Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

modest

Re: Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

Post autor: modest »

milan club polonia pisze:http://www.zw.com.pl/artykul/526850_Pol ... rnika.html
Kilkuset fanów Polonii pojawiło się w sobotę pod stołecznym ratuszem, by domagać się nowego stadionu. W tym samym czasie trzy razy liczniejsza grupa zwolenników Legii postanowiła popierać budowę mostów, dróg i przedszkoli. Na miejsce dotarli uzbrojeni policjanci i oddział funkcjonariuszy na koniach.
Mniej liczna grupa fanów Polonii zapowiedziała tam demonstrację w sprawie budowy nowego stadionu dla ich drużyny.
Kilka raz liczniejszy tłum kibiców Legii przyszedł na pl. Bankowy z hasłami: "Prosta matematyka - most dla stolicy zamiast remontu kurnika", " Lepszy wybieg w zoo dla słoni, niż trybuna dla Polonii", "Trzeba mostów, dróg, przedszkoli - Warszawa Polonia... ignoruje!" czy "Chcecie stadionu nowego, piszcie do Grodziska Mazowieckiego".

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,85583 ... cznym.html
Około tysiąca kibiców Polonii przyszło w sobotnie popołudnie pod warszawski ratusz, domagając się od władz miasta rozbudowy stadionu przy Konwiktorskiej. Przeciwni temu pomysłowi są fani Legii, których około 700 uczestniczyło w kontrmanifestacji.

ile artykułów tyle liczb ale i tak każdy wrzuci co mu pasuje :)
iparts.pl
dzydzydzydzy

Post autor: dzydzydzydzy »

A po co Legii stadion na trzydzieści parę tysięcy skoro teraz nie zawsze jest komplet?
Spokojnie, po otwarciu czwartej trybuny ceny zostaną odpowiednio obniżone i będzie chodzić regularnie blisko 30 tys. Na K6 już raczej nie ma czego obniżać (kamienna - 10 zł, ulgowy - 5, dla porównania na Żyletę 35/28).

A co do ciszy i spokoju to co miało być, jak na Andersa/Muranowskiej/w metrze gdańskim 15 minut po zakończeniu manifestacji nie było nikogo w waszych barwach. Poza tym odpowiednia eskorta załatwiona przez waszych ludzi u policji zrobiła swoje.

A jaki sens ma spieranie się o liczby na wczorajszym marszu to juz napisał (L)olek.
giocare

Post autor: giocare »

Co za różnica czy Polonii było 1000 czy 1500 osób ? Słabo słyszalnej Legii i tak było dwa razy mniej ale tak naprawde kogo mógł obchodzić ich marsz (zresztą wielu legionistów zbojkotowało ich manifestację bo to zwyczajny bezsens).
tatapsychopata

Post autor: tatapsychopata »

giocare pisze:Co za różnica czy Polonii było 1000 czy 1500 osób ? Słabo słyszalnej Legii i tak było dwa razy mniej ale tak naprawde kogo mógł obchodzić ich marsz (zresztą wielu legionistów zbojkotowało ich manifestację bo to zwyczajny bezsens).
Dokładnie, c*** ze stadionem. Najważniejsze, że gdzieś tam Legie udało się przekrzyczeć...
giocare

tatapsychopata pisze:
giocare pisze:Co za różnica czy Polonii było 1000 czy 1500 osób ? Słabo słyszalnej Legii i tak było dwa razy mniej ale tak naprawde kogo mógł obchodzić ich marsz (zresztą wielu legionistów zbojkotowało ich manifestację bo to zwyczajny bezsens).
Dokładnie, c*** ze stadionem. Najważniejsze, że gdzieś tam Legie udało się przekrzyczeć...
Nie zrozumiałeś. Bezsens to manifestacja legionistów. Stadion dla Polonii jak najbardziej się należy.
Intensywny

Post autor: Intensywny »

giocare pisze:
tatapsychopata pisze:
Nie zrozumiałeś. Bezsens to manifestacja legionistów. Stadion dla Polonii jak najbardziej się należy.
A powiesz mi z jakiej paki wam się należy? Za co niby?
giocare

