jaken pisze:znalazłem na allegro coś takiego: [link]
Ktoś ma info na ten temat??
To jest chory wymysł tego typa co sprzedaje ten szal.Gość robi szale Cracovii, zgód, łączone, antywisła, zagraniczne i sprzedaje na allegro.W opisie aukcji pisze zawsze "wysprzedaję kolekcje szalików", a jest to gówno prawda.Wystarczy zobaczyć aukcję za które ma wystawione komentarze i wszystkie te szale co sprzedaje teraz już były sprzedane, a niektóre nawet kilka razy.Nie wiem dlaczego nikt z Cracovii się tym nie zainteresuje.
jaken pisze:znalazłem na allegro coś takiego: [link]
Ktoś ma info na ten temat??
To jest chory wymysł tego typa co sprzedaje ten szal.Gość robi szale Cracovii, zgód, łączone, antywisła, zagraniczne i sprzedaje na allegro.W opisie aukcji pisze zawsze "wysprzedaję kolekcje szalików", a jest to gówno prawda.Wystarczy zobaczyć aukcję za które ma wystawione komentarze i wszystkie te szale co sprzedaje teraz już były sprzedane, a niektóre nawet kilka razy.Nie wiem dlaczego nikt z Cracovii się tym nie zainteresuje.
Prezentuje nowe szale, a zarazem jedyne klubu LKS Tempo Paniówki. Miejmy nadzieję, że wraz z wydaniem szali na boisku w Paniówkach usłyszymy regularny doping. Wykonanie 4tifo.com Pełen profesjonalizm, zajebisty kontakt i krótki czas oczekiwania! Gorąco polecam!
Jakoś nie wydaje mi się, żeby ,,Święta Wojna" była kojarzona bardziej z meczem Falubaz-Stal niż z najstarszymi derbami w Polsce... Wy to możecie mieć najwyżej derby gminy, a nie świętą wojnę...
Policz może do dziesięciu. To subiektywna sprawa i jak Falubaz nazywa to "Świętą Wojną" to dla nich jest to "Święta Wojna" i ma to swój smaczek.
Jak Legia mówi, że ma wypierdolone na "Derby Stolicy" to znaczy, że mają wypierdolone i derby są na Służewcu według nich.
Jak Radomiak mówi, że ma derby z Bronią to je ma, mimo że Broni jest nieco mało.
Proste chyba nie?
Przecież to nie Falubaz wymyślił to określenie, więc nie rozumiem o co ten cały krzyk. Szale "Święta Wojna" już w c*** dawno miała chociażby Cracovia, więc kolega z ZG troszkę się ośmieszył z tą sugestią "ksera" Wisły.
nie chodzi o hasło tylko układ graficzny szal... a "Świętą Wojnę" zgadza się ma wiele klubów, nigdzie nie napisałem, że to ksero tylko, że dość podobny więc przestańcie sapać
bonifacyts pisze:Jakoś nie wydaje mi się, żeby ,,Święta Wojna" była kojarzona bardziej z meczem Falubaz-Stal niż z najstarszymi derbami w Polsce... Wy to możecie mieć najwyżej derby gminy, a nie świętą wojnę...
chłopcze hamuj :-) mało mnie obchodzi Wasze cięcie się nożami, a już nie pierwszy szal macie "bardzo podobny" do innych ekip, więc trochę pokory luzuj łydę bo Ci żyłka pęknie ;-)
Termin Święta Wojna - lata 20', wiadomo z kim się kojarzą. Powstanie waszego klubu 1946. Starczy Ci? Ciach bajera chłopaku z Disneylandu, nie ośmieszaj się.
Podobieństwa między tymi szalami? Mówisz o innych hasłach, innym rozlokowaniu herbów, skreśleń i innym rozmieszczeniem napisów i różnych czcionkach? Same podobieństwa, bez kitu, tylko kolory się różnią ;)
Chłopaki napisali Ci prawdę, a Ty im jeszcze mówisz o pokorze? Trzeba mieć tupet.
