jak się nie mylę to PasyVJ pisze:Jaka była pierwsza zgoda Polonii Warszawa?

Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
-
VJ pisze:Jaka była pierwsza zgoda Polonii Warszawa?
źródło: [link]Najbardziej eksponowaną i najstarszą zgodą Polonii jest braterstwo z fanami Cracovii.
Pozdrawiam
T_Krawczyk pisze:To było przemyślane i mądre pytanie.
Czyli Żorska Koalicja potrafi na przykład na siłowni podjechać do jakiegoś kulturysty i mu majty z d*** zdjąć?
-
przyjaźń Cracovii i Polonii sięga jeszcze czasów przedwojennych, jeżeli możemy przenieść ich realia na nasze.
Na każde życzenie brygada się zrywa
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!
-
Czy ROW Rybnik to zgoda Górnika czy FC?
-
Było to już poruszane na forum.~MISIEK~ pisze:Czy ROW Rybnik to zgoda Górnika czy FC?
Zgoda. Są też osoby który nie jeżdzą na ROW i wybierają Górnika.
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!
-
Jak jest na lini
Rsovia-Cracovia bo chyba nie od tak byli na wyjeździe w Łodzi z Cravovia w Łodzi.
Rsovia-Cracovia bo chyba nie od tak byli na wyjeździe w Łodzi z Cravovia w Łodzi.

-
Nie bardzo rozumiem ten wpis, ale jest kosa.1910o2 pisze:Jak jest na lini
GOOD NIGHT left SIDE!
-
Resovia - Cracovia Kosa.
-
edytowac nie można a przez przypadek napisałem 2x w Łodzi.Stary14 pisze:Nie bardzo rozumiem ten wpis, ale jest kosa.1910o2 pisze:Jak jest na lini
Z forum Cracovi
Cracovii w Łodzi 513 osób w tym 25 GKS Tychy , 11 Arka Gdynia, 3 Sandecja , 1 Tarnovia.
zapomniałeś o delegacji z Rzeszowa i Łodzi
wpisał tylko zgody.
Na razie wstrzymujemy się z Łodzią i Rzeszowem, ale telefony się grzeją, a alkohol się chłodzi...

-
Przeciez to jakis farmazon , Resovii blizej do Wisly jak do Cracovii , z Cracovia na pewno maja spora kose
-
Kosa, przecież jeszcze 2 sezony temu na meczu Cracovia-ŁKS, Pasy śpiewały: "Barwy Cracovii ma też ta k.... z Resovii."
-
A tego, że napisałeś Rsovia i Cravovia to już nie zauważyłeś??:)1910o2 pisze:edytowac nie można a przez przypadek napisałem 2x w Łodzi.Stary14 pisze:Nie bardzo rozumiem ten wpis, ale jest kosa.1910o2 pisze:Jak jest na lini
Cracovia śpiewała to również 2 tygodnie temu na derbach:)Jurand ze Spychowa pisze:Kosa, przecież jeszcze 2 sezony temu na meczu Cracovia-ŁKS, Pasy śpiewały: "Barwy Cracovii ma też ta k.... z Resovii."
-
Czyli z tym ŁKSem na sektorze KSC też farmazon?

