Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
DonZManczy
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Witam wszystkich i mam pytanie jak to w końcu jest między Karkonoszami i Śląskiem? i kto jest właścicielem flagi Jelenia Góra w barwach WKS? (Proszę o odpowiedź kogoś z JG albo WRO broń Boże z Wałbrzycha)
I jak jest na lini Chrobry Karki? oraz jak traktują Karkonosze zgodb Śląska (Wisła, Lechia, Miedż i Motor)?
I jak jest na lini Chrobry Karki? oraz jak traktują Karkonosze zgodb Śląska (Wisła, Lechia, Miedż i Motor)?
cos bylo slychac o jakims ukladzie z KSZOkami,w sumie nie ma w tym nic dziwnego,Powislanka traci flagena ich korzysc a potem sie z nimi swata:)kluchu1926 pisze:Stosunki Staru z Radomiakiem i Bronią neutralne. Natomiast Powiślankę można uznać za nie lubianą w Starachowicach z racji kontaktów wcześniej z Wisłą Sandomierz a obecnie z KSZO.
-
Ave1947Silesia
Karkonosze są naszym FC. Właścicielem flagi są Karkonosze, fana zadebiutowała w Łodzi. Wcześniej wieszali oni swoją flagę klubową co nam się nie podobało i zadecydowaliśmy albo fana w naszych barwach albo wogóle.DonZManczy pisze:Witam wszystkich i mam pytanie jak to w końcu jest między Karkonoszami i Śląskiem? i kto jest właścicielem flagi Jelenia Góra w barwach WKS? (Proszę o odpowiedź kogoś z JG albo WRO broń Boże z Wałbrzycha)...
-
michal4456
Witam mam pytanie co do ceramiki opoczno jak to jest z ich kosami i zgodami obecnie
znaczy sie ze Karkonosze mają zakaz pojawiania się w swoich barwach biało-niebieskich na meczach Śląska? kiedys o to pytałem i nie dostalem jednoznacznej odpowiedzi tylko odpowiedzi nie odnoszące się do mojego pytaniaAve1947Silesia pisze:Karkonosze są naszym FC. Właścicielem flagi są Karkonosze, fana zadebiutowała w Łodzi. Wcześniej wieszali oni swoją flagę klubową co nam się nie podobało i zadecydowaliśmy albo fana w naszych barwach albo wogóle.DonZManczy pisze:Witam wszystkich i mam pytanie jak to w końcu jest między Karkonoszami i Śląskiem? i kto jest właścicielem flagi Jelenia Góra w barwach WKS? (Proszę o odpowiedź kogoś z JG albo WRO broń Boże z Wałbrzycha)...
-
Ave1947Silesia
Tak. Takie były ustalenia między nami, podobnie było ze Startem Namysłów który też pojawiał się parę razy w klubowych barwach na Oporowskiej.
-
DonZManczy
Na jedynm z for spotkałem sie z opinią że ta flaga należy do fc Jelenia Góra a nie do Karków i twierdziła do osoba z KSK.,. A jak Jeleniogórzan traktuja wasze zgody bo z tego co wiem na lini KSK a Miedź dochodziło do spięć na szlaku ? I czy wszystkie osoby z KSK tolerują obecny układ z WKSem ? i czy ta flaga w barwach WKS jest wieszana na meczach Karków (duzo pytań wiem ale nurtuje mnie ten temat bo nigdzie nie było powiedziane jak to wkońcu jest naprawde) z góry dzięki za odp. Z kibicowskim pozdrowieniem
-I nadal się pojawia,ostatnio byli w swoich koszulkach bodajże na meczu z Legią.W swoich barwach bywa też Moto-Jelcz Oława,rzadziej Bielawianka.podobnie było ze Startem Namysłów który też pojawiał się parę razy w klubowych barwach na Oporowskiej.
-kibice Karkonoszy na własnych meczach wieszają swoje flagi.Wbrew temu co sugerują ludzi z Wałbrzycha nie stracili oni swojej tożsamości.
-Flaga w barwach KSK wisiała na Oporowskiej tylko raz,z wiadomych powodów na meczu z Arką (wspierał ich Górnik).
