EuroInfo

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
analizator.pl

Re: EuroInfo

Post autor: analizator.pl » 19.11.2010, 11:53

Nowohucianie1950 pisze:
obserwator pzpn pisze:mógłbym kogos mądrzejszego prosic o informacje dotyczace kibicow z Mediolanu? jakiego klubu kibiców jest więcej w miescie, jaki ma więcej fan clubów i lepsza bojówke?
Ogólnie obu ekip jest po równo w mieście i pod względem kibicowskim (po Polsku można by rzecz chuligańskim) też żadna z ekip nie ma przewagi.Kibice Interu to prawica oraz skrajna prawica, zaś Milaniśći są w większości lewicowi.Inter ma bardzo mocną sztame z Lazio, a Milan z Brescia.
Z ta lewicowoscia Milanu to bym nie przesadzal. Generalnie podzial raczej przebiega po innej linii - Milan to klub robotnikow a Inter klasy bardziej zamoznej choc nie przecze, ze skrajna prawica jest zwiazana z Interem. Nota bene jest to powiazane z historia obu klubow. Przypomniec nalezy, ze Milan jako mistrz Wloch wycofal sie z ligi w protescie przeciwko zakazowi wystepow zagranicznych pilkarzy w Serie A. Jesli sie nie myle to wystepowali w nim wtedy jacys anglicy oraz skandynawowie. Wtedy to tez wlasnie czesc dzialaczy klubu nie poparla tej decyzji i zalozyla Inter.
Generalnie - oba kluby maja tysiace kibicow a miasto, w przeciwienstwie do np. Turynu, jest podzielone po rowno.

iparts.pl
khorne

Post autor: khorne » 19.11.2010, 13:10

Ogolnie Milan byl lewicowy za czasow Fossy dei Leoni, ktorej to czesc wazniejszych czlonkow byla mocno lewicowa. Po upadku Fossy wladze przejela prawicowa i druga po niej - Brigate Rossonere i zwiazala wszystkie ekipy Milanu jako Ultras Curva Sud. Czlonkowie Brigate nie obnosza sie jednak ze swoja prawicowoscia jak inne takie ekipy. Jedynym akcentem jest logo ekipy (trupia glowka Gestapo).

fluor

Post autor: fluor » 20.11.2010, 12:44

UEFA wymienia narody, których kibice mogą sprawiać najwięcej kłopotów (nas tam nie ma), ale Ukraińcy mówią, że każda osoba posiadająca bilet ma prawo wejść na stadion. Niezależnie od grzechów przeszłości – podaje Sport.pl za Zakarpatie.com.ua

W ukraińskich mediach pojawiła się niedawno informacja, że Ministerstwo Spraw Wewnętrznych opracowało listę 800 krajowych chuliganów, którzy mieliby nie być wpuszczani na mecze. Policja twierdzi jednak, że taka lista nie istnieje. - O ile wiem, żadna czarna lista nie istnieje. Tym bardziej, że nasze państwo nie przewiduje zakazania kibicowi wejścia na mecz, jeśli posiada on bilet. Znamy tych, którzy zakłócają porządek spotkań, ale żadnych rozmów na temat zakazu ich wstępu na mecze nie prowadzimy - powiedział podczas konferencji prasowej starszy inspektor Artiom Lisagor.

Wtórował mu lider ultrasów Dnipro Dniepropietrowsk, który wysunął argument finansowy. Większość ludzi sprawiających kłopoty według nie go po prostu nie może sobie pozwolić na drogie wejściówki Mistrzostw Europy 2012 i tym samym nie będzie stanowić zagrożenia.

Mimo to ukraińska Rada Najwyższa planuje wprowadzenie sugerowanej przez UEFA ustawy o zakazach stadionowych. Europejska centrala najbardziej obawia się Ukrainy, Rosji, Anglii, Chorwacji i Serbii. Z dwóch pierwszych krajów szczególnie wyróżniono Dynamo Kijów, Krivbasu Krzywy Róg, Metalista Charków oraz moskiewskich CSKA i Spartaka.

