Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
tomek-z-kk
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Podobno to się stało po tym, jak Legia wjechała na piłkarski turniej, gdzie bawiła się razem Korona z Polonią. Legioniści mieli tam trochę natrzeć uszu obu ekipom. Potwierdzi ktoś?
-
ZgreddyBoy
Coś słyszałeś. Ale jak Radio Erewań.
Wjazd był pół roku wcześniej i nie była to tylko Legia i nie wszystko poszło tak jak miało pójść (Legia zdobyła 4 płótna Korony, a wiadomo, że dużo bardziej smakowałyby im flagi Polonii).
Powód zerwania był z tego co wiem nieco inny. I wiąże się trochę z datą zerwania.
Wjazd był pół roku wcześniej i nie była to tylko Legia i nie wszystko poszło tak jak miało pójść (Legia zdobyła 4 płótna Korony, a wiadomo, że dużo bardziej smakowałyby im flagi Polonii).
Powód zerwania był z tego co wiem nieco inny. I wiąże się trochę z datą zerwania.
sierpien 95 - Paryz Lech szuka Cracovii w wiadomym celu...
jesien 95 - kilka osob z Lecha z Arka na Polska-Rumunia
listopad 95 - Arka na slynnym Lech-legia
zima 96 - impreza w hotelu Gdynia zawiazanie Triady na zasadzie ukladu
wiosna 96- kilkanascie osob z Cracovii z Lechem towarzysko na Hutniku
w tym samym czasie Arka zawiazuje zgode z Lechem podczas weekendu w Poznaniu ( Lech-Pogon i w nd wspolna akcja na Ruch grajacy na Warcie )
jesien 96 lub wiosna 97 zgoda Lecha z Cracovia
tyle w temacie poczatkow Triady...
w tym samym czasie Arka zawiazuje zgode z Lechem podczas weekendu w Poznaniu ( Lech-Pogon i w nd wspolna akcja na Ruch grajacy na Warcie )
W Paryżu nikt Cracovii nie szukał, a że byli dobrą bandą to r******** Wisłę pod stadionem po meczu...nisc pisze:sierpien 95 - Paryz Lech szuka Cracovii w wiadomym celu...
Co do Rumunii w Zabrzu jakie kilka osób?
Na Polska-Słowacja w Zabrzu fakt jechaliśmy ze Śląskiem na kadrę w celu konfrontacji z Craxą. Wtedy Lech był b. dobrą bandą-w przeciwieństwie do Śląska, który już podupadał. Romek był w banie w szoku... Na dworcu po meczu Pasy na peronie dojechały Śląsk, za którym stanął Lech z Uszolem na czele...
Neutralnie-na mecz Sparty możesz przyjść w barwach Śląska bez żadnych konsekwencji,co nie działa jednak w odwrotną stronę,więc nikt nawet tego nie próbuje.Na mieście ich barwy niemal niewidoczne (jedynie Sępolno,Biskupin,kawałek śródmieścia ze względu na małą odległość od stadionu,ale to też od święta).czy podobnie jest we Wrocławiu? (Sparta-Śląsk)
Ogólnie nie stanowią oni dla nas problemu,tyle ich co sobie mają szale i flagi i sobie śpiewają.
Rob, w Paryzu to na moscie pod PSG ekipa Lecha wysypala sie z autokarow pytajac Arke o Cracovie na dzien dobry, w Zabrzu na rumunii z Arka na sektorze mn. U. a takze K. i kilka innych osob z pierwszego skladu Banitów...
dominho no i ok ;-) smieszniej sie robi kiedy opisywac powiedzmy rok 94/95:
jesien 94- wizyta fc Gniezno na derbach Gdyni po stronie Baltyku w okolo 10 osob
luty 95 - turniej kibica w Gdyni, Lech zrywa zgode z Baltykiem
wiosna 95 - podczas wyjazdu Arki na Amike dochodzi do powaznych starc Arki z Lechem...i nastepnie na ostatnim wyjezdzie Arki w Koninie 40 osobowa bojowka Lecha wpada na mecz na ktorym zastaje tylko 7 osob z Arki i do niczego nei dochodzi....
