komentarze dla Gornego Slaska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
H. S.

Post autor: H. S. » 25.05.2007, 16:15

Jest to nie pierwsza próba utworzenia tego tematu, nie sądzisz ?
Każda próba "wstawienia" takiego tematu nie przynosiła niczego pożytecznego...

8)
Myślisz, że jesteś kimś ?

iparts.pl
Kibic

Post autor: Kibic » 25.05.2007, 16:53

Na Górnym Śląsku są takie ekipy jak:
Górnik Zabrze
Ruch Chorzów
GKS Katowice
Polonia Bytom
Piast Gliwice
i inne....... prosze nie liczyć Zagłebia Sosnowiec ponieważ oni za Ślązaków sie nie uwazają itp. a po za tym Sosnowiec jest za tzw granicą i by tam wjechac trzeba miec odpowiedni dokument => paszport polsatu.
:D
Jest to nie pierwsza próba utworzenia tego tematu, nie sądzisz ?
Każda próba "wstawienia" takiego tematu nie przynosiła niczego pożytecznego...
i ta próba niczego nie przyniesie ZAMYKAĆ lub usuwać :wink:
Obrazek

Fighting Dragon Tokyo

Re: komentarze dla Gornego Slaska

Post autor: Fighting Dragon Tokyo » 26.05.2007, 14:12

faraon82 pisze:skoro Krakusy,Lodzianie...i inni maja swoje tematy,to dlaczego nie moze byc odrebnego tematu odnosnie tego wlasnie regionu Polski??hmm??
Bu tutaj się ku*** nie dogadasz. Temat był założony z 8 razy i za każdym razem nie przyniosło skutku.

eMka_

Post autor: eMka_ » 26.05.2007, 14:18

Fighting Dragon Tokyo pisze:
faraon82 pisze:skoro Krakusy,Lodzianie...i inni maja swoje tematy,to dlaczego nie moze byc odrebnego tematu odnosnie tego wlasnie regionu Polski??hmm??
Bu tutaj się ku*** nie dogadasz. Temat był założony z 8 razy i za każdym razem nie przyniosło skutku.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Faktycznie w temacie Łódzkim i Krakowski nie ma napinki i panuję rodzinna atmosfera.

Malopolska_nh

Post autor: Malopolska_nh » 26.05.2007, 14:20

eMka_ pisze:
Fighting Dragon Tokyo pisze:
Faktycznie w temacie Łódzkim i Krakowski nie ma napinki i panuję rodzinna atmosfera.
pogadajcie se o rozkladzie sil w Jaworznie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobra wybijam do swojego tematu bo sie zacznie ze krakus przyszedl tu i sie napina
"Ta, zaraz ktos jeszcze napisze że u niego na imprezie to kogoś zabili albo rozdupcyli całą chałupę urządzając sobie dziką orgię. Widac kilku internetowych chuliganów na siłe chce pokazac w jakim to oni hardcorowym towarzystwie się nie obracają i jakich to kozackich akcji nie odwalają :lol:"

beuthen_fan

Post autor: beuthen_fan » 26.05.2007, 14:36

A mnie interesuje np. Jak wygląda rozkład sił na "Starym" i "Nowym" na Piekarach.
Polonia 1920 Bytom

eMka_

Post autor: eMka_ » 26.05.2007, 14:44

Malopolska_nh pisze:
eMka_ pisze:
Fighting Dragon Tokyo pisze: Bu tutaj się ku*** nie dogadasz. Temat był założony z 8 razy i za każdym razem nie przyniosło skutku.
pogadajcie se o rozkladzie sil w Jaworznie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobra wybijam do swojego tematu bo sie zacznie ze krakus przyszedł tu i sie napina
Hehe kolego o ile sobie przypominam w temacie o śląsku nie było rozkminek na temat % :wink: Z tego co się orientuje to Wy jesteście specjalistami w tej dziedzinie...

Maxim
ban

Post autor: Maxim » 26.05.2007, 16:16

Jeśli ktoś z Górnika Zabrze wpisze się w tym temacie od razu ban.

ruch1920
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: ruch1920 » 26.05.2007, 16:53

komentarze dla Górnego Śląska :?: :roll:

tak wiec jesli chodzi o pogode to od rana w Chorzowie bardzo cieplo nie dawno zaczeło padać ale juz przestało, nie wiem jak w innych miastach...

