Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Franek_Kimono

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Franek_Kimono » 24.01.2011, 23:02

arsock pisze:Czy Stal Rzeszów łączy coś z Ruchem ?
Nie, nic nie łączy.
100% NAPINKA !!

iparts.pl
wislak55

Post autor: wislak55 » 24.01.2011, 23:33

sdm pisze:
gat pisze:Co do Łodzi to moze ktoś podać oczywiscie przyblizona ilość mieszkańców obu tzn zachodniej ŁKS i wschodniej Widzew strefy.
a co Ty kibicem od wczoraj jesteś?? jak Twoim zdaniem można nawet w przybliżeniu napisać cokolwiek o liczbach w/w kibiców w takim mieście jak 750tysięczna Łódź... Proporcje są mniej więcej 50/50 i nikt nie jest w stanie tego dokładniej policzyć... Są osiedla gdzie jest praktycznie całkowita dominacja jednej ekipy, są takie które są podzielone... Kibicowska mapa Łodzi przedstawiona wyżej obrazuje jak to mniej więcej w Łodzi jest pomijając aspekt że np. Kurak jest przypisany do obu ekip. Jest to osiedle gdzie większość osób to kibice ŁKS ale i Widzew ma tu swoich zwolenników... Nikt jeszcze nie przeprowadzał w Łodzi sondy "jakiemu klubowi kibicujesz" aby dokładnie określić liczby
poza tym te liczby cały czas sie zmieniają więc śmieszą mnie te mapki z zaznaczoną strefą wpływów danego klubu
To nie jest muzyka dla tych, Którzy klej od piwa wolą
I jazdę figurową na lodzie, Oglądają zamiast futbolu
Choć czasem golą głowy, To powinni golić sobie cipy
My nie gramy dla nich, My gramy dla prawdziwej elity

ozyrys

Post autor: ozyrys » 24.01.2011, 23:34

Jak na linii Wisłoka Dębica - JKS Jarosław?
:3

1910o2

Post autor: 1910o2 » 24.01.2011, 23:44

sdm pisze:
gat pisze:Co do Łodzi to moze ktoś podać oczywiscie przyblizona ilość mieszkańców obu tzn zachodniej ŁKS i wschodniej Widzew strefy.
a co Ty kibicem od wczoraj jesteś?? jak Twoim zdaniem można nawet w przybliżeniu napisać cokolwiek o liczbach w/w kibiców w takim mieście jak 750tysięczna Łódź... Proporcje są mniej więcej 50/50 i nikt nie jest w stanie tego dokładniej policzyć... Są osiedla gdzie jest praktycznie całkowita dominacja jednej ekipy, są takie które są podzielone... Kibicowska mapa Łodzi przedstawiona wyżej obrazuje jak to mniej więcej w Łodzi jest pomijając aspekt że np. Kurak jest przypisany do obu ekip. Jest to osiedle gdzie większość osób to kibice ŁKS ale i Widzew ma tu swoich zwolenników... Nikt jeszcze nie przeprowadzał w Łodzi sondy "jakiemu klubowi kibicujesz" aby dokładnie określić liczby
Powiem Ci , że kiedyś tak może i było teraz jest bardzo mało takich miejsc.
Nie ma praktycznie czegoś takiego jak osiedle podzielone (może wyjątkiem jest Śródmieście) są bastiony gdzie , ekipa która tam wogole jest w mniejszosci z reguły albo osoby pojedyńcze nie maja nic do powiedzenia są kompletnie anonimowe. Wiadomo nie ma możliwości aby nikt nie pozostał i czegoś nie próbował robić ale jeżeli cos robi to musi być bardzo nastawiony na to że predzej czy pózniej bedą mu to próbowali wybić klapsami z głowy.
Obrazek

BartekBP

Post autor: BartekBP » 24.01.2011, 23:48

Wisłoka - JKS kosa

1910o2

Post autor: 1910o2 » 24.01.2011, 23:50

kekekeke pisze:Czyli rozumiem haslo kibicow Stali "Co trzech to nie dwoch - Stal Widzew Ruch" ma sie nijako do rzeczywistosci ?
Hasło troszke czasu ma , nie jest tak , że nic kompletnie nie łaczy Ruchu ze Stalą powiedział bym w sumie , ze jest to neutral z nutka sympati.
Widzew i pojedyńcze osoby z Ruchu wspierały Stal na derbach.
Widzew bardzo szanuje Stal za przeszłość duzo jest kontaktów prywatnych pomiedzy stara gwardia ale również pomiedzy "młodymi".
Wspolny szacunek wspolni wrogowie.
Nic oficjalnego nie ma
Obrazek