Nie da się ukryć,że FC,które wspierają Śląsk od wielu lat pozwalają sobie na nieco więcej niż "nowi".
Bzduraspotkałem sie z opinią że ta flaga należy do fc Jelenia Góra a nie do Karków
"Wspierał ich Górnik" - Co za kompleks ;)Wyznawca pisze:-I nadal się pojawia,ostatnio byli w swoich koszulkach bodajże na meczu z Legią.W swoich barwach bywa też Moto-Jelcz Oława,rzadziej Bielawianka.podobnie było ze Startem Namysłów który też pojawiał się parę razy w klubowych barwach na Oporowskiej.
-kibice Karkonoszy na własnych meczach wieszają swoje flagi.Wbrew temu co sugerują ludzi z Wałbrzycha nie stracili oni swojej tożsamości.
-Flaga w barwach KSK wisiała na Oporowskiej tylko raz,z wiadomych powodów na meczu z Arką (wspierał ich Górnik).
Nie da się ukryć,że FC,które wspierają Śląsk od wielu lat pozwalają sobie na nieco więcej niż "nowi".Bzduraspotkałem sie z opinią że ta flaga należy do fc Jelenia Góra a nie do Karków
Info że kibice KSK wieszają flagi na swoich meczach to totalna bzdura. Od 2 lat śledzę ich mecze i takowe zjawisko jak młyn na meczach KSK (nie mówiąc o flagach) to aktualnie prawdziwy rarytas !
Dorzucę swoję wiedzę na temat Chrobry - Karki.DonZManczy pisze:Witam wszystkich i mam pytanie jak to w końcu jest między Karkonoszami i Śląskiem? i kto jest właścicielem flagi Jelenia Góra w barwach WKS? (Proszę o odpowiedź kogoś z JG albo WRO broń Boże z Wałbrzycha)
Obie ekipy nazwijmy to po naszemu "kumały sie"
Wszystko było Ok i nawet sami ludzie z Głogowa przyznawali że za jakiś czas może i by doszło do czegoś.
Czar prysnął gdy Głogowianie dosłownie przypadkowo będą na meczu w JG dowiedzieli się że fani KSK "kręcą na boku" z wrocławskim Slaskiem.
Wyszło to na piwie w jakiejś knajpie. No i Chrobry "pogonił" dwulicowców :)
Wszyscy to widzieli jak pięknie skoczyło wam ciśnionko,gdy zobaczyliście tą flagę.Nawet nie próbuj zaprzeczać bo się ośmieszysz."Wspierał ich Górnik" - Co za kompleks ;)
Nie naśmiewaj się,bo jeszcze niedawno zobaczyć więcej niż 200 osób na waszym stadionie to był dopiero rarytas.Od 2 lat śledzę ich mecze i takowe zjawisko jak młyn na meczach KSK (nie mówiąc o flagach) to aktualnie prawdziwy rarytas !
-
DonZManczy
Kurcze Górnik i Karkonosze dwie zupełnie mi obojętne ekipy ale Walbrzyszanie chyba mają kompleksy jakieś bo często się napinają w strone Karków dlaczego ? ale bez off topóww. Jak traktują kibiców Karkonoszy fani Miedzi, Lechii, Wisły i Motoru ?? I czy to prawda, że Karkonosze zerwały układy z Jabloncem ze względu na Śląsk i Opave ? I jakie stosunki panują między Górnikiem i Zagłębiem L oraz Lechią Ddz ? Ogólnie ns DS zaczyna się coraz ciekawiej dziać
-I nadal się pojawia,ostatnio byli w swoich koszulkach bodajże na meczu z Legią.W swoich barwach bywa też Moto-Jelcz Oława,rzadziej Bielawianka.Wyznawca pisze:podobnie było ze Startem Namysłów który też pojawiał się parę razy w klubowych barwach na Oporowskiej.
]
a to jak dla mnie dziwna sytuacja .... trochę "burdelowato" to wygląda skoro Start czy Moto-Jelcz może wbijać na Oporowska w swoich barwach czy koszulkach to równie dobrze mogli by wywieszać swoje fany?! i co na to inne Fc które jeżdżą na swoje klubu a nie mogą być w swoich szalach na meczach Ślaska (np. Rokita czy Piast NR) . Bo chyba nie wszędzie jest jak np. w Oleśnicy gdzie Fc Śląska i Pogoń to oddzielne grupa kibiców.