Peter McCalister ojciec
ban

Post autor: Peter McCalister ojciec » 26.05.2007, 17:09

Kiedyś mój kumpel napisał na klasówce że węgiel wchodzi w skład powietrza.

" A ty ze Śląska jesteś ?" :lol:

Temat moim zdaniem niepotrzebny.

Kibic_PB

Post autor: Kibic_PB » 27.05.2007, 01:06

A wiec tak okolo godz 15stej w okolicach wesolego miasteczka spadly zaby z nieba 10min pozniej dworzec katowice suchutko podroz z k-ce pkp w kierunku k-ce giszowiec bez przygod choc zdarzaly sie miejscami poslizgi dotarlem ogolnie suchutki choc ktos mnie obczajal i wyslal posilki w postaci 3 min kolejnych zab dotarlem usmiechniety i szczesliwy zaby nie daly rady :D

arturo

Post autor: arturo » 27.05.2007, 08:49

ruch1920 pisze:komentarze dla Górnego Śląska :?: :roll:

tak wiec jesli chodzi o pogode to od rana w Chorzowie bardzo cieplo nie dawno zaczeło padać ale juz przestało, nie wiem jak w innych miastach...
A wiec tak okolo godz 15stej w okolicach wesolego miasteczka spadly zaby z nieba 10min pozniej dworzec katowice suchutko podroz z k-ce pkp w kierunku k-ce giszowiec bez przygod choc zdarzaly sie miejscami poslizgi dotarlem ogolnie suchutki choc ktos mnie obczajal i wyslal posilki w postaci 3 min kolejnych zab dotarlem usmiechniety i szczesliwy zaby nie daly rady Very Happy
Jak macie zamiar takie pierdoły pisać to nie piszcie nic. Bo temat mógłby byc ciekawy i moglby sie przyjac. Nie musi byc od razu taki syf jak w tamacie Krakowskim i Łódzkim. Mozna tu opisywac relacje, liczby wyjazdowe , fotki z meczy , opisy wydarzen pozasportowych itp. Jak wiadomo w 2 lidze derbów Śląska nie brakuje a jak wiadomo w przyszłym sezonie i w 1 bedzie ciekawie. Od razu bym nie kasował tematu tylko poczekał na bieg wydarzeń. Wiem wiem było już kilka tematów o Śląsku , zeby od razu nikt mnie nie zjechał :roll:

DPB

Post autor: DPB » 27.05.2007, 12:05

kibic075 pisze:a Odra Opole i Chemik Kedzierzyn to juz nie Gorny Slask ?? :> sorka za takie pytanie ale jestem spoza tego regionu.
Nie gdyż to juz jest Śląsk Opolski...
rób wszystko na 100%DPB na 100%

*MALek*

Post autor: *MALek* » 27.05.2007, 15:36

Który wchodzi w skład Górnego Śląska, całe woj. Opolskie z wyjątkiem kilku północno zachodnich powiatów i pónocno wschodnich to Górny Śląsk!

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 27.05.2007, 15:42

Jak dobrze pójdzie to na Śląsku będziemy w następnym sezonie mieć 4 drużyny w ekstraklasie. Do tego Zagłębie Sosnowiec z bliskiej zagranicy. :wink:

Może być ciekawie.

Czekam ze szczególną ciekawością na mecze

Ruch vs Górnik

Górnik vs Polonia
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 27.05.2007, 17:07

