Niecodzienne sytuacje kibicowskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
jasiukatowice

Re: Niecodzienne sytuacje kibicowskie

Post autor: jasiukatowice » 15.07.2010, 00:02

adas1161 pisze:
jasiukatowice pisze:Niewiem gdzie sie o to zapytac.... ale ma jakies informacje o tym glinie z Rudy slaskiej co rozpracowywał kibiców i go nazywali brudny harry czy jakos tak? Pozniej chyba miał tam jakas lipe bo [link] jakies batony z marketu? Tez chyba GW zrobiła o nim reportaz bo jego córce w szkole dokuczali czy cos takiego... mogłby kto szerzej opisac sytuacje o nim?

Może chodzi ci o milicjanta Marusza Depte który zajmował sie Kibicami Ruch Chorzów a teraz zajmuje się kibicami Górnika Zabrze
jak o niego to on nie Kradł batonów tylko ukradł Miarke z Castoramy
Jezli ta ku*** depta ma na imie Mariusz to jego miałem na mysli :)
Jego córke niby gnebili w szkole ;)
Staliśmy na zewnątrz, kiedy nadbiegła chmara kiboli z okrzykiem "jeb... lewaków" - opowiada uczestnik koncertu.
zmarly pisze:Następnie padło pytanie do dobrych chłopaków, co tam teraz za impreza się odbywa? Odpowiedzieli: Ustawka z brudasami. Rzekliśmy: Dojedźcie ich.

iparts.pl
Dezerter

Post autor: Dezerter » 15.07.2010, 00:39

Był też reportaż w tv jak jeden chłopak z ekipy Ruchu podszedł na chatę temu milicjantowi i mu niby groził że ma się odpierdolić.

NRSL i TRSL dobrze kolesia znają, bo on więcej filmów nakręcił niż Spielberg.

Depta ty chamie, nie kradnij już w Castoramie.

hdg

Post autor: hdg » 15.07.2010, 08:26

Dezerter pisze:Był też reportaż w tv jak jeden chłopak z ekipy Ruchu podszedł na chatę temu milicjantowi i mu niby groził że ma się odpierdolić.

Chyba nie chłopak z ekipy R a "sławny" Hetman z tego co pamietam

adas1161

Post autor: adas1161 » 15.07.2010, 16:16

hdg pisze:
Dezerter pisze:Był też reportaż w tv jak jeden chłopak z ekipy Ruchu podszedł na chatę temu milicjantowi i mu niby groził że ma się odpierdolić.

tak Hetman wpad mu na Chatę i powiedział ze ma sie odpierdolic od chłopaków z NRSL
a najlepiej jak wypowie sie ktos z Rudy Śląskiej

hooltRass

Post autor: hooltRass » 15.07.2010, 16:19

adas1161 pisze:
hdg pisze:

tak Hetman wpad mu na Chatę i powiedział ze ma sie odpierdolic od chłopaków z NRSL
a najlepiej jak wypowie sie ktos z Rudy Śląskiej
potwierdzam. miał się odpierdolić, i tak też zrobił, a teraz dręczy chłopaków z TRSL
1964 - 1920 = 44

Brist

Post autor: Brist » 12.08.2010, 20:49

[link]

Troche niecodzienna styuacja.

wampirek

Post autor: wampirek » 12.08.2010, 22:13

hooltRass pisze:a teraz dręczy chłopaków z TRSL
i nie tylko :), przyjebuje sie do całej Torcidy,
My tu gadu-gadu a w biedronce nadgodziny

Syreni Gród (L)

Post autor: Syreni Gród (L) » 11.09.2010, 23:10

Nie bardzo wiedziałem gdzie to umieścić ale ten dział wydaje mi się najlepszy-w dniu dzisiejszym w konkursie piosenki w Opolu w kategorii debiuty Występował niejaki Pjius-jest on raperem po czterech operacjach słuchu który słyszy dźwięki tylko dzięki specjalnemu mikroprocesorowi w mózgu-wystąpił w koszulce z Kazimierzem Deyną oraz pokazał "elke"-dodam że chłopak jak i reszta zespołu to kibice Legii bywający na meczach.Konkursu niestety nie wygrał ale występ był bardzo fajny.
W Warszawie jest tylko Legia!

