Komentarze 26-28 Listopada

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

cobytu

Re: Komentarze 26-28 Listopada

Post autor: cobytu »

Fani Wigier juz notoja... "turbo-debil" pierwsze miejsce na czarnej liscie ;)

Pajacowanie pilkarzy zadna nowosc.Komentarz na ich temat strata czsu.
iparts.pl
oxford00

Post autor: oxford00 »

szybki_bill pisze: Ale przecież on jest z Suwałk?
ale do Wisly trafil w wieku 13 lat i prawidlowo jest wychowankiem Wisly, bo jakos od tego wieku liczy sie wychowanie danego grajka przed klub (profesjonalne szkolenia, obozy, przyszle kontrakty itp). Zreszta Wisle wszystko zawdziecza. A to czy urodzil sie w Suwalkach czy Olsztynie jakie ma znaczenie? zadne, tyle w ramach wyjasnienia w ramach turbo-debila, ktory od urodzenia zyl w rozjebanej rodzinie, nie majac zadnego wsparcia, a mimo to wspial sie na sam szczyt
Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 »

Lepiej by chłopaki z Wisły ogarnęły swojego grajka bo im troch przypał robi na boisku i w Krakowskich klubach (i nie chodzi tu o kluby sportowe).
Sztygar

Post autor: Sztygar »

Dowódca Scoprionów to wierny fan Zabrzańskiego Górnika.
Po necie krążyły jego fotki jak był obwieszony barwami KSG.
ehehec

Post autor: ehehec »

amigoksg

Post autor: amigoksg »

i co z tego zdjęcia wynika? jak dla mnie że większe zainteresowanie od ochrony wzbudza Widzew....

Sztygar a pewien milicjant, "którego nikt nie lubi" chodzi w smyczy Ruchu to znaczy, że jest kibicem Ruchu i z nimi współpracuje?
Wyjaśnię ci bo widzę, że masz z tym problem. W tej firmie ochroniarskiej pracują ludzie z całego Śląska i Zagłębia, zarówno z Chorzowa, Katowic, Zabrza, Gliwic, Rudy Śl., Bytomia czy Sosnowca....i pewno sympatie klubowe też mają różne...
zresztą dobrze o tym wiesz tylko lepiej jest puścić plotę może ktoś z Polski czytając to forum załapie i przyswoi.
Tak samo z powyższym zdjęciem...
rosomak

Post autor: rosomak »

Myslowicka GieKSa pisze:http://torcida.eu/2010/jesien/widzew_go ... os/076.jpg

czy te fanki również przywiozły pikniki z Chorzowa? W przypadku straty by się nie liczyło?

O ile dobrze mi wiadomo sa to flagi ktore mozna kupic w sklepiku Niebieskich.
jms

Post autor: jms »

rosomak pisze:

czy te fanki również przywiozły pikniki z Chorzowa? W przypadku straty by się nie liczyło?

wczoraj wywieszone typowo napinkowo, pewnie w razie czegoś właściciele szukali by jak najkrótszej drogi ucieczki, nie pamiętając nawet o fanach
nowy123

Post autor: nowy123 »

rosomak pisze:

ale co to zmienia? a mogą je kupować nawet w Tesco. Fany wiszą na meczu to powinny mieć taką wartość jak pozostałe flagi!
NiebieskieZoRy

Post autor: NiebieskieZoRy »

nowy123 pisze:
rosomak pisze:

ale co to zmienia? a mogą je kupować nawet w Tesco. Fany wiszą na meczu to powinny mieć taką wartość jak pozostałe flagi!
a kto powiedzial ze takowe nie sa tak traktowane?? raczej pikniki nie wybraly sie na mecz zgody tylko osoby odpowiednie
minetkoholik

Post autor: minetkoholik »

jak leci przyśpiewka Polonii na nutę : "a wszystko te czarne oczy"?
Martini Player

Post autor: Martini Player »

Niebieski7824 pisze:
rosomak pisze:

I nie tylko w sklepiku...
Wiec wielkim problemem nie jest podbic do sklepu,kupic o obwieszczac ze zostala skrojona bo akurat TA byla na meczu...... <ironia>
Wielkim problemem nie jest także wieszać na meczach do czasu aż się straci ,a potem obwieszczać,że taką samą to przecież każdy może kupić...
kosacki

Post autor: kosacki »

