Puchary Europejskie w wykonaniu Polskich ekip (2010/2011)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Puchary Europejskie w wykonaniu Polskich ekip (2010/2011)
Przed meczem ponoć doszło do starcia pod kasami podobnie liczebnych ekip...
Exterior pisze:Panowie sory bez zadnej napinki, ale ten zespol GKS Jastrzębie to z jakiego jest miasta.
-
Pod kasami starły się grupki po około 30 osób.ACM_1899 pisze:Sparta nie dzwoniła na psy. Tylko wydygany kierowca. Jak piszesz to pisz dokładnie.ZETKA pisze:No to jedziemy: Lech - Sparta - Sparta wydygala i zadzwonila na psy.
Jaga - Aris - palenie wrotek z sektora , na miescie oklep + sprzedanie na policje.
Aris- Jaga - fana zerwana przez Jage + dym z psami.
Austria - Ruch - wygrana Ruchu.
Bardzo ladnie nam sie zapreznetowaly Polskie ekipy ;).
Austria-Ruch gdzie wygrana Ruchu? Jak nic się nie działo. Jedynie Ruch przebił dopingiem Austrie.
Żaba pisze:Tak byli, grali w makao z Niemcami.Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
-
Obserwator UEFA szykuje raport dla federacji, w którym zawarte zostaną informacje na temat wydarzeń z pierwszej połowy spotkania Jagi z Arisem. Opis będzie dokładny, bo jest on w posiadaniu filmów i zdjęć z niebezpiecznymi przedmiotami (jak łomy, noże i kastety), w jakich posiadaniu były osoby na sektorze Jagiellonii.
onet.pl
onet.pl
-
Jakie oficjalne liczby Jagi. Ruchu i Wisły?
-
1500.kibic181910 pisze:Jakie oficjalne liczby Jagi. Ruchu i Wisły?
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
-
Drobny incydent. Nic umawianego. Mimo wszystko oczywiście na plus ;)dmn pisze:Pod kasami starły się grupki po około 30 osób.
FC Dnipro Dnipropietrowsk (Ukraina - odległość 1 513 km) - Lech Poznań
-
Jeżeli nastawienie fanów Dnipro w stosunku do Lecha będzie podobne jak do kibiców GKS-u Bełchatów, który grał z nimi w PUEFA, to zapowiada się...spory melanż na brzegu Dniepru...:)
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
19 sierpniadezet pisze:A kiedy IV runda rusza?
Ma ktoś jakieś pojęcie o kibicach rywala Lecha ?
Nie ogarniam zagranicznych klimatów ale wiem że na wschodzie bywa ciekawie...
-
DNIPRO DNIEPROPIETROWSK
Przydomek: "dnieprianie", "pietuchi' ( tak mówią tylko kibole Metalistu).
Zgody: Dynamo, Karpaty, Tawria.
Kosy: Metalist, Szachtar, Krywbas, Metalurg Zaporoże, Worskla Połtawa, Czernomorec.
Zdecydowanie najmocniejsza banda chuligańska w kraju. Kiedyś często wpierała ich ekipa Dynama Kijów, w dzisiejszych czasach ma to już mniejszy wymiar, bo młodzi chuligani Dnipro już dawno dają sobie radę bez kolegów ze stolicy, co nie znaczy, że nie uczestniczą w starciach ramię w ramię. Mówiąc szczerze, przez ostatnie dwa lata Dnipro nie ma żadnej poważnej konkurencji w kraju i wszystko wskazuje na to, że czeka ich sytuacja podobna do tej, którą mają ich przyjaciele z Dynama. Nie zaznali smaku porażki już od długiego czasu i w końcu ustawili się z ekipą mocnych wrażeń CSKA Moskwa, z którą przegrali po minutowym starciu (gdzieś 40 kontra 50), Cóż, mają więc nad czym pracować.
W klimatach ultras też są czołową grupą na Ukrainie, prezentują fajne oprawy. Na nowym stadionie "Dnipro-Arena" w młynie zbiera się 1500-2000 fanatyków. Mają jeden z najlepszych dopingów w kraju. Kiedyś w kozackiej akcji (jak na ukraińską skalę) skroili prawie wszystkie flagi z młyna gospodarzy na meczu z Czernomorcem Odessa, co było niezwykłym wydarzeniem w ukraińskim świecie kibicowskim.
