Zawsze mnie to zastanawiało: Polacy będący w FC zagranicznych klubów to typowe pikniki i janusze nastawieni na oglądanie np Alexa del Piero czy w miare ogarnięte osoby związane mocno z ruchem kibicowskim? Obawiam się że to pierwsze raczej?
w zdecydowanej większości tak ale nie wszystkie FC są takie...na Romę, Lazio czy angielskie Millwall czy West Ham jeżdżą konkretne osoby
[link]
Taka?
Co do Lecha - wazne ,ze reprezentuje nas chociaz jedna ekipa na miedzynarodowej scenie kibicowskiej i to w dodatku ta jedna z lepszych.
Viclav pisze:Jasne, że pikniki. Jeżeli mając zgodę z Legią wieszają sobie frywolnie flagi w poznańskiej knajpie, to o czym my tu w ogóle mówimy.
Dlatego powiem szczerze ze dziwi mnie takie cisnienie na nich i krojenie im flagi oraz oficjalne jej wywieszanie, tymbardziej przez taka ekipe jak Lech. Jak to pikniki to niech sie bawia w ta swoja zabawe ''I Love Del Pierro''. zadna to przeciez powazna ekipa, tylko pewnie sezonowcy wychowani na Bravo Sport
KolejowyKS pisze:Flagi, które wisiały na płocie zostały zdobyte przed meczem(2 sztuki-jedna wyglądała jak piracka). Te skrojone FCJuvePL nie wisiały wcale.
w jakich okolicznościach ???
Juve nie wywiesiło żadnej flagi Legii ?? napewno przecież mają od warszawiaków jakąś "na stałe" ...
adi138 pisze:Co ciekawe Kolejorz ma trzecią średnią pod względem frekwencji w rozgrywkach grupowych Ligi Europy. Zaraz po BVB i ... Rapidzie Wiedeń.
Rapid miał w zeszłym sezonie nr 1 - 48.283, minimalnie gorszy był Shakhtar.
W tym sezonie na razie w LE jest tak
1 Rapid Wien Rapid Wien 144.600 3 48.200
2 Borussia Dortmund Borussia Dortmund 139.400 3 46.467
3 SSC Napoli SSC Napoli 90.699 2 45.350
4 Lech Poznań Lech Poznań 125.500 3 41.833
O ile sie nie myle to Viking to fanatycy Juve z Mediolanu (albo czesc ekipy). To oni sa m.in. odpowiedzialnie za upadek Fossy dei Leoni Milanu krojac im fane...
taka ciekawostka - Przed meczem Milan Juventus w październiku 2005 roku, kibice Milanu weszli w posiadanie dwóch flag grupy Viking. W rewanżu członkowie Vikingów śledzili samochód z członkami Fossa dei Leoni, wiozącymi flagę ugrupowania, którzy wracali z wyjazdowego meczu Milanu w Eindhowen w ramach rozgrywek Ligi Mistrzów. Po kilku kilometrach, samochód został zatrzymany przez jednego z członków Vikingów na motorze, który przebrany był za policjanta. Natychmiast po tej sytuacji członkowie Fossa dei Leoni zostali otoczeni przez pozostałych Vikingów i odebrano im ich główną flagę wyjazdową. Przed meczem ligowym z Livorno, członkowie Viking i Fossa dei Leoni zwrócili sobie flagi. Jednak sytuacja ta doprowadziła do szerokiego konfliktu wewnątrz ugrupowania kibiców Milanu, a w konsekwencji do rozpadu największej i najstarszej grupy kibiców Rossonerich.
