Bart1919 pisze:elo1312 lub ktoś inny znający scenę kibicowską w Niemczech - mam pytanie, odnośnie miast zachodniej strony Zagłębia Ruhry, czy występują tam jakieś zorganizowane ekipy kibicujące miejscowym klubom lub zorganizowane Fan Cluby drużyn z większych miast? Chodzi mi o miasta Duisburg, Oberhausen, Dinslaken, Wesel, Moers i Bottrop.
Duisburg to MSV Duisburg. Oberhausen to RW Oberhausen (nieoficjalny fc od Schalke bo wiekszosc z nich sa rowniesz kibice S04). Dinslaken to chodza na Hockey do klubu swego miasta (tak przynajmniej bylo do 2006). jeden mi znany Ultra z Dynamo Dresden kiedys tam mial dziewczyne i samemu od 11 ´´ultrasow´´ tego klubu skroil z 5flag na kije. a tak to sporo osob jest za Duisburgem ale to zupelnie inne osoby. Moers taksamo za MSV Duisburg (ale tutaj tez troche osob z BVB takze S04). Bottrop to zdecydowanie na Schalke chodza. Wesel to chyba pustynka kibicowska, choc napewno jakiesz kibice od Schalke znajdziesz. tam jeszcze masz miasto Bocholt i klub 1.FC Bocholt z ultrasami.
a mozna wiedziec czemu akurat o ren rejon pytalesz??? moze byc na PW!
KSP(H) pisze:
Z moich źródeł wynika na to że nie ma, a napewno nie z Ligallo, bo Ligallo ma układy z:
Frente Bokeron (Malaga), Solitti 7/8 (Lazio) i Polonia Warszawa
a zgody z:
Ultra Boys (Sporting Gijón), Gaunas Sur (Logroñés), Komandos Castilla (Burgos)
Są to poszczegulne ekipy, ale i tak podczas meczów siedzą ze sobą.
Natomiast czy odpowie mi ktoś na temat ekipy Arki Gdynia i Olimpique Marseille
Obecnie jest układ z Hellas Verona. Zgoda z Gaunas Sur jest nie aktualna od 4 lat. Z członkami Komandos Castilla dalej istnieje kontakt mimo ze ta grupa wymarła.
zgoda Interu i Lazio trwa od 1991 roku, przybita na Stadio Olimpico w Rzymie podczas finału pucharu UEFA Roma-Inter, z Italii rzymianie mają jeszcze zgode Z Hellas Verona układ z Triestiną z zagranicy zgoda z Chelsea Londyn i Realem Madryt i jakiś tam układzik z Espanyolem Barcelona.
hltj pisze:Fiorentina-Liverpool
Jakieś oficjalne kontakty ?
Liverpool został bardzo dobrze ugoszczony przy okazji meczu w tegorocznej LM we Włoszech, w rewanżu padł nawet pomysł jakiejś wspólnej kartoniady na The Kop, ale sporo osób traktowało pucowanie się Violi jako chęć zagrania na nosie Juve i ostatecznie z oprawy nic nie wyszło.
A propos lizania dup Liverpoolowi.Dawno dawno temu(jakies 8-9lat?)gdy Fc Liverpool grał na Parc de Princes z PSG mecz pucharowy,fani PSG wywiesili ogromny transparent:WELCOME TO LEGENDARY FANS.
juz raz pisalem mecz Sparta-Lazio i propozycja Sparcie polaczenia sie przeciw Lazio. Mecz Slavia-Hamburg i koalicja Dynamo-Hamburg-Braunschweig-Lipsko. Kiedys walczyli przeciw Slavii razem z Kaiserlautern itp. I nie tylko w Pradze, ale jak juz raz pisalem takze w Teplicach w tamtym sezonie i ich obecnosc w mlynie FK Teplice na meczu z Banikiem, w tym sezonie byli tez na Jablonec-Banik /przed meczem dostali oklep od FCB, po meczu w teplicah nie udalo sie ich znalesc chuliganom FCB/. Razem z Libercem tez swego czasu chcieli cos kombinowac itp,itd.
ale wiem wiem,to wszystko triki,fikcja......trudno.
nie wiem w czym ty jakąś dziure szukasz? na niktore z tych przez ciebie wymienionych przypadków ci już raz odpisałem. i w tej walce ze slavia ze tam z hamburgem/dreznem ze tam 1osoba z Braunschweig była o jezuz. ale teraz przy walce slavii z sparta to tez jeden z Arki był ... to co zaraz będzie ze Arka się wszędzie wjebie itd. w takich ustawek to nie rzadko ze się tworzy jakiesz koalicje (choćby na jeden dzień). w niemczech takie coś dość regularnie. na meczu sparta - lazio szlo raczej o tym się przeciwko Lok Lipsk połączyć ale to już dość dawno temu. wiesz gdzie indziej się jakiesz osoby spokojnie jakież meczyki jako neutralne obserwatory oglądają, kupią sobie bilet na tribune główny i się tam kryją, żeby ich raczej nikt wyczaił! ale w przypadku Drezno to troche więcej osób się tym interesuje. jada w 4 lub 5 (czasami nawet więcej jak i mniej). patrz na mapie zobaczysz ze zbyt daleko ani do PL ani do CZ nie maja. tutaj chodzi więcej o tym ze się orientują stylu kibicowskiego ze wschodu! można to tak nazwać ze się szkolą! ;-) a tutaj raczej nie chodzi o Janusze tylko już o trochę konkretniejszych osób, wiec jak gdzież są i jest okazja jak w 5 spotkają 5 z Banika to czemu nie maja się z nimi lać?!
a skończ mi już z tym młynem od Teplicy, bo Drezno ma większe sekcje niż Młyn od jakiegoś tam FK Teplice.
w Polsce tez doszyć często jada na jakież meczyki ale tutaj już raczej nie zaczynają jakież awanturki bo wiadomo jak to by się skończyło, gdzież w 5 jakiez miejscowych zaczepac! w Polsce się raczej na to nie mogą pozwolić. były na takie mecze jak Lech-Pogoń, Pogoń-Lech, Karkonosze J.G. - G.Wałbrzych i na wiele innych. czasami tez z jaka osoba z miejscowych ekip troche porozmawiali, takie coś by było według ciebie zaraz startować jakież kontakty ... ale tutaj nie o to chodziło! w Polsce tez dużo osób jako Turysty gdzież do Włoch albo na Bałkany jada i sobie tez jako obserwatory mecze oglądają, jeżeli jest okazja i kogoś poznają to tez troche porozmawiają z miejscowymi. to raczej nic innego te chłopaki z Drezna nie robią.
zupełnie nie na temat ale...Mecz Hutnik Kraków – 1. FC Magdeburg odbędzie się 24 lipca 2010 r. o godz. 18:00. Mecz z okazji 60-cio lecia HKS. Warto zaznaczyć że mecz organizowany w 100% przez kibiców.
To co z Partizanem i Legią na ostatnim meczu z Mladi Radnik widziałem kilku kolesi w barwach Legii. Nie miałem szans podejść. TO jakiś wakacyjny wyjazd? czy są jakieś kontakty?
pytanie odnosnie zgody Baltyku z Ferencvaros...kilka razy czytalem relacje z wypadu kadlubow na Wegry natomiast nie spotkalem sie nigdy z sytuacja by madziary wspomagali Baltyk..jesli sie myle to prosze o poprawienie mnie a takze o opisanie obecnych relacji na ww linii