Warto także zauważyć, że fanatycy Dnipro czerpią inspiracje z polskiego stylu, który ostatnio nabiera popularności w Dniepropietrowsku (chociaż nie tylko tu, ale tutaj bardziej rzuca się w oczy). Świadczy o tym styl ubierania się „hooligans wear”, wspomniana wyżej akcja, flagi z napisem HWDP i rzucająca się w oczy flaga na płocie z napisem "PSEUDOKIBICE". Przez to wszystko mówi się już o nich "polakomani".
Przydomek: "dnieprianie", "pietuchi' ( tak mówią tylko kibole Metalistu).
Zgody: Dynamo, Karpaty, Tawria.
Kosy: Metalist, Szachtar, Krywbas, Metalurg Zaporoże, Worskla Połtawa, Czernomorec.
Zdecydowanie najmocniejsza banda chuligańska w kraju. Kiedyś często wpierała ich ekipa Dynama Kijów, w dzisiejszych czasach ma to już mniejszy wymiar, bo młodzi chuligani Dnipro już dawno dają sobie radę bez kolegów ze stolicy, co nie znaczy, że nie uczestniczą w starciach ramię w ramię. Mówiąc szczerze, przez ostatnie dwa lata Dnipro nie ma żadnej poważnej konkurencji w kraju i wszystko wskazuje na to, że czeka ich sytuacja podobna do tej, którą mają ich przyjaciele z Dynama. Nie zaznali smaku porażki już od długiego czasu i w końcu ustawili się z ekipą mocnych wrażeń CSKA Moskwa, z którą przegrali po minutowym starciu (gdzieś 40 kontra 50), Cóż, mają więc nad czym pracować.
W klimatach ultras też są czołową grupą na Ukrainie, prezentują fajne oprawy. Na nowym stadionie "Dnipro-Arena" w młynie zbiera się 1500-2000 fanatyków. Mają jeden z najlepszych dopingów w kraju. Kiedyś w kozackiej akcji (jak na ukraińską skalę) skroili prawie wszystkie flagi z młyna gospodarzy na meczu z Czernomorcem Odessa, co było niezwykłym wydarzeniem w ukraińskim świecie kibicowskim.
Warto także zauważyć, że fanatycy Dnipro czerpią inspiracje z polskiego stylu, który ostatnio nabiera popularności w Dniepropietrowsku (chociaż nie tylko tu, ale tutaj bardziej rzuca się w oczy). Świadczy o tym styl ubierania się „hooligans wear”, wspomniana wyżej akcja, flagi z napisem HWDP i rzucająca się w oczy flaga na płocie z napisem "PSEUDOKIBICE". Przez to wszystko mówi się już o nich "polakomani".
strona: [link]
Jak widać stadion "europejski" i młyn całkiem spory :
http://www.youtube.com/watch?v=HXnw4bkZl6U
http://www.youtube.com/watch?v=ilDb8_Lnz-M
i "smażenie" kiełbasek jest im nieobce ;] :
http://www.youtube.com/watch?v=FY_WSgPaEPk
Jak widać stadion "europejski" i młyn całkiem spory :
http://www.youtube.com/watch?v=HXnw4bkZl6U
http://www.youtube.com/watch?v=ilDb8_Lnz-M
i "smażenie" kiełbasek jest im nieobce ;] :
http://www.youtube.com/watch?v=FY_WSgPaEPk
-
zdaje sie ze na trzecim zdjeciu ten zawiniety chlopakpilkajestokragla pisze:kilka fotek z forum Jagi:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
przednia zabawa na sekrorze Ruchu, az ciary szly jak sie bawili a reszta trybun klaskala

-
http://www.youtube.com/watch?v=onFcjIrp ... re=relatedt_JB pisze: Nie zaznali smaku porażki już od długiego czasu i w końcu ustawili się z ekipą mocnych wrażeń CSKA Moskwa, z którą przegrali po minutowym starciu (gdzieś 40 kontra 50), Cóż, mają więc nad czym pracować.
A tu stadion Dnipro:

Stadion ma 31000 miejsc więc teoretycznie Lech dostanie przynajmniej 1500 biletów
Ukraińska strona a'la kibice.net :) : [link]
jeden z ich ostatnich meczów u siebie :
Dnipro - Tavria
wideo: http://www.youtube.com/watch?v=304Zgh4_6rU&feature=
Fotki: [link]
Jedna z ostatnich ich wlak było spotkanie z Dinamo Minsk 30 na 30(do 20 lat). Po długiej 3 minutowej walce zwyciężyli chuligani z Dniepra.
