miasto może uzyskać 8 mln euro wywalczone przez Wisłę. I kosztem Wisły. Projekt Lameli będzie zaś można wrzucić do kosza.

W tej sytuacji trudno mieć wątpliwości, że prezydent Majchrowski od wielu miesięcy prowadził grę zmierzającą ku zagarnięciu 8 mln euro i pogrzebaniu nadziei na godny obiekt dla dyscyplin halowych przy Reymonta 22.

Pełna odpowiedź Marszałka Marka Sowy na list otwarty SKWK
[link]
TWSD

sierżant_sztabowy

Post autor: sierżant_sztabowy » 10.02.2011, 22:50

Będzie we Wrocławiu zjazd z budowanej AOW prosto do stadionu?

super baloo

Post autor: super baloo » 11.02.2011, 00:01

sierżant_sztabowy pisze:Będzie we Wrocławiu zjazd z budowanej AOW prosto do stadionu?
Tak. Miała też być specjalna stacja/perony dla PKP pod samym stadionem.

Partycja

Post autor: Partycja » 11.02.2011, 15:56

sierżant_sztabowy pisze:Będzie we Wrocławiu zjazd z budowanej AOW prosto do stadionu?
Zależy co rozumiesz poprzez prosto do stadionu ?
Jest budowany węzeł autostradowy "Wrocław Stadion", z którego będzie zjazd na ul. Lotniczą (Droga Krajowa nr 94) czyli tą przy południowej stronie stadionu.
Jest również budowany cały węzeł komunikacyjny, wraz z nową stacją kolejową.

Ogólnie jak kogoś interesuje temat wrocławskiego stadionu to tutaj znajdie i o komunikacji i o innych sprawach [link]

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 13.02.2011, 02:09

Gdańsk

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

gat

Post autor: gat » 13.02.2011, 08:15

Bardzo estetyczna elewacja, brakuje tylko niebieskich akcentów ;)
[link]

zMS

Post autor: zMS » 13.02.2011, 11:33

W Tychach coraz bliżej nowego stadionu. Projekt wybrany do konca marca ma być wydane pozwolenie na budowe i wyłonienie wykonawcy, jak nie będzie protestów to budowa rusza w pierwszej połowie tego roku.

[link]

Wizualki an tym materiale są złe.
Tutaj poprawne :

[link]

Jak dla mnie najładniejszy z "mniejszych" stadionów w Polsce.
ŚLĄSK ZAWSZE POLSKI !!

ISBN

Post autor: ISBN » 13.02.2011, 12:00

zMS pisze:W Tychach coraz bliżej nowego stadionu. Projekt wybrany do konca marca ma być wydane pozwolenie na budowe i wyłonienie wykonawcy, jak nie będzie protestów to budowa rusza w pierwszej połowie tego roku.

[link]

Wizualki an tym materiale są złe.
Tutaj poprawne :

[link]

Jak dla mnie najładniejszy z "mniejszych" stadionów w Polsce.
faktycznie projekt ładny :)

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 13.02.2011, 12:10

gat pisze:Bardzo estetyczna elewacja, brakuje tylko niebieskich akcentów ;)
Chciałbyś :)
Obrazek

BEKA

Post autor: BEKA » 13.02.2011, 12:55

ładny ten projekt stadionu w Tychach ale czy nie za duża pojemność?

ODPOWIEDZ