Kibice w UK
Moderator: Automoderation
-
noonelikesus
Re: Kibice w UK
Crystal Palace - MILLWALL (73) 16.10.2010
Na tych derbach nie wydarzylo sie nic godnego uwagi. Oficjalna liczba 4800 kibicow gosci choc napewno bylo nas wiecej bo duzo ludzi (bez biletow) przeciskalo sie przez kolowrotki (po dwie osoby na jeden bilet). Porzadkowi i policja nie mogla na tym zapanowac :). Na poczatku meczu na murawie laduje swieca dymna.
Pozdrawiam
Na tych derbach nie wydarzylo sie nic godnego uwagi. Oficjalna liczba 4800 kibicow gosci choc napewno bylo nas wiecej bo duzo ludzi (bez biletow) przeciskalo sie przez kolowrotki (po dwie osoby na jeden bilet). Porzadkowi i policja nie mogla na tym zapanowac :). Na poczatku meczu na murawie laduje swieca dymna.
Pozdrawiam
jaka macie frekwencje na Millwall? Nie chodzi mi o konkretne liczby, tylko o zobrazowanie ilu do was przychodzi. I druga sprawa, ile lat ma wasz stadion, bo chyba dosc nowo budowany byl.
-
noonelikesus
Na The New Den Millwall gra od 1993 roku.mancunian pisze:jaka macie frekwencje na Millwall? Nie chodzi mi o konkretne liczby, tylko o zobrazowanie ilu do was przychodzi. I druga sprawa, ile lat ma wasz stadion, bo chyba dosc nowo budowany byl.
Co do pierwszej czesci pytania to nie jarze o co chodzi? :)
-
against modern
z waszej strony czy ze strony Crystal ??noonelikesus pisze:Crystal Palace - MILLWALL (73) 16.10.2010
Pozdrawiam
-
noonelikesus
Ze strony Millwall.against modern pisze:z waszej strony czy ze strony Crystal ??noonelikesus pisze:Crystal Palace - MILLWALL (73) 16.10.2010
Pozdrawiam
nolu, moze pare slow o meczu z pompeys ? wiem jak jest na wyspach, ale zero reakcji na zawijanie typa na west stand ktory krecil dopingiem, w dlugim brazowym plaszczu dziwi.
z mojej strony. masa bluzgow :) Polska to raj :) po meczu wracalismy pociagiem z SB juz po odjezdzie wiekszosci fanow Millwall, nie wpuscili nas na stracje bo akurat prowadzili Portsmouth do pociagu, zebrala sie spora grupka Millwall (niektore twarze dawaly do zrozumienia, ze nie jedno na stadionie przezyli), ktora mowila zeby ich puscic bo oni sa Millwall :) Gdy odjechali Pompeys ( na peronie zostalo kilka sztuk, pozniej dochodzili spoznieni) wpuscili wszystkich na peron, podbilo 3 typow z Portsmouth wybitnie napinajac sie i prowokujac swoimi gadkami (moze ze 3 policjantki byly na peronie) na krzywe spojrzenie ze strony Millwall krotka rozmowa
(p) - whats the problem?
(m) - no probem mate.
kilka krzywych spojrzen... i wspolne fotki, pokazywanie tatuazy prawie buziaki na dowidzenia :) wiem, ze to nie byly pierwsze garnitury, ale to mecz podwyzszonego ryzyka, prawdopodobnie najlepsza ekipa jaka odwiedzi w tym roku the Den.
moim okiem ;)
z mojej strony. masa bluzgow :) Polska to raj :) po meczu wracalismy pociagiem z SB juz po odjezdzie wiekszosci fanow Millwall, nie wpuscili nas na stracje bo akurat prowadzili Portsmouth do pociagu, zebrala sie spora grupka Millwall (niektore twarze dawaly do zrozumienia, ze nie jedno na stadionie przezyli), ktora mowila zeby ich puscic bo oni sa Millwall :) Gdy odjechali Pompeys ( na peronie zostalo kilka sztuk, pozniej dochodzili spoznieni) wpuscili wszystkich na peron, podbilo 3 typow z Portsmouth wybitnie napinajac sie i prowokujac swoimi gadkami (moze ze 3 policjantki byly na peronie) na krzywe spojrzenie ze strony Millwall krotka rozmowa
(p) - whats the problem?