19(W)47 pisze:
Małecki jest wychowankiem Wigier,choć bardzo młody przeszedł do Wisły.Żeby zrozumieć jego postępowanie,trzeba trochę go znać,a chłopak w sumie pochodzi z delikatnie mówiąc "nieciekawej" rodziny,wybił się,to Kraków i Wisła dały mu najwięcej(szczególnie PLN-ów),stąd jego ostentacyjne pokazywanie przywiązania do klubu spod znaku białej gwiazdy.Inną sprawą jest jego podejście do starszych zawodników,czy w ogóle innych ludzi,tu wychodzi z "pana kopacza" po prostu brak kultury..
Jestem ciekawy podejścia kibiców Wisły do Małeckiego..jak wy go traktujecie,jest on dla was kimś więcej niż jednym z zawodników??Bo z całym szacunkiem dla niego,ale nie dał on chyba tyle Wiśle co przykładowo Żurawski czy Frankowski..
Sprawę rodziny itp pominę bo rzeczywiście miał trudno, bida z nędzą i w zasadzie tyle.
Co do jego zarobków to ma bodaj najniższy kontrakt w Wiśle (chyba tylko Piotrek Brożek mniej zarabia) a mimo to jest często zawodnikiem meczu. Zresztą przez dłuższy czas był na kontrakcie można rzecz trampkarskim zgraniając kilka tyś złotych za miesiąc, a będąc równocześnie często najjaśniejszą postacią w drużynie Mistrza Polski. Kilka lat odczekał i co zrozumiałe nieco więcej dostał, ale w porównaniu do prawdziwych zarobków pozostałych nie jest to duża kasa, na pewno jeśli by porównywać ją z jego umięjętnościami to dostaje dużo, dużo za mało (tak obiektywnie rzecz ujmując) ale nie robi z tego problemów. Niedawno przedłużył kontrakt do 2014 roku.
Co do jego pretensji do kolegów z drużyny to rzeczywiście czasem przesadza i zdaje sobie z tego sprawę i z dnia na dzień próbuję opanowywać emocję co mu się stopniowo udaje, a wynika to z tego że jest z deka P*********** na punkcie Wisły, nakręca się na dany mecz, wychodzi na boisko, momentalnie klapy na oczach i tylko zwycięstwo w głowie. To się przekłada na próbę wygrania meczu w pojedynkę itp.
Ale stopniowo to poprawia bo umiejętności ma bardzo dużo ale czasem gubi myśli na boisku.

Żurawskiego zostawię w spokoju, ale Frankowski to zły przykład bowiem przez wielu jest traktowany jak łajza. Frankowski ma swoich zwolenników i przeciwników, Ci drudzy mają pretensje do niego o wiele spraw, on wie o jakie i nie ma sensu ciągnąc tematu dalej. Zresztą kiedyś sam wpadł na forum Wisły właśnie z tego powodu żeby wyjaśnić kilka spraw i napisał że żałuję tego i gdyby mógł cofnać czas to zachowałby się inaczej. Strzelił sporo bramek, nikt mu tego nie umniejsza, ale bramki to nie wszystko, zdał sobie z tego sprawę i on.

Co do Małeckiego to jest traktowany jak ktoś więcej niż jeden z zawodników.

A co do do tego wychowania to jest jakiś tam rzeczywiście zapis że gdy zawodnik trafi z jednego klubu do drugiego w wieku 13 czy 15 lat to jest traktowany jako wychowanek tego drugiego i na zasadzie z takich Wigier do Wisły. Ale mniejsza o to bo nawet nie wiem jak to się fachowo nazywa. To tak po krótce. Adijos
musiak

Post autor: musiak »

Napinacz pisze:http://www.arka-tv.pl/arka-%C5%9Bl%C4%8 ... a-z-trybun

co Arka śpiewa od 8:37?
MZKS-ie mój, klubie mój, miłość ma/twa, wygrała byś ten mecz Areczko kochana
PierszePierdolnięcie

Post autor: PierszePierdolnięcie »

Nie udzielam się w komentarzach, bo syf jest tutaj niemiłosierny. Ale zauważyłem pewną tendencje propagandową kibiców Ruchu, Widzewa, i jeszcze Legii. Inne kluby też tak przeinaczają, ale już w mniejszym stopniu. Chodzi mi o to że jak jest mowa o konfidencie w ekipach typu KSG, GKS(Katowice/Bełchatów) Polonia W itp. to podnosi się larum na 5 stron i pierdolenie że to już nie pierwszy raz, że wszyscy się prują... a jak teraz jest mowa o kibicu Ruchu to gatki typu "to nasza sprawa", "konfitury wszędzie się zdarzają" i ogólne zabijanie tematu. Podobnie z akcjami sprzętowymi. Albo z flagami. Ruch wywiesza flagę ze sklepiku klubowego, lecą teksty co by było jak by Górnik się po te flagi połasił, i zaraz gadanie że taką flagę to każdy może kupić, że taka mała flaga jest takiej samej wartości jak szalik... c*** z tym że flaga wisi na meczu zgody.
pattaya man

