3 liga grupa łódzko-mazowiecka

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
N9-radom

Re: 3 liga grupa łódzko-mazowiecka

Post autor: N9-radom » 02.11.2010, 04:28

Nie ma co pierdolić głupot. Prawda jest jedna, Broni było 400 osób, od początku sezonu tyle przychodziło i na następnym meczu też będzie tyle. Radomiaka było jak ktoś napisał 6.000 czy 7.000, a ile z nich przyjdzie na następny mecz? 1000? 800? Czy jeszcze mniej? I taka jest właśnie wartość kibiców w Radomiu! Bez odbioru!

iparts.pl
mancunia

Post autor: mancunia » 02.11.2010, 10:01

Jakże to typowe lamenty dla klubików, którym się wydaje, że nie ma innej siły w mieście niż oni. Ja proponuję zgodę Legii i Radomiaka - te same argumenty, te same lamenty, a i co najważniejsze - oni zawsze wszystko wiedzą najlepiej, są najbardziej honorowi, rządzą całym miastem i a światem zapewne.
Broniarze - skończcie polemikę z nimi - wiecie ilu Was było (a mojej strony gratki, że nie dajecie się złamać, a wierzę, że kiedyś przełamiecie zielonych w mieście), derby dla Was, melanż trwa :) Do zobaczenia na kibicowskim szlaku.

Była, będzie, jest - Broń Radom RKS ( to z sentymentu do dawanych czasów) :)

Braveheart

Post autor: Braveheart » 02.11.2010, 11:37

Było ich +/- 300 razem z Powiślanką takie są fakty a jako argumenty masz podane zdjęcie gdzie dodatkowo przyjmujemy granicę błedu 50 osób, które założmy że w tym momencie się schyliły itd ;) Zeby było jasne nas ta liczba nie boli, bo spodziewliśmy się czegoś w tym stylu z ich strony szczyt możliwości na chwilę obecną. Najważniejsza jest rzeczywistość gdzie nigdy w żadnych liczbach i na żadnych warunkach nie chcą się umówić okłamując nas dziesiątki razy przez telefon, ale tym się nie pisze bo szkoda gadać, przyzwyczailiśmy sie już do tego. Codzienność w Radomiu tez jest taka, że zawsze gdzie by się nie wybierali muszą mieć oczy dookoła głowy. Niektórych troche ponosi fantazja pisząc, że jest z nimi lepiej - sprawa jest prosta to już nie lata '90, teraz we wszystko miesza sie policja, gdyby nie oni to poprostu nie dotarliby na te derby jak i na wiekszość meczów "u siebie" w Kozienicach i na wyjazdy. W jednym masz racje Mancunia - Bronki dobrze wiedzą jak jest ;)...do zobaczenia [link], bo kiedyś sie uda...
RADOMIAK RADOM

O..

Post autor: O.. » 02.11.2010, 11:57

Po co tak męczycie w kółko te liczby? Są ogólnodostępne zdjęcia, a każdy ma oczy i jakiś tam rozum, żeby sobie ocenić. Co do pana ze "śliczni ale fanatyczni" to wy chyba wszędzie musicie wtrącić swoje 3 grosze.

KlipeR

Post autor: KlipeR » 02.11.2010, 16:20

śmieszne te rozkiminki a liczba mieszkancow Plant najbardziej od czego macie internet?:))
TYLKO POTOK GRZYBOWSKA

ffp

Post autor: ffp » 02.11.2010, 18:03

ouio pisze: PS. Czytałem w oficjalnej relacji Broni, że rozdali 300 kaszkietów. Widać że wszyscy w klatce mają kaszkiety więc liczba Broniarzy jest dla mnie jasna i po co pierdolić o jakiejś liście 10 stron.