(m) - no probem mate.
kilka krzywych spojrzen... i wspolne fotki, pokazywanie tatuazy prawie buziaki na dowidzenia :) wiem, ze to nie byly pierwsze garnitury, ale to mecz podwyzszonego ryzyka, prawdopodobnie najlepsza ekipa jaka odwiedzi w tym roku the Den.
moim okiem ;)
FC United przeszlo dzis ostatnia runde eliminacyjna FA Cup i w pierwszej rundzie pucharu anglii zmierzy sie na wyjezdzie z Rochdale! Ciekawie sie zapowiada.
@Noonelikeus
Z tym pytaniem chodzilo mi po prostu o frekwencje na stadionie Millwall, jak to sie u was prezentuje. Po prostu w Londynie konkurencja jest ogromna i chcialem zobaczyc ile do was wiary przychodzi na stadion.
@Noonelikeus
Z tym pytaniem chodzilo mi po prostu o frekwencje na stadionie Millwall, jak to sie u was prezentuje. Po prostu w Londynie konkurencja jest ogromna i chcialem zobaczyc ile do was wiary przychodzi na stadion.
-
noonelikesus
Nie bylem na tym meczu (praca) wiec nie moge sie wypowiedziecHolba pisze:nolu, moze pare slow o meczu z pompeys ? wiem jak jest na wyspach, ale zero reakcji na zawijanie typa na west stand ktory krecil dopingiem, w dlugim brazowym plaszczu dziwi.
(p) - whats the problem?
(m) - no probem mate.
moim okiem ;)
Ja glownie zaliczam tylko wyjazdy a na meczach u siebie jestem sporadycznie.
Z tego co wiem To Portsmouth pojawilo sie duzo przed meczem na miescie dobra ekipa w 80 osob ale z tego co wiem to chyba nie doszlo do spotkania. Postaram sie niebawem wiecej dowiedziec.
-
noonelikesus
W tym sezonie jak na razie jest frekwencja okolo 12000 na meczach ligowych. Na puchary przychodzi duzo mniej no chyba ze jakias gruba ekipa sie trafi.mancunian pisze:FC United przeszlo dzis ostatnia runde eliminacyjna FA Cup i w pierwszej rundzie pucharu anglii zmierzy sie na wyjezdzie z Rochdale! Ciekawie sie zapowiada.
@Noonelikeus
-
gwardzista1946
Mógłby ktoś skrobnąć cokolwiek o kibicach Newcastle i Sunderlandu?Ogólnie gruba kosa,ale czy ekipy te liczą się w ogóle w kibicowskim światku?Z góry dzięki za odpowiedź!
mógłby mi ktoś opisać stosunki Man United z innymi klubami? czy mają jakiś układ czy też zgodę z inną drużyną angielską?
Tak jak Leeds, nikt nie lubi United. Poza tym co opisywal nisc wczesniej o malych klubach z Greater Manchester... Ale ciezko to nazwac zgoda czy ukladem.
-
BobSwagger_
A z Celticiem zgody nie mają przypadkiem?mancunian pisze:Tak jak Leeds, nikt nie lubi United. Poza tym co opisywal nisc wczesniej o malych klubach z Greater Manchester... Ale ciezko to nazwac zgoda czy ukladem.
Kto United? No prosze Cie...
Nie wiem skad sie w ogole biora te informacje ze United ma zgode z Celtikiem... Nie pierwszy raz to slysze.
Strzelam ze przyczyna takiego stanu rzeczy jest fakt ze pol Irlandii kibicuje United, LFC, Arsenal czy Chelsea, ale zeby zaraz zgody z tego robic? Fakt Irlandczykow na OT wiecej niz japoncow czasami ale jezeli juz gdzies blizej Celticowi to zdecydowanie do LFC niz do United.