źródło: Sport.pl / Zakarpatie.com.ua
Planuje wprowadzenie sugerowanej przez UEFA ustawy o zakazach stadionowych hahah... za to w Polsce gdzie zrobiło się ustawę wręcz najsurowszą w Europie, się ciągle wciska co to stanie się przez kiboli. :)

The Headhunter

Post autor: The Headhunter » 20.11.2010, 22:56

marcepan1930 pisze:
zab pisze:Około 70 Polaków z polskiego FC na wczorajszym meczu FCBarcelona-Villarreal
Czy macie jakiekolwiek kontakty z jakąs ekipa Barcy?(pomijajac ich poziom w świadku kibicowskim). Z całym szacunkiem dla waszej pasji i zaangażowania jesteście dla mnie smieszni. pozdrawiam
Haha. Podbijam. O ile słyszałem ekipka Barcy tzn. Boixos Nois to straszne pionki. Przereklamowane. Nie słyszałem o żadnej grubszej awanturze w której brali udział.
Śmieszy mnie też stowarzyszenie "Barca Polska" ale powiem szczerze że każde stowarzyszenie w PL kibicujące zagranicznym klubom to lipa. Polskie FC mojego ukochanego klubu tzn. Chelsea Poland też jest śmieszne i odcinam się od nich.
Niby jeździcie na wyjazdy po świecie ale nie działa tu żadna chuliganka ni c***. Ostatnio jak zajebali nam flage(tzn. Góral Żywiec) w Żylinie(mówie o fladze CFC) to nie ruszyli d*** żeby ją bronić czy c*** tylko mówią że nie nasza(tzn stowarzyszenia) to nie bronią. Żal mi takich ludzi i śmieszy mnie każde stowarzyszenie zagranicznych klubów w PL. To moje zdanie. Jeżeli ktoś kumaty z CFC lub Rangers chce pogadać to priv.
Pzdr

mancunian

Post autor: mancunian » 20.11.2010, 23:39

No ale przeciez jasne jest z gory, ze zadnych chuliganek w tego typu stowarzyszeniach nie moze byc. Stowarzyszenia zrzeszaja ludzi ktorzy kibicuja danym kluba zagranicznym... w wiekszosci to ludzie stawiajacy przede wszystkim pilke na pierwszym miejscu, ale znajduja sie tez osoby ktorych okreslic mozna jako normalni wyjazdowicze... Nie sa z ekip H, ale jezdza tez po kraju za swoimi druzynami... Przeciez w tym sporcie nie tylko o klimaty H chodzi.

A zaden FC zagranicznej druzyny nie aspiruje do bycia wymienianym w jednym szerego z np polskimi FC, gdzie wiadomo jak sie ma sytuacja... Juve cos probowali sie pobawic w klimaty H to ich szybko w Poznaniu sprowadzono na ziemie...

Po prostu do tych stowarzyszen powinno sie podchodzic troche inaczej.

Choc kazdy musi sobie zdawac sprawe, ze jadac na mecz pewne rzeczy dziac sie moga, czy jest to milosnik pilki, czy przechuj chuligan... I tyle.

Kiedys nie bylo zadnego problemu, teraz nagle Lech trafia na Juve i ich FC jest w dziwnej sytuacji.. Zrzesza ludzi z calej Polski z roznych klubow, jednoczesnie Juve ma zgode z Legia... Jestem ciekaw jak np jacys fani Widzewa sie tam odnajduja w takim FC...

The Headhunter

Post autor: The Headhunter » 21.11.2010, 20:46

Ok mancunian masz racje. Ale dodam coś jeszcze. Jeżeli na mecz bierze się flage to
trzeba się liczyć z możliwością jej straty. Flaga to świętość. Jeżeli się nie jest spod znaku "h" to wystarczy w porę ją schować, na wyjazdach wieszać po wewn. stronie płotu a nie na zewn. albo kłaść na bieżni. Niestety stowarzyszenia mają to w d****. Wywieszają na dole flagi(często na zewnątrz płotu), idą na góre gdzie lepszy widok na mecz. Oglądają i zapominają o bożym świecie a tu fru i flagi nie ma. Potem cierpi opinia o kibicach klubu. Mnie to wk***ia i chciałem się do tego odnieść.

