Kibice Made in Germany
-
Re: Kibice Made in Germany
Rasen Ball Leipzig, Red Bull nie mógł się nazywać, bo w Niemczech prawo tego zakazuje.
-
Może ktoś opisać kibiców TSG Hoffenheim , liczby wyjazdowe , zgody, kosy największe jak się prezentują pod względem H ?
-
Rasen Ball Leipzig to jest chyba naprawde tylko jeden wielki zart, bo tak jak ze wschodu slyszalem, ale nie wiem czy to jeszcze aktualne jest, to niby tam jacys studenci, ktorzy za kibicowanie kase od klubu dostaja, cos tam krecic probuja, ale zawsze za to dosyc ostry w******* od kumatych ludzi w miescie, no i oczywyscie na swoich wyjazdach dostaja, a potem sie zala oficjalnymi komunikatymi, ze oni sie nie bija i jak cos bedzie, lub im sie stanie, to zawsze na policje doniosa, ogolnie tak jak juz zaznaczylem, jeden wielki zart, na wschodzie i na zachodzie ich nikt nienacierpiLa-coste pisze:wie ktos cos wiecej o Red Bull Leipzig ?
wiem ze cos tam kręcą na meczach. kibice innych klubow spiewaja obrazajace ich piosenki typu '' scheiss red bull ''
mogłby ktos przybliżyć ten twór zwany RBL ??
-
no to tak, ja niby jako kibic klubu zakladowego nie moge sie sam za daleko z wlasnego okna wychylac, ale moge ogolnie napisac ze TSG to tez taki jakis dziwny wynalazek, grali kiedys c*** wie gdzie a teraz bo im jeden facet przez lata kasy nacisl graja sobie tam gdzie graja, wszedzie tylko nie w domu bo swoj stadion maja calkiem gdzie indziej, a ze tam w okolicy kibicow nie brakuje to ich na mecze sporo chodzi, co do liczb wyjazdowych oraz niby zgod gdziesz cos czytalem ale nie chce mi sie teraz szukac, a kos maja sporo bo ich wlasnie przez taki sztuczny klub nikt nie lubi, co do hools to tak ja tam osobiscie dwa razy bylem to oprocz ojcow z dziecmi nikogo nie widzialem, ale ostatnio nam taki sobie ptaszek nacwierkal ze tam niby cos sie dzieje, to znaczy jakies typy ktorzy w innym miescie takim jak na przyklad Mannheim jest nic do powiedzenia nie maja wlasnie tam cos krecic probuja, dla przekonania wysylamy tam za tydzien bus z nasza mloda ekipa, a wiec pozyjemy to zobaczymyanty pzpn pisze:Może ktoś opisać kibiców TSG Hoffenheim , liczby wyjazdowe , zgody, kosy największe jak się prezentują pod względem H ?
-
Przeglądając strone kibiców Beskidu Andrychów można zobaczyć zdjęcie Energie Cottbus, która wywiesila transparenty wspierające Beskid. Czy oba kluby coś łączy, jakis układ bądź zgoda? Bo "ot tak" chyba nie powiesili tych transparentów? Dzięki za odpowiedź.
[link]
Za Ruch, za HKS pójdziemy aż po zycia kres...
-
[link]
czy o to ci chodzi?
czy o to ci chodzi?
-
Tak, dokładnie o to.
I zwłaszcza o ten tekst : "Z tego miejsca dziękujemy za ten gest naszym przyjaciołom".
Za wyjaśnienie dziękuję.
I zwłaszcza o ten tekst : "Z tego miejsca dziękujemy za ten gest naszym przyjaciołom".
Za wyjaśnienie dziękuję.
[link]
-
Mamy dobre kontakty z Energie i czasami się odwiedzamy. Nic oficjalnego.
-
[link]
O pirotechnice
O pirotechnice
-
FC St.Pauli-Kaiserslautern
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards
-
Wczoraj Bayern miał jakieś spięcie w sektorze z psiarnią w Gelsenkirchen?!
Jedna Miłość...
Jedno Przeznaczenie...
Jedno Przeznaczenie...
-
tak,
powod byla zbita szyba w sektorze, ale jak to szwaby nie umia wybic pare psow z sektora, tylko sobie stoja i pacza jak pare cos probuje.
powod byla zbita szyba w sektorze, ale jak to szwaby nie umia wybic pare psow z sektora, tylko sobie stoja i pacza jak pare cos probuje.