Strzelam ze przyczyna takiego stanu rzeczy jest fakt ze pol Irlandii kibicuje United, LFC, Arsenal czy Chelsea, ale zeby zaraz zgody z tego robic? Fakt Irlandczykow na OT wiecej niz japoncow czasami ale jezeli juz gdzies blizej Celticowi to zdecydowanie do LFC niz do United.
moja wszechwiedza wyniesiona tylko i wylacznie ze znanych na pamiec forów mowi mi ze sheepshaggers to Walijczycy reszty UK oraz Aberdeen dla calej Szkocji, ale cos tam w forach poszperalem i chyba wynika z tego ze Derby od przydomka "Rams" sa wyzywane w Nottinghamshire w ten sam sposob ;-). Osobiscie chodzacy na mecze ludzie wiedza lepiej a jakze, poszperam jeszcze troche w forach to moze uda mi sie znalezc cos o wspomnianej wyzej rzekomej zgodzie Celtów z Man Utd, ale to musze przekopac troche starych forow...albo nie, moze jednak ponabijam sie troche z angielskich kibicow pokazujacych fakery zza plecow policji ( musze najpierw fotki na forach znalezc ) a jednoczesnie popreze sie ze udalo mi sie klubowa polska flage wniesc na ktorys z piknikowych stadionow w Londynie i nie zapomne o odpowiednim poprezeniu sie to fotek z tej okazji....
Mancunian, wybierasz sie do Rochdale? Jesli tak to poprosze jakas relacje, podobno FCUM juz wyprzedalo swoje bilety w liczbie ponad 3000 sztuk.
Wybieram sie. Co do biletow, to poszlo 3200 czyli caly sektor i wczoraj mieli sie starac o dodatkowe bo tylu chetnych, ale nic nie dalo rady.
Swoja droga niedawno odniosles sie do Barrow, a wlasnie w porpzedniej rundzie z nimi gralismy. Przyjechali w okolo 300 chyba i jakies tam rzeczy spod znaku ultras probowali robic. Flagi, cos na wzor sektorowki. Oczywiscie biorac pod uwage lige w ktorej graja jak i fakt, ze to anglia. Nie bylem na meczu to wiecej sie nie wypowiem.
Swoja droga niedawno odniosles sie do Barrow, a wlasnie w porpzedniej rundzie z nimi gralismy. Przyjechali w okolo 300 chyba i jakies tam rzeczy spod znaku ultras probowali robic. Flagi, cos na wzor sektorowki. Oczywiscie biorac pod uwage lige w ktorej graja jak i fakt, ze to anglia. Nie bylem na meczu to wiecej sie nie wypowiem.
ja bym proponowal zadzwonic lub napisac do tych co tak robia, jestem pewny ze nastepnym razem wniosa flage Irlandii Polnocnej, no bo przeciez flaga Polski, lub Polskiego klubu to obciach na Wyspach, czyz nie? A no i koniecznie zeby nastepnym razem jak juz wniosia ta flage IP, to zeby to byl jakis chuliganski stadion, bo na piknikowych to nie ma takiego efektu ;-)nisc pisze: a jednoczesnie popreze sie ze udalo mi sie klubowa polska flage wniesc na ktorys z piknikowych stadionow w Londynie i nie zapomne o odpowiednim poprezeniu sie to fotek z tej okazji....
-
Hutnik_Pany
nic - domyslam sie, ze to o mnie ci chodzi. Jak tak bardzo ci to przeszkadza to musisz mi wybic z glowy takie akcje. Koniecznie daj znac kiedy znow bedziesz w Londynie.nisc pisze:... a jednoczesnie popreze sie ze udalo mi sie klubowa polska flage wniesc na ktorys z piknikowych stadionow w Londynie i nie zapomne o odpowiednim poprezeniu sie to fotek z tej okazji....