Ukrainska scena kibicowska poszła mocno do przodu pod kazdym wzgledem (ultras,hools,wyjazdy,krojenia). Ciężko określic jaki maja stosunek do Polakow, a nie da sie ukryć ze "podglądaja" nasza scene kibicowska. Piłkarsko na poziomie Sparty Praga.
jeden z ich ostatnich meczów u siebie :
Dnipro - Tavria
wideo: http://www.youtube.com/watch?v=304Zgh4_6rU&feature=
Fotki: [link]
Jedna z ostatnich ich wlak było spotkanie z Dinamo Minsk 30 na 30(do 20 lat). Po długiej 3 minutowej walce zwyciężyli chuligani z Dniepra.
Ukrainska scena kibicowska poszła mocno do przodu pod kazdym wzgledem (ultras,hools,wyjazdy,krojenia). Ciężko określic jaki maja stosunek do Polakow, a nie da sie ukryć ze "podglądaja" nasza scene kibicowska. Piłkarsko na poziomie Sparty Praga.
-
pamiętajcie o paszportach i uwaga na Ukraińskie psy ! byłem parę razy na Ukrainie i powiem szczerze ze potrafią się dojebać do wszystkiego i robić z igły widły, zwłaszcza przy granicy
-
Nie przesadzajcie z tą bliskością, bo tam jest 1500km. Do Turynu nawet jest bliżej...nie mówiąc już o Alkmaar (ponad 500km bliżej niż Dniepropietrowsk).
-
Znalezione gdzieś na necie
Wielki szacunek z mojej strony. Przecież oni chyba lepszych kibiców tam wcześniej nie widzieli.
http://www.youtube.com/watch?v=89TtNtVzVhk
Wielki szacunek z mojej strony. Przecież oni chyba lepszych kibiców tam wcześniej nie widzieli.
http://www.youtube.com/watch?v=89TtNtVzVhk
-
Bo chca dolary. Dasz im w lape i nie ma zadnego problemu.Podkarpacie pisze:pamiętajcie o paszportach i uwaga na Ukraińskie psy ! byłem parę razy na Ukrainie i powiem szczerze ze potrafią się dojebać do wszystkiego i robić z igły widły, zwłaszcza przy granicy
-
Ktoś pytał o poglądy Dnipra..jak dobrze myślę maja prawicowe;]
-
moze ktos to przetlumaczyc?kibicTurysta pisze:za strona [link] :
"Sparta Praha - Lech Poznaň - partyzánka Slasku+Opavy (pohled Opavy)
Něco po půlnoci se schází kousek za Wroclawi cca. 130 chuligánů (20 Opava). Sparťané jsou monitorováni už od rána. Celá ekipa se pak přesouvá k hranicím, kde vyčkává na info o trase letenských. Menší zmatky s přesunem způsobí, že se nějaké to auto ztratilo a tak na české straně nedaleko H.K., přímo na cestě zastavuje něco přes 100 členný dav 2 autobusy Sparťanů. Soupeři je dán prostor k vystoupení, ale asi jen blázen by čekal, že vyjdou vstříc takové bandě. Autobusy tak dostávají menší úpravu, kterou ukončuje až celkem razantní nájezd řidiče do davu a pokračování v trase. Celé akci přihlíží jedno auto kriminálky. Všichni účastníci volí rychlé vyklizení pozic a rozjíždí se všemi směry pryč."
-
-
Co do wczorajszego meczu Ruchu wczoraj bedąc na meczu okiem obserwatora powiem tak: Ruch kibicowsko bił Austrię na wszystkie strony mimo prowadzenia 3-0 to Ruch był głośniejszy(ocena z środkowego sektora), po przerwie wszyscy bez koszulek, zaczęli falę meksykańską cały stadion ich oklaskiwał nawet młyn Austrii podchwycił jedną z przyspiewek. Liczba Ruchu bardzo dobra juz na 4-5 godz przed meczem ściągało wiele aut, w kasie bilety sprzedawała Polka,widoczni też fani Elany i Widzewa(większą grupą), wychodząc na 5 min przed meczem napotykać można było fanów R na terenie przystadionowym,zakazowiczów, a także grupkę kibiców szukających mocniejszych wrazen, kibice Austrii dobrze oflagowani młyn dosyć liczny ale kibicowsko to napewno od Rapidu odstają,który miałem okazję podziwiaćw wtorek.
BÓG HONOR OJCZYZNA!