Czyżu TSW pisze:A właśnie,mam pytanko do fanów Polonii Bytom.
Jak to będzie z Waszym stadionem i ewentualną licencją na grę w I lidze?bo z tego co widzę awans już prawie pewny.
Stadion niestety nie spełnia zadnych wymogów. Dług wobec US i ZUS nie jest duży ( przynajmniej w porównaniu do innych klubów ). Zarząd obecnie szuka stadionu, na którym moglibyśmy rozgrywać mecze w 1 lidze ( do czasu aż powstanie w Bytomiu nowy/zmodernizowany obiekt). W grę wchodza obecnie stadiony w Wodzisławiu Sl., Rybniku oraz Śląski ( niestety mało prawdopodobne :( , z tego co wiem będzie tam grał Ruch a policja nie zezwoli na to by Ruch i Polonia grały na tym samym obiekcie ).
Co do nowego obiektu w Bytomiu. Prezydent Bytomia , Pan Piotr Koj w poniedziałek na spotkaniu z przedstawicielami Stowarzyszenia Kibiców Klubu Polonia Bytom zadeklarował, że między końcem maja a połową czerwca będzie decyzja w sprawie stadionu Polonii. Narazie gromadzonę są ekspertyzy. Wizytowali w Bytomiu przedstawiciele JW Construction ( mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwy, chodzi o firmę, która buduje stadion Lecha :wink: ), którzy oglądali obecny obiekt oraz miejsca, na których moznaby postawić nowy stadion. Prezydent deklaruje chęć stworzenia w Bytomiu obiektu spełniającego wymogi licencyjne OE. Myślę, że ewentualny awans niebiesko - czerwonych do 1 ligi zdynamizowałby w dużym stopniu tempo budowy tego obiektu :wink:
Trzeba przekształcić jeszcze klub w sportową spólkę akcyjną.

Jeśli chodzi o licencję to myślę, że Polonia ją otrzyma, bo beniaminkowie zawsze są traktowani troszkę łaskawiej i mogą wnioskowac o okresy przejściowe. :wink:

Pozdro.
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

fanatic

GKS-KSG

Post autor: fanatic » 27.05.2007, 21:08

Moze mi napisac ktos poinformowany jak to wyglada z GKS I KSG. Jakies uklady ze tak powiem chuliganskie przeciwko Niebieskim?
BYLISMY TU 44 LATA WCZESNIEJ KATOWICE NA ZAWSZE Z RUCHEM

arturo

Post autor: arturo » 28.05.2007, 00:09

manolo_pb pisze:
Czyżu TSW pisze:A właśnie,mam pytanko do fanów Polonii Bytom.
Jak to będzie z Waszym stadionem i ewentualną licencją na grę w I lidze?bo z tego co widzę awans już prawie pewny.
Stadion niestety nie spełnia zadnych wymogów. Dług wobec US i ZUS nie jest duży ( przynajmniej w porównaniu do innych klubów ). Zarząd obecnie szuka stadionu, na którym moglibyśmy rozgrywać mecze w 1 lidze ( do czasu aż powstanie w Bytomiu nowy/zmodernizowany obiekt). W grę wchodza obecnie stadiony w Wodzisławiu Sl., Rybniku oraz Śląski ( niestety mało prawdopodobne :( , z tego co wiem będzie tam grał Ruch a policja nie zezwoli na to by Ruch i Polonia grały na tym samym obiekcie ).
Co do nowego obiektu w Bytomiu. Prezydent Bytomia , Pan Piotr Koj w poniedziałek na spotkaniu z przedstawicielami Stowarzyszenia Kibiców Klubu Polonia Bytom zadeklarował, że między końcem maja a połową czerwca będzie decyzja w sprawie stadionu Polonii. Narazie gromadzonę są ekspertyzy. Wizytowali w Bytomiu przedstawiciele JW Construction ( mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwy, chodzi o firmę, która buduje stadion Lecha :wink: ), którzy oglądali obecny obiekt oraz miejsca, na których moznaby postawić nowy stadion. Prezydent deklaruje chęć stworzenia w Bytomiu obiektu spełniającego wymogi licencyjne OE. Myślę, że ewentualny awans niebiesko - czerwonych do 1 ligi zdynamizowałby w dużym stopniu tempo budowy tego obiektu :wink:
Trzeba przekształcić jeszcze klub w sportową spólkę akcyjną.

Jeśli chodzi o licencję to myślę, że Polonia ją otrzyma, bo beniaminkowie zawsze są traktowani troszkę łaskawiej i mogą wnioskowac o okresy przejściowe. :wink:

Pozdro.
A stadion Ruchu Radzionków ?? Heheh w ogole przejebany jest teren na ktorym jest budynek i ogolnie caly budynek koło stadionu ;) kto był to wie o co mi chodzi :) heh

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 28.05.2007, 00:25

W tej chwili stadion Ruchu Radzionków jest w gorszym stanie niż Polonii.

