Kibice Made in Germany

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
zmuda_hh

Re: Kibice Made in Germany

Post autor: zmuda_hh »

kocur1488 pisze:Jak wygląda sytuacja na linii HSV-Borussia Dortmund?
kiedys była zgoda
azs1984 pisze:A i jeszcze jedno, jakieś parę lat temu w TMK był reportaż z wizyty Lechii Gdańsk na stadionie HSV i jak dobrze pamiętam był jakiś niesmak ze strony miejscowych, korzystając z okazji ze wypowiada się tu kilku naszych rodaków , którzy biorą aktywny udział w życiu kibicowskim Hamburga mam pytanie, jak była odebrana ta wizyta przez chuliganów HSV, czy nadal jest jakiś kontakt na linii HSV-Lechia
a co do Lechii to nie byli mile widziani w HH nawet jakis dym był ale wiecej pisac nie bede, pewnie jest osoba ktora wie wiecej na ten temat
iparts.pl
Fragless80

Post autor: Fragless80 »

SVB pisze:
azs1984 pisze:Ultrasi? na stronie http://www.ultras.ws było zdecydowanie zaznaczone że jest to ta ekipa hools o barwach biało-czerwonych która odcina się od stadionu Werderu i itp, fota pochodzi z tego wyżej wymienionego tematu z tematu jeśli się nie myle Fotos von Mob czy jakoś tak nie chce mi się już szukać
ok, moze bylo, wierze ci, mi sie teraz tez juz nie chce szukac, ale jak sam piszesz, ta strona to http://www.ultras.ws, chociasz tam tez duzo tematow hools jest, a mob to ogolnie banda, nasze barwy sa czarno czerwone, bialo czerwone byly kiedys, wtedy klub tak chcial, ale ostatnio wrescie nawrocil do starych no i tradycji, tylko prosze teraz tutaj bez zadnej napinki, ze klub plastik bez tradycji jest, od tych chlopakow na fotce jest paru, ktorzy jezeli my cos robimy, to na lepszych meczach z nami cos kreca, ale ogolnie wieksza czesc to ultras, jezeli chcesz, to przesle ci inne foty, nara
Na tej fotce jest na 100% ekipa sportowa z Bremen (SB), ktora z Leverkusen, a tym bardziej z ich ultrasami, nie ma nic wspolnego. Zdjecie pare lat juz ma.
SVB

Post autor: SVB »

Fragless80 pisze:
SVB pisze:
azs1984 pisze:Ultrasi? na stronie http://www.ultras.ws było zdecydowanie zaznaczone że jest to ta ekipa hools o barwach biało-czerwonych która odcina się od stadionu Werderu i itp, fota pochodzi z tego wyżej wymienionego tematu z tematu jeśli się nie myle Fotos von Mob czy jakoś tak nie chce mi się już szukać
ok, moze bylo, wierze ci, mi sie teraz tez juz nie chce szukac, ale jak sam piszesz, ta strona to http://www.ultras.ws, chociasz tam tez duzo tematow hools jest, a mob to ogolnie banda, nasze barwy sa czarno czerwone, bialo czerwone byly kiedys, wtedy klub tak chcial, ale ostatnio wrescie nawrocil do starych no i tradycji, tylko prosze teraz tutaj bez zadnej napinki, ze klub plastik bez tradycji jest, od tych chlopakow na fotce jest paru, ktorzy jezeli my cos robimy, to na lepszych meczach z nami cos kreca, ale ogolnie wieksza czesc to ultras, jezeli chcesz, to przesle ci inne foty, nara
Na tej fotce jest na 100% ekipa sportowa z Bremen (SB), ktora z Leverkusen, a tym bardziej z ich ultrasami, nie ma nic wspolnego. Zdjecie pare lat juz ma.
ok pomylka, na tej fotce tu wklejonej to jest moze ekipa z Bremy, ale ja mialem na mysli fotke z ekipa Leverkusen na linku pare stron wczesniej, do tego bylo tez o barwach bialo czerwonych pisane, a Bremen jak wiadomo jest zielono biale, no i oczywiscie nie mamy ze soba nic wspolnego, wrecz przeciwnie, nie lubimy sie, nara
azs1984