-
Relacja z wyjazdu Wisły do Baku
http://skwk.pl/news/show/5287__b_relacj ... do_baku__b_
http://skwk.pl/news/show/5287__b_relacj ... do_baku__b_
-
Austria Wiedeń - RUCH CHORZÓW
Ruchu w Wiedniu 1500 osób.
Więcej zdjęć: [link]
RELACJA Z WYJAZDU: [link]

Filmy niedługo.
Ruchu w Wiedniu 1500 osób.
Więcej zdjęć: [link]
RELACJA Z WYJAZDU: [link]

Filmy niedługo.
-
copy:Boca, paste: AriskamilCKS pisze: i doping arisu
http://www.youtube.com/watch?v=ZP8dA91wZGI
biały honor, biała duma, biały miś, biały nos
gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką
gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką
Ja bym kogoś z Jagi prosił potem o napisanie kilku słów o dopingu Arisu, bo od już dłuższego czasu ich obserwuje i jak dla mnie doping mają zajebisty, praca bębnów coś pieknego, przykład akurat z hali: http://www.youtube.com/watch?v=dHAD8lMDSGo
No i moje pytanie jak to wygląda na żywo, bo wiadomo że filmik a na żywo to różnica.
No i moje pytanie jak to wygląda na żywo, bo wiadomo że filmik a na żywo to różnica.
-
-
[link] tym co widzialem sad grecki w takim przypadku powinien orzec podobne wyroki wzgledem frajerskiej ochrony greckiej.....
chujnia straszna, mam nadzieje ze mozna sie odwołać, chociaż zbić ten wyrok na mniejszy albo na kare grzywny zamienic ;/
PS. w takim przypadku gdzie by odsiadywał kare? tam czy u nas?
PS. w takim przypadku gdzie by odsiadywał kare? tam czy u nas?
-
- Major
Tutaj macie krótkie podsumowanie:
[link]
[link]
-
Ruch Chorzów bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Piękna liczba, i jeszcze piękniejszy doping. Mam 23 lata i o sukcesach Śląskich klubów mogłem jedynie czytać w przeróżnych książkach.. Mogę jednak stwierdzić że rodakom z tamtejszych rejonów naszego kraju należą się Europejskie puchary.
Lech wiadomo.. - poczekajmy aż trybuny będą mogły ugościć 40tys fanatyków z Poznania.
Można śmiało powiedzieć, że jeżeli chodzi o scenę kibicowską jesteśmy w czołówce w Europie. Do szczęścia brakowało nam tylko fajnych stadionów abyśmy naszych możliwości nie musieli reprezentować przy zardzewiałych płotach - dobrze , że pomału zaczyna to jakoś wyglądać.
Lech wiadomo.. - poczekajmy aż trybuny będą mogły ugościć 40tys fanatyków z Poznania.
Można śmiało powiedzieć, że jeżeli chodzi o scenę kibicowską jesteśmy w czołówce w Europie. Do szczęścia brakowało nam tylko fajnych stadionów abyśmy naszych możliwości nie musieli reprezentować przy zardzewiałych płotach - dobrze , że pomału zaczyna to jakoś wyglądać.
"Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz
ni dzieci nam germanił,
Orężny stanie hufiec nasz,
Duch będzie nam hetmanił.. " !
ni dzieci nam germanił,
Orężny stanie hufiec nasz,
Duch będzie nam hetmanił.. " !
-
Można coś więcej o tym? Najlepiej PWCrvena wysłała gołębiem zaproszenie na mały sparing sił. Oczywiście Ruch przystał, jednak do niczego nie doszło gdyż chłopaki z Serbii rozmyślili się.
-
Chłopaszek skopiował relację z szalikowcy.comschweppes pisze:Można coś więcej o tym? Najlepiej PWCrvena wysłała gołębiem zaproszenie na mały sparing sił. Oczywiście Ruch przystał, jednak do niczego nie doszło gdyż chłopaki z Serbii rozmyślili się.
SŻK&AGKŚ
-
W relacji z szalikowcy.com masz wszystko napisane.Szkoda tylko ze do niczego nie doszlo bo wyjazd bylby jeszcze bardziej ciekawy:)
-
PAnowie jak sprawa chłopaków z Jagielloni , którzy trafili do puszki ? ten wyrok 2.5 roku wiezienia to prawda? niech ktos z jagielloni sie wypowie, bo mysle cała kibicowska polska czeka na jakieś info.