Pozdrawiam.

mancunian

Post autor: mancunian » 21.11.2010, 21:45

No to wszystko prawda, tylko akurat jako kibic druzyny angielskiej wiesz dobrze jak angole patrza na flagi ;) Nie jest to zadne usprawiedliwianie tylko stwierdzam fakt.

Piotrek198963

Post autor: Piotrek198963 » 21.11.2010, 22:46

Może ktoś przybliżyć zgody Rapidu Wiedeń ?.Jedyna zgodę jaka znam to Panathinaikos Ateny a oprócz tego ktoś jeszcze ?.
Obrazek

█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards

Sylwester89

Post autor: Sylwester89 » 21.11.2010, 23:05

Ultras Rapid ma równiez zgode z Ultras Nürnberg oraz ekipa Ultras Unione z Venezii.

kurka.na.wacie

Post autor: kurka.na.wacie » 22.11.2010, 01:31

The Headhunter pisze:Ok mancunian masz racje. Ale dodam coś jeszcze. Jeżeli na mecz bierze się flage to
trzeba się liczyć z możliwością jej straty. Flaga to świętość. Jeżeli się nie jest spod znaku "h" to wystarczy w porę ją schować, na wyjazdach wieszać po wewn. stronie płotu a nie na zewn. albo kłaść na bieżni. Niestety stowarzyszenia mają to w d****. Wywieszają na dole flagi(często na zewnątrz płotu), idą na góre gdzie lepszy widok na mecz. Oglądają i zapominają o bożym świecie a tu fru i flagi nie ma. Potem cierpi opinia o kibicach klubu. Mnie to wk***ia i chciałem się do tego odnieść.

Pozdrawiam.
mancunian ma tu wyjatkowa racje.wydaje mi sie kolego ze mylisz pojecia.tak sie sklada ze kibic pilkarski nie musi byc chuliganem i tyle.nie nazywaj prosze polskich FC zagranicznych klubow smiesznymi poniewaz wiekszosc tych ludzi to prawdziwi kibice z krwi i kosci.jak patrzysz na nasza krajowa pilke to zbiera sie na wymioty wiec moze sam tez kochasz Chelsea poniewaz ich gra wzbudza emocje i jest esencja piekna futbolu.niewielu jest fanow ktorzy potrafia zbierac rok na wyjazd ukochanej druzyny.rok wyrzeczen oszczedzania planowania dla 2 dni wypadu.wybacz ale twoje myslenie na temat gadzetow futbolowych jak flagi bawi mnie i smieszy.15 lat jestem w biznesie.widze ze jestes znawca od "wywieszania flag".porownujesz realia polskie z zachodnimi a zwlaszcza z angelskimi juz na wstepie palisz temat znawco.pokaz mi ekipe na swiecie ktora jest postrzegana przez pryzmat swojego zagranicznego FC???
mancunian wie doskonale o czym tu napisalem.

Bones

Post autor: Bones » 23.11.2010, 00:36

Sylwester89 pisze:Ultras Rapid ma równiez zgode z Ultras Nürnberg oraz ekipa Ultras Unione z Venezii.
oraz zgode z ferencvaros budapest

Sylwester89

Post autor: Sylwester89 » 23.11.2010, 00:55

Niektórzy z członków ekipy Ultras Rapid ponadto utrzymuja prywatne kontakty z Hammarby Sztokholm

Shadow

Post autor: Shadow » 24.11.2010, 16:44

Jaka liczba Górala wczoraj w Londynie i ogólnie Ziliny?
Można jakieś foto?
"można coś więcej?"