Chyba nie chcesz spędzić najlepsze lata swojego życia jedząc kurczak z ryżem?
no wlasnie. nie wiem. zaimponowali czy nie? czy moze mieli wizje z meczu z Juve tam fani Lecha tak skakali z zimna smiesznawie sam juz nie wiem. Ladnie dzis sie Schalke w Lizbonie pokazalo (Kibicowsko oczywiscie)
Michalek pisze:no wlasnie. nie wiem. zaimponowali czy nie? czy moze mieli wizje z meczu z Juve tam fani Lecha tak skakali z zimna smiesznawie sam juz nie wiem. Ladnie dzis sie Schalke w Lizbonie pokazalo (Kibicowsko oczywiscie)
Po wizycie Lechitów na City of Manchester Stadium Angole wyśmiewali i szydzili z Polaków, ze skakali tyłem do murawy, z fotki z flagą Terrormachine itp., a po meczu w Poznaniu byli zachwyceni atmosferą i postanowili wprowadzić na meczach u siebie skakanie trzymając się za bary będąc odwróconym do murawy. Na załączonym filmiku słychać jak śpiewają "Dawać wszyscy, robimy 'Poznań'"
mam takie przeczucie że w losowaniu fazy pucharowej(17.12.2010) Kolejorz trafi na zespół zza wschodniej granicy(Zenit S.P.,Dynamo K.,Spartak M. lub Rubin K.)
kibicowsko najlepiej jak by to był Spartak lub Zenit
Na miejscu kibiców Lecha cieszyłbym się jakby to był Spartak Moskwa. Podobno ich kibice nie weszli wczoraj na mecz z Żiliną, ale czy to prawda nie wiem, a zresztą to nie ten temat.
Na razie to na swoim forum napisali o 750 sprzedanych biletach. Pewno trochę osób odpuści meczu, bo o nic. Trochę znajdzie się osób, które finansowo już nie dadzą rady (Baku, Praga, Dniepropietrowsk, Turyn, Manchester) no chcąc zaliczyć każdy z tych meczów to naprawdę portfel trzeba mieć ciężki, dużo wolnego i znośną kobietę w domu :)
Dodać do tego trzeba, że mamy grudzień za moment święta i tak troszkę nie każdy chce przed świętami nadwyrężać budżet. Zwłaszcza, że na wiosnę czeka kolejny wyjazd a kto wie może i więcej.
lonik pisze:Na miejscu kibiców Lecha cieszyłbym się jakby to był Spartak Moskwa.
Nie wiem, czy kolega jeździ na [link], albo zagraniczne i orientuje się, jakie to są koszta. Najtańsza opcja do Salzburga to 200pln+25e. Manchester podobnie. Policz sobie jeszcze Juventus, mecze w eliminacjach to wyjdzie ci ładnych kilka tysięcy. I do tego, za każdym razem wolne w robocie i przekonywanie kobiety/żony/konkubiny co do sensowności wydawania wuchtyliona złotówek na wyjazd.
Kolega rossi chyba nie zrozumiał. Starałem się wykazać, że wyjazd na wschód, a w tym wypadku do Moskwy, to wydatek paru tysięcy złotych, czyli coś, na co po naszych dotychczasowych przygodach naprawdę niewielu mogłoby sobie pozwolić. Do tego wizy, odległość i czas. Tak więc imho, wizyta w Moskwie byłaby raczej słabą opcją. Ale wiadomo, fajnie się komuś innemu doradza.
Zwierzaku nie wiem ilu, ale kilku takich ludzi jest na pewno. Nie zaryzykuję jednak nawet zgadywania.
Mam pytanie do kibicow Lecha. Jak byliscie w Pradze to tez byla taka samowolka we wpuszczaniu kibicow i mozliwosc wychodzenia z sektora na sektor Sparty? Bo bylem wczoraj goscinnie na Sparta - CSKA i musze przyznac ze organizacja bardzo dziwna. Kibice CSKA byli wypuszczani z sektora bezproblemowo a do tego wystarczylo mowic po rosyjsku zeby zostac wpuszczonym miedzy fanow CSKA (mimo biletu na zupelnie inny sektor).
P.S. na meczu widziana delegacja chlopakow z Widzewa.
Bardzo zajebiście wyglądało racowisko, i sporadyczne odpalanie czerwonych stroboli. Ma ktoś fotki kiboli z wczoraja?
A co do losowania, to zajebiście jakby to Niemcy były.