Komentarze Dla Miasta KRAKÓW ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

KSC&MZKS&KKS

Post autor: KSC&MZKS&KKS »

odrozniasz policjanta od kolesia odbywajacego sluzbe wojskowa
iparts.pl
Francis Begbie

Post autor: Francis Begbie »

KSC&MZKS&KKS pisze:odrozniasz policjanta od kolesia odbywajacego sluzbe wojskowa
A skad wiesz czy ten z fotki.pl jest z powolania czy musu. Moze tez wojsko odrabia.
Morpheus05

Post autor: Morpheus05 »

Krzysiek1946 pisze:http://www.fotka.pl/profil/sariachan :shock:
nie wiedzialem gdzie to wkleic to wkleilem tutaj w sumie do tematu Krakowskiego :!:

Ty jesteś jakiś ograniczony czy co ?!
Ulżyło ?
nikczemny

Post autor: nikczemny »

Ten jebel z fotki jest z Wałbrzycha
hamerKSC

Post autor: hamerKSC »

-J-

poddalem w watpliwosc maskarade ze wzgledu na chociazby komfortowe łóżka pietrowe.... :-)
R/F
ban

Post autor: R/F »

hamerKSC pisze:-J-

poddalem w watpliwosc maskarade ze wzgledu na chociazby komfortowe łóżka pietrowe.... :-)
Dokładnie, te wozy (łóżka) są niepowtarzalne. I raczej w cywilu ich się nie spotka. I nie rozumiem kibiców, którzy zamiast do wojska wolą iść do prewencji :roll:
MYSTICAL

Post autor: MYSTICAL »

Ludzie dajcie juz spokoj z tym ze ktoras ekipa ma kogos na psiarni :lol: powiedzcie mi kogo to wogole dzis obchodzi ze ktos ma w rodzinie policjanta, mowiac juz ogolnie z kazdej ekipy ktos ma w rodzinie policjanta :lol: wiec gadka bez sensu nic nie wnoszaca do tematu kolejne 10 strony rozkmin o niczym byleby pisac :lol: , swoja droga dobrze ze juz nie ma po nikami ilosci postow :twisted:
majki

Post autor: majki »

jedziecie z tematem moze przegonicie temat lodzki

hej napinka ole hej napinka ole hej napinka aejao
rey

Post autor: rey »

Widzę że w Poznaniu macie "dziuple"
coglin

Post autor: coglin »

dzochar: mozesz mi napisac dlaczego "gdyby nie policja a dawniej milicja waszego klubu by nie było", bo bardzo mnie to ciekawi?
mds

Post autor: mds »

Dzochar lat 12 napisal :lol:
dzochar pisze:Tak panowie to Craovia była przez ponad 50 lat GTS to Cracovia ma obiekty na terenach MSW i to na ul.Mogilskiej kibicują Nam ale w holu jest wielka przeszklona wystawa poświęcona Wisełce - ale z drugiej strony gdyby nie policja a dawniej milicja waszego klubu by nie było ,a co do Zamoyskiego tylko w jednym pokoju są wlepki KSC a pokoi jest tam kilkanaście
DRS

Post autor: DRS »

Apcio niestety wycinać będzie jedynie posty nie sprzyjające ekipie Lecha Poznań więc "Śmiech" "ptak" czy "Kraków" mogą spać spokojnie
Kraków-NH

Post autor: Kraków-NH »

eNHa pisze: Pasiacy, nie dyskutujcie z nimi - nie żniżajcie się do ich poziomu.
Popatrz na swój podpis, potem mów o jakim kolwiek poziomie.
Szabla
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Szabla »

Dajcie sobie już spokój,ładna pogoda jest,piątek,wyjdźcie gdzieś w plener,umówcie sie z dziewczyną bądź z kolegami na piwko,odetchnijcie troszkę :)

Pasy i tak nam będą cisnąć od milicjantów i żaden wpis tego nie zmieni,ja osobiście mam na to wyjebane :P

Ja uciekam,farcik :)
DRS

Herostrates pisze:na derbach wisiały repliki skrojonych flag czy skrojono je dopiero po derbach???

flag nie skrojono tylko skradziono dlatego powstały replioki

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Apcio wykasuj mój post :lol:
Śmiech

Post autor: Śmiech »

Kibice Cracovii i Wisły zbierali krew
PAP | 2007.05.18 15:15 Pojednawczą zbiórkę krwi zorganizowali w dniu urodzin Jana Pawła II w Wadowicach krwiodawcy zrzeszeni przy klubach sportowych Krakowa - Cracovii oraz Wisły. Pomysłodawca, szef klubu Honorowych Dawców Krwi "Cracovia Pasy" Andrzej Tychoniak powiedział, że do południa krew oddały cztery osoby.