Intensywny pisze: A powiesz mi z jakiej paki wam się należy? Za co niby?
Widzę że bardzo nie w temacie jestes ale ci odpisze: Chociażby dlatego że w podziale kasy podatników na inwestycje sportowe w Warszawie musi być sprawiedliwość. Sytuacja gdy jeden klub dostaje na budowe obiektu 500 balonów a drugi jedynie 40 jest nienormalna.
Viclav

Post autor: Viclav »

W takim razie Hutnikowi czy Drukarzowi też się należą stadiony, i to bardziej niż KSP. Mniejsze kluby na dzielnicach przynajmniej są warszawskie, więc pieniądze z kasy Warszawy wydają się być dosyć logiczne. Natomiast becel Warszawiaków dla klubu z Grodziska Wielkopolskiego to dla mnie bezsens. Zróbcie może jeszcze manifę pod ratuszem Gdańska czy Poznania, ta sama paranoja.

Jeszcze taka ciekawostka z LegiaLive.pl:
Jak już wcześniej informowaliśmy, zawiązany został Społeczny Komitet na rzecz Budowy Wielopoziomowego Parkingu na Konwiktorskiej 6. "W ścisłym centrum stolicy mamy do czynienia z poważnym deficytem miejsc parkingowych. Skoro pod tym adresem nie urzęduje już żaden z warszawskich klubów sportowych, warto lobbować za wykorzystaniem tej parceli z pożytkiem dla mieszkańców miasta" - tłumaczą przedstawiciele komitetu.
Intensywny

@Giocare
Podaj kilka poważnych argumentów, bo tylko się ośmieszasz. Masz tu ciekawy artykuł na temat naszej dyskusji. http://www.weszlo.com/news/5737 Jeśli wam należy się stadion, bo My dostaliśmy to ja poproszę nową siedzibę firmy.
ITI WON

Post autor: ITI WON »

cena sławy:)
strona-praska jest z Legii jakby co i pisał o aktywności KSP na Muranowie podczas i po manifestacji.
jednym słowem wieczór bardzo udany czekamy na więcej waszych manifestacji!!!!
ps. pozdrownienia dla fotogenicznych:) i maliny:) i całej reszty crejzoli:)
Intensywny

giocare pisze: Najpierw czekam na twoje poważne argumenty bo jak na razie to zwykłe lanie wody i plątanie się w zeznaniach. Raz słyszę że waszym zdaniem szkoda pieniędzy na modernizacje stadionu Polonii bo ważniejszy jest wybieg dla słoni i budowa przedszkola a za moment słyszę że jestescie za budową nowego stadionu dla Hutnika. Zero w tym logiki a wiele takiej dziecinnej przekory, dlatego też nie dziwi fakt że wiekszość ludzi od was zwyczajnie olała waszą nie trzymającą sie kupy kontrakcję.
Ja Ciebie poprosiłem o poważne argumenty, więc nie odwracaj kota ogonem tylko je podaj.
K_89

Post autor: K_89 »

giocare pisze:Najpierw czekam na twoje poważne argumenty bo jak na razie to zwykłe lanie wody i plątanie się w zeznaniach. Raz słyszę że waszym zdaniem szkoda pieniędzy na modernizacje stadionu Polonii bo ważniejszy jest wybieg dla słoni i budowa przedszkola a za moment słyszę że jestescie za budową nowego stadionu dla Hutnika. Zero w tym logiki a wiele takiej dziecinnej przekory, dlatego też nie dziwi fakt że wiekszość ludzi od was zwyczajnie olała waszą nie trzymającą sie kupy kontrakcję.
Z drugiej strony jeżeli Waszym koronnym argumentem jest brak sprawiedliwości dla Polonii, bo też jest w Warszawie i ma kibiców. To w takim razie by było w 100% sprawiedliwie, należałoby także postawić nowy stadion Hutnikowi czy Olimpii. Jako jeden ze strażników sprawiedliwości, chyba przyznasz mi rację. :)
twardasztuka

Post autor: twardasztuka »

Okiem obiektywnym i neutralnym.
Manifestacja na + dla Polonii. Pokazali się w dobrej liczbie (jak na moje oko 900 osób) ,przedstawili postulaty ,rozgłos w mediach był. O to zapewne chodziło. Ze strony Legii działania niezrozumiałe w konsekwencji dające korzyści Polonii bo rozgłos w mediach był o wiele większy niż pewnie zakładano (to w mediach Legia figurowała jako Ci źli). Relacja na legialive.pl to jakaś kpina zakładająca że czytający to idioci (po komentarzach można dojść do wniosku że to prawda).