-
FC Norymberga-Borrusia Dortmund
Norymberga
[link]
[link]
[link]
BVB
[link]
[link]
Bayer Leverkusen-FC Koeln
FC Koeln
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05
Eintracht
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Norymberga
[link]
[link]
[link]
BVB
[link]
[link]
Bayer Leverkusen-FC Koeln
FC Koeln
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05
Eintracht
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards
-
Cologne-Leverkusen
http://www.youtube.com/watch?v=jhuWiMPA ... re=related
Schalke-Bayern
http://www.youtube.com/watch?v=BjAbfsMw ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=jhuWiMPA ... re=related
Schalke-Bayern
http://www.youtube.com/watch?v=BjAbfsMw ... r_embedded
-
ostatni sparing mlodzi BFC Dynamo - starsi HSV, "minimalna przegrana Dynama"
-
o prosze, a myślałem że młodzi to głównie Union i Herthe wybierają.
Z ciekawości- to była pierwsza oficjalna porażka BFC w wewnątrzniemieckiej konfrontacji?
Z ciekawości- to była pierwsza oficjalna porażka BFC w wewnątrzniemieckiej konfrontacji?
biały honor, biała duma, biały miś, biały nos
gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką
gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką
-
niehavamal pisze:Z ciekawości- to była pierwsza oficjalna porażka BFC w wewnątrzniemieckiej konfrontacji?
ostatnio (chyba w ciagu roku) byly jeszcze dwie porazki, z jakas grupa z Bayernu i Stuttgartu
w sparnigu BFC HSV (12 BFC x 15 HSV) w ekipie BFC wystapily nowe mlode twarze, wogóle w takim skladzie nie wystapili w poprzednich spotkaniach
-
Przepraszam ale czołowe niemieckie ekipy walczą po kilkanaście osób? BFC jak i HSV mają większe bandy. Wiadomo czemu takie skromne delegacje były obecne na pojedynku? a z drugiej strony to już kolejna porażka chłopaków z Dynamo Berlin, wiem że to tzw młodzi są odpowiedzialni za te porażki no ale mimo wszystko na ich miejscu bym się zastanowił nad sobą, muszą się wziąć do roboty albo dać sobie na luz tak ich starszyzna, bo z tego co czytałem to już dostali od UNion, VFB i teraz HSV! może na motocyklach pójdzie im lepiej:)
PS: A tak na marginesie wydaje mi się że oprawy niemieckich ekip ultras poszły do przodu, fajne choreografie a do tego nawet i piro się pojawia kilka lat temu na tzw. zachodzie UNMOEGLICH !:)
PS: A tak na marginesie wydaje mi się że oprawy niemieckich ekip ultras poszły do przodu, fajne choreografie a do tego nawet i piro się pojawia kilka lat temu na tzw. zachodzie UNMOEGLICH !:)
-
Cologne-Frankfurt
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
1.Bundesliga
FC Koeln-Eintracht Frankfurt (Oprawa)
FC Koeln
[link]
[link]
Eintracht Frankfurt
[link]
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach
[link]
[link]
[link]
Borussia Dortmund - Werder Bremen
Werder
[link]
[link]
[link]
[link]
2.Bundesliga
Karlsruher SC - Arminia Bielefeld
[link]
[link]
FC Koeln-Eintracht Frankfurt (Oprawa)
FC Koeln
[link]
[link]
Eintracht Frankfurt
[link]
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach
[link]
[link]
[link]
Borussia Dortmund - Werder Bremen
Werder
[link]
[link]
[link]
[link]
2.Bundesliga
Karlsruher SC - Arminia Bielefeld
[link]
[link]

█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards
-
co do walk, to umawiane ustawki sa u nas ostatnio przewaznie w takich liczbach, byly kiedys banda na bande, przewaznie na wschodzie, ale to powoli juz z mody wyszlo, jak chcesz cos woogole wykrecic, to tylko w takich liczbach, tymbardziej jak robisz Berlin na Hamburg, pozatym mlodzi z BFC dopiero sie na nowo zbieraja, wiec trzeba dac chlopakom troche czasu, napewno beda jeszcze lepsi, bo to nie bolkiazs1984 pisze:Przepraszam ale czołowe niemieckie ekipy walczą po kilkanaście osób? BFC jak i HSV mają większe bandy. Wiadomo czemu takie skromne delegacje były obecne na pojedynku? a z drugiej strony to już kolejna porażka chłopaków z Dynamo Berlin, wiem że to tzw młodzi są odpowiedzialni za te porażki no ale mimo wszystko na ich miejscu bym się zastanowił nad sobą, muszą się wziąć do roboty albo dać sobie na luz tak ich starszyzna, bo z tego co czytałem to już dostali od UNion, VFB i teraz HSV! może na motocyklach pójdzie im lepiej:)
co do piro, to byl troche wyzej artykol na temat kampani, dzialo sie to w podany weekend na wielu stadionach Bundesligi, tez lub wlasnie glownie na zachodzie, do tego wiele transparerntow, co u nas wiem, to chlopaki z Koloni mieli miedzy soba rozne zdania na ten temat, a wszystko po rzucaniu na morawe przed meczem
-
A więc jeśli Dynamo Berlin zaczyna od początku to kto ich zastąpił na pozycji najlepszej ekipy w Reichu?
