Można z grubsza naświetlić sprawę?tera-wal_wal-tera pisze:d-j pisze:różnym posterunkowym i innym poszukiwaczom sensacji chciałem przypomnieć, że Legia kiedyś wywiesiła transparent z pozdrowieniami dla "Fidela". z jakiej on był ekipy i czy jest między tymi dwoma ekipami układ czy już zgoda, pozostawiam kumatym kumom do skumania
Nie były to stricte pozdrowienia tylko 'słowa otuchy' - jeśli mnie pamięć nie myli treść była taka ' 'fidel' jeśli to ty, to trzymaj się' - walka z żydami ponad podziałami!
Natomiast jeśli chodzi o relacje na linii (L)-BKS to spora liczba decyzyjnych osób z Warszawy ma bardzo pozytywne relacje z chłopakami z Bielska (m.in. za sprawą wielu wspólnych przygód na 'kibicowskim' szlaku), stąd też trans w Lubinie ze słowami otuchy dla kolegi/znajomego.

Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
-
marek_marecki pisze:mógłby ktoś opisać zgodę Stomilu Olsztyn z AZSem Częstochowa jaka miała miejsce w latach 90.?
z góry dzięki.
Endless pisze:Mogę prosić o historię zgody Ruchu Chorzów ze Stomilem Olsztyn?
Da radę Ktoś opisać te zgody ?

-
Jedyna kompetentna osoba z Gornika Konin , ktora moze wypowiadac sie juz od `x` lat na wszelkich forach i nie tylko jestem ja !
osoba , z ktora daliscie sie w wymiane zdan czyli mokasyn69 jest osoba anonimowa i nikomu u nas nie znana.wypowiedzi jego mijaja sie z prawda i w to w stopniu dosyc znacznym!!nawet nie chce komnetowac mi sie jego slow.
powtarzam MOKASYN69 nie berzcie go na powaznie !!!
jezeli chcecie pogadac powaznie to moje gg 2324876
osoba , z ktora daliscie sie w wymiane zdan czyli mokasyn69 jest osoba anonimowa i nikomu u nas nie znana.wypowiedzi jego mijaja sie z prawda i w to w stopniu dosyc znacznym!!nawet nie chce komnetowac mi sie jego slow.
-
Skoro Górnika Konin z Lechem nic nie łączy ,to jak to jest możliwe ,że około 20 osobowo grupa w szalikach Górnika Konin stała na sektorze Lecha na ubiegłorocznym finale PP w Chorzowie???
-
Dobrze, że nas wszystkich uświadomiłeś. Miałem wrażenie, iż tamten użytkownik posiadał sporą wiedzę na temat działalności kibiców Górnika. Czy jako osoba upoważniona do pisania w tym miejscu w imieniu KSG, mógłbyś wyjaśnić też w jakim stopniu jesteście związani z poznańskim Lechem?aliens pisze:Jedyna kompetentna osoba z Gornika Konin , ktora moze wypowiadac sie juz od `x` lat na wszelkich forach i nie tylko jestem ja !
-
Raczej neutralne
-
Piast z Odrą i Polonią Bytom neutral. Piast obecnie nie ma żadnej zgody.....
-
-
Z tego co wiem to oficjalnej zgody ze Stomilem nie było,były jakieś prywatne kontakty naszej ekipy z Jaworzna i Świętochłowic z chłopakami z Olsztyna.Wspierali się na kilku meczach,na pewno jakieś pijaństwo i chyba nic po za tym.Mario_Stomil pisze:Endless pisze:Mogę prosić o historię zgody Ruchu Chorzów ze Stomilem Olsztyn?
-
Miał zgrzyt z żydowską 'szychą', i w konsekwencji sanki (nie wnikałem jak sprawa dalej się potoczyła)barbizm pisze:Można z grubsza naświetlić sprawę?tera-wal_wal-tera pisze:d-j pisze:różnym posterunkowym i innym poszukiwaczom sensacji chciałem przypomnieć, że Legia kiedyś wywiesiła transparent z pozdrowieniami dla "Fidela". z jakiej on był ekipy i czy jest między tymi dwoma ekipami układ czy już zgoda, pozostawiam kumatym kumom do skumania
Nie były to stricte pozdrowienia tylko 'słowa otuchy' - jeśli mnie pamięć nie myli treść była taka ' 'fidel' jeśli to ty, to trzymaj się' - walka z żydami ponad podziałami!