Miło, że powołujesz się na kasziety. Bo jakbyś relacje przeczytał uważnie a nie tylko przeczytał to, co chciałeś przeczytać... jest napisane:

[qutoe]Na zbiórce rozdajemy 300 kaszkietów. Dojeżdża Powiślanka w sile 105 osób i po godz 12 ruszamy z miejsca zbiórki otoczeni kordonem policyjnym z każdej strony.[/quote]

Ponieważ relacja jest napisana chronoligicznie więc chyba logiczne, że najpierw rozdaliśmy kaszkiety a potem przyjechała Powiślanka. Jakbyś uważnie przyjżał sie fotkom z naszego sektora to na górze przy buforze stoi ekipa bez kaszkietów-Powiślanka.

C1910 nie wciskaj kitu, że się nie chcemy ustawić, biliśmy się z Wami 2 razy co na miasto derBowe jest żadkością i pewnie wiesz dlaczego więcej nie zamierzamy (i nie ciągnij tego tematu bo to nie temat na internetowe rozkminki na kibice.net).

ouio

Post autor: ouio » 02.11.2010, 18:36

Wiesz w relacji może być napisane wiele tak samo jak i wielu może być na liście :) Ja opieram się na tym co widzę na zdjęciach i jeśli Powiślanka nie miała kaszkietów a była w liczbie 105 osób czyli 1/4 wszystkich w klatce no to sory ale ja takiego zjawiska na zdjęciach nie dostrzegam a przyglądam się uważnie.

mancunia

Post autor: mancunia » 02.11.2010, 18:53

O.. pisze:Po co tak męczycie w kółko te liczby? Są ogólnodostępne zdjęcia, a każdy ma oczy i jakiś tam rozum, żeby sobie ocenić. Co do pana ze "śliczni ale fanatyczni" to wy chyba wszędzie musicie wtrącić swoje 3 grosze.
Z jednym racja...Czas zakończyć ile kaszkietów, kto w a kto bez. Było ilu było...dla jednych 400 dla innych 200, życie toczy się dalej. Przepraszam za OT, ale skoro zostałem wywołany to nie ma wyboru. Co złego widzisz w komentowaniu oficjalnie byłem zgody, prywatnie bliskiej mi za wspólnie spędzone lata grupie chłopaków. Każdego dnia mierzę się z naj(...), naj(...), naj(...) sąsiadów zza miedzy...więc po prostu dostrzegam ten problem na radomskim podwórku.

ffp

Post autor: ffp » 02.11.2010, 21:20

Ponieważ nie ma mozliwości edytowania postów a dopiero teraz zauważyłem mój błąd więc prostuję. Mój ostatni akapit poprzedniej wypowiedzi skierowany jest do braveheart a nie C1910. Za pomyłkę przepraszam.

oscar1908

Post autor: oscar1908 » 02.11.2010, 22:11

Powiślanka już wcześniej zrobiła coś ze zdobyta flagą Radomiaka czy nie wzięła jej na derby?

del orno

Post autor: del orno » 02.11.2010, 22:54

Jak do tej pory jeszcze nie spalona , wywiesili ją chyba jedne raz na meczu z Polonią Iłża 2 sezony temu, po czym nastąpił wjazd na murawę obu ekip wraz ze zgodami.
Jeżeli coś się zmieniło to pewnie ktoś z Powiślanki to sprostuję.
My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę...

KlipeR

Post autor: KlipeR » 02.11.2010, 23:01

oscar1908 pisze:Powiślanka już wcześniej zrobiła coś ze zdobyta flagą Radomiaka czy nie wzięła jej na derby?
flaga ukradziona nie kibicom a dzieciakom Radomiak 94 bodajże:))
mnie nie boli was 400 i spoko bylo was sporo dla mnie szok z daleka kaszkiety zrobily wrazenie jak Górnik ale liczba Was i naszej dominacji w miescie to nie ma co pisac ja koncze