-
havamal napisał(a):
Z ciekawości- to była pierwsza oficjalna porażka BFC w wewnątrz niemieckiej konfrontacji?
Starsza ekipa z BFC Dynamo która już nie działa, zaliczyła przez wiele Lat tylko 2 porażki. Jedna z LP i jedna wewnątrzniemiecka z Dynamo Dresden (Drezno) ale byl to tylko przypadek i w niejednym rewanżu wygrali z Dreznem.
azs1984 napisał(a):
... a z drugiej strony to już kolejna porażka chłopaków z Dynamo Berlin, wiem że to tzw młodzi są odpowiedzialni za te porażki no ale mimo wszystko na ich miejscu bym się zastanowił nad sobą, muszą się wziąć do roboty albo dać sobie na luz tak ich starszyzna, bo z tego co czytałem to już dostali od Union, VFB i teraz HSV! może na motocyklach pójdzie im lepiej:)
Dodaj jeszcze Monachium, z Dortmundem tez raz nie wygrali i były jeszcze kilka inne Walki. ;)
azs1984 napisał(a):
A więc jeśli Dynamo Berlin zaczyna od początku to kto ich zastąpił na pozycji najlepszej ekipy w Reichu?
Bym stawiał na Dynamo Dresden (Drezno), Union Berlin, Chemnitzer FC.
Ale mowa tutaj wyłącznie o ustawki bo na oldschoolowym Podwórko się jeszcze wiele silne Ekipy znajdą, które w Ustawkach do najlepszych nie nalezą (np. Hansa Rostock, Lok Leipzig, Eintracht Frankfurt) .
był to mój ostatni wpis na tym Forum.
NArA
Z ciekawości- to była pierwsza oficjalna porażka BFC w wewnątrz niemieckiej konfrontacji?
Starsza ekipa z BFC Dynamo która już nie działa, zaliczyła przez wiele Lat tylko 2 porażki. Jedna z LP i jedna wewnątrzniemiecka z Dynamo Dresden (Drezno) ale byl to tylko przypadek i w niejednym rewanżu wygrali z Dreznem.
azs1984 napisał(a):
... a z drugiej strony to już kolejna porażka chłopaków z Dynamo Berlin, wiem że to tzw młodzi są odpowiedzialni za te porażki no ale mimo wszystko na ich miejscu bym się zastanowił nad sobą, muszą się wziąć do roboty albo dać sobie na luz tak ich starszyzna, bo z tego co czytałem to już dostali od Union, VFB i teraz HSV! może na motocyklach pójdzie im lepiej:)
Dodaj jeszcze Monachium, z Dortmundem tez raz nie wygrali i były jeszcze kilka inne Walki. ;)
azs1984 napisał(a):
Bym stawiał na Dynamo Dresden (Drezno), Union Berlin, Chemnitzer FC.
Ale mowa tutaj wyłącznie o ustawki bo na oldschoolowym Podwórko się jeszcze wiele silne Ekipy znajdą, które w Ustawkach do najlepszych nie nalezą (np. Hansa Rostock, Lok Leipzig, Eintracht Frankfurt) .
był to mój ostatni wpis na tym Forum.
NArA
-
Posiada ktoś jakąś wiedze o Hansie Rostock?Miałem okazje w zeszłe wakacje spotkac w Miedzyzdrojach konkretnego typa w barwach tej ekipy niestety mój niemiecki jest zasłaby zeby sie czegos o nich dowiedziec
-
[link]
Jest tu jeszcze ten polski przedstawiciel Scheisse Pauli? Fajne macie zwyczaje.
-
ło k*rwa, co za tradycja!jebliwy krasnal pisze:[link]
-
-
Mogę się mylić ale kiedyś był chyba identyczny filmik i podpisane było że walczy Lech z Dynamo Berlin i chyba tamten filmik nagrywany był w czasie MŚ w Niemczech.

█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards
-
Tak Zwickau vs. Aue.Piotrek198963 pisze:Mogę się mylić ale kiedyś był chyba identyczny filmik i podpisane było że walczy Lech z Dynamo Berlin i chyba tamten filmik nagrywany był w czasie MŚ w Niemczech.
A co do LP vs. BFC to nie byla to ani walka 15x15 tak jak na tym video, ani nie bylo w dzien, ani w czasie MS2006 a okolo pol roku wczesniej.