Natomiast jeśli chodzi o relacje na linii (L)-BKS to spora liczba decyzyjnych osób z Warszawy ma bardzo pozytywne relacje z chłopakami z Bielska (m.in. za sprawą wielu wspólnych przygód na 'kibicowskim' szlaku), stąd też trans w Lubinie ze słowami otuchy dla kolegi/znajomego.
-
co do Legii, to chyba jedyny układ w historii miała ze Stomilem Olsztyn, ale to było jakiś czas temu..
-
Jestem FNATYKIEM GÓRNIKA już od ponad 15lat i wiem co piszę!aliens pisze:Jedyna kompetentna osoba z Gornika Konin , ktora moze wypowiadac sie juz od `x` lat na wszelkich forach i nie tylko jestem ja !
Jesli moje wypowiedzi mijają się z prawdą to POPRAW MNIE (jeśli będziesz miał co)!
Jest to forum kibicowskie więc każdy może się podzielić swoim zdaniem!
Rodowity BDG zapytaj się Poznaniaków i zaspokój swoją ciekawość NIE LAMENTUJ!
-
forum ogolnopolskie nie jest miejscem na polemmike z toba , jestes malolatem z 15sto letnim stazem ale zyciowym , co zdarzylem sie dowiedziec .
sory za wpis nie dotyczacy tematu ale nie bierzcie malolata na powazne...
sory za wpis nie dotyczacy tematu ale nie bierzcie malolata na powazne...
-
Jeśli jesteśmy już przy kibicach Górnika Konin, mam pytanie o Wasze stosunki z kibicami Ostrovii Ostrów Wielkopolski. Zarówno kiedyś jak i dzisiejsze.
-
Oczywiście chodzi mi o Odrę W.kibic1 pisze:Z Odrą kosa,z Polonią też nie ciekawie.

-
Można opisać to tak :eNKa pisze:Z tego co wiem to oficjalnej zgody ze Stomilem nie było,były jakieś prywatne kontakty naszej ekipy z Jaworzna i Świętochłowic z chłopakami z Olsztyna.Wspierali się na kilku meczach,na pewno jakieś pijaństwo i chyba nic po za tym.Mario_Stomil pisze:Endless pisze:Mogę prosić o historię zgody Ruchu Chorzów ze Stomilem Olsztyn?
Gorący był także wyjazd do Krakowa, głównie ze względu FC Ruchu z Jaworzna, który dzień przed meczem mocno narozrabiał w Krakowie. Wyjazdowicze przez to nie zostali wpuszczeni na stadion i pod eskortą wywiezieni z Krakowa. Ilościowo fantastycznie wyszedł wyjazd do Iławy, gdzie stawiło się ok. 4000 fanów w tym ogromna rzesza szalikowców. Działacze Sokoła Pniewy stwierdzili, że bardziej opłaca im się wynająć stadion w Iławie - zaważyły głównie względy ekonomiczno - finansowe. Podsumowując był to bardzo istotny dla ruchu kibicowskiego w Olsztynie sezon. Nowe doświadczenia, nowe wyjazdy , nowi ludzie to wszystko miało przynosić profity w kolejnych latach. W sezonie 94/95 Stomilowcy mieli układ z Ruchem Chorzów. Układ niestety nie dotrwał do końca sezonu, aczkolwiek Ruch (głównie FC Jaworzno) wspomógł nas kilkakrotnie na wyjazdach - najlepiej w Zabrzu i Krakowie. Stomilowcy odwiedzili chorzowian natomiast na derbach Śląska: Ruch - GKS (kilkanaście osób) i Ruch - Górnik (25). Cały czas utrzymywała się oczywiście zgoda z Resovią, choć była coraz słabsza. Stomil z trudem utrzymał się w ekstraklasie zajmując dopiero 14 miejsce. To jednak wystarczyło by w kolejnym sezonie móc znowu cieszyć się ekstraklasą.
