Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
ATU

Re: Siatkówka ...

Post autor: ATU » 13.11.2010, 22:59

Nas dziś w Radomiu 5 osób.
Na Jadarze piknik. Jakieś 20 osób w młynie, głównie starsze osoby. Ciekawe jest to, że chyba najwyraźniej część kibiców Jadaru (młodzież) jest w konflikcie z klubem i w pierwszym secie wychodzą z sali i śpiewają coś pod halą, mają też jakiś transparent, ale nie wywieszają go. Po meczu jak wracamy do auta śpiewają "c*** z zakazami, hej Radom jesteśmy z wami". Opisałem tylko jak sytuacja wyglądała z boku, nie wiem dokładnie o co tam chodzi. Po meczu przybijamy piątki z siatkarzami, trochę z nimi rozmawiamy, dziękujemy za dobry mecz i wracamy na melanż do Wawy.

Pozdrawiamy, ATU.
Jak wszyscy za jednego, tak ja sam za wszystkich.

iparts.pl
prasa piła

Post autor: prasa piła » 13.11.2010, 23:50

K.S. Murowana Goślina - PTPS Piła
Nas dzisiaj w Murowanej 50 osób, doping przez cały mecz od początku do końca dobry a miejscami bardzo dobry. Murowana wystawia bardziej zbieraninę niż KK i próbują coś ciągnąć jednak brak organizacji widoczny gołym okiem.

GloriaVictis

Post autor: GloriaVictis » 14.11.2010, 11:13

pytanie do kogoś z ZAKSY-byl ktos z Kielc wczoraj u Was?

MK-K

Post autor: MK-K » 14.11.2010, 11:25

Tak byli. Na oko jakieś 15-20 osób
TO MY

GloriaVictis

Post autor: GloriaVictis » 14.11.2010, 11:36

jakies foto ?

MK-K

Post autor: MK-K » 14.11.2010, 14:53

Jak będzie to pewnie ktoś wrzuci.

wraca doping w Częstochowie ? :)
TO MY

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 14.11.2010, 18:50

AZS Olsztyn - Skra Bełchatów
Na tym meczu podczas prezentacji zespołów prezentujemy oprawę z okazji 60-lecia klubu, sfinansowaną w całości z naszych środków.
Obrazek
Obrazek
Najlepsze ujęcia, jakie znalazłem, niestety nasz fotograf z przyczyn niezależnych od siebie spóźnił się na prezentację. Idealnie nie wyszło, ale płótna nie były prezentowane na naszym sektorze, tylko na sektorach środkowych, zajmowanych przez karnetowców, a poza tym nie da się ukryć, że pod względem ultras jesteśmy początkujący ;)

W młynie ok. 50 osób. Doping wspomagany przez 3 bębny w pierwszych 2 setach, w 3 bez bębnów. Bardzo głośny na początku 1 seta i w końcówce meczu, kiedy przyłącza się cała hala, w międzyczasie bez rewelacji, bo i siatkarzyki prezentowali się wyjątkowo beznadziejnie. Na ulotkach rozłożonych po hali przypominamy, że do dopingu służą gardła i ręce, a nie trąbki. Gości wspierała tradycyjnie opłacona orkiestra perkusyjno-dęta, która niestety jako jedyna do apelu się nie zastosowała.

malyswider

Post autor: malyswider » 14.11.2010, 20:24

Fart niezle, na prawde. wg mnie ok 25 osob :)

nasz mlyn mizerny ale za to z b.dobrym dopingiem.

Czestochowa sie do nas wybiera? bo skoro juz kibicujecie to chyba wrocilo wszystko do normy?
BB!

cere8

Post autor: cere8 » 15.11.2010, 00:07

Nic nie wróciło do normy , działalność jest cały czas zawieszona !

" Doping " ,jeżeli tak to można nazwać na meczu z Sovią czy Skrą próbowały rozkręcać łebki po 15 lat + ludzie , którzy się do nich dołączali .

Abdul

Post autor: Abdul » 15.11.2010, 16:03

cere8 pisze: " Doping " ,jeżeli tak to można nazwać na meczu z Sovią czy Skrą próbowały rozkręcać łebki po 15 lat + ludzie , którzy się do nich dołączali .
Srutu tutu pęczek drutu ..... straszenie wyrośnięte te 15 latki :)

A co do nas to Resovii 57 osób na meczu w Częstochowie.
http://resovia.rzeszow.pl/

hitmaker89

Post autor: hitmaker89 » 15.11.2010, 17:38

Widocznie 15latkowie okazali sie za glosna grupa mlodziezy dla wielkiej i chwalonej wszem i wobec Resovii. Jezeli jest mowa ze jest dzialalnosc zawieszona to jest a jesli jest grupa mlodziezy ktora jednak chce dopingowac to dopinguje

cere8

Post autor: cere8 » 16.11.2010, 09:41

Szkoda , że już nie zauważyłeś tego co było dodane po 15 latkach .Wyczyść sobie bryle , bo Ci chyba zaparowały z wrażenia.