Panie Foxx
Nie chcę się wtrącać ale odgrzewanie starych kotletów jest moim zdaniem dziwne. Podejrzewam że z życiorysu Legii też można wyciągnąć takie kwiatki ,pytanie tylko po co ? Żeby dowalić komuś na internecie ? Zresztą wiele osób zdążyło już sobie wyrobić odpowiedni pogląd (czyt. nie wszystko co mówi Legia to prawda) na pewne sprawy dotyczące Legii i Polonii.
ITI WON

jesteś kuresko obiektywny szczególnie jak spraszasz gości z KSP na mecze Elany, a ostanio byłeś na Bytomiu:)
no chyba, że w AKujawskim są jeszcze jakieś inne jednostki które interesują się życiem kibicowskim stolicy:):):
Ochroniarz

Post autor: Ochroniarz »

ITI WON pisze:jesteś kuresko obiektywny szczególnie jak spraszasz gości z KSP na mecze Elany, a ostanio byłeś na Bytomiu:)
no chyba, że w AKujawskim są jeszcze jakieś inne jednostki które interesują się życiem kibicowskim stolicy:):):
Tak są inne jednostki, które interesują się życiem Dumy Stolicy. Ty kolego za to jesteś obiektywny w c***.
K6_ON_TOUR

Post autor: K6_ON_TOUR »

Widzę, że konkretna napinka trwa w najlepsze:)

Wrzucam jeszcze video z marszu kibiców, których nie ma:)

http://www.youtube.com/watch?v=NPPKTKi26Qw

A tutaj jeszcze jedna fotka spod wieżowca Peugeota pokazująca jedyne poważniejsze starcie tego dnia. Kto pali wroty widać dokładnie :)

http://i52.tinypic.com/19loj.jpg
K_89

Post autor: K_89 »

Szkoda że nikt nie miał tyle do powiedzenia, gdy swoją kontrmanife zrobił Widzew, przeciwko przekazania publicznych pieniędzy na spłatę długów ŁKS-u. Nikt też nie miał wątpliwości, że jedynie o co chodziło widzewiakom, to stan kasy miejskiej :))))) Wtedy sprawa była znacznie poważniejsza, gdyż jak wiadomo nie chodziło o głupi stadion, a dalszą egzystencje klubu. No ale cóż, widocznie rozwój alternatywy dla złej Legii dla niektórych kibiców z kraju, jest bardzo pożądany. Od razu przypomniały mi się pełne entuzjazmu głosy sprzed 10 lat o tym, że po zdobyciu mistrzostwa w ciągu 5-6 staną się dla nas równorzędnym przeciwnikiem :))) A wyszło jak zwykle.

To tak dla zakończenia tej dennej dyskusji, z mojej strony EOT. Jeżeli ktoś chcę dalszych rozkminek zapraszam na priv.
Intensywny

K6_ON_TOUR pisze:\

A tutaj jeszcze jedna fotka spod wieżowca Peugeota pokazująca jedyne poważniejsze starcie tego dnia. Kto pali wroty widać dokładnie :)

http://i52.tinypic.com/19loj.jpg
Możesz mi powiedzieć kto pali wroty? Pytam poważnie, bo ja widzę z prawej strony biegnącą Legię, po lewej kilka osób z Polonii.
K6_ON_TOUR

To informuję, że z prawej strony biegnie Polonia, która nie szła w kordonie i wyleciała z osiedla. Chyba nie jesteś z Mokotowa jak swoich kolegów z dzielnicy nie poznajesz przy takim zbliżeniu :)
Foxx

Post autor: Foxx »

No przecież wiemy, że "przypadkowe" osoby w żadnym razie trafiane być nie mogą :) (zwłaszcza odkąd "Selekcjoner" stwierdził, że cały czas dojeżdżacie ludzi z TB i T97 :). Właśnie dlatego ustaliliśmy, że nie będzie tu naszej relacji, bo spodziewaliśmy się dokładnie takich motywów, które w tym temacie padły :)

Na miejscu byli ludzie z różnych klubów i mają własne wrażenia, których na k.net nie zmienicie :)
K6_ON_TOUR

My wiemy swoje, oni swoje więc niepotrzebnie się Kozi spinasz. Są zdjecia i filmy więc każdy może sobie wyrobić swoje zdanie.
Foxx

Zdjęcia - złote słowa :) Polska Agencja Prasowa:

http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/ ... m,zid.html

Z mojej strony to wszystko.