Franek_Kimono

Post autor: Franek_Kimono » 25.01.2011, 00:20

1910o2 pisze:
kekekeke pisze:Czyli rozumiem haslo kibicow Stali "Co trzech to nie dwoch - Stal Widzew Ruch" ma sie nijako do rzeczywistosci ?
Hasło troszke czasu ma , nie jest tak , że nic kompletnie nie łaczy Ruchu ze Stalą powiedział bym w sumie , ze jest to neutral z nutka sympati.
Widzew i pojedyńcze osoby z Ruchu wspierały Stal na derbach.
Widzew bardzo szanuje Stal za przeszłość duzo jest kontaktów prywatnych pomiedzy stara gwardia ale również pomiedzy "młodymi".
Wspolny szacunek wspolni wrogowie.
Nic oficjalnego nie ma
I tyle powinno Wam Wszystkim wystarczyć.
100% NAPINKA !!

1910o2

Post autor: 1910o2 » 25.01.2011, 02:36

przepraszam ze sie dopierdalam do szczegółow ale jezeli chce się cos cytować to albo się to kopiuje albo zna sie każde słowo cyatatu i kolejnośc owych słów

"Trzech to nie dwóch WIDZEW STAL I RUCH!!!"
Obrazek

scyzorRTS

Post autor: scyzorRTS » 25.01.2011, 05:40

Kilka lat temu gazeta ANGORA przeprowadzala ankiete pt."komu kibicujesz?" przez dwa dni ankieterzy w kilku miejscach miasta pytali przechodniow o to komu kibicuja i wyniki byly nastepjace: (zapytano o to cos okolo 18tys Lodzian) 56%-Lks,44%-Widzew. Ale jak to ma sie do rzeczywistosci tego nikt nie wie.
Jestem scyzorem tego sie nie wstydze-WIDZEW kocham,Korony nienawidze!

sdm

Post autor: sdm » 25.01.2011, 14:43

1910o2 pisze:
sdm pisze:
Powiem Ci , że kiedyś tak może i było teraz jest bardzo mało takich miejsc.
Nie ma praktycznie czegoś takiego jak osiedle podzielone (może wyjątkiem jest Śródmieście) są bastiony gdzie , ekipa która tam wogole jest w mniejszosci z reguły albo osoby pojedyńcze nie maja nic do powiedzenia są kompletnie anonimowe. Wiadomo nie ma możliwości aby nikt nie pozostał i czegoś nie próbował robić ale jeżeli cos robi to musi być bardzo nastawiony na to że predzej czy pózniej bedą mu to próbowali wybić klapsami z głowy.
a np. Radogoszcz, Piastów czy Dąbrowa?? Tam nie ma zdecydowanej dominacji jednej ekipy...;]

oitak

Post autor: oitak » 25.01.2011, 15:10

naucz sie czytać ze zrozumieniem

maniek2010

Post autor: maniek2010 » 25.01.2011, 15:40

Nie ma co się już rozwodzić nad tematem Łodzi, mapka jest najlepiej zrobiona jak można było ją zrobić, a nigdy się nie dojdzie w takiej kwestii do perfekcji. Jak dla mnie Łodź to 50% Widzew i 50 % Łks. W całej Polsce zdecydowani więcej kibiców Widzewa niż Łks-u. Zresztą to też nie temat na takie rozkmninki.

1910o2

Post autor: 1910o2 » 25.01.2011, 15:49

Sam przayczyniłem się do tego, że Dąbrowa jest bardzo Czerwona sasiedzi zza miedzy nie maja nic praktycznie do powiedzenia są jednostki , które się praktycznie wykruszyły już po naszych działaniach ostatnio ŁKS wydał zestaw zimowy w liczbie 50szt gdzie bardzo szybko znaczna część znalazła się w naszych rekach , pare napisów które szybko zostaja poprawione nie bede mówił ile naszych jest ale srednio pojawia sie około 20/30 tygodniowo. Dąbrowa była kiedyś osiedlem zdominowanym przez ŁKS lecz około roku 1997 wszystko zaczeło sie zmieniać na naszą korzyść. Szczerze i obiektywnie Dąbrowa jest podzielona na od 85 do 90% na korzyść Widzewa.
Co do Radogodszcza też duża przewaga Czerwieni moze niech wypowie sie ktos z RDG obiektywnie.
Co do Piastowa to się zgodze.

ostatni off.
Obrazek

JestStachu?