ATU

Post autor: ATU » 16.11.2010, 14:32

A to jeszcze chyba co do wspomnianej przeze mnie sytuacji w Radomiu:

[link]
Jak wszyscy za jednego, tak ja sam za wszystkich.

Abdul

Post autor: Abdul » 16.11.2010, 16:09

hitmaker89 pisze:Widocznie 15latkowie okazali sie za glosna grupa mlodziezy dla wielkiej i chwalonej wszem i wobec Resovii. Jezeli jest mowa ze jest dzialalnosc zawieszona to jest a jesli jest grupa mlodziezy ktora jednak chce dopingowac to dopinguje
Aj tam .... to znaczy, iż "starzy" już w ogóle nie chodzą na mecze, lub jak są to tylko jak pikniki dziubią słonecznik gdzieś pod balkonem?

Nie bardzo wiem o co wam teraz chodzi. Ktoś kibicował ale wy się do nich nie przyznajecie ....jak chcecie, to wasze podwórko i wasze zabawki.

ps. Je nie mam nic do 15 latków, tylko na moje oko to byli troszeczkę starsi kibice niż 15 lat ... zresztą to nie ma większego znaczenia ile kto ma lat. Czy 5 czy 105 byle kibicował swoim.

Memo_RZ

Post autor: Memo_RZ » 16.11.2010, 18:26

Toffi. pisze:Jaka jest obecna czołówka ekip siatkarskich?
Można prosić o jakieś 'dobre' oprawy z siatki?
Podbijam
Obrazek

cere8

Post autor: cere8 » 16.11.2010, 20:45

Nie bardzo wiem o co wam teraz chodzi. Ktoś kibicował ale wy się do nich nie przyznajecie ....jak chcecie, to wasze podwórko i wasze zabawki.
Po prostu ludzie ,którzy organizowali szeroko pojęty ruch kibicowski na Azs-ie OFICJALNIE zawiesili działalność i nie mają z obecną sytuacją na hali nic wspólnego .

malyswider

Post autor: malyswider » 17.11.2010, 12:11

cere8 pisze:
Po prostu ludzie ,którzy organizowali szeroko pojęty ruch kibicowski na Azs-ie OFICJALNIE zawiesili działalność i nie mają z obecną sytuacją na hali nic wspólnego .
czesc tych osob widziane podczas ostatniej relacji w tv, wiec tlumaczenie bez sensu. Albo doping jest i zmienila sie tylko ekipa albo go nie ma wgl.
BB!

hitmaker89

Post autor: hitmaker89 » 17.11.2010, 14:44

Abdul pisze:
Aj tam .... to znaczy, iż "starzy" już w ogóle nie chodzą na mecze, lub jak są to tylko jak pikniki dziubią słonecznik gdzieś pod balkonem?

ps. Je nie mam nic do 15 latków, tylko na moje oko to byli troszeczkę starsi kibice niż 15 lat ... zresztą to nie ma większego znaczenia ile kto ma lat. Czy 5 czy 105 byle kibicował swoim.
Po pierwsze nie jest kibicem AZS-u. Po drugie zostalo wyjasnione co i jak to po co sie wpieprzac. Myslales ze bedzie cisza na hali i ze zdominujecie doping na hali to poprostu sie przeliczyliscie. Mlodziez sie zmobilizowala emocje meczu dobry rywal wynik.
malyswider pisze:
cere8 pisze:
czesc tych osob widziane podczas ostatniej relacji w tv, wiec tlumaczenie bez sensu. Albo doping jest i zmienila sie tylko ekipa albo go nie ma wgl.
Napisal wyzej ze zawieszona to zawieszona.
Lepiej patrz na wasze zawieszenie wyjazdow w tamtym sezonie ktore nie wytrzymalo nawet jednego meczu i wasza konsekwencje w dzialaniach z "Zaksa" w spiewniku.
Wiem ze emocjonujecie sie meczem z AZS ale nie zaczynaj napinki z nimi na internecie co stalo sie wasza jedyna domena

cere8

Post autor: cere8 » 17.11.2010, 15:29

Sytuacja jest prosta i nie wiem po co ją dalej ciągnąć. Działalność jest zawieszona, bo mamy takie, a nie inne problemy w mieście. To, że Was Chemik traktuje jak bande pikników to nie Nasza sprawa. Z resztą sami to udowodniliście na meczu w Będzinie ;) U nas sytuacja jest inna ,a zawieszenie polega na tym, że nie wywieszamy flag, nie robimy zbiórek, opraw, nie jeździmy OFICJALNIE na wyjazdy, nie organizujemy dopingu. Co nie znaczy, że nie przychodzimy na hale, nie ma mowy o tym, że po prostu się zmienili ludzie.

