Komentarze 16-17.10
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Komentarze 16-17.10
dojechała Pogoń do Radzionkowa?????
Bełchatowian w Kielcach 3 autokary, 1 bus i 17 samochodów.
Dojechała.gremio pisze:dojechała Pogoń do Radzionkowa?????
Farmazon.zab pisze:Stalówka i Raków obija na trasie Wschodnią Hordę...
to cytat potwierdzi ktoś???
-
GtWładzię
Wracając jeszcze do Widzew-Legia:patent na odbicie flagi przez Warszawiaków był niezły,jednak ktoś się w Łodzi pokumał i nici z pomysłu.Szczegóły w post scriptum w relacji Bodziacha na legionisci.com
Kogo Pogoń atakowała na dworcu głównym we Wrocku? Widziałem, że próbowali wbić do pociągu, który jechał do Gdyni, ale tam mogły siedzieć zarówno FC z Oleśnicy, czy Twardogóry, albo Lechia wspomagająca Śląsk, etc. Pytam, bo tam osób było tylko kilka i barw nie widziałem. Poza tym trochę śmieszny widok, Portowcy próbują wbić do pociągu, a potem wieją jak strusie przed trzema policjantami, którzy jeszcze nie byli z prewencji, tylko zwykli funkcyjni w odblaskowych kamizelkach. ;-D
PS - Szczecin po raz kolejny pokazuje klasę, odmawiając starcia na trasie, a we Wrocławiu rzucając się w kilkanaście osób na kilka osób w pociągu, szacunek ludzi ulicy!
PS - Szczecin po raz kolejny pokazuje klasę, odmawiając starcia na trasie, a we Wrocławiu rzucając się w kilkanaście osób na kilka osób w pociągu, szacunek ludzi ulicy!
Nas w Olsztynie ok 246 osób w tym Nasi przyjaciele z Częstochowy 56 osób. WIELKIE DZIĘKI !!!
heh czyli jak zwykle Pogoń słaba w h** ale jak se hasamy po Wrocku 2 godziny bez psów to tak bywa
750ml pisze:heh czyli jak zwykle Pogoń słaba w h** ale jak se hasamy po Wrocku 2 godziny bez psów to tak bywa
dodajac ze prawie w 100sób......wiec zauwazalnie..
tak..bo we Wroclawiu jak 100 osob idzie razem to nagle cale miesto o tym huczy. Ludzie, 100 osob to na pierwszym lepszym przejscu dla pieszych jest. Dajcie spokoj...Ja tam sie nie znam, ale moim zdaniem jak czegos chcieliscie to nie powinniscie isc na rynek czy do galerii handlowej w 100 osob tylko inaczej to zalatwic.
GrzesTSW pisze:tak..bo we Wroclawiu jak 100 osob idzie razem to nagle cale miesto o tym huczy. Ludzie, 100 osob to na pierwszym lepszym przejscu dla pieszych jest. Dajcie spokoj...Ja tam sie nie znam, ale moim zdaniem jak czegos chcieliscie to nie powinniscie isc na rynek czy do galerii handlowej w 100 osob tylko inaczej to zalatwic.
niewazne jak chodzili sam fakt ze byli głosno..zreszta masz wyzej napisane co robili.....
-
ObserwatorFC
Zagłębie droga spokojna w 2 strony. Na meczu Lech 2 razy ostro krzyknął, tak to bez rewelacji. My pod koniec meczu ostro jedziemy już. Wcześniej kilka razy mamy przebłyski, bo słychać gwizdy po naszych przyśpiewkach. Nas około 1300 osób. Z sektora gości dobra widoczność, zabezpieczenia słabe moim zdaniem. Ciekawy jestem jak na samym sektorze gości się pomieści Wisła, bo my siedzieliśmy jeszcze trochę obok.
Ale co takiego Pogoń osiągnęła przez te dwie godziny "hasania" bez obstawy?
Bo nadal nie rozumiem...
Bo nadal nie rozumiem...
nie powiesz mi ze wycieczka 100 osobowa śmiga sobie po obcym terenie bez obstawy to jest standard i nie chodzi tu o lans był fakt został odnotowany tyle na ten temat
-
K6_ON_TOUR
Polonia Warszawa na Oporowskiej w 132 osoby z 2 flagami - Fanatics Polonia i K6 On TOUR. Kilka osób wskazanych przez Panią spotterkę z niewiadomych przyczyn nie może wejść na sektor. Podczas wyjazdu spokój w obie strony.