oczywscie stary tylko koniecznie czekaj gdzies w trendy miejscu np. tam gdzie krecili jakis film o chuliganach co by nie bylo ze na marne przyjechalem, powiedzmy pod bramami WHU ;-)
Prosił bym o kontakt na pw jakąś zorientowaną osobę z Londynu z okolic Ealingu
no co ty stary, nawet nie smial byl podwazac jego zdania, przecieza to jest Bruce wszechwiedzacy, a ten temat jest jego wlasnoscia, najpierw sie dobrze wyedukuje, dopiero postaram sie mu postawic, lub zagiac go jakim newsem ;-)
-
noonelikesus
chlopaki dajcie spokoj z tym co kto wie i kto jest madrzejszy od kogo ten temat jest dosc konkretny i fajnie sie go czyta i niech tak pozostanie :)
ps. znam osobiscie NISC i moge poswiadczyc ze jego znajomosc angielskiego jest bardzo dobra a i w temacie dotyczacym kibicow na wyspach ma naprawde spora wiedze
pozdrawiam
ps. znam osobiscie NISC i moge poswiadczyc ze jego znajomosc angielskiego jest bardzo dobra a i w temacie dotyczacym kibicow na wyspach ma naprawde spora wiedze
pozdrawiam
-
against modern
Amen :)
noonelikeus ile w sobote Lwów w Ipswich ?? coś ciekawego ?? :)
i jak ostatnio u was pokazało się Derby County ??
noonelikeus ile w sobote Lwów w Ipswich ?? coś ciekawego ?? :)
i jak ostatnio u was pokazało się Derby County ??
Podbijam, może być ktoś kto się dobrze orientuję w cenach biletów w niższych ligachNiuniek pisze:Prosił bym o kontakt na pw jakąś zorientowaną osobę z Londynu z okolic Ealingu
-
against modern
ktoś obecny na wyspach mógłby opisać co się działo ciekawego wczoraj w Liverpoolu na mieście przy okazji wizyty Neapolitańczyków ?? ponoć były jakieś "atrakcje" ??
-
KibicwKapciach
FC United wygrywa z druzyna ktora jest 4 ligi nad nimi. Kibice FC wbiegaja na boisko Z tego co wiem to byl to pierwszy mecz FC United w TV.
http://www.espn.co.uk/football/sport/vi ... 54801.html
Orientuje sie ktos kogo FC United moze wylosowac w nastepnej rundzie ?
http://www.espn.co.uk/football/sport/vi ... 54801.html
Orientuje sie ktos kogo FC United moze wylosowac w nastepnej rundzie ?
Wylosować mogą pozostałych zwycięzców pierwszej rundy Pucharu, którzy wyłonieni zostaną w sobotę i niedzielę. Oto lista par:
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/footbal ... efault.stm
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/footbal ... efault.stm
Rochdale - FC United of Manchester
Rozpoczęcie meczu http://www.youtube.com/watch?v=_LU0UVTcBIk
Końcowy gwizdek http://www.youtube.com/watch?v=tLPtMKpwmIo
Po meczu http://www.youtube.com/watch?v=U-DTluaEPxA
http://www.youtube.com/watch?v=akeby83o2V0
Rozpoczęcie meczu http://www.youtube.com/watch?v=_LU0UVTcBIk
Końcowy gwizdek http://www.youtube.com/watch?v=tLPtMKpwmIo
Po meczu http://www.youtube.com/watch?v=U-DTluaEPxA
http://www.youtube.com/watch?v=akeby83o2V0
Pytanie.....
Jak prezentują się ekipy Wimbledonu i Lutonu? Jak wyglądają ich domowe i liczby i wyjazdowe?
Jak prezentują się ekipy Wimbledonu i Lutonu? Jak wyglądają ich domowe i liczby i wyjazdowe?
Wimbledon - średnia u siebie ok. 3500, przy stadioniku o pojemności ok. 4700. Średnia wyjazdowa to ok. 700-800. Na bliższe lub "ciekawsze" wyjazdy jedzie z reguły ok. 1000 osób, na dalsze 400-500. Nie słyszałem by Wimbledon kiedykolwiek zabrał mniej niż 400 kibiców.
Ciekawostką jest fakt, że Wimbledon teraz gra drugi sezon w Konferencji i frekwencja, zarówno u siebie jak i wyjazdowa, spadła. Tak więc jak wszędzie kibice kalkulują "tam już byłem", itd. :)
Luton średnią u siebie ma ok. 7000 (stadion 10000). O ich liczbach wyjazdowych nie mam pojęcia.
