JSC pisze:[link]
I nie wypowiadaj się o powiązaniach jeżeli nie masz pojęcia mądralo.
Pojęcie mam dobre ,dajesz listę osób które zginęły podczas okupacji,każdy klub ,który powstał przed wojną może dać taką samą Legia,Polonia,Wisła,ŁKS itd.Oni też mieli zawodników i działaczy ,którzy ginęli w tamtych czasach.Nam chodzi o NZS daj dowód na te powiązania między tą organizacją ,a waszym klubem ,bo to co wkleiłeś nim nie jest.
Nie wiem jak bardziej łopatologicznie da się to wytłumaczyć. Wkleiłem listę tych którzy zginęli w walce z okupantem. Byli w różnych organizacjach walczących podczas II wojny, oczywiście nie ma na tej liście tych którzy walczyli a przeżyli. Podejrzewam że nawet nie chciało Ci się tego przeczytać, ale są tam takie kwiatki jak: "Jan Jakubowicz - piłkarz. Poległ śmiercią żołnierza", "Alojzy Bialik - piłkarz. Zginął w Powstaniu Warszawskim w 1944", "Edward Skucha - koszykarz. Zamordowany w Charkowie w 1940", "Kazimierz Paszkot - pływak. Zginął śmiercią lotnika na Zachodzie" Jak widzisz nie pozabijali ich za przemyt jajek z Miechowa. Dodatkowo - mam nadzieję że kojarzysz tego z wąsem i domyślasz się na jakim stadionie się znajduje [link].
Autor szala miał zapewne w zamyśle poświęcić go takim ludziom, nie wypowiada się tutaj więc nie jest zainteresowany tym żeby zaspokoić Waszą ciekawość . No ale jak czyta się takie wypociny jak te tytusa i jeszcze jakieś odwołanie do żydów to aż się słabo robi.
Stosunek NSZ do Żydów był nijaki. jednych przechowywali, jedni z nimi walczyli ramię w ramię a innych zwalczali. Albo ktoś czegoś nie doczytał albo czytał ziny typu GazWyb czy Nigdy Więcej.
JSC pisze:[link]
I nie wypowiadaj się o powiązaniach jeżeli nie masz pojęcia mądralo.
Pojęcie mam dobre ,dajesz listę osób które zginęły podczas okupacji,każdy klub ,który powstał przed wojną może dać taką samą Legia,Polonia,Wisła,ŁKS itd.Oni też mieli zawodników i działaczy ,którzy ginęli w tamtych czasach.Nam chodzi o NZS daj dowód na te powiązania między tą organizacją ,a waszym klubem ,bo to co wkleiłeś nim nie jest.
Nie wiem jak bardziej łopatologicznie da się to wytłumaczyć. Wkleiłem listę tych którzy zginęli w walce z okupantem. Byli w różnych organizacjach walczących podczas II wojny, oczywiście nie ma na tej liście tych którzy walczyli a przeżyli. Podejrzewam że nawet nie chciało Ci się tego przeczytać, ale są tam takie kwiatki jak: "Jan Jakubowicz - piłkarz. Poległ śmiercią żołnierza", "Alojzy Bialik - piłkarz. Zginął w Powstaniu Warszawskim w 1944", "Edward Skucha - koszykarz. Zamordowany w Charkowie w 1940", "Kazimierz Paszkot - pływak. Zginął śmiercią lotnika na Zachodzie" Jak widzisz nie pozabijali ich za przemyt jajek z Miechowa. Dodatkowo - mam nadzieję że kojarzysz tego z wąsem i domyślasz się na jakim stadionie się znajduje [link].
Autor szala miał zapewne w zamyśle poświęcić go takim ludziom, nie wypowiada się tutaj więc nie jest zainteresowany tym żeby zaspokoić Waszą ciekawość . No ale jak czyta się takie wypociny jak te tytusa i jeszcze jakieś odwołanie do żydów to aż się słabo robi.
Nadal czekam na tą rzeszę działaczy i zawodników ,którzy byli w NSZ,bo ci podani to raczej nie bardzo,a z Piułsudskim to się już nawet nie wygłupiaj (zaległości z lekcji historii dają znać o sobie w twoim przypadku).Szal to zwykły babol i taka jest prawda nic dodać nic ująć ,zresztą jeśli chodzi o wasze szale i motywy na nich zawarte to jest to komedia,ss front,żyd,celtyk-to się nazywa konsekwencja w działaniu: [link] [link] [link]
Jesteś jakiś niepoważny, nie opłaca się z Tobą dyskutować. Ja pokazałem Ci przykłady ludzi powiązanych z Cracovią którzy działali w różnych organizacjach wojskowych, Ty czekasz na jakąś rzeszę. Nikt nie ma w obowiązku Ci się tłumaczyć i szukać jakiś dowodów, skoro nie wierzysz to Twój problem. Ja napisałem o co ZAPEWNE chodziło autorowi szala. Koniec tematu z mojej strony.
JSC pisze:Jesteś jakiś niepoważny, nie opłaca się z Tobą dyskutować. Ja pokazałem Ci przykłady ludzi powiązanych z Cracovią którzy działali w różnych organizacjach wojskowych, Ty czekasz na jakąś rzeszę. Nikt nie ma w obowiązku Ci się tłumaczyć i szukać jakiś dowodów, skoro nie wierzysz to Twój problem. Ja napisałem o co ZAPEWNE chodziło autorowi szala. Koniec tematu z mojej strony.
Zapewne chodziło o zarobienie paru groszy bo Twoje argumenty zupełnie do mnie nie trafiają. Kolejne projekty możecie zrobić z dwoma mieczami spod Grunwaldu tam pewnie też walczyli jacyś pradziadowie założycieli Cracovii. Jeśli pomysłodawca chciał oddać hołd żołnierzom NSZ-u to mógł to uczynić na wiele innych bardziej pożytecznych sposobów aniżeli umieszczanie ich godła na szalu klubowym. Pozostaje jedynie mieć nadzieję, że cała ta niestosowność owego szalik wynika z braku wiedzy a nie z innych pobudek.