Jak wyglądają stosunki obecne między Lechem a Zagłębiem L.?? Wczoraj po strzelonej bramce dla Zagłębia w sektorze gości widze typa co wymachuje środkowymi palcami w kierunku Lecha Grepolis...I teraz nie wiem czy to jakaś jednostka w szeregach Zagłębia czy może typ ten tak poprostu okazuje swoją radość...Nieraz wymachiwałem środkowym palcem do kibiców drużyny przeciwnej jednak bywało to w przypadku spotkań ze szczególnie nielubianymi ekipami. Pisze to tylko dlatego że niedawno oba kluby łączyła zgoda dlatego zastanawia mnie czy aż tak mogły ochłodzić sie stosunki między obiema ekipami?
przecież wyjazd mial dojść do skutku jeżeli zapiszę się 200 osób?K6_ON_TOUR pisze:Polonia Warszawa na Oporowskiej w 132 osoby z 2 flagami - Fanatics Polonia i K6 On TOUR. Kilka osób wskazanych przez Panią spotterkę z niewiadomych przyczyn nie może wejść na sektor. Podczas wyjazdu spokój w obie strony.
Jest na pewno trochę spitusów co 2 lata temu pół meczu mogli pozdrawiać Lecha a teraz potrafią się jedynie spinać, ci ludzie jeżdżą na wyjazdy tylko do Poznania. Przed meczem pełna bundesliga i wymieszanie kibiców obu drużyn (jak na meczu zgodowym), żadnego zabezpieczenia sektora gości, dojścia ani nic, mała siatka nawet nie przymocowana do ziemi ogradza. Sektor też nie posiadający ogrodzenia, jeżeli nas było ok. 1200 osób to gdzie tam się ma pomieścić Wisła?
Ale jak widać uznano że po 0 w Gdynii należy pojechać do Wrocławia mimo nie uzyskanego wymaganego limitu._bg pisze:przecież wyjazd mial dojść do skutku jeżeli zapiszę się 200 osób?K6_ON_TOUR pisze:Polonia Warszawa na Oporowskiej w 132 osoby z 2 flagami - Fanatics Polonia i K6 On TOUR. Kilka osób wskazanych przez Panią spotterkę z niewiadomych przyczyn nie może wejść na sektor. Podczas wyjazdu spokój w obie strony.
Eryer juz nie przesadzaj, nigdy nie pokazales srodkowego palca w strone kibicow gosci?
kogo wy chcecie oszukać? :)K6_ON_TOUR pisze:Polonia Warszawa na Oporowskiej w 132 osoby .
http://www.wroclawianie.info/galeria/di ... =276&pos=0
http://www.wroclawianie.info/galeria/di ... 276&pos=22
was nawet 80 nie było
w jakich ekipach prócz Polonii Warszawa jest taka Spotterka czy też spotter? z jakiej racji się taki wynalazek znalazł w ekipie z Warszawy? nie wyobrażam sobie czegoś takiego w czołowych ekipach naszego kraju, czy coś mnie omineło?
bez napinki:-)
PS: I czy fani Czarnych Koszul mogą zrezygnować z usług tej spotterki czy to już jest wtyka na amen
bez napinki:-)
PS: I czy fani Czarnych Koszul mogą zrezygnować z usług tej spotterki czy to już jest wtyka na amen
-
informator1
czy może ktoś potwierdzić z Pogoni śpiewy "każdy to powie Polonia rządzi w Radzionkowie" czy jakoś tak ?