Dodam, ze na Polonii jest swietny sektor gości. Mieszczący 2 tyś ludzi i gwarantujący im dobrą widoczność. Na Olimpijskiej jest tez najlepszy monitoring na Sląsku ( z tym, że niewiem czy to jest powód do dumy :wink: ).

A jesli już poruszyłem temat sektorów gości to zastanawiam się jakim cudem został dopuszczony sektor gości na stadionie Piasta Gliwice ? I dlaczego kibice Piasta nie starają się walczyć o stworzenie kibicom przyjezdnym normalnych warunków do oglądania meczy ?

Dzisiaj Odra Opole śpiewała siedząc w tej klatce " Nie jestesmy zwierzętami" !

SteRyd

Post autor: SteRyd » 28.05.2007, 07:15

Z Tego co Mi Wiadomo...Bedziemy Grac na Wlasnym Stadionie,poniewaz zostanie dobudowane miejsce na 275 osob...
Nasza Trybuna ma 715 miejsc a potrzebne jest 1000..lub zostana wliczone pod Trybune mijesca : VIP wiec wszystko sprzyja grze na CICHEJ
Witaj Pierwsza LIGOoo...
Jestesmy tam gdzie byc powinnismy OE
Obrazek
Pamietej Kaj Je NaRód Twoj..Kaj Je Dom Twoj(...) GoRny Slask/ObeRschlesien

LukasGKS

Post autor: LukasGKS » 28.05.2007, 08:10

manolo_pb pisze: A jesli już poruszyłem temat sektorów gości to zastanawiam się jakim cudem został dopuszczony sektor gości na stadionie Piasta Gliwice ? I dlaczego kibice Piasta nie starają się walczyć o stworzenie kibicom przyjezdnym normalnych warunków do oglądania meczy ?
o tym samym dzis myslalem, jakby nie było to jest druga liga i klatka tez jakies normy powinna spelniac, mysle oprocz kibicow Piasta także inni kibice mający "przyjemnosc" ogladania tam meczy powinni ten temat poruszyc
Był Będzie Jest - Tyski GKS !

Sztygar

Post autor: Sztygar » 28.05.2007, 08:19

LukasGKS pisze:
manolo_pb pisze: A jesli już poruszyłem temat sektorów gości to zastanawiam się jakim cudem został dopuszczony sektor gości na stadionie Piasta Gliwice ? I dlaczego kibice Piasta nie starają się walczyć o stworzenie kibicom przyjezdnym normalnych warunków do oglądania meczy ?
o tym samym dzis myslalem, jakby nie było to jest druga liga i klatka tez jakies normy powinna spelniac, mysle oprocz kibicow Piasta także inni kibice mający "przyjemnosc" ogladania tam meczy powinni ten temat poruszyc
Więc tak my jako kibice niemamy wpływu co nasz zarzad buduje ... :?
Wiele lat juz sie obiecuje powstanie stadionu na 12000 - `15000 , z krytą trybuną i trybunami za brakamkami w tym sektor gości na ponad 500 miejsc ale pan prezydent Frankiewicz bardzo szybko zapomina o swoich obietnicach więc ewentualne skargi i pretensje do kibiców Piasta są nienamiejscu. Każdy z nas chce aby powstał w końcu stadion z prawdziwego zdarzenia w Gliwicach ..ale z taki podejściem obecnych władz Gliwic i troche jednak bierną postawą zarządu Gliwickiego Piasta możemy uznac że budowa lub kapitalny remont tego stadionu to raczej kwestia lat :x

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 28.05.2007, 09:07

SteRyd pisze:Z Tego co Mi Wiadomo...Bedziemy Grac na Wlasnym Stadionie,poniewaz zostanie dobudowane miejsce na 275 osob...
Nasza Trybuna ma 715 miejsc a potrzebne jest 1000..lub zostana wliczone pod Trybune mijesca : VIP wiec wszystko sprzyja grze na CICHEJ
Witaj Pierwsza LIGOoo...
Jestesmy tam gdzie byc powinnismy OE