cofnij sie do lat 92-94 i masz spiecia na linii Arka/Lech w Bydgoszczy przy okazji Zawisza-Lech gdzie Arka wspierala Zetke a Baltyk Lecha, masz solowki ( chyba w sumie pierwsze honorowe w Polsce ) w 1992/93 roku na Warta-Arka gdzie kilka osob z Lecha zalicza nokauty, masz dwukrotne zadymy w Gnieznie i jedna w Jarocinie podczas wyjazdow Arki do Wroclawia na Slask gdzie w tych fan klubowych miastach Arka urzadza sobie polowania na wszystko co przypomina kibicow Lecha...
ale czasy sie zmieniaja jak to mowia wiec mozna to sobie tylko opisywac jako historie z przeszlosci heh...pzdr
dominho no i ok ;-) smieszniej sie robi kiedy opisywac powiedzmy rok 94/95:
jesien 94- wizyta fc Gniezno na derbach Gdyni po stronie Baltyku w okolo 10 osob
luty 95 - turniej kibica w Gdyni, Lech zrywa zgode z Baltykiem
wiosna 95 - podczas wyjazdu Arki na Amike dochodzi do powaznych starc Arki z Lechem...i nastepnie na ostatnim wyjezdzie Arki w Koninie 40 osobowa bojowka Lecha wpada na mecz na ktorym zastaje tylko 7 osob z Arki i do niczego nei dochodzi....
cofnij sie do lat 92-94 i masz spiecia na linii Arka/Lech w Bydgoszczy przy okazji Zawisza-Lech gdzie Arka wspierala Zetke a Baltyk Lecha, masz solowki ( chyba w sumie pierwsze honorowe w Polsce ) w 1992/93 roku na Warta-Arka gdzie kilka osob z Lecha zalicza nokauty, masz dwukrotne zadymy w Gnieznie i jedna w Jarocinie podczas wyjazdow Arki do Wroclawia na Slask gdzie w tych fan klubowych miastach Arka urzadza sobie polowania na wszystko co przypomina kibicow Lecha...
ale czasy sie zmieniaja jak to mowia wiec mozna to sobie tylko opisywac jako historie z przeszlosci heh...pzdr
-
gryfslupsk*
dokładnie.dmn pisze:Od czasu śmierci Przemysława Czai jak mnie pamięć nie myli?
nie ma jednak jak Karkonosze, przez bycie fc Gornika W-ch ( czyli barwy Arki mozliwe w mlynie) przez układ z Bałtykiem do bycia fc Sląska Wrocław wiec barwy Lechii tez realne.....
Nie zrobili tego jednak niemal z dnia na dzień,tak jak Lech podmienił Bałtyk na Arkę.nie ma jednak jak Karkonosze, przez bycie fc Gornika W-ch ( czyli barwy Arki mozliwe w mlynie) przez układ z Bałtykiem do bycia fc Sląska Wrocław wiec barwy Lechii tez realne.....
Pomiędzy zerwaniem wszelkich układów z Wałbrzychem a nawiązaniem ich ze Śląskiem minęło prawie 10 lat.A,że Górnik tego przeżyć nie może i ciągle zgrzytają zębami to ich sprawa.
-
oczy.smoka.
Rob1974 .....Zacznijmy od tego że....w Paryżu Cracovia nie rozjebała Wisły . Rozjebała conajwyzej większośc szyb w autokarach . Powód ? Wyskoczyli na nas ze sprzetem . Oberwało tylko kilka osób i to nie było jakies mega zwycięstwo . Pózniej na propozycje walki bez sprzetu pomimo zachęcania ich przez Arkowców juz nie chieli sie bić .
A co do zgody Wisły z Lechem to był taki temat na rzeczy tak jak pisałem wczesniej . Był to rok 94 lub 95 .
A co do zgody Wisły z Lechem to był taki temat na rzeczy tak jak pisałem wczesniej . Był to rok 94 lub 95 .