Post autor: pattaya man »

Wisla nie probowala sie dogadac z KSP odnosnie wejscia?
Puchacz

Post autor: Puchacz »

Pewnie mój post zaraz zostanie skasowany , ale co tam . Ja tego nie rozumiem , jak to jest możliwe , że najpierw na Legii ochrona ściąga wam Starucha z gniazda i nic z tym nie robicie , a w piątek wyciągają wam z autobusu kibica który odpalił racę ?!
Oczywiście , na temat tych spraw żadnego gadania nie ma . Ale gdyby tak się stało nam Polonii Warszawa , to było by pisanie przez 10 stron jak nie więcej .
Macie takie hasło : Cała Legia zawsze razem ... No to fajnie je realizujecie .
Kibic z Miasteczka W

Post autor: Kibic z Miasteczka W »

Puchacz pisze:Pewnie mój post zaraz zostanie skasowany , ale co tam . Ja tego nie rozumiem , jak to jest możliwe , że najpierw na Legii ochrona ściąga wam Starucha z gniazda i nic z tym nie robicie , a w piątek wyciągają wam z autobusu kibica który odpalił racę ?!
Oczywiście , na temat tych spraw żadnego gadania nie ma . Ale gdyby tak się stało nam Polonii Warszawa , to było by pisanie przez 10 stron jak nie więcej .
Ty nie musisz tego rozumiec.Lepiej zajmij sie swoim klubem.
Puchacz

Post autor: Puchacz »

Kibic z Miasteczka W pisze:
Puchacz pisze:Pewnie mój post zaraz zostanie skasowany , ale co tam . Ja tego nie rozumiem , jak to jest możliwe , że najpierw na Legii ochrona ściąga wam Starucha z gniazda i nic z tym nie robicie , a w piątek wyciągają wam z autobusu kibica który odpalił racę ?!
Ty nie musisz tego rozumiec.Lepiej zajmij sie swoim klubem.

Jak zwykle uciekanie od odpowiedzi , tylko odpowiedź zajmij się swoim klubem . Tak najłatwiej . Prawda boli ...
kibicTurysta

Post autor: kibicTurysta »

Też mnie to zastanawia, jak mogą sobie psy zawinąc jednego typa z takiego tłumu, tym bardziej że ekipa nie była słaba.

Pamietam przypadek po Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia (+Wisła) 5-6 lat temu po dosć konkretnej przekopce psów na sektorze, psy postanowiły wypuszczac pojedynczo z klatki w celu wyłapania uczestników awanti, niestety nie udało im sie gdyż cała grupa (ok700-800) postanowiła zostać w klatce do momentu az otworza cala brame i normalnie beda wypuszczac. Psy nie chcac czekac nieskonczonosc ugieły sie i zakonczyło sie bez powiniecia po meczu.
Kibic z Miasteczka W

Post autor: Kibic z Miasteczka W »

Nikt jego nie wyciągał z autokaru.Podeszło do niego 2 typów po cywilnemu i kazali pojsc z nimi i on bez oporu poszedł.Nawet nie było widac ze jest zatrzymywany
huligan w sandałach

Post autor: huligan w sandałach »

głupie pytanie do kogoś z TORCY czemu WAS tylko 500 osób na Widzewie? tylko tyle mieliście biletów? bo nie wierze że najlepsza ekipa nie zebrała 800 osób na wyjazd
Celownik

Post autor: Celownik »

huligan w sandałach pisze:głupie pytanie do kogoś z TORCY czemu WAS tylko 500 osób na Widzewie? tylko tyle mieliście biletów? bo nie wierze że najlepsza ekipa nie zebrała 800 osób na wyjazd

Dostaliśmy 800 biletów pojechało nieco ponad 500, było nas i tylu na sektorze i na tym powinna się zakończyć polemika.
Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no »

Szczakowianka lepiła bałwana na czas z Unią Oświęcim 15x15 do 22 lat. Unia lepiła szybciej
Zablokowany