Komentarze 16-17.10

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

zabijaka

Re: Komentarze 16-17.10

Post autor: zabijaka »

No ale nie uwazasz ze robi to roznice anizeli podawac ze bylo 80-90 chlopa a bylo praktycznie po rowno.
iparts.pl
airmax360

Post autor: airmax360 »

przybranie na wadze? a to dobre
z naszej strony normalne chlopaki zadnych 2 metrowych koksów, bo takich nie ma u nas... z waszej strony skład wizualnie dobry

masz liczby podane więc nie wiem po co sie ciśnieniujesz.. wystawienie Koronie skończ chłopie i ochłoń.

Przeliczyliscie się poprostu i tyle byliście w 3-4 ekipy ustaleń nie było na liczby tylko na bandy, a powiedzielismy że jedziemy w ok 50 osób, was 7 aut i 2 mniejsze busy.
Jakbyście się wszyscy postawili różnie mogło by być, ale jak z 50 os postawiła się grupa po prawej ok 30 os a reszta uciekła, to miejcie już tylko do siebie pretensje i wyciągajcie wnioski.

NIKOGO NIKOMU NIE WYSTAWILIŚMY
gryfslupsk*

Post autor: gryfslupsk* »

skoro umawialiście się Ceramika,Granat, Star - Naprzód a wzięliście ze sobą Koronę to zrobiliście frajerski numer i jeszcze próbujecie się wypierać ?
airmax360

Post autor: airmax360 »

Umawiana była z Ceramika i Granatem nikt nie mówił o Starze (który najwięcej ale ma) z Kielc było 15 os jako obserwatorzy, a że ciśnienie było duże - przez czekanie i czekania na walke, to nie wytrzymali cisnienia i ruszyli razem z nami.
kibicTurysta

Post autor: kibicTurysta »

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /383531552
Funkcjonariusze chcieli skierować autobusy na inną trasę - nie spodobało się to jadącym nimi kibicom z Łodzi.
i dobrze, to kibole ŁKSu płaca przewoznikowi i oni ustalaja trase wyjazdu za ktory zaplacili, psy nie maja prawa ustalac trasy po swojemu
kibicTurysta

Post autor: kibicTurysta »

Fisk

Post autor: Fisk »

Jechanie Nas od rur i frajerów jest troche nie na miejscu z Waszej strony koledzy ze Starachowic.
Ugadywana była w piątek walka spontaniczna NAPRZÓD vs CERAMIKA/GRANAT (KLUBOWE)
na trasie, wyszła walka bandami ustalona ostatecznie w niedziele do której byliście dobrze przygotowani.
Powiedzieliśmy że będziemy w ok 10 aut, byliśmy w aut 11 w tym 9 ososbowe.
Nas 42 i 15 os dojechało z Kielc jako obserwatorzy całego zajścia - ale włączyli się do walki bo
ciśnienie było tak duże spowodowane tym że mieliśmy się spotkać w okolicach Jędrzejowa, a ostatecznie pojechaliśmy 70 km
w Waszą strone i głównie tym ze czuliśmy krzywy numer z Waszej strony i większą liczbę niż podaliście.
To nie nasza wina, że z Waszej 50 osobowej wyselekcjonowanej bandy 3-4 różnych ekip postawiło się 30 osób - głównie prawa strona,
a zawodnicy z lewej zawineli do fur i lasu. Jakbyscie tą walke wygrali, to nie napisalibyście złego słowa na Nas, pech chciał że
akurat górą tego dnia byliśmy My! Nie ma mowy o katowaniu jakims gdzie takie słuchy krążą możliwe, że jakieś przekopy byly ale jak
ktoś widział z decyzyjnych osób, to reagował odrazu. Po walce były przybite piony z osobami, które walczył y i powiedzieli, że było
wszystko OK - więc widze, że każda ze stron waszej koalicji widzi temat inaczej. Rozkminiajcie sobie teraz Wy kto i czemu zawinął
się wiedząc na co jedzie. Zlekceważyliście Nas i takie są tego skutki.
pyjter1920

Post autor: pyjter1920 »