Post autor: azs1984 »

DO SVB jak coś to podeślij na priv z chęcią lukne
Piotrek198963

Post autor: Piotrek198963 »

Chyba najważniejsze derby w Niemczech może komus sie przyda :)

KSC-Stuttgart
Frankfurt-Offenbach, Frankfurt-Kaiserslautern
Braunschweig-Hannover
St.Pauli-HSV
HSV-Bremen
Lübeck-Kiel
Lok Leipzig-Chemie Leipzig
Magdeburg-Dresden
Dresden un peu contre tous
Nürnberg-Fürth
Nürnberg-Bayern
Dortmund-Schalke-Bochum-Duisburg-Wattenscheid-Düsseldorf (les équipes principales au Ruhrpott)
Leverkusen-Köln
Union Berlin-Dynamo Berlin
Schalke-Essen
St.Pauli-Rostock
Zwickau-Chemnitz-Leipzig-Dresden-Halle
zmuda_hh

Piotrek198963 pisze:Chyba najważniejsze derby w Niemczech może komus sie przyda :)

KSC-Stuttgart
Braunschweig-Hannover
St.Pauli-HSV
HSV-Bremen
Lübeck-Kiel
Magdeburg-Dresden
Nürnberg-Fürth
Nürnberg-Bayern
Dortmund-Schalke-Bochum-Duisburg-Wattenscheid-Düsseldorf (les équipes principales au Ruhrpott)
Leverkusen-Köln
Schalke-Essen
St.Pauli-Rostock
nie zebym sie czepial, alemogles pisac albo nazwy klubów albo miasta a nie troche tego i troszka tego.. pzdr:)
Piotrek198963

zmuda_hh pisze:
Piotrek198963 pisze:Chyba najważniejsze derby w Niemczech może komus sie przyda :)

KSC-Stuttgart
Braunschweig-Hannover
St.Pauli-HSV
HSV-Bremen
Lübeck-Kiel
Magdeburg-Dresden
Nürnberg-Fürth
Nürnberg-Bayern
Leverkusen-Köln
Schalke-Essen
St.Pauli-Rostock
nie zebym sie czepial, alemogles pisac albo nazwy klubów albo miasta a nie troche tego i troszka tego.. pzdr:)

Ja Tego Nie pisałem tylko skopiowałem to z forum Francuskiego o Kibicam typu takie jak nasze Forum.Jak Chcesz napisz na PW dam ci linka bo nie wiem czy tu bana za to nie dostane
zmuda_hh

nee spoko tam sie w miare zgadza wszystkoo znam niemiecka sytuacjee tylko chodzilo mi o to zo np we Frankfurcie jest Eintracht i FSV a jest napisana nazwa miastaa :):) pzdr
PS. a i Frankfurty tez sa 2 ;p;p
Piotrek198963

zmuda_hh pisze:nee spoko tam sie w miare zgadza wszystkoo znam niemiecka sytuacjee tylko chodzilo mi o to zo np we Frankfurcie jest Eintracht i FSV a jest napisana nazwa miastaa :):) pzdr
Tak to też wiem Brunszwik i Frankfurt
krolikOKS

Post autor: krolikOKS »

Piotrek198963 pisze:
zmuda_hh pisze:nee spoko tam sie w miare zgadza wszystkoo znam niemiecka sytuacjee tylko chodzilo mi o to zo np we Frankfurcie jest Eintracht i FSV a jest napisana nazwa miastaa :):) pzdr
Tak to też wiem Brunszwik i Frankfurt
Chłopie czytaj proszę ze zrozumieniem. Frankfurty, a nie Eintrachty. Jest Frankfurt nad Menem i nad Odrą. A tak swoją drogą to w Frankfurcie nad Odrą dzieje się coś? Dowiedziałem się że gra tam drużyna Frankfurter FC Viktoria. 6-krotny mistrz NRD
Piotrek198963