Myślę, że jednak nie będziecie grali na swoim stadionie. U was trzebaby pod tymi krzesełkami zrobić wylewkę. Na podgrzewaną płyte boiska też nie możecie liczyć, bo Kopel na spotkaniu z Buzkiem, Klimkiem i radnym Katowic Kostempskim (kibic Ruchu i asystent Buzka ) stwierdził, że nie da nawet złotówki na podgrzewaną murawą na Cichej , bo przecież Ruch może grać na Śląskim, w który będą ładować kasę.

Jeśli chodzi o mnie to szczerze Wam życzę, żebyście mogli grać na Cichej ale wątpię, że obecny stan stadionu Wam na to pozwoli w najbliższym sezonie.
Ostatnio zmieniony 28.05.2007, 09:40 przez manolo_pb, łącznie zmieniany 1 raz.

eRwin_GŚ

Post autor: eRwin_GŚ » 28.05.2007, 09:31

manolo_pb pisze:W tej chwili stadion Ruchu Radzionków jest w gorszym stanie niż Polonii.

Dodam, ze na Polonii jest swietny sektor gości. Mieszczący 2 tyś ludzi i gwarantujący im dobrą widoczność. Na Olimpijskiej jest tez najlepszy monitoring na Sląsku ( z tym, że niewiem czy to jest powód do dumy :wink: ).

A jesli już poruszyłem temat sektorów gości to zastanawiam się jakim cudem został dopuszczony sektor gości na stadionie Piasta Gliwice ? I dlaczego kibice Piasta nie starają się walczyć o stworzenie kibicom przyjezdnym normalnych warunków do oglądania meczy ?

Dzisiaj Odra Opole śpiewała siedząc w tej klatce " Nie jestesmy zwierzętami" !

oj mylisz sie z tym monitoringiem mylisz , najnowoczesniejszy jest niestesty u nas na Ruchu :wink: i 2 w Polsce zaraz po Kielcach

pozdRo
KS Ruch Chorzów

Jeden
ban

Post autor: Jeden » 28.05.2007, 13:33

To chyba nie widzielisice monitoringu ktory zamontowali na Piescie Gliwice koszt 600 000 zl ogolnie przerombane :(
... CaLe ZyCiE PiaST GLiwiCe !!! ...

H8

Post autor: H8 » 02.06.2007, 09:51

wszytskich liczb nie znam
na bank
Odra - Ruch - 4 osob
Ruch -Polonia -20-30
Ruch - Zaglebie - 20-30

na wszytskich meczach u siebie jest ktos z myszkowa na wyjazdach na pewno byl ktos w grodzisku(pp) bialymstoku . jesli chodzi o zycie kibnicowskie na ksm niestety przezywamy ograomny kryzys ale nie czuje sie upowazniony do zabierania glosu w tej sprawie
pozdrawiam
grg

LukasGKS

Post autor: LukasGKS » 02.06.2007, 10:32

Ostatnio graliśmy w Myszkowie , ktory wystawił ok 60-70 osobowy młyn wiec calkiem nie wyginęli :wink:

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 02.06.2007, 13:52

Czy kibice GKS Tychy mogliby opisać jak pozdrawiali Piórka w Myszkowie ?

mkkb1908
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: mkkb1908 » 02.06.2007, 14:37

a co do PSZOWA, Rydułtów - jak tam wygląda sytuacja kibicowska.
Poznałem kilku chłopaków jeżdzili kiedyś na ruch ale teraz jeżdzą na wodzisłąw bo mają bliżej. Widziałem koleszkę w szalu ruchu a za dwie godziny szło sobie 2 w szalach odry. Jak tam jest, prosze o odp.

LukasGKS

Post autor: LukasGKS » 03.06.2007, 13:01

manolo_pb pisze:Czy kibice GKS Tychy mogliby opisać jak pozdrawiali Piórka w Myszkowie ?
c*** ci na imie hej piorek c*** ci na imie

piorek , co ? ty k****

i tak kilkakrotnie 8)

Zablokowany