Natomiast to, że Karkonosze są teraz ze Śląskiem to na pewno "huśta gula " Górnikowi, jakby nie było WKS podebrał ten teren Górnikowi
-
FC RacibóRz
a jak jest pomiedzy: BKS Stal Bielsko Biała a Podbeskiedziem Bielsko Biała?
-
Troublemaker
Kiedyś kosa, był krótki pakt o nieagresji, następnie znów stosunki między tymi ekipami się pogorszyły by znów zawrzeć zgodę....FC RacibóRz pisze:a jak jest pomiedzy: BKS Stal Bielsko Biała a Podbeskiedziem Bielsko Biała?
Co za typ...
-
REDSOLDIER
Trouble a moglbys okreslic Wasze aktualne stosunki ze Stomilem , gdzies w relacjach czytalem ze byliscie z nimi gdzies ?
-
PosterunkowyDybek
a jak jest między Bielskiem a Legią, w kontekście transparentu jaki został wywieszony przez Legię w Lubinie..?
-
Troublemaker
Są to prywatne kontakty miedzy kilkoma osobami od nas a przedstawicielami Dumy Warmii. M.in. towarzysko byli ze Stomilem w Niepołomicach i w Rzeszowie.REDSOLDIER pisze:Trouble a moglbys okreslic Wasze aktualne stosunki ze Stomilem , gdzies w relacjach czytalem ze byliscie z nimi gdzies ?
DonZManczy pisze:Kurcze Górnik i Karkonosze dwie zupełnie mi obojętne ekipy ale Walbrzyszanie chyba mają kompleksy jakieś bo często się napinają w strone Karków dlaczego ? ale bez off topóww. Jak traktują kibiców Karkonoszy fani Miedzi, Lechii, Wisły i Motoru ?? I czy to prawda, że Karkonosze zerwały układy z Jabloncem ze względu na Śląsk i Opave ? I jakie stosunki panują między Górnikiem i Zagłębiem L oraz Lechią Ddz ? Ogólnie ns DS zaczyna się coraz ciekawiej dziać
Górnik W - Zagłębie Lubin bez ciśnień relacje neutralne
Górnik W - Lechia Dz. też ciśnienia nie ma ale jak tam gdzieś przy okazji dojdzie do spotkań to wymiana zdań będzie
-
REDSOLDIER
dzieki za odpowiedzTroublemaker pisze:Są to prywatne kontakty miedzy kilkoma osobami od nas a przedstawicielami Dumy Warmii. M.in. towarzysko byli ze Stomilem w Niepołomicach i w Rzeszowie.REDSOLDIER pisze:Trouble a moglbys okreslic Wasze aktualne stosunki ze Stomilem , gdzies w relacjach czytalem ze byliscie z nimi gdzies ?
-
Wyjazd Rzecz Święta
a to nie przypadkiem przez Stomil pada wam zgoda z Jastrzębiem?Troublemaker pisze:Są to prywatne kontakty miedzy kilkoma osobami od nas a przedstawicielami Dumy Warmii. M.in. towarzysko byli ze Stomilem w Niepołomicach i w Rzeszowie.REDSOLDIER pisze:Trouble a moglbys okreslic Wasze aktualne stosunki ze Stomilem , gdzies w relacjach czytalem ze byliscie z nimi gdzies ?
-
Troublemaker
Wybacz ale ta sprawa dotyczy tylko i wyłącznie zainteresowane strony.Wyjazd Rzecz Święta pisze:a to nie przypadkiem przez Stomil pada wam zgoda z Jastrzębiem?Troublemaker pisze:Są to prywatne kontakty miedzy kilkoma osobami od nas a przedstawicielami Dumy Warmii. M.in. towarzysko byli ze Stomilem w Niepołomicach i w Rzeszowie.REDSOLDIER pisze:Trouble a moglbys okreslic Wasze aktualne stosunki ze Stomilem , gdzies w relacjach czytalem ze byliscie z nimi gdzies ?