Ciekawostką jest fakt, że Wimbledon teraz gra drugi sezon w Konferencji i frekwencja, zarówno u siebie jak i wyjazdowa, spadła. Tak więc jak wszędzie kibice kalkulują "tam już byłem", itd. :)
Luton średnią u siebie ma ok. 7000 (stadion 10000). O ich liczbach wyjazdowych nie mam pojęcia.
-
against modern
mancunian pisze:Widzialem pare wyjazdow United duzego, ale to co sie dzialo w Rochdale zniszczylo system.
Doping na pelnej pizdzie od poczatku do konca, choc druga polowa miala slabszy okres. Rochdale kompletnie nieslyszalne. Ze dwa, trzy razy probowali spiewac, ale to jedynie moge wywnioskowac z tego ze czesc osob klaskalo i skakalo, bo slychac ich nie bylo. Dopiero po drugiej bramce dla nich moglem cos uslyszec ale za cicho i za krotko by w ogole wylapac jakas melodie.
Media podaja ze na stadionie 7 tys osob, moim zdaniem bylo duzo wiecej. Jezeli stadion miesci 10200 to mysle ze lekko na stadionie z 9000 bylo. Nas mysle na naszym sektorze okolo 5 tysiecy (dostalismy cala trybune wzdloz boiska). Sporo osob siedzi tez na pozostalych trybunach, ktore wcale nie wygladaja na puste, stad tez nie zgadzam sie z 7 tysiacmi podawanymi przez media.
Na samym poczatku meczu, po konkretnym pierdolnieciu z naszego sektora spora grupa fanow FC postanawia przemiescic sie z trybuny za bramka na nasza. Kilku stewardow probuje ich blokowac i z glupiej przepychanki robi sie male starcie, w koncu policja sie poddaje i pozwala wchodzic kazdemu do nas.
Podczas meczu zapalonych kilka rac, pare swiec dymnych. Po pierwszym golu wjazd na boisko, na koniec meczu wszyscy swietuja na trybunie glownej, podbiega tez spora grupa osob do stanowiska ESPNu i zesranym operatorom kamer musi pomagac ochrona, ale zadnych spiec juz nie odnotowano.
W przerwie meczu policja znow sie popisuje, zamykajac jedyny bar w srodku trybuny. Bylo tam tak ciasno, ze tylko garstka osob moglaby sobie to piwo kupic, ktore i tak bylo rozwodnione wiec nikt by sie nie najebal. A tak wkurwili wszystkich w srodku co moglo skonczyc sie awantura, choc skoncyzlo sie tyko przepychankami i pare osob konczy mecz na ulicy.
Do okola stadionu mnustwo fanow United. Dalo sie tez zauwazyc ze soro osob to kibice Man United a nie koniecznie FC, szczegolnie po przyspiewkach, ktore FC ma troche inne i FC spiewalo po swojemu, pare osob spiewalo to tak jak spiewa sie na meczach duzego United.
Sam przed meczem siedzialem w pubie w centrum miasta gdzie bylo sporo fanow FC i kazdy na luzie siedzial i gadal, ale z tego co mowili ludzie bylo jakies starcie fanow Rochdale i United w pubie przy stadionie przed meczem (gdy ja dotarlem bylo tam od c**** fanow United i bylo spokojnie, jednak starcie podobno mialo miejsce duzo wczesniej). Po meczu tez mala awantura, ale gdy ja wyszedlem ze stadionu (swietowalismy na plycie boiska) bylo juz spokojnie, sporo policji i tylko fani United). Zeby nie bylo watpliwosci nie widzialem starcia fanow Rochdale i United ani przed meczem ani po, pisze to co mowili angole wiec nie brac tego do konca za pewne info (i zeby ktos sie tu zaraz nie dopierdolil, nie moj angielski nie jest idealny).