PS K6, a cóż poradzić, skoro tylko w sobotę w dwóch miejscach miasta po zwróceniu się o pomoc do wiadomych, czarne szaliki wróciły do pierwotnych właścicieli? Oczywiście to były osoby "przypadkowe" (jakże by inaczej) - to jednak niczego nie zmienia. Taki laif.
K6_ON_TOUR

Foxx pisze:PS K6, a cóż poradzić, skoro tylko w sobotę w dwóch miejscach miasta po zwróceniu się o pomoc do wiadomych, czarne szaliki wróciły do pierwotnych właścicieli? Oczywiście to były osoby "przypadkowe" (jakże by inaczej) - to jednak niczego nie zmienia. Taki laif.
Nawet sobie nie zdajesz sprawy, ile razy my musieliśmy palić wroty gdy oczywiście "przypadkowe" osoby z Legii, wołały o pomoc wiadomo kogo po stracie szaliczka :)
O..

Post autor: O.. »

Przestańcie już gadać kto kogo i gdzie. Manifestacje się skończyły, kto był ten wie, kto nie był widocznie go to nie interesuje. Temat dotyczy "Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl" i jak osoby "walczące" nie mają do ogłoszenia jakichś dalszych kroków walki to niech zapanuje cisza. W grudniu mecz "pseudoderbowy", na gości czeka 1400 biletów i multum barw do dalszego krojenia.
Henderson

Post autor: Henderson »

Nie jestem z Warszawy, nie interesuje mnie los tych ekip- to tytułem wstępu...Chodzi mi tylko o to że dziwnie porównywać Hutnika do Polonii, i mówić że skoro Polonia chce nowego stadionu to i Hutnik powinien mieć...Tylko że Polonia gra w Ekstraklasie, była niedawno mistrzem Polski, jak to się ma do Hutnika i jego 4 czy też 5 ligi?
giocare

Henderson pisze:Nie jestem z Warszawy, nie interesuje mnie los tych ekip- to tytułem wstępu...Chodzi mi tylko o to że dziwnie porównywać Hutnika do Polonii, i mówić że skoro Polonia chce nowego stadionu to i Hutnik powinien mieć...Tylko że Polonia gra w Ekstraklasie, była niedawno mistrzem Polski, jak to się ma do Hutnika i jego 4 czy też 5 ligi?
Sytuacja jest nawet bardziej groteskowa. Niby to protestowali przeciw budowie własnego stadionu, teraz protestują przeciwko budowie stadionu Polonii (bo utrzymują że wszelkie modernizacje stadionów to strata pieniędzy i wolą mosty itp.), po czym .....domagają się budowy nowego stadionu dla Hutnika ! Sami sobie zaprzeczają na każdym kroku a potem gorzkie żale na forum że postronne osoby patrzę na ich działania z politowaniem. Najważniejsze jednak że cała Polska usłyszała że Polonia potrzebuje stadionu i że w pełni na niego zasługuje.
Foxx

giocare - :)))))

Wszystko pomerdane. Protestowaliśmy przeciwko trybowi przyznania kasy na nasz stadion. Udało się mocno ograniczyć zakontraktowane dla ITI powierzchnie komercyjne. Dzisiaj protestujemy przeciwko rozbudowie stadionu Groclinu w Warszawie - wszak już jeden jest w Grodzisku. Gdy Polonia jeszcze istniała, jej stadion - jak padło w tym temacie - został już raz za miejskie - czyli również nasze - pieniądze zmodernizowany. Stadion Legii w tym czasie się rozpadał.