Pozdro!
a jak jest pomiedzy: BKS Stal Bielsko Biała a Podbeskiedziem Bielsko Biała?
Kiedyś kosa, był krótki pakt o nieagresji, następnie znów stosunki między tymi ekipami się pogorszyły by znów zawrzeć zgodę...
Sorry bo się teraz pogubiłem między BKS a Podbeskidziem jest... zgoda???
Kiedyś kosa, był krótki pakt o nieagresji, następnie znów stosunki między tymi ekipami się pogorszyły by znów zawrzeć zgodę...
Tak.. jest zgoda.ŁBZ pisze:a jak jest pomiedzy: BKS Stal Bielsko Biała a Podbeskiedziem Bielsko Biała?
ja j****...
-
Troublemaker
ŁBZ pisze:a jak jest pomiedzy: BKS Stal Bielsko Biała a Podbeskiedziem Bielsko Biała?
Nie zauważyłeś kolego ewidentnej ironii w mojej odpowiedzi na to "mądre" pytanie? :)
Skoro na ostatnich stronach przewija się temat Dolnego Śląska, to zapytam o obecne relacje na linii:
Zagłębie Lubin - Chrobry Głogów
Wiosną 2008 miała miejsce walka banda na bandę przy okazji powrotu Chrobrego z Gracz wygrana przez Zagłębie. Jak sytuacja wygląda obecnie? Pytam bo oba miasta dzieli niewielka odległość więc jakieś kontakty są czymś naturalnym.
Zagłębie Lubin - Chrobry Głogów
Wiosną 2008 miała miejsce walka banda na bandę przy okazji powrotu Chrobrego z Gracz wygrana przez Zagłębie. Jak sytuacja wygląda obecnie? Pytam bo oba miasta dzieli niewielka odległość więc jakieś kontakty są czymś naturalnym.
Ręce opadają jest zgoda taka jak między Widzewem a Łksem .A przepraszam ciężko to ująć w takich kategoriach kosy ,gdyż Podbeskidzie nie jest żadną przeciw wagą dla BKS-u.By móc nazwać Podbeskidzie pełnoprawną kosą BKS-u to Ci pierw musieliby posiadać jakomś ekipę mogącą się w jakiś sposób przeciwstawić ,a tak wygląda to w ten sposób ,że kogo tam interesują wyniki ,gra kopaczy to sobie chodzi na Podbeskidzie a kogoś inne aspekty głownie spod znaku H to na BKS.
Zagłębie-Chrobry kosa.
Chrobry nawiązał kontakty z inną pewną ekipą dolnośląską. Jak coś wyjdzie to zainteresowane strony same o tym poinformują. A na razie kmwtw :)
Łada to fc czy jakaś zgoda/układ Stalówki?
Chrobry nawiązał kontakty z inną pewną ekipą dolnośląską. Jak coś wyjdzie to zainteresowane strony same o tym poinformują. A na razie kmwtw :)
Łada to fc czy jakaś zgoda/układ Stalówki?
-
Rodowity Bdg
Powiedzmy sobie szczerze. Pojawiła się osoba, która nie jest do końca rozeznana w klimatach kibicowskich na terenie B-B. Nie wszyscy przecież siedzą w tym od lat i są wszechwiedzący, chociaż faktycznie pytanie jest proste. Niemniej jednak zamiast zaśmiecać temat, wystarczyłoby grzecznie odpowiedzieć na pytanie niedoinformowanemu koledze. Otóż proszę Pana pomiędzy BKS-em a Podbeskidziem jest kosa. Jeszcze parę lat temu kibice tych drugich nie mieli zorganizowanego ruchu, lecz z biegiem lat to się zmieniło. Z pewnością przyczyną był awans sportowy i druga liga = frekwencja. Na chwilę obecną jeśli chodzi o podział sił w mieście to z całą pewnością mogę powiedzieć, iż BKS jest stroną dominującą pod względem "fanatyzmu" (ustawiają się na rywali po meczach oraz na zbiórki, zaś Ci drudzy praktycznie w ogóle nie nawiązują walki na terenie miasta; pomimo gorszej frekwencji to kibice BKS-u są zdecydowanie bardziej ogarnięci w tych klimatach; natomiast już kwestia opraw na korzyść TS-u). Kibice Podbeskidzia po prostu nie są w stanie na dzień dzisiejszy im się przeciwstawić. Mimo wszystko zaczęli się delikatnie rozwijać w kierunku chuligańskim poza Bielskiem m.in. dwie pierwsze ustawki w ostatnim czasie, zakończone porażkami. Kto wie, może w przyszłości to zaprocentuje.