Ogolnie co mnie rozsmieszylo to po meczu, ktory wygralismy strzelajac bramke w ostatnich sekundach kazdy wbiega na luzie na murawe a grupka fanow Rochdale stoi za metrowym plotem i sie napina krzyczac chocie do nas :) Wystarczylo zrobic kroka, ale umowmy sie ani fani Rochdale nie chcieli w tamtym momecie sie bic (bylo ich doslownie kilkunastu, przy 5 tysiacach naszych) ani tym bardziej fani FC nie maja w glowie takich rzeczy. Po bramce na 1-0 dla nas, gdy pierwszy raz grupa kilkunastu/kilkudziesieciu osob wlatuje na boisko sie cieszyc sami krzyczymy im po chwili zeby zeszli.
Podsumowujac, wyjazd miazga. Stadionik swietny. Kapitalny klimat, to co lubie. Nie zaden kolos ani tym bardziej zaden nowo budowany stadion. FC United jako pierwszy zespol w historii awansowal do pierwszej rundy FA Cup nie grajac w profesjonalnej lidze a oni jeszcze przeszli do drugiej rundy. Marzy mi sie teraz Sheffield, ktorzy graja swoj mecz jutro, albo Southampton ktorzy przeszli dalej. Oby to byl przeciwnik tego typu, bo mobilizacja na Rochdale byla ogromna, wszak byl to najwiekszy mecz w historii tego mlodego przeciez klubu.
a taki zespół Havant coś tam grał ze 2-3 lata temu na Anfield z Liverpoolem, ten klubik też był chyba w pełni amatorski ??
oni byli wtedy w 4 lidze o ile sie nie myle. Zle sie wyrazilem... Chodzilo mi o pierwszy Non League Team. Co nie musi oznaczac amatorskiego od razu.
Aha AFC Wimbledon jak wygra swoj mecz i MK Dons jak wygra swoj, to graja miedzy soba... historia zatoczy kolo?
Aha AFC Wimbledon jak wygra swoj mecz i MK Dons jak wygra swoj, to graja miedzy soba... historia zatoczy kolo?
-
against modern
mancunian chyba pojedziecie w następnej rundzie do Brighton :) o ile ich grajki nie zbłaźnią się w rewanżu w Woking :)
jeśli dojdzie do meczu Wimledon - MK Dons to będzie to prawdziwe święto dla fanów prawdziwego Wimbledonu ... będą mogli nieźle pocisnać temu śmiesznemu tworowi MK Dons :)
znalazłem taki ciekawy artykuł o FC United of Manchester:
FC United of Manchester - klub założony przez fanów Manchesteru United w tym tygodniu rozegra w Pucharze Anglii najważniejszy mecz w historii. Założony w 2005 roku, w ramach protestu przeciwko przejęciu United przez rodzinę Glazerów, w pięciu sezonach trzykrotnie wywalczył promocję do wyższej ligi.
W piątkowym meczu pierwszej rundy Pucharu Anglii w obecności 4 tys. kibiców FC United zmierzą się z drużyną z League One (odpowiednik III ligi) - Rochdale. Aby znaleźć się w tej fazie rozgrywek, ekipa z Manchesteru musiała przebrnąć przez cztery rundy kwalifikacyjne. Jeśli uda im się pokonać kolejne dwie, być może zmierzą się ze swoim wielkim tatuśkiem - MU.
- To wielkie, wielkie osiągnięcie - przyznał Karl Munroe, obrońca FC United. - Puchar Anglii jest tak interesujący, bo daje okazję rywalizacji najmniejszym klubom choćby i ze światowymi potentatami. Mam nadzieję, że i nam się uda trafić na takiego rywala - dodał.
Stadion VII-ligowego klubu pomieścić może 5000 widzów. Średnie zarobki piłkarzy-amatorów sięgają 160 dolarów tygodniowo. To mniej więcej tyle, ile Wayne Rooney zarabia w trakcie pojedynczego mycia zębów.