19baRon20

Post autor: 19baRon20 » 11.09.2010, 23:19

Syreni Gród (L) pisze:Nie bardzo wiedziałem gdzie to umieścić ale ten dział wydaje mi się najlepszy-w dniu dzisiejszym w konkursie piosenki w Opolu w kategorii debiuty Występował niejaki Pjius-jest on raperem po czterech operacjach słuchu który słyszy dźwięki tylko dzięki specjalnemu mikroprocesorowi w mózgu-wystąpił w koszulce z Kazimierzem Deyną oraz pokazał "elke"-dodam że chłopak jak i reszta zespołu to kibice Legii bywający na meczach.Konkursu niestety nie wygrał ale występ był bardzo fajny.
implant ślimakowy?
obeRschlesien

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 11.09.2010, 23:22

Syreni Gród (L) pisze:Nie bardzo wiedziałem gdzie to umieścić ale ten dział wydaje mi się najlepszy-w dniu dzisiejszym w konkursie piosenki w Opolu w kategorii debiuty Występował niejaki Pjius-jest on raperem po czterech operacjach słuchu który słyszy dźwięki tylko dzięki specjalnemu mikroprocesorowi w mózgu-wystąpił w koszulce z Kazimierzem Deyną oraz pokazał "elke"-dodam że chłopak jak i reszta zespołu to kibice Legii bywający na meczach.Konkursu niestety nie wygrał ale występ był bardzo fajny.
Swego czasu był nawet ultrasem Legii.

Syreni Gród (L)

Post autor: Syreni Gród (L) » 12.09.2010, 02:25

do BaRon-właśnie nie implant ślimakowy,tłumaczył ten prowadzący co to jest ale aż tak się nie znam na tych sprawach,podobno nowinka na poziomie XXII wieku.

DobryChłopak

Post autor: DobryChłopak » 12.09.2010, 04:35

reportaż "uwagi" o Pjusie:
http://www.youtube.com/watch?v=KSjGKDTf90Q

daniswa

Post autor: daniswa » 12.09.2010, 13:43

Nie wiedziałem w jakim temacie to napisać, więc napisze tu.
Otóż mam kolegę który jak pewnie wielu z was liczy swoje wyjazdy, jego klub od trzech sezonów tuła się po 4,5 lidze więc wyjazdy z reguły są po 20, 30km (wcześniej 1, 2 liga więc wiadomo Poznań, Łódź, itd.) i tu pojawia się pytanie czy zliczacie też te wyjazdy na "wioski" gdzie niekiedy dojechać można Pkm-em?

Post dla niektórych może wydać się buracki, ale chciałbym usłyszeć opinie kilku osób.
DROID napisał:Dokładnie, niby wielka Unia, a tu ani fotek ani wymiarów bicepsa. W zimę to każdy mądry w puchowej kurtce

Blaster

Post autor: Blaster » 12.09.2010, 16:42

daniswa pisze:Nie wiedziałem w jakim temacie to napisać, więc napisze tu.
Otóż mam kolegę który jak pewnie wielu z was liczy swoje wyjazdy, jego klub od trzech sezonów tuła się po 4,5 lidze więc wyjazdy z reguły są po 20, 30km (wcześniej 1, 2 liga więc wiadomo Poznań, Łódź, itd.) i tu pojawia się pytanie czy zliczacie też te wyjazdy na "wioski" gdzie niekiedy dojechać można Pkm-em?

Post dla niektórych może wydać się buracki, ale chciałbym usłyszeć opinie kilku osób.
Kiedys byla juz o tym gadka. Jezeli twoj klub tula sie przez 15 lat w 4 5 lidze a ty jestes na kazdym meczu to nie masz zadnego wyjazdu?

Jezus

Post autor: Jezus » 12.09.2010, 18:06

Blaster pisze:

Kiedys byla juz o tym gadka. Jezeli twoj klub tula sie przez 15 lat w 4 5 lidze a ty jestes na kazdym meczu to nie masz zadnego wyjazdu?
Dokładnie.
Ja to w ogóle jestem zwolennikiem liczenia,że każdy mecz poza swoim stadionem to wyjazd. Takich bardzo bliskich wyjazdów w Ekstraklasie,czy I lidze nie ma aż tak wielu. Kiedyś była teoria,żeby liczyć tylko te ponad 100km.
Najgorzej w tym temacie ma chyba Pogoń Szczecin.Kawał drogi wszędzie. Ekipy z Górnego Śląska,czy Pomorza też ciężko,ale Hanysy miały zawsze te "kilka" meczy między sobą ,czy tam w Małopolsce,więc luz. Najlepiej ma się chyba Widzew i ŁKS-na każdy wyjazd podobna odległość.W sumie to nigdzie nie ma katastroficznie daleko.
Ale nie będę rozmywał.

