Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Resovia nie bardzo lubiana w Tychach może świadczyć o tym fakt jak Resovia grała w Tychach mecz koszkówki ( wtedy jakas 3 liga) liczylismy ze przyjada i zebralismy sie w kilkanascie osob żeby ich odpowiednio " przywitać" ( nie chlebem i solą) lecz musielismy sie obejsc smakiem bo nikogo z Resovii nie stwierdzono.
-
patriota85
To źle mówią.cortesWWA pisze:"Przemek82" widzewiaku psinco wiesz o Radomiaku.
Tak sie sklada, ze czesto bywam na meczach w Radomiu nawet z raca w reku. Z tego co mowia Kibice RKS-u to Polonia Ilza jest zgoda, a za Stala Rz nie zerwali stosunkow i widzialem nawet ekipe stali na meczu Radomiaka.
Koniec koncow farmazoniarz jestes Ty
Jak czerpiesz informację z tej strony, którą podałeś to Ci gratuluję:).Strona prowdzona przez młokosów, którzy, albo kopiują info z innych serwisów i for, albo zamieszczają jakieś farmazony.tikwath pisze:Cortes kliknij sobie w tego linka
http://polscykibice.com/infopage.php?id=126
I zakończ pisać farmazony.
-
nowoscisklepu
Seth Gecko pisze:Następny rodzynek. Widzisz i nie grzmisz...nowoscisklepu pisze:Jezeli mialoby cos peknac, to napewno inicjatywa wyszlaby z Warszawy, bo nie wierze w to, by Zaglebie odwazylo sie na taki ruch.
Wydawało mi się do tej pory, że zgoda jest wtedy gdy obie ekipy się lubią i szanują. Ale jak widać czasami jakaś ekipa się boi zerwać zgody;) Tylko nie wiem po co Zagłębie Sosnowiec miałoby zrywać zgodę z Legią, skoro jest zajebiście.
Zapewniam Cię że gdyby były powody, to Zagłębie by się nie bało. Mam nadzieję że na temat Legii i Zagłębia Sosnowiec więcej rodzynków się już nie pojawi, przynajmniej przez dłuższą chwilę;)
Moze zle sie wyrazilem, chodzi mi tylko i wylacznie o obecna sytuacje, jestes kibicem ktorejs ze zgod Zaglebia ? bo jesli tak, to calkowcie nie zrozumiesz tematu. Mieszkalem troche na terenach Zaglebia Dabrowskiego i calkowicie zmienilem podejscie kiedy GKS wykroil po jednym meczu ZS i zdobyl.........wiecej szalikow Legii. (akcja byla nawet opisywana na forum ZS, kiedy to plakali, ze paru typow obilo i wykroilo caly tramwaj, Sosnowiec - Kazimierz Gorniczy).
Sam napisalem, ze na linii Warszawa - Sosnowiec jest zajebiscie, bo akurat znam temat doskonale, a ze padlo pytanie jakie sa relacje akurat ze strony Zaglebia to opisalem to, troszke ironicznie, co liczylem, ze da sie wychwycic.
Niemniej jednak dla Zaglebie jest ekipa z ogromnym potencjalem, ale obecnie nie pokazuja nawet 10% tego co powinni......
ps proponuje zebys pisal jeszcze wiecej "buziek", napewno twoj post bedzie bardziej "kumaty". Wiecej buziek seth gecko, wiecej !
na lini Sosnowiec-Warszawa jest wszystko wporządku i na siłe nie ma co sie doszukiwać jakiś zgrzytów,pozdrowienia dla WFH
-
Seth Gecko
- ostatnie ostrzeżenie
Różne rodzynki tu się wpisują i wielu z nich na poważnie, skąd mam niby wiedzieć że w tym momencie piszesz ironicznie, a nie na poważnie? Po to są właśnie buźki, żeby było wiadomo czy żartujesz czy naprawdę tak myślisz.nowoscisklepu pisze:Sam napisalem, ze na linii Warszawa - Sosnowiec jest zajebiscie, bo akurat znam temat doskonale, a ze padlo pytanie jakie sa relacje akurat ze strony Zaglebia to opisalem to, troszke ironicznie, co liczylem, ze da sie wychwycic.