P.S - A ten doping co w Was budzi takie zdziwinie to robią gimnazjaliści + osoby co dołączą do nich.Nikt nie zabrania przyjść przykładowemu Andrzejowi i dopingować.

malyswider

Post autor: malyswider » 17.11.2010, 22:03

cere8 pisze:Sytuacja jest prosta i nie wiem po co ją dalej ciągnąć. Działalność jest zawieszona, bo mamy takie, a nie inne problemy w mieście. To, że Was Chemik traktuje jak bande pikników to nie Nasza sprawa. Z resztą sami to udowodniliście na meczu w Będzinie ;) U nas sytuacja jest inna ,a zawieszenie polega na tym, że nie wywieszamy flag, nie robimy zbiórek, opraw, nie jeździmy OFICJALNIE na wyjazdy, nie organizujemy dopingu. Co nie znaczy, że nie przychodzimy na hale, nie ma mowy o tym, że po prostu się zmienili ludzie.

P.S - A ten doping co w Was budzi takie zdziwinie to robią gimnazjaliści + osoby co dołączą do nich.Nikt nie zabrania przyjść przykładowemu Andrzejowi i dopingować.

Wy udowodniliscie u siebie.
my z siebie nie robimy ekipy hool's a Wy tak kreujecie sie do dzis
BB!

cere8

Post autor: cere8 » 17.11.2010, 23:57

Nie na ekipe hools , tylko fanatyków z normalnymi kibicowskimi zasadami.
Nie było , żadnej ekipy hools od wielu lat na Azs-ie .Zresztą na Was i tak nie była by potrzebna.

Koniec tematu.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 18.11.2010, 01:45

Na 95% Orzeł Międzyrzecz nie dotrwa do końca pierwszej rudny I ligi więc wygląda na to że kolejny klub z normalnymi kibicami (po Płomieniu i Górniku Radlin) odejdzie w III-ligowy niebyt.
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

stone island

Post autor: stone island » 19.11.2010, 00:22

Był ktos ostatnio na wyjazdach zagranicznych z polskich ekip siatkarskich?

Abdul

Post autor: Abdul » 19.11.2010, 16:24

stone island pisze:Był ktos ostatnio na wyjazdach zagranicznych z polskich ekip siatkarskich?
Bełchatów w Rumunii w tym sezonie.

AZSWarszawa

Post autor: AZSWarszawa » 19.11.2010, 19:45

Od nas 20 osób w Kielcach na meczu z Fartem. 1 bęben. Doping w miare.

misuszat

Post autor: misuszat » 21.11.2010, 13:50

Hit i Cere nie spinajcie sie tak chlopcy bo wam zylka w peknie w ... oku.
Wasz cyrk i wasze malpy, robta co chceta tylko nie wpierajcie ludziom ciemnoty jak to macie w zwyczaju. Chcecie uchodzic za mega zajebistych hooliganow i ustawiac sie z 15 latkami;) a jak przyszlo do do czego to p**** w kieszeni.
Mieli byscie zwyczejnie na tyle jaj i nazwali sprawe po imieniu, jestescie takimi samymi piknikami jak my czy rzeszow. Tyle.
Szczesc Boze.
Show must go on!
BB ´97´99´06
zaksa! co? ty qurwo! Tylko MOSTO

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 21.11.2010, 17:22

4 osoby z Olsztyna w piątek w Jastrzębiu.

samopoludnie

Post autor: samopoludnie » 21.11.2010, 17:42

stone island pisze:Był ktos ostatnio na wyjazdach zagranicznych z polskich ekip siatkarskich?
Bielsko we wtorek wyjeżdża do Pesaro

hitmaker89

Post autor: hitmaker89 » 21.11.2010, 18:53

misuszat pisze:Hit i Cere nie spinajcie sie tak chlopcy bo wam zylka w peknie w ... oku.
Wasz cyrk i wasze malpy, robta co chceta tylko nie wpierajcie ludziom ciemnoty jak to macie w zwyczaju. Chcecie uchodzic za mega zajebistych hooliganow i ustawiac sie z 15 latkami;) a jak przyszlo do do czego to p**** w kieszeni.
Mieli byscie zwyczejnie na tyle jaj i nazwali sprawe po imieniu, jestescie takimi samymi piknikami jak my czy rzeszow. Tyle.
Szczesc Boze.
Ciekawe kto mial pizde w kieszeni w Bedzinie i straszyl policja pod hala jak ktos cos komus zrobi. I jakie obietnice "spotkania" padaly z ust waszych nie tylko w Bedzinie ale i u was w hali gdzie tlumaczyliscie sie ze na hali ekipy jest "tylko" 7 osob sezon temu w grudniu.