-
REDSOLDIER
Pierwsza z GKS Jastrzebie a druga z kim ?
-
Troublemaker
Historia naszego ruchu kibicowskiego uczy, że podobne sytuacje w przeszłości miały miejsce i kluby, na trybunach których fanatyków można było policzyć na palcach jednej reki urosły pod tym względem w siłę. Wymienić tutaj mogę chociażby Widzew, GKS Katowice ( wcześniej miast zdominowane przez Ruch ), Bałtyk.Rodowity Bdg pisze:Powiedzmy sobie szczerze. Pojawiła się osoba, która nie jest do końca rozeznana w klimatach kibicowskich na terenie B-B. Nie wszyscy przecież siedzą w tym od lat i są wszechwiedzący, chociaż faktycznie pytanie jest proste. Niemniej jednak zamiast zaśmiecać temat, wystarczyłoby grzecznie odpowiedzieć na pytanie niedoinformowanemu koledze. Otóż proszę Pana pomiędzy BKS-em a Podbeskidziem jest kosa. Jeszcze parę lat temu kibice tych drugich nie mieli zorganizowanego ruchu, lecz z biegiem lat to się zmieniło. Z pewnością przyczyną był awans sportowy i druga liga = frekwencja. Na chwilę obecną jeśli chodzi o podział sił w mieście to z całą pewnością mogę powiedzieć, iż BKS jest stroną dominującą pod względem "fanatyzmu" (ustawiają się na rywali po meczach oraz na zbiórki, zaś Ci drudzy praktycznie w ogóle nie nawiązują walki na terenie miasta; pomimo gorszej frekwencji to kibice BKS-u są zdecydowanie bardziej ogarnięci w tych klimatach; natomiast już kwestia opraw na korzyść TS-u). Kibice Podbeskidzia po prostu nie są w stanie na dzień dzisiejszy im się przeciwstawić. Mimo wszystko zaczęli się delikatnie rozwijać w kierunku chuligańskim poza Bielskiem m.in. dwie pierwsze ustawki w ostatnim czasie, zakończone porażkami. Kto wie, może w przyszłości to zaprocentuje.
Wydaje mi się jednak, że BKS zdaje sobie z tego faktu dobrze sprawę.
-
Rodowity Bdg
O ile się nie mylę to pierwszą stoczyli z Flotą na ich terenie, a drugą właśnie z GKS-em. Ewentualnie na odwrót.REDSOLDIER pisze:Pierwsza z GKS Jastrzebie a druga z kim ?
-
Troublemaker
Serwis szalikowcy.com informuje tylko o walce z GKS-em Jastrzębie.
A nie chodzi czasem o GKS Tychy ??Troublemaker pisze:Serwis szalikowcy.com informuje tylko o walce z GKS-em Jastrzębie.
z BKSem
-
Rodowity Bdg
Ani z BKS-em, ani z tyskimi. Jestem przekonany, że z Flotą oraz GKS-em Jastrzębie. Obie walki rozstrzygnięte po ok. 20 sek.
Jakie są obecnie relacje na linii Kotwica - MKS Karlino i Kotwica - Wielim Szczecinek?
I czy Karlino jest oficjalnie czyimś FC?
I czy Karlino jest oficjalnie czyimś FC?
Czy w Wrocławiu można pokazać się w barwach Gryfa Słupsk?
Gryf zgodę z Lechią ma a Lechia wiadomo z kim.
Gryf zgodę z Lechią ma a Lechia wiadomo z kim.
możesz nawet w barwach Legii,Cracovii czy Arki...
Chodzi o to aby ich nie stracić.
Wystarczy wytężyć umysł.
Wystarczy wytężyć umysł.