Niemniej jednak dla Zaglebie jest ekipa z ogromnym potencjalem, ale obecnie nie pokazuja nawet 10% tego co powinni......
ps proponuje zebys pisal jeszcze wiecej "buziek", napewno twoj post bedzie bardziej "kumaty". Wiecej buziek seth gecko, wiecej !
Te 10% procent potencjału mimo braku buźki też zatem traktuję jako żart. Wiadomo że zawsze może być dużo lepiej, dotyczy to każdej ekipy.
-
VjakVendetta
Wspólna zgoda z GieKSą + prywatne kontakty.ladygaga666 pisze:A jak wyglądają relacje na linii:
1 Odra W-Polonia B
2 Górnik Z-Banik O
tak jak Ci napisalem wczesniej i dalej potwierdzam moje slowa.Niewiem czy zauwazyles w opisie ale to jest moja okolica:moze sie ktos wypowiedziec ze Stali na temat stosunkow z Radomiakiem?Wlasnie dlatego ze Radomiak niema juz ukladu z Rzeszowiakami jedna mniejsza ekipa nie przybila ukladu chuliganskiego z Radomiakiem.Moze i bywasz na meczach R ,ale popytaj odpowiednich ludzi i potem mow o pisaniu farmazonowcortesWWA pisze:"Przemek82" widzewiaku psinco wiesz o Radomiaku.
Tak sie sklada, ze czesto bywam na meczach w Radomiu nawet z raca w reku. Z tego co mowia Kibice RKS-u to Polonia Ilza jest zgoda, a za Stala Rz nie zerwali stosunkow i widzialem nawet ekipe stali na meczu Radomiaka.
Koniec koncow farmazoniarz jestes Ty
-
wielki CWKS
dla wszystkich internetowych rozkminiaczy z kibice.net o zgodzie Legii i Zagłębia. Zdjęcie z wyjazdu do Chorzowa
http://legionisci.com/photos11j/11ruch_ch1_f80.jpg
http://legionisci.com/photos11j/11ruch_ch1_f80.jpg
-
DariuszSzpakowski
ile Zagłębia wspierało wczoraj Legię??
-
wielki CWKS
ciężko zliczyć. Ale około 150-200 osóbDariuszSzpakowski pisze:ile Zagłębia wspierało wczoraj Legię??
ladygaga666 pisze:A jak wyglądają relacje na linii:
1 Odra W-Polonia B
2 Górnik Z-Banik O
Polonia twierdzi, że "ma nas w d****", ogólnie rzecz biorąc nie ta liga, ale nie przepadają za nami raczej...
W ramach ciekawostki można dodać, że "lubią" nas coraz mniej - 2 sezony temu neutral na obydwu meczach a nawet wspólne "kto nie skacze jest żabolem" (nasz wyjazd przed ich meczem na Górniku), rok temu pojedyńcze gwizdy na naszym wyjeździe i wreszcie finał czyli mecz Odra - Arka, w którym Bytomianie mocno wsparli gości a w trakcie którego przybysze rozpoczęli konkretny festiwal bluzgania...
Moim skromnym zdaniem (prywatnym żeby było jasne) ten pomysł wyszedł od Polonistów - z tego co wiem to Arka w trakcie naszych wyjazdów na Pomorze nie miała nic do naszych wyjazdowców.
Polonia Świdnica
Zgody : Górnik Wałbrzych, Victoria Świebodzice
Kosy : Wszystkie FC Śląska, Lechia Dzierżoniów,Chrobry Głogów,Miedz Legnica.
-
zdrowa krowa
To wy macie zgodę z Górnikiem a oni z wami nie?Pytam bo Gornik wśrod swych zgód Polonii nie wymienia.PŚ1945 pisze:Polonia Świdnica
I jeszce pytanko o realecje pomiedzy Polonia a fc ZL w Świdnicy.
Oficjalnie jest przybita zgoda Polonii z Górnikiem długo czasu na Polonii było cicho ale teraz Górnik na swoich mecza pozdrawia Polonie dowodem może być ten oto filmik sprawdz 3:07 min , http://www.youtube.com/watch?v=YF5rqCv8UsQ albo sprawdz forum Górnika w dziale przyjaciele :)
A co do Zagłebia to jest jakas grupka co jezdzi ze Ścy, Maja totalny zakaz pokazywania się w barwach na mieście.