Nic takiego nie miało miejsca.PosterunkowyDybek pisze:co do Legii, to chyba jedyny układ w historii miała ze Stomilem Olsztyn, ale to było jakiś czas temu..
Po zakończeniu sezonu na stadionie Stomilu odbył się finał Pucharu Polski. W finale PP zagrała Jagiellonia Białystok oraz Legia Warszawa. Na stadionie pojawiło się ok. 20 000 ludzi, w tym 6000 białostoczan oraz 3 tysiące fanów Legii. Stomilowcy zawarli na ten mecz układ z Jagiellonią, ponieważ byli jeszcze zbyt słabi, aby utworzyć niezależną siłę na takim meczu. Jagiellonia wspierana była również przez 80 fanów Wisły oraz pojedyncze osoby z Karpat Krosno, Siarki Tarnobrzeg oraz Ruchu Chorzów. Po stronie Legii najbardziej w oczy rzucali się fani Lechii Gdańsk, którzy zawarli z warszawiakami jednomeczowy układ. Przed meczem na mieście doszło do wielu awantur, w których również swój udział zaznaczyli fani Stomilu. Finał Pucharu Polski dla Stomilowców był także doskonałym placem do pokazania się największym ekipom w kraju.
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”
-
Ponawiam pytanie kolegi powyżej... Niech jakaś kompetentna osoba napisze jakie są stosunki pomiędzy Lechem a Górnikiem Konin... Zgoda, układ, nieoficjalny układ, FC, neutralność etc.? Jedna i prosta odpowiedź.
Swoją drogą w WLKP. nie ma zbyt wielu wyróżniających się ekip. Największą i prawdopodobnie jedyną kosą Lecha jest KKS Kalisz (którzy najwięcej styczności mają z jego FC - Ostrovią). Z kibicami Dyskoboli również Lech nie ma przyjaznych stosunków, ale nie pałają oni do nich jakąś nienawiścią z tego względu, iż Ci pierwsi to znacznie niższa liga... Więc kibice Dysko raczej są traktowani ulgowo. Niewyjaśniona kwestia relacji z Górnikiem Konin, gdyż na odpowiedź czekam parę dni. Za odrębnych uważani są żużlowi kibice Unii Leszno, chociaż z ekipy parę osób jeździ na Bułgarską. Nie ma między nimi animozji. Cała reszta województwa jest praktycznie pro-Lech. Przy okazji zapytam, czego nie jestem pewien - czy Ravia Rawicz i Obra Kościan (pomimo zgody z Wartą) sympatyzują z Lechem?
Swoją drogą w WLKP. nie ma zbyt wielu wyróżniających się ekip. Największą i prawdopodobnie jedyną kosą Lecha jest KKS Kalisz (którzy najwięcej styczności mają z jego FC - Ostrovią). Z kibicami Dyskoboli również Lech nie ma przyjaznych stosunków, ale nie pałają oni do nich jakąś nienawiścią z tego względu, iż Ci pierwsi to znacznie niższa liga... Więc kibice Dysko raczej są traktowani ulgowo. Niewyjaśniona kwestia relacji z Górnikiem Konin, gdyż na odpowiedź czekam parę dni. Za odrębnych uważani są żużlowi kibice Unii Leszno, chociaż z ekipy parę osób jeździ na Bułgarską. Nie ma między nimi animozji. Cała reszta województwa jest praktycznie pro-Lech. Przy okazji zapytam, czego nie jestem pewien - czy Ravia Rawicz i Obra Kościan (pomimo zgody z Wartą) sympatyzują z Lechem?
-
Był krótkotrwały układ sportowców Legii ze Stomilem, bardzo krótkotrwały. Końcówka ubiegłego wieku jeśli dobrze pamiętam. Nie miało to najmniejszego sensu bo w Olsztynie zawsze były obustronne ganianki.