-
Farmazon.Co do Resovii to mamy z nimi dobre stosunki.
-
oczywiście że farmazon, myślę że Cracovia nigdy by tego nie zrobiła Arce :) Cracovia jeszcze pare lat temu miała poprawne z ŁKS-em, a na początku lat 90 nawet zgodę. Obecnie na pewno nie można powiedzieć że stosunki między KSC i ŁKS są neutralne bo jest między nimi poprostu kosa, może nie jakaś wielka ale jest ... może potwierdzi ktoś z KSC lub ŁKS ??
-
Zapalonych kibiców (nawet "wyjazdowiczów") było sporo. Wtedy przyjaźnili się piłkarze, działacze i kibice Polonii i Cracovii. Tylko inaczej to "trochę" wyglądało. Różnych bójek, awantur też było wtedy sporo, w końcu nasi dziadkowie też byli kiedyś młodzi :)Rzeczywistość pisze:Przenieś ich realia na nasze?Bofors pisze:przyjaźń Cracovii i Polonii sięga jeszcze czasów przedwojennych, jeżeli możemy przenieść ich realia na nasze.
A to przed wojną mówisz już w Warszawie i Krakowie był rozwinięty ruch kibicowski tak?
Na każde życzenie brygada się zrywa
-
Stosunki były niezłe, pewnie wszyscy pamiętają zdjęcie M. rozmawiającego z kimś z ŁKS-u przez kraty na meczu u nas. Popsuły się bo popsuć się musiały - zgoda ŁKS-u z Resovią na którą zawsze jest ciśnienie. A wcześniejsza zgoda padła przez skandowanie w Łodzi" jude jude jude cała Łódź".against modern pisze:oczywiście że farmazon, myślę że Cracovia nigdy by tego nie zrobiła Arce :) Cracovia jeszcze pare lat temu miała poprawne z ŁKS-em, a na początku lat 90 nawet zgodę. Obecnie na pewno nie można powiedzieć że stosunki między KSC i ŁKS są neutralne bo jest między nimi poprostu kosa, może nie jakaś wielka ale jest ... może potwierdzi ktoś z KSC lub ŁKS ??

-

JSC chyba chodzi Ci o ta fotke, ale to bylo na meczu u Nas Łodzi :)
NIE WYGLĄD LECZ TECHNIKA ROBI Z CIEBIE ZAWODNIKA !
-
Taaa, sorki o tą fotkę mi chodziło.
Na Wandę chodzą przede wszystkim ludzie którzy chcą oglądnąć żużel - najwięcej z Hutnika, mniej Cracovii, Wisła też (sam na Wandzie nie byłem więc piszę na podstawie zasłyszanych opowieści). "Wyjazdowa" ekipa nie deklaruje się za żadnym klubem piłkarskim, w ogóle klimat raczej piknikowy (widziałem ich wspólne zdjęcie na Motorze w Lublinie z kibicami gospodarzy).
Żużel w Hucie to taki sport z tradycjami więc i kibice piłkarscy się tam wybierają.
Na Wandę chodzą przede wszystkim ludzie którzy chcą oglądnąć żużel - najwięcej z Hutnika, mniej Cracovii, Wisła też (sam na Wandzie nie byłem więc piszę na podstawie zasłyszanych opowieści). "Wyjazdowa" ekipa nie deklaruje się za żadnym klubem piłkarskim, w ogóle klimat raczej piknikowy (widziałem ich wspólne zdjęcie na Motorze w Lublinie z kibicami gospodarzy).
Żużel w Hucie to taki sport z tradycjami więc i kibice piłkarscy się tam wybierają.

-
Jakie są relacje między Olimpią Grudziądz a Kotwicą Kołobrzeg?
-
Czy może ktoś opisać zgody Polonii Bytom z Cracovia i z Lechem dlaczego upadły ?
-
Z jednej strony zgoda ŁKSu z Resovią, z drugiej Cracovii z Arką sprawiają że stosunki na linii ŁKS - KSC nie mogą być dobre. Faktem jest natomiast, że część kibiców ŁKSu i Cracovii daży się pewną sympatią i utrzymuje prywatne znajomości...
Ciemna Strona Miasta
-
akurat ten koles jest z ŁKSU,prywatnie rzeczywiscie koleszka M.robiona fotka pod sektorem przyjezdnychl.d.z.o pisze:AntyJudeFront pisze:
JSC chyba chodzi Ci o ta fotke, ale to bylo na meczu u Nas Łodzi :)
z tego co pamietam to typ w czapce LKSu byl z Tychow