Piszę jako kibic Ruchu, który wczoraj był na meczu z Cracovią. Około godziny przed meczem, na trybunie za bramką( z naszej perspektywy po lewej od młyna Cracovii) pojawiła się flaga Izraela, dość sporych rozmiarów, ( na stadionie było może wtedy 1,5 tys. kibiców pasów) która zniknęła po około 10 minutach. i tutaj moje pytanie: Czy była to jakaś prowokacja ze strony Wisły? czy ową flagę wywiesił jakiś kibic Craxy? Pytanie bez żadnej prowokacji - niestety mam jedynie zdjęcie z komórki, dość słabej jakości, więc nie nie ma sensu wrzucać jej na forum.
Reda

Post autor: Reda »

pytanie do Lechii:
to normalne ze ochrona zwija u was flagi? pytam serio, bez napinki.
starannie wykonany transparent sopotu, oprawy slabe moim zdaniem.
byly przeblyski pustych krzesel u was na trybunach
__DarkLG__

Post autor: __DarkLG__ »

serek_wiejski

Post autor: serek_wiejski »

Odnośnie zatrzymania ŁKSu - z jakiej paki psy konfiskują rękawice czy ochraniacze? Przecież jadąc na mecz można mieć coś takiego (powiedzmy, że z treningu) i nic im do tego.
ojejku

Post autor: ojejku »

http://i55.tinypic.com/6du7gx.png

najlepsze zdjecie piątkowej oprawy Widzewa
gat

Post autor: gat »

fannnn pisze:
Reda pisze:pytanie do Lechii:
to normalne ze ochrona zwija u was flagi? pytam serio, bez napinki.
starannie wykonany transparent sopotu, oprawy slabe moim zdaniem.
byly przeblyski pustych krzesel u was na trybunach
to nie ochrona tylko ultrasi (ubrani w te odblaskowe kaftaniki). puste na dole zawsze są bo za dwumetrowym płotem owieszonym flagami nic nie widać i wszyscy stoją na schodach i na koronie. sektorówka Lechii ta większa całkiem fajna, mniejsza taka sobie, Arki ta druga w miare ok, ale po tej pierwszej rozbrzmiały salwy śmiechu na sektorach Lechii i szydera z Arki poszła na całego.
To super ze poszła taka szydera, zawsze cenimy wasze specyficzne poczucie humoru heh co nie zmienia faktu ze prezentacja was zjedliśmy.
wshgns

Post autor: wshgns »

pyjter1920 pisze:Piszę jako kibic Ruchu, który wczoraj był na meczu z Cracovią. Około godziny przed meczem, na trybunie za bramką( z naszej perspektywy po lewej od młyna Cracovii) pojawiła się flaga Izraela, dość sporych rozmiarów, ( na stadionie było może wtedy 1,5 tys. kibiców pasów) która zniknęła po około 10 minutach. i tutaj moje pytanie: Czy była to jakaś prowokacja ze strony Wisły? czy ową flagę wywiesił jakiś kibic Craxy? Pytanie bez żadnej prowokacji - niestety mam jedynie zdjęcie z komórki, dość słabej jakości, więc nie nie ma sensu wrzucać jej na forum.
Jeslisz sprawdzisz strony Cracovii to w galeriach z poprzedniego meczu (zabij mnie ale nie pamieta, albo z Niemcami albo z Arka byla to glaleria) również możesz tą flagę zauważyc. Flaga Izraela wieszana przez kibiców Cracovii to nie nowość. Co stadion to obczyczaj i inna tradycja.
RSD

Post autor: RSD »

Kolejne derby Trójmiasta, a zarazem ostatnie na Traugutta. Szkoda. Stare stadiony odchodzą w niepamięć, a zatańczyć "walczyka" na nowych będzie niezmiernie ciężko. Praktycznie zero szans. Wczoraj fajna sektorówka Lechii, starej, legendarnej flagi Green Gang i... chyba tyle z fajnej oprawy, ale Lechia raczej nigdy nie przykładała się od strony ultras więc to raczej norma, niż zdziwienie co po niektórych. Arka fajne dwie oprawy i czapeczki, które dały bardzo fajny efekt.

Brawa dla Zagłębia Sosnowiec za konkretny wyjazd do Częstochowy, którym mam nadzieję zamkną co po niektórym krytykom usta! Oby Zagłębie dalej jeździło licznie i równo, czego im z całego serca życzę, bo to ekipa na pewno nie na 2 ligę!