Organizatorom nie udało się doprowadzić, by krew pobierana była na placu Solidarności, co sprawiło, że zainteresowanie było mniejsze. Stanęło tam jedynie stoisko reklamujące akcję. Na stoliku leżały obok siebie materiały promujące oba kluby, których kibice na co dzień są zwaśnieni. Kolportowany jest także wspólny apel krwiodawców Cracovii i Wisły, by w związku z przyznaniem Polsce i Ukrainie prawa organizacji mistrzostw Europy Euro 2012, Kraków został wyznaczony jako miejsce przeprowadzenia części artystycznej otwarcia.

REKLAMA Czytaj dalej

Tychoniak dodał, że w najbliższym czasie krwiodawcy z Cracovii i Wisły, a także Hutnika, chcą powołać wspólne Stowarzyszenie Kibiców i Sympatyków Krakowskich Klubów, a w przyszłości doprowadzić do meczu piłkarskiego między reprezentacjami Krakowa (Cracovia i Wisła) i Rzymu (Lazio i Roma) na cześć pontyfikatu Jana Pawła II.

Klub HDK "Cracovia Pasy" jest pierwszym na świecie zgromadzeniem krwiodawców, istniejącym przy klubie sportowym. Powstał w 2005 roku. Rok później zawiązał się klub przy Hutniku Kraków, a w tym roku przy Wiśle.

Papież Jan Paweł II sympatyzował z Cracovią, o którą często pytał podczas prywatnych audiencji.
DRS

Nie będe zakładał nowego tematu bo apcio lub N_ go i tak wyskauje więc wklejam tutaj

Kibice Wisły w angielskiej TV

Jak dobrze wszyscy pamiętamy, na meczu derbowym jesienią 2006 gościła u nas angielska ekipa telewizyjna

Przygotowywano materiał do jednego z odcików serii "The Real Football Factory" który prowadził sam Denny Dyer, znany między innymi z roli we filmie Football Factory

Krótką zapowiedz tego co będziemy mogli obejrzeć już niebawem znajdziecie na http://www.bravo.co.uk/factories/, a po pojawieniu się mapki należy wybrać "Poland"

za http://www.kibicewisly.pl/index.php?opt ... Itemid=107
bardzo

Post autor: bardzo »

Kto rządzi w Krakowie? Ta mapa to powie
Szymon Jadczak
2007-05-18, ostatnia aktualizacja 2007-05-18 22:05

W cztery miesiące zebrał 5,5 tysiąca symboli i napisów namalowanych przez kibiców krakowskich klubów na ścianach, znakach czy śmietnikach. Tak powstała jedyna w swoim rodzaju futbolowa mapa Krakowa.

Futbolowa mapa Nowej Huty (0,4 MB) - autor mgr Piotr Trzepacz, Instytut Geografii i Gospodarki Przestrzennej UJ
Piotr Trzepacz, doktorant z Instytutu Geografii i Gospodarki Przestrzennej UJ: - Od lipca do listopada objechałem całe miasto w granicach administracyjnych, łącznie z zamkniętymi osiedlami. Obejrzałem każdy budynek ze wszystkich stron, wynotowałem też symbole z transformatorów, przystanków, znaków drogowych. Każdy znak został sfotografowany i opisany - opowiada.

Zdecydowana większość napisów jest autorstwa fanów krakowskich drużyn piłkarskich. I to one znalazły się przede wszystkim w polu zainteresowania młodego krakowskiego naukowca. Po zebraniu dokumentacji, Piotr Trzepacz naniósł na mapę każdy symbol, przyporządkowując go odpowiedniej drużynie. - Uwzględniłem nazwy klubów, ich potoczne odpowiedniki, godła ale również antyhasła - tłumaczy autor.

Po przeanalizowaniu danych okazało się, że na ścianach w naszym mieście dominuje Wisła. Jej fani zostawili po sobie 1,2 tys. napisów, tysiąc zostało poświęconych Cracovii, a kilkaset Hutnikowi. Tylko jeden (na ul. Redemptorystów) Garbarni. Reszta opiewa "zgody", czyli kluby zaprzyjaźnione z krakowskimi drużynami, lub wyraża nienawiść do policji. - Do tej ostatniej kategorii zalicza się ok. 3 proc. napisów. Taka sama część ogółu zawiera wulgaryzmy - wylicza skrupulatnie Trzepacz. - Co ciekawe, w Krakowie, w przeciwieństwie np. do Warszawy, w żaden sposób na murach nie jest komentowana bieżąca sytuacja polityczna.