Post autor: JestStachu? » 25.01.2011, 15:51

sdm pisze:a np. Radogoszcz, Piastów czy Dąbrowa?? Tam nie ma zdecydowanej dominacji jednej ekipy...;]
Radogoszcz i Dąbrowa to akurat zdecydowana przewaga Widzewa, ale co do Piastowa masz rację. Sądzę jednak, że to tylko wyjątek potwierdzający regułę.

Bene1910

Post autor: Bene1910 » 26.01.2011, 09:23

nie wiem czy było poruszane ale jak jest na lini Wisła - Jaga ? kiedyś zdaje się była zgoda, bo spotkałem się z takim szalikiem na zdjęciu

Viclav

Post autor: Viclav » 26.01.2011, 11:29

Bene1910 pisze:nie wiem czy było poruszane ale jak jest na lini Wisła - Jaga ? kiedyś zdaje się była zgoda, bo spotkałem się z takim szalikiem na zdjęciu
Chyba nie masz za dużo lat, co? Proponuję póki co więcej czytać, a mniej pisać na forum, bo nie wiedzieć pewnych elementarnych kwestii po prostu nie wypada.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

acKSU

Post autor: acKSU » 26.01.2011, 13:32

tylko pytam pisze:Jak na linii Unia Oświęcim - Górnik Zabrze oraz Unia Oświęcim - Ruch Chorzów?
Pojedyncze osoby jezdza zarowno na KSG jak i na Ruch. Nic oficjalnego
Obrazek

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 26.01.2011, 14:14

ozyrys pisze:Jak na linii Wisłoka Dębica - JKS Jarosław?
BartekBP pisze:Wisłoka - JKS kosa
Co ty nie powiesz??
Kilka zdań na ten temat od strony Wisłoki:
-JKS Jarosław a Wisłoke zawsze dzieliła przepaść pod względem sportowym- wiec bardzo żadko kiedy ze soba grali i mieli stycznośc.
-JKS prawie nigdy na KSW (dopiero w ostatnim czasie) nie przyjechał w odróżnieniu od KSW które było w Jarosławiu.
Od strony KSW kosa owszem jest, ale jest to pierwsza w historii Wisłoki nazwałbym "kosa internetowa"! Wytworzyło ją kłamanie w żywe oczy i króko mówiąc wybitnie nie poważne zachowanie ze strony JKSu. Ponadto mozna by powiedzieć "co kraj (region)- to obyczaj". Mentalność "kibiców" z JKSu poprostu "miażdży"...
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

szyda

Post autor: szyda » 26.01.2011, 17:46

Zupełnie Zielony. pisze:
Co ty nie powiesz??
-JKS Jarosław a Wisłoke zawsze dzieliła przepaść pod względem sportowym- wiec bardzo żadko kiedy ze soba grali i mieli stycznośc.
-JKS prawie nigdy na KSW (dopiero w ostatnim czasie) nie przyjechał w odróżnieniu od KSW które było w Jarosławiu.
Od strony KSW kosa owszem jest, ale jest to pierwsza w historii Wisłoki nazwałbym "kosa internetowa"! Wytworzyło ją kłamanie w żywe oczy i króko mówiąc wybitnie nie poważne zachowanie ze strony JKSu. Ponadto mozna by powiedzieć "co kraj (region)- to obyczaj". Mentalność "kibiców" z JKSu poprostu "miażdży"...
jest i ten co zrobił kose internetową hehe
człowieku zacznij żyć realnie a nie pieprzysz o jakichś kosach internetowych
przecież ciebie nikt nie traktuje poważnie ,więc nie wiem po co się wypowiadasz

patriota85

Post autor: patriota85 » 26.01.2011, 20:14

LAMPION pisze:Trzy dni temu dochodzi do zakończenia zgody na linii Stal Sanok - Sanovia Lesko. Obie ekipy dochodzą do wniosku, że ich działania wobec siebie będą miały wymiar neutralny.

info [link]
Było o tym pisane.Po co to wrzucasz, żeby zareklamować ten gówniany serwis dla gimnazjalistów ?