mediolan

Post autor: mediolan » 24.11.2010, 17:49

Nowohucianie1950 pisze:
obserwator pzpn pisze:mógłbym kogos mądrzejszego prosic o informacje dotyczace kibicow z Mediolanu? jakiego klubu kibiców jest więcej w miescie, jaki ma więcej fan clubów i lepsza bojówke?
Ogólnie obu ekip jest po równo w mieście i pod względem kibicowskim (po Polsku można by rzecz chuligańskim) też żadna z ekip nie ma przewagi.Kibice Interu to prawica oraz skrajna prawica, zaś Milaniśći są w większości lewicowi.Inter ma bardzo mocną sztame z Lazio, a Milan z Brescia.
Kolego a wyczytales to gdzies z jakiegos portalu czy masz na ten temat jakies glebsze info !!!!!!!

mediolan

Post autor: mediolan » 24.11.2010, 18:06

odnosnie milanu i interu to sprawa jest o tyle dziwna ze wlasciwie nie ma tak duzej rywalizacji i kosy miedzy tymi klubami jak np miedzy interem i juve czy nawet milan-juve ,te pospolite ruszenie ktore idzie na derby wlasciwie idzie miedzy soba milanisci oraz interisci czasem ktos cos sie odezwie ale nie ma jakis wiekszych zgrzytow nie tak jak derby Rzymu ,Genuii czy Atalanty z Brescia ..... w miescie moze jest i porowno ale region "lombardia" przewaza inter . chuligansko lepszy inter . Milan ... po wyjsciu jednego z wazniejszych gosci z Juve ,gosc kroi fosse z flagi a ci daja go na psy .... podobna sytuacja kiedy wisla skroila flage boysow z parmy a ci w rewanzowym meczu wyslali dziewczyne do karabinierow ze to byla jej flaga i zeby wisla im oddala ich wlasnosc ... zenada jak c*** ....odnosnie zgod interu to posypaly sie naipierw z Cagliari a pozniej z sampdoria a i ta z lazio wisi(wisiala na wlosku) . swego czasu kontakty miedzy ultras75 i nieobliczalni ... jak ktos ma ochote na wiecej info to zapraszam na priv !

Support28

Post autor: Support28 » 24.11.2010, 19:15

mozesz pisac tutaj, pewnie wiele osob ciekawi sytuacja medilolanie czy ogolnie we wloszech
pzdr
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż

1927

Post autor: 1927 » 24.11.2010, 19:47

czy któraś z grup PSG ma jakieś kontakty z Parmą? oglądając skróty z meczu PSG widziałem łączony szal, ale nie dojrzałem czy to zgodowy czy jakiś szal wydany z okazji meczu obydwu drużyn, np w pucharach?
Obrazek

Sylwester89

Post autor: Sylwester89 » 24.11.2010, 20:24

Z tego co wiem to nie ma zadnej zgody pomiedzy żadna grupa na PSG a Parma, jednak jedna z grup na PSG konkretnie Lutece Falco ma zgode z Włoską ekipa Gatinata Nord Genua. Tak było przynajmniej do niedawna.

rafalus

Post autor: rafalus » 24.11.2010, 22:32

Kibice MU fajnie sie prezentują w Glasgow. Większość na czarno a z przodu widać nieprzypadkową grupkę kibiców. Widać było też jakąś przepychanke z ochroną
Obrazek

bums

Post autor: bums » 25.11.2010, 01:23

Po meczu Chelsea-Zilina potancowka londynskiej koalicji BKS/Legia/Zaglebie z Goralem Zywiec po 9 osob(tylko tylu ze sportowego skladu z Zywca) na korzysc tych pierwszych po niecalej minucie. zainteresowanych ze strony slowackiej brak. wszystko honorowo bez przypalow.

fluor

Post autor: fluor » 26.11.2010, 20:39

Przed meczem Ajax – Real w Lidze Mistrzów istniały poważne obawy o bezpieczeństwo, ponieważ w pierwszym meczu tych drużyn było niespokojnie. Chuligani Ajaksu byli oskarżani o ataki i prowokacje podczas pobytu w Madrycie 15 września.