Z tego co pamiętam Lechowi odmówiła ówczesna ekipa z Prądnika Czerwonego.
Jakie sa stosunki pomiędzy Lech-Zawisza?
-
Galacticos
Z kim trzyma Kotwica Kołobrzeg? i ewentualnie do jakich ekip jest nastawiona pozytywnie? Będąc ostatnio w Kołobrzegu widziałem na murach sporo wrzut Zagłębia Sosnowiec i Legii, może ktoś przybliżyć jak się przedstawia sytuacja?
Kotwica trzym aobecnie z Bałtykiem Gdynia...
a co do wrzutów to w okresie wakacyjnym napisów wielu klubów można spotkać...
większość kołobrzeskich kibiców darzy sympatią warszawską Legię, ale jest tez kilka kilkanaście osób którzy wolą inne zespoły :-)
a co do wrzutów to w okresie wakacyjnym napisów wielu klubów można spotkać...
większość kołobrzeskich kibiców darzy sympatią warszawską Legię, ale jest tez kilka kilkanaście osób którzy wolą inne zespoły :-)
Chrobry Głogów zgody/kosy/układy ?
http://www.chrobry.glogow.pl/index.php?go=dk_infomogulboy pisze:Chrobry Głogów zgody/kosy/układy ?
Od kiedy i co jest przyczyną wzajemnych ciśnień pomiędzy ŁKSu Łódź i Zagłębiem Lubin?
-
obywatel_1984
Wczesniej pewnie zgoda Rodowitych z Miedzianka, wykrojenie w w 98 lub 99 roku flagi 'Scinawa', na meczu w Lubinie.
-
N@pinacz
Jak to jest między Pogonią a Sandecją ?
Jeżdże na mecze do Nowego Sącza często i byłem rok temu podczas spotkania obu drużyn, wtedy nie było kibiców Pogoni więc Sandecja tylko troche pobluzgała i dość.
Wczoraj był za to cały festiwal wyzwisk na jednych i drugich, więc kosa, czy poprostu wzajemna.. niechęć?
Jeżdże na mecze do Nowego Sącza często i byłem rok temu podczas spotkania obu drużyn, wtedy nie było kibiców Pogoni więc Sandecja tylko troche pobluzgała i dość.
Wczoraj był za to cały festiwal wyzwisk na jednych i drugich, więc kosa, czy poprostu wzajemna.. niechęć?
-
kibicTurysta
z 3 sezony temu, podczas meczu Dyskobolia - ŁKS, na Łodzian ustawił sie Lech z Zagłębiem Lubin obiajac ełkaesiaków, dodatkwo ucierpiało kilka aut.paradoks pisze:Od kiedy i co jest przyczyną wzajemnych ciśnień pomiędzy ŁKSu Łódź i Zagłębiem Lubin?
Kosa ;)N@pinacz pisze:Jak to jest między Pogonią a Sandecją ?
to chyba nie jest powód, bo jak widać ŁKS puścił to wydarzenie w niepamięć i na Lech nie ma ciśnienia.kibicTurysta pisze:z 3 sezony temu, podczas meczu Dyskobolia - ŁKS, na Łodzian ustawił sie Lech z Zagłębiem Lubin obiajac ełkaesiaków, dodatkwo ucierpiało kilka aut.paradoks pisze:Od kiedy i co jest przyczyną wzajemnych ciśnień pomiędzy ŁKSu Łódź i Zagłębiem Lubin?
-
Tajemniczy
Jesteś kibicem Sandecji, nie możesz kogoś na meczu spytać?N@pinacz pisze:Jak to jest między Pogonią a Sandecją ?
Wpierw my skroilismy fane ekipy sportowej ŁKSu wiec nie od tego sie zaczelo. Ogolnie przez zgode z miedzianka i Śląskiem.obywatel_1984 pisze:Wczesniej pewnie zgoda Rodowitych z Miedzianka, wykrojenie w w 98 lub 99 roku flagi 'Scinawa', na meczu w Lubinie.