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 26.01.2011, 21:25

Zupełnie Zielony. pisze:
Co ty nie powiesz??
No to po co się spinasz? Gościu zadał proste pytanie jakie stosunki dostał odpowiedź w jednym słowie 'kosa' i tyle każdemu powinno wystarczyć..
Hutnik Nowa Huta

RHW

Post autor: RHW » 29.01.2011, 18:53

Czy może mi ktoś napisać czy Legia i Ruch mają jakies zgody z zagranicznymi klubami. Jeżeli tak, to z którymi?

wujek_fido

Post autor: wujek_fido » 29.01.2011, 18:59

Legia - Juventus, Ado Den Haag, Ruch - Atletico Madryt. Jakbyś minimalny wysiłek włożył w poszukiwania to byś to znalazł po ok. 3 sekundach..
wkurwiony nie jesteś sobą

Memoriales

Post autor: Memoriales » 29.01.2011, 22:41

RHW pisze:Czy może mi ktoś napisać czy Legia i Ruch mają jakies zgody z zagranicznymi klubami. Jeżeli tak, to z którymi?
Tego sie powoli nie da czytac Panowie :(. Jak mozna poytac o takie cos, czy to jakies forum informacyjne na Onecie ?
Jak koles moze zadac tak teoretyczne pytanie, to tak samo jak Typ pare postow wyzej pytal o relacje jagi i Wisły bo widzial gdzies wspolny szalik... no Panowie bez przesady naprawde.

scyzorRTS

Post autor: scyzorRTS » 30.01.2011, 08:34

Wydaje mi sie ze panowie ktorzy pytaja o tak oczywiste sprawy sa jeszcze naprawde bardzo mlodzi i chyba nie maja zbyt wielu kumatych kolegow u ktorych mozna by zaczerpnac odrobine wiedzy:-) badzmy troszke bardziej wyrozumiali dla mlodziutkiego pokolenia;-)
Jestem scyzorem tego sie nie wstydze-WIDZEW kocham,Korony nienawidze!

cobytu

Post autor: cobytu » 30.01.2011, 08:53

1910o2 pisze:Sam przayczyniłem się do tego, że Dąbrowa jest bardzo Czerwona sasiedzi zza miedzy nie maja nic praktycznie do powiedzenia są jednostki , które się praktycznie wykruszyły już po naszych działaniach ostatnio ŁKS wydał zestaw zimowy w liczbie 50szt gdzie bardzo szybko znaczna część znalazła się w naszych rekach , pare napisów które szybko zostaja poprawione nie bede mówił ile naszych jest ale srednio pojawia sie około 20/30 tygodniowo. Dąbrowa była kiedyś osiedlem zdominowanym przez ŁKS lecz około roku 1997 wszystko zaczeło sie zmieniać na naszą korzyść. Szczerze i obiektywnie Dąbrowa jest podzielona na od 85 do 90% na korzyść Widzewa.
Co do Radogodszcza też duża przewaga Czerwieni moze niech wypowie sie ktos z RDG obiektywnie.
Co do Piastowa to się zgodze.

ostatni off.

Mieszkasz na Dąbrowie?Jednostki pozostaly?! Znaczna czesc zestawu zimowego w waszych rekach?! 20/30 napisow tygodniowo?!Po waszych ostatnich dzialaniach(?) nikt sie nie wykruszyl! Jakies dziwne historie tu opowiadasz.Z procentami moge jedynie sie zgodzic.Łks jest na Dabrowie i ma sie DOBRZE! Tyle w tym temacie.Reszte pokaze zycie.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