FC United of Manchester to klub pełen pasjonatów zaangażowanych w jego funkcjonowanie. Wszyscy fani są tu po imieniu z zawodnikami, trenerami i dyrektorami. W planach działaczy jest budowa nowego stadionu za ponad 5,5 mln dolarów. Miałby on powstać w Newton Heath, gdzie 130 lat temu założono Manchester United. To właśnie dobre występy w Pucharze Anglii mają być dodatkowym zastrzykiem pieniężnym, który urzeczywistni realizację planów.
- Ważniejsze od zajścia daleko w Pucharze Anglii jest dla nas zarobienie możliwie dużej sumy pieniędzy. Przecież i tak wiadomo, że nie sięgniemy po to trofeum - przyznał Martin Morris, członek klubowego zarządu.
Dzięki sprzedaży biletów, praw telewizyjnych oraz dodatkowym premiom klub już za pierwszą rundę otrzymać może ponad 100 000 funtów.
Skąd wziął się pomysł na założenie swojego klubu? Fani Manchesteru United mieli dosyć sposobu, w jaki władze "Czerwonych Diabłów" zarządzały klubem. Część nie mogła znieść windowania cen biletów oraz notorycznego zadłużania klubu.
- Nie przestaliśmy im kibicować. Po prostu przestaliśmy im płacić - powiedział Vinny Thompson, który od 2005 roku opuścił zaledwie cztery mecze swojej nowej drużyny.
- Prawdziwego Manchesteru United już niema. Została po nim tylko nazwa. Teraz kibicuję FC United - powiedział z kolei Martin Morris.
jeśli dojdzie do meczu Wimledon - MK Dons to będzie to prawdziwe święto dla fanów prawdziwego Wimbledonu ... będą mogli nieźle pocisnać temu śmiesznemu tworowi MK Dons :)
znalazłem taki ciekawy artykuł o FC United of Manchester:
FC United of Manchester - klub założony przez fanów Manchesteru United w tym tygodniu rozegra w Pucharze Anglii najważniejszy mecz w historii. Założony w 2005 roku, w ramach protestu przeciwko przejęciu United przez rodzinę Glazerów, w pięciu sezonach trzykrotnie wywalczył promocję do wyższej ligi.
W piątkowym meczu pierwszej rundy Pucharu Anglii w obecności 4 tys. kibiców FC United zmierzą się z drużyną z League One (odpowiednik III ligi) - Rochdale. Aby znaleźć się w tej fazie rozgrywek, ekipa z Manchesteru musiała przebrnąć przez cztery rundy kwalifikacyjne. Jeśli uda im się pokonać kolejne dwie, być może zmierzą się ze swoim wielkim tatuśkiem - MU.
- To wielkie, wielkie osiągnięcie - przyznał Karl Munroe, obrońca FC United. - Puchar Anglii jest tak interesujący, bo daje okazję rywalizacji najmniejszym klubom choćby i ze światowymi potentatami. Mam nadzieję, że i nam się uda trafić na takiego rywala - dodał.
Stadion VII-ligowego klubu pomieścić może 5000 widzów. Średnie zarobki piłkarzy-amatorów sięgają 160 dolarów tygodniowo. To mniej więcej tyle, ile Wayne Rooney zarabia w trakcie pojedynczego mycia zębów.
FC United of Manchester to klub pełen pasjonatów zaangażowanych w jego funkcjonowanie. Wszyscy fani są tu po imieniu z zawodnikami, trenerami i dyrektorami. W planach działaczy jest budowa nowego stadionu za ponad 5,5 mln dolarów. Miałby on powstać w Newton Heath, gdzie 130 lat temu założono Manchester United. To właśnie dobre występy w Pucharze Anglii mają być dodatkowym zastrzykiem pieniężnym, który urzeczywistni realizację planów.
- Ważniejsze od zajścia daleko w Pucharze Anglii jest dla nas zarobienie możliwie dużej sumy pieniędzy. Przecież i tak wiadomo, że nie sięgniemy po to trofeum - przyznał Martin Morris, członek klubowego zarządu.
Dzięki sprzedaży biletów, praw telewizyjnych oraz dodatkowym premiom klub już za pierwszą rundę otrzymać może ponad 100 000 funtów.