Dlatego kiedy obsługa lotniska znalazła w torbie kibiców z Madrytu kije i pałki, zostali zatrzymani w celu wyjaśnienia zawartości bagażu. Torba należała do jednego ze 165 kibiców, określanych przez media jako członkowie radykalnej grupy Ultras Sur. Podczas rozmów z policją domniemani chuligani... przyznali, że jadą w celu odwetu na holendrach za wrześniową przemoc.

Co ciekawe, po skonfiskowaniu problematycznej zawartości torby, kibicom pozwolono kontynuować podróż.

Jeszcze tego samego dnia holenderska policja zatrzymała ponad 100 osób, które zamierzały podobno zaatakować holenderskich kibiców, zachowywały się agresywnie i wznosiły „typowe” dla Ultras Sur faszystowskie gesty i okrzyki. Zbieżność przypadkowa? Nie mamy danych, czy chodzi o tę samą grupę...

źródło: SpanishNews.es / Parool.nl

Viclav

Post autor: Viclav » 26.11.2010, 21:35

Tutaj te fanty zajebane przez psiarnię
[link]

i inne foto z tego meczu
[link]
[link]
[link]
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

1927

Post autor: 1927 » 26.11.2010, 22:59

Viclav pisze:Tutaj te fanty zajebane przez psiarnię
[link]

i inne foto z tego meczu
[link]
[link]
[link]

na tym ostatnim zdjęciu jeśli dobrze widać przedstawiciel Cracovii
Obrazek

Viclav

Post autor: Viclav » 26.11.2010, 23:52

Na przedostatnim zdjęciu też podobież część osób z JG.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

snopers_góral

Post autor: snopers_góral » 27.11.2010, 13:03

Chelsea - MSK Zilina

20 Górali na tym wyjezdzie plus 3 dziewczyny.
Góral 1956 Żywiec - Nase Som Góry Nase Som Hole To My Som Prowdziwi Górole

kosg13tas

Post autor: kosg13tas » 27.11.2010, 16:56

panathinaikos-barcelona
gate13
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

http://www.youtube.com/watch?v=sM7SQetq ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=MozfBjD4E5A ;)

mała czarna

Post autor: mała czarna » 28.11.2010, 00:27

Viclav pisze:Na przedostatnim zdjęciu też podobież część osób z JG.
W ogóle to przedostatnie zdjęcie jest zrobione przed stadionem Cracovii, a nie jak podpisałeś z meczu z Realem.
football casual girls

kosg13tas

Post autor: kosg13tas » 28.11.2010, 12:59

Aek-Olympiakos (27.11 . 2010 )
http://www.youtube.com/watch?v=oyVouE_EYzw

ScoobyDoo

Post autor: ScoobyDoo » 29.11.2010, 11:14

Real Madryt został powitany na lotnisku El Prat w Barcelonie przez ponad dwa tysiące madridistas. Do tego momentu wszystko było w jak najlepszym porządku.

Jednakże po przyjeździe do hotelu Juana Carlosa I doszło do nieprzyjemnych incydentów. Najbardziej radykalni fani FC Barcelona, prawdopodobnie grupa Boixos Nois, obrzucała kamieniami autobus, w którym znajdowała się drużyna Królewskich. Potłuczona została szyba, obok której siedzieli Álvaro Arbeloa i Raúl Albiol. Ponadto, jeden z ochroniarzy został trafiony w plecy i głowę.

Na szczęście obyło się bez poważnych obrażeń. Cała drużyna bezpiecznie mogła zameldować się w hotelu Juana Carlosa I.

realmadrid.pl

against modern

Post autor: against modern » 29.11.2010, 18:07

orientuje się ktoś czy na te śmieszne kibicowsko gran derbu wpuszczany jest wogóle na Camp Nou Real ?? jeśli tak to ile im przysługuje biletów ??