Hutnikowi, jako klubowi z Warszawy, należy się modernizacja i wszystko :)
Foxx

nowy80 pisze:@Foxx

Tak samo honorowo postąpiliście gdy trzeba było uprzątnąć stadion dla ITI po meczu z Den Haag oraz gdy zostawiliście z zakazem "Starucha".
Jak to mówią "od zakochania jeden krok".
:))) Wiesz może kto prowadził doping na tym meczu? :)))
Jeżeli waszym jedynym argumentem jest Groclin, DyskoPolo itp. to na prawdę gratuluję. :)
Nie jedynym, raczej jednym z wielu -ale dziękuję :)
Co do samego marszu pokazał że kibice Polonii są i to co roku co raz więcej, a postawa "fanów" Legii tylko pomogła w promocji ich problemu.
Tak, oczywiście - wystarczy przeczytać wrzucone tu relacje z portali :)
PS. Nie dziwię się Foxx-ie że nie chcieli Ciebie na LL ;)
O, to jakaś nowość. Możesz coś więcej? Nalegam na konkrety :)))
O..

Post autor: O.. »

nowy80 pisze:@Foxx

Tak samo honorowo postąpiliście gdy trzeba było uprzątnąć stadion dla ITI po meczu z Den Haag oraz gdy zostawiliście z zakazem "Starucha".
Jak to mówią "od zakochania jeden krok".

Jeżeli waszym jedynym argumentem jest Groclin, DyskoPolo itp. to na prawdę gratuluję. :)

Co do samego marszu pokazał że kibice Polonii są i to co roku co raz więcej, a postawa "fanów" Legii tylko pomogła w promocji ich problemu.

PS. Nie dziwię się Foxx-ie że nie chcieli Ciebie na LL ;)
Sorry ale nie wytrzymałem. Gamoniu stadion nie został uprzątnięty dla ITI tylko dla Wojtka, bo zamiast płacić zewnętrznej firmie jak ma to miejsce po zwykłych meczach zrobili to kibice, by więcej pieniędzy trafiło na cel na który został zorganizowany ten mecz. O to czy Staruch został zostawiony sam sobie czy nie się bój. Zapewne po meczu z Lechem byłeś w grupie tych wielu osób które dojebywały się do NS o to, że po raz kolejny nie ma oprawy. Każdy powód by "do...walić" Legii dobry. Mówi się "DO zakochania jeden krok" ale sądząc po reszcie postu nie ma co oczekiwać od Ciebie mądrości. Co do bytności Polonii, to co to nie miało się dziać po roku 2000, gdy zdobyli mistrzostwo. Tekst "w Warszawie nie ma Polonii" odnosi się do aktywności na mieście, a nie jakiejś zbieraniny fetujących Smolarka, których jak trzeba pojechać 300 km to wielu nie ma. Argumentów nie potrzebujemy, ot taka zachcianka, a jak komuś nie pasuje, to niech nam... pobrudzi kurtkę. Pa
ITI WON

"atak w 10-15osób" - jurij wczoraj o 21
no chyba, że posądzasz, że Foxx podaje się za polonistę i pisze z konta jurijego:)

coś nie zabardzo ma jechane, skoro biegał na marszu z megafonem, chyba, że coś mi się przesłyszało:)

sądzę, że tematu nie ma już po co kontynuować bo wszystko zostało już napisane, my wiemy swoje, wy swoje, wszystko weryfikuje Warszawska ulica, a to co tutaj piszemy to przypomina czasami dzieci w piaskownicy.
zresztą czas pokaże, kto ma rację.
giocare

Foxx pisze: Wszystko pomerdane. Protestowaliśmy przeciwko trybowi przyznania kasy na nasz stadion. Udało się mocno ograniczyć zakontraktowane dla ITI powierzchnie komercyjne.
Gdyby kluby miały budować stadiony za własne pieniądze to nie powstałby żaden z nowo powstałych obiektów a jedynie Narodowy. Nikt nie zainwestuje w obiekt nie mając prawa do gruntu ale pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy :) Z tej perspektywy, protestowanie przeciwko budowie stadionu przez ludzi, którzy mówią o sobie, że są kibicami tego klubu było najbardziej efektownym strzeleniem sobie w stopę. Kontrowersje natomiast budzi kwota (pół miliarda!) przekazana ze środków miejskich tylko JEDNEMU klubowi (wszak informuję Cię że w Warszawie jest ich kilka ale to też trzeba tu najpierw mieszkać żeby o tym wiedzieć :) !!!
Foxx pisze: Dzisiaj protestujemy przeciwko rozbudowie stadionu Groclinu w Warszawie - wszak już jeden jest w Grodzisku. Gdy Polonia jeszcze istniała, jej stadion - jak padło w tym temacie - został już raz za miejskie - czyli również nasze - pieniądze zmodernizowany. Stadion Legii w tym czasie się rozpadał.
Nie potrafisz wejść na poziom rzeczowej argumentacji ale z drugiej strony najpierw musiałbyś jakieś argumenty posiadać. Przedwczoraj protestowaliście przeciwko własnemu stadionowi, wczoraj przeciwko stadionowi Polonii Warszawa, dzisiaj przeciwko stadionowi Groclinu a jutro co będzie ? kolejny protest przeciwko budowie jakiegoś stadionu? :))))