Uczepiliscie sie tej Polonii,a widac ze w tym sezonie odnotowali znaczacy progres jesli chodzi o wyjazdy.
idac waszym tokiem rozumowania 90% ekip nie powinna spiewac 'jestesmy zawsze tam' bo gdy przyjdzie co do czego i jest problem z legalnym wejsciem na sektor gosci to zdecydowana wiekszosc ekip odpuszcza sobie wyjazd.
nie takie ekipy zanotowaly 0 w tym sezonie,a niektore nawet po kilka razy;)
idac waszym tokiem rozumowania 90% ekip nie powinna spiewac 'jestesmy zawsze tam' bo gdy przyjdzie co do czego i jest problem z legalnym wejsciem na sektor gosci to zdecydowana wiekszosc ekip odpuszcza sobie wyjazd.
nie takie ekipy zanotowaly 0 w tym sezonie,a niektore nawet po kilka razy;)
cichociemny pisze: Jeżdżą w ponad 100, to wielki płacz - w poprzednim sezonie jeździli gorzej.
napisz to jeszcze dziesięc razy to może nam oczy bielmem zajdą i uwierzymy,że na tych zdjęciach jest ich powyżej 100 :-)
wiem, wiem - nie jesteś z Polonii ani jej zgód a to,że 99% Twoich postów jest poświęcone obronie KSP lub atakowaniu Legii to czysty zbieg okoliczności :-)
Gieksa - są jedyni w mieście + kilkadziesiąt FC w okolicyO.. pisze: (...) Jak chcesz obrazkowo to popatrz na wczorajsze wyjazdy Gieksy czy Zetki, albo na dzisiejszy mecz Zagłębia Sosnowiec. Bez odbioru.
Zetka - j.w.
Zagłębie Sosnowiec - j.w
-
Ochroniarz
Nie wiem co się tej Polonii tak przyczepiliście. Jak inne ekipy mają słabe liczby to jest cisza. KSP w ok 100 to już teksty nie było ich tylu, co tak słabo, Polonia nie istnieje itd. Widać, niektórym jeszcze brzmią w głowie hasła iti.., które krzyczeli przy lizaniu d*** Legii. Nie czaje tego Polonia coś zrobi to jest wielkie halo, Legia robi to samo jest super, przehonorowa ekipa. Zajmijcie się własnymi klubami i własnymi liczbami.
PS Nie jestem ani z KSP anie z żadnej zgody Polonii.
PS Nie jestem ani z KSP anie z żadnej zgody Polonii.
-
parzystokopytny
Farmazoninformator1 pisze:czy może ktoś potwierdzić z Pogoni śpiewy "każdy to powie Polonia rządzi w Radzionkowie" czy jakoś tak ?
Stalówki około 250 w tym 56 raków , większość drogi bez obstawy, Ekipy które kilka tygodni wcześniej wypisywały jakieś bzdury ,typu Jagiellonia ,Stomil, Petra dostały propozycje i każda z nich z tej propozycji nie skorzystała, (kalkulatorek) Pozdrawiam i ochłońcie na przyszłość.
P.S rozumiem Twoje argumenty.
Można wiedzieć, kto siedział w tamtym pociągu? Bo z perspektywy drugiego pociągu nie zobaczyłem ich barw.
A Pogoń zapewne czekała na pociąg do Świnoujścia, o ich wożeniu się po Wrocku nie słyszałem, ale to też in minus dla Śląska, bo byli tuż po swoim meczu i myślę, że z samego Śródmieścia (chociażby na Trójkąt nie jest daleko) mogliby spokojnie zebrać pakę i co nieco spróbować.
Można wiedzieć, kto siedział w tamtym pociągu? Bo z perspektywy drugiego pociągu nie zobaczyłem ich barw.
A Pogoń zapewne czekała na pociąg do Świnoujścia, o ich wożeniu się po Wrocku nie słyszałem, ale to też in minus dla Śląska, bo byli tuż po swoim meczu i myślę, że z samego Śródmieścia (chociażby na Trójkąt nie jest daleko) mogliby spokojnie zebrać pakę i co nieco spróbować.
-
Ochroniarz
Heh do KSP ludzie dopieprzają się średnio raz na 2 kolejki i to nie tylko o liczby ale o różne pierdoły.
-
terefere1910
Ile eŁksy w Niecieczy?
Coś więcej oprócz 3 autokarów?
Coś więcej oprócz 3 autokarów?
Skejpo pisze:P.S rozumiem Twoje argumenty.
Slask udajacy sie na derby Trojmiasta .
-
techniczny
chyba warta odnotowania dzisiejsza frekwencja na Rakowie podczas meczu Raków - Zagłębie Sosnowiec (II liga zachodnia) - ok. 6/7 tysięcy!
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /943775014 o derbach: Elana - Zawisza
-
scipiomaior
Czy Polonia Warszawa mogłaby się odnieść do komentarzy na temat liczby we Wrocławiu.