Sylwester89

Post autor: Sylwester89 » 29.11.2010, 19:42

Wpuszczani sa kibice Realu w liczbie jakiej to nie wiem, ale z tego co pamietam derby te bojkotowane sa przez ekipe Realu "Ultras Sur" i nie pojawiaja sie na nich,przynajmniej bylo tak przez pewien czas.

O..

Post autor: O.. » 29.11.2010, 20:00

Sylwester89 pisze:Wpuszczani sa kibice Realu w liczbie jakiej to nie wiem, ale z tego co pamietam derby te bojkotowane sa przez ekipe Realu "Ultras Sur" i nie pojawiaja sie na nich,przynajmniej bylo tak przez pewien czas.
Wiesz może z jakiego powodu?

Gruber1975

Post autor: Gruber1975 » 29.11.2010, 22:40

Gruber1975 pisze:witam przyjaciół! kanał na plecach mam sporo moich filmów ze wszystkich krajów w Internecie! wkrótce jeszcze więcej! Pozdrowienia z Austrii! ku*** Policia CHWDP :-) PS: Przepraszam za mój zły polski :-)

http://www.youtube.com/user/awantura2009
FC Genoa 1893-US Salernitana 1919, Play off 05-06:
http://www.youtube.com/watch?v=Qa5jDXxBCYw

nisc

Post autor: nisc » 29.11.2010, 23:17

O.. pisze:
Sylwester89 pisze:Wpuszczani sa kibice Realu w liczbie jakiej to nie wiem, ale z tego co pamietam derby te bojkotowane sa przez ekipe Realu "Ultras Sur" i nie pojawiaja sie na nich,przynajmniej bylo tak przez pewien czas.

maja tysiac powodow , chociazby taki ze sa patriotami w swoim kraju jednak jadac do jednego z tego kraju regionow Hiszpania jest lzona i obrazana a oni sami sa obiektami przemocy ze strony "autonomicznej" policji regionu Katalonia...to tak jakby Polska byla w tej chwili w granicach Rzeczpospolitej od morza do morza i jechalbys na wyjazd do dajmy na to Kijowa i jakies ukrainskie palanty kazalyby Ci we wlasnym kraju robic to i tamto..dlatego Ultra Sur nie jezdza na stadion CF Barcelona......
TYBET JEST SERBSKI

tanake

Post autor: tanake » 29.11.2010, 23:24

nisc pisze:
O.. pisze:

maja tysiac powodow , chociazby taki ze sa patriotami w swoim kraju jednak jadac do jednego z tego kraju regionow Hiszpania jest lzona i obrazana a oni sami sa obiektami przemocy ze strony "autonomicznej" policji regionu Katalonia...to tak jakby Polska byla w tej chwili w granicach Rzeczpospolitej od morza do morza i jechalbys na wyjazd do dajmy na to Kijowa i jakies ukrainskie palanty kazalyby Ci we wlasnym kraju robic to i tamto..dlatego Ultra Sur nie jezdza na stadion CF Barcelona......
Ty chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś. No to rzeczywiście mają powody-czyżby aż tak byli przestraszeni katalońskiej policji legendarni US. Odziwo w drugą stronę to się nie sprawdza. Policja hiszpańska jest git?. Bez bajkopisarstwa.

nisc

Post autor: nisc » 29.11.2010, 23:40

oni nie sa "przestraszeni" i wiadomo ze hiszpanska policja nie jest git a wierze w to co napisalem bo od wielu juz lat najbardziej radykalne ekipy hiszpanskie nie jezdza do regionow Katalonia i Kraj Baskow bo za demonstrowanie przywiazania do swojego kraju ( w tym wlasnie kraju!!!! ) czesto laduja w pierdlu bedacym pod jurysdykcja jakichs chorych "autonomicznych" sadow i policji...chcesz jakies konkrety? kalendarium? kiedy i przy jakich okazjach kibice Realu, Saragossy, Espanolu, Betisu, Atletico i innych byli napierd...we wlasnym kraju za patriotyzm przy okazji wypadow do Barcelony ( Camp Nou ), San Sebastian, Bilbao i innych miast? ile spraw sadowych mieli za wieszanie patriotycznych flag jak Falanga, Blau Division i inne? czy moze jakies szczegoly dla obalenia tej tezy? pzdr
TYBET JEST SERBSKI