Foxx:
"Hutnikowi, jako klubowi z Warszawy, należy się modernizacja i wszystko :)"

A właśnie , zatem przede wszystkim powinieneś wiedzieć że jego tereny pozostają w wieczystym użytkowaniu miasta stołecznego Warszawa (własność skarb państwa) a więc również tutaj wchodziłoby w grę tylko partnerstwo publiczno prywatne... a zatem co ? W perspektywie kolejny wasz protest ;) z tym że wtedy to by była jeszcze większa błazenada z waszej strony niż w sobotę (bo przecież dopiero co byliście ZA takowym stadionem) :) Wychodzi na to Foxx że kręcisz się jak gówienko w przeręblu i sam nie wiesz czego chcesz ale to już nie mój problem.
WS

Post autor: WS »

Foxx byłeś na Palcu Bankowym?
modest

Viclav pisze:Jeszcze tylko dwa słowa sprostowania. Olejniczak owszem, był na Hutniku, ale tylko jedną połowę. Usłyszał co nieco pod swoim adresem i się zawinął :) A wy stoicie z nim i robicie sobie wspólne fotki, więc nie porównuj tych dwóch sytuacji.

przypinanie polityków klubom w większości wypadków nie ma sensu bo wiadomo, że oni o kibicach przypominają sobie zazwyczaj w czasie wyborów. Dla przykładu można podać osobę czerwonego Borowskiego, który gościł na żylecie przed wyborami prezydenckimi kilka lat temu.

Borowski aktywnie kibicuje Legii Warszawa, kibice Legii mogli go m.in. spotkać na Żylecie podczas meczu z Lechem
http://www.stadionlegii.pl/modules.php? ... &sid=10017

Czy nadal jest stałym bywalcem Żylety? Czy jak większość polityków po wyborach ma wyjebane na kibiców? Zapewne tak samo będzie w przypadku Olejniczaka który lubi pokazywać się tam gdzie są kamery.
dzydzydzydzy

Post autor: dzydzydzydzy »

mam małe pytanie - czy ten rozjebus Kamiński to ta sama osoba co Kaminero z forum wielkapolonia, która udziela się podczas organizowania wyjazdów..??
Oczywiście, to ten sam. Warto przyjrzeć się osobnikowi, który przewodniczy kibicom Polonii na marszach, oczywiście w internecie dowiadujemy się, że ,,miał ciśnięte''. A przed marszem domaga się od policji większej eskorty.

http://www.zyciewarszawy.pl/artykul/438050.html
Jacek Kamiński, kibic z fundacji Polonia 2011, popiera działania policji.
– Działania chuliganów czy bandytów stadionowych są takim samym rodzajem przestępczości jak inne. Trzeba z nimi walczyć tak samo jak ze złodziejami czy włamywaczami – mówi Kamiński.
zferajny

Post autor: zferajny »

czy można zakończyć te przepychanki słowne w tym temacie? dotyczy on modernizacji K6 i chyba nie tylko ja mam już dość czytania o politykach, w ch*j małych manifestacjach i w ch*j olbrzymich kontrmanifestacjach, wielkiej honorowej i w ogóle cudownej przedstawicielce z Ł3 i malutkiej bez honorowej i w ogóle "be" sąsiadce z K6. DZiękuje
Silver

Post autor: Silver »

Cała ta sytuacja jest przekomiczna. Koleś, który apeluje o wzmożone siły policyjne ochraniające przemarsz, idzie na czele pochodu. Bezradni Poloniści - którzy jak to ujął Selekcjoner w TMK - biją główne siły Legii (hehe) - są bezradni "no i co oni mogą zrobić?". A na końcu ten sam lider marszu gada coś o kryminale, grupka się śmieje i mu przytakuje, a tymczasem pewnie ta sama grupka trochę miesięcy wcześniej śpiewa "Benito trzymaj się". I jak tu nie nazywać kibiców KSP śmieszną ekipą? ;)
fabisiak