Skąd wziął się pomysł na założenie swojego klubu? Fani Manchesteru United mieli dosyć sposobu, w jaki władze "Czerwonych Diabłów" zarządzały klubem. Część nie mogła znieść windowania cen biletów oraz notorycznego zadłużania klubu.
- Nie przestaliśmy im kibicować. Po prostu przestaliśmy im płacić - powiedział Vinny Thompson, który od 2005 roku opuścił zaledwie cztery mecze swojej nowej drużyny.
- Prawdziwego Manchesteru United już niema. Została po nim tylko nazwa. Teraz kibicuję FC United - powiedział z kolei Martin Morris.
Fc United gra na Gigg Lane, jest to stadion Bury FC i miesci cos okolo 12000. Piec tysiecy ma miec nasz stadion, ktory planujemy zbudowac. Bedzie posiadal okolo 840 krzeselek i dwie trybuny pod dachem. Kolejne dwie beda niezadaszone.
Powiem tak: oglądałem sobie losowanie, gdy wyciągnęli Wimbledon a potem Franczyzę, oniemiałem... Pomyślałem, że to pomyłka, po czym doszło do mnie, że jednak nie.:) Jeżeli do tego meczu dojdzie to na pewno będzie mega-mecz. Już planowane są akcje koszulkowe, flagi, nawet są pomysły wciągnięcia w anty-franczyzowy dzień kibiców innych klubów. Z drugiej strony wielu kibiców Wimbledonu nie chce z nimi grać (myślę, że podświadomie wiedzą, że klub nie jest gotowy z nimi wygrać i boją się tej porażki jak cholera). Poczekam do rozstrzygnięć meczów rewanżowych i wtedy napiszę zapowiedź meczową na blogu. Masakra, osobiście już się nie mogę doczekać!
-
noonelikesus
Doncaster - MILLWALL (74) 06.11.2010
Mecz bez zadnej historii. Nas (jak na oficjalnej stronce podaja) 684 osoby. Mi wydawalo sie mniej ale nigdy nie bylem za dobry w ocenianiu ilosci kibicow :) Spokoj - doping na srednim poziomie. Gospodarze jeszcze slabiej.
Mecz bez zadnej historii. Nas (jak na oficjalnej stronce podaja) 684 osoby. Mi wydawalo sie mniej ale nigdy nie bylem za dobry w ocenianiu ilosci kibicow :) Spokoj - doping na srednim poziomie. Gospodarze jeszcze slabiej.
-
against modern
Policja i Scottish Premier League wszczęły śledztwa w celu ustalenia tożsamości pseudokibiców, którzy zakłócili przebieg weekendowych derbów Edynburga pomiędzy Hibernian FC i Hearts, wygranego przez gości 2:0.
Na boisko posypały się monety, flary, puszki i inne przedmioty, a także zniszczono krzesełka.
Miejscowa policja podała, iż nie dokonała aresztowań przed, w trakcie i po meczu, ale czyni starania w celu ustalenia tożsamości winowajców, celem stosownego ukarania.
nie wie ktoś czy to Hibs tak "szaleli" :) czy Serca ??
Na boisko posypały się monety, flary, puszki i inne przedmioty, a także zniszczono krzesełka.
Miejscowa policja podała, iż nie dokonała aresztowań przed, w trakcie i po meczu, ale czyni starania w celu ustalenia tożsamości winowajców, celem stosownego ukarania.
nie wie ktoś czy to Hibs tak "szaleli" :) czy Serca ??
-
noonelikesus
prosze o nie rozmywanie tematu na zbedne klotnie jesli zamierzacie kontynowac to prosze o zalozenie nowego tematu np. kto jest bardziej kumaty w UK i kto dluzej tu jest :)
pozdrawiam
dzis szczescie dopisalo Millwall i w ostatniej 94 minucie doliczonego czasu wyrownujemy na 1:1!!! kibicow Norwich 1376 (tak podali na stronce Millwall).
pozdrawiam
dzis szczescie dopisalo Millwall i w ostatniej 94 minucie doliczonego czasu wyrownujemy na 1:1!!! kibicow Norwich 1376 (tak podali na stronce Millwall).