-
Jak to było w Częstochowie? Włókniarz, AZS i fc Widzewa mieli układ h na Raków? A jak to wyglądało "na mieście"? Wyrównanie? I kto z tych trzech układowiczów stanowił o sile układu?
-
To prawda, że Piast wącha się z BATE ?
stary karabin pisze:od kiedy Bełchatów na Śląsku leży ?brak_szacunku pisze:a jak ma być490 pisze:Jak jest między GieKSą a Legią?jest tak jak powinno być miedzy hanysami a gorolami
-
mam pytanie odnoście GKSu Katowice - czy jest to prawda czy tylko plota że GKS utrzymywał/utrzymuje jakieś kontakty z Borussią Dortmund?
a drugie pytanie też odnośnie Gieksy i ROWu - jakie są relacje między Wami a ROWem Rybnik? bo chyba macie częstsze okazje widywać się z racji zgody z Górnikiem
a drugie pytanie też odnośnie Gieksy i ROWu - jakie są relacje między Wami a ROWem Rybnik? bo chyba macie częstsze okazje widywać się z racji zgody z Górnikiem
-
Co do pierwsego pytania niech ktoś się bardziej zorientowany wypowie. Ale z tego co wiem żadnych stosunków nie było. Poprostu kibice GKS Katowice mieszkający w Niemczech odwiedzali mecze Borusii.Podobne barwy itp.god pisze:mam pytanie odnoście GKSu Katowice - czy jest to prawda czy tylko plota że GKS utrzymywał/utrzymuje jakieś kontakty z Borussią Dortmund?
Co do Rowu sympatia ,ostanio Trójkolorowa Ligota wspiera w ok 40 osób ROW na meczu z Rozwojem.Nastroje jak najbardziej na plus z obu stron.
-
A nie było też tak, że ktoś od was był kierowcą autokaru BVB ?Starówka64 pisze:Co do pierwsego pytania niech ktoś się bardziej zorientowany wypowie. Ale z tego co wiem żadnych stosunków nie było. Poprostu kibice GKS Katowice mieszkający w Niemczech odwiedzali mecze Borusii.Podobne barwy itp.god pisze:mam pytanie odnoście GKSu Katowice - czy jest to prawda czy tylko plota że GKS utrzymywał/utrzymuje jakieś kontakty z Borussią Dortmund?
Co do Rowu sympatia ,ostanio Trójkolorowa Ligota wspiera w ok 40 osób ROW na meczu z Rozwojem.Nastroje jak najbardziej na plus z obu stron.
-
Wiem, że znowu o Ruchu będzie, ale kiedyś chyba Ruch utrzymywał jakieś kontakty z Schalke 04, a że Schalke ma kose z Borussią ;) (ahh ta moc łączenia) ;)Starówka64 pisze:Co do pierwsego pytania niech ktoś się bardziej zorientowany wypowie. Ale z tego co wiem żadnych stosunków nie było. Poprostu kibice GKS Katowice mieszkający w Niemczech odwiedzali mecze Borusii.Podobne barwy itp.god pisze:mam pytanie odnoście GKSu Katowice - czy jest to prawda czy tylko plota że GKS utrzymywał/utrzymuje jakieś kontakty z Borussią Dortmund?
Myślę, że stosunki GieKSy z ROWem podobne jak Górnika z Banikiem.
-
Nieiwem czy sie wachaja czy nie ale w zeszlym sezonie bodajrze bylo n meczu Piasta kolesi z Bate jeden typ ich spotkach i wzial na meczVjakVendetta pisze:To prawda, że Piast wącha się z BATE ?
-
AZS i Włókniarz wyłamali się z tzw. trójkąta bermudzkiego ( RAKÓW - AZS - WŁÓKNIARZ ) Nie było żadnego układu AZS z Widzewem tylko był pakt pomiędzy osiedlami północą "B" ( Widzew ), a tysiącleciem ( AZS ).Henderson pisze:Jak to było w Częstochowie? Włókniarz, AZS i fc Widzewa mieli układ h na Raków? A jak to wyglądało "na mieście"? Wyrównanie? I kto z tych trzech układowiczów stanowił o sile układu?