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 12.09.2010, 18:17

Blaster pisze:

bo inaczej tego wytlumaczyc sie nie da. trzeba zachowac proporcje.
kazdy ma rozum, kazdy wie na ile go stac i czy taki wyjazd to dla niego bedzie wyjazd czy "wyjazd"...
j****

strona-praska

Post autor: strona-praska » 12.09.2010, 21:32

Pjus był członkiem nie istniejącej , można rzecz legendarnej dla ruchu ultras w Polsce grupie CYBERF@NÓW

PŚ1945

Post autor: PŚ1945 » 14.09.2010, 00:17

[link] ... ltyku.html Daje ten artykuł w tym temacie bo inne tematy sa zamkniete albo nie pasuja do mojego postu... Według mnie zachowanie kibiców Bałtyku jest "niecodzienne" rozmawiac i zalic sie pismakom o bójce to chyba nie po kibicowsku.

Mario_Stomil

Post autor: Mario_Stomil » 14.09.2010, 00:31

2:54 niecodziennie klepanie się po ciele :D
Obrazek

Syreni Gród (L)

Post autor: Syreni Gród (L) » 14.09.2010, 15:32

Myśle że za niecodzienną sytuację kibicowską można uznać to co dziś się dzieje w Warszawie-od 11 trwa sprzedaż biletów online na mecz z Lechem Poznań-niestety nikt nie może kupić biletu bo cały czas wyświetla się komunikat o przeciążeniu serwera-ludzie siedzą na necie od 10-11 rano i np.ktoś miał do kupienia 8 biletów i do tej pory kupił 1...Wielki wkurwienie w Warszawie na to jak wszystko w tym klubie funkcjonuje,mimo zażegnania konfliktu...Istnieje duże prawdopodobieństwo że wielu prawdziwych kibiców nie będzie obecnych na tym meczu na rzecz pikników i jednomeczowców.

Bytków_GKS

Post autor: Bytków_GKS » 14.09.2010, 16:23

ale żeście r******** spoko temat. Te ostatnie "niecodzienne sytuacje Kibicowskie" to się nadają do bravo girls. serwer się przeciążył, ktoś tam coś zaśpiewał, milicjant depta, czy poniżej 100km to wyjazd? no panowie ku*** ogarnijcie się

Syreni Gród (L)

Post autor: Syreni Gród (L) » 14.09.2010, 16:30

DO Bytków_GKS-moim zdaniem właśnie po to jest ten temat żeby nie robić śmietnika gdzie indziej,a takie pierdoły i sensacje w stylu bravo girl jak to określiłeś właśnie tu wrzucać,jak Ci się nie podoba nie musisz tu wchodzić...

Bytków_GKS

Post autor: Bytków_GKS » 14.09.2010, 16:45

przejrzyj temat od 1 strony i porównaj "Niecodzienne sytuacje kibicowskie" z początku wątku do tych co m.in wypisujesz tu Ty. Jeśli nie widzisz róźnicy to niestety pasuje tu powiedzenie "Czas umierać"

Syreni Gród (L)

Post autor: Syreni Gród (L) » 15.09.2010, 00:48

Jeżeli dla Ciebie awantury to coś tak niecodziennego to chyba na mecze chodzisz od dwóch lat...Bo na tych pierwszych stronach jest głównie o awanturach ewentualnie ustawkach i tym podobnych akcjach...Czy to takie niecodzienne to nie wiem...Dla mnie właśnie przeciążenie serwera podczas zakupu biletów przez kibiców jest sytuacją niecodzienną...

s_b

Post autor: s_b » 15.09.2010, 22:14

SfcN pisze:jak dla mnie - niecodzienna sytuacja kibicowska : rzut toi- toi'em w stronę milicji, wykonany przez kibiców Widzewa :)
dodać trzeba że z ok 10 metrów wysokości :]
i chociaż wielu by chciało naszego końca my nie poddamy się !