Ah tak przepraszam mój błąd :)
acab

Post autor: acab »

jakieś relacje z meczu Union-Hertha?
fluor

Post autor: fluor »

http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... skiej.html

będzie manifestiacja kibiców przeciw restrykcjom
zespół z Mniowa

Post autor: zespół z Mniowa »

Mógłby ktoś skrobnąć coś o kibicach Energie Cottbus?
Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek »

goraco w Hamburgu bylo a nikt nic nie pisze St. Paulil vs. HSV
krzysiek

Post autor: krzysiek »

50 osób zatrzymanych. 6 policjantów rannych

walki przed i po spotkaniu (bardziej aktywne HSV)

pare fotek jest tutaj:
http://www.abendblatt.de/sport/fussball ... derby.html

Jak bede miał wiecej info z pierwszej reki napisze.
azs1984

krzysiek

Post autor: krzysiek »

zmuda_hh

azs1984 pisze:a w szczególności w spokojnym w miarę Hamburgu.
ja wiem czy w takim spokojnym??? chyba juz niee?
azs1984

HSV ostatnio dosyć aktywny, na wyjeździe w Bremen , poskakali troszkę, żmuda wiesz moze cos wiecej?
martex.44

Post autor: martex.44 »

W sobote oglądałem mecz Bayern-Mainz i w młynie monachijczyków powiewały flagi różnych krajów, a jedną z większych była flaga Polski, oprócz tego były jeszcze min. Kamerunu i innych krajów. Ktoś wie o co w tym chodzi, jakaś oprawa dla zagranicznych fc???
god

Post autor: god »

chciałbym zapytać o Zagłębie Ruhry. jak wygląda tam rozkład sił?
mógłby ktoś w paru zdaniach opisać te najbardziej liczące się ekipy i relacje panujące miedzy nimi? czy w zagłębiu Ruhry każdy z każdym ma "kosa"?
azs1984

Kiedyś obiło mi się o uszy , że na schalke śmiga dużo Turków, mało tego że mają duże wpływy jeśli chodzi o bojówkę S04, chyba było to po wizycie TB z racji meczu Schalke-Legia , nie pamietam dokładnie, jednak ostatnio widziałem fotki z wypadu Schalke do Francji i ekipa na fotkach jak by w 99 procentach biała:) nie żebym był rasistą.
Osobiscie natomiast widziałem sportową bandę Rot Weiss Essen, wizualnie zbliżona do naszych z czołówki a z osiągnięć w grillowaniu dowiedziałem się że też całkiem dobrze z nimi.
Leverkusen ma kosę z Koeln, ci natomiast z Fortuną D. i Borussią M.Gladbach
god

Post autor: god »

mnie temat Zagłębia Ruhry i okolic bardzo interesuje więc jeśli ktoś ma cheć coś napisać to chętnie poczytam.

ps
nie napisaliscie nic o Wuppertal SV.
wiem że Bonn to już nie Zagłębie Ruhry ale generalnie ten rejon - mógłby ktoś coś napisać o Bonner SC? i czy ktoś wie coś o mieście Munster (podobno studenckie miasto) jest tam jakiś klub i jacyś znaczacy kibice? to też bardzo blisko Zagłębia Ruhry dlatego pytam
Salto del Angel

Post autor: Salto del Angel »

Chciałem dowiedzieć się więcej o Borussii Dortmund - słyszałem, że łączą ich dobre relacje z Rot Weiss Essen wynikające z wspólnej nienawiści do Schalke. Czy mają między sobą jakiś układ kibicowski / chuligański ?