-
Zwykle staram się nie "prostować" przy pierwszej lepszej okazji, ale post Terefere to jakies nieporozumienie. Najlepszym dowodem jest fakt, iż wśród wspomagających Jagę nie wymienił Widzewa, który wręcz utworzył oddzielny młyn - na oko 300 - 350 os na sektorze dla przyjezdnych - przeciwległe zakole zajęte w całości przez nas, na jakiejś 1/4 był mocno nabity młyn. Liczby gości z Warszawy i Białego zaniżone dwukrotnie. Znacznie liczniej, niż Lechia wspomagała nas Olimpia Elbląg.
Co do układów - był taki czas, że część Legii miała z Lechią, a część ze Stomilem, o czym wspomniał D. Furman. Jak już się na jakiś temat udzielamy w tonie nie znoszącym sprzeciwu, warto być świadkiem wydarzeń - inaczej wychodzi śmiech na sali.
PS Fotka - w tle Jagiellonia zajmująca całą prostą:

Szersza perspektywa, druga strona prostej - na lewo od piłkarzy zaczynają się flagi Widzewa:

W tle większa część naszego młyna - zajmował jeszcze jeden sektor za samą bramką, reszta łuku, jak napisałem nasza - wycieczki z warszawskich zakładów pracy i takie tam. Oflagowanie na całości:

Terefere - faktycznie nick godny merytoryki. Sorry, może nie powinienem, ale w takich okolicznościach nie mogę inaczej.
Co do układów - był taki czas, że część Legii miała z Lechią, a część ze Stomilem, o czym wspomniał D. Furman. Jak już się na jakiś temat udzielamy w tonie nie znoszącym sprzeciwu, warto być świadkiem wydarzeń - inaczej wychodzi śmiech na sali.
PS Fotka - w tle Jagiellonia zajmująca całą prostą:
Szersza perspektywa, druga strona prostej - na lewo od piłkarzy zaczynają się flagi Widzewa:

W tle większa część naszego młyna - zajmował jeszcze jeden sektor za samą bramką, reszta łuku, jak napisałem nasza - wycieczki z warszawskich zakładów pracy i takie tam. Oflagowanie na całości:

Terefere - faktycznie nick godny merytoryki. Sorry, może nie powinienem, ale w takich okolicznościach nie mogę inaczej.
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
przy okazji derbów miedzy KKSem Kalisz a Ostrovią Ostrów w Kaliszu, Górnik wspomaga, jest obecny z Ostrovią. Chłopaki z Ostrovii wspomagali Górnik w Koninie podczas meczu z Tychami bądź też z Legią Ch.
Obie ekipy żyją w dobrych stosunkach między sobą i tyle w temacie
[J]estem [K]ibicem [P]olakiem
O.. pisze:Jesteście hardkorami. Wisła Kraków pogromcy andrzejów...abg pisze:Jak im po meczu 2 osoby od nas wsiadły do busa i pluły po ryjach to nie byli tacy hop do przodu jak na sektorze.
-
czy ktoś byłby w stanie napisać coś na temat aktualnej kibicowskiej działalności holenderskiej zgody Legii - Ado Den Haag?? szukałem w necie jakichś informacji, ale wszystkie strony są po holendersku i ciężko cokolwiek zrozumieć.. ponoć kiedyś oni bardzo liczyli się w Holandii i mieli opinię niezłych wariatów, ale jak to się przedstawia teraz?? znacie ich liczby wyjazdowe, albo macie jakieś świeże fotki, które by ich przedstawiały..??
-
jutro będą obecni w Warszawie na meczu Legia-Den Haag to zobaczysz ;)
molti ci hanno visto nascere, nessuno ci vedra morire!!!
Liberta' per gli Ultras!!!
Liberta' per gli Ultras!!!
-
Foxx post, który wkleiłem to część felietonów, który ukazywały się w zinie w latach 90 pt. 'nasza historia', a z układem rzeczywiście mój błąd soory.
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”
-
Obie ekipy są chyba w Koalicji Anty Kaliskiej. A przynajmniej kiedyś taka koalicja istniała.sbr 09 pisze:przy okazji derbów miedzy KKSem Kalisz a Ostrovią Ostrów w Kaliszu, Górnik wspomaga, jest obecny z Ostrovią. Chłopaki z Ostrovii wspomagali Górnik w Koninie podczas meczu z Tychami bądź też z Legią Ch.