N9-radom

Post autor: N9-radom » 03.11.2010, 00:36

Derby Radomia były wydarzeniem sportowym, ale przy ich okazji, pamiętano o chlubnej historii naszego miasta. Zorganizowana grupa kibiców Broni idąc na stadion Radomiaka, zatrzymała się przy pomniku upamiętniającym wydarzenia Czerwca"76, gdzie złożyła wieńce oraz odpaliła znicze. Mieszkańcy okolicznych bloków nagrodzili ten gest brawami.
Pomnik znajduje się na rogu ulic 25 czerwca ( d.1 Maja) i Żeromskiego, upamiętnia wydarzenia z 25 czerwca 1976 roku, gdy radomscy robotnicy wyrazili strajkami i ulicznymi demonstracjami protest wobec planowanych podwyżek cen artykułów żywnościowych. Inicjatorami protestu byli pracownicy Zakładów Metalowych "Łucznik" w Radomiu (d. Fabryka Broni), zakładu patronackiego naszego klubu. Do nich dołączyli pod siedzibą KW PZPR pracownicy "Radoskóru" - patrona "Radomiaka" i innych radomskich zakładów pracy. W zamieszkach zginęło kilka osób, tysiące zostały pobite przez ZOMO w tzw. "ścieżkach zdrowia". Za dwa tygodnie Broń zagra z Ursusem Warszawa, tam, gdzie robotnicy wytwórni traktorów także protestowali w 1976 roku. Władze i media PRL określiły uczestników radomskich protestów mianem "warchołów".
Niestety, wieniec i towarzyszący mu szal Broni "zniknęły w tajemniczych okolicznościach" spod pomnika niedługo po derbach.

To nie pierwszy raz kiedy z pod pomnika czy też grobu zielone hieny kradną szalik.
Tylko jak potem im nie wstyd po takim numerze wywiesić flagę z napisem "WARCHOŁY".

C1910

Post autor: C1910 » 03.11.2010, 08:45

Masz pewność 100% ,że to ktoś od nas to zrobił...? bo jak nie to nie oczerniaj kibiców ,jestem pewien ,że nikt normalny kto się mieni za kibica Radomiaka takich rzeczy by nie zrobił !

N9-radom

Post autor: N9-radom » 03.11.2010, 13:00

A uważasz że kto? Może kibice Startu Radom? Oczywiście że mam 100% pewność! Tak samo jak zajebaliście szal z grobu chłopaka z naszej ekipy. Trochę mało honorowo zaczęliście zbierać szale na dywan w następnych derbach ale hiena zawsze pozostanie hieną bez honoru!

C1910

Post autor: C1910 » 03.11.2010, 14:27

widzę ,że strach sparaliżował wam myślenie i wszędzie widzicie kibiców Radomiaka. Opanuj chłopcze emocje bo nie długo to ci się będziemy śnić po nocach hehe ja p******* co za czasy

KudłatyBorki

Post autor: KudłatyBorki » 03.11.2010, 16:02

Kibiców Radomiaka proszę i nie pisanie żadnych postów i nie kłócenie się z rywalami za miedzy .

WartaSieradz

Post autor: WartaSieradz » 03.11.2010, 19:59

Długo jeszcze bedziecie zaśmiecać ten dział? Wasz Radom nas już nie interesuje,z całym szacunkiem,ale może założycie sobie odzielny temat na polemike Radomską?

Planty

Post autor: Planty » 03.11.2010, 21:40

[link]

Hakuba

Post autor: Hakuba » 04.11.2010, 14:49

Składacie wieniec przy pomniku Czerwca 76 a palicie szalik Radom 76? Nie rozumiem troche...