PS. Mógłby ktoś bliżej opisać ekipę sportową BVB 09 i coś o nich powiedzieć, z kim mają ewentualne układy i ich pozycję na niemieckiej scenie h ?
Z góry dzięki za odpowiedź :)
SVB

ok, a wiec tutaj jeszcze moje odpowiedzi na pare pytan do tematu, sportowa ekipa Wuppertalu trzyma z Schalke, oprocz tego maja swoich ultrasow, Bonn raczej zadnej ekipy nie ma, chyba tylko paru dzieci ultras, mala ale stala ekipa lesna z Münster jezdzi na grzyby razem z Dortmundem, co do Dortmundu to juz pisalem, ale z Essen raczej nic nie maja, bo Essen trzyma z Bremen, pozatym do innych miast na zachodzie, to Aachen trzyma z holenderska Kerkrade, Kolonia probuje cos nowego, bo troche upadli, zreszta jak i my w Leverkusen tez, Düsseldorf ma stara i mloda stala ekipe, ktora niekedy cos tam z Duisburg kuma, a o Essen, Bochum, Gelsenkirchen i Dortrmund juz pisalem, jezeli jeszcze jakies pytania sa, to prosze smialo pytac, nara
nisc

Post autor: nisc »

interesuje mnie sytuacja w Monachium bo wiadomo kiedys ekipa sportowa wspolna Lwow i Bayernu ale jak teraz? slyszalem ze cos sie pozmienialo i jakies zadymy byly nie tak dawno na meczu derbowym rezerw czy cos takiego...z gory dzieki, pzdr
dreturt

Post autor: dreturt »

nisc pisze:interesuje mnie sytuacja w Monachium bo wiadomo kiedys ekipa sportowa wspolna Lwow i Bayernu ale jak teraz? slyszalem ze cos sie pozmienialo i jakies zadymy byly nie tak dawno na meczu derbowym rezerw czy cos takiego...z gory dzieki, pzdr
dawna sporotwa ekipa to SCM (Service Crew München) byla to ekipa wspolna.
officialnie juz nie jest aktywna ale nieraz jada jeszcze razem niby byly tez chuligani z niebiskich w baslu).
teraz to kosa na wszystkich liniach.
na derbach rezerwowych zawsze cos sie dzialo. jak znajde jakies stare fotki to tutaj wkleje.
azs1984

Do Quibkk

Czy ekipa FC.St.pauli jest ogarnięta?to zależy pod jakim względem, owszem w ich szeregach jest kolorowo, jest kilka ekip o różnych poglądach. Moim zdaniem na płaszczyźnie ultras trzymają fason skład USP robi fajne oprawy dla oka, natomiast jeżeli chodzi o hooligans no to już bywa różnie, raczej w tej kwestii mają słabe notowania, co nie znaczy że nie działają w tej dziedzinie życia kibicowskiego.
zespół z Mniowa

Post autor: zespół z Mniowa »

Mógłby ktoś napisać o fanach Energie Cottbus? jak tam się sprawy mają?
sha99lsh

Post autor: sha99lsh »

Mieszkałem w Bonn parę miesięcy 2 lata temu.....Bonner sc= U siebie młyn 10-20 osób....W Bonn kibicuje się FC Koln i S04 mniej więcej pól na pól...pozdrawiam!
SVB

W Bonn kibicuje się FC Koln i S04 mniej więcej pól na pól...pozdrawiam!

FC tak, ale czy S04 to nie wiem, bo Schalke ma raczej w kazdym wiekszym miescie w NRW kibicow, tak samo jak Monachium, typowe pikniki, z Bonn jest tez u nas mala ekipa, oprocz normalnych ludzi piknikow, ktorzy do nas przyjezdzaja, te chlopaki maja czesto przygody w drodze powrotnej, gdzie na trasie wlasnie FC na nich czeka, chociasz ta ekipa z Bonn, to nie calkiem sportowa jest, ale kto wie, moze przez takie wlasnie przygody sie przekonaja, pozdrawiam
elo1312

Post autor: elo1312 »

nisc pisze:interesuje mnie sytuacja w Monachium bo wiadomo kiedys ekipa sportowa wspolna Lwow i Bayernu ale jak teraz? slyszalem ze cos sie pozmienialo i jakies zadymy byly nie tak dawno na meczu derbowym rezerw czy cos takiego...z gory dzieki, pzdr

Service Crew = Starsza Chuliganka z Bayernu, Blue Army = Starsza Chuliganka z TSV1860. Razem działali i nadal działają. Ostatnio dali o sobie znać właśnie w Baslu. Choć po obu stronach znajdą się tez osoby którymi to całkiem nie pasuje.