Pamiętam sytuację z przed 2-3 lat jak Zagłębie wracało z Warszawy lub Płocka i ustawił się na nich ŁKS i chłopaki z Lubina dzwonili do Lecha o pomoc by pomogli im w powrocie do domu, bodajże doszło nawet do jakiejś krótkich spięć.
W sumie dziwna sytuacja bo widują się dość często przy okazji meczów Zawiszy i kosa dla mnie nie zrozumiała.
W sumie dziwna sytuacja bo widują się dość często przy okazji meczów Zawiszy i kosa dla mnie nie zrozumiała.
Lech tez puscil w niepamiec jak ich ŁKS rozbił na autostradzie ;)Bastian pisze:to chyba nie jest powód, bo jak widać ŁKS puścił to wydarzenie w niepamięć i na Lech nie ma ciśnienia.kibicTurysta pisze:z 3 sezony temu, podczas meczu Dyskobolia - ŁKS, na Łodzian ustawił sie Lech z Zagłębiem Lubin obiajac ełkaesiaków, dodatkwo ucierpiało kilka aut.paradoks pisze:Od kiedy i co jest przyczyną wzajemnych ciśnień pomiędzy ŁKSu Łódź i Zagłębiem Lubin?
kosa miedzy ŁKS a Zagłębiem jest starsza od2/3 użytkowników tego forum.
@paradoks: a sytuacja chociazby miedzy Motorem a Lechią, Pogonią Sz. a Zagłębiem S. już Cie tak nie dziwią?
-
against modern
może również duże znaczenie ma fakt że jeszcze kilka lat temu Lubinki mieli zgodę z Ruchem ...
jak jest obecnie na linii Arka - Górnik Zabrze?? jest jakieś ciśnienie czy raczej neutral?? jakieś bluzgi były na meczu w Gdyni ostatnio ??
...
jak jest obecnie na linii Arka - Górnik Zabrze?? jest jakieś ciśnienie czy raczej neutral?? jakieś bluzgi były na meczu w Gdyni ostatnio ??
...
Chyba chodzi ci o układ PF-HZL,choć faktycznie wyglądało to jakby była tam zgoda,gdy Ruch skandował we Wrocławiu "Zagłębie Lubin".Co przyjęto salwami śmiechu.Lubinki mieli zgodę z Ruchem
Jako, że kibice Sandecji trzymają z Cracovią, to są traktowani w Szczecinie tak samo jak wszyscy inni ich bracia, czyli wrogo.N@pinacz pisze:Jak to jest między Pogonią a Sandecją ?
MKS Kluczbork
zgody/kosy/układy ???
zgody/kosy/układy ???
Olimpia Elblag - Lechia Gdańsk?
Nie wiem czy pisano ale..Zgody GKS Bełchatów&Dukla BB już nie ma..
-
JebacRozjebundy
zgody nie ma dobrych pare miesiecyb3st77 pisze:Nie wiem czy pisano ale..Zgody GKS Bełchatów&Dukla BB już nie ma..
Relacje negatywne, ale ja bym kosą tego nie nazwał.gat pisze:Olimpia Elblag - Lechia Gdańsk?
-
fanatyczny.
Czy mozna wiedziec jaki byl powod zerwania tej zgody? Czy kmwtw? moze byc na pw.b3st77 pisze:Nie wiem czy pisano ale..Zgody GKS Bełchatów&Dukla BB już nie ma..
Ja bym to opisał jakby mała Warszawa, czyli są osoby z Legii, które do dziś mają dobry kontakt z fanami Lechii. Podobnie z tego co zaobserwowałem jest w Elblągu.FSD pisze:Relacje negatywne, ale ja bym kosą tego nie nazwał.gat pisze:Olimpia Elblag - Lechia Gdańsk?
Jak wygląda sytuacja na Opolszczyźnie?
Jak na lini Chemik Kędzierzyn - Odra Opole?
Jak na lini Chemik Kędzierzyn - Odra Opole?
Jak jest między GieKSą a Legią?
-
brak_szacunku
a jak ma być :) jest tak jak powinno być miedzy hanysami a gorolami :)490 pisze:Jak jest między GieKSą a Legią?