Harcosok

Post autor: Harcosok » 04.11.2010, 22:44

wybiera się Radomiak do Łodzi na SMS????

rek(S)io

Post autor: rek(S)io » 04.11.2010, 22:47

przyjdź na mecz albo wyślij sms-a to się dowiesz

Jarząbek

Post autor: Jarząbek » 05.11.2010, 01:57

Hakuba pisze:Składacie wieniec przy pomniku Czerwca 76 a palicie szalik Radom 76? Nie rozumiem troche...
podnieś d*** zobacz co się dzieje na podwórku....

ffp

Post autor: ffp » 06.11.2010, 18:50

Broń Radom-Legionovia

Nas dziś u siebie w Kozienicach ok 50 (w tym 15 Powiślanka-dziękówa). Mieliśmy 2 flagi, doping nie najlepszy. Gości 0. Przy okazji chciałbym sprostować farmazona puszczonego w neta o rzekomym rozgonieniu nas na stadionie przez (L). Nic takiego nie miało miejsca.

Grafi

Post autor: Grafi » 08.11.2010, 15:24

Wszystkich tak zagorzale wypowiadających się kibiców Radomiaka zapraszam na nasze forum! skończcie pisanie na tym forum! większość z Was robi wstyd Nam takimi postami! pie*dolmy to co piszą farmazoniarze...
deRRby Wasze(piłkarsko) miasto Nasze! TYLE W TYM TEMACIE!

Belfast_pl

Post autor: Belfast_pl » 08.11.2010, 16:15

Grafi pisze:Wszystkich tak zagorzale wypowiadających się kibiców Radomiaka zapraszam na nasze forum! skończcie pisanie na tym forum! większość z Was robi wstyd Nam takimi postami! pie*dolmy to co piszą farmazoniarze...
opóźnioną masz reakcje chłopie hehe a swoją drogą największy wstyd robisz TY, koniec
Tam, gdzie prosty błąd liczy się za zbrodnię, tam zbrodnie są jedynie błędami.

Grafi

Post autor: Grafi » 10.11.2010, 14:19

Belfast_pl pisze:
Grafi pisze:Wszystkich tak zagorzale wypowiadających się kibiców Radomiaka zapraszam na nasze forum! skończcie pisanie na tym forum! większość z Was robi wstyd Nam takimi postami! pie*dolmy to co piszą farmazoniarze...
opóźnioną masz reakcje chłopie hehe a swoją drogą największy wstyd robisz TY, koniec
Znasz mnie że gadasz głupoty? nie, to zciśnij dziurę ;)

z Naszego forum :
[link]

tyacojestwolne

Post autor: tyacojestwolne » 10.11.2010, 14:31

był Radomiak w poprzedni weekend w Łodzi ?

Grafi

Post autor: Grafi » 10.11.2010, 15:51

tyacojestwolne pisze:był Radomiak w poprzedni weekend w Łodzi ?
Tak ok. 25 osób dojeżdża na druga połowę, wygania ochronę ze stadionu, po czym wjeżdżają Ci co zawsze i wyrzucają Nas ze stadionu spisują i kamerują.

BydgoskiPatriota

Post autor: BydgoskiPatriota » 10.11.2010, 16:02

Dlaczego kibice Radomiaka w żenujących (moim zdaniem) liczbach jeżdżą na wyjazdy, na dodatek na ciekawe tereny? Biorąc pod uwagę fakt, iż na derbach pojawiło się ich ponad 1000 osób?
Polonia znaczy Polska

Grafi

Post autor: Grafi » 10.11.2010, 16:18

BydgoskiPatriota pisze:Dlaczego kibice Radomiaka w żenujących (moim zdaniem) liczbach jeżdżą na wyjazdy, na dodatek na ciekawe tereny? Biorąc pod uwagę fakt, iż na derbach pojawiło się ich ponad 1000 osób?
Jest wiele powodów. Większość klubów robi nam problemy i piszą że nas nie wpuszczą, wymyślają mecze bez publiczności itp. np.

mecz Ursus - RADOMIAK - na liście wiele osób wpisanych, załatwione wszystko czym jedziemy itp. a tu nagle informacja że nas nie wpuszczą, więc pojechali najwierniejsi

drugi mecz to Ceramika-RADOMIAK - to samo wiele osób zapisanych i znów pisemko przyszło z Opoczna że mecz bez publiczności jak się okazało mecz przeniesiono na dzisiaj(środa godzina.13) i dopiero w poniedziałek ludzie się
dowiedzieli że Nas wpuszczą i znów pojechali Ci co załatwili sobie wolne w pracy itp.