A co do Zagłebia to jest jakas grupka co jezdzi ze Ścy, Maja totalny zakaz pokazywania się w barwach na mieście.
http://i45.tinypic.com/250360g.jpg
A ten szal wydaliście Wy, czy jakiś FC Górnika ze Świdnicy niezależny od Was?
I od razu przy okazji - jakie są relacje na linii Górnik Wałbrzych - Zagłębie Lubin?
A ten szal wydaliście Wy, czy jakiś FC Górnika ze Świdnicy niezależny od Was?
I od razu przy okazji - jakie są relacje na linii Górnik Wałbrzych - Zagłębie Lubin?
Polonia Świdnica jest lokalną zgodą Górnika Wałbrzych
Szalik wydało świdnickie FC Górnika,nie działające aktywnie na Polonii aczkolwiek wspólnie działają poprzez organizowanie wyjazdów na mecze Górnika.
Natomiast pytanie o Górnik W-Zagłębie L padło w tym temacie kilka a może nawet i kilkanaście razy.
Górnik W-Zagłębie L-łączą nas wspólne zgody z Arką,Zawiszą Bydgoszcz i tylko na meczach tych drużyn się widujemy ew. na kadrze.
Szalik wydało świdnickie FC Górnika,nie działające aktywnie na Polonii aczkolwiek wspólnie działają poprzez organizowanie wyjazdów na mecze Górnika.
Natomiast pytanie o Górnik W-Zagłębie L padło w tym temacie kilka a może nawet i kilkanaście razy.
Górnik W-Zagłębie L-łączą nas wspólne zgody z Arką,Zawiszą Bydgoszcz i tylko na meczach tych drużyn się widujemy ew. na kadrze.
co jest na relacji widzew arka
Na początku naucz się pisać, potem pytaj. Nie rozmywając, w którym roku została przybita zgoda pomiędzy Widzewem, a Ruchem?kaszpir pisze:co jest na relacji widzew arka
Jeśli chodzi o szal Świdnicka brygada to został on wydany przez chłopaków z FC Świdnica którzy tylko jeżdżą na Górnika natomiast Polonia to rzecz inna utożsamiamy sie jedynie z Polonią a Górnicy z Wałbrzycha to nasi przyjaciele..A więc żeby wszystko było jasne Świdnica to Polonia Świdnica oraz FC Górnika dwie siły które żądzą tym miastem..pewnie jest to zabawne dla niektórych z was że w jednym mieście Górnik ma swój Fan Klub i Zgode.
-
Świąteczny Karp
2005ACABana pisze:Na początku naucz się pisać, potem pytaj. Nie rozmywając, w którym roku została przybita zgoda pomiędzy Widzewem, a Ruchem?kaszpir pisze:co jest na relacji widzew arka
Nie siej dziecko farmazonu. Sytuacja, obiektywna byla opisana pare stron wczesniej.
-
Zaagłębiak
Mało, bo tyle dostaliśmy biletów (co jest zresztą bardzo logiczne). Nie jestem wróżką, więc nie zadeklaruję malkontentom ilu by nas było z Legią w Chorzowie, gdyby bracia dostali załóżmy 3000 biletów. Jedno jest pewne, wtedy nikt nie odważyłby się podważyć tego, jak się wspieramy.
Mam nadzieję, że w tym sezonie uciekniemy z tego marazmu trzecioligowego i w niedalekiej przyszłości pokażemy dobrą dyspozycję wszystkim, których podobnie jak nas razi niewykorzystanie naszego potencjału. Tego samego mogę życzyć Zawiszy. No ale to tak poza tematem.
ZAGŁĘBIE&LEGIA!
Mam nadzieję, że w tym sezonie uciekniemy z tego marazmu trzecioligowego i w niedalekiej przyszłości pokażemy dobrą dyspozycję wszystkim, których podobnie jak nas razi niewykorzystanie naszego potencjału. Tego samego mogę życzyć Zawiszy. No ale to tak poza tematem.
ZAGŁĘBIE&LEGIA!