Po za tym nazwy miejsocowsci piszemy z duzej litery

henry lloyd

Post autor: henry lloyd » 21.11.2010, 19:52

Witam.

W kontekście tego, co chlopaki z AZSu Cz. wyżej napisali - jak wygląda sytuacja na mieście? Jaki jest aktualnie stosunek dwóch pozostałych ekip z Częstochowy do AZSu? I czemu działalność jest zawieszona? Sorry, jeśli było gdzieś wyjaśniane, bez napinki.

pozdr.
STAND UP FOR YOUR COUNTRY AND SHOW SOME PRIDE!

cere8

Post autor: cere8 » 21.11.2010, 20:01

A więc posłuchaj mnie teraz uważnie Bolek

1.Wydajecie vlepki z napierdalającymi się typami , śpiewacie , że boi się was cała Polska .I ty mi mówisz , że my się kreujemy na ekipę hools ? .Tolerujecie u siebie koszulki i szale zaksy , jeszcze nie tak dawno na tym forum ktoś pisał , że na wyjeździe to hasło było wykrzykiwane .Zrobiliście oprawę używając nowego herbu. Jesteście spadkobiercami ludzi którzy nie mieli jaj sprzeciwić się wprowadzeniu nowej nazwy drużyny , i zaczęli dopingować nowy twór ,więc nie uważam , że ta nam brakuje jaj kapujesz ?

2.Z tymi 15 latkami to nawiązujesz do Będzina ?Jak tak to nie ku*** naszym , tylko waszym problemem jest to kto tam był.Nie wspominając o tym o co masz napisane przez hitmakera.Jeżeli już wspomniałeś o tym , że niby zesraliśmy się u siebie , to rozwiń jak wyglądała sytuacja .Bo dobrze wiesz , że zachowaliście się w c*** niepoważnie.Jakbyście chcieli rzeczywiście doprowadzić do konfrontacji to na pewno nie było by z waszej strony takiej gadki jaka była .Tak samo jak jechaliśmy do was ,gdy najpierw miała być was cała banda , później pewna ilość osób ,aż w końcu jeden wieki CH... .

Jakby Chemik wam powiedział ,że będziecie traktowani na równi z innymi ekipami piłkarskimi to swoją hale byście widzieli co najwyżej na zdjęciach . Nikt z nas nie kreuje się na chuliganów .Zauważ , że z nikim nie ma takiej gadki tylko z wami .A dlaczego ? To sam wiesz.U nas już przed zawieszeniem działalności było naprawdę , nieciekawie .Doskonale sobie z tego zdajemy sprawę ,że poziom z przed laty jest nie do osiągnięcia , że uszło z nas trochę powietrza .
Ale proszę , nie porównuj naszych klubów.

krycha20_13

Post autor: krycha20_13 » 21.11.2010, 21:31

Orzeł Międzyrzecz - Joker Piła

Na dzień przed meczem z Jokerem postanawiamy aby prowadzić doping w tym pojedynku , ponieważ możliwe że to ostatni mecz dla Orła na jakiś czas na parkietach I ligi.
Jeżeli chodzi o wcześniejszą część sezonu to nie pojechaliśmy oficjalnie na żaden wyjazd, a jedynie na meczu inauguracyjnym w Międzyrzeczu wystawiamy ok. 30 osobowy młynek, na dodatek na hale wpadamy jedynie na ostatniego seta (ponieważ mecz siatkarzy kolidował ze spotkaniem piłkarzy w III lidze).

A więc tak jak wspomniałem wyżej dzień przed meczem robimy małą mobilizacje w naszych szeregach bez większych nadziei na ciekawą liczbę w sektorze najwierniejszych kibiców. Jednak to wystarczyło, ponieważ na sobotnim pojedynku z Jokerem wystawiamy ponad 80 osobowy młyn, co jak na nasze warunki jest liczbą dobrą!
Całe spotkanie pomimo fatalnej postawy siatkarzy prowadzimy niezły doping. Na początku jak i na końcu meczu rzucamy ponad 140 paragonów. Po pierwszym secie na hali pojawił się trans skierowany do prezesa i całego zarządu
"zniszczyliście klub! nie NAS"
Kilkakrotnie zaznaczamy nasze negatywne nastawienie do tej grupy ludzi, oraz głośno informujemy że Orzeł TO MY!
Dajemy również znak odpowiednimi przyśpiewkami że pamiętamy o naszych dwóch tragicznie zmarłych siatkarzach (wypadek samochodowy w marcu 2008r).