Post autor: fabisiak »

Manifestacje organizowała Fundacja Polonia 2011, której przedstawicielem jest Kamiński dlatego on też "prowadził" z ramienia organizatora. Naszym celem było przedstawienie naszych postulatów pod ratuszem więc wszyscy od małuch dzieci, przez kobiety, osoby starsze i wszystkie grupy kibicowskie działające na Polonii przyłączyły się do tej manifestacji bo to było w tym momencie naszym celem.
Co do obecności Olejniczaka, były osoby, które przyklasnely, były osoby które go wygwizdały ale większość go olała bo niby co mielismy zrobic? Napierdolić go? Zbluzgać? Nam by to pozytywnego nic nie dało a wręcz przeciwnie (jak widać niektóre pismaki przy tak spokojnej manifestacji próbują wyszukać jakiś zgrzytów).
Co do kontrmanifestacji. Głównymi argumentami było że Polonia K ... ,do Grodziska, i nie ma Polonii. Możecie się nie zgadzać z marnotrawieniem pieniędzy na budowe stadionu-macie takie prawo ale rozumiem, że temat Hutnika tym Waszym sprzeciwem też został zamknięty i nie będziecie mieli pretensji do miasta, że nie chcą dotować Waszych legijnych upadających sekcji.
Gratuluje też komitetowi budowy parkingu przy K6. Czy przy tym parkingu będziecie też składać wieńce i znicze z okazji rocznic Powstania Warszawskiego? Rozumiem, że ten parking będzie uświęceniem przez Was tego ważnego dla dziejów Warszawy miejsca.
Jeszcze dla wyjaśnienia informacji podawanych przez Was. Jedni piszą, że Wy jesteście rozsiani po całym bankowym a my idziemy w kordonie chronieni przez policje inni piszą, że w starciu przy wieżowcu Polonia atakuje pojedyńcze osoby. To jesteście na całym bankowym czy są to pojedyńcze osoby?
Przy każdej tego typu sytuacji (derby czy ta manifestacja) udowadnianie, że Was jest więcej a nas nie ma. Od nas nikt nie pisze, że rządzimy w Warszawie ale jak widać istniejemy.
tera-wal_wal-tera

Post autor: tera-wal_wal-tera »

fabisiak pisze:To i ja postaram się odpowiedzieć:
-co do 'przewodnika' marszu - frajer to frajer i każde tłumaczenie typu 'a co mieliśmy zrobić?' ,'to nasza wspólna sprawa' jest dla mnie śmieszne. Poszliście 'za nim'- wasza sprawa
Kamiński jest w fundacji Polonia 2011 dla jednych moze i jest frajerem, mysle ze dla wiekszosci jest bardziej dzialaczem. Probuje ogarnac wszelkie sprawy od strony klubowej w sposob formalny i dla niego wlasciwy. Nie wiem czy dzwonil na psy (myslicie ze jakby nie zadzwonil to moglibysmy sobie hasac po bankowym bez ich obecnosci). Czy zadzwonil czy nie i tak by byli bo zarowno z naszej a przede wszystkim z Waszej zostało to nagłośnione. To ze niektorzy mówią o nim "frajer" to nie znaczy, że jest frajerem. Ma inny pogląd na sprawy (tak jak napisałem działa bardziej jako działacz a nie kibic) to i tak swoje sprawy organizuje. Celem była manifestacja odnośnie naszego stadionu więc nie miał sensu żaden podział (tutaj uprzedze nadgorliwych - nie za Oleksym czy Olejniczakiem byśmy nie poszli) i żeby każdy szedł sobie (choć jak wiecie prawdopodobnie większość tych którzy uwarzają go za frajera szła w oddzielnej kolumnie)
-Grodzisk Wlkp- dokucza?, boli?, dręczy? etc.- tak ma być:)
Nie dokucza i nie boli - napisałem to w kontekscie, że oprócz Waszych wrzutów nic konkretnego z Waszej strony nie dało się usłyszeć - a moim zdaniem lepsze byłyby konkrety - ale to Wasza kontrmanifestacja
-odnośnie starcia pod błękitnym nie będę się wypowiadał bo stałem w tym momencie za kordonem 'stróżów' , ale mniej więcej w tym samym czasie kilku 'zabłąkanych' od was załapuje się na klapsy pod księgarnią i na przystanku (T) w stronę gdańskiego- ogólnie nic wielkiego
Ale chyba nikt nie twierdzil, że wyszliśmy pod błękintego bez strzału. Ja widziałem jak obrywała Legia, Ty widziałeś strzały, które wyłapywała Polonia i ok. Odnoszę się tylko do wcześniejszych wpisów, że bankowy byl opanowany przez Was a za chwile ze klapsy wylapaly pojedyncze osoby.
-kwestia że was 'nie ma' odnosi się do faktu, że po meczach u siebie w bardzo szybkim tempie znikacie z okolic stadionu i wiele osób chcących 'zobaczyć' was 'na żywo' może tak myśleć:)
Może się i rozchodzimy, ja nie pilnuje każdego. Układ sił w Warszawie wie każdy jaki jest. Więc nie dziw się, że ludzie nie chodzą w barwach do samego domu.
-Powstania Warszawskiego(i Bohaterów w nim poległych) nie ma co mieszać w tak błachą sprawę (jeden już wmieszał, a moja odpowiedź [może trochę zbyt emocjonalna] została skasowana, więc tego wątku nie poruszajmy)
Błacha ale dziwna. Z jednej stronie wieńce, znicze, koszulki a z drugiej strony projekt postawienia parkingu w tym miejscu.
Ogólnie w temacie już chyba wszystko zostało napisane, a życie 'na szlaku' zweryfikuje wszystko (mam nadzieję, ba, jestem wręcz pewny, że hajsu i pozwolenia na modernizację nie dostaniecie:) nie bo nie)
Zycie zweryfikuje wszystko. Jest Was więcej i macie większe możliwości jednak to Wy za każdym razem próbujecie to udowodniać, choć od nas nikt nie pisze inaczej