Podtrzymujecie, że było Was 132? Ile mniej więcej osób nie weszło na sektor?
-
K6_ON_TOUR
Ok 15, większość wskazana przez spotterkę, kilku za alko.scipiomaior pisze:Czy Polonia Warszawa mogłaby się odnieść do komentarzy na temat liczby we Wrocławiu.
Tak łącznie dotarło pod bramy stadioniu na oporowskiej 132 osoby, część nie wchodzi ze pijaństwo i inne wykroczenia i zostaje na parkingu gdzie toczy się napinka z miejscowymi żulami stojącymi na tym kopcu, na meczu nie wszyscy stoją w zwartej grupie nie widać tych co stali pod flagami albo kręcili sie przy cateringu przez cały mecz (dojechaliśmy pod koniec 1 połowy).scipiomaior pisze:Czy Polonia Warszawa mogłaby się odnieść do komentarzy na temat liczby we Wrocławiu.
ŁKS w około 300 osób w Niecieczy.
Oj boli was to , że jesteśmy . Odnośnie liczby we Wrocławiu . Wyruszamy z Warszawy dwoma pełnymi autokarami , niektórzy muszą stać . A więc to już jest ponad 100 osób , było też trochę samochodowych . W związku z tym jest niemożliwe , że było nas 70 . No ale ok . Dużo osób stało na dole , pod flagą . Duża część była przy cateringu i do tego Ci nie wpuszczeni . Została podana oficjalna liczba przez osobę do tego wyznaczoną więc zakończyć można te głupie rozkminy i komentarze . A co do pani ponton , to również gówno wiecie jaki jest stosunek kibiców do niej . Ale na pewno nie jest tak jak co poniektórzy sobie myślą . Jedną osobą (J.K) która się wypowiedziała nie sugerujcie się , bo stawiacie odrazu wszystkich w jednym szeregu . A i osoba siedząca na boku trybuny to napewno nie ponton jak już ktoś napisał ... Niestety jeździ z nami , ale na pewno nie jest akceptowana . Tutaj coś dla tych co myślą iż bratami się z nią :
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,904 ... ator_.html
"...Spottersi byli przygotowani również na negatywne reakcje. - Było mi bardzo przykro, gdy na pierwszym meczu wyjazdowym część kibiców mojej drużyny wyśpiewała obrażająca mnie piosenkę. Pomijając, że było to przestępstwo, znieważenie funkcjonariusza na służbie, to było po prostu nietaktowne i chamskie. - Mówi z żalem pani Paulina. - Ja nie oczekuję psalmów pochwalnych tylko zrozumienia, że jestem w pracy, w konkretnym celu i na pewno nie po to, by zaszkodzić kibicom. Można powiedzieć, że dałam żółtą kartkę za to zachowanie. Nie mogę sobie na to pozwalać, a jeśli taka sytuacja się powtórzy po prostu wyciągnięte zostaną konsekwencje regulowane przez prawo. Prawo obowiązuje także na stadionie. Nie wolno nam o tym zapominać. - podkreśla..."
Jest również nowa piosenka dla pontonka ;)
Żeby nie było . Moja wypowiedź to nie jest oficjalna relacja .
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,904 ... ator_.html
"...Spottersi byli przygotowani również na negatywne reakcje. - Było mi bardzo przykro, gdy na pierwszym meczu wyjazdowym część kibiców mojej drużyny wyśpiewała obrażająca mnie piosenkę. Pomijając, że było to przestępstwo, znieważenie funkcjonariusza na służbie, to było po prostu nietaktowne i chamskie. - Mówi z żalem pani Paulina. - Ja nie oczekuję psalmów pochwalnych tylko zrozumienia, że jestem w pracy, w konkretnym celu i na pewno nie po to, by zaszkodzić kibicom. Można powiedzieć, że dałam żółtą kartkę za to zachowanie. Nie mogę sobie na to pozwalać, a jeśli taka sytuacja się powtórzy po prostu wyciągnięte zostaną konsekwencje regulowane przez prawo. Prawo obowiązuje także na stadionie. Nie wolno nam o tym zapominać. - podkreśla..."
Jest również nowa piosenka dla pontonka ;)
Żeby nie było . Moja wypowiedź to nie jest oficjalna relacja .