Sytuacja w klubie jest tragiczna, licencje dostaliśmy jedynie warunkowo, a długi rosną z miesiąca na miesiąc. Niestety przyszłość dla siatkówki w Międzyrzeczu zapowiada się dość ponuro.

SimplyMan14

Post autor: SimplyMan14 » 23.11.2010, 13:13

Taka jedna myśl nasunęła mi się przeglądając zdjęcia z meczu ZAKSA - AZS Cz,

Jak przekaz niesie ze sobą to płótno "Dumą Polski jesteśmy od lat"? i dlaczego jest na nim herb Kędzierzyna z ZAKSĄ? Ponoć odcinacie się od nazwy nowego sponsora?

[link]

krycha20_13

Post autor: krycha20_13 » 23.11.2010, 14:59

[link]

Abdul

Post autor: Abdul » 25.11.2010, 20:36

10 osób z Resovii na meczu z Kaposvarem /Węgry/

henry lloyd

Post autor: henry lloyd » 25.11.2010, 20:56

henry lloyd pisze:Witam.

W kontekście tego, co chlopaki z AZSu Cz. wyżej napisali - jak wygląda sytuacja na mieście? Jaki jest aktualnie stosunek dwóch pozostałych ekip z Częstochowy do AZSu? I czemu działalność jest zawieszona? Sorry, jeśli było gdzieś wyjaśniane, bez napinki.

pozdr.
podbijam i proszę o odpowiedź
STAND UP FOR YOUR COUNTRY AND SHOW SOME PRIDE!

samopoludnie

Post autor: samopoludnie » 26.11.2010, 18:03

18 osób z Bielska w Pesaro na LM (2:3)

niestety "dzięki" PZPS dzisiaj na meczu o Superpuchar Polski z Organiką Łódź w Szamotułach bardzo skromna ekipa (ok 10 osób)

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 27.11.2010, 18:37

Stilon Gorzów-Orzeł Międzyrzecz

Za nami chyba najsłabsze w historii lubuskie derby. Na mecz z Orłem zbieramy się w 25 osób i prowadzimy całkiem przyzwoity doping ale jednak bez fajerwerków. Na początku głośno przypominamy siatkarzom że walczymy w tym sezonie o awans. Pojawiło się też kilka dłuższych przyśpiewek, jednak z czasem dostoswaliśmy się do poziomu meczu gdzie nasi po 2 łatwych setach zaczęli się męczyć ze słabiutkim i bankrutującym Orłem (przyjechali w 9 osobowym składzie) i przegrali nieoczekiwanie 3 seta (ostatecznie 3:1 dla nas). Po meczu siatkarze tradycyjnie podchodzą pod sektor dziękując za doping. Niestety pierwszy raz w historii naszych konfrontacji zabrakło kibiców Orła, szkoda bo to też napewno miało wpływ na nie do końca zadowalający doping. Nie znamy przyczyny absencji Międzyrzeczan
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

krycha20_13

Post autor: krycha20_13 » 27.11.2010, 20:34

Od początku sezonu jedynie na dwóch meczach u siebie stawiamy młyn: na pierwszym tak jak pisałem wcześniej na ostatniego seta 30 osób (inauguracja sezonu) i ostatnio z Jokerem, aby pokazać zarządowi że absolutnie nie zgadzamy się z ich polityka którą od jakiegoś czasu już prowadzą, z czego wynikają nasze ciągłe problemy finansowe.
Jeżeli chodzi o zawieszoną działalność kibocowska, bo tak można to nazwać, to wynika ona z paru przyczyn o których rozpisywać się tutaj nie będę.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 27.11.2010, 21:18

Co nie zmienia faktu, z całym szacunkiem, że 0 wam chluby nie przynosi, mieliście idealną okazję żeby poza Międzyrzeczem pokazać co złego się w waszym klubie dzieje. Do zobaczenia 5.03 mam nadzieje...

Pytanie do ATU- zauważyłem na zdjęciach z naszego pucharowego meczu w Suwałkach pojawił się tam jakiś ruch kibicowski, wiadomo coś więcej o nich?

Coraz bardziej motonna ta liga, jak nawet Orzeł czy Trefl nie przyjeżdzają...
CHCEMY AWANSU!;-)

ODPOWIEDZ