Odra Wodzisław ma jakieś zgody?
-
Ma. Unia Nowa SarzynaThor1982 pisze:Obie ekipy są chyba w Koalicji Anty Kaliskiej. A przynajmniej kiedyś taka koalicja istniała.sbr 09 pisze:przy okazji derbów miedzy KKSem Kalisz a Ostrovią Ostrów w Kaliszu, Górnik wspomaga, jest obecny z Ostrovią. Chłopaki z Ostrovii wspomagali Górnik w Koninie podczas meczu z Tychami bądź też z Legią Ch.
Odra Wodzisław ma jakieś zgody?

-
Podbijam. Mógłby się wypowiedzieć ktoś z owych ekip?jot_pe pisze:Raków - Chemik? jak na tej linii? kosa, neutral ;)?
[link]
-
Jak jest na linii Raków-Góral?
-
Przez jakiś czas łaczył te ekipy układ zerwany przez Raków?? a teraz chyba neutralnie
-
istaniala tylko w wyobrazni kaliszakow, my o takim`czyms` nie wiedzielismy!Obie ekipy są chyba w Koalicji Anty Kaliskiej. A przynajmniej kiedyś taka koalicja istniała.
a z chlopakami z Ostrowa od zawsze jestesmy w przyjaznych stosunkach, bez zadnej zgody, bez ukladu , poprostu znamy sie juz `x` lat.
jakby chcociaz te wspolne wypady 1sza fota nie wiem ale jakis 1995 rok
[link]
i nasz ostatni mecz pomiedzy naszmyi druzynami jakos 2005 ?
[link]
-
Kolego Aliens , a mógłbyś wreszcie odpowiedzieć na moje pytanie zadane na poprzedniej stronie .......Skoro Górnika Konin z Lechem nic nie łączy ,to jak to jest możliwe ,że około 20 osobowo grupa w szalikach Górnika Konin stała na sektorze Lecha na ubiegłorocznym finale PP w Chorzowie???.....z góry Dzięki za odpowiedż!
-
Ja też już po raz wtóry pytam, co łączy Lecha z Górnikiem Konin...? Wygląda na to, że niektórzy na siłę unikają odpowiedzi. Jakaś tajemnica? A potem przedstawiciele jednej z ekip (taki mokasyn69) się dziwią, że ich ekipa jest spostrzegana jako FC Lecha. Niech ktoś wszystkich oświeci jedną i prostą odpowiedzią a temat zostanie zakończony.
-
Przy okazji zapytam, czego nie jestem pewien - czy Ravia Rawicz i Obra Kościan (pomimo zgody z Wartą) sympatyzują z Lechem?[/quote]
Tak Ravia Rawicz od zawsze sympatyzowała z Lechem i była i jest jego FC chociaż teraz na Ravii obecnie sie nic nie dzieje
Tak Ravia Rawicz od zawsze sympatyzowała z Lechem i była i jest jego FC chociaż teraz na Ravii obecnie sie nic nie dzieje
-
Kolezko przez pewien okres czasu to razem z Ostrovią i jeszcze kilkoma innymi ekipami z wielkopolski ustawialiście się wspólnie na nas. Raczej więc nic dziwnego, że zostaliście tak nazwani.
aliens pisze:istaniala tylko w wyobrazni kaliszakow, my o takim`czyms` nie wiedzielismy!Obie ekipy są chyba w Koalicji Anty Kaliskiej. A przynajmniej kiedyś taka koalicja istniała.
a z chlopakami z Ostrowa od zawsze jestesmy w przyjaznych stosunkach, bez zadnej zgody, bez ukladu , poprostu znamy sie juz `x` lat.
jakby chcociaz te wspolne wypady 1sza fota nie wiem ale jakis 1995 rok
[link]
i nasz ostatni mecz pomiedzy naszmyi druzynami jakos 2005 ?
[link]
...Autonomia Kaliska...