-
To już wiemy, jak wygląda ta "specyfika grecka", a którą był tutaj taki hałas wcześniej. Rzucanie koktajlami mołotowa w prezesów i kopanie typa skrępowanego przez ochronę. Spoko.

-
Re: Puchary Europejskie w wykonaniu Polskich ekip (2010/2011
No niestety ale tak.KoziaWolka pisze:Grecki sąd ukarał pięciu polskich kibiców zatrzymanych po meczu eliminacji Ligi Europejskiej Aris Saloniki - Jagiellonia Białystok (2:2). Jeden z nich został skazany na dwa lata i pięć miesięcy więzienia. Czterech pozostałych otrzymało [link].
Czy może ktoś to potwierdzić ? Informacja z pewnego portalu...
-
Oby sie odwołał i dostał mniejszy wymiar kary, 2,5 roku za co sie pytam?? Poza tym frajerzy z Arisu niech już lepiej nie napataczają sie na żadną polską ekipe w pucharach. Jaga Jagą, ale są sprawy w których wszyscy jesteśmy ponad podziałami i myśle że większość sie ze mną zgodzi.
A tak żeby nie robić OT:
1.Ruch wielkie brawa za świetną zabawe w Wiedniu, naprawde fajnie to wszystko wyglądało. Zresztą samo za siebie mówi ten fragment który zacytuje: "Jeden z Austriaków w trakcie gry szarpnął mnie za koszulkę, wskazał na trybuny i powiedział: "zobacz, widziałeś coś takiego?" - opowiadał Sebastian Olszar. Na trybunach trwała wtedy fiesta" Tyle w temacie Niebieskich.
2. Jaga-jak na debiut w europucharach poprawnie, a nawet lepiej. Oprócz incydentu o którym pisałem wyżej wszystko elegancko.
3.Wisła-wiadomo, daleki wyjazd i to tyle co można napisać o nich. Dobrze że ktoś był i że jakiś tam doping prowadzili.
O Leszku sie nie wypowiadam za bardzo,wiadomo grali u siebie nie było źle chociaż mogli sie bardziej postarać.
To tyle z mojej strony, oceniałem obiektywnie.
P.S. j**** kurwów z Salonik
A tak żeby nie robić OT:
1.Ruch wielkie brawa za świetną zabawe w Wiedniu, naprawde fajnie to wszystko wyglądało. Zresztą samo za siebie mówi ten fragment który zacytuje: "Jeden z Austriaków w trakcie gry szarpnął mnie za koszulkę, wskazał na trybuny i powiedział: "zobacz, widziałeś coś takiego?" - opowiadał Sebastian Olszar. Na trybunach trwała wtedy fiesta" Tyle w temacie Niebieskich.
2. Jaga-jak na debiut w europucharach poprawnie, a nawet lepiej. Oprócz incydentu o którym pisałem wyżej wszystko elegancko.
3.Wisła-wiadomo, daleki wyjazd i to tyle co można napisać o nich. Dobrze że ktoś był i że jakiś tam doping prowadzili.
O Leszku sie nie wypowiadam za bardzo,wiadomo grali u siebie nie było źle chociaż mogli sie bardziej postarać.
To tyle z mojej strony, oceniałem obiektywnie.
P.S. j**** kurwów z Salonik
LEGIA WARSZAWA
-
Jeszcze a'propos Ruchu, dwa sympatyczne filmiki (jeśli były to pardon)
http://www.youtube.com/watch?v=TCLE5lPOQDo
http://www.youtube.com/watch?v=l6iZOolO8Ow
http://www.youtube.com/watch?v=TCLE5lPOQDo
http://www.youtube.com/watch?v=l6iZOolO8Ow

-
ma ktos zdjecia ich flag ? Chodzi mi o flagi z napisami CHWDP i PSEUDOKIBICE.t_JB pisze: Świadczy o tym styl ubierania się „hooligans wear”, wspomniana wyżej akcja, flagi z napisem HWDP i rzucająca się w oczy flaga na płocie z napisem "PSEUDOKIBICE". Przez to wszystko mówi się już o nich "polakomani".
Z Gory dzieki
pzdr
Wizard. pisze:Otrzymałeś ostrzeżenie od moderatora lub administratora tego forum. Powód przyznania ostrzeżenia:Ostrzeżenie zostało przyznane w związku z napisanym przez Ciebie postem: http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... 67#p509967
awex napisał:
Derby Rzeszowa i Krakowa (po francusku)
http://www.youtube.com/watch?v=RW9CR5onNV8
To tylko fragment ? czy jest moze caly reportaz.