-
DariuszSzpakowski
Zagłębie nie wspiera swoich zgód w więcej niż 150-200 osób, nawet jak mają do przejechania małe odległości..
pokazało to w zeszłym roku na meczu Jastrzębie - Olimpia i całkiem niedawno na Myszków - Bielsko. więc o liczbę wspomagającą Legię nie ma co się czepiać ;)
pokazało to w zeszłym roku na meczu Jastrzębie - Olimpia i całkiem niedawno na Myszków - Bielsko. więc o liczbę wspomagającą Legię nie ma co się czepiać ;)
Kolega DariuszSzpakowski jest na bank z ekipy, która zgody wspiera zawsze w 39400 osób, bo co jak co, ale ze wspieraniem to u nas wcale nie jest najgorzej. Do Chorzowa pojechało tyle osób ile mogło, w Myszkowie z BKSem też było nas trochę pomimo, że był to czwartek. Tutaj to już ludzie się do wszystkiego dopierdolą po prostu.
-
KaSCzkoFAN
Proste, Cracovia wsparła Arke tylko w 50 osób i to jeszcze w Krakowie. Nic tylko się zchować. Kibice Zagłębia prawdopodobnie sami by zapełnili sektor gości ale to był wyjazd Legii! Zawsze znajdzie się jakiś mecenas co szuka dziury w całym.ZS_1906 pisze:Kolega DariuszSzpakowski jest na bank z ekipy, która zgody wspiera zawsze w 39400 osób, bo co jak co, ale ze wspieraniem to u nas wcale nie jest najgorzej. Do Chorzowa pojechało tyle osób ile mogło, w Myszkowie z BKSem też było nas trochę pomimo, że był to czwartek. Tutaj to już ludzie się do wszystkiego dopierdolą po prostu.
-
Zaagłębiak
"W godzinach popołudniowych wyruszamy z Bielska pociągiem w ok 110 osob. Na trasie dołączyło do nas Zagłębie, które w dniu dzisiejszym wspiera nas w blisko 280 wiary(za co wielkie dzięki!).Około 50 osób nie wchodzi do klatki (zakazy oraz brak dokumentów).Podróz bez atrakcji."DariuszSzpakowski pisze:Zagłębie nie wspiera swoich zgód w więcej niż 150-200 osób, nawet jak mają do przejechania małe odległości..
To był czwartek, Myszków.
Z Olimpią było nas w Jastrzębiu 200, o ile czytałeś relację Olimpijczyków.
Wyszło na to, że prowokacyjnie szczekasz a nawet nie zadałeś sobie trudu sprawdzenia tych liczb.
-
DariuszSzpakowski
fotka z meczu Jastrzębie - Olimpia Elbląg
http://www.jasnet.pl/2nd_branch/index.p ... ia/2122#65
wg relacji Olimpii pojechało ich 80-ciu, i niby Was ma być jeszcze 200, czyli razem prawie 300..
http://gksjastrzebie.tv/tagi/skrot-mecz ... ia-12.html
tutaj na filmiku widać cały sektor od 5 minuty. łącznie jest tam może 180 osób, bo 200 to nawet z Olimpią nie było ;)
ładną propagandę tworzycie.
http://www.jasnet.pl/2nd_branch/index.p ... ia/2122#65
wg relacji Olimpii pojechało ich 80-ciu, i niby Was ma być jeszcze 200, czyli razem prawie 300..
tutaj na filmiku widać cały sektor od 5 minuty. łącznie jest tam może 180 osób, bo 200 to nawet z Olimpią nie było ;)
ładną propagandę tworzycie.
Panie Szpakowski dostałeś kiedyś od Zagłębia po głowie ,że 90 procent Twoich wpisów dotyczy właśnie niego .Kiedyś były pretensje, że na meczach w Katowicach ,Chorzowie ,Zabrzu jak grała Legia większość stanowili Zagłębiacy a liczby na tych wyjazdach nie należały do małych .Teraz zaś jest na odwrót wszyscy mają pretensję ,że tylko 200 osób w grupie 1 tys.Więc przez najbliższę kilka dni będzie rozstrzygane czy zgoda juz upadła gdyż nie było w Chorzowie więcej Zagłębia niż Legii,jednym słowem paranoja.