Variat

Post autor: Variat » 30.01.2011, 12:44

scyzorRTS pisze:Wydaje mi sie ze panowie ktorzy pytaja o tak oczywiste sprawy sa jeszcze naprawde bardzo mlodzi i chyba nie maja zbyt wielu kumatych kolegow u ktorych mozna by zaczerpnac odrobine wiedzy:-) badzmy troszke bardziej wyrozumiali dla mlodziutkiego pokolenia;-)
A jak dla mnie za takie pytania powinny być bany, niedługo ktoś się zapyta co łączy Śląsk i Lechię, albo Lecha i Arkę;/
Dzieciom uśmiech, światu pokój a pijakom dajcie spokój
Nasza armia jest zwycięska, Jaruzelski kur.wa męska

DFLG

Post autor: DFLG » 30.01.2011, 14:17

Variat pisze:A jak dla mnie za takie pytania powinny być bany, niedługo ktoś się zapyta co łączy Śląsk i Lechię, albo Lecha i Arkę;/
Popieram. Przecież odpowiedzi na tak oczywiste pytania, jakie ostatnio są zadawane, zna KAŻDY, kto posiada chociaż minimalną wiedzę kibicowską. Więc albo pytają osoby będące "wirtualnymi" fanami albo bardzo młodziutkie. Chodzisz na mecze - masz kolegów ze stadionu, myślę, że udzielą Ci odpowiedzi.
Zaraz padnie tu argument, że każdy przecież był kiedyś młodym kibicem. To prawda, ale myślę, że najpierw trochę poznał klimat kibicowania, a później zajmował się wypowiadaniem tu i ówdzie. Teraz to często wygląda tak, że młodzi chcą pierw poznać forum, by "wszystko" wiedzieć i wówczas pójść na mecz.

A uprzedzając ewentualne pytanie [ ;) ]:
Lechia - Śląsk - zgoda,
Lech - Arka - zgoda.
Lechia Gdańsk!

Naszurany

Post autor: Naszurany » 30.01.2011, 15:32

lubinek33 pisze:ja szukam kogos bardzo kumatego z Lodzi i Krakowa zeby opisal mi dzielnice jak sa podzielone moze byc PW !!! po(Z)drawiam!!!!
A po co ci to wiedziec ?? Wy tez mmze panowie zainteresujcie sie najpierw po co mu takie informacje zanim mu wszystko ladnie wylozycie.

Bugat

Post autor: Bugat » 17.04.2011, 17:29

jakie sa stosunki na linii GKS Katowice-Stilon?

tasman_88

Post autor: tasman_88 » 17.04.2011, 18:42

neutralne

Barnet

Post autor: Barnet » 17.04.2011, 19:35

czemu padła zgoda Raków-Stal?
Obrazek

tasman_88

Post autor: tasman_88 » 17.04.2011, 19:40

bez napinki z całym Szacunkiem ale tu nie dowiesz sie powodów dla których padła ta zgoda

Barnet

Post autor: Barnet » 17.04.2011, 19:50

jakieś głębokie szczegóły mnie nie interesują po prostu pewnie jak każdy jestem ciekawy czemu padła praktycznie z dnia na dzień tak mocna zgoda ale jeśli to jakaś super tajna sprawa to nie było pytania
Obrazek

Iskra_1965

Post autor: Iskra_1965 » 17.04.2011, 20:23

Jak w Piotrkowie na linii

Concordia - Piotrkowianin
Concordia - Piotrcovia
Piotrkowinin - Piotrcovia

...można jakoś szerzej???
ISKRA 1965 KIELCE

fanatyczny.

Post autor: fanatyczny. » 17.04.2011, 22:19

W Piotrkowie wszystkie kluby oprócz Concordii są pro ŁKS jedynie Concordia jest pro Widzew, więc samo z siebie ma ze wszystkimi "kose"
Obrazek

doradzeCiDobrze

Post autor: doradzeCiDobrze » 18.04.2011, 09:58

Barnet pisze:czemu padła zgoda Raków-Stal?
przez Resovie

Mr_X

Post autor: Mr_X » 18.04.2011, 13:42

MKS Pogoń Barlinek

Post autor: MKS Pogoń Barlinek » 18.04.2011, 13:53

19 marca na meczu Energetyk Gryfino - Błękitni Stargard została przybita zgoda pomiędzy kibicami Błękitnych i Pogoni Barlinek.

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 18.04.2011, 20:46

Czy ktoś mógłby przedstawić historię zgód:

ŁKS - Zawisza
ŁKS - Resovia
ŁKS - GKS Tychy
Korona - Sandecja
Obrazek

Zablokowany