Drugi problem był z przewoźnikami, nikt nie chciał nam autokarów wynajmować(w chwili obecnej jest podpisana ugoda z jednym z Radomskich przewoźników).

hoolsik

Post autor: hoolsik » 10.11.2010, 17:24

Grafi pisze:
BydgoskiPatriota pisze:Dlaczego kibice Radomiaka w żenujących (moim zdaniem) liczbach jeżdżą na wyjazdy, na dodatek na ciekawe tereny? Biorąc pod uwagę fakt, iż na derbach pojawiło się ich ponad 1000 osób?
Jest wiele powodów. Większość klubów robi nam problemy i piszą że nas nie wpuszczą, wymyślają mecze bez publiczności itp. np.

mecz Ursus - RADOMIAK - na liście wiele osób wpisanych, załatwione wszystko czym jedziemy itp. a tu nagle informacja że nas nie wpuszczą, więc pojechali najwierniejsi

drugi mecz to Ceramika-RADOMIAK - to samo wiele osób zapisanych i znów pisemko przyszło z Opoczna że mecz bez publiczności jak się okazało mecz przeniesiono na dzisiaj(środa godzina.13) i dopiero w poniedziałek ludzie się
dowiedzieli że Nas wpuszczą i znów pojechali Ci co załatwili sobie wolne w pracy itp.
Drugi problem był z przewoźnikami, nikt nie chciał nam autokarów wynajmować(w chwili obecnej jest podpisana ugoda z jednym z Radomskich przewoźników).

Pytanie do Ciebie dla czego wypisujesz sie o Radomiaku jak ty jestes z Szydłowca i co ty piszesz ze wiele klubow jak tylko 2 i to jest dla Ciebie wytlumaczenie ze nie jezdzicie na wyjazdy. Jakos inne kluby nie zwazaja na zakazy i zamkniete sektory gosci. Dla mnie jestes chłopkiem ktory siedzi non stop przed komputerem.

Forever Oldskool!

Post autor: Forever Oldskool! » 10.11.2010, 17:29

Liczby są jakie są, możecie sobie gdybać, wysnuwać domysły, oceniać, kropkować itd.
Ty Grafi odejdź od komputera i usiądź na d****.
W Łodzi było nas 25, dziś na Ceramice 60 z dobrym dopingiem.

BydgoskiPatriota

Post autor: BydgoskiPatriota » 10.11.2010, 19:45

Dziękuję za odpowiedzi. Wasza postawa wyjazdowa pozwala na surową ocenę. Jako kibic swojego klubu nie mam styczności z ekipą Warchołów (żeby nie było, że się napinam), aczkolwiek chyba po waszym potencjale można spodziewać się dużo więcej. Być może w Radomiu wasza dominacja jest niepodważalna, ale jako reprezentanci własnego miasta na tle Polski wypadacie naprawdę blado. A więc mam prawo snuć domysły, iż na derbach Radomia nabiliście sobie frekwencję osobami ciekawymi widowiska (wszak to było głośne wydarzenie), podążającymi za modą albo chociażby "derbowiczami". W sumie to z takimi przypadkami można spotkać się w całym kraju. Próbuję po prostu powiedzieć, że derby już dawno minęły, pokazaliście się w dobrej liczbie i pomyślałem, że ruszycie na pełnej kurwie, na w sumie niedalekie wyjazdy oraz pokażecie się z dużo lepszej strony niż w poprzednich latach. Cóż, pomyliłem się. Może innym razem, czego wam życzę ;)
Polonia znaczy Polska