FSD

Post autor: FSD » 16.09.2010, 17:55

s_b pisze:
SfcN pisze:jak dla mnie - niecodzienna sytuacja kibicowska : rzut toi- toi'em w stronę milicji, wykonany przez kibiców Widzewa :)
dodać trzeba że z ok 10 metrów wysokości :]
Na Lechii był wjazd w kordon psów takim toi toiem :)
Litość to zbrodnia!

hedans

Post autor: hedans » 16.09.2010, 21:46

Rzut tojtojem to stara dyscyplina ,,, myślę, że wiele klubów ma takei akcje za sobą ..

Przykład Sosnowiec - Zawisza, Zawiszy/ ŁKS i rzut z korony stadionu w mundurowych ..

Silver

Post autor: Silver » 16.09.2010, 22:08

cichociemny pisze:Niecodzienna sytuacja? Mecz Legii z chorzowskim Ruchem. Ochrona ściąga z gniazda gniazdowego, a cały młyn krzyczy "iti sp..." i nie pomaga Staruchowi. W Polsce taki przypadek jest ewenementem.
Proponuję zbanowanie napinacza. W każdym, ale dosłownie każdym temacie, wrzuca coś na Legię. Ten temat był wałkowany już wszędzie, a ten znowu, to samo w innych tematach. Kompleksy wobec Legii lecz, ok, ale nie tutaj.
A no.

AsgAarD_xxx

Post autor: AsgAarD_xxx » 17.09.2010, 12:32

Do niecodziennych sytuacji na pewno mozna zaliczyc drugoligowy wyjazd Piaseczna (wtedy - z racji megalomanii pana Cacka - nazywalismy sie FC Piaseczno) do Swidnika w sezonie 1994/95.
Przez 90 minut obie ekipy jechaly z dopingiem i przez 90 minut ANI RAZU nie padla z ust zadnej ze stron nazwa ich klubu.
Gospodarze przez pelne 90 minut jebali Legie, a grupka z Piaseczna przez 90 minut jebala Polonie.
Obrazek

Dezerter

Post autor: Dezerter » 17.09.2010, 17:59

Na finale PP w Chorzowie, Ruch z Toi toi zrobił sobie zaporę przed armatkami.

zbyszek_r79

Post autor: zbyszek_r79 » 17.09.2010, 19:42

Silver pisze:
cichociemny pisze:Niecodzienna sytuacja? Mecz Legii z chorzowskim Ruchem. Ochrona ściąga z gniazda gniazdowego, a cały młyn krzyczy "iti sp..." i nie pomaga Staruchowi. W Polsce taki przypadek jest ewenementem.
Proponuję zbanowanie napinacza. W każdym, ale dosłownie każdym temacie, wrzuca coś na Legię. Ten temat był wałkowany już wszędzie, a ten znowu, to samo w innych tematach. Kompleksy wobec Legii lecz, ok, ale nie tutaj.
Za inne tematy może i należy mu się ban, ale tutaj nie widzę jakichś głupot. Wg mnie też ściągnięcie gniazdowego przez ochronę to niecodzienna sytuacja.

kindybał

Post autor: kindybał » 17.09.2010, 21:32

Jagiellonia- Stalówka (2006/2007)

Kibice Stalówki na około 2 godz. przed meczem są kilka-kilkanaście km przed Białymstokiem. Robią postój na jakimś ośrodku turystycznym czy tam jakimś dobrym zajeździe.(hotel,restauracja itp.) zomowcy widząc co zaczyna się dziać ;) zaproponowali, że zabiorą kibiców Stalówki nad wodę, bo jest tutaj nie daleko. Stalówka zgodziła się chociaż spodziewali się jakiegoś "wała", a tu zdziwienie gdyż faktycznie eskorta poprowadziła nad wodę. Część osób oczywiście zażyła kąpieli... ;)

filmik [link]

fotka [link]

afryka

Post autor: afryka » 19.09.2010, 17:16

kindybał pisze:Jagiellonia- Stalówka (2006/2007)