Z badań naukowca z UJ wynika, że Wisła dominuje na większej powierzchni miasta. Z kolei Cracovia wiedzie prym pod względem ludności zamieszkującej obszar opanowany przez dany klub. Osiedla z wielkiej płyty to częściej przewaga "Pasów", Wisła ma za to więcej zwolenników na terenach z zabudową jednorodzinną. - Ale np. w Swoszowicach, na terenie nowego osiedla willowego, układ sił rozkłada się po równo. Może to wynikać z faktu, że mieszkańcy przenieśli sympatie z poprzednich miejsc zamieszkania - zastanawia się Trzepacz. W całym Krakowie nie brakuje miejsc podzielonych pod względem sympatii klubowych. Największe "wojny napisowe" toczą się w Nowej Hucie, na Ruczaju i Nowym Kleparzu. - Ale trafiłem też na bloki, gdzie jedna klatka jest wiślacka, a inna "pasiasta" i symbole obu klubów nie są niszczone, funkcjonują obok siebie - mówi Trzepacz.

Z jego badań wynika, że w Krakowie jest tylko jeden rodzaj budynków, na których kibice nie odważyli się zostawić śladu po sobie. To kościoły. - Ale za to na jednej z plebani znalazłem hasło "Wisła dar od Boga" - mówi Trzepacz, który przymierza się teraz do zrealizowania podobnego projektu w Łodzi.

A komu kibicuje autor futbolowej mapy Krakowa? - Na pewno nie grozi mi zarzut o brak obiektywizmu. Jestem zagorzałym fanem drużyny z moich rodzinnych stron, LZS Odrzanki Radziszewo, postrachu boisk zachodniopomorskiej okręgówki - śmieje się.

Źródło: Gazeta Wyborcza - Kraków

Obrazek

sie zacznie teraz... :twisted:
Millonario

Post autor: Millonario »

mpolak1977 pisze: Pierwszym klubem który to zrobił była Cracovia i replika flagi fanclubu biała podlaska nadpalonej przez Jagiellonie.
Nie prowokuj zamieszek ;)
Przecież zaraz zaczną przekonywać, że brakujące części cudownie odrosły dzięki wstawiennictwu rabina Krakowa i to jest ta sama flaga :)
Prześmiewca

Post autor: Prześmiewca »

A tej flagi BP to czasem nie odbiła Arka na Jagiellonii?
Pytam bo nie kumaty jestem- a tu widzę mnóstwo poważnych zawodników
hamerKSC

Director

kibice sukcesu maja to do siebie ze sa wtedy gdy klub odnosi sukcesy- wy je odnosicie wiec ciezko póki co zweryfikowac ich liczbe u was

ale przyjdzie czas ze sie uda-pewnie pozniej niz wczesniej...
jarek21
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: jarek21 »

lepszych niz ty nikt nie wymysli
xprox

Post autor: xprox »

Kazdy to powie w Krakowie żądzi napinka:D
jarek21
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: jarek21 »

mysl sobie co chcesz, nie bede sie tu afiszowal, i uwazam ze powazne osoby tez tak nie robia, a ci co sie pucuja tym i tym to poprostu uslyszeli cos od kogos i pisza jak najwiecej aby wyjsc na mega garów,
nie odp. bo nie po to tu jestem by dyskutowac w tym tematcie, poprostu uwazam ze sprawy w Krk powinny zostac miedzy soba, a nie afiszowac na caly kraj,

pzdr bez odbioru
eNHa

Post autor: eNHa »

OD TEJ PORY KTO SIĘ ODEZWIE TEN c***. PRYMITYWNE ZALOŻENIE ALE MOŻE BĘDZIE SKUTECZNE BO POZIOM TEGO TEMATU JAK NAJBARDZIEJ ODPOWIEDNI DO POWYŻSZEGO ZAŁOŻENIA .
director

Post autor: director »

No to już wiemy, kto został c***** :lol:

Zabawa od nowa.

"Cisza na forum CWELUCH śpi, kto się odezwie będzie nim!" 8)
hamerKSC

w d**** mam te wasze zabawy

po ostatniej kolejce ligowej trudno sie nie wypowiadac....

coraz blizej do dnia w kotrym przekonamy sie ilu to jest prawdziwych kibiców Wisly a ilu kibiców sukcesu
coglin

Post autor: coglin »

hamerKSC: juz takie teksty slysze gdzies od 2 lat.

i jakos nawet najslabsza frekwencja u nas jest 2 razy wieksza niz u was najlepsza.
hamerKSC