Jeszcze odnośnie tematu, że Polonii sukcesywnie modernizowano obiekt (oświetlenie, kamienna, zadaszenie głównej) a Wy prócz liftingu głównej nie dostaliście nic. Tylko Wasz stadion spełniał cały czas wymogi licencyjne a u nas wszelkie modernizacje miały doprowadzić do tego, żeby otrzymać (i to po ciężkich bojach) licencje.

Dobra, tak w skrócie:
-'przewodnik' 'udziela' się jako (jak zrozumiałem) działacz, ale wywodzi się ze środowiska kibiców, a w tymże środowisku, osobnika który prosi o milicyjną 'eskortę' nazywa się frajerem tudzież konfidentem. Dla mnie koniec tematu

-konkretów nie było bo być nie miało, mieliśmy tam być i wam podokuczać, werbalnie i nie tylko. Byliśmy, dokuczaliśmy- wystarczy

-ty tak 'poważnie' z tym parkingiem 'w tym miejscu'?:) jeśli tak to również 'poważnie' ci odpowiem- są jeszcze boiska treningowe:)

-odnośnie waszego 'pisania' o czym kolwiek to nie byłbym taki do przodu, a jako przykład podam np 'wywiad' waszego herszta w 'branżowym' pisemku (żeby nie było-nie czytałem, mam już dosyć dobrze wyrobione mięśnie brzucha:) ).

Do zobaczenia na szlaku:)
CSM1899

Post autor: CSM1899 »

Daleko mi do Legii, daleko do Polonii, ale trzeci stadion w stolicy, do tego (do)finansowany z naszych - podatników pieniędzy to byłby skandal. 100% poparcia dla przeciwników tego pomysłu, tym bardziej, że Polonia skora do popierania inicjatyw kibicowskich nigdy nie była.
Do tego jakieś śmieszne wywiady(współpraca z wyborczą, bo jaki inny klub by z tym ścierwem rozmawiał?). Dodam jeszcze kwestię braku radykalnych działań uderzających w słynnego spottersa...
modest

CSM1899 pisze: Do tego jakieś śmieszne wywiady(współpraca z wyborczą, bo jaki inny klub by z tym ścierwem rozmawiał?).
z GW może nie... ale są tacy co chętnie współpracowali nie tak dawno z dziennikarzami "tvn uwaga". Czy to mniejszego kalibru ścierwo?

pamięć krótka...
ODPOWIEDZ