JEZUS CHRYSTUS

Post autor: JEZUS CHRYSTUS » 30.11.2010, 13:54

nisc pisze:oni nie sa "przestraszeni" i wiadomo ze hiszpanska policja nie jest git a wierze w to co napisalem bo od wielu juz lat najbardziej radykalne ekipy hiszpanskie nie jezdza do regionow Katalonia i Kraj Baskow bo za demonstrowanie przywiazania do swojego kraju ( w tym wlasnie kraju!!!! ) czesto laduja w pierdlu bedacym pod jurysdykcja jakichs chorych "autonomicznych" sadow i policji...chcesz jakies konkrety? kalendarium? kiedy i przy jakich okazjach kibice Realu, Saragossy, Espanolu, Betisu, Atletico i innych byli napierd...we wlasnym kraju za patriotyzm przy okazji wypadow do Barcelony ( Camp Nou ), San Sebastian, Bilbao i innych miast? ile spraw sadowych mieli za wieszanie patriotycznych flag jak Falanga, Blau Division i inne? czy moze jakies szczegoly dla obalenia tej tezy? pzdr
co to za stek bzdur. twoi przyjaciele z espanyolu za duzo twardej faszystowskiej ideologi wladowali ci pod kopułe. "najbardziej radykalne ekipy hiszpanskie nie jezdza do regionow Katalonia i Kraj Baskow" to ciekawe co robi tam sezon w sezon atletico? a ze ultra siury to najbardziej frajerska ekipa w europie to maja wytlumaczenie zeby nie jezdzic. oni bez swoich "miliona zgod" nie ruszaja sie nigdzie.

marcepan1930

Post autor: marcepan1930 » 30.11.2010, 15:48

Na Barca-Real nie jeżdza praktycznie ani jedni ani drudzy bo sa tylko pionkami w tej medialnej grze. Kluby dawno sie dogadały aby nie wpuszczać kibiców obu drużyn. dostają jeśli dobrze pamiętam po 300 biletów co jest liczbą smieszną biorąc pod uwage pojemność stadionów. Boixois nois,fiedel podobno bojkotuja te derby ale zdarza im sie jeżdzic do madrytu w czasie gran derbi i oglądacz mecze a katalonskich pubach w madrycie. duzo obiecują sobie po zmianie prezesa ale wątpie aby coś się w tej kwesti zmieniło

patriota87

Post autor: patriota87 » 30.11.2010, 16:08

Wystarczy nawet popatrzeć na trybuny w TV jak gra np Malaga -Mallorca czy inne tam zespoły, jakos mało flag na stadionie, brak młynów, Hiszpania kibicowsko to trzeci świat i jakoś daleko im do reszty, piłkarsko owszem wymiatają, mają mase takich sympatyków dobrego futbolu.

a to już nie pierwszy tego typu protest (kolejny dośc głośny zaraz po protestach o karty kibiców) na włoskich stadionach w sprawie rozgrywania meczów o godzinie 12.30. Tym razem Mediolan, mecz Inter-Parma.
5minut po rozpoczeciu meczu kibice z Curva Nord dopiero weszli na trybune, przed wejściem wisiał baner ".. wybaczcie ze spoznienie, bylismy jeszcze na obiedzie"
[link]
[link]
[link]
Obrazek

CCFC

Post autor: CCFC » 30.11.2010, 18:27

patriota87 pisze:Hiszpania kibicowsko to trzeci świat i jakoś daleko im do reszty
W piłce ręcznej maja lepszy doping.

ODPOWIEDZ