Coglin-ale wlasnie osigneliscie najgorszy wynik od lat-zajmujecie najnizsze miejsce od lat wiec daj mi szanse:-)

tak czy owak nie ma sily zeby wam frekwencja nie spadła-no chyba ze kasperczak wroci-razem z Frankowskim i Zurawskim

u nas najlepsza frekwencja to 6 500 (bo ograniczenie) wiec u was najslabsza to 13 000???
hamerKSC

mds

to jest sport wiec twoje-"ten sie smieje...." nie pasuje...

wlasciwym byloby: "raz na wozie, raz pod wozem"

i odpisuje i upajam sie:-)
Cracovia

Post autor: Cracovia »

0 wyjazdowe było celowe z tego względu że piłkarze na różnych konferencjach twierdzili że remis był przez kibiców. Nas w Poznaniu około 350-400 osób - cięzko oszacować.[/i]
nchms

Post autor: nchms »

Cracovia pisze:0 wyjazdowe było celowe z tego względu że piłkarze na różnych konferencjach twierdzili że remis był przez kibiców. Nas w Poznaniu około 350-400 osób - cięzko oszacować.[/i]
A na ile spotkań obraziliście się na piłkarzy jeżeli moge oczywiście zapytać( zazwyczaj jeździ się za drużyną a nie za piłkarzami - a teraz to już sam nie wiem) :roll:
hamerKSC

mpolak1977 pisze:Upajaj sie hamerKSC - największy sukces Cracovii od 40 lat - lokata wyżej od Wisły :-)))))))))))))))))))
Po prostu jestes gostek zenujący - rozumiem zebyście zdobyli majstra lub ewentualnie puchary a Wisła nie - to byłoby sie czym upajac.
2 lokaty a nie jedna

upajam sie nie tylko tym ze jestesmy wyzej ale i wynikiem waszego meczu z groclinem

jestescie naszym lokalnym rywalem i najblizszym sąsiadem wiec nie wiem co w tym zenującego ze sie ciesze-bije z Ciebie frustracja ale nie dziwie....
-=KSC=-

Post autor: -=KSC=- »

no nie wypowiadaj sie , ukradliscie i juz nie macie co napisac , ale coz HONOR :) :shock:

no widzisz , jednak Wisla miala lekko przez te dlugie lata i zawsze wyprzedzala biedna Cracovia , to bylo latwo kibicowac takiemu klubowi , az w koncu hegemonia zostala zatrzymana ( OBY ) , a co do tego kto lepszy pilkarsko to zobaczymy juz za tydzien :P :P

czemu sie akurat teraz tak czepiasz ze sie cieszymy z tego ze jestesmy wyzej w tabeli ? cos was chyba dobrze to wkurza , zazwyczaj sie tak nie denerwujecie jak teraz.
co do przyspiewki jednak najglosniej spiewacie ja GDY ZBLIZAMY SIE DO WAS W TABELI , podales przyklad moglismy grac wczesniej , nasz pierwszy sezon w ekstraklasie po awansie , gramy w piatek i 5-2 w Lubinie , Wy gracie w sobote i przy stanie 4-1 TAK SIE NERWUJECIE zebyscie byli przed nami i wtedy ta przyspiewka po golu na 5-1 zaczela byc nr 1 na stadionie ( wiec chyba nie jest do konca tak jak mowisz drogi kolego ) .
Tommy

Post autor: Tommy »

-=KSC=- pisze:no nie wypowiadaj sie , ukradliscie i juz nie macie co napisac , ale coz HONOR :) :shock:

no widzisz , jednak Wisla miala lekko przez te dlugie lata i zawsze wyprzedzala biedna Cracovia , to bylo latwo kibicowac takiemu klubowi , az w koncu hegemonia zostala zatrzymana ( OBY ) , a co do tego kto lepszy pilkarsko to zobaczymy juz za tydzien :P :P

czemu sie akurat teraz tak czepiasz ze sie cieszymy z tego ze jestesmy wyzej w tabeli ? cos was chyba dobrze to wkurza , zazwyczaj sie tak nie denerwujecie jak teraz.
co do przyspiewki jednak najglosniej spiewacie ja GDY ZBLIZAMY SIE DO WAS W TABELI , podales przyklad moglismy grac wczesniej , nasz pierwszy sezon w ekstraklasie po awansie , gramy w piatek i 5-2 w Lubinie , Wy gracie w sobote i przy stanie 4-1 TAK SIE NERWUJECIE zebyscie byli przed nami i wtedy ta przyspiewka po golu na 5-1 zaczela byc nr 1 na stadionie ( wiec chyba nie jest do konca tak jak mowisz drogi kolego ) .
Rozumiem twoje podekscytowanie Wielki to sukces !!
13%

Post autor: 13% »

jeszcze na koniec pierdolnijcie farmazon o rzekomym kibicowaniu Cracovii przez JP II i już będzie wszystko na dzisiaj.
Zablokowany