Na derbach rezerwowych się coś działo zawsze. Ale były to sprawy Ultrasów które się od zawsze nienawidzą. Jak na PL scene troche dziwne Klimaty w DE ze Ultrasy i Pikniki się nienawidzą a Hoolsy siedzą wspólnie w Knajpie. Ale takich przypadków jest dużo i nie tylko w Niemczech, bo np w Zürichu panuje ta sama Sytuacja.
elo1312

Post autor: elo1312 »

Co do Spraw w Ruhrgebiet to są troche skomplikowane.

Essen i Dortmund mieli kiedyś ze sobą zgode ale to już Muzyka dawnej Historii.

To ze H z Dortmundu razem z Münster trzymają się zgadza. Także można do tego dodać Bochum. Znowu Ultrasy Dortmundu z Bochum Kose maja. To samo na linii Ultrasów Dortmund - Münster, Münster niejedna Flage od Ultrasów BVB skroili.

Bochum i Münster dodatkowo na linii H mają dobre stosunki z Essen+Bremen.

Co do Wuppertalu to to tak wygląda ze większość Kibiców Wuppertalu również Schalke kibicuje. Choć zdarzą się tez przypadki takie ze tez się znajdzie osoby które tylko za Wuppertalem są. Gdyby to było w PL to mogło by się powiedzieć ze Wuppertal jest FC od Schalke. Jest pare takich ´´nieoficjalnych´´ FC od Schalke np Westfalia Herne, Wuppertaler SV, SpVgg Erkenschwick, RW Oberhausen.

W przypadku Oberhausen próbuje się młodsza Ekipa całkiem odłączyć od Schalke. RW Oberhausen ma Chuliganke nieliczną. Maja swoje Kontakty (Ulm, Osnabrück). Cos tam próbują dzialac. Zmierzyli się z Duisburg, Münster, Union Berlin ale zaliczyli same porażki.
Pare lat temu (2002-2005) się nieraz z takimi ekipami jak Essen, Köln, Aachen bili. Czy to było z okazji Mecz Hokejowych (się spotkali gdzieś w Centrum Miasta) czy za czasów gdy RW Oberhausen w 2. i 3. lidze grali. Wtedy RWO pomogli osoby z Schalke. Wyniki tego były rożne. Obecnie Ekipa H z Oberhausen ma tez Problemy z Zakazami Stadionowe.

Düsseldorf i Duisburg jeszcze pare Lata temu mieli zgode H. Ale coś się popsuło i dzisiaj tam panuje Kosa. Ostatnio jak grali u siebie tez nieraz się coś działo gdzieś poza Stadionem.

Ktoś tez pytał czy w Ekipie h Schalke nadal Turasy są? Tak są.
azs1984 pisze:...
Osobiscie natomiast widziałem sportową bandę Rot Weiss Essen, wizualnie zbliżona do naszych z czołówki a z osiągnięć w grillowaniu dowiedziałem się że też całkiem dobrze z nimi.
...
To tylko wizualnie. Ilościowo napewno nalezą do czołówki na Zachodzie Niemieckim, ale jakościowo :-/ . Zaliczyli sporo grillów, ale porażki tez niemało zaliczyli. O siebie sami twierdza ze nalezą do czołówki. A tak naprawde to jak na Niemczy z Zachodu nie najgorsza Bande mają + mają z czego wybierać, ale do Czołówki np tych z byłych NRD czy tez do najlepszych z Zachodu (takich jak Frankfurt, Düsseldorf, Duisburg, Mannheim, Braunschweig itd.) to im jeszcze dużo brak, co tez ich porażki (na ustawkach jak i w Awantury typowo Oldschool) pokazały.
azs1984

widzę, że sporo zebrało się tu kumatych osób w kwestii niemieckiej sceny kibicowskiej to zapytam jeszcze
1) Czy to prawda , że Chuligani BFC Dynamo Berlin zawiesili działalność, gdzieś mi się obiło o uszy, druga sprawa czy nadal w Niemczech są niepokonani? i z kim się ewentualnie trzymają
2) Druga sprawa jakie zdanie o polskich ekipach mają zachodnio - niemieckie bandy?
azs1984