-
Hehe bardzo ciekawe, a może jakieś FOTO nam pokażesz, bo takie pierdolenie o d**** marynie i wciskanie kitu plotkarskiego NIC NIE OSIĄGNIESZ!sha99lsh pisze:Kolego Aliens , a mógłbyś wreszcie odpowiedzieć na moje pytanie zadane na poprzedniej stronie .......Skoro Górnika Konin z Lechem nic nie łączy ,to jak to jest możliwe ,że około 20 osobowo grupa w szalikach Górnika Konin stała na sektorze Lecha na ubiegłorocznym finale PP w Chorzowie???.....z góry Dzięki za odpowiedż!
-
Kolego Mokasyn 69....po pierwsze mam 41 lat i nie mam zamiaru się napinać , ani siać wrogiej propagandy....po drugie , jak wynika z tego forum Ty w temacie Górnika Konin nie masz co sie wypowiadać (tak napisał kolega Aliens)....po trzecie...na finale PP w Chorzowie , przy boku trybuny Lecha (od strony gdzie wchodzili kibice Kolejorza) stało ok. 20 chłopaków w szalikach Górnika Konin...obok było duzo Cracovii i Szwadron Gostyń...rozmawiałem z jednym z koninian na temat ich meczyku w Inowrocławiu....więc proszę Cię , nie osmieszaj się tekstami ,że na finale PP w Chorzowie nie było kibiców Górnika Konin na sektorze Lecha...Pozdrawiam normalnych!
-
to samo pytanie można zadać w stronę Ruchu - co ich łączy ze Stalą Rzeszów czy Igloopolem Dębica ? Bo wywieszanie flag na sektorach to już chyba więcej niż prywatne kontakty ? Przy okazji chętnie poznam tajemnicę tych spotkań .sha99lsh pisze:Kolego Aliens , a mógłbyś wreszcie odpowiedzieć na moje pytanie zadane na poprzedniej stronie .......Skoro Górnika Konin z Lechem nic nie łączy ,to jak to jest możliwe ,że około 20 osobowo grupa w szalikach Górnika Konin stała na sektorze Lecha na ubiegłorocznym finale PP w Chorzowie???.....z góry Dzięki za odpowiedż!
Ruch szykuje koalicje na Lecha-(hehe-zart) a zeby rozwiac ciekawość to sa to prywatne kontakty właśnie.
-
Z Igloopolem to chyba układ był , który padł [?] a był on przeciwko Górnikowi & Wisloce... choć mogę się mylić.
Igloopol mial zgode z Ruchem ktora nie zostala nigdy zerwana a wygasla z powodu spadku Igloopolu pare klas nizej i braku kontaktow.teraz prywatne kontakty.widocznie nie trzeba byc zgoda ani ukladem zeby wywiesic fane.
-
troche smieszne te pytania,wypowiedzi odnosnie stosunkow na linii Lech-Gornik Konin...Co niby ma laczyc Nas?Odpowiedz nasuwa sie sama...90 km i zamilowanie niektorych koninian,a nawet lwiej czesci,do Lecha....Byly lata 90-te kiedy to na meczach Lecha w Poznaniu wisialy na plocie flagi klubowe Gornika,ale te czasy odeszly w otchlan,bezpowrotnie...Czasy sie zmienily...Konin jest oficjalnym FC Lecha,a kibice KSG juz od dawna dzialaja na wlasne konto...Sa jednostki ktore dzialaja na obu frontach,ale to sa indywidualne osoby...Lech byl,jest i bedzie w Koninie klubem lubianym...na mecze w POznaniu jezdzi masa koninian w grupach niezorganizowanych,na wyjazdy jedzi sporo osob jako FC...a osobom ktore widzialy w sektorach Lecha,kibicow KSG w swoich klubowych barwach zazdroszcze dilerow:-)Generalnie to nawet nie powinienem sie wypowiadac na ten temat,ale czytajac te "zlote mysli"co niektorych,pozwolilemm sobie na to...Na koniec,tak dla pkt odniesienia dla niewtajemniczonych a wscibskich,napisze ze odkad Gornik zaczal funkcjonowac samodzielnie,nie spotkalem sie aby w sektorze fanow KSG stali kibice Kolejorza a na odwrot jest tak prawdopodobnie co mecz....