A co do Filmu to juz byl wrzucone jako GrazerAK vs Sturm Graz, Cracovia vs Wisla, LP vs BFC D, czy jak nawet tutaj widac jako Olympiakos vs Paok. Tylko czekam jeszcze na to az ktos to wrzuci jako Chicago Bulls vs Orlando Magic! ;)
-
Poza tym pisane dziesiątki razy-NIE MA ŻADNEGO FILMU ZE SPARINGU LECHA Z NIEMIASZKAMI!!!
-
Już za tydzień w Berlinie dojdzie do jednego z największych meczów w historii niemieckiej drugiej ligi. Zdegradowana w minionym sezonie Hertha podejmie 5. lutego beniaminka ligi – Union Berlin. Oba zespoły bardzo dawno ze sobą nie grały, dlatego Olympiastadion jest przed 21. kolejką rozgrywek wyprzedany do ostatniego miejsca. Oznacza to, że drugoligowe derby obejrzy 74 244 widzów.
W historii rozgrywek w Niemczech tylko dwukrotnie obserwowano wyższe frekwencje w drugiej lidze. Raz, gdy Hertha grała na tym samym stadionie z Kaiserslautern w kwietniu 1997 (75 000). Ale absolutny rekord ustanowiło TSV 1860 Monachium, które w 1977 roku na konfrontacji z VfB Stuttgart zgromadziło aż 77 573 fanów.
źródło: Stadiony.net / Stadionwelt.de
DERBY BERLINA :)
tak na marginesie, fenomen w Europie żeby żaden klub ze stolicy nie był w najwyżej lidze.
W historii rozgrywek w Niemczech tylko dwukrotnie obserwowano wyższe frekwencje w drugiej lidze. Raz, gdy Hertha grała na tym samym stadionie z Kaiserslautern w kwietniu 1997 (75 000). Ale absolutny rekord ustanowiło TSV 1860 Monachium, które w 1977 roku na konfrontacji z VfB Stuttgart zgromadziło aż 77 573 fanów.
źródło: Stadiony.net / Stadionwelt.de
DERBY BERLINA :)
tak na marginesie, fenomen w Europie żeby żaden klub ze stolicy nie był w najwyżej lidze.
-
-
Unionu na derbach jakies 14000. Po bramkach odpalaja pirotrchnike. Prezentuja sie fantastycznie w jednakowych, dwustronnych czapkach a do tego mieli mase malych old schoolowych flag i bardzo dobry doping.
Hertha - dobry doping bez oprawy z dwoma transparentami.
Tyle w skrocie.
Hertha - dobry doping bez oprawy z dwoma transparentami.
Tyle w skrocie.

-
Definitywnie Union na plus.Świetnie się zaprezentowali.Bardzo dobry doping+pirotechnika i klimat mocno old school.
Hertha przyzwoicie.zaskoczyli brakiem oprawy.
Hertha przyzwoicie.zaskoczyli brakiem oprawy.
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=smCOVq9EjdM
przepraszam za post pod postem ale inaczej nie mam mozliwosci
przepraszam za post pod postem ale inaczej nie mam mozliwosci

-
"W sobotę z powodu długotrwałych opadów deszczu nie doszedł do skutku szlagierowy mecz między Sankt Pauli a HSV. Chuligani postanowili odbić sobie brak rywalizacji na ulicach – w kilku starciach zatrzymano prawie 50 osób – pisze TheLocal.de.
W dzielnicy Sankt Pauli w sobotnią noc dochodziło do zamieszek. Najpierw między chuliganami jednej i drugiej drużyny, później również z wezwaną na miejsce policją. Jeden radiowóz jest uszkodzony, a w walce w ruch poszły kamienie i race.
Policja zatrzymała 45 osób, jedna z nich trafiła do aresztu. Do starć dochodziło wokół licznych w Sankt Pauli pubów, w których siedzieli miejscowi kibice."
Zapowiadał się ciekawy mecz
W dzielnicy Sankt Pauli w sobotnią noc dochodziło do zamieszek. Najpierw między chuliganami jednej i drugiej drużyny, później również z wezwaną na miejsce policją. Jeden radiowóz jest uszkodzony, a w walce w ruch poszły kamienie i race.
Policja zatrzymała 45 osób, jedna z nich trafiła do aresztu. Do starć dochodziło wokół licznych w Sankt Pauli pubów, w których siedzieli miejscowi kibice."
Zapowiadał się ciekawy mecz
-
mogłby ktos przyblizyc zkim St Pauli ma sztame?
ii jak to wyglada w Hamburgu miedzy HSV i St Pauli.
dzieki pozdro.
ii jak to wyglada w Hamburgu miedzy HSV i St Pauli.
dzieki pozdro.
I co
Mazowsze
Mazowsze