-
asdGrzegorz
Nie przesadzaj, klatka na stadionie Hutnika to ~300 miejsc więc o jakich 3tyś pie*doliszcichociemny pisze:A Wisła jak Lechia czy Śląsk grały na Wawelu w trzy tysiące. Nie sądzę, że Zagłębie wypełniłoby ten sektor na meczu zgodowym. Prędzej gdyby Sosnowiec grał z Ruchem.KaSCzkoFAN pisze:Proste, Cracovia wsparła Arke tylko w 50 osób i to jeszcze w Krakowie. Nic tylko się zchować. Kibice Zagłębia prawdopodobnie sami by zapełnili sektor gości ale to był wyjazd Legii! Zawsze znajdzie się jakiś mecenas co szuka dziury w całym.ZS_1906 pisze:Kolega DariuszSzpakowski jest na bank z ekipy, która zgody wspiera zawsze w 39400 osób, bo co jak co, ale ze wspieraniem to u nas wcale nie jest najgorzej. Do Chorzowa pojechało tyle osób ile mogło, w Myszkowie z BKSem też było nas trochę pomimo, że był to czwartek. Tutaj to już ludzie się do wszystkiego dopierdolą po prostu.
-
DariuszSzpakowski
pee pisze:Panie Szpakowski dostałeś kiedyś od Zagłębia po głowie ,że 90 procent Twoich wpisów dotyczy właśnie niego .Kiedyś były pretensje, że na meczach w Katowicach ,Chorzowie ,Zabrzu jak grała Legia większość stanowili Zagłębiacy a liczby na tych wyjazdach nie należały do małych .Teraz zaś jest na odwrót wszyscy mają pretensję ,że tylko 200 osób w grupie 1 tys.Więc przez najbliższę kilka dni będzie rozstrzygane czy zgoda juz upadła gdyż nie było w Chorzowie więcej Zagłębia niż Legii,jednym słowem paranoja.
wielkie oburzenie, bo udowodniłem, że Zagłębie zawyżyło dwukrotnie liczbę wspomagającą Olimpię. czy to nie żałosne, że ekipa z takim potencjałem fałszuje rzeczywistość i jeszcze bezczelnie się napina?? może skomentujecie Wasz wyjazd do Jastrzębia?? ;)
-
karola(J)na
jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja Jagiellonii?
z czym? Bo zgody nie mają a kosy wciąż te samekarola(J)na pisze:jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja Jagiellonii?
-
Zaagłębiak
Wywołujesz mnie do tablicy to Ci odpiszę. Nie mam zbytnio czasu na werbowanie internetu w celu znalezienia zdjęcia, ukazującego ile w sumie osób było wtedy na sektorze. Na 200 osób określili nas Olimpijczycy w swojej relacji, nie widzę celu dla którego mieliby naszą liczbę zawyżać. Znajdź zdjęcie całego sektora z drugiej połowy, wykropkuj, ja Ci wtedy odpowiem, że reszta pewnie biegała po mieście i będziemy mogli zakończyć polemikę.
-
DariuszSzpakowski
znalazłem - ale nie zdjęcie, a filmik. w sumie to nawet lepiej. widac na nim cały sektor pod koniec spotkania, więc już wszyscy na nim byli.
od 4.50 widać tam Was cieszących się z bramki.
od 4.50 widać tam Was cieszących się z bramki.
Ja nie podawałem żadnych liczb to co Ty mi kolego piszesz o jakimś zawyżaniu .Dla mnie to nas tam mogło być 20 ale byliście wspomóc zgodę ,bardziej mi chodzi o to ,że większość Twoich postów dotyczy Zagłębia .Czepiałeś się już wszystkiego frekwencji na stadionie u siebie ,liczb na wyjazdach,teraz wspieranie zgód.Chyba jedynie niedoczepiłeś się Zagłębia w sferze chuligańskiej stąd mój wniosek ,że chyba musiałeś w przeszłości dostać po głowie od Zagłębia i teraz próbujesz w każdym elemencie "ukłuć" to Zagłębie .A tak apropo mógłbyś napisać komu kibicujesz wtedy dużo by się wyjaśniło.
-
Zaagłębiak
Jeżeli ten filmik rozwiewa Twoje wątpliwości to naprawdę, gratuluje poczucia humoru. Z mojej strony koniec. Sory wszystkim za zaśmiecenie tematu, posty mogą iść do usunięcia bo nic nie wnoszą. Wkurwia mnie jednak problemowość ludzi, którzy zamiast zająć się sobą chcą na siłę udowodnić innym swoje racje.