-
pytanie nr 2 - czy Piast wybiera się do Alkmaar razem z BATE? :)glwtrcd1 pisze:Nieiwem czy sie wachaja czy nie ale w zeszlym sezonie bodajrze bylo n meczu Piasta kolesi z Bate jeden typ ich spotkach i wzial na meczVjakVendetta pisze:To prawda, że Piast wącha się z BATE ?
stary karabin pisze:od kiedy Bełchatów na Śląsku leży ?brak_szacunku pisze:a jak ma być490 pisze:Jak jest między GieKSą a Legią?jest tak jak powinno być miedzy hanysami a gorolami
-
Wąchać to Ty się możesz z kolegom z biurka.VjakVendetta pisze:To prawda, że Piast wącha się z BATE ?
PS.Do pracy pomykasz srebreną KIA?
-
jaka sytuacja w ekipie:
Nielba Wągrowiec
Lechia Zielona Góra?
Nielba Wągrowiec
Lechia Zielona Góra?
-
Co robi ekipa Góral Żywiec na meczu Chelsea - Zilina? Czy mają jakieś powiązania z którąś z tych ekip?
-
Zgode mają z Ziliną
DROID napisał:Dokładnie, niby wielka Unia, a tu ani fotek ani wymiarów bicepsa. W zimę to każdy mądry w puchowej kurtce
-
Kilka razy kibice Bate byli na meczu w Gliwicach. A o tym wyjeździe na Alkmaar to plota. Ludzie nie mają co robić to wymyślają pierdoły...VjakVendetta pisze:pytanie nr 2 - czy Piast wybiera się do Alkmaar razem z BATE? :)glwtrcd1 pisze:Nieiwem czy sie wachaja czy nie ale w zeszlym sezonie bodajrze bylo n meczu Piasta kolesi z Bate jeden typ ich spotkach i wzial na meczVjakVendetta pisze:To prawda, że Piast wącha się z BATE ?

-
nie, ikarusem :)Sztygar pisze:Wąchać to Ty się możesz z kolegom z biurka.VjakVendetta pisze:To prawda, że Piast wącha się z BATE ?
PS.Do pracy pomykasz srebreną KIA?
-
Odnoście stosunków na linii ogólnie Rzeszów-Kraków to 3-4 lata temu na meczu Lech : Cracovia byli na stadionie goście w koszulkach Cracovii z napisem FC Rzeszów ( kilku), w tym samym czasie czytałem na forach albo Stali albo Resovi, że takowy FC jest i coś ala że trzeba go wytępić. Więc nie podejrzewam, żeby to byli goście związani z którymkolwiek Rzeszowskich klubów, po prostu jakaś mała grupka działa na własną rękę.
Po za tym ( to już moje osobiste zdanie) mimo rzekomo dobrych stosunków na lini Wisła: Resovia nie wyobrażam sobie Resoviaków w swoich koszulkach klubowych na sektorach Wisły ze względu na pasiaste barwy.
Po za tym ( to już moje osobiste zdanie) mimo rzekomo dobrych stosunków na lini Wisła: Resovia nie wyobrażam sobie Resoviaków w swoich koszulkach klubowych na sektorach Wisły ze względu na pasiaste barwy.
-
Eeetam, był taki Wiślak co mu się zdarzyło przyjść na mecz w koszulce Olympiakosu i włos mu z głowy nie spadł :).favicon pisze: Po za tym ( to już moje osobiste zdanie) mimo rzekomo dobrych stosunków na lini Wisła: Resovia nie wyobrażam sobie Resoviaków w swoich koszulkach klubowych na sektorach Wisły ze względu na pasiaste barwy.