Kibice Stalówki na około 2 godz. przed meczem są kilka-kilkanaście km przed Białymstokiem. Robią postój na jakimś ośrodku turystycznym czy tam jakimś dobrym zajeździe.(hotel,restauracja itp.) zomowcy widząc co zaczyna się dziać ;) zaproponowali, że zabiorą kibiców Stalówki nad wodę, bo jest tutaj nie daleko. Stalówka zgodziła się chociaż spodziewali się jakiegoś "wała", a tu zdziwienie gdyż faktycznie eskorta poprowadziła nad wodę. Część osób oczywiście zażyła kąpieli... ;)

filmik [link]

fotka [link]
Stalówka nie śpiewa przypadkiem Stal Mielec ? czy mi się wydaje

bonifacyts

Post autor: bonifacyts » 19.09.2010, 18:19

Śpiewają ,,fajnie jest"...
TS WISŁA KRAKÓW

jasiukatowice

Post autor: jasiukatowice » 22.10.2010, 14:37

Słyszałem ze Lechia pociągneła kase z ue na jakaś oprawe... prawda to? Pierwsze słysze aby jakas ekipa cos takiego zrobiła, niewiem czy to sciema wroga za miedzy, ale jak to sie ma do Polskiego Bastionu Prawicy itd.? Przeciez to smieszne, chyba nawet takie ekipy jak Livorno czy St.Pauli czegos takiego nie robia...
kasa kasa kasa, ja p*******....
Staliśmy na zewnątrz, kiedy nadbiegła chmara kiboli z okrzykiem "jeb... lewaków" - opowiada uczestnik koncertu.
zmarly pisze:Następnie padło pytanie do dobrych chłopaków, co tam teraz za impreza się odbywa? Odpowiedzieli: Ustawka z brudasami. Rzekliśmy: Dojedźcie ich.

jasiukatowice

Post autor: jasiukatowice » 22.10.2010, 14:39

ps: i teksty typu "my doimy system" możecie sobie odpuścić...

farmazonik

Post autor: farmazonik » 22.10.2010, 14:51

co cie to interesuje jezeli to prawda skad biora pienaidze ? zal ci dupe sciska ze maja lepszy pomysl niz ty zbierajac co mecz po 300 zlotych do puszki ?

Henryk_Niewiadomski

Post autor: Henryk_Niewiadomski » 22.10.2010, 14:56

Przypomniał mi się mecz Ruch - Legia w Zamościu.
Nie wpuszczenie grupy ok. 30 kibiców Ruchu na obiekty sportowe OSiR, baseny pływackie.
Po czym inni kibole Ruchu znajdujący się już na terenie basenów obrzucili kąpiących się ludzi kamieniami. Prezes obiektów poleciał po grupkę fanów Ruchu i już z należytym szacunkiem zaprosił (oczywiście GRATIS) kibiców Ruchu na obiekty OSiR.

mogulboy

Post autor: mogulboy » 23.10.2010, 11:45

zbyszek_r79 pisze:
Silver pisze:
Za inne tematy może i należy mu się ban, ale tutaj nie widzę jakichś głupot. Wg mnie też ściągnięcie gniazdowego przez ochronę to niecodzienna sytuacja.
To jest mega niecodzienna sytuacja na polskiej scenie kibicowskiej!
Wielka Legia

musiak

Post autor: musiak » 23.10.2010, 15:05

ziomek pisze:Fajną ciekawą akcją były też derby Łodzi w latac h 90-tych roku nie pamiętam. W każdym razie było to za czasów gdy ŁKS miał sztamę z Cracovią, która ich wspierała naderbach i w klika osóba wbiła się w pochód Widzewa zmierzający na stadion siejąc poczatkowo spustoszenie ale po chwili musieli się zrywać.
Innym ciekawym zdarzeniem było awantura w Pabianicach przed derbami w Latach 90tych (96 lub 97 nie pamiętam) pkmiędzy fc ŁKS z Pabianic a fc Widzewa Kutno, Kalisz, Głogów i rozmontowanie policyjnego radiowozu na cześci pierwszei [link] przez Widzewiaków.
Co do gonienia wokół stadionu to w latach 80tych podczas derbów to takie gonitwy ŁKS urządzał Widzewowi ale na własnym stadionie, że wyglądało to tak iż Widzew zaczynał bieg w jednym miejscu poteb obiegał stadion i wracał na swoje miejsce ale to było niemal trzy dekady temu.

94 rok
Pasów nieco wiecej niż kilka osob :)
a co do FC Widzewa to były to Zduńska Wola Kalisz , Sieradz i Łask
jeżeli mi dobrze wiadomo to Chrobry Głogów to ich była zgoda, chyba że się myle

ODPOWIEDZ