Powiedz nam jeszcze o tych "podobnych szalach", pochwal się swoją kumatością.
zapytaj pierwszego lepszego grafika czy szale nie są podobne graficznie :-) a jak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem to twój problem. Sadzicie się z za klawiatury i lecicie obelgami :-) w ten sposób też można leczyć kompleksy :-)
Człowieku jak nie widzisz lipy w tym że xeroboy posądza o xero tych z których xerował (!), to ja nie jestem ci w stanie pomóc...Krakowiacy powinni cię zabić śmiechem...
Nie masz racji i ciągnąc ten temat coraz bardziej się kompromitujesz... Gdzie tu widzisz podobieństwo ? Nie pier... głupot i jakimś grafiku bo widać że szale są inne po 2 jak chcesz być taki skrupulatny to ja mogę równie dobrze powiedzieć że hasło nie jest wasze i jest skserowane... Koniec tematu
bonifacyts pisze:Jakoś nie wydaje mi się, żeby ,,Święta Wojna" była kojarzona bardziej z meczem Falubaz-Stal niż z najstarszymi derbami w Polsce... Wy to możecie mieć najwyżej derby gminy, a nie świętą wojnę...
chłopcze hamuj :-) mało mnie obchodzi Wasze cięcie się nożami, a już nie pierwszy szal macie "bardzo podobny" do innych ekip, więc trochę pokory luzuj łydę bo Ci żyłka pęknie ;-)
Miki hamuj. Każdy wie, że "Święta Wojna" to derby Krakowa! To określenie powstało wcześniej niż twój klub. Po za tym "mało mnie obchodzi Wasze święto wioski, które nazywacie derbami" - napinka za napinke.
Gordon Shumway pisze:Szaliki patriotyczne dla kibiców Cracovii i zgód.
Szalik "Narodowe Siły Zbrojne"
Tradycyjny pasiak z patriotycznym akcentem - emblematem Narodowych Sił Zbrojnych - polskiej konspiracyjnej organizacji wojskowej obozu narodowego działającej podczas II wojny światowej i w okresie powojennym.
Szalik jest wyprodukowany z myślą o entuzjastach historii i wszystkich tych, którym nie są obce ideały walki o niepodległość.
A co łączy KSC i NSZ ??? bo ja nie mogę doszukać się żadnych powiązań.
Osobiście uważam za wysoce niestosowne umieszczanie godła żołnierzy NSZ-u na szalach klubowych.
Chyba, że to taki chwyt marketingowy ale to równie dobrze możecie zrobić sobie barwy z gołą panienką dla entuzjastów dziwek albo z logo McDonalds dla entuzjastów frytek.
VJ pisze:Dołączę się do pytania o szalik Cracovii z symbolem NSZ. Skąd pomysł na to aby zamieścić symbol NSZ? Mam rozumieć, że coś więcej jest na rzeczy niż tylko chęć zrobienia szalika dla pasjonatów historii.
Nie znam na tyle dobrze historii KSC i NSZ stąd proszę przy okazji o informację, czy historia obu organizacji ma ze sobą jakiekolwiek powiązania historyczne.
Powiązań nie ma żadnych.Za to widoczny jest pewien kontrast robią szale z logiem NSZ oraz inne z napisami po hebrajsku i wieszają flagi izraela.Kto choć trochę zna historię dobrze wie jaki był stosunek NSZ do żydów.Ktoś chciał przyrobić wydając te szale,a przy okazji popisał się totalną głupotą.
Grubo się mylisz. Przed wojną wielu piłkarzy i działaczy Pasów było aktywnymi członkami obozu narodowego.W czasie okupacji w większości zostali wymordowani w obozach zagłady, zaś część z nich wybrała partyzancką ścieżkę NSZ.
JSC pisze:[link]
I nie wypowiadaj się o powiązaniach jeżeli nie masz pojęcia mądralo.
Pojęcie mam dobre ,dajesz listę osób które zginęły podczas okupacji,każdy klub ,który powstał przed wojną może dać taką samą Legia,Polonia,Wisła,ŁKS itd.Oni też mieli zawodników i działaczy ,którzy ginęli w tamtych czasach.Nam chodzi o NZS daj dowód na te powiązania między tą organizacją ,a waszym klubem ,bo to co wkleiłeś nim nie jest.