Duży plus również dla Zagłębia Lubin za konkretną liczbę na Lechu.

Szkoda, że derby Elana-Zawisza tym razem, poza dobrymi liczbami bez "ciśnienia", ale nie zawsze można, choć na pewno chęci były.

Była Olimpia Grudziądz z Żaganiu i Wigry Suwałki na Ruchu ?
Shadow

Post autor: Shadow »

Wigier 50 osób
kibicGDZ

Post autor: kibicGDZ »

RSD pisze: Była Olimpia Grudziądz z Żaganiu i Wigry Suwałki na Ruchu ?
Olimpii nie było, w Grudziądzu poza nie najlepszą sytuacją finansową (czyt. bezrobociem) sporo osób także tych decyzyjnych dostało zakazy za mecz z Elaną (póki co tymczasowe do czasu trwania rozprawy).
Puchacz

Post autor: Puchacz »

Chciałbym się dowiedzieć czemu moje wczorajsze wyjaśnienie na post użytkownika "syreni gród" został usunięty ? Rozumiem , nie był na temat zbyt . Ale odpowiedzią na post powyższego użytkownika który pisał nie prawdziwe informacje . Wiem kto tu jest moderatorem , i czy to takie przykre jak pojawią się jakieś fakty które mogą zburzyć waszą Legijną propagandę ? Mam nadzieję , że kibice innych drużyn w końcu zrozumieją o co w tym wszystkim chodzi . Wszystkie posty Polonijne które pokazują prawdziwą sytuacje są od razu kasowane . Foxxie TAK BARDZO BOICIE SIĘ O TO ABY PRZYPADKIEM NIE BYŁO OBIEKTYWNIE ?
Foxx

Post autor: Foxx »

Informuję po raz n-ty, kolejnego kilkupostowego gościa z KSP, że od lat nie wycięłem ani jednego posta kogoś z was (co może sprawdzić każdy moderator, również antylegijny, czy tam propolonijny - w historii logów). Mam ciekawsze rzeczy do roboty, chociaż sam pomysł, by były to rzeczy "obiektywne" odbieram jako wyjątkowy żart.

W związku z powyższym, specjalnie dla Puchacza & co:

http://www.youtube.com/watch?v=UyT0ti9dsGs
Puchacz

Post autor: Puchacz »

Okej okej ;) Widocznie to takie magiczne forum , że posty same się kasują ... Ha ha ha . Jeszcze jakby to nie był post Polonisty o Legii to może bym w to uwierzył . No ale niech będzie ...
Foxx

Post autor: Foxx »

Ale jakie znaczenie ma tysięczny identyczny taki wpis? Z naszej perspektywy - żadnego :) A następnym razem najpierw pytaj/sprawdzaj, a później jedź personalnie.
Barnet

Post autor: Barnet »

mam pytanie do kogos z Lechii, czy na tej fladze Green Gang czacha nie byla czasem odwrocona w druga strone, tak jakos mnie naszlo, bo mialem kiedys chyba z 12 lat temu zdjecie i tak mi sie wydaje
idraulico
Kontakt:

Post autor: idraulico »

Barnet pisze:mam pytanie do kogos z Lechii, czy na tej fladze Green Gang czacha nie byla czasem odwrocona w druga strone, tak jakos mnie naszlo, bo mialem kiedys chyba z 12 lat temu zdjecie i tak mi sie wydaje
http://213.192.68.156/~lm/lechianet/fla ... ang_00.jpg
zoppot kurort

Post autor: zoppot kurort »

Dlaczego post pytanie o wiek flagi Visitors usunięty???
Ktoś chyba ma nierówno pod kopułą, jak najbardziej związany z tematem, bo przecież w tej kolejce zakończyła żywot.
Na drzewo z taką cenzurą!!!
Analogicznie należałoby wykasować post odnośnie flagi Green Gang w którą strone czacha, który na pewno mniej wnosi do tematu niż latka fany Visitors.
Słabiutko, słabiutko modowie, mody czy inne pedzie
Veno

Post autor: Veno »

Zupełnie nie rozumiem dlaczego moje pytanie odnosnie flagi zostało usuniete....

Dlatego ponawiam pytanie....

Ile lata miała fana Legii - Visitors ?