A i jeszcze jedno do elo312:
Ekipę Rot Weiss Essen widziałem w 2006 roku, być może od tego czasu się coś zmieniło...
A co do turasów w chuligance, no to wiem , że jest to praktycznie nie do uniknięcia w takich regionach jak Gelsenkirchen czyli w Ruhrgebiet no ale wydaje mi się , że nie jest to chyba powód do dumy?co wy o tym sądzicie?, w Hamburgu HSV jakoś to jeszcze ogarnia
SVB

elo1312 pisze:
SVB pisze:w Dortmundzie byl syf, bo ich bojowka ze wschodnimi landami trzymala, ... ale teraz niby tam mlodzierz posprzatala
Były to Układy na pare Akcji na Ustawkach. O żadnym syfie niema mowa. To w chuligance Niemieckiej coś całkiem normalnego (co nie znaczy ze takie coś popieram). Zresztą jak z LEV jesteś i kogoś znasz z ekipy h to popytaj się z kim wasze raz czy pare razy Koalicje przy Ustawkach zrobili. Z największym wrogiem z Köln! Czy tobie to pasuje czy nie! Film tej jednej Akcji do Dziś jest na YT i chłopaki mieli przez to przypal.

Oprócz tego jeszcze sam mieliście (Leverkusen) jakieś tam Kontakty z landami z Dreznem. Poza tym jak graliście kilka Lat temu w Pucharze w Berlinie z Union to tam było nie mało osób z BFC Dynamo Berlin.

I nikt nic nie posprzątał. Było to tylko pare Akcji i na tym się kończyło. Teraz z innymi Chłopaki z Dortmundu razem działają.
ok napisalem dzis rano naprawde wielkiego posta i w momencie wyslania wylecialem z forum, moze i dobrze bo bylo za duzo informacji, a wiec w skrocie, jestem z Lev i nie musze sie nikogo pytac, bo sam juz od 17 lat tam dzialam, co do naszej koalcji z Köln to bylo tak, ze wlasnie z Dortmundem zesmy sie nacieli i to sie drugi raz z Frankfurtem nie mialo powtorzyc, w obojga akcji wiedzielismy ze wrog nie jest sam, tylko z pomocom wschodu, za pierwszym razem jeszcze Kolonii odmowilismy, ale po masakrze naszych chlopakow nie mialo sie to powtorzyc, o dziwo byly to rewanze, gdzie w pierwszych starciach ekipy jeszcze same byly, kto akcje w necie wstawil nie wiem, ja mam w domu tez inna wersje oprocz tej, bo nagrana przez Frankfurt, u nas i w Koloni nie wszyscy byli z tego zadowoleni, ale mowilem i twierdze dalej, ze jakby w tedy ci poszli co w domu siedzieli i potem sie na Köln pluli, to bysmy zadnej pomocy nie wzieli, a miala sie wtedy takzwana Rheinland Fraktion zaczac, cos w stylu Gornik i Ruch na reprze, ale to i tak nie wypalilo, co do kontaktow najpierw z BFC a potem z Dynamem, to juz sa bardzo dawne czasy, ktorzy nie wszyscy pamietaja, ale ja wiem ze to wlasnie oni do nas przyjezdzali i sie zachodniej chuliganki uczyli, teraz jest juz calkiem inaczej i wielkich kontaktow nie ma, a jezeli jeszcze jakies pytania, to prosze na pw, chetnie bym nawinol kontakt
ODPOWIEDZ