Czeresniowa2 pisze:Misie z PLS ponoć przyklepali zamknięcie ligi. Panowie, ja wiem że możecie mieć na to w tym momencie wyjechane bo większosci tu z waszych drużyn spadek i tak nie grozi, ale może warto tego nie zostawić bez echa? bo predzej czy pozneij każdy to odczuje w rózny sposób...
Mi osobiście to się nie podoba co jest planowane. Poziom kibicowania w Pluslidze bardzo się obniżył i mówię tu o wszystkich ekipach w tym o Resovii a zamknięcie ligi jakoś nie pomoże aby to zmienić.
W tej chwili jest to jakaś piąta liga piłki nożnej. Co do jakiś znaków na plus to myślę iż można zaliczyć do tego pojawienie się zaczątku konkretnej ekipy na Politechnice, które jest jakimś nowum w tym środowisku. Widziałem ich w Legionowie i mają duży potencjał w kwestii prowadzenia dopingu na meczach swojej drużyny. Mało ich na razie ale nie od razu Kraków zbudowano i od czegoś trzeba zacząć. Na minus dotychczas należy zapisać "rozłożenie" się ekipy z Kędzierzyna co w efekcie spowodowało iż są tam Mosto-fani, ZAKso-fani i zapewne sympatycy Chemika też się tam znajdą. Efekt jest taki iż tak na prawdę to nie ma tam już konkretnej ekipy z dopingiem.
inne ekipy:
Jastrzębie po nie załapaniu się do szóstki też już nie jest teź aktywne jak dawniej. Ciekawe jak im przejdzie przeprowadzka do nowej hali.
Kolejna ekipa to Częstochowa, która także została oficjalnie wyautowana przez Raków. Na hali mają dobry samoistny doping ale już na wyjazdy raczej nie jeżdżą.
Fart Kielce - młoda ekipa ale w tej chwili to raczej folklor niż jakaś poważna siła. Trzeba dać im czas to może się coś tam urodzi.
Skra Bełchatów - trzymają swój poziom. Jak ktoś lubi ich doping to jest nimi zachwycony, jak mu się on nie nie podoba to jakoś specjalnie nie zwraca na nich uwagi. Zresztą bardzo trudno ich opisać ... ich trzeba zobaczyć aby sobie wyrobić o nich zdanie.
Co do poszerzenia to na prezesów nie ma rady i jak się uprą to wszystko zrobią po swojemu. Mam tylko nadzieję iż w przyszłej lidze zagrały by drużyny które coś wnoszą do ligi i stoi za nimi jakieś zaplecze kibicowskie. Chciałbym, aby w przyszłej zamkniętej lidze znalazły się drużyny Czarnych Radom, Płomienia Sosnowiec. Gorzowa oraz Morza Szczecin a przestały tam przebywać drużyny takie jak Wieluń które nic nie wnoszą.
Zresztą nie liczyłbym na jakieś poparcie kibiców tych co teraz są w PlusLidze gdyż ta zmiana jakoś nie wpływa na nich a ostatnio to raczej każdy jest skupiony na pilnowaniu własnego podwórka.
ps. A co do pucharu. To z ekip zaprezentowały się Gorzów, Politechnika, Resovia i Skra. Innych chyba nie było. Relacja Gorzowa jest powyżej, Relacja Wawy też. My jako Resovia zaprezentowaliśmy się tak jak Nasza drużyna. W Legionowie było OK z dobrym ale nielicznym dopingiem. Na końcu odpalamy konfetti po wygranym meczu.
W półfinale trafiamy na Skrę i zjawiamy się ponownie w Wawie tym razem w 48 osób. Jest też Skra. Doping prowadzimy równo i raz nam idzie lepiej a raz gorzej. Jako że ponadnami był duet Kułaga - Magiera chcąc czy nie chcąc oni musieli się dostosować do nas. Na drugim meczu nie bylem ale na pół godziny przed rozpoczęciem nie było innych zorganizowanych kibiców ani z Częstochowy ani z Kędzierzyna. Jak było inaczej to mnie poprawcie.