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 10.11.2010, 19:56

Liczba na wyjeździe oprawy i wielkość młyna zależne są od wyników sportowych. Takie są realia. Pamiętasz bydgoski bandyto jak wyglądały takie ekipy jak Jagiellonia, Korona czy Lechia Gdańsk, gdy grały w w niższych ligach? Ludzie z miasta sympatyzowali z klubami ale na stadion, czy wyjazd jeździli nieliczni.
Obrazek

idraulico

Post autor: idraulico » 10.11.2010, 22:58

cwaniak z PKSu pisze:Liczba na wyjeździe oprawy i wielkość młyna zależne są od wyników sportowych. Takie są realia. Pamiętasz bydgoski bandyto jak wyglądały takie ekipy jak Jagiellonia, Korona czy Lechia Gdańsk, gdy grały w w niższych ligach? Ludzie z miasta sympatyzowali z klubami ale na stadion, czy wyjazd jeździli nieliczni.
Przepraszam, ale czy Lechia wygladala blado grajac w nizszych ligach?

http://lechia.net/200912301197/kibice/k ... -wyjazdach
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/

BydgoskiPatriota

Post autor: BydgoskiPatriota » 10.11.2010, 23:42

cwaniak z PKSu pisze:Liczba na wyjeździe oprawy i wielkość młyna zależne są od wyników sportowych. Takie są realia. Pamiętasz bydgoski bandyto jak wyglądały takie ekipy jak Jagiellonia, Korona czy Lechia Gdańsk, gdy grały w w niższych ligach? Ludzie z miasta sympatyzowali z klubami ale na stadion, czy wyjazd jeździli nieliczni.
Otóż widzewski bandyto, jeszcze parę - kilkanaście lat wstecz na wyjazdy jeździła garstka ludzi praktycznie z każdej ekipy... Nikt nie przykładał do tej kwestii większej uwagi. Dzisiaj mamy nieco inne realia i dla zdecydowanej większości rzeszy kibicowskiej jest to jeden z najważniejszych, jeśli nie najważniejszy element świadczący o sile danej ekipy. Oczywiście, że wiem, iż dzięki sukcesowi sportowemu frekwencja rośnie w górę, dołączają nowe twarze, jest większa mobilizacja etc. Chciałem jedynie przekazać (jak to wyraźnie ująłem w 3 ostatnich zdaniach poprzedniego posta), że Radomiak na tyle zaskoczył mnie na derbach, iż spodziewałem się pewnego przełomu w charakterze ich wyjazdów, jak na okazany potencjał w meczu z Bronią przystało.
Polonia znaczy Polska

Hakuba

Post autor: Hakuba » 11.11.2010, 01:43

Ej ludzie to jest sroda.Godz 13. Kazdy moze sie zwolnic z pracy,ze szkoły i kazdy moze jechac.Troche pomyslcie.Jak na taka godz i dzien tyg to 60 os dobra liczba i tyle.Mozecie gadac na Radomiak ile wlezie,ale jak byscie grali najpierw w IV teraz w III drugi sezon i popadli byscie w taki marazm to ciekawe jakie wy mielibyscie liczby.Uwierzcie ze Radomiak nie jest taki słaby, a ze inne okolicznosci przeszkadzaja w działalnosci kibicowskiej to inny temat.

Cera-mika

Post autor: Cera-mika » 11.11.2010, 10:51

Co z tego że środa, że godz. 13? Broń była u nas także w środę. Wypadli bardzo podobnie, a nawet bym rzekl że nieco lepiej. Powiesili swoja duza flage, a Radomiak cos bardzo małego (fc Iłża?). Broń we wrześniu określiła sie na 50 osob, i optycznie bylo ich ciut wiecej niz Radomiaka. Zielonych oceniam na 40-45os. Spodziewalismy sie duzo wiecej po tym meczu. Goscie dostali limit 200 miejsc. Akurat na meczu w Opocznie nie potwierdzily sie dysproporcje, jakie podobno panuja w Radomiu.
Opoczno na zawsze z Widzewem!

ODPOWIEDZ