DariuszSzpakowski jest chyba jakimś fanem naszym. Nikt się o nas tak nie troszczy jak on, prawdziwa dobra dusza... :)
-
ultras_olimpia
ku***, czy wy naprawdę musicie komentować każdy wyjazd, wsparcie zgód? I do każdej liczby dorabiać sobie teorię? A później 3 dni dyskutować nad tymi teoriami?
Nie żebym usprawiedliwiał Zagłębie, bo Sosnowiczanie to raczej ekipa której nie trzeba usprawiedliwiać.
Ale skoro już poruszyliście nasze wyjazdy i wspieranie nas przez ZS zabiorę głos.
Zagłębie wspiera nas bardzo dobrze i życzę każdemu takiej zgody.
W poprzednim sezonie wsparli nas w bardzo dobrych liczbach. Dobrym składem byli z nami na Resovii, a to w końcu 250 kilometrów w jedną stronę. Są zgody które w mniejszych liczbach wspierają swoich przyjaciół we własnych miastach...
Zagłębie było z nami w Wolbromiu, w 200 - 300 osób, gdzie dla nas był to wyjazd z gatunku tych egzotycznych, na który pojechało 20 typa. Mogli odpuścić ten mecz, podobnie jak my, jednak tego nie zrobili.
W Jastrzębiu w te 200 osób byli i mam wyjebane w to co pokazują zdjęcia. Wiem ilu nas było, widziałem wizualnie ile razy większa była ekipa Sosnowca. Zdjęcia nigdy nie podadzą prawdy, najwięcej osób było na sektorze przed przerwą, w przerwie część osób wyszła ( przyjechała min zamówiona pizza), coś działo się też pod stadionem.
Nie mówiąc już o mega gościnach których świadkami jesteśmy na Zagłębiu Dąbrowskim...
Jeżeli trzykrotne zajebiste wsparcie zgody to dla was mało, to ja nie mam pytań.
Nie żebym usprawiedliwiał Zagłębie, bo Sosnowiczanie to raczej ekipa której nie trzeba usprawiedliwiać.
Ale skoro już poruszyliście nasze wyjazdy i wspieranie nas przez ZS zabiorę głos.
Zagłębie wspiera nas bardzo dobrze i życzę każdemu takiej zgody.
W poprzednim sezonie wsparli nas w bardzo dobrych liczbach. Dobrym składem byli z nami na Resovii, a to w końcu 250 kilometrów w jedną stronę. Są zgody które w mniejszych liczbach wspierają swoich przyjaciół we własnych miastach...
Zagłębie było z nami w Wolbromiu, w 200 - 300 osób, gdzie dla nas był to wyjazd z gatunku tych egzotycznych, na który pojechało 20 typa. Mogli odpuścić ten mecz, podobnie jak my, jednak tego nie zrobili.
W Jastrzębiu w te 200 osób byli i mam wyjebane w to co pokazują zdjęcia. Wiem ilu nas było, widziałem wizualnie ile razy większa była ekipa Sosnowca. Zdjęcia nigdy nie podadzą prawdy, najwięcej osób było na sektorze przed przerwą, w przerwie część osób wyszła ( przyjechała min zamówiona pizza), coś działo się też pod stadionem.
Nie mówiąc już o mega gościnach których świadkami jesteśmy na Zagłębiu Dąbrowskim...
Jeżeli trzykrotne zajebiste wsparcie zgody to dla was mało, to ja nie mam pytań.
Nie jest fanem Pogoni Szczecin, wystarczy poszukać, co pisał wcześniej, o to jeden z jego poprzednich postów :
Pogoń podczas ostatniego meczu pucharu Polski w Elblągu nie dość, że po drodze została obita najpierw przez Lechię i Arkę, to potem jeszcze przez Olimpię o czym było cicho. ale to chyba najlepiej wyjaśnia jakie panują między nimi relacje.
Pogoń podczas ostatniego meczu pucharu Polski w Elblągu nie dość, że po drodze została obita najpierw przez Lechię i Arkę, to potem jeszcze przez Olimpię o czym było cicho. ale to chyba najlepiej wyjaśnia jakie panują między nimi relacje.
Jak wyglądają obecnie relacje na linii Lech - Spartak Moskwa ?