Nie jestem zwiazany z zadna z tych ekip (Legia,Widzew) i moje pytanie jest jak najbardziej z serii, ciekawosc.

Z tego co sie orientuje conajmniej 15 latek miec powinna, ale chcialbym sie dowiedziec dokladnie !

Pzdr.
zoppot kurort

Post autor: zoppot kurort »

Była odpowiedź ale jakiś pedzio wykasował.
Ktos pisał że w 2001 w Zabrzu chyba debiut, 2000/2001 też ktos podał.
Widać pluszakom z TB nie na ręke te rozkminki, szybko uczą się od iti:P
Veno

Post autor: Veno »

Ja zapytalem bo kumpel mowil ze debiut flagi bylo jakos w latach 90-tych, ale wlasnie po co zgadywac, skoro mam nadzieje ze ktos kto wie po prostu napisze !
Docent Furman

Post autor: Docent Furman »

15 lat na pewno nie miała, maks 10. Ja bym obstawiał debiut na wiosnę 2001 ale jak ktoś pisał ze w 2000 to pewnie tak było.

Jak myślicie, ze ktoś z Legii wykasował te pytania to gratuluje. Tutaj wszystko usuwają jak leci.
Inzaghi

Post autor: Inzaghi »

Zagłębia na Lechu ok. 1300 ludzi
ultraZL

Post autor: ultraZL »

Zagłębia w Poznaniu 1000 szala i to jest oficjalna wersja.
PjKKS

Post autor: PjKKS »

Oprawa Lechii na derbach w drugiej połowie-ŻENADA
ojejku

PjKKS pisze:Oprawa Lechii na derbach w drugiej połowie-ŻENADA
żenada naprawde, ale poziom ULG jest na tyle znany, że nie wiem czy mozna czegos wiecej od nich wymgagac, teraz maja dostac te 3,600 Euro w ramach projektu ''mlodzierz w akcji' ciekawe co z tym zrobia:)
FSD

Post autor: FSD »

A niby czemu? Bo jesteś na tyle opóźniony, że nie kumasz je przesłania? Dobra oprawa nie musi mieć tysiąca kolorów, postaci typu Kubuś Puchatek itp.
szoko

Post autor: szoko »

Arkowcy zaprezentowali sie zdecydowanie lepiej
ojejku

FSD pisze:A niby czemu? Bo jesteś na tyle opóźniony, że nie kumasz je przesłania? Dobra oprawa nie musi mieć tysiąca kolorów, postaci typu Kubuś Puchatek itp.
kumam przeslanie, ale nie trafia do mnie zarowno pomysl jak i wykonanie, nie podoba mi sie zarowno haslo jak i sektorowka z 'pigulka', wedlug mnie to nie jest taki temat do ktorego robi sie oprawy na pokaz, zrobili to bo chcieli byc 'fajni' ''o zrobilismy oprawe z tematem na czasie;) ' wiec w tym przypadku mowiac o opoznieniu mozesz nawiazac conajwyzej do ultrasow Lechii:) - to tylko moje subiektywne oddczucia, kazdy ma swoje
PjKKS

Post autor: PjKKS »

Opóżniony nie jestem a przesłanie kumam.Według mnie sam trans był sensowny,ale to co zostało potem rozwinięte to było żenujące.Dobra oprawa to nie tylko dobre przesłanie ale przedewszystkim efekt wizualny.Ja wiem że ultraska Lechii jest bardzo z tyłu do czołowych ekip ale jak mają robić takie coś to niech lepiej sobie dadzą spokój.Jak nie umiem pływać to do wody nie skacze.
No fajnie

Post autor: No fajnie »

nie każdy musi być dobry ultras(Lechia jest dobra w innych sprawach) niektórzy tylko na tym bazują spinają się na necie i się dziwią że tracą flagi od lepszych ekip
total1908

Post autor: total1908 »

Bardzo ładnie prezentowała sie GieKSa w Wodzisławiu.Arka dobry pomysł z czapkami.
fazimodo

Post autor: fazimodo »

Klub GKS Bełchatów bardzo obawia się przyjazdu kibiców Widzewa. Strach jest tak duży, że podjęto próby nie wpuszczenia fanów Widzewa na mecz nawet kosztem zapłacenia kary do PZPN.
Zablokowany